‘PSV concurreert met Franse clubs om spits van Paris Saint-Germain’

Donderdag, 1 oktober 2020 om

PSV is nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens RMC Sport is de Nederlandse topclub namelijk in de race om de handtekening van Daniel Labila van Paris Saint-Germain. Het zeventienjarige talent wil volgens de berichtgeving het liefst in Parijs blijven, maar het is vooralsnog onduidelijk of zijn huidige club hem een nieuwe aanbieding gaat doen.

De talentvolle centrumspits is opgeleid door Paris Saint-Germain. In 2018 tekende hij zijn eerste jeugdcontract, dat in de zomer van volgend jaar afloopt. Omdat een akkoord over een langer verblijf nog niet is bereikt ruiken diverse clubs hun kans. Behalve PSV hebben ook verschillende Franse clubs zich in Parijs gemeld voor de jonge aanvaller die een Frans-Congolese achtergrond heeft.

Mocht het tot een overstap naar Eindhoven komen, dan zal Labila gezien zijn leeftijd niet direct aansluiten bij de selectie van hoofdtrainer Roger Schmidt. Het lijkt logischer wanneer het talent in de jeugd of bij Jong PSV aansluit. De concurrentie in de spitspositie in de A-selectie is groot. Schmidt heeft immers de beschikking over centrumspitsen als Donyell Malen, Eran Zahavi en Joël Piroe.

Technisch manager John de Jong versterkte de selectie van PSV deze transferperiode met vijf spelers. Met Yvon Mvogo (gehuurd van RB Leipzig) en Vincent Müller (Würzburger Kickers) kwamen twee keepers naar Eindhoven. Daarnaast kreeg Schmidt de beschikking over Philipp Max (FC Augsburg), Zahavi (Guangzhou R&F) en Ibrahim Sangaré (Toulouse).

Ibrahim Sangaré: wie is de nieuwe topaankoop van PSV?
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door davilla_7)

Krijg dit jaar vertrouwen in aankoopbeleid van PSV. Mvogo heeft pech gehad maar je ziet dat hij kwaliteiten heeft. Zahavi heeft alle vertrouwen. Ik denk dat hij vanwege zijn leeftijd niet door een topclub is gehaald. Slim van PSV. Max is gewoon een topspeler voor een prijs die over een jaar minimaal verdubbeld wordt. Ik heb ook vertrouwen in die nieuwe Franse speler. Goed bezig JdJ!

1 oktober 2020 om 07:48

Wacht het nou eerst maar af. Die Max is een goede speler. Zahavi zou ook als hij 25 was geweest niet in beeld gekomen zijn bij een topclub, want dat niveau heeft hij simpelweg niet. En Mvogo is echt niet beter dan Zoet in mijn ogen.

1 oktober 2020 om 08:05

Zoet had geen vertrouwen en was echt een dramatische keeper voor een topclub. Die teert nog steeds op een handvol ballen in de CL die hij tegen zich aangeschoten kreeg.

1 oktober 2020 om 08:05

Ik denk dat veel mensen vergeten dat Zoet echt een hele hele lange periode ver onder niveau speelde. Elke schot op goal was raak en alles wat terug werd gespeeld ging over de zijlijn. Zoet vertraagde altijd het spel, nooit een snelle hervatting van het spel. Ja Mvogo is super lelijk begonnen, desondanks brengt hij meer rust.

1 oktober 2020 om 08:14

Dit moet geschreven zijn met een niet-objectieve bril. M'vogo die rust brengt.. Elk stadion begon te lachen als er weer een terugspeelbal naar 'm gespeeld werd. Wat dat betreft is het wel een voordeel voor PSV dat er nu geen publiek meer is..

1 oktober 2020 om 08:21

Daar zijn de Zahavi kenners ineens. Wellicht dat de Chinese en Israëlische competities geen graadmeters zijn, maar als je behoudens 1 seizoen niet in Europa hebt gespeeld kun je zo'n uitspraak niet stellen. Ben wel benieuwd naar je argumenten, en of je hem wel eens ooit hebt zien spelen? En zoek anders eens op hoe medespelers over hem praten.

1 oktober 2020 om 08:47

@punished, je kunt ook overdrijven. Elk stadion begon te lachen bij een terugspeelbal. Dat was 1 wedstrijd, tegen Heracles. Hij heeft daar geen fouten gemaakt dus denk dat het ook snel afgelopen zou zijn.

1 oktober 2020 om 10:38

Hij heeft zeker een ongelukkige start gemaakt. Maar dan kan het toch nog steeds een goede keeper zijn. Die bal die hij er tegen Heracles uit hield scheelt je gewoon 2 punten.

1 oktober 2020 om 11:01

Jeff85 Zahavi wordt al heel zijn carriere doorlopend in verband gebracht met topclubs. Halfjaar geleden had Tottenham nog concrete interesse. Ik ben verder ook enigszins sceptisch t.o.v. het aankoopbeleid van PSV (nog steeds geen goede Cv's, aanval wat smal), maar wat jij doet is gewoon onzin verkondigen.

1 oktober 2020 om 11:18

Ja Davilla_7 zo ken ik er ook nog wel 1. Zahavi wordt zijn gehele carriere voortdurend in verband gebracht met topclubs maar vooralsnog heeft hij op zijn 33e zelfs niet in de Europese subtop overtuigd. Ik zal niet oordelen omdat ik hem alleen van naam ken. Maar, het is door jou natuurlijk wel erg makkelijk gesteld. Jeffrey Bruma heeft in de jeugd bij Chelsea gespeeld maar, die kan er ook niet zoveel van. Dirk Kuyt is voetballend misschien wel 1 van de misnt getalenteerde spelers die er ooit op de velden heeft rondgelopen maar, die man heeft uiteindelijk wel een carriere gehad waar je U tegen zegt en alleen maar respext voor kan opbrengen. Dus wanneer je Jefff85 beticht van het verkondigen van onzin verwacht ik op zijn minst dat jij dat ook niet doet

1 oktober 2020 om 11:25

Ik verkondig geen onzin. Ik zie gewoon een speler die bij Palermo geen eens een basisplaats kon veroveren en in mindere competities wel kon excelleren. En stel dat Tottenham hem gehaald had? Hoeveelste keus zou hij dan zijn? Hij gaat er hier vast 20 inschieten, maar maar als je eerlijk bent heeft hij het nog nooit in een grote competitie laten zien.

1 oktober 2020 om 11:42

Dan had je moeten zeggen dat hij nog nooit als eerste keuze in beeld is geweest bij een topclub, want hij is dus wel degelijk in beeld geweest.

1 oktober 2020 om 11:59

Davilla_7 wat laat jij je kennen zeg.dat Zahavi misschien bij een topclub in beeld is geweest (in Engeland moet je 3x een bal hoog kunnen houden en tegenwoordig wilt een United of Spurs je al hebben dus, voor wat het waard is) wilt toch niet direct zeggen dat hij het niveau aan kan? En dat is precies wat Jeff85 hier zegt. Hij reageert op de eerste post waarbij wordt aangegeven dat Zahavi ook niet zou zijn gehaald als hij 25 is geweest. En dat blijkt ook want, jij geeft aan dat hij zijn gehele carriere bij topclubs in beeld is geweest maar hij is nooit door een topclub gehaald. Dus dan klopt het toch exact wat Jeff85 zegt? Want Zahavi is ook niet als tweede, derde, vierde of misschien zelfs vijfde keus gehaald.

1 oktober 2020 om 12:33

Ik reageerde op het bericht waarin Jeff85 beweert dat "zahavi nooit in beeld is gekomen bij een topclub". Die bewering klopt niet, want hij is in beeld geweest bij o.a. Tottenham Hotspur. Of dat nu als 1e, 2e of 3e keuze was weet ik niet, en dat is verder ook niet relevant want hij is dus wel in beeld geweest. Als ik daar mijn eigen mening aan toe zou moeten voegen, vind ik het niet zo verbazend dat Zahavi een potentieel interessante speler is (geweest) voor topclubs. Zahavi overlegde in de Chinese competitie betere cijfers dan spelers als Paulinho, Witsel, Carrasco en Ighalo - die allen weer terug gingen naar Europese topclubs nadat ze in China actief waren. Dat Zahavi uiteindelijk nooit naar een Europese topclub is vertrokken, zal ook mede te maken hebben met zijn exorbitante salaris van zo'n 10 miljoen per jaar waardoor hij niet zo de noodzaak zag zich te bewijzen in de Europese top.

1 oktober 2020 om 13:42

@Davilla... dan is zahavi mooi op zijn plek als ik jouw moet geloven, het is niet dat de eredivisie een top competitie is, en over de verdediging hier in NL al maar te zwijgen.

1 oktober 2020 om 14:15

Ik denk idd dat hij er een hoop gaat inschieten

2 oktober 2020 om 09:29

Bij Palermo speelde die ook als middenvelder/buitenspeler daarna is die pas in de spits komen te staan

1 oktober 2020 om 08:07

Drie van de vijf spelers zijn nog lastig te beoordelen, het is afwachten hoe die in het team passen. Wel lijkt het erop dat PSV een tandje heeft bijgeschakeld en in een andere categorie spelers zoekt.

1 oktober 2020 om 08:18

Eens. Jullie lijken een heel aardig elftal te krijgen. Echt heel aardig. Ik denk ook dat jullie ook echt gaan concurreren met Ajax. Het gat lijkt mij helemaal niet zo groot als dat enkelen willen doen voorkomen

1 oktober 2020 om 09:03

Wij Nederlanders kijken teveel naar leeftijd. Wellicht geobsedeerd dat we enkel maar talenten moeten opstellen, maar bij topclubs gaat het enkel om kwaliteit. Voeger was dit anders. Neem als voorbeeld van hooijdonk. Kwam op zn 32e naar feyenoord en schonk ze in 2002 de uefa cup. In deze tijd wordt je als Nederlandse club aangekeken wanneer je iemand van 32 haalt.

1 oktober 2020 om 09:16

PSV heeft veel geld. Geeft veel uit. En houdt ook nog rekening met een doemscenario betreft Corona hoop ik. Denk dat Ajax daarom zo rustig is. Deze speler zal overigens niet komen denk ik. PSV heeft genoeg talent voorin.

1 oktober 2020 om 11:50

Over de afgelopen 3 transferperiodese en positieve transferbalans van 50 miljoen (inclusief Sangare) met het geld zit het dus nog steeds prima in Eindhoven. Hopelijk wordt vanavond Europees voetbal veiliggesteld en dan krijg je ook weer een mooie boost van 5-7 miljoen.

1 oktober 2020 om 12:35

Nou, ik snap niet dat John de Jong niet nog een verdediger probeert te halen. Die heeft PSV op dit moment eerder nodig dan een zeventienjarige talent

1 oktober 2020 om 13:05

Hij probeert het ook maar ze moeten Jong PSV natuurlijk ook versterken want dat is een heel pover elftal

1 oktober 2020 om 13:44

Een CV staat nog altijd nog in de planning om te halen... ff afwachten dus

Voor Nederland en onze competitie mooi dat Psv probeert het gat met Ajax zo klein mogelijk te houden. Blijkbaar hebben ze die middelen. Hopen dat Feyenoord en AZ zich ook hieraan gaan optrekken. Kijk nu al uit naar de onderlinge duels tussen Ajax en Psv!

1 oktober 2020 om 08:40

"blijkbaar hebben ze die middelen," ik blijf toch het gevoel dat ze veel te veel uitgeven.ik zie ook niet heel veel binnen komen maar dat zal over poosje wel weer blijken. Nu zit ik niet continue met een calculator mee te rekenen, hopelijk valt het mee..

1 oktober 2020 om 08:49

@993410 dat gevoel heb ik ook, maar Gerbrands is wel een TD die goed op de centen let. Hij is ook gekomen om PSV weer financieel op het goede pad te brengen nadat het de jaren ervoor niet goed was gegaan. Dat hij Gerbrands goed gedaan. Ik kan het me niet voorstellen dat hij nu dat werk weer weg aan het spoelen is door wel enorme financiële risico's te nemen. Maar de toekomst zal het uitwijzen.

1 oktober 2020 om 08:51

Ik denk dat ze de gok wagen om in het spoor van Ajax te blijven. Daarbij huren ze de keeper en kost Zahavi geen tranfersom. Mochten die niks brengen is het jammer, maar geen drama. Gevalletjes Bruma kunnen ze alleen niet meer lijden. Dat betekent dat je volgend seizoen weer op de centen moet letten. Zeker als je ook weer geen Champions League pakt.

1 oktober 2020 om 09:00

Klopt, kwa transfersom vallen de aanschaffen mee, echter er zijn zoveel kosten die er bij om de hoek komen. Maar Gerbrands zal wel niet compleet gek zijn.

1 oktober 2020 om 11:30

993410, fijn dat je in ieder geval aangeeft niet in de financiën van psv te kunnen kijken. Zijn genoeg leden op dit forum die menen dat ze John de Jong himself of een of andere insider zijn. Wil je er even op attenderen dat de 'bergwijn miljoenen' (nog) niet gespendeerd waren voor deze transferperiode. Ook de 38(?) miljoen van Lozano was nog niet volledig opgebrand. Tel daarbij de verkopen van Luuk de Jong en de kleinere bedragen van oa Zoet en nog wat (jeugd)spelers op. Daarnaast heeft PSV natuurlijk die nieuwe sponsordeal met de 'metropoolregio Eindhoven' en de vernieuwde deal met Energiedirect. Natuurlijk kan ik ook niet in de financiën kijken, maar ik denk dat we er met z'n allen wel vanuit mogen gaan dat psv niet meer uitgeeft dan dat ze daadwerkelijk kunnen. Zeker niet ten tijde van een crisis.

1 oktober 2020 om 12:43

Gerbrands is algemeen directeur en hij is bij PSV gekomen met als taak nieuw sportief succes te boeken. Tiny Sanders had voornamelijk de taak om PSV weer financieel gezond te krijgen

2 oktober 2020 om 09:32

Vorig seizoen voor 100 miljoen verkocht en dit seizoen die 10 miljoen voor lammers erbij. Daarom kunnen ze nog steeds geld uitgeven

1 oktober 2020 om 10:08

Ondanks dat ze aardig wat geld uit geven heb ik nou niet het gevoel dat Psv beter is dan Feyenoord of Az. Misschien wel op termijn, omdat ze een paar zeer talentvolle spelers hebben die voor de hoofdprijs weg kunnen. Maar voor nu speelt Psv matig voetbal met een houtje touwtje verdediging en voorin komt bijna al het gevaar van nota bene de linksback. AZ was vorig jaar voetballend toch een stuk verder en Feyenoord een stuk degelijker. Ik zie nou niet direct dat het dit seizoen heel anders gaat zijn.

1 oktober 2020 om 12:25

Ze spelen wel in een geheel nieuw systeem. Zal tijd kosten totdat het team ingespeeld raakt. Ik zou mij eerlijk gezegd niet zo’n zorgen over PSV maken, denk dat het een goed jaar voor ze gaat worden

2 oktober 2020 om 09:39

Mag de ploeg ook de tijd krijgen om een nieuwe speelstijl onder de knie te krijgen?

1 oktober 2020 om 10:22

In Brabant zit wel geld. Ben er niet bang voor dat PSV zich niet redt. De regio Eindhoven kent grote bedrijven en PSV is toch een beetje van heel Brabant.

We missen alleen nog 2 beren van verdedigers. Waar je echt vertrouwen in kan hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren