FC Twente verrast en laat basiskracht naar Saudi-Arabië gaan

Donderdag, 1 oktober 2020 om 22:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:57

Xandro Schenk vervolgt zijn carrière bij Al-Batin in Saudi-Arabië, onder voorbehoud van een medische keuring, zo meldt FC Twente donderdagavond. Met nog minder dan een week te gaan tot het sluiten van de transfermarkt raakt de Enschedese club zodoende een basiskracht kwijt. Schenk had nog een contract tot aan het eind van dit seizoen.

“Ik heb uiteraard een dubbel gevoel bij het vertrek, we zijn goed begonnen en ik heb tot nu toe alles gespeeld”, erkent Schenk, 27 jaar, op de clubsite van FC Twente. “Soms komt er echter iets op je pad, waarvan je denkt ‘Waarom niet?’ Ik wilde nog graag een keer naar het buitenland en dan is dit een mooie mogelijkheid, het is ook een avontuur.”

“Ik sluit direct na het weekend al aan bij de nieuwe ploeg. Ik dank de club en de supporters voor de paar fijne jaren in Twente. In mijn eerste jaar keerden we, nadat de club gedegradeerd was, meteen terug in de Eredivisie. Het feest dat we toen met de supporters hebben gevierd zal ik niet snel vergeten.”

Schenk maakte in 2018 de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twemte In 2019 keerde hij na een jaar Keuken Kampioen Divisie meteen terug naar de Eredivisie. Schenk speelde in totaal 39 wedstrijden voor FC Twente en maakte 2 goals. Met Kik Pierie en Dario Dumic trok FC Twente al eerder twee centrale verdedigers aan, waardoor de club niet van plan is een vervanger aan te trekken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door fcg95)

Iemand op de hoogte van de transfersom? Dit soort clubs willen nog wel eens ‘gekke’ bedragen neerleggen voor dit soort spelers. Vraag me ook af hoe ze dit scouten, op basis waarvan zouden ze nou zo’n jongen aantrekken? Financieel heel verstandig van deze jongen, als je zo veel/weinig talent hebt kan je je maar beter financieel veilig spelen.

1 oktober 2020 om 22:54

Las net zes ton. Lijkt me prima. Speelde wel goed afgelopen wedstrijden, maar in mijn ogen was dat voor het eerst. Benieuwd hoe Pierie of Dumic het in gaat vullen op LCV. Peet Bijen had dat wat mij betreft goed kunnen invullen.

1 oktober 2020 om 22:55

6 ton Trefkans? Waar heb je dat gelezen? Ik lees namelijk dat het een kleine vergoeding is. 6 ton is geen kleine vergoeding haha.

1 oktober 2020 om 22:56

Nou ja, goed? Hij deed geen gekke dingen, maar het was toch vooral redelijk. We hebben 'm inmiddels toch wel vaak genoeg aan het werk gezien om te beseffen dat dat nooit lang gaat duren. Een beetje een speler van de categorie Bijen.

1 oktober 2020 om 22:59

Iemand op Twentefans, dus durf mijn handen er niet voor in het vuur te steken haha. Lijkt me inderdaad ook geen kleine vergoeding, maar hoop wel dat we er iets voor krijgen, anders kon je hem beter houden.

1 oktober 2020 om 23:42

For real?Peetje Bijen?Veel slechter zie je ze niet.Sowieso geen materiaal voor de eredivisie.Schenk is ook een drama, Twente gaat er zeker op vooruit.

1 oktober 2020 om 22:54

Naar het schijnt een kleine vergoeding. Stelt waarschijnlijk niet zo veel voor.

1 oktober 2020 om 22:55

Dat is dan weer jammer. Voor 6 ton haal je niet zomaar een goeie terug.

1 oktober 2020 om 22:58

Dumic en Pierie zijn er nog, ik denk dat we wel goed zitten centraal achterin.

1 oktober 2020 om 22:58

@messibazoer - Misschien niet, maar voor 6 ton kun je toch wel een betere speler als Schenk halen. Laten we wel zijn, een sympathieke jongen, maar kwalitatief houdt het niet over.

1 oktober 2020 om 22:59

Áls het klopt wat Trefkans zegt over die 6 ton. 6 ton is overigens onwijs veel geld voor ons. En we zitten goed qua CV's, dus een vervanger is niet nodig. 'T zal eerder geïnvesteerd worden in 2 nieuwe middenvelders.

2 oktober 2020 om 01:52

Zo'n degelijke en onderbouwde vraag zou nu nooit uit de echte Bazoer komen 😆

Ah iemand die voor het avontuur naar Saoedi Arabië gaat. Lekker voetballen in 40 graden voor 10 man op de tribune. Als hij het nou voor het geld zou doen

1 oktober 2020 om 22:55

Niet iedereen heeft dezelfde dromen als Rayhi natuurlijk

1 oktober 2020 om 22:57

Saoedi Arabië is niet te vergelijken met Qatar. Hier zijn de stadions vaak wel rijkelijk gevuld met supporters en is er veel meer een voetbalcultuur dan de golfstaten. Saoedi Arabië heeft ook regelmatig meegedaan op WK’s etc.

1 oktober 2020 om 23:24

Hij gaat volgens mij naar dezelfde club als Rayhi maar sowieso ook naar Saudi Arabië dus ik weet niet waarom je Qatar hier bij betrekt.

1 oktober 2020 om 22:59

40 graden en 10 man op de tribune is nog altijd beter dan de 5graden, regen en 0 man op de tribune in Nederland.

1 oktober 2020 om 23:05

Dat is nu zo maar natuurlijk ook geen normale situatie dit he?

1 oktober 2020 om 23:38

Gaat sowieso ook om geld (groot gelijj). In het buitenland voetballen/leven is natuurlijk wel een gaaf avontuur. Los van het voetballen, maar het leven eromheen.

1 oktober 2020 om 23:44

Alleen maar leuk. Ik ken hem niet persoonlijk, maar heb vroeger vaak tegen en met hem gevoetbald in Almere. Zou mooi zijn als hij daar miljonair kan worden.

2 oktober 2020 om 08:12

ach hier zitten er nog minder mensen op de tribune nu, dus zo veel verschilt het nu niet

2 oktober 2020 om 08:16

In Nederland mag je nu blij zijn met tien man op de tribune 😉

Tja, hier gaat toch niemand warm of koud van worden? Leuk voor Xandro Schenk, maar feit is wel dat zo'n speler moeiteloos te vervangen is. Aan de bal is hij nog redelijk, maar verdedigend is het een kwestie van de billen bij elkaar en hopen dat hij er een voetje tussen krijgt. Ik gun 'm het beste overigens. Aan inzet geen gebrek en hij kwam altijd vrij sympathiek over, maar kwalitatief was het allemaal behoorlijk pover.

1 oktober 2020 om 22:56

Lijkt me ook dat je hier niet veel zwakker van wordt. Plus Twente kan altijd wel een extra half miljoen in de kas gebruiken lijkt me. Team overstijgt nu al iedereens verwachtingen voor dit seizoen. Dus dit is prima

Ooh ooh ooh , wat moest hij toch nodig weg bij zijn vorige club. Beetje stennis schoppen en uiteindelijk kiezen voor het geld van letterlijk een nietszeggend woestijnstadje. Ik heb het even opgezocht toen Nordin Amrabat er laatst over begon. Daar is echt niks te doen behalve binnen zitten.

1 oktober 2020 om 22:59

Volgens mij doen we dat nu ook, als je dan je salaris verdubbeld doe je het goed. Maar denk dat dit een win win situatie is voor beide.

1 oktober 2020 om 23:00

@MeneertjeJ, ach Schenk kan waarschijnlijk een veelvoud verdienen van wat hij bij Twente ontvangt. En kan zich, net als Rayhi, financieel onafhankelijk voetballen. Zou hem in Nederland nooit zijn gelukt, dus ik geef hem groot gelijk.

Leuk voor Schenk. Financieel gaat hij er vast op vooruit en wij kunnen hem wel kwijt. Kwalitatief een zeer matige verdediger. Met Pirie en Julio hebben we nu twee CV's die als LCV kunnen spelen, en op RCV kunnen Dumic, Hilgers en ook Julio spelen. Prima zaak dit.

Is een modale broodvoetballer die de kans van zijn leven krijgt om misschien miljonair te kunnen worden. Wat zou jij doen?

Leuke transfer voor hem! Wel jammer dat we niet meer kunnen zeuren over Petra & Sandra tijdens de wedstijden

Titel klinkt onnodig spannend, hier ligt niemand wakker van bij FCT. Was eerder al bijna weg, alleen raakte toen Pierie geblesseerd en was Dumic er nog niet. Nu die er allebei zijn kan hij rustig verkocht worden. Verdiende meer dan de maximale 2 ton en was dat niet echt waard, een degelijke verdediger met een leuke trap, maar positioneel enorm zwak en erg traag. Salaris kosten besparen en een kleine vergoeding, eigen talent (Hilgers) doorschuiven en je komt er beter van af. Heel prima gedaan dit door Twente.

Prima, Twente nog wat knaken, Dumic in passen en iedereen blij.

Waarschijnlijk een aanbieding waar je geen nee tegen kan zeggen. En geef hem eens ongelijk? Wel jammer dat hij het beredeneerd als ‘buitenlands avontuur’. Zeg gewoon eerlijk dat je het voor de poen doet.

2 oktober 2020 om 12:10

Je weet dat er mensen zijn die het oprecht voor het avontuur doen?

Leuk voor Schenk, vorig jaar een drama: te traag in opbouw en verdediging en altijd risicoloos balletje breed. Tegenstanders weten dat en gaan dan jagen waardoor Twente in de problemen kwam. De eerste drie wedstrijden daarentegen speelde hij verrassend goed. Ben benieuwd wie er tegen Emmen zal staan. schenk had voor Twente een prima salaris. Dit geld kunnen ze nu mooi aanwenden voor aanvallende middenvelder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder345
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
V. Misidjan Aanvaller273
L. UnnerstallKeeper320
D. RotsAanvaller273
M. UgaldeAanvaller253
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
3 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren