‘Manchester City maakt ruimte in selectie voor last minute-deal met Ajax’

Dinsdag, 29 september 2020 om

Nicolás Tagliafico wordt al enige tijd in verband gebracht met Chelsea, al is een definitief akkoord met Ajax voorlopig uitgebleven. Volgens The Telegraph is nu ook Manchester City wederom serieus geïnteresseerd in de Argentijnse linksback. Voorwaarde is wel dat the Citizens eerst Oleksandr Zinchenko verkopen in de laatste week van de transferperiode, zo klinkt het.

Het is nog niet bekend welk bedrag de leiding van Manchester City overheeft voor Tagliafico, die in Amsterdam nog twee seizoenen vastligt. Manager Josep Guardiola is al langer niet tevreden over de linksbackpositie in zijn selectie. In het dramatisch verlopen thuisduel met Leicester City (2-5) van afgelopen zondag maakte Benjamin Mendy bepaald geen solide indruk aan de linkerkant van de defensie. Hierdoor blijft Guardiola zoeken naar geschikte alternatieven elders.

FIFA 21 ratings: Tagliafico houdt Azpilicueta en Marcelo onder zich

De linksback van Ajax heeft goede cijfers in FIFA 21.Lees artikel

Zinchenko, met een korststondig verleden bij PSV, mag dus tussentijds vertrekken bij Manchester City, dat echter nog geen nieuwe werkgever heeft gevonden voor de vleugelverdediger. Vanwege de vele blessuregevallen deed Guardiola vorige week donderdag in het EFL Cup-duel met Bournemouth (2-1) een beroep op Adrián Bernabé voor de linksbackpositie. De Spanjaard is echter van origine een middenvelder.

Ajax-coach Erik ten Hag meldde onlangs dat hij met directeur voetbalzaken Marc Overmars een deadline had afgesproken wat betreft de eventuele verkoop van Tagliafico en André Onana, zonder daarbij een specifieke datum te noemen. Ajax raakt in Sergiño Dest al een vleugelverdediger kwijt, want de international van de Verenigde Staten wordt hoogstwaarschijnlijk deze week gepresenteerd door Barcelona.


Poll

Zou Nicolás Tagliafico een aanwinst zijn voor Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door ideefiks)

Die kan je prima betrekken in een ruildeal, indien nodig. Zinchenko is voor het niveau in de Eredivisie prima en is een moderne, aanvallende back. En natuurlijk niet onbekend met deze competitie!

29 september 2020 om 15:28

maar wat imo Zinchenko niet heeft en Nico wel is het gif dat bij veel spelers bij Ajax ontbeert. Dus ben geen voorstander van deze ruil 😉 Edit: hebben jullie niet stiekem nog een Pranjic lopen? Wat was ik fan van die speler zeg. Wat een geweldig linker been.

29 september 2020 om 15:39

Hadden wij die maar lopen, maar jullie mogen best Woudenberg komen ophalen na Pranjic helaas niets meer gehad wat hierop leek. Woudenberg, Raitala, Bijker. Het is er bepaald niet beter op geworden.

29 september 2020 om 15:41

Vergeleken met Nico valt dat bij andere backs misschien tegen, maar Zinchenko is ook wel een gifkikkertje hoor.

29 september 2020 om 15:43

@lanjouwer: Haha, kan me voorstellen dat je met weemoed aan zo'n speler terugdenkt als je ziet wat er daarna is geweest 😉

29 september 2020 om 15:32

Lijkt mij ook prima. Zinchenko + nog wat geld erbij. Maar dan ook echt de volledige eigendom (niet dat City hem volgend jaar weer voor een laag bedrag mag terugkopen). Ik denk namelijk dat Zinchenko zich bij een club als Ajax heel goed kan ontwikkelen. Is ook pas 23 en heeft een enorme aanvallende drive, een betere vervanger zou Ajax ook nooit meer vinden mocht Tagliafico nu nog vertrekken.

29 september 2020 om 15:46

@Lucas1234, Zinchenko is inderdaad meer dan een prima vervanger. Met zijn 23 jaar kan hij nog genoeg jaren mee en zit er echt nog wel heel veel groei in.

29 september 2020 om 17:55

Idd perfecte oplossing meteen. Dan is het nog prima voor Ajax.

Als Tagliafico alsnog vertrekt wordt het wel heel erg penibel bij Ajax in de achterlinie. Waar Ajax eerder nog proactief handelde, had dat in de achterlinie ook geen kwaad gekund. Zeker met het vertrek van Dest, wat niet echt uit de lucht komt vallen.

29 september 2020 om 15:27

Maar het is wel City. Die betalen, zeker last-minute, wel een miljoen of 30. Haal dáárvan Wijndal en je kan nog een 6 en/of 10 kopen. Tagliafico gaan we echt missen maar met het geld wat je ophaalt, en de juiste investeringen, hoef je er niet eens slechter te van worden als team.

29 september 2020 om 15:30

Denk dat AZ en eventueel andere aan Ajax verkopende clubs ook voetbalzone hebben, dus zal het elkaar enigzins wegstrepen

29 september 2020 om 15:36

Tagliaficos zaakwaarnemer is al maanden met die jongen aan het leuren, ze sturen de linksback van Jong Ajax terug naar Chelsea en de linksback van de O19 raakt in de zomer zwaar geblesseerd waardoor Rensch in de voorbereiding zelfs op linksback komt te staan. Het is al een tijdje bekend dat Dest niet wil verlengen waardoor een transfer deze zomer voor de hand ligt. Dat alles bij elkaar betekent dat Ajax eerder had mogen anticiperen op een vertrek van Tagliafico. Om alle eieren in het mandje van Wijndal te leggen is behoorlijk risicovol, dan zie ik Ajax liever handelen zoals bij de transfer van Antony, waarmee voorgesorteerd werd op een vertrek van Neres. Of Tadic, die werd gehaald voor Ziyech officieel werd verkocht. Ajax probeerde dat nu ook met Martinez, maar die lijkt afgekeurd te zijn als linksback, dus dan moet je daar los van een transfer van Tagliafico een nieuwe voor halen.

29 september 2020 om 15:36

Ik zie AZ Wijndal niet last minute naar een concurrent laten gaan. Of dan moet Ajax de gehele opbrengst van Tagliafico doorsluizen naar Alkmaar.

29 september 2020 om 15:40

Sinds wanneer is AZ een concurrent van Ajax? Vorig jaar was een incident, normaal hangt ze rond bij plek 3-5 en dat is prima. De enige concurrent van Ajax is Psv.

29 september 2020 om 15:41

Waar komt het idee vandaan dat AZ een concurrent is van Ajax. Zolang je niet structureel meespeelt om het kampioenschap (en daar doet een sporadische landstitel of tweede plak niet aan af) dan ben je geen concurrent. In Nederland heb je twee clubs die op dat vlak concurrenten zijn en dat zijn PSV en Ajax. Feyenoord en AZ willen daarbij horen maar zijn nog niet zo ver. Dat gaat is net zo groot als van Utrecht naar Feyenoord, maar dat maakt Utrecht toch ook geen concurrent van Feyenoord?

29 september 2020 om 15:41

Denk je dat AZ pas akkoord gaat met 30 miljoen? Lijkt me erg veel van het goeie eigenlijk.

29 september 2020 om 15:45

@MessiBaxoer, lekker bij Az laten, ook als hij slechts 5-10 miljoen kost. Wijndal is net als Stengs en Boadu er weer eentje in het rijtje van de geweldige AZ talenten die het niet gaat halen. Zodra ze een talent zijn is alles spectaculair, komt er een verwachtingspatroon en daarmee druk bij zakken ze allemaal door het ijs. Het grote verschil tussen de Ajax talenten en AZ talenten.

29 september 2020 om 15:47

AZ ziet zichzelf wel als concurrent, dat is juist het hele punt. Wij kunnen wel anders denken, maar ze hebben bij AZ zelf uitgesproken niet meer aan PSV of Ajax te verkopen omdat het concurrenten zijn. Als Ajax aanklopt voor Wijndal gaat AZ hoog in de boom zitten. Helemaal als het om een last-minute verkoop gaat.

29 september 2020 om 15:50

@rochus AZ wil het de komende jaren Ajax vaker lastig gaan maken in de titelstrijd, dus vanuit hun perspectief is Ajax gewoon een concurrent, en dat zal je ook zeker gaan terugzien in de vraagprijs, mocht Ajax aankloppen bij AZ voor bijvoorbeeld Wijndal. Daarom denk ik dat Ajax beter verder kan kijken in het buitenland mocht Tagliafico vertrekken. Bij AZ ga je als Ajax zijnde gewoon teveel moeten betalen.

29 september 2020 om 15:53

@Rochus, buiten dat alle grote talenten van AZ het praktisch nergens ter wereld behalve AZ gered hebben. Zo een Stengs is een samenvatting voetballer (2goede acties per wedstrijd meer niet) en Boadu is liever lui dan moe. Wijndal is precies de volgende in dat rijtje en moet je ook voor 10 miljoen gewoon overslaan. Haal dan Familia Castillo op bij Chelsea voor 5 miljoen.

29 september 2020 om 15:56

@Andres13, Daar heb je gelijk, ze zien zichzelf inderdaad zo. Toch ben ik benieuwd wat ze zouden doen mocht er een bod van boven de 12,5 miljoen komen. Voor een back is dat imo gewoon veel geld. Ze zullen het ongetwijfeld veel te laag vinden, maar ik denk niet dat ze er meer voor gaan krijgen. Al hoeft hij natuurlijk ook niet weg wat hun betreft.

29 september 2020 om 15:58

Dat zijn uitspraken voor de bühne om de prijs op te drijven. AZ zal het zich ook niet veroorloven om de kans op een grote zak geld te laten lopen.

29 september 2020 om 16:23

@lucas, Fortuna wil het Ajax komende jaren Ajax ook lastiger maken om kampioen te worden. Dat ze dat willen, wil niet zeggen dat ze in staat zijn tot....az is geen concurrent van Ajax, en zal nog een lange weg moeten bewandelen om dat uberhaupt ooit te gaan worden.

29 september 2020 om 16:31

j3ro3ntj33__ je snapt mijn reactie toch wel? Ajax ziet AZ misschien niet als concurrent, maar AZ ziet Ajax wel als concurrent. Vandaar dat de vraagprijs ineens 10-20% omhoog gaat als Ajax interesse heeft in een AZ speler.

29 september 2020 om 16:45

Munsterman kreeg het ooit ook in zijn kop en riep van alles over Ajax en verkopen aan Ajax en de Randstadwe weten hoe het verlopen ishenk de Jongen presteerde goed bij Heerenveen dacht ik, riep vervolgens ook over verkopen aan Ajax en hoe geweldig zijn team was en wat spelers allemaal wel niet moesten kosten. Daarna ging het bergafwaarts . Henk ging richting het Oosten, mislukt ging naar een andere club en zit nu bij Cambuur.wat ik hiermee wil zeggen is dat gepaste bescheidenheid meer waard is dan een hoop geschreeuw

29 september 2020 om 16:50

Dat jullie AZ niet als concurrent zien, wil natuurlijk niet zeggen dat zij die ambitie niet kunnen uitspreken. Wat moeten ze dan doen? Ah, fack it, Marc. Hier heb je Wijndal. Wij richten ons op plek 3-5, want dat zei N_Tesla op Voetbalzone. En dat mensen hier zeggen dat ze dan nog een lange weg af te leggen hebben, natuurlijk. Maar die wordt niet korter als je je beste spelers aan Ajax gaat verkopen, hè.

29 september 2020 om 17:14

Dat denk ik ook helaas. Ik las laatst een artikel dat de Nederlandse top niet meer winkelt bij de eredivisie clubs maar spelers uit het buitenland haalt waardoor de Nederlandse talenten van de lagere clubs het uiteindelijk niet meer redden omdat ze de tussenstap naar de Nederlandse top niet hebben gemaakt. Door dus het absurd hoog in de boom zitten van clubs als Az Utrecht Heerenveen zorgen ze er in feite zelf voor dat deze talenten verpieteren. Het slaat namelijk nergens voor om voor wijndal, boadu, stengs 30mio te vragen. Hierdoor kunnen deze jongens dus niet naar Ajax of psv maar moeten ze vechten in de middenmoot van veel fysiekere competities waardoor de kans veel kleiner is dat ze slagen dan wanneer ze dus nog even rijpen bij Ajax of psv.

29 september 2020 om 17:24

@misseva88 "waar Ajax eerder nog proactief handelde" Dat hadden ze ook gedaan met positie van Nico. Martinez was daarom gekocht

29 september 2020 om 19:08

Die lijkt niet de eerste keus te zijn als vervangende linksback. Dest genoot de voorkeur boven Martinez op linksback en ook in de voorbereiding speelde hij vooral centraal. Los daarvan is Ajax deze zomer zowel de linksback van Jong als de O19 kwijtgeraakt, dus een extra optie is alles behalve een luxe.

Dan mag ik hopen dat Overmars meer dan de hoofdprijs gaat vragen. Speelronde 4 staat voor de deur en de transfermarkt duurt nog maar een paar weken. Wordt dus lastig om een geschikte vervanger te halen.

29 september 2020 om 15:33

Transfermarkt duurt nog maar minder dan een week zelfs.

29 september 2020 om 17:06

Preventief naar de diensten van Wijndal informeren lijkt me geen kwalijke zaak. Snel kunnen handelen wanneer Tagliafico echt de deur uit gaat is echt noodzakelijk.

Haha dit zou echt schaamteloos zijn van City, kan ook nog wel een linksback bij jou, Zou voor Ajax wel een aderlating zijn, zou alles zetten op Wijndal als vervanger.

29 september 2020 om 15:36

Daar heb je helemaal gelijk in, van de week kwam er nog een bericht voorbij dat ze ruim over de 400 miljoen betaald hebben voor verdedigers, sinds de komst van Guardiola (!). Gekkenwerk..

29 september 2020 om 21:26

Daarvan is ook een hoop vertrokken. Guardiola moest ineens Zabaleta, Clichy, Kolarov, Sagna en Delph vervangen voor de back posities en Kompany, Otamendi, Mangala, en nog meer vervangen voor de centrale defensie.

29 september 2020 om 15:48

@Magistra, Wijndal word hem toch ook niet? Vijf leuke wedstrijden gespeeld en toen werd die bewierrookt. Nu komt er een verwachtingspatroon bij en is al het frivole en flair gelijk weg. Zet dan maar geld in op Zinchenko van City. Zinchenko plus 15 miljoen en beide clubs zijn prima tevreden.

29 september 2020 om 16:27

Maar Zinchenko is en blijft toch gewoon een middenvelder? Die kan je toch niet vergelijken met een rasechte verdediger als Tagliafico. In de Eredivisie tegen de kleintjes kan het wel, maar tegen PSV, Feyenoord en AZ kan het al niet. En Europees zeker niet.

29 september 2020 om 16:52

Vind Wijndal nog steeds een heel groot talent en iemand die in topwedstrijden ook zijn mannetje staat. Een potentieel international die goed in het spel van Ajax past, vind dat echt een hele interessant speler voor Ajax. Zinchencko inderdaad ook een mooie optie, geen idee wat hij verdiend en moet kosten alleen.

29 september 2020 om 17:16

Tegen Az en Feyenoord kan het zeker wel, PSV wordt lastig maar kan het wel denk ik, Europees zou ik het niet aandurven inderdaad

29 september 2020 om 15:48

@Magistra, Wijndal word hem toch ook niet? Vijf leuke wedstrijden gespeeld en toen werd die bewierrookt. Nu komt er een verwachtingspatroon bij en is al het frivole en flair gelijk weg. Zet dan maar geld in op Zinchenko van City. Zinchenko plus 15 miljoen en beide clubs zijn prima tevreden.

29 september 2020 om 16:48

Ajax koopt geen spelers die op hun top zijn.wijndal was vorig jaar goed, maar zal dat niveau nooit meer halenhet lijkt alsof het een handelsmerk is van Az; zodra en speler top heeft gepresteerd, direct verkopen. Voorbeelden zatfeijenoord kocht spelers die op hun top waren, Haps, Larsson en heeft daarvan geleerdnu halen ze Sinisterra, Senesi met af en toe een nog een foutje Narsinghwijndal is te duur voor een speler die niet verder zal groeien

Volgens mij had City een prima linksback weer uitgeleend aan Leipzig. Daar weten ze het ook niet en doen echt maar wat zonder enige visie. Als Overmars zijnde zou ik nu in dit stadium zeggen 40 miljoen en direct overmaken. Je kan dan 15/20 miljoen investeren in Wijndal en heb je een goede vervanger. Hou je ook nog geld over om een 6 aan te trekken en je selectie helemaal op pijl te hebben.

29 september 2020 om 16:12

Wie zegt dat dit klopt, geloof er dan ook niks van

29 september 2020 om 21:30

Angelino is een pure wingback die defensief te kort komt voor een 4 mans achterhoede. Zeker in de BPL. Bij Leipzig krijgt hij veel meer ruimte om aan te vallen en krijgt hij meer rugdekking met drie centrale verdedigers. Bij City niet.

Ajax moet gewoon niet meer verkopen tenzij ze nog op tijd een goede vervanger kunnen halen. Als Ajax alleen maar verkoopt dan kun je ook de CL ambities naar beneden bijstellen. Ik vind Ajax op het middenveld als zwakker dan voorheen en dan ga je ook nog je verdedigers verkopen?

29 september 2020 om 15:39

Als ze Zinchenko in deze ruil kunnen betrekken, ga je er niet veel op achteruit in mijn ogen. En als ze Wijndal kunnen kopen ook niet, al zit die nog een niveautje lager op dit moment. Maar genoeg potentie in die jongen. Zie het alleen niet gebeuren dat Ajax de hoofdprijs gaat betalen voor Wijndal, iets wat AZ zeker gaat vragen.

29 september 2020 om 15:43

Zinchenko vind ik echt een matige verdediger. daar wordt Ajax imo echt niet veel beter van. dan kan je beter Martinez ofzo daar neerzetten, die staat toch al onder contract

Als Tagliafico vertrekt, dan moet Ajax wel echt heel snel schakelen. Maar ik denk dat je dan wel bij AZ kan aankloppen voor Wijndal. Die zal dan plusminus 20 miljoen moeten gaan kosten, maar Tagliafico moet ook zo'n 25 miljoen op gaan leveren en daar komt nog bij dat Ajax al veel heeft verdiend aan de CL-inkomsten die dit seizoen voor Ajax zullen zijn en het verkopen van Ziyech, van de Beek, Botman, vrijwel zeker Dest en dus misschien Tagliafico. Daarvoor zijn alleen Antony (15,75 miljoen) en Kudus (9 miljoen) teruggekomen en Stekelenburg transfervrij. Daar komt dan waarschijnlijk Klaassen nog bij en ook Klaiber wordt genoemd. Klaassen zie ik wel graag terugkeren. Natuurlijk was hij niet super bijzonder toen hij vertrok bij Ajax, maar ik denk wel dat hij nu na zijn avonturen in het buitenland als een andere speler terug kan keren bij Ajax. En Tadic, Blind en Promes (werd weliswaar als een soort wingback bij Sevilla gebruikt) waren ook niet echt super goed en zijn nu gewoon zeer belangrijk voor Ajax na hun avonturen in het buitenland. Klaiber hoef ik niet bij Ajax, want ik heb liever dat Ajax dan met Mazraoui als rechtsback speelt en dan met Timber en Rensch erachter en ja, de laatste twee zijn nog erg jong en hebben weinig of geen ervaring. Maar zo zijn Dest en Mazraoui zelf ook begonnen de afgelopen seizoenen. Ik heb dan veel liever dat Ajax Fosu Mensah terughaalt. Heeft nog maar 'n 1-jarig contract bij Manchester United en zal toch geen basisspeler worden, terwijl ik nog genoeg potentie in hem zie, hij nog altijd maar 22-jaar is, hij multifunctioneel is (kan als back, centrale verdediger en verdedigende middenvelder spelen) en hij natuurlijk al jarenlang in de jeugd van Ajax heeft gespeeld. Zie opstelling: op het middenveld zou ik afhankelijk van de tegenstander beslissen of er met een blok bestaande uit Gravenberch en Kudus en Klaassen ervoor zou spelen, of Martinez dan op de plek van Gravenberch of Kudus. Want ik kan mij voorstellen dat een blok met Gravenberch en Kudus en Klaassen ervoor tegen bepaalde tegenstanders te aanvallend zal zijn en dan kan je eventueel Martinez daar neerzetten. Op de vleugels in de aanval zou ik rouleren tussen Antony, Neres en Promes.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Wijndal
Gravenberch
Kudus
Antony
Klaassen
Promes
Tadic
29 september 2020 om 15:45

Die Wijndal is nogal een hype man. Paar leuke maanden gehad, maar moet het nog maar zien. Kan je liever weer een Zuid-Amerikaan halen. Tot nu toe bevalt dat goed met zowel Nico als Lisandro.

29 september 2020 om 15:51

Helemaal mee eens, wat een verschrikkelijk overschatte back. Heeft nog niks bewezen op een fatsoenlijk niveau. Redelijk aanvallend, verdedigend matig en totaal geen gif in z'n spel. Daar gaat Ajax echt niet verder mee komen en al helemaal voor de bedragen die genoemd worden...

29 september 2020 om 15:51

@Garrincha, gewoon lekker Zinchenko in de deal betrekken plus 15 miljoen en beide clubs zijn toch tevreden? Zinchenko is 23 jaar oud en is een lekker opkomende back die ook behoorlijk gif heeft. Dan hoop ik nog ergens op Familia Castillo als back up alleen is die kans minimaal.

29 september 2020 om 15:55

Zou van Drongelen (hsv) nou echt zoveel minder zijn? Ik denk van niet, pik die jongen op.

29 september 2020 om 16:00

Dat meen je toch niet serieus? Die gast heeft een dramatisch jaar bij HSV gehad en is bovendien nog geblesseerd.

29 september 2020 om 16:39

Van die blessure wist ik niet, ik vond het destijds al een gemiste kans en kan mij niet voorstellen dat hij veel minder is geworden.

29 september 2020 om 16:06

@Rochedter, zou eerder Familia Castillo terug halen, naar mijn mening meer geschikt. Hoewel ik ook niet onwelwillend tegen Fosu Mensah sta. Als we dan toch Nederlanders moeten houden dan die twee maar halen voor samen 10 miljoen. Het enige wat me dan dwars zit, en daar wees Wolter me laatst op, geef je dat signaal af naar je jeugd? Vertrek maar en dan kopen we je wel terug?

29 september 2020 om 16:19

Familia Castillo zal denk ik geen optie zijn. Vond het hem het afgelopen seizoen bij Jong Ajax niet verkeerd doen en ik had eigenlijk ook wel verwacht dat Ajax de optie tot koop op hem zou lichten, maar helaas onverwacht toch niet gedaan. Misschien ook wel met de coronacrisis te maken, maar dan nog verwacht ik niet dat Ajax hem dan weer terug zal halen. En wat betreft je laatste zin: Ajax kan daar helaas weinig aan doen, aangezien spelers als Familia Castillo en Fosu Mensah allebei op 16-jarige leeftijd bij Ajax zijn vertrokken en kozen voor respectievelijk Chelsea en Manchester United. Ajax heeft ze toen wel contracten aangeboden, maar deze spelers (en vele anderen, zoals o.a. Malen, Hoever, Dilrosun, Redan, etc.) kozen ervoor om een contract van Ajax af te wijzen en hun geluk elders te beproeven. Overigens is dit natuurlijk niet alleen zo bij Ajax, aangezien Psv, Feyenoord, AZ, etc. er ook mee te maken hebben.

29 september 2020 om 17:27

@Rochester, JFC heeft hetzelfde management als Salah-Edinne en die willen in principe geen zelfde speler met een zelfde positie bij een zelfde club

29 september 2020 om 17:34

@D-Bergkamp dan zeggen ze ook alleen maar uit Luxe. Als JFC niet naar Chelsea terugkon en alleen mindere clubs dan Ajax (Willem 2, etc) zouden melden, dan kenden ze dit niet

29 september 2020 om 17:52

@MrKrillin, uiteraard blijft dat 1 van de voetbal wetten. Een nee, hoe hard dan ook, kan altijd een ja worden in het voetbal. Zeker nu Salah-Edinne langdurig geblesseerd is en JFC nog steeds geen stap verder is lijkt het met dat Stellar misschien nu wel wilt praten. JFC zou wat mij betreft de meest perfecte toevoeging zijn.

Zou een flinke aderlating zijn, echter geen onverwachte. Bij een laste minute deal, vooral met City kun je er qua bedrag natuurlijk wel het maximale uithalen. Dus als Ajax de opties alvast organiseert hoeven er niet veel slechter op te worden. Martinez kan prima op LB uit de voeten maar heeft dan wel een extra concurrent nodig. Ik blijf het zeggen, Ajax heeft een linksbenige verdediger met snelheid en kracht nodig met zoveel ruimte in de rug. Ik zie in van Drongelen een prima optie, speelt nog, tweede bundesliga met HSV en is pas 21 jaar. Die kun je relatief goedkoop oppikken en kan mooi carpoolend met mondkapje op naar Amsterdam komen met Davy Klaassen.

29 september 2020 om 16:03

@Lausho, in dat opzicht kunnen we ook aankloppen bij Familia Castillo bij Chelsea. Technisch heel erg goed en heeft in 3 jaar Engeland een behoorlijke body en inhoud gekregen.

29 september 2020 om 16:39

Zou ook nog kunnen inderdaad, vond hem niet extreem opvallen vorig jaar bij Jong Ajax. Maar wat is het alternatief?

29 september 2020 om 17:53

Drongelen lekker bij HSV laten, JFC proberen te halen en anders Zinchenko zelf is ook een goede optie.

Vraag me af of Tagliafico het type back is dat goed bij City past. Het is een harde werker, en heeft absoluut de kwaliteiten voor de Europese top, maar mist imo een beetje het verfijnde voor het spel dat Guardiola graag wil spelen. Zou hem graag bij United, Atletico, Tottenham, Juve of PSG zien. Al begrijp ik het zeker als hij deze kans wilt pakken.

Spannend hoor maar ik geloof er niks van. Nico blijft in Amsterdam! Of City gaat een heleboel centjes betalen! Laatste paar dagen geven we niemand meer weg mag ik hopen!

Zinchenko met wat extra centen zou natuurlijk een prima deal zijn. Zinchenko is hier in de ED gewoon een meer dan goede back, vooral met zijn aanvallende instelling bij Ajax. Je weet dat Nico anders komende periode weg gaat en dan moet je maar een vervanger zien te vinden. Je kan de opstelling maken zoals in mijn bijlage staat.maar voorin kun je heel veel switchen door middel van Promes, Traore, Lang & Ekkelenkamp te gebruiken.

Onana
Mazraoui
Blind
Schuurs
Zinchenko
Martinez
Gravenberch
Antony
Kudus
Neres
Tadic
29 september 2020 om 18:56

Blind kun je ook nog kwijtraken vanwege medische problemen. Verder prima achterhoede voor middenmoot Eredivisie.

Kan hij daar mooi toneel gaan spelen, mooie stap voor m en vior de ed weer een zuiger minder. Win win

Wie staat er bij Utrecht op linksback? Zal Ten Hag wel weten. Dan kan die op zijn advies worden gehaald!;-))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren