‘Transfersom Sean Klaiber lijkt richting die van Zakaria Labyad te gaan’

Dinsdag, 29 september 2020 om

Ajax lijkt in de slotweek van de transferperiode nog voor wat beweging te willen zorgen. De Amsterdammers worden inmiddels nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer van Davy Klaassen en ook Sean Klaiber is naar verluidt in beeld in de Johan Cruijff ArenA. Ajax neemt op korte termijn afscheid van Sergiño Dest en is dus in de markt voor een nieuwe rechtsback.

De mogelijke komst van Klaiber wordt echter met de nodige scepsis ontvangen door de fans van de club en Ajax-watcher Freek Jansen kan zich voorstellen dat er twijfels zijn: “Aan de andere kant zijn Dest en Joël Veltman vertrokken, twee spelers die als rechtervleugelverdediger kunnen spelen”, legt de journalist van Voetbal International uit voor de camera van FOX Sports.

Klaiber wordt, als hij de overstap maakt naar Ajax, normaal gesproken de back-up van Noussair Mazraoui: “Mazraoui is goed begonnen, maar het blijft toch even afwachten hoe hij zich dit seizoen fysiek houdt. Je gaat heel veel wedstrijden spelen met elke week de Champions League. Dan is het volgens mij geen overbodige luxe om een stand-in voor Mazraoui te hebben.”

Wat voor de vleugelverdediger spreekt, is dat hij een oude bekende is van trainer Erik ten Hag: “Klaiber is een speler die onder Ten Hag is opgebloeid bij FC Utrecht en zich daar ook echt als rechtervleugelverdediger heeft gemanifesteerd. Ajax heeft zich gisteren gemeld, dus dat spel is ook bezig”, aldus Jansen. Klaiber kan daarmee eenzelfde weg bewandelen als Zakaria Labyad, die twee jaar geleden de gang van FC Utrecht naar Ajax maakte.

“Labyad werd een paar jaar geleden voor zes miljoen euro overgenomen en Klaiber lijkt ook een beetje die kant op te gaan, richting de vijf miljoen in ieder geval”, sluit Jansen af. Ajax is overigens niet de enige gegadigde voor Klaiber: het Italiaanse Parma heeft zich inmiddels ook in de Domstad gemeld en zou de verdediger nog voor de neus van de Amsterdammers weg kunnen kapen.


Poll

Zou jij Sean Klaiber een goede aanwinst vinden voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door redanxo)

Eindelijk weer wat investeren in de erediviseclubs.

29 september 2020 om 23:10

Ga weg, Pierie 5 mil weggegooid, dit is ook weer troep en in mijn optiek mag Ten Hag zijn hok ingetrapt worden elke keer als hij met een speler aankomt. Overmars moet echt op zijn strepen staan bij dergelijke onzin....

29 september 2020 om 23:15

Helemaal mee eens. Ten Hag is trainer geen TD. Marin en Labyad samen gekocht op basis van advies van onze trainer. 18 miljoen en allebei geen bijdrage gehad. Klaiber alleen halen als het onder de 2.5 miljoen is. Nee daar gaat Utrecht nooit mee akkoord, laten we ook hopen dat dit niet doorgaat.

29 september 2020 om 23:17

Volgens mij ben ik 1 van de weinige die deze aankoop nou ook weer niet zo bizar vindt. Behalve de prijs, dat is natuurlijk veel te veel voor zo'n speler, is Klaiber denk ik een goede speler die best een aardige optie is voor Ajax om zich in de breedte te versterken in de verdediging. Natuurlijk kun je wat jeugd doorschuiven maar buiten Timber is het toch ook niet zo heel erg veel op dit moment? Om zijn uitspraken en zijn prijskaartje geen verstandige aankoop maar qua kwaliteit en moment ook weer niet bizar.

30 september 2020 om 03:25

@skede, ik heb minder moeite met Klaiber als met Klaassen als ik eerlijk ben. 5 miljoen is nou eenmaal wat je betaald voor een speler uit de subtop. Maar iedereen lijkt te vergeten dat Klaiber een reserve speler wordt. En mogelijk ook nog eens 2e keus als reserve. Je kan prima met Timber of Rensch spelen. Alleen kun je niet met Timber en Rensch spelen en gezien de onervarenheid van Schuurs en de blessuregevoeligheid van Mazraoui zouden die wedstrijden er wel tussen zitten. Ik zie Klaiber dan ook meer als een soort verzekeringspolis voor in de Eredivisie. Het liefst heb je hem niet nodig, maar dit jaar kun je nog niet met Rensch en Timber voor de dag komen tegen de betere eredivisie clubs.

29 september 2020 om 23:54

Ik kan niet zeggen, een superaankoop. Klaiber is nou zo'n speler die Ajax zelf in huis heeft. Misschien wat jong maar wel met meer talent.

30 september 2020 om 00:01

Ik dacht ook eerst erg negatief, maar als ik dan denk Klaiber of veltman RB, dat relativeert wel. Want neig naar kaliber, zonder veltman te kort willen doen.

30 september 2020 om 00:20

Velt man heeft het uitstekend gedaan in Europa maar ook in meerdere wedstrijden maar wat staat er tegenover met Klaiber? Kan niets anders bedenken dan subtop eredivisie wat ook wel zijn top is.

30 september 2020 om 00:32

Sinkgraven deed het ook prima bij juventus uit.

Vraag me af of Rensch en Timber nou echter minder zijn dan Klaiber. Beetje overbodige aankoop in mijn ogen die alleen maar jeugd in de weg zit.

29 september 2020 om 21:59

Hou op hoor, Kaliber is gewoon een prima speler.

29 september 2020 om 22:05

Je kunt beter die 5 miljoen meteen in de fik steken, dan heb je er tenminste nog een paar minuten plezier van. Beter dan jarenlang ergenis en salariskosten voor een speler die er eigenlijk niet wil zijn, maar vooral zijn zakken komt vullen.

29 september 2020 om 22:08

Daar is niks aan gelogen, maar de vraag is of een Timber zo veel minder is? Zeker als we bijvoorbeeld 1 seizoen verder zijn.

29 september 2020 om 22:25

@YannickVeneman ja idd een "prima" speler, voor Utrecht! Hij komt toch aan alle kanten te kort voor Ajax. Stel hij staat basis in de CL, dan zit je toch met samengekomen billen te kijken!? Geloof mij hij is echt niet goed genoeg, ik zou nog eerder Rensch de kans geven.

29 september 2020 om 22:51

Prima speler, maar dat zijn Rensch en Timber ook. Met name Timber is er nu klaar voor en Alvarez kan eventueel ook rechts centraal spelen. Voldoende opties in mijn ogen.

30 september 2020 om 00:11

Ja voor de subtop maar niet als je Europa in gaat. Die zakt meteen door het ijs zoals de meeste subtoppers.

30 september 2020 om 10:40

Timmer is nog jong maar heeft de potentie om een goede speler te worden. Ervaring.., het is maar hoe hoog je de lat legt, niet elke speler met ervaring hoeft iets toe te voegen. Klaiber heeft alleen maar eredivisie ervaring en dan nog op subtop niveau.

29 september 2020 om 22:07

Of het een overbodige aankoop is, zal moeten blijken, maar Klaiber is 1 van de beste rechtsbacks van de eredivisie. Natuurlijk zijn Timber en Rensch veel minder dan Klaiber.

29 september 2020 om 22:17

En daarbij zijn Timber en Rensch beide niet eens rechtsbacks...

29 september 2020 om 22:19

Isco24, Klaiber is natuurlijk geen Ajax materiaal in geen enkel opzicht. Dan moeten we gewoon Fosu-Mensah halen van United bijvoorbeeld. Is net zo duur, zeker niet minder en een Amsterdamse achtergrond.

29 september 2020 om 22:52

Op dit moment wel, maar het is juist belangrijk dat Ajax die jongens kansen gaat geven. Met name Rensch is een heel groot talent die er over een jaar op zeker al staat. Timber kan nu als back-up fungeren.

29 september 2020 om 23:16

@Magistra, Rensch is toch meer een cv dan een back?

29 september 2020 om 23:56

Klopt, maar denk nog iets te licht voor centraal in 1. Kan ook prima uit de voeten als back.

29 september 2020 om 22:19

Ik vind het niet een verkeerde aankoop hoor. Klaiber kan mij wel bekoren met zijn spel bij FC Utrecht. Daarnaast is dit volgens mij ook de visie van Ajax: spelers voor mooie bedragen wegplukken bij andere eredivisieclubs, zodat zij ook met deze gelden ook weer goede spelers halen. Dat brengt de eredivisie alleen maar naar een hoger niveau. Ik zeg doen.

29 september 2020 om 22:24

Natuurlijk zijn Rensch en Timber momenteel echt minder als Klaiber. Sean Klaiber is gewoon een volwassen back met heel wat ervaring op professioneel niveau. Echter begrijp ik wel als je Klaiber als back-up haalt dat je er een vraagteken bijzet, gezien deze talenten wel de potentie hebben evengoed, zo niet beter als Klaiber te worden. Echter wordt hij onwijs onderschat hier en zou ik het echt doodzonde voor zijn carrière vinden als hij voor een plek op de bank naar Ajax gaat.

29 september 2020 om 22:53

Hij is zeker een prima back, maar moet lekker naar een middenmotor in het buitenland gaan. Vind hem niet echt bij Ajax passen en zoals eerder benoemd is Timber meer dan prima rechts.

29 september 2020 om 23:16

Zou hem ook best bij Feyenoord willen zien hoor. Nieuwkoop blijkt 'm toch ook niet te worden en Geertruida op RB word ik helemaal verdrietig van.

29 september 2020 om 22:35

Ik vraag het me ook af. Heb Timber nooit zien spelen en van Rensch heb ik nooit gehoord. Hebben zij ooit wel eens een eredivisiewedstrijd gevoetbald?

29 september 2020 om 22:53

Timber speelde zondag nog. Rensch vind ik grootste verdedigende talent uit de jeugd. Kan centraal en als back spelen.

29 september 2020 om 23:16

Je legt het mooi uit, maar eigenlijk is het antwoord nee op die ene wedstrijd van zondag na.

29 september 2020 om 23:58

Die week ervoor ook en eind vorig seizoen stond hij tegen Heerenveen ook in de basis. Speelt voldoende nu dus en laat een goede indruk achter.

29 september 2020 om 23:29

Ten Hag heeft met hem samengewerkt ...hij zal het wel weten.

29 september 2020 om 23:45

Eindelijk een verstandige reactie

29 september 2020 om 23:57

Labyad had ie ook mee samengewerkt. Dat zegt genoeg.

30 september 2020 om 08:14

En Promes... Niet bepaald een miskoop, toch? Maar het is wel zaak dat Overmars scherp blijft op de spelers waar Ten Hag mee aan komt zetten...

30 september 2020 om 10:41

Dat heeft hij ook met Labyat.

30 september 2020 om 00:00

Het is een prima speler, concurrentie versterken en is juist goed voor de jeugd om dit niveau te werken. Denk aan de trainingen! Zo blijf je elkaar scherp. De jeugd voelen de spieren van de oudere spelers aan... Zo maken ze sterker van.Als je de jeugd te veel kansen geeft zonder concurrentie, blijven ze fouten maken of verslappen. Denk aan Emmanuelson, Riedewald, etc.

30 september 2020 om 00:10

Zat ik ook aan te denken. Zijn misschien nog wat jong maar hebben stukken meer talent

30 september 2020 om 02:40

Ten Hag riep hier indirect wel iets over toen hem gevraagd werd naar de kwaliteit van de jeugdspelers. Timber en Rensch zijn goed genoeg. En eventueel Taylor ook. Alleen niet tegelijkertijd. Mazraoui kwakkelde vorig seizoen met blessures dus er is een redelijke kans dat Ajax het tijdens het seizoen tegelijk een paar wedstrijden zonder Schuurs en Mazraoui moet doen. Tegen RKC is dat geen probleem, maar Rensch en Timber samen rechts achterin gaat in de CL niet werken natuurlijk. Of Klaiber dan de oplossing is weet ik niet, maar er komt dan in ieder geval iemand met een beetje ervaring in.

30 september 2020 om 08:51

Klopt, maar had dan liever nog een serieuze concurrent voor Schuurs gezien ofzo. Alvarez kan natuurlijk ook nog rechts centraal, opzich voldoende keuzes.

Blijf lekker bij ons Sean. Hij wordt hier maximaal gewaardeerd voor zijn kwaliteiten en dat zal bij AJAX toch wel anders zijn als reserve back.

29 september 2020 om 22:00

Sean, als je dit inderdaad leest. Blijf vooral op dat warme nest daar zitten. Of Parma, schijnt ook fantastisch te zijn.

29 september 2020 om 22:26

@ j0rnnn, ik hoop echt dat hij naar Parma gaat, dat zeg ik als Ajaxcied.

29 september 2020 om 22:40

Inderdaad blijf binnen de poorten, zuip je een week lam, weet ik veel wat maar teken alsjeblieft dat contract bij Ajax niet. Gegroet, een ajacied.

29 september 2020 om 23:13

Parma is een heerlijk plaatsje. Erg modern, heerlijk eten en het weer is ook beter. Lekker daar naartoe gaan Aub. Ajax boek heeft hij zelf ooit gesloten.

Helaas betaal je tegenwoordig deze bedragen. Puur voor de breedte, maar voegt kwalitatief niets toe. Evengoed hoop ik op een succesvolle samenwerking. In de beker was speelde hij alleraardigst tegen ons, als hij dat niveau kan aantikken of overstijgen heeft Nous een goede back-up die hem scherp zal houden

5 miljoen euro voor een bankzitter. Houd op hoor.

29 september 2020 om 23:22

5 miljoen is best prima voor een reserve tegenwoordig voor een club als ajax. Zeker als je CL speelt. Al denk ik dat ajax het wel met jeugd op moet kunnen opvangen ipv klaiber.

Ik snap deze transfer niet van beide kanten. Vanuit ajax gezien lijkt me klaiber niet van het niveau dat ajax na moet streven. Aan de kant van Utrecht snap ik het ook niet. Je geeft een paar weken geleden aan dat je torenhoge ambities hebt en je hebt een goede rechtsback die daarin kan helpen, maar dan verkoop je hem voor een paar knaken aan een concurrent... Schiet mij maar lek...

29 september 2020 om 22:08

Concurrent? Voor de knvb beker bedoel je?

29 september 2020 om 22:09

Schijnbaar hebben ze geen enkele ambitie om mee te doen in de Champions League, terwijl je een hele gunstige loting kunt krijgen dit seizoen. Daarmee kun je weer extra punten binnenharken om je kans op een pot 2 loting in komende seizoenen te vergroten. Daarmee vergroot je weer je inkomsten, waarmee het weer makkelijker is om goede spelers te halen en je makkelijker punten pakt in Europa, etc. etc.

29 september 2020 om 22:09

Utrecht concurrent van Ajax..?

29 september 2020 om 22:19

Houd op hoor met je concurrent.. Haha.. Word daar ook al zo moe van... Utrect AZ ineens concurrent van Ajax...AZ bestuur en grootdeel van de fans al helemaal delusional.. Die geloven echt dat ze concurrent zijn. 1 leuk seizoen... Herhaal dat kunstje maar nog een keer robert en co... En 5 seizoenen erna.. Dan zijn jullie waar feyenoord nu is voor ajax. Tot die tijd.. Hebben wij doorgaans last van PSV.. Onze enige concurrent.

29 september 2020 om 22:48

Utrecht heeft ook Troupé nog die volgensmij echt niet veel onder doet voor Klaiber.

30 september 2020 om 02:51

Klaiber wordt ook niet gehaald voor de basis. Ik denk dat Klaiber zelfs niet de eerste backup is.alleen is de Stand-in voor Schuurs en Mazraoui nu in eerste instantie Timber, maar daar achter kom je bij Rensch, een 17 jarige jeugdspeler uit. Ten hag heeft al aangegeven dat een van de twee geen probleem is, maar beiden tegelijk is veel te ligt. Dat moet je die jongens ook niet aan doen, niet in de top wedstrijden in de eredivisie en zeker niet in de CL. Maar dan kom je daarna met het probleem dat je een speler moet halen die backup wil zijn. Spelers van het niveau Wijndal (ik weet dat die aan de andere kant speelt, maar moest even een naam hebben) die komen niet om op de bank te zitten bij een club als Ajax.

😔😔😔😔😔 Ik snap dit gewoon niet... Voor zoveel geld.. Dan ook nog klaassen... Ik zweer kan je beter henrique proberen los te weken. Tegen 20 miljoen foetsie. Terwijl investeren in henrique(wellicjt iets duurder) 1. Je elftal meer balans geeft(een goede 6 die heerlijke rush heeft, weg kan draaien en fel) . 2. Je verdient er ook wat mee over 2 jaar.

29 september 2020 om 22:14

Ik zweer ik kan en wil dit gewoon niet geloven. Wat een kutdag joh... Middenveld met kudus, henrique en op 10 lang... Maak je iedereen kapot in nederland. Zoveeeel finesse gecombineerd met power en felheid. Dubbele 6 met kudus en henrique, echt waar tegenstanders weten niet wat hun overkomt.. Ze kunnen zoveel pressen wat ze willen die 2 draaien zo weg bij hun directe man... Ik word ziek van dit nieuws..

30 september 2020 om 00:13

Kan ook plan b/c/d zijn he! Ze proberen die Henrique te halen. Misschien nog een andere goede speler. Maar als dat niet lukt heb je toch een alternatief nodig voor de breedte. Kan je maar beter alvast een paar spelers zoals klaassen hebben gepolst. De transferperiode is namelijk bijna voorbij. Qua klaiber. 5mln natuurlijk veel te veel. 2 mln max. Anders lekker jeugd. Wel is een goede vervanger nodig voor nico als hij ook gaat.

Ga toch weg met je 5 miljoen voor een reservespeler als Klaiber. Ook hypocriet als hij wil komen. Zogenaamd de grote jongen spelen en zich voordoen als echte Utrechter door te roepen dat je als Utrechter niet naar Ajax gaat. Echter zodra Ajax op de deur klopt weet hij niet hoe snel hij naar Amsterdam moet komen. Dan zijn al zijn principes als sneeuw voor de zon verdwenen.

29 september 2020 om 22:10

Nooit te vroeg oordelen.. je weet totaal niet hoe hij er in staat

29 september 2020 om 23:39

Ach voor een drie- of verviervoudiging van je salaris ...

Klaiber is zeker een goed speler voor Utrecht, maar ik vind het onzinnig om 5 miljoen te betalen voor een reserveback. Die moet je uit je eigen opleiding kunnen halen. Met Timber en Rensch hebben ze 2 spelers, die ect als rechtsback kunnen fungeren. Versterkingen moet je kopen, backups moet je uit de opleiding halen ! Dan hadden ze beter Zeefuik bij FC Groningen moeten terughalen....

29 september 2020 om 22:17

@FcBogarde, of Fosu Mensah van United en Castillio van Chelsea...

Waarom heeft Ajax Zeefuik dan niet terug gehaald? De interesse voor Dest komt niet als donderslag bij heldere hemel, dat is al maanden. Zeefuik is jonger, goedkoper en kent de manier van spelen.

29 september 2020 om 22:39

Ik vond dat ze Zeefuik, net als Matusiwa en Botman ook veel te makkelijk hebben laten gaan. Als je al een RB haalt, haal dan Fosu Mensah terug, niet Klaiber dan kun je nog beter een jeugdspelers brengen.

29 september 2020 om 23:21

@lausho, hoe dan? Die jongens wilden spelen en dat kon niet bij Ajax.

Iedere aanbeveling van Ten Hag betekent geldverspilling. En dan die Ajax hater gaan halen. Los van zijn kwaliteiten ben je gek dat je de fans dit "plezier" doet. Laat Ten Hag maar naar Utrecht gaan. Kan hij daar de spelers op de verkeerde plaats zetten. Inclusief Klaiber.

29 september 2020 om 22:59

@pinko Het gaat om een reserve rechtsback. Ajax wil daar niet teveel geld aan uitgeven. Waar vind je er verder eentje die 5 miljoen euro kost?

29 september 2020 om 23:55

In Argentinië. En die komen wel graag naar Ajax! Het is toch beneden je stand dat je die Ajax hater haalt?? Wat ik zeg: Ten Hag de omgekeerde richting. Die heeft nog nooit een goede speler voor Ajax aanbevolen.

30 september 2020 om 03:00

Maar komen ze ook om op de bank te zitten. Die jongens komen om een stap te kunnen maken. Niet om achter Mazraoui op de bank plaats te nemen. Daar zit het probleem. Ze (ten Hag en Overmars) hebben bijvoorbeeld aangegeven dat er ze met een aantal linksbacks bezig waren maar die wilden niet komen zolang Tagliafico er nog was, want die speel je toch niet uit de basis. Dus ja die spelers willen graag komen. maar niet wanneer je vooraf al weet dat je tweede keus bent.

Voor die jongen is dit een droomtransfer! Hij verdient op z’n minst een kans.Houd zich moeiteloos overeind in de eredivisie en heeft een goeie mentaliteit! Misschien verbaasd hij wel! Door te trainen met betere spelers word je zelf ook beter.

Dit is net als Labyad een wens van Ten Hag. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat hij komt, als je toch eens ziet hoe hij zich uitgelaten heeft de laatste jaren over Ajax, het zou hem in een klap meteen de clown van de eredivisie maken. Hoe ongeloofwaardig ben je dan. Ik hoop dan ook dat Parma serieus is.. aub niet zeg, 0 krediet.

Ik verbaas me er echt over dat Ajax interesse heeft in een middelmatige speler als Klaiber. Ik zit ook met stijgende verbazing te kijken hoe sommige ajacieden deze mogelijke aankoop nog min of meer verdedigen. Dit zou in alles een ontzettende slechte zet zijn van Ajax. Het is niet het niveau wat de club moet nastreven, nee, ook niet als back-up. Stel Mazraoui raakt zwaar geblesseerd en je moet het in de CL doen met Klaiber... Daarnaast vind ik het ontzettend veel geld voor een speler met zijn kwaliteiten, je haalt voor dat bedrag veel leukere en ook nog eens betere spelers.

Prima aankopen voor Ajax. Ik was al bang dat ze weer goede Zuid-Amerikanen gingen halen voor 15 mln per stuk die wel goed zijn.ik maak een klein voorbehoud mbt Klaassen, die is soms best goed. Vergeet ik helemaal een disclaimer: nee, is niet sarcastisch bedoeld of vervelend of iets in die richting. Ik was er echt een beetje bang voor. Echt waar.

29 september 2020 om 23:16

Heb er ff over nagedacht en kalaiber is een uitstekende aankoop. Perfect weten we zeker dat er na Mazraoui en Dest de volgende rechtsback uit de opleiding doorbreekt. Klaassen ook top, weten we zeker dat Taylor binnen nu en 2 jaar basis staat.....

Ik vind het schandalig. Ten Hag wil Labyad, Marin en nu Klaiber, het is echt knettergek. Die kun je meteen afschrijven. Hier zit geen progressie in. Nu mis je iemand die gewoon ten Hag naar zn hok stuurt, “je mag blijven dit jaar whatever the results maar geen rare aankopen.” Echt, zo enorm in strijd met Ajax en Cruijff filosofie. Krijg weer nachtmerries van Alflen, Groenendijk, van Halst en al die klaplopers die shirt zomaar in de schoot geworden kregen. Banaal gewoon. Klaassen krijgt klein voordeel vd twijfel maar is eigenlijk gewoon overbodig. Labyad kun je iig beter wegsturen want das geen spits en op de vleugel heeft ie niets meer te zoeken. Maar ook dat zal ten Hag niet doen... laat hem coachen en trainen maar alsjeblieft geen aankopen adviseren. Allemachtig zeg

29 september 2020 om 23:58

Laat hem ook niet coachen. Komen niet alleen op zijn advies spelers waar Ajax niks mee kan, maar zet de spelers ook nog eens op de verkeerde plaats neer. Kudus kan ook linksback spelen. En straks Oinana in de spits. Weg met die idioot!

Ik vraag me af hoe mensen nu gaan reageren. Het Legioen spuwde vuur omdat Diemers jaren geleden heeft aangegeven voor Ajax te zijn, terwijl Klaiber met zijn anti-Ajax houding nu ook genoeg op zijn dak zal krijgen. Ik snap niet dat Ajax hem koopt, ik snap het echt niet. De ene keer ben ik zo ontzettend trots op Overmars wanneer hij een Anthony uit de hoge hoed tovert, een andere keer stelt hij me weer gigantisch teleur door zoals nu een Klaiber te tekenen. Als dit allemaal doorgaat mag Klaiber eerst zijn excuses maken, maar van mij mag hij lekker bij zijn plaatselijke FC blijven.

30 september 2020 om 03:15

De RVC (waren een tijdje stil maar zijn weer even wakker geworden) vind dat Ajax te weinig Nederlandse spelers heeft (en als je belang hecht aan het aantal nederlandse spelers in het team dan hebben ze daar een punt). Klaiber en Klaassen moet je deels in die context zien. Daarnaast zijn ze in dit geval op zoek naar een backup en bij voorkeur geen jong talent. Schuurs/mazraoui is al onervaren. Timber is voor beide eigenlijk de eerste backup en dat kan ook nog. Maar als je alle posities dubbel bezet wil hebben kom je daarna uit bij Rensch. Ten Hag heeft daar, denk ik terecht, over aangegeven dat Timber en Rensch beiden opties zijn, maar niet tegelijk. Je wil Mazraoui als speler uit de eigen jeugd laten staan, dus je moet op zoek naar een speler die (net) iets minder is dan Mazraoui, liefst enige ervaring heeft en die het niet erg vind om reserve te zijn. Klaiber is ook niet mijn keuze, maar onder die voorwaarden begrijp ik hem wel.de keuze voor Klaassen begrijp ik wat dat betreft minder. Er staat de nodige evaring op het middenveld. Klaassen haal je niet voor de bank lijkt me. Maar daar lopen ook een aantal jonge Nederlandse talenten rond voor die posities in de vorm van Veerman, Koopmeiners, als je een 10 zoekt ook nog Stengs dan zou ik eerder die halen. Die kosten hetzelfde, of niet iets meer, maar daar kun je in de toekomst ook nog iets aan verdienen.

Go Parma. 5 mln is veel te veel voor een backup die alleen maar evengoede jonge talenten in de weg gaat staan. Voor max een miljoen of 2 en een relatief salaris is hij een optie.

Alsjeblieft niet zeg, dit is letterlijk een waardeloze aankoop. Gaat al richting de 30 qua leeftijd dus zal je hem nooit meer met winst verkopen. En daarnaast zit ie de eigen jeugd in de weg. Die absoluut niet onder voor hem doen. Vind hem persoonlijk meer een Feyenoord speler. Mouwen opstropen veel inzet. Verder dat is het ook niet. Dit is Ten Hag pleasen na Labyad, Marin krijgen we nu wisselspeler Klaiber??

Voorlopig had Klaiber Quincy Promes volledig in zijn zak afgelopen seizoen. En werd Promes zelfs nog gewisseld. Deze man heeft passie, is een aanvallende back die ook nog kan verdedigen en heeft zich geleidelijk via meerdere clubs omhoog gewerkt. Ik sluit niet uit dat hij zich ook aan dit niveau zal optrekken. Interessante aankoop

Laten we nou allemaal niet zo dramatisch doen alsof Klaiber geen pepernoot kan raken. Prima backup om Nous een beetje te ontlasten in de eredivisie. Mochten we het een beetje ver schoppen in Europa zal Nous ook zijn rust moeten pakken en niet alle eredivisie en knvb beker potten moeten spelen. Ondertussen ook af en toe een talent in wat minder belangrijke potjes laten proeven en je hebt de backpositie prima bezet en optimaal benut

5 miljoen voor een bankzitter is veel geld

De blessure van Perr Schuurs, de schorsing voor Edson Álvarez en bovenal het vertrek van Sergiño Dest accentueren de noodzaak van versterkingen voor Ajax. Marc Overmars heeft een oude bekende (davy Klaassen) en een rivaal (sean Klaiber) op de korrel om weer CL proof te krijgen.

Misschien ben ik wel veel te optimistisch, maar zo aan het einde van de transferperiode kan ik het nog wel enigzins begrijpen. Je moet er gewoon iemand bij hebben voor die positie, met het vertrekken van Dest en Veltman. Zelfs als Timber daar ook kan spelen, Nous is nog nooit een heel seizoen fit geweest.tuurlijk heeft Klaiber eigenlijk het niveau niet, maar ik denk dat hij zich in de Eredivisie prima staande kan houden en ook begrijpt dat hij geen basisspeler is.de sympathie heeft hij uiteraard niet, maar drie keer goed erin kletsen en de meesten laten dat achter zich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren