Ajax kent alle mogelijke tegenstanders bij loting van vanmiddag

Donderdag, 1 oktober 2020 om

Het nieuwe Champions League-seizoen 2020/21 gaat volgende maand weer van start. Ajax is na de uitschakeling van AZ de enige deelnemer in de groepsfase van het miljardenbal. De Amsterdammers krijgen vandaag te horen wie de tegenstanders worden, daar donderdagmiddag om 17.00 uur de loting van start gaat in Genève.

Inmiddels zijn alle deelnemers bekend: woensdagavond werden de laatste drie tickets verdeeld in de play-offs van de Champions League. Ajax is donderdag ingedeeld in Pot 2 en ontloopt daardoor verschillende grote clubs. Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund en Chelsea kunnen niet door Ajax geloot worden. Hierdoor zit een weerzien tussen Ajax met ex-spelers als Frenkie de Jong, Luis Suárez, Donny van de Beek en Hakim Ziyech er niet in.

Ajax krijgt in de groepsfase hoe dan ook te maken met minimaal een loodzware tegenstander uit Pot 1. Bayern München, Sevilla, Real Madrid, Liverpool, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit Sint-Petersburg en FC Porto zijn de mogelijke tegenstanders uit de zwaarste pot. De indeling van de potten is gebaseerd op de coëfficiëntenranglijst. Pot 1 bestaat uit de winnaars van de Champions League en Europa Legaue, plus de zes kampioenen uit de top zes competities. Bij de loting kan een club geen andere club loten die in dezelfde competitie speelt. Een confrontatie tussen bijvoorbeeld Barcelona en Real Madrid is daardoor dus uitgesloten.

Potindeling Champions League

Pot 1
Bayern München (Dui, winnaar Champions League)
Sevilla (Spa, winnaar Europa League)
Real Madrid (Spa)
Liverpool (Eng)
Juventus (Ita)
Paris Saint-Germain (Fra)
Zenit Sint-Petersburg (Rus)
FC Porto (Por)

Pot 2
Barcelona (Spa)
Atlético Madrid (Spa)
Manchester City (Eng)
Manchester United (Eng)
Shakhtar Donetsk (Oek)
Dortmund (Dui)
Chelsea (Eng)
Ajax

Pot 3
Dynamo Kiev (Oek)
Red Bull Salzburg (Oos)
RB Leipzig (Dui)
Internazionale (Ita)
Olympiacos (Gri)
Lazio (Ita)
FK Krasnodar (Rus)
Atalanta (Ita)

Pot 4
Lokomotiv Moskou (Rus)
Olympique Marseille (Fra)
Club Brugge (Bel)
Borussia Mönchengladbach (Dui)
Istanbul Basaksehir (Tur)
Midtjylland (Den)
Stade Rennes (Fra)
Ferencváros (Hon)

Wedstrijdschema groepsfase
Speelronde 1: 20/21 oktober
Speelronde 2: 27/28 oktober
Speelronde 3: 3/4 november
Speelronde 4: 24/25 november
Speelronde 5: 1/2 december
Speelronde 6: 8/9 december

Samenvatting Eredivisie: Antony goud waard bij winst Ajax op Vitesse
Meer video's

Poll

Op wie hoop jij als tegenstander voor Ajax uit pot 1?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door magag90215)

In pot 1 zitten nog wel wat tegenstanders waar Ajax op een goede dag van kan winnen zoals Porto, Zenit en Sevilla. Ze moeten in ieder geval geen Bayern of PSG loten. De teams uit pot 3 zijn ook best pittig zoals Inter en Leipzig. En uit pot 4 geen Brugge of Monchengladbach want daar kun je ook makkelijk punten tegen verliezen.

29 september 2020 om 12:58

Als je Bayern of PSG loot, betekent dat dat ook de andere teams daar moeilijk punten tegen halen. Dat maakt je kans om tweede te worden m.i. groter.daarnaast is altijd weer heel belangrijk wie je in de derde en vierde ronde treft. Dat is twee keer het zelfde team, en levert bijna nooit twee keer winst op voor het zelfde team. Liefst dan de sterkste in de poule, en zeker niet de zwakste.

29 september 2020 om 13:18

Ik snap eigenlijk niks van. Fc Porto en Zenit wel in Pot 1 en M. CITY EN Barcelona in pot 2. Heeft dit te maken met iets? Barcelona won de afgelopen tijd meer CL prijzen dan Fc Porto en Zenit en ook vaak in de kwart en halve finales. Dan deze 2?

29 september 2020 om 13:31

Dat heeft te maken dat de kampioen van de hoogst gekwalificeerde competities de kampioen automatisch in pot 2 terecht komt.

29 september 2020 om 13:35

Gaat op basis van het competitie coëfficiënt. In pot 1 worden automatisch de winnaars van de Champions League, Europa League en de top 6 competities (spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal). Wanneer de CL of EL winnaar tevens winnaar is van een van de top 6 competities (dus twee pot 1 tickets in handen heeft) schuift er een ticket door naar de winnaar van competitie nummer 7 van de ranglijst (rusland momenteel). De overige teams, dus de niet kampioenen en de kampioenen van teams buiten de top 7 competities, worden op basis van club coëfficiënt ingedeeld. Hierdoor kan het dat Zenit en Porto in pot 1 zitten en Man City en Barca niet.

30 september 2020 om 23:30

Liverpool kan City en Chelsea niet loten. Sevilla en Real Madrid kunnen Barca en Atlético niet loten. Jammer. Kans dus groter dat Ajax een topper loot.

29 september 2020 om 14:54

Op een goede dag kan Ajax van iedereen winnen. Zelfs de Bayerns van deze wereld. Zaten onlangs nog met ze in de poule 2x gelijk zeer verdienstelijk. Ajax speelt het sterkst en best als ze op papier de underdog zijn. Zodra ze de favoriet zijn e.d. gaat het meestal mis. Liverpool, Ajax, Leipzig/Atalanta en Marseille lijkt me een mooie loting.

29 september 2020 om 15:04

Onlangs is inmiddels 2 jaar geleden

30 september 2020 om 23:01

Dat bayern zat in zijn zwakste moment in 10 jaar onder kovac, die is daarom ook ontslagen. Twee jaar later was bayern inmiddels veel beter. Dat ajax had ook dik verloren van het huidge bayern

30 september 2020 om 23:09

Toch denk ik dat Ajax echt kans maakt tegen Bayern. PSG lijk me misschien wel de ergste om te treffen poh. Die moet je vermijden met hun razendsnelle counters.

1 oktober 2020 om 00:18

@serkosvs Tja. Die is toch altijd het soort prietpraat waar niemand wat mee kan. Je zal het immers nooit te weten komen

1 oktober 2020 om 09:58

Ajax die kans maakt tegen Bayern??? In welk universum? Er is op dit moment niet 1 speler van Ajax die bij Bayern de basis-11 zou halen. Bayern is in mijn optiek dan ook op iedere positie een klasse beter (en ja, dat is inclusief Anthony, Kudus en Tagliafico). Volgens mij is het realisme ver zoek hier bij een aantal bezoekers. Twee jaar geleden was het zo ongeveer het beste Ajax in lange tijd en het zwakste Bayern in tijden. En zelfs toen wist Ajax niet te winnen. Het gunstigste voor Ajax zou zijn om uit Poule 1 een hele sterke tegenstander te loten (bij voorkeur Liverpool of Bayern). Daarbij uit pot 4 niet Marseille en uit pot 3 niet Leipzig of Inter).

29 september 2020 om 19:39

Achja, daar speel je Champions League voor! Laten we hopen op een paar prachtige affiches.

30 september 2020 om 23:07

Naja dat maakt echt niets uit. Gaat om het gehele plaatje. Vorig seizoen kon je van iedereen winnen, maar elke wedstrijd was wel 50/50. Dan kan je misschien beter maar gewoon 1 hele ultra sterke tegenstander treffen en twee 'zwakkere' broeders.

Ben benieuwd wat er uit de koker komt donderdagmiddag, maar het is toch wel genieten om de naam Ajax in pot 2 te zien. Hopelijk wat mooie affiches.

Voelt nog steeds gek om Ajax (weer) tussen die clubs in pot 2 te zien staan...maar helemaal zelf verdiend door ze. Hopen op een van de mindere goden uit pot 1 (Zenit, Porto), dan maken ze wederom goede kans om te overwinteren in CL!

29 september 2020 om 12:40

Denk dat je vooral naar pot 3 (en 4) moet kijken dat je daar niet de verkeerde treft. Pot 1 een van de mindere goden zou een mazzeltje zijn om voor groepswinst te gaan, maar anders is plek 2 een "normaal" resultaat, mits je dus niet verkeerd loot uit 3 en 4.

29 september 2020 om 12:48

Zeker waar, stel je voor je loot een Inter uit pot 3...dan ben je blij als je Zenit loot uit pot 1.

Mooi dat een club als Ajax toch in pot 2 is ingedeeld tussen de big boys (barça en city). Ajax gaat wel een zware kluif hebben indien ze niet een tandje bijschakelen tov hoe ze spelen in de eredivisie tot nu toe. Wel jammer btw dat er al een aantal jaar geen twee NL clubs bij zitten. Dat waren vroeger mooie tijden met twee Nederlandse clubs die op dinsdag en woensdag speelden. Ik hoop op mooie pouls ! En geen pouls waarbij je bij voorbaat de nr 1 en 2 kan invullen.

29 september 2020 om 17:10

Je had in 18/19 nog PSV en Ajax, dat is toch niet zo lang geleden? de tijd dat de Nederlandse competitie standaard 2 teams mocht aanleveren is inderdaad wel heel lang geleden

Aangezien Ajax in pot 2 zit is de logische verwachting dat je één (veel) sterkere tegenstander treft en twee (iets) mindere. Natuurlijk hoop je in pot 1 op een Zenit, Porto of Sevilla. Prima clubs, maar imo wel een stukje minder dan de andere 5. Maar op zich vind ik het geen ramp als die pot 1 zo'n wereldploeg is, als je dan maar 2 echt mindere teams erbij hebt, zodat je kans om 2e te worden en door te gaan zo groot mogelijk is. Liever een Bayern met de twee makkelijkste tegenstanders uit pot 3 en 4 dan bv een Sevilla, Inter/atalanta/rb Leipzig en Olympique Marseille waarin de poule meer "open" is en je weliswaar meer kans maakt op de eerste plek, maar ook meer kans op plek 3 of 4.

29 september 2020 om 13:55

Moeilijkste tegenstanders zijn denk ik, Bayern-Inter-Gladbach? Zelfs dat lijkt niet eens op een poule waarin Ajax geheel kansloos is. Helemaal niet als er nog één of 2 leuke aankopen gedaan worden

29 september 2020 om 14:28

Op zich ben ik met je eens dat Ajax zeker niet kansloos is, ongeacht de loting. Maar de kansen nemen natuurlijk wel toe bij een gunstige loting. En daarbij is het imo belangrijker om gunstig te loten uit pot 3 dan uit pot 1. Bij de 5/8 pot 1 ploegen mag je verwachten dat ze groepswinnaar worden en dat is prima, als Ajax dan maar 2e wordt en door gaat. Vorig seizoen was het veel meer een open poule met één van de minder hoog aangeschreven ploegen uit pot 1, maar een sterke pot 3. Dan ligt de poule open. Dan heb je meer kans om eerste te worden, maar is het risico ook veel groter dat je net naast overwintering in de CL grijpt, zoals ook (niet in de laatste plaats vanwege de arbitrage) is gebeurd. Uitgaande van plek 2 is de stap omhoog naar plek 1 een leuke verrassing, maar beperkt functioneel. De negatieve impact van een plek lager eindigen is veel groter.

30 september 2020 om 15:39

Sinds wanneer kunnen er 2 Duitse teams in 1 poule?

30 september 2020 om 23:05

Sevilla zit in pot 1 dus kan je wel treffen maar niet samen met Bayern. Ik denk dat de kans reëel is dat je Liverpool loot uit pot 1. Die kan je ook geforceerd treffen. Doordat er 3 Britse ploegen in pot 2 zitten die kunnen niet bij elkaar waardoor er 5 poules vrij zijn.

Eigenlijk zou je die potten systeem helemaal weg moeteb halen. Iedereen kan tegen iedereen. Maakt het zoveel eerlijker. Nu worden de topclubs tegen elkaar beschermd in de groepsfase en zelfs in de laatste 16, niet helemaal eerlijk imo. Komt veel meer variatie in de knockout fases zo.

29 september 2020 om 12:51

Gewoon terug naar de jaren 70 en eerder. Vanaf het begin knock-outfase met louter landskampioenen. Een aparte groep voor bekerwinnaars en de Uefacup. Veel spannender en minder (nutteloze) wedstrijden. Maar ja ... De knaken hè? 😉

29 september 2020 om 12:53

Ben ik het mee eens. Maar laten we dan ook een Champions League maken met echte 'champions' ipv de nummer vier van Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Nu worden ook de grote topcompetities beschermd ten nadele van de kleinere. En tuurlijk is het normaal/rechtvaardig dat een grotere competitie meer teams mag inschrijven, maar 4 directe tickets is naar mijn mening wel erg veel en staat in contrast met de naam van het toernooi. Ach ja, Marco Borsato heeft ooit een lied geschreven over dit soort verhalen.

"ajax krijgt in de groepsfase hoe dan ook te maken met minimaal een loodzware tegenstander uit pot 1. Bayern München, Sevilla, Real Madrid, Liverpool, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit Sint-Petersburg en FC Porto"dat is natuurlijk onzin. Sevilla, Zenit en Porto zijn niet loodzwaar.niet dat Ajax er zo maar van wint, maar als je wat wilt bereiken in de CL, moet je een resultaat kunnen halen tegen zulke ploegen.

30 september 2020 om 08:04

Sevilla...de baas van de euro.l. waar Ajax verliest wint Sevilla..Zenit en porto vaker overwintering dan Ajax ooit gehad heeft de laatste 10 jaar.. dus hoezo niet loodzwaar.. wees even reëel man.. wanneer heeft Ajax laats van een prougees ploeg gewonnen? Benfica...ja maar zwaar met geluk.. ze werden weg gespeeld

30 september 2020 om 10:10

Ik ben reeel, ik zeg als je wat wilt bereiken in de CL moet je tegen die ploegen een resultaat halen.ik zeg nergens dat het een makkie is, ik zeg nergens dat Ajax er zo maar even van wint, ik zeg nergens dat Ajax elk jaar halve finale CL moet halen.ik zeg alleen: als je wat wilt in de CL, dan zijn die ploegen geen slechte loting.en ja..je zegt het zelf al.. Sevilla de baas van de EL, met andere woorden ze komen de poule van de CL nooit door (of plaatsen zich niet eens).en wanneer Ajax voor het laatst gewonnen heeft tegen een Portugese ploeg, juist...de laatste keer dat ze er tegen gespeeld hebben.links om of rechts om Sevilla, Porto en Zenit zijn minder dan Real, Juve, Psg, Bayern en Liverpool

30 september 2020 om 13:39

Volgens geen enkele metric speelde benfica ajax weg in die wedstrijd.

30 september 2020 om 23:19

Haha dat ze enorm vaak de EL winnen wil niet zeggen dat ze nooit ver komen in de CL. Seizoen 16/17, 1/8e finale gehaald. Jaar daarop kwartfinale CL en op een haar na de halve finale. En dan hebben ze de afgelopen 7 jaar zelfs nog 4x de EL gewonnen. Hoezo hun prestaties onderuit halen? 😂

Een muntje kan twee kanten op vallen. Ik weet nog PSV twee seizoenen geleden met die hele zware poule. Zo iets kan dus zomaar gebeuren. Maximaal éã©n hele zware naam zou leuk zijn. Ik bedoel: daarvoor kijk je toch CL?

2e (of 1e) worden zou mooi zijn, maar als je kijkt naar de clubs uit pot 3 zal dat nog een lastige klus worden. Ik heb het gevoel dat we weer in een poule des doods komen en met de hakken over de sloot 3e worden, wat ik op zich niet erg zou vinden, aangezien we daar meer kans hebben om punten te halen.

Dromen mag, dus doe dan maar Zenit - Lazio - Club Brugge. Een leuke en kansrijke poule !!

29 september 2020 om 14:13

'leuk' zou ik het niet willen noemen, je zou maar richting Sint-Petersburg moeten in december. Daarnaast zijn dit helemaal geen aansprekende tegenstanders. Je wilt Champions League spelen omdat je dan tegen de grote jongens speelt. Idealiter heb je een hele goede, aansprekende tegenstander als Bayern, Psg, Liverpool of Real en dan enkele mindere goden, zodat je in elk geval twee leuke wedstrijden hebt waarin je jezelf kan meten met de absolute wereldtop en de andere potjes kan gebriuken om Europese overwintering veilig te stellen. Denk dat de groep die jij noemt eigenlijk wel een hele kansrijke poule voor ajax is waarin ze eigenlijk wel eerste kunnen wordne

29 september 2020 om 14:43

Eens. Voor overwintering wil je het op zich zo eenvoudig mogelijk hebben, maar daarbij is het belangrijkste dat je pot 3 gunstig loot. Daar wil je graag Leipzig, Atalanta en Inter ontwijken omdat die nog wel serieus mee doen voor de bovenste twee plekken. Prima als er een sterke pot 1 bij zit, als je de tegenstanders in pot 3 en 4 maar onder je kan houden. Liever Bayern, Lazio en Club Brugge dan Sevilla, Leipzig/inter/atalanta en Olympique Marseille zeg maar.

29 september 2020 om 14:49

Maar goed, dit zou voor de Nederlandse punten een uitstekende poule zijn. Verder zijn dit prima CL namen waarbij je de echte toppers ontloopt. Na de winterstop komen die aansprekende tegenstanders wel.

29 september 2020 om 15:51

Gelijk heb je. Ik heb liever een "eenvoudige" groepsfase en dat de aansprekende affiches in de KO fase komen, dan dat je een heel "spectaculaire" poule hebt die je niet door komt. Met name een gunstige pot 3 zal veel uitmaken voor de kans die je maakt op overwintering.

30 september 2020 om 13:41

100% liever een makkelijke poule en hoge kans op overwinteren dan aansprekende tegenstanders. Ajax wil een club worden die structureel overwintert.

Zal je zien dat je een Liverpool, Leipzig en Marseille treft. Dan heb je sowieso weer 2 teams die beter zijn en de derde gelijkwaardig. Mag toch hopen op een leuke loting dat Ajax kan concurreren met de eerste plek zou toch goed zijn om als eerste door te gaan.

30 september 2020 om 10:40

Leipzig is niet beter dan Ajax, zijn juist gelijkwaardig aan elkaar.

30 september 2020 om 14:17

Leipzig schat ik wel iets hoger in dan Ajax, in elk geval achterin en op t middenveld. Zouden leuke wedstrijden zijn wel, twee aanvallende ploegen, maar denk toch dat Leipzig aan t langste eind trekt omdat de kwaliteit van de selectie over het geheel iets beter is (en de coach ook).

1 oktober 2020 om 12:01

Ik niet, hebben met het vertrek van Werner ook wel ingeleverd, bij Ajax is Ziyech erg goed opgevangen met Antony. Als je de keeper meerekent, vind ik de achterhoede gelijkwaardig.

Moet zeggen dat ik pot 4 op papier vrij sterk vind ogen vooralsnog. Er zullen nog wel wat ploegen naar pot 3 stromen, maar aan al die ploegen heb je op papier gewoon 2 lastige wedstrijden. Aan de andere kant vind ik pot 2 misschien wel sterker ogen dan pot 1, dus daar heeft Ajax dan wel weer geluk mee. Hopen op een mooie loting waar je ook nog wat mee kan!

ik hoop op Juventus uit pot 1 dan ontloop je uit pot 3 inter, atalanta en Lazio. behalve Leipzig lijkt me de rest te pakken.

Stel je voor, Liverpool, Ajax, Inter en Marseille.. wauwwwww

30 september 2020 om 23:08

Haha wauw, dan ligt Inter of Marseille dus met de winter al uit Europa.. 😜.

Ik hoop op Bayern Ajax Inter en Ferencvaros. Beetje weerstand mag wel

Zenit, kiev, ferencvaros zou het makkelijkst zijn. Maar een Russisch en Oekraïns team in 1 poule mag vast nog niet.

Oke Zenit Sint-Petersburg AJAX Olympiakos Pireaus Ferencvaros Hier tekenen wij voor toch?

30 september 2020 om 09:56

Deze poule indeling liever niet. Bayern München, AJAX, Internazionale, Olympique Marseille

Allemaal topteams bijna en daarmee mooie affiches.

30 september 2020 om 23:03

Zenit/Sevilla/Porto uit pot 1 zou mooi zijn. Ik verwacht eigenlijk dat Ajax hoe dan ook wel Europees overwintert.

30 september 2020 om 23:14

@MessiBazoer; ik hoop 1 ding... een zwakkere uit pot 3 en 4. Pot 1 zit ik niet zo mee eerlijk gezegd. Vorig seizoen hadden we alleen maar 50/50 wedstrijden... heb ergens liever een Bayern en dan 2 zwakkere uit overige potten.

Uit pot 1 natuurlijk sowieso het liefst Zenit of Porto. Pot 3 het liefste denk ik Kiev of Olympiacos, ik vind Kiev namelijk niet sterk tegen AZ. Groep 4 ken ik niet goed genoeg, maar zolang het maar niet Club, Monchengladbach of Marseille is.

Poule des doods: Bayern - Ajax - Atalanta - Rennes Poule des gewenst: Zenit - Ajax - Olympiakos - Ferencvã£â¡rosi Tc. Ik hoop iets daar tussenin haha.

30 september 2020 om 23:09

Ik heb toch liever Rennes dan Marseille. Als je trouwens Juve loot (die kunnen we hebben, hebben we al bewezen 😜) ontloop je Atalanta, Lazio en Inter sowieso.

30 september 2020 om 23:16

Het is sowieso moeilijk te voorspellen. Juve loten zorgt ervoor dat je Inter of Atalanta ontloopt in pot 3 maar wat is de kans dat we Juve op een dergelijke manier nog zo kunnen verrassen als onze sterkste man van die wedstrijd zo'n beetje bij hen in de basis staat haha. Ajax heeft bewezen het goed te doen tegen absolute topclubs, dus het liefst een medium poule zoals vorig jaar. Want wat is de kans dat je weer zo genaaid wordt (afkloppen).

30 september 2020 om 23:28

Poul des doods eerder: Liverpool-Ajax-Inter-Gladbach

Weet iemand waar je de loting kan zien?

30 september 2020 om 23:12

Ziggo Sport. Neem aan het open kanaal.

30 september 2020 om 23:15

Nee, open kanaal heeft MTB Cross en NBA Finals. Voetbal zendt het wel uit

30 september 2020 om 23:14

Ziggo Sport: Voetbal. NOS zendt het niet uit

30 september 2020 om 23:21

NOS denkt tegenwoordig alleen maar aan C-dingen zoals vrouwenwielrennen, schaatsen en motorcross. A-sporten zoals Voetbal en Tennis krijgen amper nog aandacht. Ja de Eredivisie maar daar blijft het bij. Ook al geen Roland Garros meer bij de NOS. CL rechten is de NOS ook al een jaartje of 5 geleden verloren

1 oktober 2020 om 01:23

ook een kwestie van de landelijke begroting

Allez l’om! We are back💙💙💙💙💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

Zenit, Olympiacos en Ferencvaros alstublieft 😜. Aan de andere kant, de underdog zijn kan ons ook goed liggen en zijn dan spraakmakendere wedstrijden natuurlijk. Mag van mij niet snel genoeg beginnen!

Liverpool, RB Salzburg en Ferencvaros... Dat lijkt me wel mooi! Mooi affiche tegen Liverpool en twee clubs waarvan je moet winnen (niet te ver weg, Club Brugge mag ook)

Sevilla, kiev en brugge. Dat ajax kiev maar helemaal kapot speelt. Waar AZ het (helaas) niet tegen gered heeft.

Hele grote kans dat Ajax uit pot 1 Real Madrid of Liverpool krijgt want die 2 clubs hebben samen in pot twee al vijf van de acht clubs waar ze niet tegen kunnen loten omdat die in hetzelfde land spelen. Kortom, 66% kans dat Ajax een Real of Liverpool krijgt. Als je dan nog een onverwachts sterke club uit pot 3 krijgt wordt het al weer moeilijk de groep te overleven.en ja ik weet Madrid twee jaar geleden maar Ajax heeft een flink jasje uitgedaan inmiddels.degene die hopen op Zenit uit pot 1, dan moet Ajax heel veel geluk hebben.

Boeiend in welke pot je zit. Er zal voor Ajax geen makkelijke poule zijn. Nog niet. Juist extra lastig loten kan voordelen geven. Je bent underdog en tegenstander moet het spel maken. Speel liever tegen Real dan tegen Porto hoor.

Real - Ajax - Lazio -Marseille lijkt mij mooi. Allen clubs met een rijke historie. Alsjeblieft geen onbekende oostblokclubs met nietszeggende spelers. Dat is meer Europa League. Ajax kan elke tegenstander verslaan.

Denk dat er best wel haalbare groepen mogelijk zijn... Sevilla/Porto - Ajax - Lazio/Kiev - Basaksehir/Ferencfaros/Club/Mönchengladbach dat moet toch te doen zijn..

Doe maar Porto, Ajax, Atalanta en Club Brugge. Dat zou echt spannend zijn met 3 evenwaardige teams en ook Brugge zal niet makkelijk zijn.

Waarom uit Pot 1 niet Juve loten, zo dat je uit pot 3 de andere 3 uit Italië ontloopt. En het klinkt misschien gek, maar je bent er bijna zeker van dat Juve van de teams die uit pot 3 en 2 zal winnen. Dat kun je beter hebben dan zoals vorig jaar, dat je van elkaar kunt winnen met 3 teams.

Ik vind vooral pot 3 een valkuil. Behalve Kiev en Krasnodar zitten hier uitsluitend vervelende tegenstanders in waar je het zwaarder tegen kunt hebben dan bijv tegen Porto of Zenit uit pot 1. Pot 4 is te doen voor Ajax. Knap dat ze in pot 2 zitten. Ben geen Ajax fan maar ze zijn wel een voorbeeld voor veel topclubs qua aankoopbeleid en spelopvatting in combinatie met resultaten.

De kans dat Ajax een itiliaanse club loot uit pot 3 is erg groot en daarnasst is het ook bijna zeker dat er Lokomotief erbij zit. Aangezien ze naast clubs uut eigen land niet kunnen loten ook geen oekrainse club mogen loten. Dus: 1. Sevilla 2. Ajax 3. Inter 4. Lokomotief

Sevilla, Olympiakos en Stade Rennes zou geinig zijn, al hoop ik op Bayern, Inter en Istanbul

Ik zeg Juventus uit pot 1. Dan ontloop je in ieder geval Inter en Atalanta. Juventus is een goede ploeg, maar nu met Pirlo nog in midden in een proces van een ''nieuw'' systeem. Dus thuis zou je die gewoon kunnen winnen. (geldt natuurlijk ook voor de andere ploegen).uit Pot 3 dan verder geen Leipzig, de rest moet Ajax kunnen hebben. En in Pot 4 is het om het even, liefst geen Marseille of Gladbach. Juventus, Ajax, Salzburg, Brugge/midtylland

Zenit, Red Bull Salzburg en Ferencvaros zou wel nodig zijn om een goede kans te maken.erger zou Liverpool, Inter en BMG zijn, dan maakt Ajax met deze selectie geen kans.

Juventus, Salzburg, Brugge zou een mooie loting zijn. Juve voor een weerzien met Matthijs en het is natuurlijk altijd mooi om Ronaldo of Messi te zien schitteren. Salzburg omdat we nog iets recht te zetten hebben en Brugge om weer eens een ouderwets NE BE affiche te aanschouwen.

Ik voorspel juve/athleti en Brugge met mijn glazen bol

We zullen het zien zou het voor Ajax wel een mooie uitdaging vinden om het Bayern van nu het moeilijk te maken als je dan toch een topteam moet loten... Alleen kans is vrij groot dat het een spaanse of engelse ploeg wordt omdat die veel anderen in pot 2 niet kunnen loten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1011 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren