‘Barcelona verwerpt bod van Man Utd en verwijst naar monsterclausule’

Dinsdag, 29 september 2020 om

Manchester United heeft recentelijk geprobeerd om Ansu Fati los te weken bij Barcelona, zo brengt Catalunya Radio naar buiten. The Red Devils zagen een bod van circa 150 miljoen euro echter afgewezen worden door de Spaanse topclub. Korte daarna zette Fati zijn handtekening onder een nieuw contract in het Camp Nou. De pas zeventienjarige aanvaller ligt nu tot medio 2024 vast bij Barcelona.

Volgens bovengenoemd medium gaf Manchester United echter niet gelijk op in de strijd om de handtekening van Fati. Men wilde de ontsnappingsclausule van omgerekend 170 miljoen euro in de verbintenis van de jongeling activeren, maar ook deze poging bood geen soelaas. Barcelona liet namelijk fijntjes weten dat het bedrag van de clausule in de nieuwe deal was gestegen naar 400 miljoen euro. Het lijkt er daarnaast niet op dat trainer Ronald Koeman Fati in de laatste periode van de transferwindow nog laat gaan.

Barcelona deelt nummer Vidal weer uit en meldt nieuwe clausule van 400 miljoen

Met het oog op de toekomst is een belangrijke deal gesloten.Lees artikel

Fati nam vorige week het shirt met rugnummer 22 over van de naar Internazionale vertrokken Arturo Vidal over. De nieuwbakken international van Spanje maakte zondag tegen Villarreal (4-0) veel indruk met zijn twee doelpunten. Na afloop volgden er complimenten van Koeman. "Ik klaagde vorige week een beetje dat zijn rendement in de oefenwedstrijd tegen Elche niet optimaal was geweest. Hij speelde niet goed. Vandaag was dat echter wél zo en dat heb ik Fati ook verteld. Hij heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Zijn diepgang was enorm, ongekend zelfs. We hebben van zijn kwaliteiten geprofiteerd. Hij is pas zeventien jaar en gaat een geweldige toekomst tegemoet, maar hij moet nog wel dingen verbeteren. Soms mist hij de concentratie."

Marca meldde onlangs al dat Barcelona een bod van in totaal 150 miljoen euro had ontvangen op Fati, die sinds enige tijd wordt bijgestaan door zaakwaarnemer Jorge Mendes. Naar nu blijkt was de aanbieding afkomstig van Manchester United. Het is niet de eerste keer dat Fati in verband wordt gebracht met een tussentijds vertrek, want voor de uitbraak van het coronavirus kwam er al een bod van tweehonderd miljoen euro binnen voor de tienersensatie. Het standpunt van de Barcelona-leiding is echter dat hij onder geen enkele voorwaarde mag vertrekken.

Manchester United is al langere tijd op zoek naar vers bloed voor de aanvalslinie. Er was enige tijd serieuze interesse in Jadon Sancho, al weigert Borussia Dortmund om de Engelsman zomaar te laten gaan. BVB houdt naar verluidt vast aan de vraagprijs van 120 miljoen euro, terwijl de beleidsbepalers op Old Trafford niet verder willen gaan dan een transfersom van 108 miljoen euro.

Koeman: 'Ansu Fati is heel erg goed voor zijn leeftijd'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door galapago)

Hier geloof ik niet zoveel van en lijkt me eerder iets voor de wandelgangen, al is Fati een exceptioneel talent is het logischer het geld te investeren in een speler die zich al langer heeft bewezen. Als bijvoorbeeld Sancho

Man Utd is niet bereid 120 miljoen te betalen voor Jadon Sancho maar zou blijkbaar wel bereid zijn om 150 miljoen te betalen voor Fati... iets zegt me dat dit bericht niet volledig op waarheid berust🤷‍♂️

29 september 2020 om 09:27

Klopt een week of anderhalve geleden werd precies dezelfde gerucht de wereld in geholpen. Denk niet dat hij voorlopig ergens anders naartoe gaat.

29 september 2020 om 09:33

Ik weet het niet, Barcelona dat naar clausules verwijst komt me heel herkenbaar naar voren. Wellicht een idee om bij elke speler te doen in de wereld. Hoeven we ook niet meer te onderhandelen, heb je geen zaakwaarnemers voor clubs meer nodig. Prima. Ben alleen bang dat je niet zo snel meer weg komt bij een club. 400 miljoen voor een jochie dat net komt kijken ongeacht hoe groot zn talent is.

29 september 2020 om 11:32

In Spanje is het dan ook wel verplicht om een transferclausule in een contract op te nemen. Doen we hier niet om de onderhandelingen niet te belemmeren. Zodat de club altijd zelf beslist en er niks getriggerd kan worden.

29 september 2020 om 11:33

Klopt, maar Barcelona gebruikt het nu wel tegen zijn spelers. Messi moest 700 kosten, volgens dit gerucht moet een talentje 400 miljoen kosten, is echt buiten proportionele. Zo'n regel is alleen zinvol als er normale bedragen in staan

29 september 2020 om 12:40

Die bedragen worden niet door de club bepaald he, dat is gewoon afgesproken in het contract. En als die bedragen lager zijn en de transfersommen stijgen wereldwijd kan het zomaar gebeuren dat een club/oliestaat oppeens bereid is die clausule te activeren (zie neymar)

29 september 2020 om 14:56

Ja, maar ze zijn natuurlijk juist zo hoog omdat ze niet willen dat iemand zomaar een sterspeler kaapt. Het is ook niet de bedoeling dat die ooit getriggerd wordt. Ze zetten ze inmiddels op honderden miljoenen zodat ze nog sterk in de schoenen kunnen staan, want bij Neymar was het bijvoorbeeld niet hoog genoeg om te voorkomen dat PSG met hem aan de haal ging. En de spelers gaan er natuurlijk ook zelf mee akkoord hè. Messi ging er natuurlijk niet van uit ooit bij Barça weg te willen toen hij z'n krabbel zette. Maar dit soort bedragen staan echt niet bij iedere speler erin.

29 september 2020 om 20:18

Fati is verder dan Sancho. Sancho kon niet doorbreken bij City en speelt nota bene bij Dortmund. Fati laat het zien bij Barcelona. Naar United gaan is voor Sancho een upgrade en voor Fati een downgrade. Maar tegenwoordig kan je alleen op Fabrizio rekenen als het om transfer nieuws gaat.

30 september 2020 om 05:15

Fati heeft ook wel geluk met dat er geen speler meer overtuigd heeft op zijn positive sinds Neymar weg is. De vleugelspelers bij City renderen wel gewoon. Maar Dortmund, United en Barça liggen echt niet zo ver uit elkaar als jij het hier laat lijken hoor. En Dortmund is al helemaal niet minder dan United.

30 september 2020 om 06:43

Wanneer ik zeg een upgrade. Dan zal Sancho in een betere competitie spelen en ik denk wel dat United en Dortmund gewaagd aan elkaar zijn. Ik zie United zelfs n als de betere partij als het meezit. Barcelona is een stap of 2 verder, zelfs in haar huidige toestand. Fati had inderdaad voordeel in het krijgen van zoveel speeltijd, maar Barcelona staat erom bekend jongeren in het eerste te laten debuteren. Sancho is simpelweg te zwak gevonden door City. Ook een Sterling was op Sancho's leeftijd verder. United krijgt veel meer als je wat meer spendeert op Fati in plaats van het volle bedrag voor Sancho. Sancho heeft homegrown voordeel en is alsnog een toegevoegde waarde, maar Fati kan een Balon dor winnaar worden.

Dit lijkt me toch stug, waarom wel 150 miljoen voor Fati bieden, en ja het is een exceptioneel talent, maar niet meer dan 100 bieden voor Sancho waar iedereen van weet dat het target nummer één voor united is! Als dit waar was dan hadden ze Sancho allang gehaald.

Deze jongen kan zomaar het gezicht worden van Barca na de periode Messi. Amper 18 en nu al misschien de grootste smaakmaker van de laatste maanden. Nog jong en er kan nog een hoop gebeuren, maar ziet er vooralsnog rooskleurig uit.

Ik denk dat fati over een jaar of 3 uit gaat maken met mbappe wie de beste speler ter wereld is. Zoals ik erna naar kijk, en hij krijgt geen pech met blessures en in het koppie zit het ook goed, dan kan deze jongen het niveau van Messi evenaren. Ik snap dat dit een gewaagde uitspraak is maar het talent en de potentie spat er gewoon vanaf.

29 september 2020 om 09:30

Ik vind dat zijn rendement voor een 17-jarige speler heel hoog is. Maar naast zijn goals mis ik nog wel een bepaalde dreiging. Vind bijvoorbeeld niet dat hij heel erg veel kansen creëert voor anderen zoals Mbappe, Messi, Neymar etc al wel konden op jonge leeftijd. Als hij niet scoort dan is hij ook niet echt heel erg aanwezig.

29 september 2020 om 10:19

Messi evenaren? Dat is inderdaad een gewaagde uitspraak..

29 september 2020 om 10:42

Fati is idd een geweldig talent maar Joao Felix daar verwacht ik ook veel van, Haaland is ook wel heel erg goed voor zijn leeftijd en Sancho is ook echt top. Dit zijn samen met Mbappe de 5 grootste aanvallende talenten ter wereld denk ik

29 september 2020 om 11:27

Over talenten gesproken jij vergeet misschien vinicius,rodrygo..

29 september 2020 om 18:44

Ik vind Vinicius niet passen in dat rijtje. Goeie dribbel maar niet meer dan dat, belabberde finishing

29 september 2020 om 18:57

@luisvalle dat zijn idd ook hele grote talenten maar Vinicius moet wel een hoger rendement gaan halen, dan kan het een hele grote speler gaan worden ook

Zei het eerder al: tuuuuuurlijk. Complete onzin natuurlijk en als vz zichzelf enigszins serieus nam zat dit in de wandelgangen. Waarom bestaan die nog anders? Alsof United 150 miljoen gaat bieden voor Fati als ze Sancho nog niet eens oppikken voor 120 miljoen. Beide talenten van de buitencategorie, alleen is Sancho ouder, meer ervaren en heeft hij zich al verder ontwikkeld en meer bewezen. Fati heeft al het talent om ook op datzelfde niveau te geraken op die leeftijd maar Sancho is er al, waarom dan risico nemen met een jongere speler waar nog zoveel bij kan misgaan in zijn ontwikkeling. Daarnaast weet je niet hoe Fati zich aanpast in Engeland terwijl Sancho de cultuur en het land al gewoon is. Ook is Sancho homegrown natuurlijk. Als United dat geld aan een vleugelspeler wil uitgeven keken ze 100 procent naar Sancho en niet naar Fati. Welke malloten verzinnen dit

Of Man Utd dit bedrag nu wel of niet kon betalen, er is toch geen club in de wereld die met de Corona-pandemie bereid is dit bedrag op tafel te toveren? Overigens heeft Fati er goed aan gedaan bij te tekenen bij Barca. Hij kan daar een hele grote meneer worden.

Ansu gaat in de toekomst samen met Mbappe uit maken wie de beste word als hij zo doorgaat ben ik overtuigt van. Ik zie een spits in hem in de toekomst, zijn gevoel voor ruimte en het afwerken is al op een krankzinnig niveau op zijn 17e. Komt wellicht echt pure snelheid te kort voor op de vleugels wat Sancho en Mbappe wel hebben bijvoorbeeld. Maar Barça heeft haar posterboy voor na het Messi tijdperk gevonden. Heeft geen 100 miljoen euro gekost maar komt gewoon uit de opleiding. Ben ook blij dat Koeman hem gewoon durft op te stellen wat Setien niet deed. Mogen we die amateur Valverde toch nog bedanken.

29 september 2020 om 09:59

Fati is sneller dan Sancho geloof ik en ook explosiever, vind Fati verder een geweldig talent. Maar dat vind ik Joao Felix, Sancho, Haaland en persoonlijk Greenwood ook.

29 september 2020 om 11:34

Klopt Haaland en Mbappe zijn nu het verst, waarvan ik zou zeggen Haaland nogmeer want die heeft slechtere medespelers dan al die toppers die Mbappe altijd om zich heen heeft. Joao Felix kan nog wat beter maar is ook geweldig, Ansu Fati zou ik zeggen 1 zwaluw maakt nog geen zomer , hij. liep in de route die messi altijd maakt bij het opkomen van Alba waaruit de 1-0 kwam en de derde was in mijn optiek klaarblijkelijk een schwalbe maar goed. We zullen zien hoe Barcelona het er vanaf brengt tegen Sevilla en donderdag tegen weet ik niet wie. Wel denk ik dat Atletico de grootste kans in 10 jaar heeft om nogmaals de titel te winnen want zowel Barca als Real is er niet echt op vooruit gegaan. En Koeman zal zo dwars als ie is echt wel Depay gaan kopen, maar of iedereen daarop zit te wachten ...

29 september 2020 om 12:05

Fati is echt niet sneller dan Sancho en ook niet explosiever. Never nooit. Fati is slim en kiest zn momenten en is daardoor moeilijk af te stoppen, maar huj verliest een sprint duel met Sancho, Haaland enzo. Felix en Fati zijn wat dat betreft vergelijkbaar.

29 september 2020 om 10:22

Ziet Koeman in hem ook niet de nieuwe spits van Barcelona? Ik meen ergens gelezen te hebben dat dat het geval is. Die redenen die jij noemt werden ook in datzelfde artikel genoemd.

Niks ervan. Fatti moet gewoon lekker bij barcelona blijven. Hij kan daar uitgroeien tot een belangrijke speler dit seizoen.

Dus voor de corona crisis was er een bod van 200mln gedaan op Fati, maar was dit geweigerd. Terwijl hij toen nog maar een clausule van 170mln had? Wat klopt hier niet..

Waarom zouden ze 150 bieden met kennis dat het afgewezen kan worden, terwijl 170 de afkoopclausule was en barca niets in te brengen zou hebben..

29 september 2020 om 11:37

Omdat niet iedereen even 20 miljoen heeft liggen. Er is genoeg dat niet klopt aan dit verhaal, maar een club die in coronatijd probeert 20 miljoen te besparen, daar leg jij de focus? Bovendien was het dus al geen 170 meer, gezien hij overgeheveld is naar het eerste, en dat heeft zijn clausule veranderd naar 400. Voorlopig blijft die dus gewoon bij Barça, lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Sevilla72
11.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Wellicht dat hij beter kan presteren, maar ik heb geen klachten’

Lionel Messi was in de afgelopen transferperiode het onderwerp van veel controverse nadat hij duidelijk maakte bij Barcelona te willen vertrekken. Aangezien zijn club niet mee wenste te werken aan een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren