Rutte bevestigt: stadions blijven leeg en kantines gaan dicht

Maandag, 28 september 2020 om 19:18Yanick Vos • Laatste update: 19:46

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het kabinet nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Minister-president Mark Rutte bevestigde maandagavond op de persconferentie dat publiek niet meer welkom is bij sportevenementen. Voor de Eredivsie en Keuken Kampioen Divisie houdt dit in dat de stadions voorlopig leeg moeten blijven; supporters zijn niet welkom. De nieuwe maatregelen gaan dinsdagavond om 18.00 uur in en gelden in ieder geval voor drie weken.

Het coronavirus is bezig aan een opmars, zo blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM. Het aantal besmettingen loopt op en de ziekenhuizen raken steeds voller. Momenteel liggen er 660 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, waarvan 142 op de intensive care. Het aantal besmettingen steeg in de afgelopen 24 uur met 2914. Maandagmiddag meldden diverse media al dat er ‘ingrijpende maatregelen’ aangekondigd zouden gaan worden, die ook van toepassing zijn op het profvoetbal.

Bij grote sportevenementen, waar de wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie onder vallen, zijn toeschouwers niet meer welkom. "Vanaf morgen 18.00 uur 's avonds gelden landelijk strengere maatregelen waarvan we voor het weekend dachten dat ze alleen in het weekend nodig zouden zijn. Dat is een kwestie van voortschrijdend inzicht geweest", zei Rutte maandagavond, die het aantal besmettingen hard ziet oplopen. "Hard ingrijpen is nodig."

“De extra maatregelen zijn hard nodig om het virus terug te dringen", aldus Rutte, die meldde dat ook bij amateurwedstrijden geen supporters langs de kant mogen staan. "Door alle wedstrijden zijn er veel reisbewegingen en sociale contacten. Daarom geldt vanaf nu dat alle sportevenementen zonder publiek wordt afgewerkt, zowel op amateurniveau als in de proftak. Sporten kan, maar zonder aanmoedigingen langs de kant. Ook gaan alle sportkantines dicht.”

Bij de start van het nieuwe seizoen waren kleine aantallen supporters welkom in de stadions. In de eerste drie speelrondes ging dit niet altijd goed. Onder meer bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente was zichtbaar dat de coronaregels niet goed nageleefd werden. Dit leidde tot een boze reactie van Rutte tegenover de camera van RTL Nieuws. “Het is heel dom, want zo krijgen we het virus niet onder controle”, zei Rutte, die de vraag gesteld kreeg of het überhaupt te regelen is in stadions om supporters stil te krijgen. “Jahoor, gewoon je bek houden als je er zit. Gewoon de wedstrijd kijken en niet schreeuwen.”

Vorige week donderdag ging het opnieuw mis rondom een voetbalwedstrijd. Bij het Europa League-duel tussen Willem II en Rangers FC gaf de gemeente Tilburg toestemming aan achthonderd fans om het duel gezamenlijk op een plein te bekijken. De supporters stonden te dicht op elkaar en hielden zich ook niet aan andere regels, zoals het niet mogen schreeuwen of zingen. Afgelopen weekend hielden de fans in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zich over het algemeen goed aan de regels, maar desondanks is nu besloten dat de stadions voorlopig leeg moeten blijven.


Poll

Heb jij begrip voor de nieuwe maatregelen?


224 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Balen!! Maar niet onlogisch wanneer je naar het grote plaatje kijkt! Hopelijk blijft het bij 3 weken!

28 september 2020 om 19:23

Nou moeten we het met elkaar oppakken. Niet weer gaan zeiken, waarom en of het niet telaat is of wie er schuldig is. Gewoon afstand houden en zorgen dat de regels worden gehandhaafd! Dan zitten we allemaal weer zo snel mogelijk gezellig met elkaar in het stadion.

28 september 2020 om 19:46

LoL ik heb even de opmerkingen hieronder aan mijn collegas laten zien, de meesten moesten er cynisch om lachen en sommigen kunnen er wel boos om worden. We hebben het hier in het ziekenhuis niet zo druk als in maart/april enz maar het begint weer te komen. Echt ik heb zoveel respect voor deze mensen, niet alleen omdat ze zich pleuris hebben gewerkt tijden de lente en ze zovaak en lang over moesten werken en hun gezinnen misten, MAAR omdat ze gewoon geduld kunnen opbrengen tegenover mensen die zich niet aan de maatregelen houden en hun de hersens niet inslaan. En dan heb je die gasten die zeggen dat ze niet goed testen of wat dan ook.

28 september 2020 om 20:01

Mensen snappen een ding niet, dat als dit zo doorgaat dat ook de reguliere zorg een probleem gaat worden. Een gewone operatie zal worden uitgesteld, maar ook mensen met o.a k*** hebben er last van. Er zijn mensen die gewoon dit niet kunnen begrijpen en zoeken elk mogelijke smoes om hun hoofd in het zand te steken. Gelukkig snappen de meeste mensen wel dat we in een zeer lastige tijd leven.

28 september 2020 om 20:15

Maar wat is het verschil dan in 2018, toen de headlines in de kranten ook waren: Ziekenhuizen puilen uit door griep patiënten en zorgverleners hollen hun benen onder hun lijf vandaan?

28 september 2020 om 20:37

Het verschil is dat er destijds niet zoveel gebruik gemaakt moest worden van de IC’s. Als deze vol zijn ontploffen de ziekenhuizen. En is er helemaal geen zorg meer. Mensen met een gebroken been of vrouwen die moeten bevallen in het ziekenhuis, gaan dan ook dood omdat de zorg ontploft is en geen hulp meer voor handen.

28 september 2020 om 20:46

Nou ja, in die berichten stond toen ook dat ziekenhuizen uitpuilde, en dat reguliere zorg wat geen nood was werd verschoven. Ik zie ook totaal geen hoop wanneer dit over is, want waar wachten we op? Vaccinatie? Maar een virus muteert toch? Dus dit is eigenlijk hoe we in ieder geval de komende 2 jaren minimaal nog gaan leven, restricties, want voordat er enige immuniteit is opgebouwd, dat gaat nog wel jaren duren. Als Rutte nou niet zoveel bezuinigd had op de zorg, waren er nu meer dan goed bedden en hulpverleners..

28 september 2020 om 21:06

Acute zorg van gezonde mensen zal volgens het triageprotocol voorrang hebben boven bepaalde Covidpatienten. Echter zijn er nog veel meer niet-acute gevallen die op lange termijn ook tot veel verlies van Daly's zullen leiden.

28 september 2020 om 21:11

Ze hebben zelf veel gekort in de zorg, zie hier het resultaat.

28 september 2020 om 19:29

Lijkt me sterk dat het over 3 weken ineens koek en ei is. Het is maar te hopen dat de eredivisie niet weer stopgezet wordt.

28 september 2020 om 19:33

Geloof ik ook niet, maar het is al een winst als ze de regels over 3 weken niet gaan aanscherpen. Als dat werkelijk uitblijft schat ik dat het 6 a 9 weken zal worden.

28 september 2020 om 20:01

Onlogisch? Dit gaat jaren zo door. Veel beperkingen, beetje versoepeld om vervolgens weer keiharde beperkingen op te stellen. Heb je niets aan. Kunnen beter alles open gooien zoals in Zweden, ben je er gauw vanaf. Honderdduizenden gezinnen en bedrijven zijn nu de dupe.

28 september 2020 om 20:05

In Zweden werd alles behalve opengegooid. Ook daar waren gewoon strenge regels. Daarnaast is het een slechte casus om te vergelijken door een veel lagere bevolkingsdichtheid.

28 september 2020 om 20:49

Ik ben echt positief verrast. Dat wij in ons kleine landje zoveel professoren hebben rondlopen. De ene denkt aan complotten en de ander geloofd het kabinet 100%. Lieve mensen iedereen heeft zijn/haar eigen menig en dat zal niet gaan veranderen hier op vz! De waarheid is dat wij helemaal niks weten van het virus of dat nou echt bestaat of niet.

28 september 2020 om 21:03

Fenomeno,begrijp je nog steeds niet waarom die maatregelen er eigenlijk zijn dan?? Deze zijn er om de ziekenhuizen te ontlasten!! Als je alles laat gaan dan zullen alle ziekenhuizen propvol liggen.

29 september 2020 om 01:29

Ja maar dat was 7 maanden geleden ook rond maar. Dat was de reden van de lockdown. Nu xijn we inmiddels maanden verser en weer kom je aan met dezelfde smoes. Ontlasten van de IC? Wat hebben de beleidsbepalers gedaan dan in 7 maanden tins? Waarom bouw je niet meer IC bedden? Waarom niet xapaciteit verhoogd? Snap je die smoes vam we moeten de IC ontlasten slaat kant noch wal meer.

28 september 2020 om 21:05

Deze Corona is 1 grote grap man. Die is mensen hersenspoelen, mensen onder controle houden. Dit is een stap naar iets groots maar goed daar komt men met de tijd wel achter. Een Bill Gates die allang al aangaf er gaat een pandemie komen en toen de zogenaamde Corona ff ging liggen kwam hij weer met er komt een tweede golf en Corona verdwijnt pas zomer 2021. Dit zijn een groep mensen met brute macht.

28 september 2020 om 21:21

Dat hoor ik wel vaker van mensen, maar wat is dat ‘iets groots’ wat er dan gaat komen? Want dan wordt er nooit bij gezegd. Lekker makkelijk.

Het is klote, maar het is niet anders. We moeten het ermee doen.

28 september 2020 om 19:23

Een vraag over kantines dicht etc. Hoe zit het nu met douchen? Niet echt lekker om na m’n uitwedstrijd een uur bezweet terug te rijden zonder dat je daar mag douchen. Of blijven de douches wel beschikbaar? Nee het is geen antwoord op je reactie en ik doe het niet om boven aan te staan. Maar zo krijg ik sneller antwoord op voor mij een ‘belangrijke’ vraag.

28 september 2020 om 19:24

MessiBazoer. Teams kunnen gewoon de kleedkamer in. Staat toch los van de kantine? Je kan waarschijnlijk alleen omkleden, douchen en wegwezen.

28 september 2020 om 19:26

Ja zo denk ik ook, maar bij sommige gebouwen zitten de kleedkamers in hetzelfde gebouw als de kantine. Lijkt me inderdaad het meest logische dat je er gewoon kan douchen. Bedankt voor je antwoord!

28 september 2020 om 19:28

Met kantine gesloten, bedoelen ze natuurlijk meer dat je niet blijft hangen voor een biertje en een broodje bal.

28 september 2020 om 19:43

Je doet het niet om bovenaan te staan maar om sneller een reactie te krijgen. Dan doe je het toch wel om bovenaan te staan want dan krijg je je snelle reactie haha

28 september 2020 om 20:05

BVB: pff zeuren om het zeuren dit. Hij geeft toch gewoon netjes aan waarom hij deze keuze maakt? Voor veel mensen bovendien een hele relevante vraag. On: ben bang dat het niet bij 3 weken gaat blijven. Het weer wordt slechter, de weerstand minder en er zit altijd een deksels groepje bij die het verziekt door zich niet aan de regels te houden. Zucht...

28 september 2020 om 20:23

Je doet het niet ombovenaan te staan maarje doet het ombovenaan te staan. Het leven moet ook wel zwaar zijn als je je drukt maakt om een douche na zo’n persconferentie.

28 september 2020 om 20:24

Bij ons kreeg je 2 kleedkamers toegewezen per team. Zodat je ook tijdens douchen wat makkelijker die 1.5 meter kan handhaven (en je uiteraard niet eerst een half uur moet wachten voordat je kan douchen, wat ook zorgt dat iedereen weer sneller weg is = beter 1.5 meter te handhaven).

28 september 2020 om 19:27

zeker. Gelukkig kunnen we gewoon ajax blijven kijken.

Het is even niet anders, we zitten met elkaar in deze situatie en deze maatregelen zijn blijkbaar nodig om ons hierdoor te helpen.

28 september 2020 om 20:47

Even? We zitten hier al vanaf maart in he. En die Gaat nog wel MINIMAAL 2 JAAR door.

En terecht, met dank aan de gasten die het virus totaal negeren. Bedankt.

28 september 2020 om 19:43

Echt he. Corona gaat wereldwijd best goed.. Maar Nederland heeft echt zo ontzettend veel completdenkers. Kritisch denken is helemaal top hoor, maar denken dat je corona een hoax is? Alleen in Nederland hoor....

28 september 2020 om 19:46

En de VS, omdat NL zo Engelstalig ingesteld is (ook met dingen kijken online) wordt dat soort onzin vanuit daar ook veel overgenomen hier. Opleidingsniveau van een hamster, maar kennelijk wel genoeg overtuigingskracht om mensen hier erin te doen geloven

28 september 2020 om 20:40

Het jammere is alleen dat het ontzettend selectief kritisch denken is. Het is denk ik eerder veelal het geval dat sommige mensen dingen simpelweg niet kunnen begrijpen, en daarom alles maar verdraaien zodat zij ineens weer zogenaamd verstand van zaken hebben. Als je een paar lekkere complottheorie'tjes hebt kun je natuurlijk alle werkelijke kennis van anderen cancelen

29 september 2020 om 13:30

Hoezo verdraaien? Vertrouwen op een testmethode waar heel wat op- en aanmerkingen over zijn? Daar is niks complottheorie aan. Degenen die alles verdraaien zijn politici, wetenschappers en pers en jij trapt erin Rhynocerys.

Terecht besluit, het aantal besmettingen bleef maar stegen na al die versoepelingen.

Ik wil een ieder bedanken, voor het verpesten van de samenleving weer. Gaan weer de verkeerde kant op..

Jammer, maar helaas noodzakelijk. Even een zure appel maar wel het middel zodat we dadelijk weer “normaal” kunnen leven.

Zie het niet als een straf maar is een onderdeel van meerdere maatregelen. Balen natuurlijk maar niet meer dan logisch als je ziet hoe het virus zich weer aan het verspreiden is.

Het is griep seizoen dus de cijfers gaan absoluut niet dalen ondanks deze maatregelen... eerder nog meer stijgen... binnenkort wordt al het voetbal weer afgelast (amateur iig) let maar op. Echt verschrikkelijk, levenskwaliteit is dit jaar zo laag dt is echt niet goed.

28 september 2020 om 19:32

Als je maar niet gaat lopen verkondigen dat convid maar een griepvirus is wat sommige staan te verkondigen. Daar is het nu veel te ernstig voor.

28 september 2020 om 19:40

Het is erger dan een griepje (voor mensen die er vatbaar voor zijn), maar het is logisch dat er meer besmettingen komen in deze tijd ongeacht hoe mensen zich gedragen omdat zoveel mensen zich laten testen en veel mensen verkouden zijn in deze tijd van het jaar. Uiteindelijk is het heel simpel: Het virus gaat niet weg voor er een vaccin is en een vaccin kan jaren en jaren duren voordat het klaar is. Er zijn virussen die al decennia bekend zijn maar waar ze nog lang geen vaccin voor hebben (kan aan verschillende dingen liggen... misschien muteert Covid ook wel snel en blijf je erachteraan hobbelen met het maken van een vaccin). Je moet dus toch op een gegeven moment de moeilijke beslissing maken om het virus "zijn ding" te laten doen zodat er een natuurlijke balans gevonden wordt waarin we prima kunnen leven met het virus. Dit zou ik nu zeker nog niet doen hoor, maar over een half jaartje ofzo vind ik dat ze zoiets best mogen gaan overwegen... voor hetzelfde geval duurt het 5 jaar en hebben sommige mensen (die nu ongeveer 18 jaar zijn) in hun hele "prime" niet kunnen feesten en socializen dat zou toch verschrikkelijk zijn en ook slecht voor een bepaalde sociale ontwikkeling die je ook dan nog doormaakt.

28 september 2020 om 20:20

Ik ben gisteren in het ziekenhuis in Den Haag geweest. Niets van paniek of drukte te merken. Amper iets te doen.

28 september 2020 om 20:54

Hangt er van af welk ziekenhuis je bezoekt. Sommige ziekenhuizen zijn niet eens toegerust op het convid virus en dan hoef je ook geen drukte te verwachten.

28 september 2020 om 21:15

LuisSini, ,Ben je dan ook arts? Of een baan in het ziekenhuis dat je zomaar de ic op kan lopen? Weet jij wat wel en niet druk is op zo'n ic? Weet jij in welk ziekenhuis je überhaupt was en of je de middelen hebben voor zo'n ic? Goed voor jouw gevoel dat t wel mee viel.. zal je gerust van raken. Ondertussen lopen de wachttijden voor operaties weer op......

28 september 2020 om 19:33

Levenskwaliteit... zou me meer zorgen maken om je gezondheid

28 september 2020 om 20:07

Levenskwaliteit staat gewoon in relatie tot je gezondheid. Als jij vrij bent om te gaan sporten en sociaal gedrag te vertonen zul je daar ook weer energie van krijgen wat uiteraard goed is voor je gezondheid. Van verplicht binnen zitten wordt onze gezondheid echt niet beter, eerder dramatisch slechter. Ik snap helemaal dat dat nu de situatie is hoor. Maar als dat nog een jaar gaat duren gaat dit echt dramatische gevolgen hebben, voor zover dat niet al aan de hand is.

28 september 2020 om 20:58

Hoe doelt duidelijk iets anders dan zijn gezondheid

Dit zijn maatregelen die genomen moeten worden. En voor degene die feyenoord of willem2 supporters de schule geven denk eens helder na. Deze maatregelen zijn er echt niet omdat ze zich 1x niet aan de regels hebben gehouden maar omdat het nodig is!

Slim om nu 3 weken zonder publiek te spelen. Na volgend weekend volgt een interland break. Speelronde 5 zou dus in theorie weer met publiek mogen?

28 september 2020 om 19:31

In theorie wel maar ga er niet van uit

28 september 2020 om 19:26

Hou toch op. Die vrouw maakt een foutje en doet het per ongeluk in haar vuist ipv haar elleboog. Mensen slaan echt compleet door in hun complotten

28 september 2020 om 19:29

Je verslikt je ook wel eens. Of haalt een keer raar adem waardoor je moet hoesten. Ze moet een keer hoesten, doet het (waarschijnlijk) per ongeluk in haar vuist en jij staat op je achterste poten met je hypocriete geleuter.

28 september 2020 om 19:33

Bizar hoever simpel volk in de complotten gaat. Uit je reactie blijkt dat je er zelf verrassend weinig kaas van hebt gegeten om logisch na te denken in dit geval... Een beetje jammer want kritische blik kan wel gebruikt worden maar er zitten er teveel mensen tussen die zichzelf veeeel te slim vinden voor de materie waar ze geen reet vanaf weten en 0 verantwoordelijkheid dragen voor wat dan ook.

28 september 2020 om 19:34

Twee keer hoesten??? Ik mag toch hopen dat ze al ontslagen is na zo een schandelijke handeling!

28 september 2020 om 19:37

FrDirk. Hij heeft waarschijnlijk zijn theorieën van Youtube en Facebook, onder het mom van "de echte waarheid". Levensgevaarlijke gekken...

28 september 2020 om 19:37

Maar hoe weet jij dat ze al langer loopt te hoesten dan? Je mag er vanuit gaan dat als zij al de hele dag haar longen eruit loopt te hoesten, dat ze daar niet had gestaan. Wat repuiztav zegt, iedereen hoest wel eens en waarschijnlijk hoesten de meeste zelfs elke dag wel een (paar) keer. Edit: dat er geen SWAT team klaar stond om haar af te voeren is inderdaad best schandalig als je er over nadenkt

28 september 2020 om 19:44

Het gaat erom dat jij je laat testen als je een hoest hebt zonder een directe aanleiding. Ik had vandaag nog een stukje eten op mijn huig zitten en dat ging met 1 keer hoesten niet weg. Mag hopen dat je zelf dat verschil ook merkt en dat iemand als Irma Sluis, die op een dergelijke manier overal bij betrokken is, ook doet.

28 september 2020 om 19:52

Nee, hoesten betekent niet meteen testen. Als de hoest aanhoudt, dan moet je bellen. Iedereen hoest of niest wel eens. Als je verkouden bent weet je dat echt wel en dan had Irma daar echt niet gestaan.

28 september 2020 om 20:10

Misschien is Irma Sluis wel getest, weet jij veel? Ik ben afgelopen week ook ziek geweest maar was negatief. Dan ga ik toch ook niet de hele week thuis zitten omdat ik nog een beetje hoest? We hebben ook gewoon allemaal verplichtingen zoals werk en school. Die gaan gewoon door als je geen corona heb.

28 september 2020 om 21:18

Maar is ze wel verkouden? Misschien een graatje in de keel. Noem maar wat. Regel of wat ook.. misschien is ze gewoon kerngezond en doet een kuchje.

28 september 2020 om 19:27

En ze kucht nog eens in haar handpalm ook in plaats van elleboog, schandalig!

28 september 2020 om 19:31

Ze niesde volgens mij. Dat kan ook door een kriebel komen. Volgens mij is het een combinatie van waarmee je thuis moet blijven. Verhoging, verkouden, smaakverlies....

28 september 2020 om 19:37

Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Als je een keer niest of kucht, ben je niet meteen verkouden. Als je een loopneus hebt kan dat ook komen door intensief sporten of iets heel erg pittigs eten. Vaak heb je bij verkoudheidsklachten ook last van je keel. Dat bedoel ik. Maar wat jij wil joh. Ik ga zeker mijn ouwe van 77 met k*** bewust besmetten. Gekkie dat je bent...

28 september 2020 om 19:49

Leuk, maar ik kan zelf inschatten of ik echt verkoudheidsklachten heb of niet. Nogmaals, bij een keertje niezen of kuchen hoef je echt niet direct te bellen. Nies je veel, heb je een loopneus, heb je naast de kuch ook een kriebel in je neus.... mzzz dan is het even tijd om een belletje te plegen.Ik was zaterdag in de Arena. Eten vooraf iets pittigs. Ging van buiten naar binnen en kreeg toen een loopneus. Heb daarna nergens last van gehad. Nu ook niet. Maar joh..... paniek, meteen bellen. Houd toch op.Nogmaals, als ik echt klachten heb, bel ik. Bij jouw redenering zou iedereen moeten bellen.Ook prima hoor, maar dan moet gewoon iedereen getest worden. Geen probleem.Het valt me op dat mensen hier allemaal heilig zijn en staan te springen om hun vingertje naar een ander te wijzen. Knap hoor.P.s. iedereen in vak 401 moet zich maar even laten testen

28 september 2020 om 20:01

Ik ben 38 en weet inderdaad echt wel of ik verkouden ben of niet. Ben het in die 38 jaar namelijk wel eens geweest. Bovendien heb ik keurig een vragenlijstje in moeten vullen en daar allemaal nee op beantwoord. Omdat het ook zo is. Als ik echt een kriebel in mijn keel krijg en daar regelmatig door moet hoesten blijf ik thuis. Als mijn neus verstopt raakt of ik de godsganse dag een loopneus heb, neem ik maatregelen. Niet als ik een keertje nies of kuch. Ik snap dat niet iedereen voor zichzelf kan nadenken, maar geloof me.... dat kan ik echt wel. Ik heb mijn zaakjes prima voor elkaar.

28 september 2020 om 20:30

Nouu,,, of je hebt hooikoorts net zoals ik. Dan zit je de hele dag te niezen en heb je een loopneus. Ik vind die corona regels maar krom, we mogen op school wanneer we gym doen elkaar zo wat knuffelen, maar buiten is het 1,5m afstand

28 september 2020 om 19:34

Inderdaad dat viel me ook al op. Ze kuchte zelfs niet eens in haar elleboog.

Nou, ik vrees dat er een tweede intelligente lockdown komt over 2 weken. Maar ik hoop dat deze maatregelen effect zullen hebben

Omringende landen word het wel opgevolgd (zie een Duitsland) maar de Nederlanders en gehoorzamen....

28 september 2020 om 19:40

Daar heb je gelijk de kern van het probleem te pakken. Ik ben laatst in Duitsland geweest en daar was het qua leven niet heel anders dan NL. Wel droeg iedereen daar mondkapjes. De besmettingen blijven daar erg laag. De eigenwijsheid van de Nederlanders helpt in ieder geval totaal niet...

28 september 2020 om 19:45

Ik was 2 weken geleden in Dusseldorf en daar was het drukker dan Amsterdam op een gemiddelde zomerdag van voor de Corona tijd... iedereen had pure schijt daar alleen in de winkels dragen ze wel mondkapjes.

28 september 2020 om 19:53

En toch zijn de besmettingen daar echt laag. Wat doen wij dan verkeerd? Het enige wat ik kan bedenken is dat ze er in Duitsland echt bovenop zitten.

28 september 2020 om 20:29

'@ Thijsju: ik kom zo goed als wekelijks in Düsseldorf en je "iedereen had pure schijt" uitspraak is totale bullshit. Ja, in Duitsland heb je ook mensen die de maatregelen daar niet willen opvolgen, maar het overgrote deel doet dat wel, en overal. Afgelopen weekend naar Düsseldorf tegen Würzburg geweest (heb tenslotte een seizoenkaart) en de 7500 toeschouwers hebben, net als ik, genoten van het feit dat we er weer bij konden zijn. Was daar perfect geregeld: stadion in 4 "blokken" verdeeld, met bijbehorend parkeerveld, duidelijk aangegeven wie waar naar binnen moest. Mondkapje verplicht vanaf de parkeerplaats, dus ook op de tribune. Voordeel hiervan: zingen, juichen etc. gewoon toegestaan. Zou hier in Nederland ook kunnen, maar ja, dan moet je een mondkapje op, en dat willen we niet...

28 september 2020 om 21:19

@dennisvan Leeuwen: Vraagje aan jou omdat je SK hebt van een Buli club dus weet je er wss wel iets meer van. Maar gelden die regels daar per deelstaat? Want bij Bayern en Koln laten ze vooralsnog niemand naar binnen en woensdag bij de supercup mag er ook niemand naar binnen. Ik zie verder bij andere clubs mensen op de tribunes zonder mondkapjes. Of geldt dat bij hun mondkap verplicht totdat je op je stoel zit?

28 september 2020 om 21:46

@voetbalemotie: de regels verschillen inderdaad enigszins per deelstaat, met daarnaast ook nog de mogelijkheid dat een stad/club zelf de regels verscherpt. Wij kregen vanuit de club echter een hele duidelijke email met de "do's en dont's" Bij Düsseldorf zet je een mondkapje op vanaf de (aangewezen) parkeerplaats en houd je die op in het stadion (zoals in ons land zijn daar de stoelen en rijen om en om bezet). Als je wat drinkt of eet, of als je ff wilt roken mag dat kapje uiteraard omlaag, maar als dat te lang duurt wordt je er netjes op geattendeerd. In beginsel zijn de kaarten alleen beschikbaar voor seizoenkaart houders, echter waren er afgelopen donderdag nog te krijgen in de vrije verkoop. Stadionbezetting bij Düsseldorf mag 30% zijn, en er kunnen er 53.000 in de Esprit arena. Afgelopen zaterdag waren er 7.500, en dankzij een perfecte organisatie vanuit de club liep alles gesmeerd.

Mark Rutte had beter An Vossen en Grapperhaus sancties op kunnen leggen dat had een hoop ellende gescheeld.Oh en het Rivm die in de verzorgingshuizen vertelde dat bij vlug contact een mondkapje niet nodig was. Ongeveer 3000 doden kwamen uit verzorgingstehuizen wie is daar aansprakelijk voor?An Vossen van het outbreak management team en lid van de Nederlandse vereniging medische microbiologie die dat laatste belangrijker vind schijnbaar. Duitsland had ons allang kunnen helpen met het gebrek aan test capiciteit maar om bijzondere redenen is dat lang tegengehouden.(belangenverstrengeling?.)En dan nog Grapperhaus de man die over de veiligheid en handhaving gaat. Mensen die zich niet aan de regels hielden waren aso's, veel zelfkennis zo blijkt achteraf. Wat deden zijn acties met de toenemde onvrede en afnemende vertrouwen van dit beleid? Gelukkig voor hem zijn met terugwerkende kracht alle notities omtrent corona van het strafblad verwijderd. Wat een mooie timing voor Ferdinand.En nee ik ben geen corona ontkenner hou me braaf aan alle regeltjes maar het vertrouwen neemt met de minuut af in het huidige beleid.

28 september 2020 om 19:41

Dit is hoe een echt kritische blik er uitziet wat mij betreft, jammer dat al die complotdenkers het kritische geluid zo bemoeilijken en daardoor terechte kritiek slechts zo weinig door komt.

28 september 2020 om 19:44

Hier ben ik het mee eens. Ik herken me niet in de kritiek die wolkje uit, maar ik snap dat er zulke kritiek bestaat. Veel beter dan al die complotdenkers die denken dat er opzet in het spel is.

28 september 2020 om 19:46

Dank u wel Ajacxied.

28 september 2020 om 19:56

Ik denk dat het voor sommige mensen geruststellender is om te denken dat alles heus onder controle is, alleen door mensen met kwade bedoelingen, dan dat we in een wereld leven waar onzekerheid en oncontroleerbaarheid bestaan we leven in een wereld waarin bijna alles maakbaar is door de mens en onzekerheid is eng

28 september 2020 om 20:00

Ajaxxxlove. Er gaan aardig wat ongeloofwaardige verhalen rondom corona rond helaas. De kunst is om de zin en onzin te onderscheiden. Dus bijvoorbeeld mensen die blind de 5g verhalen als waarheid gaan zien is onwenselijk maar ook andersom dat onderbouwde kritiek als corona ontkenners worden weggezet. Bij jou is dat gelukkig niet geval omdat je aangeeft begrip te hebben voor de argumenten ook al ben je het er niet mee eens. Veel mensen kunnen dat helaas niet.

28 september 2020 om 20:19

Er zijn ook tal van “criticasters” die voor mij compleet geschift zijn. Zoals ik al aangeef zijn de mensen die denken dat corona een complot is om mensen te hersenspoelen. Kritiek op het beleid en dat er punten zijn die anders hadden gekund kan ik bijna altijd begrijpen, al zal je nooit weten wat er achter de schermen afspeelt en er waarschijnlijk veel meer is dan wij op persconferenties te horen krijgen.

28 september 2020 om 19:57

Hoewel ik zelf de overheid volg omdat zij zich bezighouden met de mensen die er wel verstand van hebben, ben ik met je eens dat dit zaken zijn die moeten worden opgehelderd en waar antwoord op moet worden gegeven. Zelfs als niet alles goed gaat hoeft niet overal een negatief gevolg aan te worden gegeven door aftreden oid naar mijn mening. Dit omdat het een geheel nieuwe situatie is voor iedereen en ga er dan maar eens aan staan. Ook als expert krankzinnig lastig lijkt mij. Het is jammer dat dit door een te grote groep zwaar overdreven wordt en dat dit dus naar de achtergrond wordt verdreven...

28 september 2020 om 20:09

FrDirk Ik snap je punt heel goed. Met een ramp van deze omvang zijn fouten onvermijdelijk. Maar wat ik kwalijk vind van het rivm was dat vlug contact volgens hen niet gevaarlijk was. Achteraf bleek deze keuze gemaakt te zijn op basis van de (gebrekkige) capiciteit pbm's.(mondmaskers) Dit vind ik echt schokkend omdat je mensen die met zo'n kwetbare groep werken verkeerd inlicht omtrent de risico's waar de gevolgen varieren van een een nare griep tot de dood.

Op micro niveau gezien is dit niet verrassend. Zat er aan te komen. Hoe vele Nederlandse fans de regels overtraden ging nergens meer over. Hou je gewoon aan de regels, lijkt me niet zo moeilijk! Maar even kijkende op Macro niveau, begint dit zaakje toch wel te stinken. Vakantie periode kreeg mem even lucht, daarna ja hoor was het er weer, en nou is het wachten op de lockdown. Het lijkt zo wel een biowapen dat voor een eco crisis moet zorgen dat ten goede komt voor bepaalde machthebbers en wereldbanken. Het volk is daar de dupe van maar dat boeit ze niet. En ja de virus is daar, zo ook de gevolgen maar zoals ook oorlogen gecreeerd worden voor eigen gewin met alle gevolgen van dien boeit ze hen niets kan dat ook hier zo zijn. De wapenindustrie, wereldbanken e.d. die profiteren daarvan. Medische wereld is de winnaar uiteindelijk. En wat helemaal vreemd is, hoe het nieuws continue gebracht wordt, zo negatief, steeds met cijfers strooien, als je niet ziek wordt van het virus dan wel van het negatief angstzaaien. En terwijl in 2018 er 11.000 griepdoden waren, ziekenhuizen volzaten maar daar hoorde men niets van. Opvallend. Maar nee men blijft alles lekker klakkeloos geloven, een beetje kritisch zijn mag toch wel hoor. En laat duidelijk zijn ik betreur elk verlies en ellende die er uitvoortkomt. En ik hou me gewoon netjes aan de regels.

28 september 2020 om 20:12

Als je echt geïnteresseerd in waarom corona zoveel problematischer is dan de griep van 2018 zou ik even het volgende artikel van het AD lezen: "waarom de griepgolf van 2018 vooralsnog dodelijker was en we ons nu toch meer zorgen moeten maken"...... het heeft dus niks te maken met politieke spelletjes, maar met onder andere dat corona ernstiger is, zich sneller verspreid en dat het een onbekend virus is waar mensen geen afweer tegen hebben. Daarnaast zitten we nu 6 maanden in een (semi) lockdown wat niet het geval was in 2018, stel je eens voor hoeveel doden er zouden zijn nu als er nooit een lockdown zou zijn geweest.

28 september 2020 om 20:41

Tuurlijk moeten we ons zorgen maken en de maatregelen zijn prima. Maar vraag me af hoe is het zo simpel dat bijv. Die tour de france baas positief was, even eruit en hoppa paar dagen later weer in orde en terug en zo vele voetballers. Zo had je ook de spaanse media die overdreven negatief was over de situatie en spraken een dokter uit een Madrileense ziekenhuis, die vervolgens hun standpunt totaal tegensprak e.d. het is gewoon heel erg vreemd.

Wat ik niet snap is waarom we gewoon de zieken en zwakkere in de samenleving niet beschermen door ze af te zonderen. Bijvoorbeeld boodschappen, musea, concerten, winkels bezoek etc. Elke dag of aantal tijdstippen per week bepaalde tijden met corona maatregelen invoeren voor deze groepen. Rest van economie met rust laten, want de gemiddelde man zal er niet van overlijden. Dit is meest ideale oplossing

28 september 2020 om 20:18

Doet me denken aan Duitsland 1939, die hadden het helemaal uitgewerkt. Zwakkeren inderdaad goed afscheiden van de rest, in speciale kampen, met speciaal werk, speciale behandelingen, speciale douches. Je kunt toch niet alle ‘zwakkere’ afscheiden? Iedereen met astma, diabetes, k*** en iedereen boven de 60/70 apart zetten? Ook ‘zwakkeren’ moeten gewoon werken, als je buschauffeur, verpleegster of bouwvakker bent kun je niet zomaar thuis gaan zitten en 1 uurtje per week boodschappen doen. Niet iedereen die ‘zwak’ is zit doodziek thuis hè? Je kunt met astma en diabetes (zelfs met bepaalde vormen van k***) gewoon oud worden en gewoon voltijds werken. Er zit enorm veel nuance in. We zouden ook wat meer rekening met elkaar kunnen houden als alternatief dat de ‘zwakkere’ bepaalde plekken beter kunnen vermijden, zoals drukke bars, daar ben ik het overigens heus wel met je over eens.

28 september 2020 om 21:58

Probleem is alleen dat bijvoorbeeld (jonge) mensen die werken in een verzorgingstehuis, ziekenhuis, etc. een veel grotere kans hebben om besmet te raken in jouw situatie en daardoor ook weer een grotere kans hebben om de zwakke (oude) mensen ziek te maken.

Wat ik niet snap is waarom we gewoon de zieken en zwakkere in de samenleving niet beschermen door ze af te zonderen. Bijvoorbeeld boodschappen, musea, concerten, winkels bezoek etc. Elke dag of aantal tijdstippen per week bepaalde tijden met corona maatregelen invoeren voor deze groepen. Rest van economie met rust laten, want de gemiddelde man zal er niet van overlijden. Dit is meest ideale oplossing

28 september 2020 om 20:03

Omdat dat miljoen mensen zijn. Er wordt wel eens onderschat hoeveel mensen er eigenlijk in de verscheidene risicogroepen zitten. Dus het is misschien wel een ideale mogelijkheid, maar geen heel realistische helaas.

28 september 2020 om 20:18

Dat kan maybe wel zo zijn..maar we hebben t over maar 5% vd totale bevolking. Dit zou ook een maatregel voor 6 maanden zijn, want dan zal er wel een Vaccin zijn. Want door de lockdown krijgen we straks veel meer problemen (economische maar zeker ook psychologische). Dan kan die 1 mln getal straks oplopen naar 2 mln op termijn

28 september 2020 om 20:22

1.2 miljoen mensen hebben diabetes, 1.55 miljoen hart- en vaatziekten, 640.000 mensen met astma, 3 miljoen 65+ers, honderdduizenden hebben k***. Zal vast wat overlap in zitten, maar het is echt wel een grote groep hoor. Zeker geen 5%

Wat ik niet snap is waarom we gewoon de zieken en zwakkere in de samenleving niet beschermen door ze af te zonderen. Bijvoorbeeld boodschappen, musea, concerten, winkels bezoek etc. Elke dag of aantal tijdstippen per week bepaalde tijden met corona maatregelen invoeren voor deze groepen. Rest van economie met rust laten, want de gemiddelde man zal er niet van overlijden. Dit is meest ideale oplossing

Het gaat niet veel veranderen, want men gaat gewoon verder met hun leuke leven. Laat alles dan maar ook kapot gaan.

Ik heb met stijgende verbazing naar de persconferentie zitten kijken. Volgens Hugo de Jonge zijn er momenteel 100.000 mensen in Nederland besmettelijk, oftewel 100.000 mensen die het virus onder de leden hebben. Als je je dan bedenkt dat er momenteel slechts 142 mensen met covid op de IC leggen en dit ook nog eens voornamelijk 70+'ers zijn en/of mensen met overgewicht, moet je je op een gegeven moment toch gaan afvragen of alle maatregelen die genomen worden nog in verhouding staan met de ernst van het virus. Zelfs als het aantal IC-patienten de komende twee weken nog zou verdubbelen, betekent dit dat uiteindelijk maar een minutieuze fractie van het aantal coronapatienten op de IC belandt, laat staan hoe laag de daadwerkelijke mortality rate is. Is dit nu echt het virus waarvoor we onze hele economie op slot moeten gooien, en hoelang gaan we hier uberhaupt nog mee door? Ik vind het steeds kanslozer worden allemaal, al houd ik me zelf gewoon netjes aan alle regels.

28 september 2020 om 21:21

Nee kijk uit, zo kritisch mag je niet denken hoor. Het volk moet net schapen geloven dat het heel heel ernstig is voor iedereen want dan kan elk maatregel en gevolg verantwoordt worden. Agh, een eco crisis is op gang gezet en niet zomaar. Het volk is de dupe, zoals de crisis van 2008. En bepaalde machthebbers vieren straks feest. Maar idd lichtzinnig mogen we het niet nemen maar dat doe ik ook niet.

28 september 2020 om 22:32

@sociofan1, ik snap niet dat jullie, en daarmee bedoel ik complotdenkers, zo 'kritisch' zijn dat jullie dingen zien die er waarschijnlijk niet eens zijn, waarna jullie vervolgens niet zelfkritisch genoeg zijn om in te zien dat wanneer je de term 'schapen' gebruikt je jezelf als een complete dorpsidioot neerzet en je punt geen kracht bij zet. Waar gaat het mis?

29 september 2020 om 13:41

@Rhynocerys. Ik vind jouw reactie schandalig. Welke zaken zien 'wij' die er niet zijn ? Alle info haal ik waarschijnlijk van dezelfde en meer informatiebronnen vandaan die jij leest. Je moet alleen wat meer moeite doen om de zaken te bestuderen en dan mag je best je vraagtekens zetten bij het beleid, maar vertrouw jij maar lekker op de overheid, want dat is zo lekker veilig.

29 september 2020 om 18:51

Lachwekkend joh, en dan zo filosofisch gaan zitten doen alsof je wat zegt terwijl het leeg is, goedkoop en zwak. Ja ja complotdenkers, altijd makkelijk om dat woordje erbij te halen. Zoals hey ga geen slachtofferrolletje zitten spelen. Man laat ze lekker blind de Overheid geloven prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren