Elia verklaart ‘vluchtgedrag’: ‘Ik was niet boos, maar een bezorgde vader’

Maandag, 28 september 2020 om

Eljero Elia verliet de Galgenwaard zondag na de 3-1 overwinning van FC Utrecht op RKC Waalwijk vrijwel direct en dit leidde tot de nodige speculatie onder de achterban van de Domstedelingen over de beweegredenen van de aanvaller. Elia zelf heeft een dag later via Twitter een korte verklaring naar buiten gebracht, waarin hij stelt dat hij snel vertrok omdat zijn dochtertje met spoed naar het ziekenhuis was vervoerd.

“Helaas heb ik gemerkt dat er gespeculeerd wordt over het vluchtgedrag wat ik gisteren zou hebben vertoond na de wedstrijd”, schrijft Elia op het sociale medium. “Voor de duidelijkheid: ik was niet boos maar een bezorgde vader die het liefst zo snel mogelijk naar zijn dochter toe wilde.”

“Na de wedstrijd kreeg ik te horen dat mijn dochter van pas zes jaar oud met spoed naar de IC is gebracht. Wat zou jullie reactie zijn? Voortaan is het wellicht beter om niet gelijk conclusies te trekken als je niet overal van op de hoogte bent. Bedankt voor jullie begrip”, sluit hij af.

Elia kwam zondag als invaller een kwartier in actie tijdens de wedstrijd die FC Utrecht dankzij doelpunten van Mimoun Mahi, Gyrano Kerk en Sander van de Streek met 3-1 won. De ploeg van trainer John van den Brom stond maandag overigens alweer op het veld tegen ADO Den Haag en dat oefenduel achter gesloten deuren werd met 1-0 verloren. Voor FC Utrecht was er desondanks goed nieuws, aangezien aanvoerder Willem Janssen na lange afwezigheid zijn rentree maakte. Ook Elia speelde mee tegen de Hagenaars.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door master d)

Hij heeft hier een punt, maar het is toch wel vrij opvallend dat Elia wel heel vaak bij dit soort momenten betrokken is. Het helpt ook niet mee dat hij richting de 40 gaat, en nog steeds reageert als een puber.

28 september 2020 om 17:31

Ik vind het vooral jammer dat jij een heftig verhaal aangrijpt om hem alsnog een trap onder de riem te geven terwijl hij juist vraagt om na te denken voor je iets de wereld ib gooit.

28 september 2020 om 17:31

Nou hier kun je toch niks aan doen. Is iets waar elke vader doodsbang voor is. Altijd maar die schijnwerpers er op en dingen verzinnen.

28 september 2020 om 17:32

Pardon? Welke soort momenten? Ik lees dit voor het eerst dat hij snel vertrokken is. Notabene omdat zijn dochter op de ic ligt. Empathisch vermogen ligt niet hoog zie ik.

28 september 2020 om 17:45

Ja als jij iedere keer als er uiteindelijk niets aan de hand blijkt zegt dat hij vaak bij dat soort momenten betrokken is dan zijn het uiteindelijk veel momenten ja. Achteraf blijkt er vaak niets aan de hand en moet iedereen Elia vaak hebben omdat hij gewoon niet zo slim overkomt. De man heeft gewoon het hart op de goede plek en kan daar verder ook niet zoveel aan doen.

28 september 2020 om 19:09

@Santi10Iedere bezorgde vader zou toch hetzelfde doen als zijn dochtertje in het ziekenhuis is opgenomen. Sorry, maar je kunt alles zeggen over Elia en kritiek is vaak terecht, maar hier heeft hij het enige juiste gedaan. Sterker nog, ik had het hem kwalijk genomen als hij het voetbal boven zijn dochter had geplaatst. Zij ligt op IC in ernstige toestand. Ajb, kunnen wij heel even erbij stil staan dat er misschien belangrijkere zaken bestaan dan voetbal?

28 september 2020 om 20:43

Dat is toch ook wat ik zeg?

28 september 2020 om 20:59

@Santi10 Misschien bedoel je hetzelfde maar begrijpen wij mekaar verkeerd. Het feit dat je zegt 'opvallend dat Elia wel heel vaak bij dit soort momenten betrokken is' daar heb je in zekere zin gelijk als het gaat om het verzijlen in negatieve situaties, maar ik vind dat wat hier is gebeurd daar compleet los van staat en geef enkel aan dat het volledig valide is dat hij ervoor kiest om naar zijn dochtertje te gaan. Je lijkt deze situatie te brengen als onder 1 noemer ten opzichte van andere situaties en dat vind ik niet terecht. Maar aan je reactie te zien kan het mogelijk anders bedoeld zijn.

28 september 2020 om 21:46

Mijn punt is dat bij zulke situaties altijd de naam Elia naar boven komt. In dit geval heeft hij een punt, maar is het dan puur toeval dat het bijna altijd Elia is?

28 september 2020 om 22:06

Ga er vanuit dat dit serieus is en hij niet over de rug van zijn dochtertje dingen gaat verzinnen dat ze op IC ligt, maar goed daar zijn wij het allebei wel over eens denk ik. Kijk, ik ben fan van de voetballer Elia, maar niet van de persoon en vooral om zijn gedrag op Social media en ik zie zijn naam ook iets te vaak. Maar alles staat los van deze situatie en goed dat hij hiervoor naar huis is gegaan. Nogmaals ik zie dat je met dezelfde intenties het bericht hebt geschreven en je vooral irriteert aan eerdere momenten met Elia en daar kan ik het zeker in vinden.

Hij heeft natuurlijk een valide reden, ik zou exact hetzelfde hebben gedaan. Maar over begrip gesproken, hij zou ook moeten begrijpen dat mensen hier iets achter gaan zoeken. Het gebeurt namelijk niet zo vaak dat iemand direct na de wedstrijd z'n hielen licht.

Groot gelijk om bij zo’n bericht zo snel mogelijk het stadion te verlaten. Vond het vreemd dat hij er pas zo laat in kwam. Kan begrijpen dat dit in combinatie met hoe hij op de bank zat tot bepaalde speculaties leidt. Echter zijn die met dit statement wel ontkracht.

"Wat zou jullie reactie zijn... etc." Dat staat mij wel een beetje tegen om eerlijk te zijn. Vertel gewoon het verhaal over je dochter en klaar. Nergens voor nodig om zo gefrustreerd verder te gaan met je bericht.

28 september 2020 om 18:53

@Jopie22 dat is lekker makkelijk zeg men mag maar van alles suggereren en hem in een kwaad daglicht zetten zonder enige kennis maar hij moet wel Brave Hendrik even kalm uitleggen wat er wel aan de hand is. Een keer twee keer ok maar ieder keer negatieve speculaties rondom jouw naam gaat irriteren. Vind het een prima reactie met een beetje gif niks mis mee ... Als jij meermaals onterecht worden beschuldigd, gaat jouw toon vanzelf naar standje vijandig. Niets is menselijker dan dat!

28 september 2020 om 19:20

Dus moet je die vijandigheid maar tonen? Lijkt mij nergens voor nodig. Zo jaag je alleen maar meer mensen tegen je in het harnas.

28 september 2020 om 21:02

Zij brengen hem toch ongevraagd in een “bepaalde” positie? Dan mag hij volgens mij best geïrriteerd reageren. Zou ik ook doen als mensen weer van alles zouden verzinnen.

28 september 2020 om 21:20

Jij zegt 'weer' FCVoetbal23 net als Savano benoemd dat het hem vaker overkomt. Maar daar is Elia zelf bij. Met zijn uitlatingen, al dan niet door kamp Elia. Als hij wat tactischer zou zijn met zijn uitspraken en handelingen dan zouden jullie niet over 'weer' spreken.

28 september 2020 om 23:43

Er word voetballers vaak verweten sprekende poppen te zijn. Elia onttrekt zich daaraan, moet ie weer tactischer zijn.... Mijn ex-zwager zei altijd "je kan het fout of verkeerd doen" Hou toch op.

29 september 2020 om 06:38

En je ex-zwager heeft het verkeerd gedaan, aangezien hij anders nog bij je zus was geweest? 😉. Elia moet zelf weten wat en hoe hij doet. Maar hij kan dit ook voorkomen. Sommige spelers, in gelijke situaties, krijgen hier niet mee te maken. Omdat zij zich simpelweg anders opstellen. Je hebt zelf de keuze.

Wat is dat voor ta3sin Elia. Dat moet je niet doen hoor. En dat verhalen halen kan hij beter achterwege laten, hij is geen jeugdspeler meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller92
M. MahiAanvaller62
R. HakeUnknown
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Utrecht 8 0 2 0
2019/2020 Medipol Basaksehir 23 3 3 0
2018/2019 Medipol Basaksehir 21 1 4 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0
2016/2017 Feyenoord 24 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van Gangelen reageert op ‘fittie’ met Elia: ‘Hij nam zijn telefoon niet op’

Eljero Elia was afgelopen maandag behoorlijk kwaad op Jan Joost van Gangelen. Volgens de presentator van FOX Sports had de vleugelaanvaller van FC Utrecht tegen PEC Zwolle (1-1) aan een cameraman...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren