Feyenoord wilde topaankoop van Ajax: ‘We hebben met hem gesproken’

Vrijdag, 2 oktober 2020 om 18:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:40

Feyenoord heeft begin dit jaar geïnformeerd naar Mohammed Kudus, zo maakt trainer Dick Advocaat bekend op Radio Veronica. De Rotterdammers probeerden de middenvelder weg te halen bij FC Nordsjaelland, maar bleken daarvoor niet over voldoende financiële middelen te beschikken. In juli vertrok Kudus vervolgens naar Ajax, dat negen miljoen euro voor hem betaalde. In zijn eerste maanden in Amsterdam maakte de twintigjarige Ghanees een uitstekende indruk.

Advocaat baalt ervan dat er deze zomer niet veel geld voor aankopen was. "Frank (Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord, red.) heeft acht maanden geleden met die mensen (rondom Kudus, red.) gesproken, maar als je dat geld niet hebt, dan heb je een probleem", weet de ervaren oefenmeester. "De mensen van Feyenoord willen wel, maar het kan niet. Ze durven geen risico nemen, dat kan ik me ook wel voorstellen. Het zijn gekke tijden, we weten ook niet wat er gebeurt in januari."

Feyenoord werd vrijdag bij de loting voor de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberger AC. "Het had slechter gekund, laat ik het zo zeggen", vindt Advocaat. "Ik denk dat het een interessante loting is, voor alle drie de ploegen. Daar ben ik wel blij mee. Het is normaal gesproken een groep waarin we mee kunnen doen, al zijn Dinamo Zagreb en CSKA natuurlijk best wel goede teams. De andere ploeg ken ik niet zo goed."

Het Russische CSKA is voor Advocaat de favoriet in de poule. "CSKA koopt ook gewoon die linksbuiten van sc Heerenveen (Chidera Ejuke, red.) voor 12 miljoen euro. Daar zaten wij ook al een tijd achteraan, maar wij kunnen niet meedoen. Kansloos. Hetzelfde geldt voor Joey Veerman van sc Heerenveen." Advocaat uitte de voorbije tijd diverse keren zijn ongenoegen over het gebrek aan grote aankopen, en wordt op de radio gevraagd of hij denkt aan ontslag. "Ik ga niet stoppen nee, of ze moeten me eruit gooien, maar ik hoop van niet", grinnikt hij. "Of ik dan een afkoopsom krijg? Nee joh, als ik wegga hoef ik niks te hebben."Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door kevinkluivert)

Tja, Feyenoord kan gewoon geen 9 miljoen ophoesten. Zelfs die 6,5 miljoen voor Senesi ging met alle moeite van de wereld. Als Ajax zich meldt is Feyenoord helaas sowieso kansloos.

2 oktober 2020 om 18:59

En dan zal ook nog het salaris een rol spelen. De salarissen liggen bij Ajax nu eenmaal een stuk hoger

2 oktober 2020 om 19:39

Vooral als je spelers als Dest kan lozen voor 20+ miljoen, op dat gebied is Ajax wel echt de beste handelaar van de Eredivisie, uiteraard speelt hun status ook een rol.

2 oktober 2020 om 21:14

@shevan; allemaal waar, maar Feyenoord heeft toch ook gewoon geen back als Dest. De reikwijdte van de cirkel is groter en kwaliteit zit daar ook tussen/is daar een gevolg van.

2 oktober 2020 om 20:08

De harde realiteit is dat Feyenoord na het kampioenschap gewoon had moeten verkopen, maar dat hebben ze niet gedaan en daardoor hebben ze de afgelopen jaren minder te investeren gehad.

2 oktober 2020 om 20:53

Denk ook niet met alle respect voor Feyenoord dat Kudus voor Feyenoord had gekozen zelfs al als ze het geld gehad hadden. .

2 oktober 2020 om 22:21

Want Kudus stond op zoveel clubs op radar, haha!

3 oktober 2020 om 13:02

@Dneres Southampton bv was er van overtuigd dat ie naar hun zou komen dus ja, misschien eerst ff eea lezen voor je reageert komt niet bijster snugger over. Los van het feit dat het daar helemaal niet over ging...

Moet zeggen dat ik het niet heuuul erg vind dat ie niet naar Feyenoord is gegaan. Als ik naar z'n eerste wedstrijden kijk, is het een genot om naar te kijken, en gaan we er nog veel plezier aan beleven

Feyenoord zit bij wolfsberger in de poule niet reikja wat ook niet mogelijk is om met 2 teams uit het zelfde land in een poule te zitten

Dit soort spelers zijn voor Feyenoord helaas niet haalbaar. Wel jammer dat 9 miljoen voor Feyenoord te hoog ligt en Ajax pulkt het zo uit hun neus. Ik vraag mij af of dit verschil ooit nog ingehaald gaat worden.

2 oktober 2020 om 19:16

Inhalen lijkt mij lastig, maar aanhaken is goed mogelijk. Het recept is bekend. Feyenoord zou haar jeugdopleiding en doorstroming naar een veel hogere niveau moeten tillen. De afgelopen decennia is er nauwelijks een topspeler doorgebroken bij Feyenoord. Das toch triest? Het talent in de omgeving Rotterdam Rijnmond is zeker wel aanwezig alleen men doet er weinig mee.

2 oktober 2020 om 19:32

De opleiding naar een hoger niveau tillen is niet makkelijk als de betere spelers van hun lichting elk jaar maar weer weglopen. Ze zitten wat dat betreft in een vicieuze cirkel waar het lastig is uit te geraken. Ik ben er eigenlijk totaal niet positief over.

2 oktober 2020 om 22:48

Men doet er weinig mee? Ze worden continu weg gekocht door andere clubs omdat Feyenoord niet zo rijk is als Ajax kunnen ze ook niet hetzelfde bieden.

3 oktober 2020 om 00:26

@misseva88 Klopt, de grotere beloftes weggekaapt zien worden is zeker niet makkelijk. Hebben Ajax (recent wat minder) en PSV trouwens ook last van. Het probleem ligt in mijn ogen echter veel dieper. Op het moment dat meerdere jeugdspelers openlijk hun twijfels uiten over de kwaliteit van de gegeven trainingen en jeugdtrainers an sich of over het ontbreken van een individueel ontwikkelplan bijvoorbeeld en daarom van club overstappen, kun je gerust stellen dat er meer aan de hand is met het functioneren van de opleiding. Van 2011 tot 2014 Beste jeugdopleiding van het jaar. En daarna? Ik heb niet het idee dat Feyenoord haar maximale potentieel benut als het op opleiden aankomt. Jij wel?

Dat is helaas al een tijdje de realiteit waar Feyenoord zich in bevindt. Zal voor Advocaat toch geen verrassing zijn mag ik hopen. Dat wordt alleen weer mogelijk door gedegen beleid, aandacht voor de jeugdopleiding en goed verkopen. Wat dat betreft is het goed dat Arnesen de lange termijn in de gaten blijft houden, terwijl Dick zich op het resultaat focust. Dat mag best schuren af en toe, zolang er maar begrip voor elkaar is.

2 oktober 2020 om 19:03

Maar vergeet niet dat Feyenoord van heel ver is gekomen en op de rand van een faillissement zat.

2 oktober 2020 om 19:07

Zeker, meerdere keren zelfs in de historie. Jaren 80 was het ook zeer kritisch.

2 oktober 2020 om 19:05

Feyenoord was vroeger kennelijk rijk, maar ik weet niet anders dat ze geen cent te makken hebben sinds ik het volg in de jaren ‘80...

2 oktober 2020 om 19:11

Volgens mij begon de ellende vanaf die periode met het faillissement van HCS. Toen onder Wim Janssen is begin jaren 90 het herstel ingezet, maar is Feyenoord altijd achter PSV en Ajax gebleven, met hier en daar wat uitschieters. En daarna is het mid jaren ‘00 weer misgegaan met het verlies bij PSV uit onder Mario Been als dieptepunt. Nu gaat het weer beter en is het financieel stabieler. Maar bij lange na nog niet waar het moet zijn om te kunnen concurreren met Ajax en PSV op de transfermarkt. Dat gaat echt nog jaren duren als het ooit zo ver komt.

2 oktober 2020 om 19:19

Jorien vd Herik om maar niet te vergeten, een soort dictator qua financieel binnen Feyenoord.

2 oktober 2020 om 19:52

Dat verval is al ingezet eind jaren 70. Dus het klopt wel dat je sinds de jaren 80 hoort dst het slecht gaat. Waardoor dat komt is me, na al die jaren, nog steeds niet helemaal duidelijk. Niet een factor jammergenoeg.

2 oktober 2020 om 20:43

Volgens mij al eerder hoor. Begin jaren 70 de rijkste club ter wereld (werd gezegd, veel beleggingen in vastgoed volgens mij) en mooie prijzen, daarna is het afgegleden meer meerder keren bijna failliet. Blijkbaar toch heel moeilijk om lange termijnbeleid te voeren.

Ik snap eigenlijk niet dat Feyenoord niet actiever spelers probeert de verkopen. Elk jaar een van je kroonjuwelen verkopen is niet leuk. Maar je moet een keer ergens beginnen met het opbouwen van een kapitaal. Nu heb je volgend jaar exact dezelfde discussie.

2 oktober 2020 om 19:02

Ja dat is lekker makkelijk. Als er geen interesse is kan je toch ook niemand verkopen?

2 oktober 2020 om 19:12

Er altijd interesse. Feyenoord heeft bijvoorbeeld 2 keer een bod op Senesi afgewezen omdat ze hem alleen willen laten gaan bij een extreem box. Dat mag. Maar je had voor de bedragen die op tafel lagen, Kudus en Senesi 2.0 kunnen halen en dan had je nog geld over gehad ook.of er ooit een club concreet geworden is voor Kokcu weet ik niet. Maar ook die stond op lijstjes. Je kan als club ook pro actief proberen om zo'n speler te verkopen.ik ga zeker niet zeggen dat je Kokcu, Senesi en Berghuis tegelijk had moeten verkopen. Maar een van de drie kan wel. En dan had je, ook zonder de hoofdprijs te vragen/krijgen 2 of 3 spelers kunnen halen die daadwerkelijk iets toevoegen en die in de toekomst ook geld op kunnen leveren.

2 oktober 2020 om 19:18

Ja dat kwam uit de media. Feyenoord heeft nooit bevestigd dat er een bod was. Niet alles geloven wat geschreven word

2 oktober 2020 om 19:25

Het kwam uit verschillende media wat vaak al een indicatie is dat er in ieder geval iets speelt, en de interesse werd bevestigd door Feyenoord transfermarkt waar de meeste Feyenoord fans inmiddels bijna blind op vertrouwen.

2 oktober 2020 om 19:39

London calling. Je snapt toch wel dat pro-actief proberen te verkopen vloekt met de absolute hoofdprijs krijgen?

2 oktober 2020 om 19:51

Ik zeg ook nergens dat je die gaat krijgen. Ik weet ook dat je die dan niet gaat krijgen op het moment dat je in onderhandeling gaat op een eerste of tweede bod en al helemaal niet wanneer je zelf spelers probeert te verkopen. Alleen kun je je afvragen waar je op de lange termijn meer aan hebt. Wachten op dat ene extreme bod. Of met iets minder genoegen nemen. Ook zonder de absolute hoofdprijs te krijgen had Feyenoord 2 of 3 spelers aan kunnen trekken voor de bedragen die rond Senesi genoemd werden. Nu heb je komend jaar exact dezelfde discussie, er is geen geld, feyenoord moet eerst verkopen. Dat geld ga je echt maar op een manier genereren en dat is door spelers te verkopen en met die opbrengsten spelers halen die je in de toekomst kan verkopen. En dan kom je op een gegeven moment in de positie waarin ze in Amsterdam en eindhoven zitten, dat je inederdaad een paar keer nee kan verkopen, of een contract kan verlengen, of zonder zelf te verkopen versterkingen kan halen.

2 oktober 2020 om 19:57

Je hebt ook een punt. Ik had de hoop dat men dat ook zou doen met de aardige lichting de Vrij en consorten. Dat ging behoorlijk, voor die tijd en gezien de positie aardige bedragen voor gekregen, maar daarna werd er weer vnl gekocht. Ik kan niet beoordelen of dat moest en er te weinig aanwas vanuit de jeugd was. Maar het is sindsdien niet best gesteld met de doorstroom jeugd en bijbehorende uitgaande transfers.

2 oktober 2020 om 19:04

Wie moeten ze verkopen dan? Senesi en Berghuis zijn de enige die wat op kunnen brengen. Een Jörgensen hadden ze een tijd terug op het juiste moment van de hand moeten doen. Die is nu geen snars meer waard.

2 oktober 2020 om 19:16

Senesi of Berghuis inderdaad. Maar Kokcu zou ook een optie zijn geweest, die kwam vaak genoeg voorbij als potentieel target van buitenlandse clubs. Haps misschien die is 27 en gaat ook niet meer meer waard worden.je hoeft als club niet achter de telefoon blijven wachten tot er iemand belt. er zijn genoeg clubs die actief proberen om spelers te verkopen. Dat kan Feyenoord ook doen.

2 oktober 2020 om 19:24

Het is geen football manager

2 oktober 2020 om 19:28

Natuurlijk is het geen voetbal manager. Maar dat maakt nog niet dat je als club niet actief spelers kan proberen te verkopen. Er zijn genoeg clubs die actief bezig zijn om spelers te verkopen, of omdat ze geld nodig hebben, of omdat ze van hun miskopen af willen, of op hun salaris last omlaag te brengen. Dat kan Feyenoord ook.

Vind het best stuitend om te horen dat Advocaat zegt Wolfsberger niet goed te kennen. Als je vorig jaar de EL gevolgd hebt weet je dat die gasten gewoon met 0-4 gewonnen hebben bij Borussia Mönchengladbach. LASK hebben we vorig jaar gezien en gisteren opnieuw door met 1-4 bij Sporting te winnen. Zou me niets verbazen dat juist Wolfsberger de dark horse wordt.

2 oktober 2020 om 19:08

Bizar inderdaad. 2 keer gelijk tegen AS Roma is ook niet misselijk.

2 oktober 2020 om 19:23

Dicky heeft het al druk genoeg met Feyenoord. Om dan nog 50 El wedstrijden te gaan kijken is hem vergeven

2 oktober 2020 om 20:02

Vind je? Dat is toch echt z'n baan. Zou het niet de eerste reactie moeten zijn om op z'n minst te kijken wat ze de laatste jaren hebben gepresenteerd? Dan kom je toch al snel uit op die zeer degelijke prestatie in de EL vorig jaar.

Dat lees ik het zo vaak, ze willen gewoon laten zien dat ze wel goede scouting hebben. Daarnaast kan iedere clubs buiten Ajax en PSV ook zeggen dat ze hem willen hebben maar niet kunnen betalen.

Cambuur had van der heide bijna in de jeugd opleiding maar kon de opleidingskosten niet betalen nu is Heerenveen er mee vandoor..... lekker goedkoop verhaal dit weer..... Krijgen straks ook een lul verhaal van Zidane over dat ze Frenkie de Jong op de korrel had maar niet de financiën?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

4 fans
20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 4 1 1 0
2019/2020 FC Nordsjælland 25 11 4 1
2018/2019 FC Nordsjælland 26 3 3 0

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren