Emanuelson: ‘Misschien kan Klaiber na Ajax nóg een stap maken’

Zaterdag, 3 oktober 2020 om 08:12Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:24

Urby Emanuelson hoopt dat de fans van Ajax een kans geven aan ex-ploeggenoot Sean Klaiber. De rechtsback maakte afgelopen week de overstap van FC Utrecht naar Amsterdam, waar men op zoek was naar versterking na het vertrek van Sergiño Dest naar Barcelona. In de optiek van Emanuelson is Klaiber een van de beste rechtsback van de Eredivisie. “In die categorie valt hij. Hij was de laatste jaren een hele constante factor bij ons en hij heeft zich echt bewezen. In dat opzicht behoort hij zeker tot de beste rechtsbacks van de Eredivisie.”

Veel fans van Ajax hebben moeite met het prijskaartje van Klaiber, circa vijf miljoen euro, en het feit dat hij enkele jaren geleden aangaf dat een transfer van FC Utrecht naar Ajax niet zomaar voor de hand ligt. “Het is een jongen van Utrecht. In die periode was er ook wat lichte interesse van Feyenoord. Je weet nooit hoe het in het voetbal kan lopen. Ik ben ontzettend blij voor hem met deze stap en hoop dat de supporters van Ajax het hem niet te kwalijk nemen”, vertelt Emanuelson in gesprek met Ajax Showtime.

Klaiber naar Ajax: ‘Ik hoop dat de fans niet vergeten wat Sean voor de club gedaan heeft’

“Met zijn manier van spelen en de instelling die hij heeft, zal hij alles voor de club geven. Ik denk dat hij snel geaccepteerd wordt.” Emanuelson dicht Klaiber goede kansen toe om succesvol te zijn bij Ajax. “Zijn grootste kwaliteit is zijn drive. Hij combineert een enorme drive met de juiste instelling, een beetje wat Nicolás Tagliafico ook heeft. Daarom denk ik dat hij zeker kans van slagen heeft. Verdedigend is hij in de één-tegen-één situaties ijzersterk. Hij heeft zijn snelheid mee en dat komt goed van pas, want bij Ajax verdedig je vaak in grotere ruimtes.”

“Ik denk dat hij de juiste kwaliteiten heeft om bij Ajax die positie in te vullen. In aanvallend opzicht heeft hij genoeg mensen voor zich die hem weg kunnen steken. Hij creëerde bij ons al veel kansen en maakte regelmatig goals.” De ex-Ajacied denkt dat er nog rek zit in de 26-jarige Klaiber. “Ik denk niet dat hij al aan zijn top zit. Hij komt in een selectie waarin hij betere spelers om zich heen heeft. Als hij zich eenmaal aan dat niveau kan optrekken, dan wordt hij een nog veel betere speler.”

“Hij heeft sowieso genoeg voetballende kwaliteiten om zich bij Ajax staande te houden. Het is aan hemzelf of hij mee kan met het niveau. Als dat eenmaal het geval is, kan het heel mooi voor hem worden. Niet alleen bij Ajax, maar misschien kan hij dan na Ajax nog een stap maken.” Emanuelson erkent dat Klaiber een lastige concurrentiestrijd met Noussair Mazraoui wacht. “Hij heeft het geluk dat Ajax heel veel wedstrijden gaat spelen, ook Europees, dus ik denk dat er genoeg mogelijkheden komen voor hem om aan speelminuten te komen. Als hij dat goed invult, kan hij met iedereen de strijd aangaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door ajaxadam020)

Leuk om ook eens een positieve mening te horen van iemand die hem kent en bij beide clubs heeft gespeeld.

3 oktober 2020 om 09:05

Las net dat hij op Fifa 21 een rating van 76 krijgt. Mazraoui 77. Wel grappig dat het buitenaf dus helemaal niet zo verschillend wordt bekeken

3 oktober 2020 om 09:10

Ja en bijvoorbeeld Gnabry heeft 82 pace bij fifa.. Niet echt een goeie graadmeter dus.

3 oktober 2020 om 09:49

Haha lekker argument. Volgens mij is het een prima graadmeter maar moet je objectief kunnen zijn om er echt iets in te zien. Het zegt mij dat hij niet zo snel afgeschreven moet worden. Maar ieder z'n mening

3 oktober 2020 om 10:16

Geeft alleen maar aan dat ajax een super groot probleem heeft 9p die positie. Ajax kan toch geen speler met maar 77 in de basis hebben? Het getuigd maar weer van het veel te lage ambitie niveau van Ajax. Waarom geen 20 miljoen uitgeven aan een rechtsback met een rating van minimaal 80? Het geld is er...

Laat hem nou eerst maar eens zijn wedstrijden gaan spelen bij Ajax. Wat gebeurt het toch vaak dat dergelijke spelers, die van de subtop naar de top van de Eredivisie, meteen worden opgehemeld. What's next: Klaiber in Oranje?

3 oktober 2020 om 08:32

Alleen gebeurd dat bij Klaiber toch juist niet? Dit is ongeveer het eerst positieve wat ik lees sinds zijn transfer. Dus van ophemelen is voorlopig nog geen sprake.

3 oktober 2020 om 09:18

Ja...zeker Klaiber in Oranje ja!!!zoveel concurrentie is er niet....dumfries is verre van een geweldenaar, Hateboer is geen echte RB in een 4-3-3, Tete kan uberhaupt niet voetballen, Karsdorp is altijd geblesseerd....dus JA als Klaiber zoals ik verwacht na een maand of 2 de vaste RB van Ajax is dan kom je ook in aanmerking voor Oranje.

3 oktober 2020 om 10:58

Ik denk dat Klaiber dat stiekem ook heeft gedacht en daarom een stap omhoog noodzakelijk achtte. Feyenoord heeft het geld niet, AZ en PSV kwamen niet en Ajax wordt momenteel door de buitenwereld beschouwd als beste team en een perfecte opstap. Dus eigenlijk momenteel de enige plek om zich in de picture te spelen als hij kans wilt maken om in het NL elftal te komen. Of hij die kwaliteiten heeft weet ik niet. We gaan het zien. Eerst moet hij Nous uit de basis zien te spelen en gezien de vorm die Nous thans etaleert wordt dat een hele kluif. Maar wie weet... Emanuelson beschrijft Klaiber als een Terriër en die houden van kluiven..

Na Mazraoui en Dumfries gewoon de beste back van de Eredivisie. Alleen is het gewoon veel geld voor een back up. Ik denk als hij voor bijvoorbeeld 3,5 miljoen was gehaald dat de reacties een stuk positiever waren.

3 oktober 2020 om 08:47

Na Mazraoui en Dumfries? Ik denk dat hij completer is Dan beide, althans toch zeker in potentie. Is verdedigend sowieso beter Dan Mazraoui en heeft betere voorzet. Mazraoui is de betere technische voetballer maar nog altijd een gemaakte RB. Klaiber en Tagliafico als backs, Dan hebben de flankspelers vd tegenstander een Hele vervelende wedstrijd.

3 oktober 2020 om 08:49

Ik denk serieus dat hij gedurende het seizoen Mazraoui uit de basis gaat spelen. Klaiber heeft veel meer gif en drive in z'n spel en ik vind hem verdedigend ook beter. Mazraoui is natuurlijk beter aan de bal maar ik denk dat dat voor een rechtsback niet de doorslag geeft.

3 oktober 2020 om 10:10

Bij Ajax geeft dat wel degelijk de doorslag

3 oktober 2020 om 09:52

Het is voor nu een back up. Maar na een goed seizoen kan Nous misschien wel vertrekken en heb je deze gozer al klaar staan, mooi toch!

3 oktober 2020 om 10:19

Nous is echt geen topper hoor. Die man kan niet verdedigen en geen heeft geen dribble... het is echt pure armoe bij ajax op de rechtsback positie... en dan te bedenken dat ze zeefuik hadden kunnen halen voor 2,5 miljoen die had Nous zo uit de basis gespeeld.

3 oktober 2020 om 13:30

Nee Nous heeft echt geen dribbel nee 😂😂😂 Gast hou jezelf eens niet zo voor de gek, het wordt bijna zielig

3 oktober 2020 om 19:33

Ach, als je na gaat dat Ajax eerder ook veel geld neer legde voor Kristensen en Orejuela, dan vind ik dit niet eens zo gek. Dit is denk ik meer zekerheid dan toentertijd.

Tsja, dit is altijd maar afwachten. Het is jammer dat het oordeel er al is. Andere positie en iemand die misschien destijds transfervrij was, maar toen Schöne kwam kwamen er ook opmerkingen dat Ajax toch ambitieuzer moest zijn. Toen al. Ajax had toen al een heleboel van dat soort spelers, zo werd er gezegd en Schöne was een leuke speler voor NEC en maximaal AZ of Twente. Dat heeft ook goed uitgepakt. Geef het een kans.

3 oktober 2020 om 08:55

Denk je niet dat de reacties nu hetzelfde waren geweest als Klaiber ook transfervrij was? Ik vind het een prima back, en imo heb je nu 2 van de 3 beste rechtsbacks van de competitie in je selectie. Maar 7 miljoen blijft veel geld, daar zit het euvel voor veel mensen denk ik.

Wat haalt het bedrag nu uit,bij Ajax vertrekken ze toch ook soms voor te veel ?ben er blij mee,en wat haalt 2 miljoen nu uit voor Ajax.

Klaiber ziet er technisch erg sterk uit fysiek ook! Voor de Eredivisie een hele goede back, misschien kan hij dezelfde stap maken als Tagliafico, beetje zelfde leeftijd...

Als er een maand geleden een poll was gemaakt wie er rechtsback bij Ajax moest worden kwam Klaiber niet eens op het lijstje voor. En als hij op het lijstje had gestaan was Overmars voor gek verklaard. Nog nooit is er op deze site of waar dan ook in Nl iemand begonnen over Klaiver in Oranje. Nu lezen we hier dat hij misschien wel de beste back is van Nederland. Doe alsjeblieft normaal laat deze jongen proberen om het niveau van Ajax te gaan halen. Komt toch echt nog te kort voor de CL.

Zorg eerst maar dat je zelf weer aan de bak komt Urby..!! We denken dat Klaiber niet goed genoeg is voor Ajax.. Maar misschien gebeurd er een wonder en lacht Sean ons straks allemaal uit inclusief Mazraoui.. Dan is hij ineens een topaankoop van 7 miljoen.. Ik blijf er toch wel bij dat het meer een Utrecht en Feyenoord type is dan een Ajax type..

Het is toch ongelooflijk dat ze zeefuik laten lopen en nu echt een enorm groot probleem oo de rb positie hebben. Zowel Nous wat een enorme slapert is als Klaiber zijn gewoon geen CL niveau. Dan wil ik niet zeggen dat Zeefuik dar wel is maar die is zeker beter dan deze 2! Het getuigd ook maar weer van het ambitie niveau van ajax dat er geen betere back word gehaald. Voor 10 miljoen heb je een back met het niveau van Max en voor 20 miljoen kun je zo een Hateboer of een Dumfries halen. Dan maak je 50 procent meer kans on de CL groep te overleven en heb je dat geld zo terug verdiend.

3 oktober 2020 om 10:43

Een goede rechtsback is leuk, maar Nous speelt de laatste tijd echt uitstekend, heeft voldoende ervaring er verdient gewoon het vertrouwen. Klaiber is dan prima voor de bank. Daarnaast laat je mij wel echt lachen door te stellen dat als Ajax 20 miljoen aan een back uitgeeft 50% meer kans heeft de groepsfase CL te overleven. Op basis waarvan precies? Jij maakt de rechtsback te belangrijk als één van de elf spelers. Ik ben blij dat jij niet aan het roer staat bij Ajax want dan zou de club heel snel failliet zijn.

3 oktober 2020 om 11:06

@ajaxadam020 Nous speelt de laatste tijd uitstekend tegen Sparta,rkc en Vitesse...ok man.het blijft verdedigend een zwakke schakel, is heeeeel slecht in de omschakeling als hij weer eens te diep staat, probeert altjd de bal het 16m gebied in te lopen ipv gewoon een voorzet te geven....nee dankjewel maar doe mij maar gewoon Klaiber als RB en dat gaat ook gebeuren.

3 oktober 2020 om 13:31

Dat gaat zeker niet gebeuren.

3 oktober 2020 om 14:41

Ajaxadam 020 de backs zijn tegenwoordig zowel aanvallend heel bellangrijk namelijk de speler met de meeste ruimte op het veld als verdedigend heel bellangrijk. Als je kijkt hoeveel assists een goede back kan geven tov een mindere back dan scheelt dat echt een slok op een borrel tel daarbij op aantal tegengoals en zo kom je op 50 procent meer kans op groepsoverleving wat kan gaan op 1 goal. Ook als je kijkt naar CL winnaars afgelopen 10 jaar mov afgelopen jaar winnen de teams met de beste backs....

3 oktober 2020 om 14:44

@ricardopraha Dat zijn toch alle officiã«le wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld dit seizoen en Vitesse vind ik geen zwakke tegenstander. Het zal moeten blijken of hij deze vorm vast kan houden en dit niveau ook tegen de clubs in de Champions League en Eredivisie-top kan opbrengen. Hoe dan ook heb je die zekerheid bij Klaiber ook niet, verre van zelfs, hij heeft nog nooit bij een topclub gespeeld waar winnen een verplichting is en niet een mogelijkheid. Klaiber zal zeker zijn wedstrijden gaan krijgen, maar Ten Hag weet dit alles ook en zal hem in eerste instantie gewoon als back-up gebruiken, waar Nous basis staat.

3 oktober 2020 om 14:49

Ajax wil toch stappen vooruit maken? Dit was de kans om een stap vooruit ipv achteruit te maken. Geld heb je niks aan als het op de bank staat behalve de rente dan. Als ajax tevreden is waar het nu staat dan koop je klaiber maar als je ambities hebt en toont investeer je in basis materiaal. En van 10 procent van je vermogen uitgeven is de kans 0,0 dat je failliet gaat... op welke school heb jij economie gehad? @ajaxadam020

3 oktober 2020 om 14:55

@martijnovicik betwijfel niet dat de backs belangrijk zijn, dat ben ik wel met je eens.waar ik alleen problemen mee heb is een bedrag van 20 miljoen uitgeven aan een back (wat jij voorstelde), terwijl Dest bijvoorbeeld net voor 21 miljoen verkocht is (wat nog naar 26 kan oplopen). Dat zou natuurlijk het toppunt zijn van extreem risicovol en onverantwoord (zeker in Corona-tijden) beleid. Daarnaast is die 50% volgens mij gewoon een uit de lucht gegrepen percentage zonder dat er data is om dat te onderbouwen.

3 oktober 2020 om 15:30

@martijnovic Die opmerking over economie negeer ik maar even want daarmee maak je alleen jezelf maar belachelijk. Misschien heb je het niet gemerkt, maar er is een virus om ons heen genaamd Corona (covid 19). Ajax heeft over het afgelopen seizoen al een operationeel verlies gemaakt van 3,1 miljoen euro, wat gelukkig door transfers kon worden opgevangen en waardoor er uiteindelijk een winst van 20,7 miljoen overblijft onderaan de streep. Door Corona zal de omzet (vrijwel geen omzet uit ticketverkoop, skyboxen, teruglopende merchandise verkopen etc.) verder teruglopen en dus zeer waarschijnlijk ook het operationele resultaat. Dat zal dus weer door transferresultaten moeten worden opgevangen. Bovendien heeft Ajax al twee grote aankopen gedaan in de vorm van Antony en Kudus. Dat zijn directe versterkingen. Dan kan jij aanvoeren dat Klaiber en Klaassen (als dat doorgaat) dat niet zijn, maar met die aankopen ben ik het ook niet eens, zeker niet voor die bedragen. Daarnaast is het aannemelijk dat de cashflow stagneert, geen inkomsten uit ticketverkopen etc. en andere clubs kampen ook met deze crisis waardoor geld minder snel zal binnenkomen, plus het feit dat de betaling van transfersommen al vaak over langere tijd uitgesmeerd worden. Met andere woorden, Ajax moet net als alle andere clubs gewoon voorzichtig zijn bij het uitgeven van geld. Je kan namelijk nog zoveel vermogen hebben, maar als je cash en cash equivalents opdrogen en je dus bijv., geen salarissen meer kan betalen heb je gewoon een groot probleem en kan je wel degelijk failliet gaan.

3 oktober 2020 om 15:36

Wat een onzin zeg, als je 200 miljien op de bank hebt dan mag je op zijn minst je transfer inkomsten toch wel herinvesteren? Oke alles herinvesteren gaat een beetje te ver maar 50 procent van je transfer inkomsten herinvesteren loop je geen enkel risico. Ajax heeft met zyech vd beek en dest 120 miljoen binnengehaald en maar 30 miljoenn uitgegeven aan kudus en antony dus je houdt dan nog 30 miljoen over wat je kan investeren. Als ajax door corona failliet gaat is echt letterlijk elke andere club al eerder failliet gegaan zo goed staat ajax er financieel voor. Pure gebrek aan ambitie als je het aam mij vraagt.

Gewoon rustig afwachten en vooral hopen dat ie het goed gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

83 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren