‘Mark van Bommel kanshebber op trainersfunctie in Bundesliga’

Dinsdag, 29 september 2020 om

Mark van Bommel kan zijn trainerscarrière mogelijk een vervolg geven in de Bundesliga. Volgens de Westdeutsche Allgemeine Zeitung is de clubloze trainer in beeld bij Schalke 04. Van Bommel, die vorig seizoen werd ontslagen bij PSV, is naar verluidt een van de kandidaten. Ook Manuel Baum en Dimitrios Grammozis zijn in beeld om aan de slag te gaan in Gelsenkirchen.

Schalke 04 is bezig aan een dramatische reeks. De Bundesliga-club won sinds 17 januari geen wedstrijd meer. In de tweede seizoenshelft van de vorige jaargang zakte Schalke hard op de ranglijst. Ook dit seizoen zijn de prestaties allesbehalve veelbelovend. De eerste competitiewedstrijd werd met 8-0 verloren van Bayern München, terwijl Werder Bremen afgelopen weekend met 1-3 te sterk was. De clubleiding heeft intussen afscheid genomen van David Wagner en is op zoek naar een nieuwe trainer. Van Bommel is een van de kandidaten om Schalke erbovenop te helpen.

Van Bommel is geen onbekende in de Bundesliga. De oud-middenvelder speelde tussen 2006 en 2011 voor Bayern München. Nadat hij in 2013 een punt achter zijn voetballoopbaan zette dook hij het trainersvak in. Hij assisteerde Bert van Marwijk onder meer bij Saudi-Arabië en Australië. Bij PSV stond hij voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer. Eind vorig jaar werd hij ontslagen in Eindhoven vanwege tegenvallende resultaten en sindsdien zit de 43-jarige trainer zonder club.

Volgens WAZ krijgt Van Bommel concurrentie van Baum en Grammozis. De 41-jarige Baum, ex-trainer van onder meer FC Augsburg, is momenteel werkzaam bij de Duitse voetbalbond als trainer van Duitsland Onder-18. Volgens Duitse media zou hij de grootste kanshebber zijn om de vacante positie in te vullen bij Schalke. Volgens BILD werd hij zaterdag al gespot in Gelsenkirchen langs de lijn bij een wedstrijd van Schalke Onder-23. Andere namen die rondgaan in de Duitse media zijn Ralf Rangnick, André Breitenreiter, Valerien Ismael, Marc Wilmots, Sandro Schwarz, en Alexander Zorniger.

Als Schalke woensdag nog geen nieuwe trainer heeft aangesteld, zal er volgens Kicker zaterdag een interim-trainer op de bank zitten bij de wedstrijd tegen RB Leipzig. Technisch directeur Jochen Schneider benadrukt dat de club de tijd neemt om een goede trainer te vinden. “Het gaat ons er niet om dat we een grote naam aantrekken. We kijken naar wat voor type trainer dit team nodig heeft. Kwaliteit is belangrijker dan snelheid bij het nemen van dit besluit.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door thiesarend)

Goede kans om zijn carrière weer leven in te blazen. Ik denk overigens dat het Duitse voetbal meer bij Van Bommel’s mentaliteit zal passen.

29 september 2020 om 13:46

Ik weet niet of je een beetje bekend bent met de selectie van Schalke ‘04, maar ik kan je vertellen dat dit absoluut geen goede kans is om z’n carrière weer leven in te blazen. De selectie is ongekend zwak en degradatie lonkt gewoon, van Bommel zal alleen maar dieper komen te zitten. Gewoon afwachten totdat er wel een club met goed beleid en selectie op z’n pad komt.

29 september 2020 om 13:50

Of het definitief beëindigen.. Schalke lijkt in alles het nieuw HSV te worden

29 september 2020 om 14:11

En welke mentaliteit doel je dan op? Een winnaars mentaliteit ofzo? Want dat past vooral bij Schalke?

Schalke wil graag degraderen? op basis van wat willen ze MvB?

29 september 2020 om 13:41

Beetje kort door de bocht dit. MvB is in potentie een uitstekende trainer. Baseer je dit alleen op zijn laatste deel bij psv?

29 september 2020 om 13:47

Op basis waarvan baseer jij dat hij in potentie een uitstekende trainer is?

29 september 2020 om 13:48

Waar baseer jij het op dan? PSV was zijn eerste klus als hoofdtrainer en hij heeft keihard gefaald. Zou ook niet weten waarom een grote club als Schalke bij hem uit zouden komen tenzij ze de 2e Bundesliga als een mooie competitie zien MB je was me net voor haha.

29 september 2020 om 13:58

@gluubster de vraag kan ook aan jou gesteld worden. Schalke draait al jaren niet. Verkopen zeer slecht. Verwachtingen hoog maar niveau gaat steeds achteruit door wanbeleid. Nu wil je juist een trainer die rust brengt. Wat heeft mvb bewezen op dot gebied? Toen spannend begon te worden voor bovenste plekken, kon hij het niet aan. Uit match bij Ajax met een dieptepunt. Zijn arrogantie en omgang met (grote) spelers is ook niet in voordeel. Schalke heeft nu een ervaren crisis peoplemanager nodig. Die alle neuzen dezelfde kant op krijgt ipv zijn oorlogjes met spelers of pers.

29 september 2020 om 14:26

Heren, ik zeg ook zeker niet dat hij de ideale kandidaat is, maar om er bij voorbaat vanuit te gaan dat je degradeert met MvB vind ik het andere uiterste. MvB heeft het het eerste deel van zijn tijd bij Psv gewoon uitstekend gedaan. Vergeet niet dat hij ook met een matige selectie werkte. Waarom vind ik hem in potentie top: sterke persoonlijkheid, bekende naam, lijkt zich(gezien zijn carriere als voetballer) gemakkelijk aan te passen aan andere (voetbal) culturen. Ik zie in hem bijv meer dan in Frank de Boer of Gio for what it's worth!

29 september 2020 om 17:02

Plushij begon met attractief voetbal. Hij moest veel nieuwe spelers inpassenhij gaf de jeugd een kansik keek vroeger wel eens naar Psv. Wat een verschrikking. Toen kwam Bommel en het was leuk om naar PSV te kijken. Mincl? heeft hij fout gewisseld. Fout van beginneling, leermoment (denk eens aan Advocaat ) maar PSV is ook genaaid. Wat dacht je van de niet gegeven rode kaart voor de keeper.aankopen te veel de vrije hand gekregenjohn de Jong had op de rem moeten hebben getrapt. Dat deed hij niet en nu weer niet trouwensdaarna pech met blessuresoverall ik vind hem een goede trainerik ben al decennia een Ajax fan hoor

30 september 2020 om 08:29

Zijn eerste goede periode duurde 2 maanden, daarna werd nog een paar maal achter elkaar met veel geluk gewonnen en na de eerste nederlaag, tegen Feyenoord, was het over en uit. Ik had destijds het gevoel dat het in het begin goed ging omdat de jeugd voelde een kans te krijgen omdat Cocu weg was. De eerste wedstrijden brachten zij onwijs veel spelvreugde wat al heel snel verdween. Kwam het succes dus door het vertrek van Cocu of door Mvb?

29 september 2020 om 14:28

Koeman was ook ongeschikt bij Barcelona. Aldus Mrkrillin. Ben je altijd tegen Nederlandse trainers in het buitenland?

29 september 2020 om 14:42

@Ajax/ACMilan wat een onzin. Mocht een Schalke een Erik ten Hag kunnen strikken, dan zouden ze op hun knieeen mogen danken. Dus nee niets tegen NL trainers. Koeman is een ander vehaal. Is ook smaak gebonden of hij wel of niet past. Maar Koeman heeft natuurlijk meer bagage en is gewoon een veel betere trainer dan MvB. Of Koeman geschikt is, weten we pas over tijdje (jij al na 1 overwinning)... Schalke is grote club, veel wanbeleid, weinig kwaliteit en hoge verwachtingen bij de fans. Een club in crisis. Wat heeft Mvb bewezen dat hij deze moeilijke klus aankan? Gewoon geschikt omdat hij Nederlands is?

29 september 2020 om 14:42

Waarschijnlijk op basis van dezelfde reden waarom de Knvb De Boer wilde

29 september 2020 om 16:07

Geloof het op niet maar van Bommel heeft een goede naam in Duitsland vanwege zijn tijd bij Bayern. En heeft gewoon een goede kijk op het spelletje. Ik denk dat hij wel goed zou kunnen passen in de Duitse competitie, beter dan in de Nederlandse competitie in elk geval. Overigens denk ik niet dat Schalke heel veel opties heeft, om na de seizoensstart nog een trainer aan te stellen. Zullen toch weinig trainers (met een stabiele functies) instappen op zo'n moment.

29 september 2020 om 17:12

@mrkrillin, voor mij (als PSV fan) heeft Van Bommel het gewoon prima gedaan met Psv. Het eerste jaar wordt die tweede op 3 punten van het beste ajax van de afgelopen 20 jaar. Het is jammer hoe die voorsprong toen is weggeven, maar objectief gezien was het in de competitie gewoon een goed seizoen. In de beker die uitschakeling tegen RKC zou ik meer op het conto van de spelers schuiven. Een combinatie elftal van Jong Psv/psv 1 had ik ook wel in staat geacht om van RKC te winnen (die toen erg matig waren in de Jl). Helaas beschaamden de spelers het vertrouwen van de trainer toen. In de CL wordt je laatste in een groep met een halve finalist en een finalist en Inter. Kan gebeuren. Het jaar erna worden de toppers (De Jong, Angelino, Lozano) verkocht en komt er niet genoeg kwaliteit voor terug. Dan raken ook nog eens de enige spelers die een beetje aanvallende kwaliteit hebben allemaal tegelijk geblesseerd (malen, Bergwijn en Ihatarran) en je speelt het hele seizoen al met maar 1 spits want Lammers is geblesseerd. Vind dat matige seizoen de verantwoordelijkheid van De Jong die slecht heeft ingekocht. Uiteindelijk is een trainer ook maar zo goed als zijn selectie.

Dit lijkt me nou niet echt de trainer die Schalke uit de problemen gaat helpen. Het zou een mooie kans voor van Bommel zijn, maar vanuit Schalke zou ik deze aanstelling niet echt begrijpen.

Dit moet je toch niet willen als Van Bommel zijnde. Is een zinkend schip met een bijzonder matige selectie.

29 september 2020 om 14:22

Dit moet je toch niet willen als Schalke zijnde. Is een falende coach met een bijzonder matige uitstraling.

29 september 2020 om 16:58

Elk potje moet een dekseltje hebben.

Oef. Nee. Schalke is zo gruwelijk slecht qua spelersmateriaal, daarbij een moeilijke roerige club. Zou een hele slechte keuze zijn. Na De Boer, Seedorf, en Cocu hoop ik dat Van Bommel een betere keuze maakt. Schalke heeft nu juist een ervaren rot nodig. Voor beiden geen goed idee.

Als Schalke zijnde kan je toch veel beter een ervaren trainer aanstellen om met deze rotzooi aan de slag te gaan. Op basis van de trainerscarriere heb je 0 indicatie dat hij dit kan omdraaien.

Dit zou een beetje een vergelijkbare stap zijn als Frank de Boer die Internazionale ging trainen. Een club met een mooie historie en een naam die velen kennen van de glorietijden, maar inmiddels valt er weinig eer aan te behalen. Als Van Bommel dit zou doen, zou dat weleens de doodsteek van zijn prille trainerscarriére kunnen zijn.

29 september 2020 om 16:00

Inter speelde in het jaar voor Frank, en het jaar na Frank gewoon bovenin mee voor het kampioenschap, dus dat is echt totaal andere situatie.

Met zijn mentaliteit heeft hij, zowel als spelers als trainer, nooit vrienden gemaakt in Nederland. In Duitsland is hij met zijn mentaliteit uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde speler. Derhalve denk ik ook dat van Bommel, niet alleen als speler, maar ook als trainer, meer geknipt is voor het Duitse voetbal dan voor het Nederlandse voetbal.

29 september 2020 om 14:00

@byrazz obv denk je dat hij meer geknipt is voor het Duitse voetbal? Kijk eens laatste jaren wat voor soort trainers daar doorbrekken..MvB past daar echt niet tussen met zijn behoudende voetbal.

29 september 2020 om 14:24

Op basis van zijn winnaarsmentaliteit waarbij resultaat belangrijker is dan mooi voetbal. En van Bommel hoeft echt geen kampioen te worden met Schalke, een trainer is zo goed als zijn spelersmateriaal. Gezien het feit dat Schalke erg slecht is begonnen zullen ze nu ook meer baat hebben bij resultaten dan mooi voetbal.

Mocht dit waar zijn dan leg ik me na 2 speelrondes al neer bij degradatie. Ik snap dat er geen geweldige trainers beschikbaar zijn op dit moment, behalve Rangnick die al heeft aangegeven niet te willen komen, maar hoe kom je dan alsnog bij Van Bommel uit? Heeft nauwelijks ervaring als trainer en zeker niet met zo'n situatie waarin Schalke zich bevindt. Dan zie ik nog liever Gert-Jan Verbeek dan Van Bommel bij wijze van spreken.

29 september 2020 om 14:15

Je mag toch al blij zijn dat het niet Wilmots gaat worden 😅.

29 september 2020 om 14:29

Huub Stevens zou ik weer in de armen nemen als ik Schalke zijnde was.

29 september 2020 om 14:35

@webo, ik volg het Duitse voetbal niet meer zo intens tegenwoordig, maar wat zijn realistische verwachtingen met deze selectie van Schalke? Hoor je met een goede trainer gewoon uit de degradatie zorgen te blijven? Of moeten er echt nog wat spelers bijkomen?

29 september 2020 om 14:55

Goede vraag! Ik ben van mening dat je met deze selectie absoluut niet het kansloze degradatievoetbal hoort te spelen wat ze vanaf januari laten zien. Is het spelersmateriaal goed genoeg voor het linker rijtje momenteel? Nee dat denk ik niet, maar een plek tussen 10 en 12 moet gewoon mogelijk zijn. Deze spelers kunnen heus wel beter, dat hebben ze tot de winsterstop wel laten zien, toen Schalke nog 4e stond. Spelers werden toen goed naar hun kwaliteiten benut en zaten vol zelfvertrouwen. Dat ontbreekt nu volledig. De nieuwe trainer moet dat terugbrengen en dan heb je met spelers als Fahrmann, Nastasic, Kabak, Serdar, Harit, Uth, Pacienca best een degelijke basis staan die kwalitatief heus wel beter kan dat wat ze nu laten zien. Er moet alleen wel nog een nieuwe rechtsback gehaald worden.

29 september 2020 om 19:30

Oke, thanks voor je uitleg! Als het zo ongeveer dezelfde selectie is van voor de winterstop, dan zou je die plek zeker wel mogen eisen ja. Sleutel voor nu is dus een goede ervaren trainer, die de koppies dezelfde kant op kan krijgen en zorgt voor vertrouwen.

Gelijk accepteren Mark! Tot op heden heeft zich ‘aantrekkelijke’ club gemeld. Slechter dan Wagner kan die het momenteel niet doen. Met hem heeft Schalke ook een grote gok genomen. Het ging helaas tot aan de coronaperiode goed. Wellicht dat v Bommel wel een nieuwe sfeer in de ploeg kan creeren. Huub Stevens kan hem hier ondersteunen.

Duitsland lijkt mij voor van Bommel een prima land om zijn carrière voort te zetten. Schalke daarentegen is mijn inziens te onstabiel voor hem, daar moet echt een ervaren rot komen.

Schalke zal toch eerder een ervaren trainer nemen en voor Van Bommel is dit wel een zeer onstabiele situatie om in te stappen. Hij kan beter ergens in de Tweede Bundesliga starten

Schalke balanceert financieel op de rand van de afgrond en de (vermogende) voorzitter en Poetin-vriend Tönnies is ook nog eens afgetreden als gevolg van de publieke druk na het corona-debacle in zijn slachterijen. Geen ideaal instapmoment lijkt me, maar je weet het natuurlijk nooit.

Lijkt me nu niet de juiste plek om in te stappen voor Mvb. Ik zou als ik hem was misschien eerst nog assistent bij een topclub / top trainer en daarna weer op eigen benen. Als hij naar Bayern wil bijvoorbeeld, dan zou ik daar niet direct als hoofdtrainer beginnen, maar eerst een jaar of 2 in de luwte en dan kijken of je het stokje over kan nemen.

Zou me echt verbazen als Van Bommel hierin stapt. Lijkt me niet dat, met het materiaal en de mogelijkheden van team en club, dit nu zijn ultieme kans voor eerherstel is. Want laten we wel wezen, het grootste deel van zijn tijd als trainer van PSV kwam hij niet verder dan oeverloos schuiven op het middenveld in een verder verliezend spelsysteem, waarvoor volgens hem geen plan B nodig was. Natuurlijk had ook John de Jong voor zijn gefaal op de blaren moeten zitten, maar feit blijft dat Van Bommel zich als beginnend coach ook als een falend lichtgewicht heeft bewezen. Mijn inziens zou hij er het beste aan doen een Eredivisieclub in de luwte te gaan trainen. Niet te veel druk, en des te meer tijd om te bouwen, te falen en en te leren. Bij pakweg Zwolle, Vvv, RKC of zijn eigen Fortuna komt niet onwaarschijnlijk wel weer een plek vrij komend seizoen en hij hoeft zich echt niet te groot te voelen om daar het vak te leren. Is zijn schoonvader ook begonnen.

Van Bommel als speler paste prima in de Bundesliga en ook als trainer zie ik hem het niet slecht doen daar alleen vraag ik me af of Shalke 04 de juiste club is op dit moment om in te stappen. Mochten er geen clubs zich gemeld hebben met een grotere naam zie ik het Van Bommel wel doen.

Oei weet niet...schalke is behoorlijk vergaande glorie aan het worden.financieel en niveau zakt het steeds verder en verder de afvoer in.vergelijkbaar met Hsvwanneer daar de verwachtingen nog liggen dat het een stabiele topper is voor CL of EL dan ga je daar keihard op stuk.je kunt daar geen speler halen die je team maar enigszins beter maakt.

Trainerskerkhof in de Bundlesliga, Schalke04. Als vbommel slim is gaat hij naar Mainz ipv Schalke omdat ik hem wel zie slagen in de Bundesliga, dat type voetbal ligt hem wel als trainer maar bij Schalke is de kans te klein om te kunnen slagen.

29 september 2020 om 16:03

Mainz is hem te min vrees ik. Klopp en Tuchel waren relatieve nobody’s toen ze daar binnenkwamen. Van Bommel ziet zichzelf denk ik eerder bij gerenommeerdere clubs als Stuttgart, Hertha, Schalke, HSV of Frankfurt.

29 september 2020 om 19:40

vbommel heeft niks te willen, hij moet blij zijn dat er nog clubs zijn wie hem uberhaupt willen hebben na zijn drama seizoen in Eindhoven.

29 september 2020 om 20:25

Ik weet het. Maar hij zal financieel zijn schaapjes wel aardig op het droge hebben en kan het zich daarom permitteren aardig selectief te zijn. Het is geen Henk de Jong met een verhaal over zijn hypotheek zeg maar.

Prachtige club maar een groot risico om in te stappen, Schalke zou zomaar kunnen degraderen. Altijd een enorme druk daar maar als je naar de selectie kijkt is dat op niets gebaseerd, van Bommel zou dit niet moeten willen want dit zou einde carrière kunnen zijn. Bundesliga lijkt me wel perfect voor hem maar dan meer het type club als Hoffenheim, Augsburg, Freiburg en dan pas de volgende stap.

29 september 2020 om 20:26

De clubs die jij noemt hebben meestal geen ‘naam’ als trainer.

29 september 2020 om 20:35

@falcao Daar heb je natuurlijk gelijk in maar als van Bommel na PSV er bij Schalke ook op een vervelende manier uitvliegt heeft hij wel een serieus probleem qua trainerscarriere en dat risico loopt hij zeker bij zo’n rumoerige club als Schalke waar ondanks de matige selectie toch bepaalde verwachtingen zijn. Frank de Boer heeft het als trainer na Ajax ronduit slecht gedaan maar heeft bij velen toch een bepaalde gunfactor wat van Bommel toch minder heeft terecht of niet.

29 september 2020 om 21:16

Ben het volkomen met je eens hoor dat Van Bommel bij Schalke een groot risico nesmt. Maar zou zo niet weten bij welke Bundesliga-club hij nu eigenlijk goed past. Bij Bayern valt de komende jaren sowieso weinig eer te behalen.

Dit kan wel eens werken. Niet lullen maar poetsen. De Duitse mentaliteit pas heel goed bij van Bommel. Geef hem de tijd en eind v het seizoen bovenste plekje rechter rijtje

Ik weet niet zeker of mvb bij het huidige 04 past. Niet vanwege zijn laatste periode als trainer, maar om het feit dat ik denk dat hij niet kan omgaan met een degradatiestrijd. Schalke zal vermoedelijk namelijk tegen degradatie moeten strijden.

Ik denk dat van bommel menig voetballiefhebber kan verassen met schalke. Ze zullen geen mooi voetbal spelen maar hebben de spelers om in t linker rijtje te eindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Schalke 043-22
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. OczipkaVerdediger80
Omar MascarellMiddenvelder80
B. RamanAanvaller81
M. UthAanvaller72
F. RønnowKeeper70
A. SchöpfMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

Nederland
271 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren