Emoties lopen hoog op bij Dest: ‘Ik hoop ooit terug te keren bij Ajax’

Donderdag, 1 oktober 2020 om 14:52Rian Rosendaal • Laatste update: 18:43

Sergiño Dest is speler van Barcelona, dat de rechtsback donderdagmiddag officieel presenteerde als aanwinst. De van Ajax afkomstige vleugelverdediger werd ook lange tijd begeerd door Bayern München. Dest denkt echter dat hij er verstandig aan doet om zijn loopbaan voort te zetten bij de Catalaanse grootmacht.

"Er is een Nederlandse trainer (Ronald Koeman, red.) en de rechtsback (Nélson Semedo, red.) is net weggegaan. Ik dacht dat er bij Barcelona iets meer kansen lagen op speeltijd", zo verklaart Dest in een interview met Ajax TV. "Het is wel fijn om met de beste speler ter wereld (Lionel Messi, red.) te mogen spelen. Ik heb er al een paar keer aan gedacht hoe het is om met hem te mogen spelen, maar dat is niet waarom ik deze keuze heb gemaakt." Bayern was evenwel een serieuze optie voor Dest: "Ik heb naar de voor- en nadelen bij beide clubs gekeken."

"Gewoon een jongen die opgroeide in Almere en een droom had..."

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 1 oktober 2020

"Ik weet dat het heel vroeg is, maar ik geloof heel erg in mijzelf", vervolgt Dest zijn uitleg. "Ik weet wat ik kan en ik houd daarnaast van uitdagingen." De rechtsback kan niet zeggen of hij zijn loopbaan afsluit in Barcelona. "Ik hoop sowieso dat ik in de toekomst echt nog terug kan keren bij Ajax. Ik wil hier echt nog spelen. Ik heb elke keer kippenvel als ik hier weer in het stadion mag komen. Over een paar dagen ga ik alles beseffen, als ik even rust heb in mijn hoofd. Ik denk dat het dan een emotioneel moment wordt."

Dest is zichtbaar geëmotioneerd tijdens het onderhoud met Ajax TV. De Barcelona-aanwinst legt uit waarom dat zo is. "Ik heb bij Ajax de helft van mijn leven doorgebracht. Ik ben hier sinds mijn elfde en heb hier heel veel mooie herinneringen gemaakt. Van iedereen heb ik wat geleerd en het was altijd een echte familie. Ik heb hier het voetbal zien groeien. Het is allemaal top, echt de beste club van Nederland. Het is een groot gedeelte van mijn leven geweest en dat is nu weg."

Emotioneel afscheidsinterview Dest: 'Ik zie bij Barcelona de meeste kansen'

De naar Barcelona vertrokken vleugelverdediger heeft al afscheid genomen van de spelers van Ajax. "De trainer (Erik ten Hag, red.) liet me opstaan, dat was een bijzonder moment. Een paar jongens hadden al een gevoel omdat er geruchten waren steeds, maar het was wel stilletjes. Ze waren blij voor me, maar het was wel een shock. Uiteindelijk hebben ze me gefeliciteerd. Het is een bijzonder moment, maar heel moeilijk om afscheid te nemen." Dest richt zich tot slot tot de Ajax-aanhang: "Jullie zijn de beste fans ter wereld. Ik hoop dat jullie er altijd zullen blijven zijn voor het elftal, ook in de mindere periodes. Hopelijk winnen we dit seizoen het kampioenschap, de beker en de Champions League."Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door zortax)

Dat zei mijn grote vriend Suarez ook, en Jantje en Alderweireld. We zien het wel zodra het tijd is.

1 oktober 2020 om 15:13

Ja maar kom op. Suarez is nog veel te goed voor de eredivisie. Heeft hier momenteel niets te zoeken

1 oktober 2020 om 15:15

Beide gekochte spelers, weldegelijk een verschil met een speler uit de Ajax jeugd en er bijna is opgegroeid. Maarja het moet inderdaad blijken.

1 oktober 2020 om 15:17

Beide ... als in alle drie?

1 oktober 2020 om 15:33

Alderweireld heeft bijna 5 jaar in de jeugd van ajax gespeeld dus die kan je niet onder gekochte spelers noemen

1 oktober 2020 om 15:59

Ik gelooof dat je het punt een beetje mist

1 oktober 2020 om 15:33

Het is een prima aanvallende back die nog moet werken aan zijn verdedigende taken en waar hij positioneel moet staan. Ik hoop dat hij slaagt en wens hem veel succes. Dat hij hoopt ooit weer voor Ajax te spelen moet hij niet aangeven. Dat hoort bij echte ajacieden als Blind, de Ligt en Donny van de Beek. Blind heeft het eerst laten zien en is ook teruggekomen. De Ligt en Donny hebben het laten zien en komen wellicht nog eens terug. Dest had eerst een aantal jaren in het eerste moeten spelen en dan pas moeten vertrekken. Dan zou hij ook een echte Ajacied zijn.

1 oktober 2020 om 15:42

Aah man zeur niet, Dest zegt dat hoopt ooit terug te keren! Hij zegt ik ik kom gegarandeerd terug....

1 oktober 2020 om 16:02

Suarez kan nog steeds toch na zijn tijd bij atletico. Zo lang hij nog niet gestopt is kan het naar mijn mening. Mits ajax ook wilt

1 oktober 2020 om 16:49

Met het verschil dat Suarez zei dit is niet mijn laatste training hier, ik kom terug. Dest zegt gewoon dat ie het hoopt.

1 oktober 2020 om 17:52

Hij is toch ook gewoon met Barça nog eens in de Arena komen trainer? Man van z'n woord.

1 oktober 2020 om 18:07

Er staat duidelijk dat hij hoopt terug te keren bij Ajax. Betwijfel je nu echt dat hij dat werkelijk hoopt?

Weer een paar miljoen er bij... was een snel mannetje maar daar bleef het ook wel bij. Strik er om heen.

1 oktober 2020 om 18:41

Hij heeft echt wel wat meer in zijn mars dan alleen hard rennen. Heeft veel techniek ook en vooral zn eigenzinnig en zelfverzekerdheid zijn kwaliteiten op zich. Ik baal ervan dat ie niet al meer van zijn top bij ajax heeft laten zien.

Hoe vaak horen we het wel niet? Iedereen wil terugkeren. Zelden gebeurd het en 3/4 van de spelers die terugkeren in de Eredivisie doen dat wanneer ze geen meerwaarde meer brengen.

1 oktober 2020 om 15:16

Je weet nooit hoe je toekomst eruit ziet maar ze mogen dat toch wel hopen en zeggen. Ik zie daar het probleem er niet van. Men doet alsof ze verplicht moeten terug keren als ze zoiets zeggen wauw hoe diep zit het.

1 oktober 2020 om 15:18

Als je dat niet wil moet je dat ook gewoon niet zeggen.

1 oktober 2020 om 15:24

Kan toch prima dat hij het op dit moment wel wil? Hoe kan hij nou weer weten hoe z'n leven er over 10 jaar uitziet...

1 oktober 2020 om 16:11

Huntelaar, Blind, en straks Klaassen... recent toch een paar mooie voorbeelden.

1 oktober 2020 om 16:30

Het is een jongetje van 19 die dat zegt. Hoe wil je hem daar op gaan afrekenen als hij een volwassen man van 30 was.

Welkom dest. Ik ben niet helemaal blij met je komst omdat ik jezelf nog niet klaar vind voor het grote barca. Maar goed je bent jong, je hebt talent en nu ben je een barca speler dus ik sta achter je. Hoop dat je het waar maakt. Succes! 💪

1 oktober 2020 om 15:09

Iemand enig idee trouwens wat hij gaat verdienen? Hopelijk geen Frenkie salaris toch?🤣

1 oktober 2020 om 15:43

Hij zal er wel flink op vooruit gaan, maar ik ga er vanuit dat ze bij Barca ook een soort (salaris)klassen systeem toepassen.hij zal niet in de hoogste schalen komen.

1 oktober 2020 om 15:50

Barca strooit met salarissen alsof het niks is. Zit totaal geen logischd verklaring voor. Frenkie en dembele die meer verdienen dan Busquets en Pique bijvoorbeeld

1 oktober 2020 om 16:15

ik snap niet hoe pique en busquets dat accepteren. Helemaal busquets zijnde. Gewoon de beste pivot de afgelopen 10 jaar en frenkie verdient eerste seizoen meer omdat hij modric uitkapte. Als busquets even erbij haalt wat hij met de middenvelders van madrid heeft gedaan, want hij heeft ze echt vaak lelijk de bossen ingestuurd. Dan kan hij het salaris van messi eisen als frenkie al zoveel krijgt op basis van 1 goed jaar

1 oktober 2020 om 16:23

Busquets zal wel moeten. Had ie maar beter moeten onderhandelen, dunkt me. Zo werkt dat nu eenmaal als je contractbesprekingen moet voeren.

1 oktober 2020 om 15:12

Hoe maak je Real Madrid kampioen? Zo dus.

1 oktober 2020 om 15:13

Het is een jongen voor de toekomst en geloof me iedereen praat nu zo van strik eromheen enzo blablabla, maar toen oranje kwam en hij toen voor Amerika had gekozen vond iedereen het super jammer en nu hij vertrekt is het opeens iemand die alleen snel is. Check zijn leeftijd super jong deze jongen gaat iedereen verassen en de mond snoeren.

1 oktober 2020 om 15:21

Jongen voor de toekomst? Zo ziet hij het zelf niet als ik het hier boven lees. "De rechtsback Semedo is net weg", zegt hij, dus hij verwacht dat hij die plaats meteen gaat overnemen. Hij mag dus meteen gaan presteren op Barca basis niveau.

1 oktober 2020 om 15:22

Met je eens MSN. Kan me idd herinneren dat veel mensen hier op vz die jongen graag voor oranje hadden zien spelen. Het is idd een jonge jongen maar hij moet er wel staan. Roberto is ook niet helemaal sterk op rb dus ik verwacht dat Dest voorkeur krijgt. Als je dit seizoen dan faalt dan gaat barca een duurdere RB halen volgende zomer en dat is het gedaan met Dest. Dus snap dat hij jong is maar hij heeft ook weinig concurrentie dus hij moet het wel laten zien.

1 oktober 2020 om 15:31

Dat zeg jij en niet hij. Hij zegt duidelijk ik heb bij Barcelona nu semedo weg is kans op speelminuten. Ronald Koeman heeft ook duidelijk gezegd deze jongen is voor de toekomst.

1 oktober 2020 om 15:34

Hij kan momenteel nooit gelijk erin staan. Hij zal minuten maken zeker maar dit seizoen zal roberto echt de voorkeur krijgen. Met zijn snelheid kan hij veel toevoegen verdedigend wanneer er bijvoorbeeld een counter afgestopt moet worden of een speler die sneller is dan Pique, kijk alba bijvoorbeeld. Ik hoop dat hij verast want roberto is tien x niks. Zo weinig dreiging vanaf de rechter kant alles gaat zowat over links

1 oktober 2020 om 15:41

Nou moet ik wel zeggen dat ik roberto wel vaak loop acties zie maken. Of naja vaak.. hij maakt ze wel eens maar busquets vertikt et om die te geven. Griezman heeft het zelfde, maakt ze wel eens maar als busquets aan dr bal is kan je net zo goed niet lopen want je krijgt hem toch niet. Ben benieuwd of Pjanic zulke ballen wel durft te geven straks.

Dest hoopt dat Ajax dit seizoen de Champions League wint? Zullen ze in Barcelona leuk vinden om te horen

1 oktober 2020 om 15:14

Hij praat over zichzelf bij Barcelona met die uitspraak.

1 oktober 2020 om 15:16

"dest richt zich tot slot tot de Ajax-aanhang: "jullie zijn de beste fans ter wereld. Ik hoop dat jullie er altijd zullen blijven zijn voor het elftal, ook in de mindere periodes. Hopelijk winnen we dit seizoen het kampioenschap, de beker en de Champions League."" Hij richt zich tot de Ajax-aanhang, dus lijkt me dat hij het toch echt over Ajax heeft haha.

1 oktober 2020 om 15:17

Ja is goed als jij dat zo ziet kan maar lijkt me super sterk als je even gaat nadenken.

1 oktober 2020 om 15:18

Hopelijk winnen we? Het is niet hopelijk winnen jullie.

1 oktober 2020 om 15:18

Ik denk er zelf niet zoveel van, maar interpreteer het gewoon op de wijze zoals het in het artikel is opgeschreven. Waarom zou hij zich richten tot de Ajax-aanhang en dan zeggen: hopelijk wint Barcelona dit seizoen de Champions League. Dat lijkt me ook niet echt logisch toch?

1 oktober 2020 om 16:25

Hopelijk winnen WE als in WIJ ajacieden (fans)

Het is ook wel bijzonder om aan een 19-jarige te vragen of hij z'n carrière bij FC Barcelona af gaat sluiten.

Het ga je goed. Was niet mijn favoriete speler en persoonlijkheid. Wat mij betreft iets te vol van zichzelf en gaf af en toe het gevoel dat hij al lang en breed de grote vedette was terwijl er nog veel te leren was. Maar hoop toch dat 'ie het uiteindelijk ver schopt. Ajax heeft er in ieder geval mooi bedrag voor gekregen.

Er werd niet naar gevraagd, hij zei dit tijdens het interview omdat de emoties duidelijk vat op hem kregen. Voor de eerste keer ooit kwam hij nog eens sympathiek over. Niet dat dit verder boeit. Ik wens Dest veel succes bij Barca. Sergi Roberto is niet top en achter Alba zal hij als tweede linksback genoeg speeltijd krijgen. Wandelende reclame voor Ajax.

Wie gelooft hier nog in? Einde van zijn carrière kiezen tussen Ajax of nog flink cashen, even kijken dan..

Mensen op voetbalzone willen Dest wel heel graag downgraden. Zou mooi zijn als hij de meeste verrast en de pannen van het dak speelt. Ik hoop het ten minste!

1 oktober 2020 om 15:21

Eindelijk iemand die het ook ziet. Precies dit gevoel heb ik net uitgesproken lees ff me reactie boven. Opeens is het iemand die alleen snel is wauw. Die gaat mensen de mond snoeren en vooral omdat hij iemand is die echt zelfvertrouwen heeft en echt durft, daarom zie ik hem slagen. Hij moet zeker nog leren maar geloof me dat wordt een beest!

1 oktober 2020 om 15:51

Deze jongen heeft echt enorm veel potentie, meer dan menig vz-er ziet. Hij is technisch sterk, snel, goed aan de bal, komt zelfverzekerd over, heeft een leuke en goede actie in huis. Verdedigend is het allemaal nog niet van een hoog niveau bij hem, iets waar hij met de juiste begeleiding enorme stappen kan gaan maken. Maar voor een back heeft hij uitstekende aanvallende kwaliteiten. Zoals je eerder al benoemde, een half jaar geleden vonden velen het nog zonde dat hij voor Amerika koos want hij zou de back van de toekomst worden bij Oranje.

Snap de keuze goed, als je het mij vraagt was hij nog lang niet uitgeleerd bij Ajax maar hij is een groot talent en kan denk ik aanhaken bij Barcelona. Goed dat Ajax meewerkt, hopelijk kan hij over een jaar of 10 of eerder zijn ervaring inbrengen bij Ajax.

Toch wel gek dat hij hoopt op de CL-winst voor Ajax, zijn nieuwe werkgever is immers concurrent ;-).

" Ik dacht dat er bij Barcelona iets meer kansen lagen op speeltijd" Grappig om te horen dat iemand Ajax inruilt voor Barcelona omdat hij denkt dat hij dan meer kans heeft op speeltijd.

1 oktober 2020 om 15:37

Tuurlijk heeft hij kans hele grote kans zelfs. Wie hebben we nou daar roberto???? Plus we hebben geen back up niks? Dus jij denkt serieus en doet er ook zo lacherig over dat hij niet gaat spelen. Wanneer een Ajax speler vertrekt dan doen de meeste echt pff hou me liever in man. Wees sportief gun het die jongen man.

1 oktober 2020 om 15:42

Ten eerste gun ik Dest zeker deze overstap. Ik was hartstikke blij dat we 2 zulke goeie backs rond hadden lopen en snap ook wel dat hij de overstap gemaakt heeft. Ik bedoelde gewoon oprecht dat het grappig klinkt als iemand zegt dat hij Ajax inruilt voor Barca voor meer speeltijd. Normaal gesproken hoor je zulke uitspraken van een Pierie die Ajax tijdelijk inruilt voor Twente omdat hij meer wil spelen. Mijn excuses als ik je gekwetst heb in mijn opmerking..

1 oktober 2020 om 15:51

ja maar nogmaals hij heeft het over speeltijd bij Bayeren en niet bij ajax😉

1 oktober 2020 om 15:42

hij vergelijkt het met Bayeren he. Niet met ajax. Vergeleken met Bayeren heeft hij bij Barca meer speel kans.

1 oktober 2020 om 15:43

Denk dat dat meer ging over de afweging tussen Bayern en Barcelona. Heeft afgelopen jaar aardig wat minuten gedraaid in Ajax 1.

Als ik dat zo lees dan moet ik ineens beseffen. Deze jongens spelen al jaren bij Ajax. Dest heeft de hele jeugdopleiding doorgelopen en wil nu z'n vleugels spreiden. Een andere club, land, stad, klimaat, alles. Ja, ik had Sergino langer bij ons willen zien, maar ergens snap ik het. Als Ajacied, als fan, vind ik het minder leuk, maar als mens gun ik hem het beste. Wie weet tot ziens als Ajacied.

Eerste Amerikaan bij Barcelona? Dat is voor die jongen natuurlijk ook wel een mooi unique selling point.

Dest komt uit een generatie waarbij de jeugd echt hecht waren, voetbal weer voorop stond en je ook echt een soort van familie kon zien rond de club. Geloof echt dat jij een mooie tijd heeft gehad. Nu in zijn emotie is afscheid toch zwaar en hoop je terug te komen, mocht jij succesvol worden dan verandert alles en is hoop meer van waarde om terug te keren. Hoeft ook helemaal niet, zijn hoop zegt meer hoe hij Ajax als club heeft beleefd dan dat hij echt hoopt weer te voetballen bij Ajax. Ik hoop dat hij slaagt en zich stormachtig blijft doorontwikkelen.

Krokodillentranen, daarmee lijkt mij alles wel gezegd. Succes in Barcelona.

Ja sluit maar aan in de file er zijn maar weinig spelers geweest die op een goed moment weer terug keerde bij Ajax die zijn op 1 hand te tellen

Nog geen match gespeeld en men vraagt al of hij zijn carrière bij Barça afsluit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Maandenlange absentie dreigt voor Barcelona door operatie in Finland

Barcelona kan de komende tijd niet beschikken over Sergi Roberto. De middenvelder moet onder het mes en dreigt daardoor lange tijd uit de roulatie te liggen, zo maakt de Catalaanse club...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren