KNVB zet streep door RKC Waalwijk - PEC Zwolle na besmettingen

Zaterdag, 3 oktober 2020 om

De Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle van zaterdagavond gaat niet door, zo meldt de KNVB via de officiële kanalen. Bij RKC zijn in de afgelopen 24 uur 4 coronabesmettingen geconstateerd en na een eerste bron- en contactonderzoek moeten 8 spelers in thuisquarantaine.

De KNVB voegt toe dat dit aantal nog verder op kan lopen na een volgende ronde aan onderzoeken. Het besluit om de wedstrijd af te gelasten werd genomen na overleg tussen de bondsarts van de KNVB, de clubarts van RKC en de GGD.

Deze partijen waren het snel eens dat het onverantwoord zou zijn om de spelersgroep van RKC bij elkaar te brengen en tegen PEC te laten spelen. De KNVB laat weten dat er zo snel mogelijk een nieuwe datum ingepland zal worden voor het treffen in het Mandemakers Stadion.

Het duel tussen RKC en PEC is de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen die wordt afgelast vanwege coronabesmettingen. In de afgelopen weken werden er bij verschillende clubs wel individuele besmettingen geconstateerd, maar werd de situatie nergens zo ernstig geacht dat een wedstrijd verplaatst moest worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

128 reacties (laatste reactie door paulis)

Van mij mogen ze het seizoen wel stillleggen. Heeft toch weinig meerwaarde zo.

3 oktober 2020 om 12:09

Stel je aan kerel

3 oktober 2020 om 13:04

Ik snap het niet. Als ik zeg we kunnen stuk soepeler leven is het oh neem corona serieus. Als ik een post maak om corona serieus te nemen is het stel je niet aan. Volgens mij weten jullie zelf niet zo goed wat jullie willen.

3 oktober 2020 om 13:08

Goed dat je eindelijk corona serieus neemt, maar het is vooralsnog nergens voor nodig om het seizoen stop te zetten. Ik neem aan dat ook inziet, dus vind ik je sarcastische opmerking van hierboven een beetje onnodig.

3 oktober 2020 om 13:57

Gaat toch nergens over jullie spreken jezelf continu tegen. Je kan wel lekker voetballen, terwijl je continu aan elkaar zit. Maar je kan niet op 1,5 meter ergens van elkaar staan. Ik snap gewoon niet waarom er zoveel tegenstrijd is en alles maar drooggeluld wordt. Waarom is 800 man in een vliegtuig toegestaan? economische redenen. Maar waarom mag de horeca dan niet om economische redenen open zijn, ja interesseert me niet gewoon aan de regels houden.

3 oktober 2020 om 14:09

Groninger Hopp heeft gewoon gelijk. Als het allemaal echt zo serieus is, moet je iets onbelangrijks als sport gewoon stil leggen.valt het allemaal wel mee, dan worden de totaal verkeerde dingen op dit moment tegen gehouden.de regels zijn gewoon super tegenstrijdig en er zit totaal geen idee achter.

3 oktober 2020 om 14:15

Jullie jullie jullie, ja iedereen is tegen je en iedereen vindt hetzelfde als het maar het tegenovergestelde is van wat jij denkt.

3 oktober 2020 om 14:18

Het mooiste is nog dat de Rivm dus nu zelf aangeeft dat corona opgehaald is in Zuid-Frankrijk en Spanje, niet de voetbalfans zijn schuldig maar de mensen die op vakantie gingen. 3,2 miljoen van de mensen. Maar helaas blijft men het beleid van Rutte en Rivm verdedigen en straffen ze dit niet genadeloos af. Elke beslissing blijkt fout te zijn, maar men kijkt liever weg. Een noodwet die dus niet door horeca of voetbal er gekomen is, maar door vakantiegangers.

3 oktober 2020 om 12:10

Omdat 1 wedstrijd afgelast wordt? Ik ben super blij dat het (voorlopig) nog door gaat. Zonder publiek is het natuurlijk een stuk saaier maar een beetje voetbal kijken is altijd goed, tenminste wat te doen op de zondag.

3 oktober 2020 om 12:23

Je vraagt je alleen af in hoeverre en hoe lang dit nog door kan gaan. Waar in vele sectoren op haar of zijn gat liggen. Lijkt het voetbal maar ‘gewoon’ door te gaan. Op een gegeven moment kun je dat niet meer verkopen als de besmettingen maar blijven oplopen.

3 oktober 2020 om 12:26

Waarom niet? Als er besmette spelers zijn worden ze (logisch) buiten de selectie gelaten. Zie Feyenoord komend weekend. Voor zover ik weet is de kans op besmetting in de buitenlucht vele malen kleiner. We hebben het vooral over jonge gasten die top fit zijn. Zolang het kan moet je dit doen lijkt me.

3 oktober 2020 om 12:27

Waarom zou voetbal niet door kunnen gaan in een situatie waar er geen publiek wordt toegelaten?

3 oktober 2020 om 12:28

Dirk_Borst hoezo niet? Je moet niet iets (welke sector dan ook) stil leggen om het stil leggen? Er is al geen publiek meer bij, spelers worden goed getest, dan is er toch weinig aan de hand? Waarom zou je het niet kunnen verkopen?

3 oktober 2020 om 12:29

Als de competitie nu helemaal wordt stilgelegd gaat Heerenveen volgend seizoen de champions league in

3 oktober 2020 om 12:37

Daarom zeg ik ook zo lang het kan maar als je kijkt naar Europees wedstrijden bijvoorbeeld. Moeten deze spelers ook veel reizen. Nadien komen zij weer thuis in contact met andere mensen. In mijn ogen met het toelopen van de besmettingen, kan dat op den duur ook een risico opleveren. Want in principe kan iedereen het oplopen, dus ook voetballers. En de laatste lees ik ook er meer besmettingen worden opgelopen in deze sector. Begrijp mij niet verkeerd ik kijk met alle liefde naar een mooie voetbalwedstrijd, maar vraag mij ook af hoe lang nog? Niks geks toch dacht ik. Dus ik snap wel dat mensen dit meer gaan roepen als dit vaker voor gaat komen. We leven niets voor niets op dit moment in een surrealistisch leven. Gisteravond liep ik bijvoorbeeld in mijn favoriete stad, waar het op vrijdag avond om 22uur altijd de drukste tijd was, zag je nu bijna niemand meer. Het is het reële beeld waar we op dit moment leven.

3 oktober 2020 om 12:39

Voetbal zonder fans hoort aller eerst niet, het is lachwekkend dat de amateurs zich meer verzetten dan de profs, waarschijnlijk ook omdat de profs hun geld van supporters grotendeels al binnen hebben en er zelfs clubs zijn die met fans afgesproken hebben het geld niet terug te krijgen. Daarnaast is het testen niet 100% gegarandeerd. Kan wezen dat die spelers nu allemaal niks hebben, maar een andere speler wel speelt die het wel heeft, jullie hebben hier een killervirus van gemaakt, maar als het om gezondheid van sporters gaat is het belangrijker om toch voetbalpotjes te zien? Deze mensen komen ook gewoon in supermarkten, of dacht je dat het robots waren? Als wij kiezen voor een wereld zonder risico's (ondanks dat het te bespottelijk voor woorden is) dan is het hypocriet dat je wel laat voetballen. Ook in de amateurs, want die mensen zitten gewoon aan elkaar. Ze spugen op het gras. Een menselijke fout zorgt er voor dat ze uit het verkeerde bidon drinken en ze zitten in kleedkamers in gesloten ruimtes. Het risico dat een speler besmet in de supermarkt komt is groter dan een supporter. Zie alleen maar de lijsten met besmette spelers, ik denk dat 10% van de eredivisie het inmiddels al gehad heeft en bijna de gehele selectie van Feyenoord. Ik vind het behoorlijk hypocriet als je continu drama maakt over covid-19 maar bij voetbal ineens doet of er niks aan de hand is.

3 oktober 2020 om 13:50

Nou ik moet gewoon werken hoor. En als ik moet werken dan kunnen voetballers dat ook neem ik aan. Die krijgen miljoenen en ik krijg dat niet eens. Ik weet niet waar en wie niet hoeft te werken maar ik moet gewoon elke dag naar mijn werk.

3 oktober 2020 om 14:00

Uhm persconferentie van afgelopen week zei Rutte dat iedereen thuis moet werken en alleen als het niet anders kan. Voor die mensen wilt men ook kijken of het verantwoord is. Voetbal is niet verantwoord. Althans als ik de oh hans mensen moet geloven. En aangezien voetbal geen maatschappelijke noodzaak kent dient het afgelast te worden. Dan zwijg ik nog maar over amateurs die moeten door voetballen terwijl alle clubs hebben gemeld dit niet te willen.

3 oktober 2020 om 12:25

Waarom. Als een wedstrijd door kan gaan, gewoon door laten gaan. Heb ik tenminste iets te doen in het weekend nu niks meer kan..

3 oktober 2020 om 12:44

Enorm overdreven reactie natuurlijk. Al ben ik nu wel benieuwd waar de grens ligt en of teams verplicht kunnen worden te spelen. Bij hoeveel besmettingen gaat het niet door? 2, 4, 8? Vind wel dat ze hier duidelijke regels voor op moeten stellen.

3 oktober 2020 om 13:47

Ligt bij ggd uit eindelijk. Die hebben er meeste verstand van

Ik vraag me toch echt af hoe je de competitie op een normale manier kunt uitspelen wanneer dit vaker voor zal komen. Je wilt toch niet dat straks sommige clubs 10 wedstrijden hebben gespeeld en andere clubs nog op 6 of 7 wedstrijden staan, heel lastig allemaal maar logisch dat de wedstrijd niet door kan gaan.

3 oktober 2020 om 12:21

Tja misschien moeten er dan maar wedstrijden korter achter mekaar gespeeld worden door dit soort clubs. Die hebben toch geen Europese verplichtingen dus die kunnen doordeweeks imo wel een keer doordeweeks inhalen.

3 oktober 2020 om 12:25

Zolang het niet om wedstrijden van Ajax, AZ, Feyenoord of PSV mag het inhalen van een potje natuurlijk geen probleem zijn zodra de mannen weer coronavrij zijn. Kunt dan prima op een dinsdag-, woensdag- of donderdagavond een potje inhalen.

3 oktober 2020 om 12:28

Ja maar je wilt ook niet enen competitie a la de KKD nu net die jong teams waar elke keer weer een compleet ander elftal staat. In het buitenland komt het ook regelmatig voor dat er 3 wedstrijden verschil zitten tussen clubs toch?

3 oktober 2020 om 12:31

Ik snap dat je dat niet wilt, maar het is nu niet anders. Daarom moet je dit seizoen zorgen voor een brede selectie!

3 oktober 2020 om 12:44

@psvtilburg, een brede selectie is prima haalbaar bij clubs als Ajax en PSV maar niet voor een RKC

3 oktober 2020 om 15:01

Dat wordt wel gecompenseerd. Iedereen speelt even veel wedstrijden over een heel seizoen. Als ze dan eens 3 wedstrijden in een week moeten spelen moeten ze niet zo piepen. Kom op, het is hun werk man.

Bij hoeveel besmettingen in een team gaat de wedstrijd er eigenlijk uit? Denk dat er de komende tijd wel meer wedstrijden gaan volgen. Volgend weekend zijn er interlands.

3 oktober 2020 om 12:15

Hangt van contactonderzoek af.

3 oktober 2020 om 12:32

Ik begreep: “tot je geen normaal elftal meer op kunt stellen”. Dus bij RKC zijn er 4 besmettingen + 8 (?) spelers in quarantaine..

3 oktober 2020 om 20:03

Elke wedstrijd gaat normaliter gewoon door ondanks besmettingen. Nu ligt het wat anders. De knvb protocollen schrijven voor wedstrijd dag - 2 dagen is de testdag. Uit die test kwam bij rkc slechts 1 positief geteste speler. Dat betekend Dat de rest protocol technisch vandaag mocht spelen. Echter kwamen er 2 spelers vrijdag met lichte klachten bij die getest zijn, later zijn er nog enkele getest die donderdag dus negatief getest waren maar vrijdag positief teste. Vanmorgen kwam er nog een besmetting bij. Omdat er dus meerdere spelers ondanks de test donderdag nu toch positief bleken is de keuze gemaakt af te gelasten omdat er zomaar dus nog meer kunnen zijn die toch positief zijn zonder klachten zoals enkele spelers

3 oktober 2020 om 12:32

Ik begreep: “tot je geen normaal elftal meer op kunt stellen”. Dus bij RKC zijn er 4 besmettingen + 8 (?) spelers in quarantaine..

3 oktober 2020 om 12:34

Sowieso belachelijk om oefenwedstrijden in te plannen in deze tijd. Net zoals de Nations League, gewoon afschaffen.

3 oktober 2020 om 12:36

Daar ben ik ook benieuwd naar. Is lullig als psv straks bijvoorbeeld 4 topspelers mist en het doorgaat en een ander team 6 wisselspelers zou missen en het dan wordt verzet. Zou hier opzich wel duidelijke richtlijnen voor willen weten

3 oktober 2020 om 13:08

Selectie op de wedstrijddag moet minimaal bestaan uit 11 spelers op het veld + 3(?) wisselspelers als ik mij niet vergis. Als er dan 4 besmet zijn en 8 spelers extra in quarantaine moeten ga je dat niet halen als je uitgaat van een selectie van +/- 23 à 25 man

Wat een overdreven reacties hierboven. Kans is groot dat we nu al in de piek van de 2e golf zitten, als er dan één of wellicht twee/drie wedstrijden worden afgelast, laat het dan zo zijn.

3 oktober 2020 om 12:17

Nieuwe maatregelen zijn pas deze week ingegaan. Dan zit je dus mits iedereen zich eraan houdt pas over twee weken op de piek van de 2de golf.

3 oktober 2020 om 13:07

Incubatietijd van max 14 dagen, dus zal wel iets eerder zijn. Volgende week geen eredivisie, dus dat scheelt weer

3 oktober 2020 om 12:19

En net is er een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat 95% van de mensen die klachten had door Corona een half jaar na dato (165 dagen) nog steeds klachten ondervind die vaak best verregaand zijn. Het enige dat in hun voordeel speelt, is dat ze relatief jong zijn. Maar fitheid is niet heel belangrijk.

3 oktober 2020 om 12:56

Mwah dat lijkt me behoorlijk overdreven Lierse. Er zijn in Nederland ruim een miljoen mensen die het coronavirus hebben doorstaan, waarvan veruit de meesten milde klachten hadden. Als 95 procent daar nu nog hinder van zou ondervinden, zouden we er nu in Nederland 950k aan langdurig zieken bijhebben? Volgens mij houd je alleen langdurig last van corona als je het echt zwaar te pakken hebt gehad, maar dat is bij griep eigenlijk niet anders.

3 oktober 2020 om 13:01

Ja dat is dus niet wat het onderzoek zegt. Maar als je je buikgevoel wilt omzetten in reële datasets dan moet je maar zelf een onderzoek opstarten zou ik suggereren. Verder heeft het onderzoek het niet over “langdurig zieken”, maar over mensen die er nog klachten aan overhouden. En die klachten variëren van vermoeidheid tot kortademigheid en hoofdpijn. Het is trouwens een onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Hasselt bij 1000 correspondenten.

3 oktober 2020 om 13:08

Maar als ik de conclusie van het onderzoek interpreteer zoals jij dat het hebt opgeschreven, zou dat betekenen dat er nu ruim 950k mensen in NL zijn die nog steeds klachten ondervinden als gevolg van het coronavirus. Dat lijkt me niet stroken met de werkelijkheid, of denk jij daar soms anders over?

3 oktober 2020 om 13:15

“95% die klachten had door Corona”, en lang niet iedereen heeft klachten natuurlijk.

3 oktober 2020 om 13:22

En ik ken 1 persoon die eraan is overleden en niemand die na klachten nog steeds klachten hebben. Bij mij is het al meer dan een half jaar geleden dat ik het had, maar de enige klachten zijn klachten over de maatregelen, die een rem op alles gooien, zonder enige vooruitzichten.

3 oktober 2020 om 13:28

@lierse, maar wanneer heb je dan precies 'klachten' volgens jou? Als je wat vaker moet hoesten of wat vaker je neus moet ophalen, zijn dat in principe al klachten. En dat geldt - als ik de onderzoeken mag geloven - voor het grootste deel van de mensen die besmet raken.

3 oktober 2020 om 13:39

Ik ben niet betrokken bij het onderzoek en heb alleen de conclusies bekeken dus geen idee hoe ze definiëren. Maar het lijkt me toch een redelijk duidelijke conclusie .

3 oktober 2020 om 14:00

Ik als iemand die ook Corona heeft gehad kan mij in dit vinden. Ben ongeveer 3 weken geleden Corona vrij verklaard maar heb nog steeds na 3 weken klachten die ik had toen ik Corona had. Soms zelfs erger dan toen ik Corona had. Het kan zoals vaker word gezegd echt maanden duren voor je klacht vrij ben. Het is echt een rot virus en voor mensen die blijven zeggen het is maar een griepje ik zeg nee.

3 oktober 2020 om 15:46

@Davilla_7: ga onderzoeken van experts maar tegenspreken. Je lijkt zo wel een Trump. Ik weet dat een bepaalde meneer Engel een appgroep heeft, misschien mag je daarin. Als iedereen zich aan de regels had gehouden, was het nu niet zo uit de hand gelopen.

3 oktober 2020 om 17:03

Jammer dat je mij gelijk in een hoekje met Engel en Trump wil plaatsen, zonder inhoudelijk op mijn reactie in te gaan. Ik stel enkel de claim van Lierse ter discussie, die met droge ogen beweert dat 95 procent van de mensen die klachten ten gevolge van het coronavirus heeft gehad daar 6 maanden later nog altijd hinder van ondervindt. Dit vind ik hoogst opmerkelijk, want dit zou betekenen dat er in Nederland nu een kleine miljoen mensen rondlopen met langdurige corona-gerelateerde klachten. Dat strookt gewoon niet met de werkelijkheid. Ik houd mij verder keurig aan de regels, maak je geen zorgen.

Gaat lekker met de voetballers, worden er ook steeds meer.

Wat ik niet begrijp is dat de rest van de selectie niet in quarantaine moet.. ze hebben toch de hele week met elkaar getraind en dergelijke, zonder afstand te bewaren en met fysiek contact? Dan moeten hun toch ook in quarantaine?

En wanneer willen ze al die wedstrijden inhalen dan? Wat een beleid

3 oktober 2020 om 12:56

Moet je het daarom doorlaten gaan dan?

3 oktober 2020 om 13:00

Ja, dit is niet het moment om wedstrijden niet door te laten gaan. Net als AZ-Utrecht. Nu gewoon alles aan doen door te laten gaan, voordat de overheid weer ingrijpt. De selectie van RKC is gewoon te dun, en ze zien de degradatie al hangen en zien het wel zitten als de competitie stilgelegd wordt. De KNVB gaat er helaas in mee, net als met AZ

3 oktober 2020 om 13:27

AZ is ook bang voor degradatie en heeft een te dunnen selectie?

3 oktober 2020 om 13:38

Sorry maar wat een domme vraag. Nee, dat was omdat ze uit vorm waren en om voor te bereiding op Europa. Logisch dat ze het verzoek indienen. Minder logisch dat het gehonoreerd wordt door de knvb. Elk normaal seizoen wel, maar dit is geen normaal seizoen en je zou wel verwachten dat de knvb dat begrijpt

3 oktober 2020 om 15:49

Ze spelen beiden niet Europees en rkc heeft nu 8 man minder. Ruimte zat om in te halen. Is volledig logisch dat ze afgelasten.

Super jammer dit. Ik denk dat we met van alles rekening moeten houden.ik hoop dat het onder controle kan worden gehouden , ga van een optimistische conclusie uit.

Wat een onzin dat de wedstrijd niet door gaat ze kunnen toch ook 4 spelers van onder-21 mee laten doen echt belachelijk dit

3 oktober 2020 om 15:40

RKC mist 12 man. Succes met je 4 jeugdspelers.

Benieuwd hoe het straks gaat als de tweede golf echt landelijk groot wordt dan ga je nog wel meer afgelaste wedstrijden krijgen. En een keer ga je toch in de problemen komen met planningen. Benieuwd wat voor dingen het eerste geschrapt gaan worden. Ik snap namelijk niet waarom je in deze situatie bv zo’n Nations League laat doorgaan als veredeld oefenpotjes.

Voetbal zonder publiek is toch al niet echt om aan te gluren, zeker niet al die zwakke broeders onderling. Tegen de tijd dat de topwedstrijden beginnen zitten we midden in het griepseizoen met nog veel meer besmettingen (lees: nietszeggende positieve PCR tests), dus zal de massahysterie nog groter zijn. Trek de stekker er maar alvast uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper40
A. ToubaVerdediger40
L. WoutersVerdediger40
V. AnitaMiddenvelder40
N. OlsakMiddenvelder40
A. TahiriMiddenvelder40
S. BakariAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren