Mark van Bommel toont zich zeer zelfkritisch: ‘Ik sloeg door bij PSV’

Zaterdag, 3 oktober 2020 om

Mark van Bommel reageert zaterdag voor het eerst uitgebreid op zijn ontslag bij PSV. De trainer, die vorig jaar december de laan uit werd gestuurd in Eindhoven, steekt tegenover De Telegraaf de hand in eigen boezem. "Bij PSV was ik op een gegeven moment de boeman. Ik heb het mezelf te moeilijk gemaakt", aldus de voormalig middenvelder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Dat is een mooi staaltje zelfreflectie. Mooi dat hij zo kritisch is op zichzelf.

2 oktober 2020 om 21:22

Zelfreflectie of is dit een manier van open solliciteren?

2 oktober 2020 om 21:40

Lijkt mij idd een pr offensiefje

3 oktober 2020 om 11:32

Dan nog is het geen verkeerde open sollicitatie of manier van zelf reflecteren. Hij weet nu in ieder geval wat hij anders kan doen bij een volgende stap. Niks meer dan respect voor dit interview

3 oktober 2020 om 11:45

Waarom altijd het negatieve uit een mens willen halen? Lijkt me enorm zuur als je zo moet leven, dit soort zelfreflecterende mensen zie je vrijwel nooit in het voetbal, ene de Boer faalt jaar in jaar uit en is nog steeds egoïstisch genoeg om bondscoach te worden terwijl die weet dat hij overal mislukt, met enige zelfreflectie had hij heeft even lekker bij een Vitesse ofzo gezeten om te laten zien dat die niet een one tactic trainer is en van fouten geleerd heeft. Maar op een of andere manier is er altijd een gigantische haat naar van Bommel geweest in Nederland, maar als je zo'n mooie tekst leest en nog steeds negatief bent, tsjah dan weet ik niet meer of Mark ooit nog iets goeds bij jou kan doen.

3 oktober 2020 om 12:22

Groninger je bent zelf minimaal net zo hypocriet, Frank de Boer wordt net als Van Bommel gigantisch gehaat en niks gegund na die mislukte avonturen. Waar ik wel mee eens ben, dat dit een geweldig stukje is en ik geloof hem 100%. En ik denk ook dat hij het prima gaat doen hij zijn volgende club, beetje rare goster die Mark maar ik mag hem ergens wel.

3 oktober 2020 om 12:35

Groninger Hopp: mooi dit, mensen ervan betichten dat ze alleen maar het negatieve in de mens zien, om vervolgens een bericht te typen waar het negativisme vanaf druipt. Misschien even voor jouw beeldvorming; Koeman had voor zijn Feyenoord-periode nog minder laten zien dan De Boer. En die is uiteindelijk ook de bondscoach geweest waar iedereen zo lyrisch over was.

3 oktober 2020 om 14:07

Tja, minder laten zien dan De Boer. Wat doet dat ertoe? Ronald Koeman was een gelouterd ex-international, met een gerenomeerde carriere als voetballer. Veel succes gehad, grote clubs gespeeld. Aanvoerder oranje. Grote speler geweest. Daarna als trainer kampioen geworden met Ajax én Psv, beker gewonnen, diverse malen kwartfinales van de CL gehaald, met Ajax, PSV en Valencia. me dunkt hoor. Die kwam echt niet als een nobody binnen, als dat je suggestie is.

2 oktober 2020 om 21:26

Haha dit is allesbehalve zelfreflectie. Het is een soort gemaskeerde kritiek in een jasje van zelfreflectie, inderdaad. Tussen de regels door geeft ie iedereen de schuld, behalve zichzelf.

3 oktober 2020 om 09:07

Je kan zeggen wat je wilt maar de selectie was echt waardeloos vorig seizoen.Je kan ook niet echt zeggen dat het beter ging nadat mark wegging.toen malen geblesseerd raakte was het team echt drie keer niks

3 oktober 2020 om 11:34

De selectie was niet waardeloos. Het team in zijn geheel wel. Wat nu het grote verschil is en waarschijnlijk gaat maken is dat er een visie is en waar naartoe gewerkt word. Onder van Bommel was er geen duidelijke visie plus een onsamenhangend team. Ik denk wanneer hij meer de balans had proberen te zoeken van het team dat hij er echt wel iets beters had kunnen uithalen dan wat er afgelopen seizoen op de mat is gelegd.

2 oktober 2020 om 21:47

Hij geeft enkel aan dat hij zepfs met randzalen bezig is en PSV niet professioneel genoeg was door bijvoorbeeld niet gelijk die MRI-scan te doen, de juiste ballen op het veld te leggen en verwchillende managers in dienst te nemen. Niks zelfkritisch, want hij vind in allw voorbeelden nog steeds dat hij gelijk heeft.

2 oktober 2020 om 22:35

Is het de taak van de team manager om die ballen te regelen? Die heeft wel meer te doen. Leek me meer een taakje voor 3de trainer Jurgen Dirkx. Daar is zo’n derde trainer toch voor. Voor de ballen en de hoedjes.

2 oktober 2020 om 22:50

Het probleem was dat de teammanager geen sportman was. Mart van den Heuvel(ik heb die naam op mijn shirt omdat hij al bij de club is zolang ik me kan herinneren) is een hele fijne zachte man die voorheen masseur was. Hij is geweldig in de omgang met spelers, en de rol die hij nu heeft, het begeleiden van de van de nieuwe en buitenlandse spelers in een nieuw land, past hem waarschijnlijk beter. Maar ik denk niet dat hij van nature de link legt tussen derbystar ballen en adidas ballen, sterker ik heb hem nog nooit op het veld gezien.ik kan Van Bommel hierin volgen. De rest is nogal doorzichtige damage control, iets wat elke trainer in zijn situatie zou doen. Veel succes Mark!

2 oktober 2020 om 23:09

Waarom verwacht je dat dan van iemand die niet op het veld staat en niet bij de trainingen is? Als Mark daar niet mee bezig wil zijn, moet ie tegen Dirkx zeggen dat hij moet zorgen dat er met de juiste ballen wordt getraind.

Serieus een huisarts? Die heeft niet tot nauwelijks kennis van het bewegingsapparaat terwijl daar juist de meeste blessure's vandaan komen. Wat moet die huisarts dan doen? Je moedervlekken onderzoeken en je doorsturen ofzo? Je ziet in het gedrag van Mark van Bommel dat hij niet gewent is om buiten de kleedkamer te functioneren. Zo fel reageren tegen mensen is niet normaal in het dagelijkse leven. Daar ga je wat tactischer om dan met je teamgenoten. Ook heeft hij te lang vastgehouden aan de verdedigende middenvelders die er niks van konden, terwijl hij gewoon die jongen van Utrecht hadden lopen die wel kon voetballen. Wat hij wel goed deed is omgaan met moeilijke jongens en spelers vertrouwen geven.

2 oktober 2020 om 21:37

Huisarts weet ook van alles van het bewegingsapparaat af hoor. Is echt niet alleen van de moedervlekken.

3 oktober 2020 om 00:27

De huisartsen die ik heb gehad zeiden bij alle blessures in de spieren zo'n beetje: 2 weken rust. Goede fysio helpt je toch een stuk beter.

3 oktober 2020 om 08:16

Haha dat ja inderdaad de standaard huisarts reactie. Kijk het even aan voor twee weken en neem anders contact op. Een fysio is veel beter als begeleiding van een topsporter.

3 oktober 2020 om 08:56

Een fysio zit al in de staf. Waarschijnlijk is Van Bommel bij Bayern meer gewend.

Hier toont Mark van Bommel toch wel enigszins verrassende zelfreflectie en komt hij heel concreet met redenen, die ik begrijp. Vooral dat hij Taco van der Velde erbij wilde hebben. Iemand enig idee waarom de leiding van PSV hem niet die functie is gegeven?

2 oktober 2020 om 21:27

Wat moet je met een omhoog gevallen journalist? Moet je daarvoor je trouwe team manager van al die jaren aan de kant schuiven? Laten we vooral realistisch blijven. Van alle mensen die v Bommel heeft meegenomen, zie ik er niet een die meerwaarden heeft gehad.

2 oktober 2020 om 21:50

Of hoe geven we een potentiele nieuwe klus een prima startschot.

altijd goed voor een coach als hij ziet waar hij de fout in is gegaan zodat hij aan die fouten kan werken. Koeman heeft dit ook een keer gedaan en kwam terug als een betere coach. hopelijk heeft Frank De Boer dit ook een keer gedaan nu en gaat hij straks verassen bij Oranje

2 oktober 2020 om 21:34

Sorry hoor, maar dit is toch een giga zwaktebod? Hij wou een fixer erbij en kreeg die niet. Regel dat intern, noem nooit je fixer en sta voor je falen

Je ziet het vaak bij mensen die niet eerder ervaring hebben gehad in een leidinggevende rol, dan zijn ze te resultaat gericht , op welke manier het resultaat behaald wordt en ten koste van wie maakt dan niet uit. Hopelijk kan hij de dingen die hij heeft geleerd toe passen bij zn toekomstige nieuwe club. Vind het iig goed dat hij de stap naar Shalke niet heeft genomen , daar kan je namelijk alleen maar verliezen.

Prima natuurlijk dat hij kritisch is op zichzelf. Wel bijzonder dat zijn schoonvader hem niet hiermee heeft kunnen helpen, die was toch juist aangesteld als mentor met zijn senioriteit.

Mark van Bommel lijkt me iemand die best nog wel eens ver zou kunnen komen als trainer. Zou hij ook een geschikte trainer kunnen zijn voor een andere NL (top)ploeg? Ajax, AZ, Feyenoord? En zou hij hier zelf voor open staan? Best benieuwd naar.

2 oktober 2020 om 21:30

Ik zie van Bommel niet zo snel bij Ajax aan de slag gaan eerlijk gezegd 😉

2 oktober 2020 om 21:32

Ja, heeft ie het niet zo op. Maar als hij daar overheen zou kunnen stappen. Zou het een geschikte coach voor een club als Ajax zijn denk je?

2 oktober 2020 om 21:42

Denk het niet. Van Bommel past niet bij Ajax en Ajax past niet bij van Bommel. Volgens is hij onder de supporters van Ajax ook een van de meest 'gehate' spelers. Denk dat er best een heel goede trainer in hem zit maar hij moet het eerst weer op een lager niveau oppakken ben ik bang.

2 oktober 2020 om 21:44

Ach Klaiber was ook best wel stellig en zie hier.. Nee zonder dollen, ik denk dat het van beide kanten niet echt positief zal zijn en ik weet ook niet of het type trainer bij Ajax zou passen. Ik heb toch verdomd weinig tactiek kunnen ontdekken bij PSV in de tijd Van Bommel. Maar goed, hij is nog jong dus hij krijgt vanzelf wel ergens de kans.

3 oktober 2020 om 10:47

Ik denk dat Toivonen nog wat hoger in die ‘pikorde’ staat..

3 oktober 2020 om 13:55

@lenny1988 Ajax supporters willen geen van Bommel. Die wordt nooit trainer van Ajax.

2 oktober 2020 om 22:43

Ben ik met je eens, ik heb dat idee ook altijd wel gehad bij van Bommel. Nu is het dan ook belangrijk dat hij een goede keuze maakt voor een volgende club. Denk dat ie zich niet te groot moet voelen voor welke club dan ook maar vooral kijken wat er mogelijk is bij die club. Als dat goed uitpakt kan je altijd weer een stapje maken naar grotere clubs. Ben benieuwd wat ie gaat doen.

3 oktober 2020 om 09:03

Van Bommel begon ook gewoon goed bij PSV. Hij deed het goed bij de jeugd en hij begon ook bijzonder goed in zijn eerste jaar als hoofdcoach. PSV speelde wel degelijk naar voren en scoorde veel. In de tweede helft van het seizoen ging hij misschien te veel wisselen en hij ging in de fout tegen Ajax, al had hij daar ook de pech dat Schwaab een gemakkelijke strafschop weg gaf. In zijn tweede seizoen had hij de pech dat Malen, Bergwijn en Lammers allen tegelijk een langere periode niet beschikbaar waren vanwege blessures. Daarna ging het van kwaad tot erger. PSV had en heeft gewoon een mindere selectie dan Ajax.

Ik snap in een keer waarom Derksen klaar was met Taco vd Velde, die de juiste ballen het veld op schopt en de de hesjes wast en de interviewtjes rangschikt op lekker languit. Sorry hoor maar wat is dit nou voor wartaal van Van Bommel? Met een sidekick doet hij het beter? Really?

Nou van enige zelfreflectie is ook weinig sprake bij van bommel. Geeft idd aan dat hij dingen niet goed heeft gedaan om vervolgens de oorzaak ervan weer buiten zichzelf te leggen.

3 oktober 2020 om 00:23

Ik snap niet dat mensen erin trappen en echt menen dat hij zogenaamd zelfreflectie heeft. Hij verloor wedstrijd na wedstrijd... totaal geen tactiek. Super koppig. zat totaal geen progressie in. En dan zegt die ik zag t niet aankomen... hahaha wat een clown.

Waar van bommel wel een punt in heeft is dat géén enkele speler negatief heeft geuit richting van bommel toe

Ik vind van Bommel een goede trainer, een trainer die aanvallend voetbal probeerde te spelen.toen zijn spitsen geblesseerd rakten ging hij behoudener spelen. Mijn advies, als hij dit mocht lezen;het gaat niet om wat je goed doet, maar om wat je slecht doet.gelukkig ziet hij en zegt hij ook wat zijn manco was. Het verbaast mij wel ongelooflijk dat hij zoveel onbenullige dingen allemaal zelf moest regelen.heel veel succes verder met je trainerscarrière,ik ben een supporter van Ajax

3 oktober 2020 om 06:39

Zoals die keer dat hij 3 verdedigende middenvelders opstelde tegen Ajax? Ja, dat is lekker aanvallend voetbal!

3 oktober 2020 om 09:06

Daar ging het dan ook mis. Als PSV die wedstrijd had gewonnen dan waren ze dat seizoen gewoon kampioen geworden, ondanks dat Ajax een betere selectie had. Van Bommel had dan ook nog de pech dat Schwaab een gemakkelijke strafschop weg gaf. Eerder speelde PSV wel degelijk aanvallend. Dat bleek ook wel uit het doelsaldo.

3 oktober 2020 om 11:27

Dat kan je ook als een compliment opvatten. Zo zag ik het Als het grote Ajax komt is het alle hens aan dek.doe je dit niet dan wordt je afgeslacht en het zal doorwerken in de koppies van de spelers

Goed dat van Bommel zo naar zichzelf kijkt in dit artikel en tegelijkertijd ook netjes aangeeft waar hij tegenaan liep. Niks mis mee en ik hoop dat hij een mooi vervolg aan zijn trainersloopbaan gaat geven.

Mark blijft gewoon een held. Komt nog wel een keer bij ons terug denk ik👌💪

Ik zie het van twee kanten, Mark heeft wel weer zin in een nieuwe job, maar toch vind ik hem ook eerlijk en weldegelijk zelf kritisch. Tja, heerlijk in het NL elftal erg belangrijk, hij heeft ook gewoon bij 3 gigantische clubs in goede tijden gespeeld, dat is ook niet niks, maar ik heb weinig trainers zo'n rare uitstraling hebben als hem. Dan ben je net vernederd in Tilburg en kom je met van die rare blikken en interessant doen.

Wat je ook van Van bommel vindt, is dit echt wel een goede zelfreflectie van hem. Je kan fouten maken als eerste trainer zeker bij je eerste klus. En als het misgaat mlet je leren van je fouten en het lijkt erop dat hij dat gedaan heeft. En laten we wel wezen het ging opzich ook wel goed maar er kwam een kink in de kabel en dat blijkt nu ook. Nu is de zaak bij zijn volgende klus die hij zeker wel krijgt dat hij iemand heeft waar hij op kan vertrouwen. En iemand die de randzaken van hem wegneemt.

" De jongens die niet speelden waren natuurlijk niet tevreden. " , nou Mark dat heb je goed geraden. Moet je ff nagaan hoe die Toni Lato zich heeft gevoeld afgelopen jaar, die heeft een halfjaar 1 officieel minuut voor PSV gespeeld haha.

3 oktober 2020 om 14:16

Inderdaad zeg! Helemaal gelijk natuurljik. Had die domoor van een Van Bommel maar gewoon Toni Lato opgesteld, dan was PSV waarschijnlijk de afgelopen twee seizoenen kampioen geworden en had Van Bommel nog een baan gehad! De grote Toni Lato!

Je kunt als voormalig international beter eerst jaren ervaring opdoen bij een jeugdelftal en vervolgens naar kleinere club in de KKD of zo gaan. Het is verleidelijk om meteen bij een grote club te beginnen, maar het afbreukrisico is zo groot. Een beginnende coach maakt fouten, al ben ik nog steeds van mening dat het niet alleen aan Van Bommel lag.

Haha wat is dit nou weer voor gespeelde zelfkritiek? Hij benoemd iets wat hij wellicht beter had kunnen doen maar benoemt dan allemaal externe factoren die eigenlijk schuldig zijn aan de fouten. Mark lijkt soms wel een grote act, heel erg bezig met zijn imago. Is dit een open sollicitatie ofzo?

Hoezo moet een hoofdtrainer bepalen hoe laat de bus vertrekt en welke interviews er worden afgegeven? Daar heb je toch een teammanager en een persvoorlichter voor? De teammanager of desnoods de materiaalman bepaalt toch ook welke kleding er aangetrokken wordt? Hoezo zou er iemand extra voor aangetrokken moeten worden, laat die mensen hun werk gewoon fatsoenlijk doen als het je zo stoort. Vind het nogal makkelijk wijzen op deze manier. Kaart het netjes aan in plaats van je dan als een hork te gedragen, daar win je veel meer mensen mee. Vind hem daar bijzonder weinig zelfkritisch in. Hij huurt liever iemand extra in, in plaats van aan zichzelf te werken.

Zelfreflectie is het beste middel voor een volgende stap en nu nog ff die haat naar Ajax op normale proporties brengen en je bent weer klaar om coach te zijn.😊😷 Klinkt gek, maar ik zou hem wel graag naast FdB willen zien. Coach zijn is vooral ervaring opdoen met vallen en opstaan.

3 oktober 2020 om 12:29

Janta, geen gek idee! Van Persie heb ik er ook graag bij! Dan is de gehele traditionele topdrie vertegenwoordigd, en heel veel interlands en voetbal knowhow! Geen flauw idee of Frank het goed met Mark en Robin kan vinden.

3 oktober 2020 om 18:19

Ik ook niet. Weet alleen dat Frank en Cocu zeer goede vrienden zijn.

3 oktober 2020 om 18:53

Klopt van Cocu is bekend, dat zou ik ook een goede keuze vinden. Weet niet of hij gelukkig wordt van Derby County.

Dit is volgens mij het meest zelfkritische interview met hem dat ik tot dusver gelezen heb. Lijkt me een goed teken, je moet toch proberen te leren van je fouten. Maar ik vind het wel bijzonder dat hij wederom zegt dat hij zijn ontslag niet aan zag komen. Trainer zijn van een topclub en dan in je laatste 12 wedstrijden (alle competities) maar 10 punten pakken met een doelsaldo van 14-25, dat overleeft toch niemand?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren