Barcelona stalt Ludovit Reis een jaar na zijn komst in Duitsland

Zaterdag, 3 oktober 2020 om 12:43Robin Bruggeman • Laatste update: 14:32

Ludovit Reis verdedigt dit seizoen de kleuren van VfL Osnabrück. De club uit de 2. Bundesliga maakt zaterdag via de officiële kanalen melding van een akkoord met Barcelona. Reis speelt tot het einde van de net gestarte voetbaljaargang op huurbasis voor de club uit Nedersaksen.

Zodoende komt er alweer snel een tijdelijk einde aan het dienstverband van de twintigjarige controleur in het Camp Nou. Reis werd een jaar geleden voor dik drie miljoen euro overgenomen van FC Groningen en deze transfersom kan door middel van een aantal bonussen nog oplopen tot zes miljoen.

Reis speelde zijn wedstrijden afgelopen seizoen namens Barcelona B op het derde Spaanse niveau. De international van Jong Oranje zat voor de Champions League-wedstrijden tegen Napoli en Bayern München wel tweemaal bij de selectie van de hoofdmacht, maar van een officieel debuut is het nog niet gekomen.

“Reis kan op alle posities op het middenveld uit de voeten en geeft onze selectie daardoor nog meer flexibiliteit. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel internationale ervaring, die hij opdeed bij zijn vorige clubs en bij de Nederlandse jeugdelftallen”, reageert technisch directeur Benjamin Schmedes op de deal.

“We zijn blij dat we deze deal hebben kunnen afronden en danken de mensen die het voor het zeggen hebben bij Barcelona. Zij zijn er net als wij van overtuigd dat deze speler zijn positieve ontwikkeling een vervolg kan geven in Osnabrück en in de 2. Bundesliga.” Reis’ nieuwe werkgever bezet momenteel de vierde plek, na een zege en twee gelijke spelen in de eerst drie wedstrijden.


Poll

Een goede stap voor Ludovit Reis?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Dat zet je wel weer even met beide benen op aarde.. Als ik hem was, was ik gebleven. Ik denk dat je veel meer leert op de trainingen bij Barcelona en vorig jaar zat hij met meer concurrentie al eens op de bank bij een Champions League wedstrijd. Daarbij zou hij volgend jaar alsnog aan een gelijkwaardige club verhuurt kunnen worden.

3 oktober 2020 om 12:56

Dat je meer leert op de training bij een topclub in plaats van het spelen van wedsrijden is echt zo'n onzin. Je onderschat hoe groot het verschil is tussen een training en een wedstrijd.

3 oktober 2020 om 13:07

Ludovit Reis had niet eens een onbetwiste basisplaats bij Barcelona B onder García Pimienta. De enige reden dat hij destijds deel uitmaakte van de selectie voor de Champions League was dat de club dacht dat hij in een noodsituatie mogelijk als centrale verdediger kon spelen. In het tweede elftal krijgt Jandro Orellana de voorkeur als verdedigende middenvelder en zelfs na het vertrek van Monchu krijgt hij niet het vertrouwen als centrale middenvelder. Dus volgens mij stond hij al even 'met beide benen op aarde'.

3 oktober 2020 om 13:39

Ik mag toch hopen dat die jongen vanaf het begin wel wist dat hij gekocht werd als speler van Barca B. Wat moet zo'n jongen dan leren op de training bij Barcelona? Dat gaat 'm momenteel ver boven z'n pet en dan werkt dat eerder op z'n zelfvertrouwen dan dat hij er dermate veel van leert dat het ook echt veel invloed heeft op z'n niveau in positieve zin. Die jongen had gewoon nooit naar Barcelona moeten gaan, al snap ik logischerwijs wel dat het erg lastig is om zo'n club af te wijzen.

Nou lekker dan. Ik denk niet dat Barcelona echt potentie in hem ziet als een vast lid van het eerste team. Anders ga je een 20-jarige niet stallen in de tweede divisie van Duitsland. Ik denk dat Groningen een soortgelijk niveau heeft en de Eredivisie een hogere weerstand (vooral nummers 1-10).

3 oktober 2020 om 12:58

Inderdaad. Men doet er nu een beetje negatief over, maar je kunt toch echt beter in de 2e Bundesliga spelen dan in de 3e La Liga.

3 oktober 2020 om 13:04

@groninger Hopp ik weet heel goed dat het niveau van de 2.bundesliga hoog ligt. Maar je gaat mij niet vertellen dat een Vitesse of een FC Utrecht daar niet mee zouden strijden om promotie. Zo slecht is de Eredivisie niet. En daar zitten niet de topclubs als Ajax, PSV en AZ in mindere mate. Ik ben van mening dat je in de Eredivisie meer weerstand hebt dan in de 2.bundesliga. Ik zeg ook de nummers 1-10. @deem. Ik vergelijk het met het eerste team van Barcelona. Leuk dat 2.bundesliga hoger ligt dan 3.la Liga, maar als je door Barcelona wordt gehaald, neem ik aan dat je gezien wil worden als een eerste team lid op termijn. Kom op. Dit kunnen jullie zelf ook wel bedenken.

3 oktober 2020 om 13:10

Pff ga je nu echt daadwerkelijk beweren dat de eredivisie minder sterk is als de 2e bundesliga. Op basis van wat oefenpotjes ook maar liefst. Hij had dus overigens beter in de eredivisie kunnen blijven.

3 oktober 2020 om 14:20

4 miljoen bij een club die zichzelf als toonbeeld van socialisme beschouwt. Best ironisch. Ik geloof er trouwens ook geen barst van. Begrijp best dat je onwetenden in Nederland wilt wijzen op de kracht in de breedte van het Duitse voetbal, maar je kunt het ook overdrijven. Veel Traditionsvereine kijk je mooier op dan het is. Het zit bij pakweg Kaiserslautern of Duisburg lang niet altijd meer vol. Daarnaast hebben veel clubs grote schulden.

3 oktober 2020 om 14:54

Snap je punt heus wel hoor. Maar ze hebben daar in de regel ook een duurdere huishouding en de concurrentie is moordend. Heb juist het gevoel dat het niveau in de 2. Bundesliga wat minder geworden is, ondanks het feit dat er regelmatig grote clubs uit het verleden in bivakkeren.

3 oktober 2020 om 14:55

@groninger Hopp. Van die 4 miljoen geloof ik niets van. De andere zaken die je noemt, zijn bij ons bekend. Maar goed. Kijk wat een Leeds United binnen haalt aan spelers. Qua publiek zal dat ook wel goed zitten en de historie kennen wij allemaal. Zijn ze nu ook ineens beter dan Ajax of Atalanta? Is Ajax een degradatiekandidaat dan in de PL of Atalanta...? Deze variabelen zeggen niet altijd wat. Het gaat om het team.

3 oktober 2020 om 15:13

Ik denk eigenlijk dat Utrecht en Vitesse het knap lastig zouden hebben in de 2e bundesliga om niet te degraderen. Over een langere termijn geven financiele mogelijkheden altijd de doorslag. Natuurlijk kun je door een goede jeugd en een goede scouting best incidenteel mee doen met clubs die meer geld hebben zoals AZ nu in de eredivisie of Ajax 2 jaar terug in de CL, maar over een langere periode lukt dat vrijwel nooit. De omzet van alle eredivisie clubs is in een jaar 550 miljoen en die van de 2e bundesliga 800 miljoen. Alleen zit er van die 550 miljoen in de eredivisie ongeveer 320 miljoen aan omzet bij de top 3. Financieel gezien zitten clubs als Vitesse en Utrecht in de 2e bundesliga gewoon in het rechterrijtje en dat vertaald zich ook terug op het veld. Clubs uit de 2e bundesliga zouden immers de spelers van de Nederlandse subtop wel halen als ze dachten dat die beter waren dan hun eigen spelers, financieel is het immers geen probleem.

3 oktober 2020 om 16:38

Ik zie Ajax ook niet uit de PL degraderen. PSV en Feyenoord speelden de afgelopen jaren een paar keer tegen britse teams en van beiden gaven de analisten hier op BT sport aan dat je dat niveau in moest schatten als championship en dat die niet zouden overleven in de PL. Tegen Ajax kijken ze heel anders aan. Maar in het geval van Ajax zou hun omzet, mede dankzij de CL, ook in de Premier league rond de 9e-10e plaats komen, neem je de positieve transfer balans mee dan ga je in de PL ook clubs als Everton en Leicester nog voorbij en komen ze qua budget rond plek 6-7 uit en zo zou ik ze over een heel jaar ook inschatten in de PL.

3 oktober 2020 om 13:32

Het is gewoon doodzonde voor de ontwikkeling van zo'n jongen. Ludovits Reis is echt wel een goed talent, maar dit schiet op sportief vlak toch niet op? Ik snap dat de allure van Barcelona en het financiele plaatje te aantrekkelijk zijn, maar ik denk dat hij er nu veel beter op had gestaan als hij gewoon bij Groningen was gebleven of wellicht van daaruit een stapje omhoog had gemaakt. Nu slaat hij eerst vier stappen over om vervolgens direct 3,5 stappen terug te doen richting Barca B.

3 oktober 2020 om 13:54

Wat vind jij van Osnabruck? Ik ben er één keer geweest maar vond het echt geen klap aan... Wellicht een momentopname hoor.. Daarentegen ga ik wel regelmatig naar SV Meppen. Ik ben een beetje verliefd geworden op dat clubje!

3 oktober 2020 om 14:25

De Bremer Brã¼cke is wel sfeervol inderdaad. Een keer geweest bij een wedstrijd in de 3. Liga. Heeft Kultstatus daar.

Dit gaat een lang lijstje worden met clubs zo vermoed ik. Had achteraf beter in Nederland door kunnen groeien, maar goed wie zegt er nou nee tegen Barcelona?

3 oktober 2020 om 14:30

haha droomtransfer. Zelfs degradatieclubs uit de eerste divisies uit de grotere landen zien het niet zitten om hem te huren. Nou dan ga je het maken bij Barca. Plus, hier zit je toch niet als speler op te wachten. Je wordt straks gewoon als ruilmiddel gebruikt, moet elke keer weer ergens anders een leven opbouwen en je komt waarschijnlijk met je carriere in de regen van de drup.

Het begint een steeds pijnlijker verhaal te worden voor Ludovit Reis bij Barcelona B. Afgelopen seizoen was hij geen onbetwiste basisspeler en moest hij voorrang verlenen aan Jandro Orellana (verdedigende middenvelder) en Monchu (centrale middenvelder). Na een sterk seizoen vertrok Monchu op huurbasis naar Girona en zelfs nu krijgt hij niet het vertrouwen van García Pimienta. Blijkbaar maakt hij niet genoeg indruk op een oefenmeester die er doorgaans om bekend staat dat hij getalenteerde jeugdspelers beter maakt. Jandro Orellana, Ilaix Moriba en Nico González krijgen de voorkeur boven Ludovit Reis, die op zijn beurt op huurbasis wordt afgescheept naar het tweede niveau in Duitsland. Heb het ten tijde van zijn overgang naar Barcelona B al aangegeven, maar hij heeft zich gek laten maken door de belofte dat hij deel uit zou maken van de vriendschappelijke wedstrijden van het eerste elftal in Japan. Het was al lang en breed bekend dat Barcelona met een veredelde jeugdploeg zou afreizen aangezien, de belangrijke krachten kregen namelijk een langere vakantie of waren met hun land actief in de Copa America. Dus in plaats voor een volledig seizoen in de Eredivisie te spelen koos Ludovit Reis (waarschijnlijk op advies van zijn zaakwaarnemer) voor het derde niveau in Spanje, waar hij achteraf gezien niet eens een onbetwiste basisplaats wist te veroveren. Pijnlijk.

3 oktober 2020 om 13:43

Z'n omgeving had 'm gewoon heel goed duidelijk moeten maken dat hij specifiek voor Barca B werd gehaald. Dit schiet totaal niet op voor zo'n jongen. Hij had er waarschijnlijk veel beter op gestaan als hij gewoon bij Groningen was gebleven. Ik snap wel dat Barcelona een droom is voor veel spelers, maar dit zijn gewoon twee jaren waarin hij zich nauwelijks ontwikkelt en ook mentaal nog eens een flinke knauw krijgt. Zet je daar als onervaren speler maar eens overheen.

Als dit een tweede Bundesliga club was die om promotie zou strijden, dan had ik het net nog begrepen dat hij daar naartoe zou verkassen, maar dit slaat helemaal nergens op. Deze jongen moet gewoon op het eerste niveau spelen wilt hij een beetje indruk achterlaten bij Barca, dat kan dus bij een hekkensluiter van bijv. de Bundesliga of Ligue 1, maar hiermee gaat hij echt niet verder mee komen in zijn ontwikkeling.

Had hem graag weer in de Eredivisie gezien. Als is de 2e Bundesliga ook geen slecht niveau voor hem.

Osnabrück ligt overigens niet in Saksen, een deelstaat aan de grens naar Polen en Tsjechië maar in Nedersaksen, een deelstaat aan de grens naar Nederland. Het zijn maar 90 km tussen Osnabrück en Enschede.

Tja, het mag dan uiterst aantrekkelijk zijn als Barcelona op de deur komt kloppen, maar in Nederland had hij ook stappen kunnen maken. Nu wordt hij uitgeleend aan een club in de 2. Bundesliga. Dan sta je niet bepaald hoog in de hierarchie. Weggegooide jaren wil ik het niet noemen, maar optimaal voor z'n ontwikkeling is het allemaal zeker niet. Vorig jaar was Osnabruck de nummer 13, het jaar daarvoor werden ze kampioen in de 3. Bundesliga en het jaar daarvoor was het zelfs de nummer 17 van de 3. Bundesliga. Buiten het feit dat ik in hem ook geen type middenvelder voor het Spaanse voetbal vind, loopt z'n ontwikkeling ook behoorlijk gestaag door deze keuzes. Dit is toch wel een jongen die ook heel behoorlijk in Nederland of Belgie had kunnen verdienen en vandaar uit kon doorgroeien.

Tja zeg maar eens nee als Barcelona komt, maar dit is niet echt een geweldige stap om zijn carrière vooruit te helpen.

Reis was een aardige speler voor de middenmoot of subtop in Nederland, maar zakt nu af naar de 2e Bundesliga. Die competitie is op zich niet minder dan de ED, maar in de onderste helft wel. Osnabruck eindigde als 13e, die club kan nooit veel beter zijn dan FC Groningen. Bij een aantal ED ploegen speel je nog eens Europees of maak je kans op een beker. Hij had ook hier kunnen blijven, misschien een stap naar Utrecht of zelfs Feyenoord en dan misschien een Club Brugge ofzo. Nu is de kans groter dat hij de komende 2e jaar in de anonimiteit speelt vanwege zijn nog 2 jaar doorlopende contract, en dan misschien terugkeert bij een FC Groningen en alsnog geen steek verder is.

Barca b speelt op het 3de niveau en dit is 2de niveau haha dus hij gaat er wel op vooruit om toch maar iets positiefs te zoeken . Succes reis

Dat is wel heel laag. Nou, misschien dat Osnabruck promoveert, zodat Reis volgend seizoen met wat reputatie kan worden uitgeleend aan een Bundesliga-club. Andere kant, Osnabruck hoeft niet te promoveren voor Reis om daar een reputatie voor zichzelf te maken, zie Mavropanos van Arsenal. Die speelde voor Nurnberg, dat streed tegen degradatie uit de 2. Bundesliga, maar het wel zo goed deed dat hij nu naar Stuttgart mocht. In de Bundesliga. We zien wel. Hopelijk gaat het heel goed.

Was het voor FC Groningen geen optie om hem te huren? Hrustic is vertrokken en voor Matusiwa schijnt ook geen gebrek aan interesse te zijn. Je had hem er maar vast bij kunnen hebben, zo'n jongen die de club, de trainer en de spelers kent en al heeft aangetoond de Eredivisie aan te kunnen. Vond het destijds al een vreemde transfer van Barca. Zo goed was hij niet bij Groningen en ook die echte potentie daar was weinig van te zien.

Tja, die gaat de komende jaren wel op meer vreemde plekken spelen. Alleen nooit bij Barcelona. Snap dat zo'n jongen de gang naar Barcelona zonder meer aangreep, maar carrieretechnisch is het wel jammer.

Niet goed genoeg voor Barcelona B, laat staan normale Barcelona en nu naar een club die wss niet eens mee gaat doen boven in de 2e Bundesliga. Dan had ie net zo goed bij Groningen kunnen blijven of naar een Willem II of Vitesse kunnen gaan....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren