Liverpool wekt grote verbazing met verkoopprijs voor Rhian Brewster

Vrijdag, 2 oktober 2020 om 11:20Dominic Mostert • Laatste update: 12:17

Rhian Brewster vervolgt zijn carrière bij Sheffield United. De twintigjarige aanvaller komt over van Liverpool en wordt vermoedelijk deze vrijdag nog gepresenteerd, meldt The Athletic. De medische keuring heeft Brewster donderdagavond en vrijdagochtend al doorlopen. Op sociale media klinkt met name verbazing over de financiële details van de deal tussen Liverpool en Sheffield United.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist David Ornstein houdt Liverpool een bedrag van omgerekend 26 miljoen euro over aan de verkoop van Brewster. Bovendien ontvangt Liverpool vijftien procent van de afkoopsom bij een toekomstige transfer van de spits. Als the Reds zelf spijt krijgen van de deal, hebben ze de komende drie jaar de mogelijkheid om Brewster terug naar Anfield te halen via een terugkoopclausule. Het is niet bekend welk bedrag Liverpool in dat geval zou moeten betalen.

Veel gebruikers van sociale media merken op dat Liverpool een opvallend gunstige deal heeft gesloten. Brewster wordt voor een veel hoger bedrag verkocht dan zijn geschatte waarde op Transfermarkt van 5,4 miljoen euro. De Engelsman, wiens contract op Anfield nog drie jaar doorliep, heeft nog geen enkele wedstrijd in de Premier League gespeeld. Hij maakte in 2015 de overstap van de jeugdopleiding van Chelsea naar die van Liverpool, maar wordt nauwelijks ingezet door trainer Jürgen Klopp.

Brewster speelde drie bekerduels in het begin van het seizoen 2019/20 en werd in januari 2020 gestald bij Swansea City. In dienst van de club uit de Championship kwam hij tot twintig duels, waarin Brewster tien keer scoorde. De jeugdinternational van Engeland speelde dit seizoen alleen als invaller in de wedstrijd om de Community Shield tegen Arsenal; door zijn gemiste strafschop in de afsluitende penaltyreeks verloor Liverpool de wedstrijd. Volgens The Athletic hadden ook Crystal Palace en Aston Villa interesse in zijn komst.

Bij Liverpool was Brewster overbodig. Hoewel de jongeling bekendstaat als een goede afmaker, vindt Klopp andere aspecten van zijn spel nog niet goed genoeg ontwikkeld om de concurrentie aan te gaan met Roberto Firmino en Takumi Minamino voor de spitspositie. "De FA moet onderzoeken hoe Liverpool steeds zoveel geld krijgt voor transfer", luidt een van de reacties op Twitter. "Hoe krijgt Liverpool steeds zulke opgeblazen bedragen voor jonge spelers die zichzelf niet hebben bewezen?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door sirius)

Brewster is een top-top-talent. Gaat Sheffield veel plezier aan beleven.

Puur omdat hij Engels is, dat weten we inmiddels wel. Ik denk dat hij het wel leuk gaat doen bij Sheffield

2 oktober 2020 om 11:28

Het feit dat dit een toptalent is en van Liverpool afkomt maakt natuurlijk niets uit. Iheanacho ging voor 25 miljoen weg en is niet Engels. Denk dat het meer om de HG regel gaat dan of iemand daadwerkelijk Engels is.

2 oktober 2020 om 11:31

Iheanacho had veel meer laten zien toen.

2 oktober 2020 om 11:36

Brewster heeft 11 goals in 22 potten bij Swansea in 't championship gemaakt (en kwam pas in Januari) - dat is voor een 20 jarige niet verkeerd. Abraham heeft laten zien het jaar ervoor dat hij ook vanuit Derby naar Chelsea de slag kon maken. Mag duidelijk zijn dat dit gewoon een extreem talent is (sorry, ik bedoel groot talent - niet extreem). Als 'ie dit jaar verhuurd zou worden en er nog eens 10/15 inlegt, dan is ie het jaar erop 10 mil meer waard. Staat bovendien ook te boek als extreem talent, we doen hier net alsof dit een Sven Botman is die tegen de verwachtingen in voor tering veel geld verpatst wordt.

2 oktober 2020 om 11:39

Iheanacho had toen al wel een stuk of 20 goals voor city gemaakt. Brewster heeft het voorlopig alleen nog een half jaar bij swansea in de championship goed gedaan.

2 oktober 2020 om 11:43

Iheanacho heeft nog nooit meer dan 8 goals weten te scoren in een vol seizoen, hij had in zijn laatste seizoen bij City 8 goals in 40 potten (waarvan 30 als sub) weten te scoren. Maargoed, je kunt er eeuwen over discussieren. Ik snap dat Brewster er voor dit bedrag uitgaat, en vind het niet zo "schokkend" als dat dit bericht het doet lijken.

2 oktober 2020 om 11:48

Als ie een extreem talent was, dan ging hij nu niet naar Sheffield United.

2 oktober 2020 om 11:55

Zo kortzichtig ben je ook altijd. Grote talenten mogen alleen naar grote clubs zeker, kom op man. Het is een groot talent maar het moet er nog uitkomen

2 oktober 2020 om 11:55

Waarom niet? Krijgt bij Sheffield speeltijd die 'ie bij andere clubs wellicht niet zou krijgen. Hij is pas 20."extreem" talent kiest er soms ook nog voor om naar Nederland te komen en bij Ajax of PSV te spelen en daarna de stap te maken.

2 oktober 2020 om 12:19

@bvb058 Een groot talent naar Sheffield kan ik mee inkomen. Echter noemt Burt hem een extreem talent. Dat is best een inflatie voor een woord dat een talent dat naar Sheffield verhuist, vind ik. Bij een extreem talent verwacht ik een verhuizing naar Dortmund a la Sancho oid.

2 oktober 2020 om 12:20

Ach, ik zal het voor je aanpassen joh - van extreem naar groot, als dan alles beter binnen het kadertje past.

2 oktober 2020 om 12:29

Ik heb hem nooit zien spelen, weet niet wat zijn kwaliteiten zijn en ga af van je woorden. Ik wilde je ook niet afvallen ofzo, wilde alleen aangeven dat ik de denkwijze van Theroscoe in deze wel begreep.

2 oktober 2020 om 12:33

Tja, als je die denkwijze hanteert dan kun je per definitie zeggen dat er nooit extreem talent naar de ED zal komen, terwijl we toch genoeg extreem talent hebben en zullen zien in Nederland.

2 oktober 2020 om 13:54

Dit is geen toptalent.

2 oktober 2020 om 14:49

Nee het is een extreem talent

2 oktober 2020 om 15:23

@BVB Zoals iemand anders al aangaf, hij zei extreem talent. Dan ga je niet naar Sheffield United, dan maak je dikke minuten bij Liverpool op die leeftijd. Foute woordkeuze, wat meerdere mensen op het verkeerde spoor zette, dus een beetje misplaatst om het kortzichtig te noemen.

Tja - naam bouwt hype. Zelfde geldt (helaas) voor Ajax spelers. Bovendien is 22 mln pond niet heel veel meer in de BPL, een echte kwaliteitsinjectie kost al gauw meer dan 30 miljoen. Iheanacho ging ook voor 25 miljoen pond van city naar leicester.

Gebeurd in Engeland met regelmaat dat de clubs onderling krankzinnige prijzen overeenkomen. Niet echt een beeld van deze Brewster maar ik ga ervan uit dat Sheffield haar huiswerk heeft gedaan.

2 oktober 2020 om 11:31

Ja maar dit is wel erg extreem.. Jezus man, zoveel voor een jongen die nog geen zak heeft laten zien.

2 oktober 2020 om 11:34

Heeft vorig jaar in het championship 11 goals in 22 potten bij Swansea gemaakt (en dat is vanaf Januari, trouwens - niet het gehele seizoen) voor iemand van 20 is dat nog niet zo slecht. Volens mij heeft ene Tammy Abraham het ook voor Derby goed gedaan, om daarna meteen de slag bij Chelsea te kunnen maken.

2 oktober 2020 om 11:37

"werd in januari 2020 gestald bij Swansea City. In dienst van de club uit de Championship kwam hij tot twintig duels, waarin Brewster tien keer scoorde." Vind ik toch wel aardig netjes. Maar dan nog is zijn prijskaartje wel aan de hoge kant.

2 oktober 2020 om 11:40

Voor BPL begrippen is dit toch niet hoog? Een 20 jarige die zo'n cijfers overlegt in 't championship?

Het is natuurlijk een Engelsman, daarnaast heeft hij afgelopen seizoen gewoon 11 goals gemaakt in 22 wedstrijden in het Championship voor Swansea. Dat zijn gewoon hele goede cijfers, zeker voor een tiener. Ik denk dat Sheffield hier heel veel plezier aan gaat beleven, en ik sluit ook niet uit dat Liverpool hem de komende jaren weer gaat terughalen.

Brewster is erg talentvol. Heeft alleen geen zin hem nog een jaar te verhuren. Liverpool is de grote winnaar in het verhaal. Als Brewster het goed doet komende 3 jaar kan Liverpool hem voor €38-40m terug kopen. Mocht Liverpool het niet doen en Sheffield verkoopt hem over 4/5 jaar voor bijvoorbeeld €30m pakt Liverpool nog eens €4.5m. Hopelijk kan Liverpool een zelfde soort deal voor Grujic bedenken. Vond hem gisteren de beste. Milner en Wijnaldum zijn volgend seizoen wss weg. Grujic heeft de kwaliteiten om van waarde te zijn voor Liverpool.

2 oktober 2020 om 11:43

Ik neem aan dat die 15 procent over de winst op verkoop en niet over de verkoop zelf gaat.

2 oktober 2020 om 12:58

Gehele bedrag. Niet over de winst. Als die voor €10m verkocht wordt krijgt Liverpool gewoon €1.5m

Misschien inderdaad een goed idee om de geldstromen binnen het internationale topvoetbal en met name in Engeland eens aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen.Er wordt nogal wat geschoven binnen de voetbalwereld.
Dit lijkt ook weer een extreme transfer.

Groot talent van Liverpool, Engels, Premier League en - zoals hierboven ook gemeld - al indruk gemaakt in het Championship (en ook daar worden spelers voor toch vrij hoge bedragen verkocht). Zo gek vind ik het bedrag dus nog niet. Voor Liverpool wel ideaal dat er een terugkoopclausule is, want ik zie deze jongen nog wel een erg mooie ontwikkeling ondergaan. Zeker onder Wilder. En voor Sheffield wel een mooie optie erbij, want de spitsen die er nu lopen kunnen met alle respect wel een upgrade gebruiken.

Ik weet niet waarom Liverpool telkens zo veel krijgt voor zulke matige spelers, maar sinds ze 20m kregen voor Dom Solanke ga ik ervan uit dat het te maken heeft met een of andere witwaspraktijk, want zelfs de grootste diehard Liverpool-fan kan dit soort bedragen voor dat soort spelers niet rechtvaardigen. (Kijkt in de comments) Oh, wel dus. Zit te wachten op het moment dat Harry Wilson voor 35 miljoen trekt naar Leeds United of zoiets.

2 oktober 2020 om 18:38

Ja, klopt. Liverpool FC verkoopt ook coke op de straten van Liverpool en willen via deze transfer ook in Sheffield een markt opzetten. Sheffield mag dan mee dingen met de winst net zoals Bournemouth. Lucratief handeltje hoor. Manmanman.On: Ik hoop dat die daar 2 jaar lekker balt en dan teruggehaald wordt. Geen enkele Liverpool-fan ziet hem graag aan. Ontzettend sterke afmaker, maar bezit nog niet de passing en positie kwaliteiten à la Firmino. Veel minuten maken en die jongen komt er echt wel.

3 oktober 2020 om 08:58

Zoek eens even op wat er allemaal gebeurde bij de transfer van Barcelona en Douglas. Dit soort dingen komen voor in het voetbal, niet alleen in Bulgarije, maar ook hogerop de ladder. Tussen Brewster en Solanke heb je bijna 50 miljoen binnen geharkt voor spelers die nog nooit een doelpunt hadden gemaakt op het hoogste niveau. Dat is raar. En dat gebeurt net even iets te vaak. En Solanke heeft het niet gered, Ibe heeft het niet gered en die Brewster vond ik ook nooit zijn hype rechtvaardigen, dus ik vertrouw het voor geen meter.

Nu maar hopen voor hem dat het geen tweede Jordan Ibe wordt.

0 premier league wedstrijden, maar wel 11 goals in 22 wedstrijden bij Swansea. Ook in de voorbereiding vond ik hem erg scherp, jammer maar begrijpelijk dat hij gaat voor speeltijd. Wel een fantastische deal voor Liverpool, als hij zijn toptalent status waarmaakt is zijn terugkoopclausule een ‘koopje’ (ik ga uit van +-40miljoen), zo niet dan hebben ze toch 26 miljoen voor hem gekregen.

Liverpool mag zich echt gelukkig prijzen met Michael Edwards, weet altijd het onderste uit de kan te halen bij elke deal.

Eindelijk is deze transfer er, waren al bijna de hele zomer geruchten over Brewster naar Sheffield. Er moest dringend scorend vermogen bij in de spits bij Sheffield en Brewster is blijkbaar een enorm goede afwerker, dus dan zou dit voor Sheffield wel het missende puzzelstukje kunnen zijn om de degradatie te ontwijken. Hopelijk kunnen we nu wat meer punten beginnen pakken.

2 oktober 2020 om 12:07

Vergeet niet dat deze jongen slechts 20 jaar is en eigenlijk nog nooit iets heeft laten zien op het hoogste niveau. Het is al niet zo makkelijk als spits bij een degradatiekandidaat en dat geldt des te meer als die spits nog jong en onervaren is. Het moet nog maar blijken of die jongen in staat is de bal regelmatig in het net te krijgen. De Premier League is toch wel even wat anders dan de jeugdcompetities en de Championship.

2 oktober 2020 om 12:18

Wie moeten ze dan halen? Iedereen die Sheffield zou halen voor die positie is een gok. Kijk naar Villa, vorig jaar haalden zij met Wesley een dure spits uit het buitenland en dat is verkeerd uitgepakt, hetzelfde met Joelinton bij Newcastle. Er was sprake van Watkins voor hij naar Villa ging maar zij hebben nog steeds een groter budget en is opnieuw een dure gok (ik denk wel dat hij voor hen goed zal uitpakken). De enige minder dure oplossing die ik zie is een spits huren, maar een goeie spits huren voor de PL is zeldzaam. Brewster is een Engels talent die gekend staat voor zijn afwerking, net wat Sheffield nodig heeft. Ja het is nog wat anders om het in de PL te doen dan in de Championship, maar een gevestigde naam halen was moeilijk.

2 oktober 2020 om 13:25

Sheffield eindigde 5 punten onder Tottenham.. wat mij betreft zijn ze geen echte degradatie kandidaat.

2 oktober 2020 om 14:31

Het ene seizoen is het andere niet. O'connell is lang out en Hendo is terug naar Man Utd, waardoor de verdediging niet meer zo solide is. Fleck is totaal niet in vorm en ook Norwood is niet op zijn best waardoor het centrale middenveld op dit moment niet draait (iets wat de afgelopen 3 jaren telkens de sleutel was tot goede prestaties van Sheffield). De aanval was vorig seizoen al onregelmatig, maar is tot nu toe hopeloos aan het falen. Hopelijk kan Brewster aan dat laatste punt wat doen en begint het weer meer te lopen want op dit moment heeft Sheffield nog geen punten ondanks een goede match tegen Leeds.

2 oktober 2020 om 16:29

@keizer! - En nu staan ze samen met Fulham onderaan met 0 punten uit 3 wedstrijden.

De verkoop van Jordan Ibe voor 17 miljoen pond blijft toch nog altijd de beste verkoop van Liverpool. Man wat bezielde Bournemouth in hemelsnaam om zo'n bedrag voor een speler zonder rendement te betalen?

Een heel groot talent is Brewster. De prijs verbaasd met dan ook niet. Liverpool is denk ik de beste gerunde club uit Europa. Gevolgd door Ajax en Bayern. Die verkopen echter hun belangrijkste spelers. Ik verwacht dat Liverpool de komende jaren een dynastie gaat worden in het voetbal. Het team heeft geen zwakke plekken en de jeugd zit vol met grote talenten.

2 oktober 2020 om 12:05

Elke ploeg heeft zwakke plekken en zo ook Liverpool. Ze hebben erg veel moeite tegen ploegen die heel compact spelen. Maar goed, Liverpool is natuurlijk wel een fantastische club en ze hebben een erg sterke selectie die op meerdere manieren kan spelen.

Ach ja, ene Jordan Ibe vertrok ook voor 18 miljoen euro een aantal jaren geleden. Die Engelsen hebben echt ponden in de ogen als de speler een Engelse nationaliteit heeft. Nu is deze jongen wel een goed talent, maar 26 miljoen euro is natuurlijk abnormaal veel voor een 20-jarige speler die nog niets heeft laten zien op het hoogste niveau. Die Engelse talenten vallen veel vaker tegen dan mee.

2 oktober 2020 om 12:05

Ach, en als het bij Ajax gebeurt dan vind iedereen het prima. in de BPL is het tegenwoordig moeilijk om onder de 30 miljoen een directe versterking in de voorhoede te krijgen, en zeker als ze HG status hebben + opgeleid zijn bij een topclub in Engeland.

2 oktober 2020 om 12:09

Hoezo? Als Ajax een jeugdspeler voor 20 miljoen euro verkoopt zonder dat hij uberhaupt indruk heeft gemaakt in het eerste elftal, staat iedereen ook met de mond vol tanden...

2 oktober 2020 om 12:11

Zoals Dest?

2 oktober 2020 om 12:16

Vind je uitspraken over "die Engelsen" een beetje lomp en kort door de bocht (waarschijnlijk omdat ik zelf half Brits ben en in Londen woon?)26 miljoen euro (23.5m Gpb) vind ik niet heel veel voor een speler die opgeleid is door Liverpool, HG status heeft en vorig jaar 11 goals in 22 potten in het championship heeft gebagged. Nogmaals, het is moeilijk om onder de 30 miljoen een directe versterking op te pikken voor je voorhoede in de BPL - en alles wat zich "nog niet bewezen heeft" wordt altijd gezien als een "gok" Abraham heeft laten zien de stap van Derby naar Chelsea te kunnen maken, dus dat bied natuurlijk hoop op een gelijkwaardig pad voor deze speler.

2 oktober 2020 om 12:26

@benzema. Ik denk dat er weinig Ajacieden zijn die er niet versteld van staan, op die paar fantasten na dan. 21 mil, max 26 na bonussen is werkelijk prachtig. Geloof me, ik had hem er graag bijgehouden. Maar ja, 21 mil voor een speler die 1 jaar achter de rug heeft in het eerste is wat mij betreft mooi. Talent heeft hij, maar de 21 mil waarde zie ik eigenlijk nog niet, ook niet in potentie. Hij heeft nog alle tijd, we zullen het zien.

2 oktober 2020 om 12:48

@burtmacklin - Geen problemen zoeken achter bomen die er niet zijn. Ik heb het over "die Engelse talenten" en daar is niets aanstootgevends aan. Verder ben ik het wel enigszins met je eens, maar anderzijds doen Engelse clubs ook weinig moeite om met minder geld goede spelers te halen. Meestal zitten Engelse clubs toch behoorlijk boven de marktwaarde en zeker als het Engelsen betreft.

Prachtig, in de tussentijd geven wij Torreira aan Atletico weg met een optie tot koop van 22m.

2 oktober 2020 om 12:10

Torreira heeft toch gedragsproblemen?

2 oktober 2020 om 12:21

Omdat hij overal om huilt of?

2 oktober 2020 om 12:49

Geen idee, maar dat lees ik regelmatig. Daarom stel ik die vraag aan jou als Arsenal-supporter.

2 oktober 2020 om 14:01

Nee, dat is Guendouzi. Torreira gedraagt zich gewoon goed, alleen heeft hij het niet helemaal naar zijn zin in Engeland.

2 oktober 2020 om 16:30

Ah ja, Guendouzi inderdaad. Mijn excuses.

Zo gek is dit toch niet? Brewster is een groot talent en dat soort spelers gaan nou eenmaal voor deze bedragen.

Gewoon goed onderhandelt door Klopp en Co.. Sheffield hoeft het niet te betalen he.. Heel simpel..

Ongelooflijk hoe Michael Edwards het weer voor elkaar krijgt , door zoveel geld te krijgen van een speler dat niets getoond heeft in de 1ste ploeg van Liverpool. Danny Ward , Solanke , Ibe etc...allemaal voor grote bedragen verkocht. Nu is er ook nog sprake van dat Wilson voor een mooi bedraag naar Leeds zou gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper
L. KariusKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Real Madrid heeft met verbijstering kennis genomen van de vraagprijs van Everton voor Richarlison. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren