Sean Klaiber moet tranen bedwingen: ‘Dan word ik altijd emotioneel’

Donderdag, 1 oktober 2020 om

Sean Klaiber heeft donderdag zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax afgerond. De 26-jarige rechtsback heeft voor drie jaar getekend in de Johan Cruijff ArenA, met een optie voor nog een seizoen. Klaiber is trots op zijn transfer van minimaal vijf miljoen euro naar Amsterdam, maar vindt het tegelijkertijd erg jammer dat hij na dertien jaar afscheid neemt van FC Utrecht.

Klaiber beaamt dat het raar is om de Domstedelingen na zoveel seizoenen te verlaten. "Natuurlijk is het raar. Je hebt net een nieuwe vriendin en je gaat meteen samenwonen terwijl je altijd thuis hebt gewoond", zo maakt de back een vergelijking via de kanalen van FC Utrecht. "Misschien mis je je ouders of weet ik veel wat. Zo voelt het voor mij nu. Ik heb hier dertien jaar gezeten en genoten."

Als Klaiber beelden krijgt te zien van zijn tijd bij FC Utrecht en zijn familie, wordt hij emotioneel. "Dick Advocaat was trainer bij de play-offs voor Europees voetbal die wij wonnen (in 2019, red.). Toen kregen wij ook de beelden van de familie te zien. En dan word ik altijd emotioneel. En dit was super, ik ben er trots op dat we deze play-offs konden winnen. Dit zijn hele emotionele momenten."

De verdediger dacht al langer aan een nieuwe stap, maar door de coronacrisis moest hij zijn plannen uitstellen. "Het was moeilijker, omdat ik de wens had om bij een andere club te spelen. In het buitenland of in Nederland. Dat is door corona natuurlijk moeilijker geworden. Je hebt niet gespeeld, de competitie lag stil... Ik heb vorig seizoen mijn contract opengebroken, maar ik heb wel gezegd dat ik na een jaar vlammen nog echt de stap wilde maken."

Is de komst van Sean Klaiber en Davy Klaassen wel of niet nodig bij Ajax?

Voetbalzone legt Klaiber en Klaassen onder een vergrootglas met behulp van sportanalysebedrijf SciSports.Lees artikel

Klaiber kijkt uit naar zijn tijd bij Ajax, waar hij weer gaat samenwerken met Erik ten Hag. De trainer was van 2015 tot 2017 actief in Utrecht en kon goed overweg met Klaiber. De twee hadden al even contact voordat de transfer was afgerond. "Ik heb een hele goede tijd met Erik gehad. Onder hem heb ik stappen gezet die mij een betere speler hebben gemaakt. Ik heb er altijd een goed gevoel aan overgehouden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door raffa1)

Ik had echt verwacht dat hij Ajax niks vond door zijn negatieve uitlatingen. Was altijd erg fel tegen Ajax en zodra ze even op de stoep staan weet hij niet snel genoeg zijn koffers bij elkaar te rapen. Erg zwak, als back up is het een prima speler voor de eredivisie. Al had je misschien beter een Argentijnse strijden kunnen halen voor dat geld. Ook omdat mazroui vorig seizoen veel geblesseerd was.

1 oktober 2020 om 13:33

Ach, vaak wordt zo n vraag gesteld na een wedstrijd. Misschien een beetje dom, maar laten we het allemaal niet erger maken dan het is. Dat domme gelul van clubliefde is na een geldzak gewoon weg hoor.

1 oktober 2020 om 13:35

Gemiste kans dat daar dan weer niet naar gevraagd wordt. Het maakt natuurlijk allmaal niet zoveel uit wat iemand ooit in het verleden heeft gezegd, maar toch laat hem puur vanuit journalistiek oogpunt maar even uitleg geven.

1 oktober 2020 om 13:38

Zoals Alderweireld ooit zei: "Veel spelers hebben praatjes over Ajax, maar als ze een contract bij ons kunnen tekenen komen ze desnoods op de fiets naar Amsterdam. Mooi is dat"

1 oktober 2020 om 13:48

Hans Somers heeft tenminste wel zijn belofte gehouden.

1 oktober 2020 om 13:53

Nou probeer het eens met de betere spelers van PSV dan..makkelijk praten over een rechtsback van een subtopper.

1 oktober 2020 om 14:10

Voor t geld ja

1 oktober 2020 om 14:17

@Buakaw, Zoals Ihattaren volgend jaar zomer? 😜

1 oktober 2020 om 14:26

Bazoer?

1 oktober 2020 om 14:40

Ja messibazoer. Net als Bergwijn en Malen!

1 oktober 2020 om 15:42

Ihattaren word morgenochtend gepresenteerd in Amsterdam

1 oktober 2020 om 13:41

"veel spelers hebben praatjes over Ajax, maar als ze een contract bij ons kunnen tekenen komen ze desnoods op de fiets naar Amsterdam. Mooi is dat." - Toby Alderweireld

1 oktober 2020 om 13:41

Wat een gezeik van iedereen over die uitlatingen van jaren geleden. Rivaliteit hoort toch bij voetbal! Mooie kans voor hem en aan hem om de twijfelaars en haters van nu te overtuigen. In ieder geval een strijdbare back erbij! Succes Sean!

1 oktober 2020 om 13:47

Niks gezeik, het is gewoon dom als je heel veel praatjes hebt over Ajax en als er gevraagd wordt of je daar ooit heen wilt en vervolgens zegt van nee alleen naar psv of Feyenoord. Als er geld wordt geboden is die meteen weg. Dat vind ik gewoon erg laf en stoere praat van niks.

1 oktober 2020 om 13:47

hij gaat waarschijnlijk 5 keer zoveel verdienen bij Ajax en voor geld zie je dat spelers vaak al heel snel hun principes opzij schuiven

1 oktober 2020 om 15:08

Maar Japie Krekel gelukkig niet, die blijft op zijn vaste bruto loon hangen.

1 oktober 2020 om 15:25

dus je gaat naar een topclub en je verdiend net zoveel als bij FC Utrecht? dat lijkt me sterk. of hij moet echt een hele slechte zaakwaarnemer hebben

1 oktober 2020 om 16:20

Zou de comment even opnieuw lezen

1 oktober 2020 om 13:47

Ach joh, dat is gewoon wat stoerdoenerij om de FC Utrechtfans tevreden te houden. Negen van de tien spelers poept wel anders als de club in kwestie dan ineens voor je aanklopt en je een kans krijgt om in de Nederlandse top, en mogelijk zelfs Champions League te spelen.

1 oktober 2020 om 13:49

Hoe snel meningen wel niet kunnen veranderen als je een zak geld krijgt voorgeschoteld. Alleen jammer dat je dan dit soort onnozele praat krijgt. Erg zwak vind ik dat.

1 oktober 2020 om 15:37

Wat vind je precies onnozel aan dit interview dan?

Welkom Sean! Voor mij ben je van nu af aan gewoon een Ajacied en supporter ik voor je. Een prima rechtsback waar dit Ajax ook wat mee kan, want hij verdedigt agressief en geeft niet snel op in een duel, dat zien we gewoon graag. Aanvallend kan ie nog flink verbeteren, maar dat was bij Tagliafico ook zo.

1 oktober 2020 om 13:33

Ik ga absoluut sceptisch zijn over Klaiber, totdat hij anders verdient. Hij hoeft van mij niet eens geweldig te spelen, alleen als hij zich echt de klote in werkt, gaat hij het respect van de Ajax supporters krijgen

1 oktober 2020 om 13:40

Wat is het praktisch nut van sceptisch zijn? Als je in het Ajax-shirt je bloed, zweet en tranen achterlaat op het veld, vecht voor de bal en je een teamplayer bent, krijg je mijn volledige steun. Het heeft totaal geen zin om een speler af te branden, want daar gaat bijna geen enkele speler beter van spelen. Zelfs een Daley Blind niet in een recent verleden en dat was toch echt een ras-Ajacied.

1 oktober 2020 om 13:48

Hoewel ik de reactie van Fcexclusief wat overdreven zalvend en klef vind, ben ik het in de kern wel met hem eens. Wat heeft het voor zin om iemand voor zijn eerste balcontact in een Ajax-shirt al op zo'n achterstand te zetten? Waarom sceptisch zijn?

1 oktober 2020 om 14:01

Die wel beter ging spelen was Suljemani. Ik zie hem nog ongeinteresseerd sjokken en na wat kritiek geirriteerd toch een stapje harder doen en ons gelijk bevestigen met een doelpunt. Maar dat is dan ook de uitzondering.

1 oktober 2020 om 15:40

Wat is er klef aan? Je post zelf exact hetzelfde!

1 oktober 2020 om 13:35

Agressief verdedigen en een duel aan kunnen gaan zijn de vereisten om bij Ajax te spelen dus. Want verder dan dat vind ik hem niet zoveel hebben

1 oktober 2020 om 13:44

Aanvallers van Ajax hebben daar wel iets meer zicht op en als zowel Tadic, Promes en de trainer van mening zijn: "die moeten we hebben", voegt ie zeker wat toe.

Ik sluit niet uit dat Klaiber eigenlijk wilde blijven maar dat Frans hem gewoon achterin de auto heeft gezet en hem naar Amsterdam heeft gebracht. Klaiber geruild voor een dikke koffer met geld, en zit het nu waarschijnlijk lachend na te tellen.

1 oktober 2020 om 14:31

Alsof je een stuk ham bij de slager koopt. Ik weet dat de voetballerij daar wel eens de schijn van heeft maar ik denk dat Klaiber vrolijk meeliep naar de auto en keurig op de bijrijdersstoel ging zitten klappend met zijn handjes totdat ze in Amsterdam waren.

1 oktober 2020 om 15:20

Ja dat zal toch wel. Alle partijen tevreden lijkt me.

1 oktober 2020 om 15:57

Jij draait snel je mening bij.

Voor deze jongen natuurlijk ontzettend tof. Heeft er gewoon hard voor gewerkt. Nu is hij onderdeel van een elftal met spelers die weer mogen opdraven in de Champions League en misschien zelfs weer overwinteren. Ten Hag zal wel weten wat hij in huis haalt.

Ja man, Utrecht ligt ook zo ver van Amsterdam. Gelukkig gaan er dagelijks vliegtuigen op en neer. Van deze aankoop word je toch droevig van. Als volwassen man eerst zeer negafief praten en zeggen dat je niet naar Ajax zou gaan. Waar blijven je principe?? Hij is niets waard. Iemand als Scherpen ligt anders, want dat was een kind. Ben niet blij met deze aankoop.

1 oktober 2020 om 13:49

Is het slim dat hij dat destijds heeft gedaan ? Nee. Doen we allemaal wel eens dingen waar we later spijt van hebben? Jazeker. Geef die man een kans zou ik zeggen. Hij gaat altijd voor de volle 100% en dit is iets wat zeer welkom is bij Ajax. Prima back-up

Ziyech hoorde tijdens een persconferentie dat psv kampioen was geworden en niet ajax volgens mij in het laatste seizoen van de boer. En hij was aan het juichen hij zei nog yes... gun die klaiber man

Ik blijf het toch een beetje droevig vinden. Was dan gewoon zo rechtlijnig gebleven en had je grote mond waargemaakt door niet naar ajax te gaan. Ben benieuwd wat Labyad tegen hem zegt als hij de kleedkamer binnenkomt.

1 oktober 2020 om 14:09

waarschijnlijk hoi sean

1 oktober 2020 om 16:45

Het zou mij heel erg verbazen als Labyad het woordje "hoi" gebruikt eerlijk gezegd 😅

1 oktober 2020 om 17:01

eerder "he broer" ..

Niet alleen staat deze transfer lijnrecht tegenover visie Cruijff waar zo hoog van wordt opgegeven, maar je haalt ook nog eens iemand binnen die totaal niet geaccepteerd zal worden bij de achterban. Onbegrijpelijke keuze, van beide kanten.

1 oktober 2020 om 14:59

Hoezo zou die niet geaccepteerd worden door de achterban? Nee, het is geen absolute topper die wordt aangetrokken. Maar dan kun je zo'n jongen toch wel accepteren als speler? Lijkt me sterk wat je zegt.

1 oktober 2020 om 15:14

Hoezo niet geaccepteerd? Echt heb je in een keukenkastje gezeten de afgelopen dagen? Ik vind dat hele afbranden van die gozer om uitspraken uit het verleden nogal infantiel. Maar dat is dus de reden. Kijk even onder zijn laatste Instagram post. Als je ziet wat daar allemaal geschreven wordt is het van beide kanten een onbegrijpelijk transfer. Dit zou je iemand niet aan moeten willen doen...

1 oktober 2020 om 15:40

@sprokkie....heb je niet meegekregen wat voor schandalige haat deze jongen naar zich toegeworpen krijgt op social media?? Misselijkmakend

1 oktober 2020 om 17:03

ach de F side zit voorlopig toch niet in het stadion voorlopig, met hun alle f-siders of geen f-sider. Daarbuiten zijn er de komende weken geen supporters bij de wedstrijden, kan hij even inkomen.

Ik zeg gewoon van harte welkom Sean. Heel veel succes gewenst, ik hoop gewoon dat je gaat slagen bij Ajax.

Ik word er ook droevig van, maar dan omdat we er 5! miljoen voor betaald hebben en een hopeloos signaal naar de opleiding afgeven. Ajax heeft inmiddels een trackrecord aan middelmatige en niets toevoegende rechtsbacks, terwijl we ook een trackrecord aan jeugdspelers hebben die het uitstekend doen in Europa en wat doen we, weer middelmaat halen. Krijgt hij nog rugnummer 5 ook, dat zou betekenen dat ze hem daadwerkelijk ook maar een minuut willen opstellen, drama.

Opleiding bij Ajax, eerder onder Ten Hag gespeeld. Lijkt me logisch dat club en trainer bij hem uitkomen. Ik denk dat we ook hem eerder meer moeten zien als een nieuwe Veltman, gezien leeftijd en aggressiviteit.

1 oktober 2020 om 14:30

Een jaartje in de D-jeugd betitelen als 'opleiding bij Ajax' gaat wel erg ver, vind je zelf ook niet?

1 oktober 2020 om 15:56

Dat wel maar hij had blijkbaar eerder iets met Ajax dan met Utrecht. Zal wel ook wat rancune bij hebben gezeten wellicht dat hij destijds is weggestuurd. Ik ben ook wel is door een reorganisatie weggestuurd. Ik heb nu ook zoiets van daar ga ik nooit meer werken maargoed als ze me echt zouden bellen met een dik contract valt er altijd te praten

1 oktober 2020 om 14:48

Dan ga je dus van Veltman, een topspeler die Ronaldo in zijn zal heeft en in de CL een van de beste op het veld was, naar een middenmaat in de eredivisie en je betaalt er onder de kantlijn nog 6 mln meer voor ook...

1 oktober 2020 om 15:39

Veltman is zelf middelmaat

Denk dat zijn winnaars mentaliteit goed past bij de groep. Hij speelt met een mes tussen de tanden en daar hebben wij er te weinig van. Geef deze man gewoon een kans, denk dat hij juist tegen ploegen als Utrecht uit, Feyenoord uit net dat kleine extra beetje pit aan het team kan geven wat we dan vaak nodig hebben. Net als onze argentijnse strijder dat aan de andere kant doet.

Ik ben net zo principieel als Klaiber; was tegen zijn komst, voornamelijk door die uitspraak, maar nu hij de komende 3 of 4 jaar dat mooie shirt mag/gaat aantrekken, zal ik m supporten zoals ik dat ook doe bij de rest van Ajax...

En toch denk ik dat deze jongen velen gaat verrassen. Juist ook omdat Ten Hag bij Ajax zit. Met zijn strijd zal hij vele harten gaan veroveren, daarbij is hij het afgelopen anderhalf jaar ook nog een stuk beter gaan voetballen. Het zal me benieuwen, hij heeft deze stap verdient. 5 tot 7 miljoen is prima voor ons cluppie. Succes Sean! Behalve die 2 wedstrijdjes.. 😉

Klaiber moet van 13 jaar Utrechtmindset opeens opereren op Ajax topnivo. Hoop dat hij snel kan aanhaken en doorschakelen. Zou mooi zijn als ie in de CL iedereen positief verbaast,als ie speelt/invalt.

Welkom Sean. Ik heb altijd wel een beetje moeten grinniken om je praatjes over Ajax destijds bij Utreg. Mijn grinniken veranderde in een brede glimlach toen ik zag dat je bij ons getekend hebt. Maak me aan het schaterlachen door te laten zien dat je de beste rechtsback van Nederland bent. Ik gun je alle succes!

Ben en blijf kritisch op zijn komst. Echter nu hij binnen is, hebben we het gewoon over een Ajaxspeler en als Ajacied hoor je die gewoon te steunen. Hoop dat hij zich op het veld positief kan onderscheiden en ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Tijd om de blik te richten op de toekomst. Het verleden ben ik klaar mee en zal ik niet meer over beginnen.

Ik vind hem niet goed genoeg voor ajax maar ja het is niet anders. Toch heet ik hem welkom bij ajax. Zijn uitspraken over ajax boeien me niet. Scherpen hoor je nu ook niemand meer over. Ik schaam me kapot voor alle misselijkmakende reacties van zogenaamde ajax supporters die hij via social media over zich heen heeft gekregen. Wat voor supporter ben je dan. Als je hem niet ok vind prima maar hou die haat opmerkingen voor je.

Beter dat het is afgerond! Ik ben er super blij mee. Ik ga vanavond naar de fanshop om zijn naam achterop mijn shirt te drukken.

Laten we een fles champagne opentrekken! Oh wacht een glaasje ranja voldoet met deze speler, we gaan niet overdrijven. Hopen dat het iets gaat worden en dan vooral als hij moet opdraven in Europese wedstrijden.

We zien wat Bayern de laatste jaren doet met huurlingen of aankopen in de breedte. Neem Sandro Wagner of nu weer Kramaric, die nooit voor de basis gehaald zouden worden. Het is een efficiã«nte manier om in mindere fases als team met name in de Bundesliga niet te ver terug te zakken. In die zin zie ik de transfers van Labyad en Klaiber ook. Cruijff haalde vroeger ook Arnold Scholten naar Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller52
M. MahiAanvaller31
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper30
T. NijhuisKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren