Engelse media én Solskjaer zeer te spreken over ‘slimme’ Van de Beek

Donderdag, 1 oktober 2020 om 08:33Rian Rosendaal • Laatste update: 16:38

Donny van de Beek had woensdagavond voor de tweede keer een basisplaats bij Manchester United, dat in de derde ronde van de EFL Cup eenvoudig afrekende met Brighton & Hove Albion: 0-3. De middenvelder maakte een goede indruk, met een fraaie hakje op de scorende Juan Mata als absoluut hoogtepunt van de avond. De Engelse media zijn dan ook onder de indruk van het optreden van Van de Beek tegen the Seagulls.

De Manchester Evening News vond Van de Beek niet heel erg opvallend spelen, totdat hij Mata in de tweede helft op fraaie wijze in staat stelde om de tweede treffer voor the Mancunians aan te tekenen. "Het laat vooral zien hoe gevaarlijk Van de Beek kan zijn als hij in een meer vooruitgeschoven rol speelt", zo luidt het oordeel over de van Ajax overgenomen middenvelder. Het optreden van de Nederlander aan de Engelse zuidkust wordt beoordeeld met een 7.

Volgens de Daily Mirror had Van de Beek 'een aantal zeer fraaie balbehandelingen' en ook zijn rol als verbindingsspeler tussen de linies viel op bij de Engelse krant. Uiteraard blijft zijn assist op Mata niet onvermeld. Opnieuw krijgt de Oranje-international een 7 achter zijn naam. "Donny is een erg slimme speler", liet Mata na afloop optekenen door The Telegraph. "Hij vindt altijd de ruimte en zijn manier van spelen bevalt mij erg goed. Hij gaat combinaties aan, geeft passes en is altijd in beweging. Dat kwam goed tot uiting bij mijn doelpunt, Donny staat altijd op de goede plaats." De Engelse krant denkt dat een vaste plaats voor Van de Beek op het middenveld van Manchester United niet kan uitblijven.

WOWWW! Dit hakje van DONNY VAN DE BEEK?

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 30 september 2020

Van de Beek krijgt ook van de Daily Express een 7 als rapportcijfer. "Het was een bijzondere avond voor de zomeraanwinst van Manchester United. Het gebrek aan stootkracht bij de bezoekers speelde hem eerst nog parten, maar bij de treffer van Mata kwamen zijn kwaliteiten duidelijk naar voren." Volgens fansite Utdreport was er een cruciale rol weggelegd voor Van de Beek in de meeste aanvallen die door het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer werden opgezet.

Volgens de Noorse keuzeheer is Van de Beek een 'zeer intelligente speler die duidelijk laat zien dat hij bij Ajax de opleiding heeft genoten': "Hij is op verschillende posities inzetbaar, wat een speler altijd van pas kan komen. Op rechts, op links, als nummer 10. Het is een volwaardige selectiespeler waar een manager veel aan heeft. Hij gaat nog zeer belangrijk worden dit seizoen, zeker gezien het aantal wedstrijden dat we moeten spelen. Tot dusver heeft Donny in elk duel zijn kwaliteiten getoond. Hij beweegt altijd erg slim en doet geen gekke dingen. Desondanks is hij zeer effectief. Donny klopt duidelijk op de deur", zo klinkt het in de Engelse media.

Van de Beek is blij met zijn aandeel in het mooie doelpunt van Mata. "Dat deden we goed", zegt de aangever op het clubkanaal van Manchester United. "Ik ben erg gelukkig dat ik met zulke goede voetballers mag samenspelen. Hij is erg creatief en strooit met fraaie passjes. Met zo'n legende op het veld staan is erg fijn." De plaats in de kwartfinale van de EFL Cup doet Van de Beek erg goed: "We willen dit seizoen om alle prijzen meedoen, dus deze overwinning is zeer belangrijk."


Poll

Verdient Donny van de Beek een basisplaats bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door london calling)

Donny gaat het helemaal maken, dit hakje is de opmaat naar de absolute top, pogba kan zijn koffers wel gaan pakken, dit wonderkind is niet meer te stoppen.

1 oktober 2020 om 08:54

Haha, zo lees ik dit stuk ook. Volgens de insiders waren ze gisteren niet zo positief op diverse Engelse forums over de beste man. Maar wij weten alles altijd zo te verheerlijken. Schijnt heel erg afwezig geweest te zijn tot deze assist en het woord verstoppertje werd hieraan zelfs gekoppeld.

1 oktober 2020 om 09:08

Tja, je kunt met het zelfde gemak zeggen dat die betweters hier en op andere social media door de kenners te kakken worden gezet maar desondanks met grote koppigheid blijven vasthouden aan hun bekrompen mening. Zelf ben ik van mening dat de waarheid ook hier weer ergens in de midden zal liggen. En als dat klopt doet Donny het in zijn eerste weken toch nog niet zo slecht!

1 oktober 2020 om 09:14

Het eerste stuk van dit item klopt gewoon. Tot de assist op Mata Hari van de Beek echt veel te weinig in de melk te brokkelen. In de laatste 20 minuten had hij 2 goede acties, waaronder de assist en dat heeft zijn wedstrijd gered.

Het is hopen dat dit te maken had met de kwaliteit die Pogba en Rashford brachten, want dat zou betekenen dat we in de PL meer van de laatste 20 minuten kunnen verwachten.

Desondanks is het totaal van ik meen 33 passes in 90 minuten voor een aanvallende middenvelder voor mij veel te weinig, en tekenend voor zijn eerste 70 minuten waarin hij soms verstoppertje leek te spelen. Had zichzelf daar veel meer bij het spel moeten betrekken naar mijn mening.

1 oktober 2020 om 09:24

Je zal in de regel altijd meer vewachten van een topclub in de laatste 20 minuten, dan is de tegenstander meestal moegespeeld en vallen er meer gaten in de verdediging.

1 oktober 2020 om 11:44

Mike ik zal je reactie maar als sarcasme zien...maar dan ben ik het er echt niet mee eens.... Frenkie de Jong is al sinds het begin overdreven opgehemeld. Ook een goeie speler maar de vergelijkingen met Cruijff zeggen volgens mij genoeg over het overdijven hierin... Donny vd Beek vind ik eerder onderschat dan overschat. Deze jongen is al sinds de Dtjes bij Ajax een parel. Eerst met zn maatje nouri, maar ook daarna altijd een uitzonderlijk talent geweest. Doorbraak in Ajax 1 al in het EL seizoen, daarna een belangrijke schakel in CL succes van Ajax. Daarna nog een seizoen blijven en nog steeds opvallend presteren. Nu moet ie mee op een overvol middenveld van |man United en valt al in 3 wedstrijden op met een prachtige goal en een nog mooiere assists. Nadat ie in het begin neer werd gezet als een soort kopie van Davy Klaassen, daarna mensen het belachelijk vonden dat Real hem wilde hebben (terwijl Frenkie als dirigent van Barca heel normaal was?) beginnen mensen eindelijk in te zien dat ie echt een speciale speler is. En ik kan je voorspellen, Donny gaat het nog meer bewijzen. Ik zie m al sinds de jeugd en ook daar viel hij in toernooien altijd op, al was dat jeugdploegen Bayern,. Barca of Man city. Is gewoon een uitzonderlijke middenvelder volgens de Hollandse traditie die de toekomst van Oranje zal zijn. Mark my words.

1 oktober 2020 om 17:05

Verstoppertje zou ik het niet willen noemen. Ik heb hem genoeg vrij zien lopen. En op het moment dat hij de bal kreeg deed hij er ook meestal iets goeds mee.alleen is vd Beek gewend dat als hij ergens tussen duikt dat hij dan een slimme bal kreeg van Ziyech of Blind. Maar nu liep hij meestal voor niets. Ik weet niet of dat dat was omdat de overige spelers liever de bal aan iemand anders gaven of dat ze niet de kwaliteiten hebben om hem die al aan te spelen.

1 oktober 2020 om 09:37

Geniet er gewoon van dat een NL speler in de top van de PL actief is en het voorlopig prima doet. Altijd dat sarcastische wat een soort van voetbalintelligentie moet doen uitstralen.

1 oktober 2020 om 09:52

Alsof Van de Beek de enige Nederlander is in de top van de Premier League. Van Dijk, Wijnaldum, Bergwijn, Aké... Van die spelers krijg je toch ook niet na elke wedstrijd een jubelend verslag als ze een breedtepass goed volbrengen, laat staan als Twitter iets over ze vindt? Ik kreeg gisteren een pushbericht om een 'weergaloos moment voor Van de Beek' niet te hoeven missen. Open je het filmpje, moet je wel twee keer kijken wat-ie doet en blijkt de bal nuttig van richting heeft veranderd, jaaaaa kom op man! Bel me maar als-ie met een omhaal in de kruising het kampioenschap beslist, voor dit soort milestones de polonaise lopen doe ik niet aan mee.

1 oktober 2020 om 10:04

Het verdienmodel van VZ hoeft de manier waarop je je mening over een voetballer ventileert toch niet te beinvloeden?

1 oktober 2020 om 10:05

Dat sarcastische is puur een reactie op het overdreven lyrische wat hier op VZ plaats vindt.

1 oktober 2020 om 10:21

Zet je je pushberichten uit. Ik doe dat standaard, ik kijk wanneer ik wil kijken, niet wanneer VZ vind dat ik moet kijken. Geld overigens voor alle websites en fora waar ik me begeef. Is hartstikke lekker hoor! Zelf beslissen.. Wel eens dat ze bij VZ standaard enorm overdrijven in hun teksten en titels (om nog maar te zwijgen over de overbodige capslocks), maar dat is letterlijk al meer dan 10 jaar het geval, dus om daar nou over te blijven klagen terwijl je toch Elke dag weer terugkomt, men veegt hun aars met je commentaar af en lachen zich krom omdat jij niet doorhebt dat je geklaag simpelweg een extra click betekent en zij daar dus geld mee verdienen. Kan je moeilijk over doen, of je accepteert het gewoon. Het feit dat je 365 dagen per jaar op VZ komt, zegt genoeg voor VZ, die weten toch wel dat je niet weg blijft, hoe zij ook overdrijven..

1 oktober 2020 om 11:27

@mrguide waren we ook maar zo medelevend op het moment dat een Depay of Wijnaldum bv met Barca in verband worden gebracht. dan worden dit soort spelers op voorhand al de grond in gestampt maar als er kritiek is of wat twijfel is bij ex spelers van Ajax dan zijn we opeens allemaal misgunners

1 oktober 2020 om 12:42

@japie Je observatie is juist maar het gaat niet om ex spelers van Ajax. Want bij Dest zijn ze net zo negatief. Bij Promes idem dito. Toen Mazraoui in verband werd gebracht met buitenlandse clubs hetzelfde. Frenky en Mathijs hadden echt onderscheidende prestaties geleverd en zijn van een bijzonder internationaal niveau. Dat is Donny helemaal niet. Dat enorme ophemelen van Donny gebeurt alleen bij hem en is onderdeel van een uitgestippelde marketing en media-aanpak waarmee ze van een middelmatige speler een wereldspeler proberen te maken in de beleving van de fans. En veel fans tuinen erin want niet allemaal hebben zo een scherpe blik op voetbal. Maar de echte Ajax fans hebben dit spel inmiddels allang door en staan daar helemaal niet achter en zijn er helemaal klaar mee. Ze manipuleren de hele boel bij elkaar. Ik kan je verzekeren dat Donny door dit spel ook bij Ajax geen vrienden had in de selectie op Tadic na (maar ook geen echte vriend). Dit zeg ik allemaal niet met plezier maar ik hoop dat het voetbal zuiver blijft en dat dit soort processen uit het voetbal worden verbannen. En even voor de duidelijkheid, ik ben helemaal niet tegen Donny, maar wel tegen dit onzuivere spel omdat dat ons voetbal en mijn cluppie kapot maakt.

1 oktober 2020 om 16:32

"Het maakt ons voetbal en mijn cluppie kapot".

Holland 8, of moet ik Skutsjesilen zeggen. Ik ben heel benieuwd op welke manier dit dan het geval is. Van een prutser een wereldspeler maken (jouw woorden) en daardoor dus een hogere transferprijs vangen en een rotte appel het team uit hebben. Ik zie de problemen niet. Dit staat uiteraard los van het feit dat ik het op geen enkel vlak met je eens ben. Je kraamt behoorlijk wat onzin uit maar ik geef je een kans om je uitspraken te onderbouwen. Succes!

1 oktober 2020 om 09:38

Vond juist dat er meer balans op hemiddenveld kwam toen Pogba ingebracht werd.

Als je Donny goed wilt gebruiken, moet je inderdaad zorgen dat ie in de 16 komt. Anders is ie onzichtbaar. Maar goed, voetbal wordt vaak beslist op momenten en dit was een prima moment van Donny.

1 oktober 2020 om 09:15

Vind ik juist niet, want hoevaak wordt hij daar bereikt? Ik denk dat hij meer kan toevoegen aan de opbouw, daar heeft hij zeker kwaliteiten voor in zijn passing en overzicht.

1 oktober 2020 om 09:37

Ik denk dat hij bij United nuttiger kan zijn door juist iets verder terug te spelen inderdaad. Ik vind van de Beek vrij sterk in de combinatie en daar ontbreekt het vaak aan in het middenveld.

1 oktober 2020 om 11:33

Daar heeft United het meeste aan ja. Maar dan gebruik je Van de Beeks kwaliteiten niet. Dan heb je dus, zoals al vaker gezegd, de verkeerde speler gekocht.

1 oktober 2020 om 11:34

Het grote probleem is dat de media op dat gebied eigenlijk overal zeer bekrompen is. Die jongen is van origine aanvallende middenvelder en zal waarschijnlijk zo beoordeeld worden, zelfs als hij centraal op het middenveld staat.

1 oktober 2020 om 09:34

Op de foto is te zien dat VD Beek dit hakje buiten de 16 meter geeft, dus je spreekt jezelf behoorlijk tegen. Spelers zoals Huntelaar moet je in de 16 meter hebben. Spelers als VD Beek kun je ook prima ver buiten de 16 aan spelen.

1 oktober 2020 om 11:02

@Paul, als je een beetje voetbalverstand gebruikt, bedoeld @DNSDKR niet letterlijk in de zestien. Hij kan dat wel maar rondom de tweede lijn. Deze term wordt het vaakst gebruikt in combinatie met schot, oftewel een 'schot uit de tweede lijn'. Hier kan van Beek ook goed positioneren.

1 oktober 2020 om 14:22

Ehh ja, precies! Dankjewel! En sorry, ik vind Van de Beek nou niet de beste opbouwer of box-2-box player, ik zie hem liever rondom de 16 voor de voorpass, eindpass of afmaken. Daar heeft ie zo een goed gevoel voor ruimte en dat vind ik echt zijn kernkwaliteit

1 oktober 2020 om 15:51

Hij zegt in de zestien, maar bedoeld niet in de zestien. Dat heeft niets met voetbalverstand te maken, maar gewoon goed uitleggen wat je bedoelt.

Het ging uiteindelijk ook beter lopen toen er betere wissels plaats vonden. Waar ook VDB zich beter in voelt. En beter zal spelen. Daar komen zijn kwaliteiten beter naar boven. Vandaar dat hij niet heel opvallend speelde. Maar hij is ook niet een opvallende speler.
Nogmaals maar weer eens gezien dat de bank van United niet goed genoeg is.

hoop dat hij het goed gaat doen . kan ajax in de toekomst nog meer vragen voor spelers . bijna iedereen die naar de pl ging vanuit de eredivisie is geflopt . dus zou fijn zijn als er eindelijk iemand het wel kan laten zien

1 oktober 2020 om 09:00

Nou ja, Wijnaldum doet het toch wel aardig. Davy Pröpper ook. Helaas zijn er inderdaad ook mindere verhalen en zijn dat er iets te veel, maar het is niet allemaal kommer en kwel gelukkig.

1 oktober 2020 om 09:54

Tja Wijnaldum, die heeft ook wat tussenstappen genomen, direct de stap naar een grote/top club is alweer een tijdje geleden voor een speler uit de ED. Eigenlijk alleen de spelers die naar Tottenham gingen pakte goed uit en dat is nog niet echt de top.

1 oktober 2020 om 10:30

En dan hebben we Van Nistelrooy, van Persie en Kuyt al gehad.

Alleen Klassen heeft het niet waar kunnen maken. Daar wordt DVDB vaak mee vergeleken. Wat ik dus niet begrijp.

‘Hij is op verschillende posities inzetbaar, wat een speler altijd van pas kan komen. Op rechts, op links, als nummer 10...’

Als ik dit soort teksten lees, dan denk ik aan een speler die niet écht gewaardeerd wordt. Een speler die zeer nuttig en/of dienstig is, maar niet onomstreden.

Het kan ook zijn dat Solskjaer het puzzeltje omtrent Donny nog helder probeert te krijgen, in de zin dat hij nog niet weet op welke positie hij het beste zou renderen binnen het elftal.

We zullen het gaan zien...

Weet je wat zo mooi is aan Nederlanders? Wij vinden onszelf altijd de favoriet, vinden altijd dat wij bij de besten horen. Maar aan de andere kant, zijn wij vaak ook zo onnodig kritisch en hebben wij onrealistische verwachtingen van Nederlandse voetballers. Zo ook nu met vd Beek, of toen bekend werd dat Depay aan Barca werd gelinkt. Is dit een mankement, of is dir juist waarom Nederland een topvoetballand is? Zeg het maar

1 oktober 2020 om 09:21

Het is een populariteits dingetje - VD Beek, Frenkie en De Ligt kunnen bij het Nederlandse publiek niks fout doen, ook al worden ze drie keer gepoort en scoren ze een eigen goal dan ligt het aan hun medespelers of "worden ze op deze positie misbruikt". Wijnaldum, Hateboer en De Vrij worden min of meer genegeerd, en Memphis, Luuk de Jong en Kluivert kunnen niks goed doen.

1 oktober 2020 om 10:17

Nou het Nederlandse publiek staat altijd vooraan in de rij om vd Beek, Frenkie of De Ligt af te maken hoor. Kijk maar naar de handsballen van de Ligt, toen was het ineens een zwaar overschatte verdediger die ineens door de mand viel. De media daarentegen... Die mag af en toe wel wat minder hosanna stemming brengen. Ben het eens dat (met het Hoogtepunt van vd Bek gister voorop) de media spelers vaak wel erg de hemel in prijst, waar dat bij anderen niet of weinig gebeurd. Vooral Wijnaldum en De Vrij mogen wel wat meer credits krijgen imo.

1 oktober 2020 om 11:42

Mensen hebben nou eenmaal uiteenlopende meningen over van alles en nog wat en de meningen die het meeste overdrijven (positief of negatief), lokken de meeste reacties uit. Een voorbeeld: Neem nou bijvoorbeeld de sarcastische opmerking van @mikevanh boven in dit topic: Krijgt veel likes en het maakt veel tongen los, maar dergelijke opmerkingen getuigen nou niet bepaald van debatterend vermogen of veel volwassenheid. Ik denk dat je hetzelfde effect had gehad als iemand anders de eerste reactie had geschreven die weer erg positief zou zijn zonder een sarcastisch toontje. Ook de hopeloze generatie zal een rol hebben gespeeld. Die generatie werd namelijk ook helemaal omhoog geschreven en daar bleek achteraf nauwelijks kwaliteit bij te zitten. Als je dan twee eindrondes mist omdat je afhankelijk bent van de grillen van de oudgedienden, krijgt men automatisch een kritische blik.

1 oktober 2020 om 12:35

Sarcasme? Nee hoor, dat maak jij er van. Ik wilde enkel een open sollicitatie doennbij vz, de geschiedenis leert namelijk dat je met dit soort teksten een heleboel likes en clicks krijgt.

Ik hoop dat Donny een keer met de vaste basiself mee mag spelen, pas dan kan je hem imo goed beoordelen. Donny is nou eenmaal geen speler die een team bij de hand neemt, dus hij zal er ook niet met kop en schouders bovenuit steken als hij met een b-team meespeelt.

1 oktober 2020 om 12:38

Donny neemt geen team op sleeptouw nee, bij ajax draaide hij prima mee terwijl de jong, de ligt en ziyech excelleerden. Hier noemt men dat een mooi weer voetballer, enkel van nut in een goed draaiend team maar geen echte leider. Blijkbaar mag men dat niet verwachten van een speler van 44 miljoen euro, vreemde redenatie.

1 oktober 2020 om 13:16

Ik vind Donny ook helemaal geen 40 miljoen waard. Ik vind het een leuke voetballer, maar verre van speciale voetballer. Daarom ben ik benieuwd hoe hij het doet met de betere voetballers van Man United om zich heen. Kan hij dat aan of valt hij dan door de mand (waar ik stiekem dus een beetje vanuit ga, ondanks dat ik het hem van harte gun).

Heb de wedstrijd niet gezien. Voor ik oordeel wacht ik toch nog even op een genuanceerd oordeel van Holland8!

Goh. Gisteravond werd ik nog voor een provocerende trol uitgemaakt omdat ik vdB vooral en de 2e helft goed vond spelen. Dat had ook te maken met de wissels op het middenveld en ook Pogba erbij kwam waardoor er meer balans was. Heb de hele wedstrijd gezien en qua wedstrijd was het geen topper, teveel foute passes van MU kant en te weinig opbouw vanuit de verdediging met lange ballen die vaak verkeerd aankwamen. Vond het bijzonder dat Veltman als vdB met rugnummer 34 speelde en ondanks de nederlaag verdienstelijk speelde.

1 oktober 2020 om 09:47

Dit behoeft wel wat nuance. Sommigen waren, in mijn ogen terecht, kritisch op van de Beek die in de eerste helft en begin tweede helft nauwelijks betrokken was in het spel. Vervolgens was jij diegene die in de rust al riep dat de anderen die reageerden dan niets van de wedstrijd mee hadden gekregen. Nu doe je net alsof je kritiek kreeg omdat je van de Beek eind tweede helft goed vond spelen en dat is niet terecht. de oorsprong lag al in de eerste helft en de rust. Dat jij jouw eerste reactie plaatste waarin je alle blaam van het povere spel van dan de Beek op zijn ploeggenoten af schoof hielp natuurlijk ook niet echt om een degelijke discussie op te starten. In dit geval moet je ook een beetje in de spiegel kijken. Ieder zijn eigen mening, maar als je zelf de mening van anderen bekritiseerd dan kan je ook wel wat terug verwachten. Dat uiteindelijk een enkele jou een trol noemt is ook geen terechte weergave van de gehele discussie. Er werd verder ook gewoon respectvol gereageerd.

1 oktober 2020 om 10:32

Terecht kritisch, hij werd afgebrand door lieden die de wedstrijd niet eens zagen. Niet ik maar zij waren de trollen die week in week uit zitten te hopen dat ergens in de wereld een Ajaciet op zijn bek gaat. Eigenlijk is dat zielig. Vooral de 2e helft met Pogba erbij speelde vdB zeer verdienstelijk en Mota was zeer lovend over zijn spel maar sneu Nederland wil dat nog niet inzien.

1 oktober 2020 om 11:05

Tja, deze reactie zegt ook wel weer voldoende denk ik.

Zo'n actie als dat hakje, is typerend voor het spel dat Donny graag speelt. Tussen de linies in duiken en de vrije man te zijn, om vervolgens een assist af te leveren. Daar ligt zijn kracht in ieder geval. Leuk voor hem. Op naar meer!

Donny van de Hak, Herman den Blijker moet gaan uitkijken, want die is zn snabbeltje op deze manier snel kwijt als men bij Hak eens gaat nadenken.. Bij Ajax is het al steeds meer zijn handelsmerk geworden en het zijn nooit hakjes om een hakje te maken, maar altijd functioneel met het doel een tegenstander te verrassen en een medespeler vrij te krijgen. Ze lukken ook vaak, vaker dan bij vele andere spelers in mijn ogen..

1 oktober 2020 om 10:34

Is een onderdeel van het spel geworden wat Ajax onderscheid met de rest van Nederland.

VdB is inderdaad een heel slimme speler, dat is het eerste wat opvalt. Houdt het simpel en vertraagd het spel niet maar jij kan niet verwachten dat hij zoals Bruno even B-elftal van United gaat derigeren.Voorlopig is er nog geen basisplek voor hem maar Pogba en Bruno weten nu dat zij niet mogen verzwakken. Ook lekker een VdB dan een Lingard of Perreira op de bank te hebben.

1 oktober 2020 om 11:46

We moeten het ook niet gaan overdrijven. Vooralsnog heeft hij geen basisplaats en zoveel indruk maakt hij ook weer niet. Maar goed, dat is ook onmogelijk als je er net een paar weken zit en de ploeggenoten nog niet eens goed kent. Verder kan ik nog geen voorspelling doen over Van De Beek. Het is erg moeilijk om in te schatten hoe hij het er vanaf gaat brengen bij Manchester United. Hij kan zomaar gaan slagen daar, maar hij kan ook zomaar bankzitter blijven. We gaan het wel zien. Daarin is hij toch een beetje afhankelijk van de coach en wat voor vorm de selectie van Manchester United de komende twee seizoenen krijgt.

Bij Van der Beek zie ik altijd het eeuwige commentaar dat hij niet goed is omdat hij "verstoppertje speelt", omdat hij "onzichtbaar is". Tja, hij is nou eenmaal niet een speler die constant richting de speler met de bal loopt om zich aan te bieden, hij is iemand die de ruimtes in de diepte zoekt. Dat kan negatief zijn (altijd fijn voor medespelers om een makkelijk aanspeelpunt te hebben), maar ook positief (als hij de bal krijgt is dat vaak al in scoringspositie, hij heeft dan ook best veel goals en assists voor een middenvelder). In ieder geval, ik vind het zo simpel om een speler te beoordelen op hoe vaak je hem de bal ziet hebben. Als dat niet zo is, betekent dat absoluut niet meteen dat het meteen ook een slechte speler is, of dat hij niet nuttig is voor het team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool1411
3.Chelsea1310
5.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
David de GeaKeeper60
L. GrantKeeper00
T. HeatonKeeper00
D. HendersonKeeper00
E. BaillyVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren