Van Bommel niet naar Schalke: ‘Hij kent de Bundesliga niet goed genoeg’

Dinsdag, 29 september 2020 om

Mark van Bommel wordt niet de nieuwe trainer van Schalke 04. In de Duitse media werd de ex-trainer van PSV genoemd als kandidaat om de ontslagen David Wagner op te volgen. Huub Stevens ontkracht de berichtgeving. Stevens maakt deel uit van de raad van toezicht van Schalke en vergaderde maandag over de nieuwe trainer. De naam van Van Bommel is niet gevallen.

“Er zijn diverse kandidaten besproken maar Mark van Bommel zat daar niet bij. Ik denk ook niet dat Van Bommel past in het profiel dat we zoeken. Hij kent de Bundesliga denk ik niet goed genoeg”, legt Stevens uit in gesprek met FOX Sports. Wie wel in beeld zijn om Schalke te gaan trainen wil Stevens niet zeggen. Van Bommel droeg tussen 2006 en 2011 het shirt van Bayern München.

Volgens diverse Duitse media is Manuel Baum de belangrijkste kandidaat bij Schalke. De 41-jarige Baum, ex-trainer van onder meer FC Augsburg, is momenteel werkzaam bij de Duitse voetbalbond als trainer van Duitsland Onder-18. Volgens BILD werd hij zaterdag al gespot in Gelsenkirchen langs de lijn bij een wedstrijd van Schalke Onder-23. Andere namen die rondgaan in de Duitse media zijn Ralf Rangnick, André Breitenreiter, Valerien Ismael, Marc Wilmots, Sandro Schwarz, en Alexander Zorniger.

Als Schalke woensdag nog geen nieuwe trainer heeft aangesteld, zal er volgens Kicker zaterdag een interim-trainer op de bank zitten bij de wedstrijd tegen RB Leipzig. Technisch directeur Jochen Schneider benadrukt dat de club de tijd neemt om een goede trainer te vinden. “Het gaat ons er niet om dat we een grote naam aantrekken. We kijken naar wat voor type trainer dit team nodig heeft. Kwaliteit is belangrijker dan snelheid bij het nemen van dit besluit.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door dennisvan leeuwen)
29 september 2020 om 17:40

Valentijn Drießen

29 september 2020 om 18:46

Haha held

Hij kent de Bundesliga niet goed genoeg? Bijzondere opmerking. Heeft toch flink wat jaren als aanvoerder bij Bayern gevoetbald en daar de nodige successen gehad. En sinds wanneer is dat een doorslaggevend criterium? Dit betekent dus dat hij nooit als trainer in Duitsland kan gaan werken 🥴

29 september 2020 om 18:10

Niet bij Schalke nee

29 september 2020 om 18:35

Van Bommel heeft ook nog niets gepresteerd als coach. Denk dat hij het heel moeilijk krijgt om bij een respectabel team aan de bak te komen. Wellicht moet hij eerst een stapje terug doen en kijken of hij wellicht bij Bayern via de jeugdteams of tweede een kans kan krijgen. Wie zit er nu op hem te wachten met zijn negatieve voetbal visie, hij parkeert de bus zoals Mourinho maar laat ook nog de banden leeglopen in zijn voetbalopvatting. Ook zijn schoonvader, Bert van Marwijk, weet dat er geen interesse is in de trainer Van Bommel, vandaar dat hij hem opwierp als trainer voor oranje, gelukkig is dat niet doorgegaan.

29 september 2020 om 19:43

Als je vBommel als trainer aan wil stellen moet je hem ook beoordelen op zijn werk als trainer. Nul ervaring in de Bundesliga. Overigens ook nul internationale ervaring en nul ervaring bij een niet-topclub.

30 september 2020 om 09:01

Snap ik. Alleen zal je ergens ervaring op gaan moeten doen. Elke beginnende trainer heeft immers nog geen ervaring en kan daar dus niet op beoordeeld worden. Mijn punt was dat hij de Bundesliga wel degelijk kent vanuit zijn ervaring als speler. Niet als trainer uiteraard.

Ik denk dat van Bommel nog wel de Bundesliga volgt door zijn achtergrond als voetballer daar. Kan mij wel voorstellen dat ze hem niet nemen door het gebrek aan ervaring als trainer. De anderhalf jaar bij PSV is uiteindelijk niet goed verlopen en het is voor van Bommel zaak om een club te vinden met goed beleid waar hij rustig het vak oppakken zonder snel op straat te komen.

Huub zelf maar weer, is een expert hier in.

Hij kent de Bundesliga prima. Ik denk dat het aannemelijker is dat het een vriendelijke manier is van zeggen dat Van Bommel ongeschikt is om een slecht draaiend team aan de praat te krijgen.

29 september 2020 om 20:59

Van Bommel heeft bijna 10 jaar geleden voor het laatst gespeeld bij Bm... In 10 jaar is er nogal wat veranderd in de BL, dus kent van Bommel inderdaad de BL niet goed genoeg meer. Daarnaast heeft hij niets bijzonders op zijn cv als trainer staan, dat zal ook een doorslaggevend iets geweest zijn.

Denk ook niet dat van Bommel dit moet willen. Een club waar het al jarenlang rommelt en dan ook nog eens net na de voorbereiding instappen. En niet te vergeten dat die het psv ook niet afgemaakt heeft. Misschien dat Huub zelf weer eens de stoute schoenen moet aantrekken?

Van Bommel zou Schalke niet moeten willen trainen en volgens mij zou het sowieso niet goed uitgepakt hebben vor hem. Hij was een geweldige speler, je vind zelden nog dat soort types en daarvoor altijd respect maar hij moet van zijn eigenwijze en arrogante trekjes af en dan denk ik dat hij tot veel in staat is bij een stabiele team.

29 september 2020 om 17:51

eigenwijsheid en arrogantheid is wel een beetje de Nederlandse coach eigen. neem bv een Van Gaal, Verbeek, Bosz en Frank De Boer. die voldoen ook aan dat profiel

29 september 2020 om 18:51

Vind ze allemaal echt zuurpruimen die altijd maar boos kijken in de media. Net of hun baan zo verschrikkelijk is en ze ons een gigantische gunst doen door de media te woord te staan. Deze mensen zijn over 't algemeen buiten hun eigen sport om, gewoon nietsnutten en mogen God on hun blote knieën bedanken dat ze zo een prachtige baan hebben en er ook nog eens een vermogen mee verdienen. Maar nee, altijd maar chagrijnig en boos de media te woord staan. Deze van Bommel is 1 van de ergste wat dat betreft. Ga lekker een echte baan zoeken en doe daar eens zo zuur zou ik zeggen. Alle collega's zijn je binnen een dag helemaal zat en je wordt eruit geschopt omdat niemand je mag. Al helemaal als de resultaten zo slecht zijn als die van hem bij Psv.

29 september 2020 om 18:55

@linley ik kan me er soms ook aan storen aan dat gedrag. ik heb meer met mensen als Advocaat, Gio, Cocu en Rijkaard die allemaal vrij nuchter zijn en zichzelf niet groter wanen dan dat ze zijn

Duidelijke taal maar misschien weet Huub zelf ook dat vn Bommel in een slecht draaien team komt en hem daarvoor wilt behoeden?

Dat is wel een broodje aap excuus. 'kent de bundesliga niet goed' Hij heeft jaren bij Bayern München gevoetbalt. Zelfs een Di mateo is trainer geweest bij Schalke (wat ook flop een werd)? In hoeverre kende hij de bundesliga? Er gaat daar structureel wat mis in de technische leiding. Sinds 2010 hebben ze ongeveer elk jaar een nieuwe trainer.

Martin jol misschien ? Heeft jaren bij hsv gewerkt. Van Bommel is misschien nog niet zo ervaren om aan zo n klus te beginnen. Ze staan onderaan en hebben de afgelopen jaren al zo n 10 trainers versleten. Het is daar alles behalve rustig. Ook valt de selectie tegen. Van Bommel kan beter bij een stabiele club beginnen in het buitenland.

Totaal onbekwaam als trainer. Heeft PSV in de afgrond gestuurd en kost tijd om weer terug op niveau te komen. Wat een kapitaalvernietiging met deze man. Angsthaas. Als hij ooit nog aangesteld wordt bij een club schiet mij maar lek.

Ik geloof best nog in Van Bommel's potentie als trainer, zeker in Duitsland, waar discipline en ontzag voor de trainer nog wat hoger in het vaandel staat dan hier (wat goed uitkomt bij een toch wat autoritair figuur als Van Bommel). En het was echt niet alleen maar kommer en kwel toen hij PSV trainde. Iedereen lijkt al te zijn vergeten dat hij in zijn eerste seizoenshelft 16 van de 17 wedstrijden won, met een doelsaldo van 60-8, terwijl we het er allemaal over eens zullen zijn dat hij niet de sterkste selectie van de eredivisie had.

Het maakt niet uit wie ze aanstellen. Al zetten ze Guardiola of Mourinho voor de groep, ook zij zouden ten onder gaan met dit elftal. Het probleem is nl. niet de trainer maar de club zelf, het bestuur en het jarenlange wanbeleid. Laat ze eerst daar maar eens beginnen. Ik hou nu al rekening met 2. Bundesliga voetbal volgend seizoen.

29 september 2020 om 20:43

Ik ben het met je eens dat het op nagenoeg elk vlak een ramp is binnen de club en ik zie dit ook niet meer goedkomen, maar toch weet ik zeker dat deze spelersgroep beter moet kunnen dan wat ze vanaf januari hebben laten zien. Die 4e plek in de winterstop was niet alleen op toeval gebaseerd en zoveel is het team niet veranderd sindsdien. Spelers zitten momenteel echter totaal zonder zelfvertrouwen en tactisch lijkt het nergens meer op, dus als een trainer dat kan aanpakken zie ik Schalke in ieder geval niet kansloos degraderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Schalke 041-17
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. OczipkaVerdediger50
N. BentalebMiddenvelder50
Omar MascarellMiddenvelder40
B. RamanAanvaller40
C. BozdoganMiddenvelder30
A. HaritMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren