Labyad en Tannane krijgen na jaren weer heuglijk nieuws

Donderdag, 1 oktober 2020 om

Oussama Tannane en Zakaria Labyad keren terug in de selectie van Marokko. De voetbalbond van het Afrikaanse land meldt via de officiële kanalen dat de spelers van Vitesse en Ajax zijn geselecteerd voor de vriendschappelijke duels met Senegal (9 oktober) en Congo (13 oktober). Middenvelder Driess Sadiki van Willem II is voor het eerst van de partij bij de nationale ploeg.

Ook onder anderen Noussair Mazraoui (Ajax), Hakim Ziyech (Chelsea) en Sofyan Amrabat (Fiorentina) maken deel uit van de selectie van bondscoach Vahid Halilhodzic. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Tannane weer wordt opgeroepen voor Marokko. Hij speelde zijn laatste interland in oktober 2017 tegen Zuid-Korea (1-3 winst) en was sindsdien afwezig. Door de sterke optredens van de 26-jarige aanvaller bij Vitesse mag hij nu weer hopen op minuten bij de Leeuwen van de Atlas.

Ook Labyad mag zich weer melden bij Marokko. De 27-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller van Ajax speelde in maart 2018, tegen Oezbekistan (2-0 winst), zijn laatste interland. Labyad begon dit seizoen bij alle competitiewedstrijden in de basis bij Ajax. Bij de 3-0 overwinning tegen RKC Waalwijk kwam de viervoudig international tot scoren. Daarnaast is ook Munir El Haddadi opgeroepen. De aanvaller van Sevilla speelde in 2014 een EK-kwalificatiewedstrijd voor Spanje, maar door nieuwe regels van de FIFA kunnen internationals in bepaalde gevallen nog van land wisselen.

Labyad heeft weer vertrouwen: 'Dit seizoen moet mijn seizoen gaan worden'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Toch altijd leuk dat de Marokkaanse selectie zoveel spelers bevat die een band met Nederland hebben (hier geboren / opgegroeid, dan wel gevoetbald). Voor zowel Tannane als Labyad lijkt me deze oproep ook volledig terecht. Heerlijke spelers allebei. Labyad is aan een comeback bezig die ik echt nooit had verwacht. Niet bij Ajax althans.

1 oktober 2020 om 14:47

Verwacht wel dat Labyad weer uit de basis zal verdwijnen binnenkort. Speelt prima mee, maar wordt toch meer verwacht van een Ajax spits dan wat Labyad in huis heeft.

1 oktober 2020 om 15:54

Dat mogen we toch hopen ja. Maar met ten Hag weet je het maar nooit.

1 oktober 2020 om 14:55

Enige probleem van Maro0kko...een shitload van nr 10s en buitenspelers maar een tekort aan de rest....

1 oktober 2020 om 15:48

Vroeger waren Marokkaanse voetballers vooral fysiek goed. Heel veel goede verdedigers uit Marokko ook. Maar de laatste jaren zijn het vooral technische voetballers allemaal, wat ik wel leuk vind.

1 oktober 2020 om 16:16

Een verdediging bestaande uit bijv. Mazraoui, Aguerd, Saiss en Hakimi met Bounou op goal is echt zo slecht nog niet. Wel met je eens dat het in de breedte wel mager is.

1 oktober 2020 om 20:35

Hakimi op linksback is echt zonde

1 oktober 2020 om 18:03

Meeste marokkanen uit nlse eredivisie maken weinig interlands voor marokko. Niveautje te hoog voor hun

Wist niet dat hakimi opeens aanvaller is? En Munir is er ook bij toch geen kans gekregen in Spanje.

1 oktober 2020 om 14:42

Jaa snap dat ook niet, ja munir gaf aan graag voor Marokko te spelen aangezien hij geen minuten bij Spanje kreeg.

1 oktober 2020 om 16:27

Bij Dortmund heeft hij op RM gespeeld en bij Inter doet hij dat ook. Hij laat vaak steekjes vallen achterin vandaar dat hij van RB naar RM ging.

Ik blijf het jammer vinden dat Abderazak Hamdallah niet meer voor Marokko zal gaan uitkomen, vindt het echt een onderschatte spits die er echt op los scoort in Saoedie Arabië.

1 oktober 2020 om 15:03

Je moet voor de grap even beelden zien van de persconferentie van Halilhodzic van zojuist. Had een een Instagram post van Hamdallah waarin Hamdallah zegt nooit meer te willen spelen voor het nationale team geprint en meegenomen om te laten zien. Grappige taferelen maar wel jammer voor beide kanten.

1 oktober 2020 om 16:29

Oh echt? Heel vreemd maar misschien dat de trainer daar vaak ook over te horen krijgt. Ik pakte ff zijn statistieken erbij en hij heeft bij elke club waar hij speelde het echt goed gedaan. Het zijn misschien niet de beste competities maar hij is echt wel een speler die veel hogerop zou kunnen. Maar hij verdiend 9 miljoen euro per jaar las ik bij Al Nassr

1 oktober 2020 om 17:44

Volgens Halilhodzic was het de bedoeling om Hamdallah op te roepen voor de Afrika Cup vorig jaar, maar Hamdallah heeft toen intern doorgegeven dat ze niet meer op hem hoeven te rekenen. Hij zou zeker niet misstaan bij veel clubs in Europa, maar ik denk dat Marokko nu eindelijk wel goed zit qua centrumspitsen. El Arabi lijkt nu weer z'n carrière nieuw leven in te hebben geblazen, En-Nesyri doet het prima bij Sevilla en nu ook Munir erbij is meer dan goed genoeg om de spitspositie in te vullen.

1 oktober 2020 om 18:07

Hesdey & gooner. Hamdallah wil spelen voor marokko maar werd niet opgeroepen en heef paar problemen in marokkaanse elftal met bepaalde mensen

1 oktober 2020 om 18:26

@gooner: el Arabi heeft nooit gepresteerd bij Marokko. Zelfs niet in goede vorm bij Caen lukte het hem niet bij Marokko. Hamedallah is daarnaast ook nog eens 4 jaar jonger. Alleen tja, heeft zelf bedankt vanwege zijn woordenwisseling met een andere speler. Ik snap dat ze hem niet oproepen tot hij zelf weer contact legt.

Ook nog Saddiki van Willem II opgeroepen zie ik, ook leuk voor hem. En daarnaast nog Barkok (was een groot talent voor Duitsland), Mmaee (centrale verdedigers kwamen ze tekort, en hij heeft wel potentie om nog door te groeien met zijn 24 jaar), en El Haddadi overgehaald om voor Marokko te kiezen. Mochten ze doorgroeien, dan heeft Marokko geen slecht efltal.

1 oktober 2020 om 14:43

Ze hebben el haddadi niet echt overgehaald, hij gaf zelf aan om graag te spelen voor Marokko.

1 oktober 2020 om 14:55

Nee okay, maar hij heeft alle vertegenwoordige elftallen van Spanje gespeeld, maar omdat het perspectief natuurlijk minder is, dat hij nu uiteindelijk toch voor Marokko gaat. Wel een leuke aanwinst voor het Marokkaanse elftal. Hopelijk lukt het nog om Guendouzi en Louza, over te halen. Dan heb je echt een middenveld waar je nog minimaal 10 jaar vooruit kan.

1 oktober 2020 om 14:58

Een beetje raar van Voetbalzone om die niet te vernoemen

El haddadi?? Dat heb ik ff gemist. Die kon toch niet voor Marokko uitkomen aangezien hij al Spanje heeft gespeeld?

1 oktober 2020 om 14:56

Vorige week heeft FIFA dat veranderd. Landen hebben gestemd en er was 1 land tegen. Voorstel was dat spelers die keuze hebben gemaakt voor hun 21ste en 3 jaar geen interland meer hebben gespeeld, toch nog mogen switchen.

1 oktober 2020 om 14:57

Nieuwe regel he, minimaal 3 officiele wedstrijden spelen en dan mag je pas niet meer wisselen. Dit om spelers uiteindelijk ook voor andere landen uit te komen. Vind ik persoonlijk onzin, want je speelt voor je land met je hart en niet per se om internationale allures te krijgen.

1 oktober 2020 om 15:04

FC Grun, klopt niet helemaal. Je moet je keuze voor je 21ste hebben gemaakt en 3 jaar niet meer voor het land hebben gespeeld.

1 oktober 2020 om 20:25

Klopt, en dat was El Haddadi destijds. En al over 3 jaar niet meer gespeeld voor het land. Maar wel aparte regeling blijf ik vinden.

Waaat, dit zijn pas wijzigingen doorvoeren. Had El Haddadi niet verwacht, daarentegen had ik juist Nordin Amrabat, Belhanda, Boufal en Fajr nog verwacht. Ook dacht ik aan Benatia, die wilde eigenlijk nog terugkomen bij de selectie, niet als het aan de coach ligt. Jammer dat Hamdallah niet voor Marokko meer wilt spelen.

1 oktober 2020 om 18:06

Hamdallah wilt spelen maar heeft problemen met paar mensen in marokkaanse elftal

1 oktober 2020 om 18:06

Hamdallah wilt spelen maar heeft problemen met paar mensen in marokkaanse elftal

Zo best riskant lijkt me om oefenmatches te houden tijdens uitbraak 2e golf. Grote groepen mensen (behalve spelers, trainers nog hoop medewerkers) laten reizen door verschillende landen, in contact met andere spelers. Ik ben geen expert maar zo vergroot jr de kans op uitbraak lijkt me. Nederland is rood en spelers gaan nu naar Afrika waar het minder erg is. Schandalig! Voor officiele wedstrijden snap ik dat je moet doorzetten, maar oefenmatches.

En voila Klaiber kan de plaats innemen. Ik wees her al eerder op.bovendien gaat Maza hopelijk veel wedstrijden spelen. Niet te goed spelen, haha, anders zijn we je weer gauw kwijt.gefeliciteerd mannen.

Wat een matige selectie. Tannane en Labyad oproepen om vervolgens Idrissi, Taarabt en Harit thuis te laten. Op Hamdallah kun je lekker ook geen beroep meer op doen. Kansloze trainer

1 oktober 2020 om 15:29

Idrissi geblesseerd en pas gisteren of eergisteren begonnen met trainen. Harit is positief op corona. Als je dan dingen roept, zou je wel op de hoogte moeten zijn.Taarabt zou kunnen, maar die heeft t in het verleden meerdere malen verbruid. Verjonging ook niks mis mee. Ik zou m wel boven El Kaddouri verkiezen, maar goed.. die heeft z’n mentaliteit denk ik mee..

1 oktober 2020 om 15:31

Taarabt is ook geblesseerd, zou zeker een aanwinst zijn gezien de verandering van zijn speelstyle

1 oktober 2020 om 15:38

Idrissi viel toch tegen Dynamo Kiev in of liep ie daarna nog een blessure op? En datgene over Harit wist ik niet dus mijn excuses daarvoor. Maar Tananne en Labyad zijn geen voetballers waar je als Marokko zijnde op moet voortborduren. Dus mag hopen dat als iedereen fit is zij net als een paar andere uit de selectie verdwijnen.

1 oktober 2020 om 15:40

@sosa: weet niet wanneer bro, zag alleen een foto dat hij gisteren of eergisteren weer is begonnen met trainen volgens mij. Geen excuses nodig, misschien was ik wat te fel. Labyad vindt ik ook niet echt goed, Tananne laatste twee wedstrijden gekeken en vond hem echt heel goed spelen. Nieuwe Tananne hoop ik die het lang vasthoud.

Mooi voor Saddiki. Stille hardwerkende jongen op het middenveld. Ik denk dat dat precies is wat Marokko nodig heeft op het middenveld, naast S. Amrabat en een creatieveling op 10. Maar goed, ik kijk natuurlijk door mijn Marokkaans-Nederlandse bril naar deze selectie.

Op zich een logische selectie als je het mij vraagt al vind ik wel straks dat als jongens zoals een Harit Idrissi Taarabt. Weer beter zijn dat deze jongens er straks ook weer bij horen ik vind de backs wel matig. Dirar heeft echt ze beste tijd gehad vraag maar aan de Fener supporters die zullen dit beamen. en Chebake heeft niks bij Marokko te zoeken komt in alles tekort. De Marokkaanse bond moet werk maken van Mouffek ( Saint Etienne ) dat is echt een talentvolle back pas 17 jaar en heeft nu al een basisplek weten te bemachtigen.

Interessante selectie. Maar Hakimi is opeens aanvaller? Wingback ja maar dat maakt hem toch geen rechtsbuiten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 43
393 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren