Roger Schmidt ‘onnavolgbaar’: ‘Volgens mij geeft dat ook een beetje frustratie’

Maandag, 28 september 2020 om

PSV kwam zondag niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo en een dag later worden er vraagtekens gezet bij de keuzes van trainer Roger Schmidt. De oefenmeester koos er in Twente voor zijn basiself ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen NS Mura in de Europa League op meerdere plekken te wijzigen en hield onder meer Donyell Malen en Ryan Thomas op de bank.

Clubiconen René en Willy van de Kerkhof plaatsen hun vraagtekens bij de keuzes van Schmidt: “Het was een teleurstellende wedstrijd. Ik kan hem even niet volgen. Donderdag win je in de Europa League met 5-1 en dan ga je drie of vier basisspelers eruit halen voor de volgende wedstrijd”, stelt Willy van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant.

Schmidt maakte deze keuzes naar verluidt onder meer vanwege het kunstgrasveld waarop in Almelo gespeeld moest worden, de zware blessures die Malen en Thomas pas net achter zich hebben gelaten en het drukke programma van zijn ploeg. René van de Kerkhof denkt echter niet dat dit de juiste manier van handelen is: “Je hébt die spelers, die moet je gewoon opstellen. Het was gewoon slappe hap zondag. Zeer matig. Ik heb er een hard hoofd in voor donderdag, tegen Rosenborg BK (in de Europa League, red.). Dat is andere koek dan Heracles.”

Zijn broer voegt toe dat het makkelijker voetballen is als een elftal langer in een vaste samenstelling op het veld staat en de spelers daardoor beter op elkaar ingespeeld raken: “Als er anderen gaan voetballen, wordt dit steeds moeilijker. Die hebben weer een andere speelstijl. En als je nooit zeker bent van je plaats, geeft dat volgens mij ook een beetje frustratie. Omdat je niet weet of je iedere week speelt, ook al voetbal je goed.”

Viergever na gelijkspel PSV: 'Die bal komt 100% op mijn schouder'
Meer video's

Poll

Ben jij het eens met de kritiek op Roger Schmidt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door mateja kezman9)

Ach ja en we weten het weer allemaal beter. Enige wat ik gisteren echt niet begreep was het laten staan van Bruma. Voor de overigen is de uitleg prima te rechtvaardigen.

28 september 2020 om 12:02

Ik vond het passeren van Malen ook wel opvallend. Laat mijns inziens ook wel zien dat Malen eigenlijk onvervangbaar is voorin. De komst van Zahavi was echt wel nodig.

28 september 2020 om 12:09

Malen begreep ik nog wel met zijn recente zware blessure en dan moeten aantreden op een kunstgrasveld, dat je hem dan wat meer rust geeft. Heb gelezen dat het ook op zijn verzoek was. Qua spitsen is de spoeling dun natuurlijk met de verkoop van Lammers en de lange blessure van Romero. Zahavi komt nu als vervanging van Lammers, maar aan de andere kant blijft het allemaal erg krap voorin qua spitsen nu Romero is weggevallen.

28 september 2020 om 15:02

Master D, Madueke en Gakpo kunnen ook op de spits posities spelen. Ik vind dat de positie juist wel goed bezet is. Bruma bewust even buiten beschouwing gelaten, aangezien ik die liever niet meer in een psv-shirtje zie na dit weekend.

28 september 2020 om 19:02

Heracles uit is altijd lastig met het ergste kunstgras van de eredivisie. Vraag maar aan bijvoorbeeld Ajax. En ajax verloor er afgelopen seizoen niet alleen punten maar ook spelers die daar geblesseerd zijn geraakt. Als hij Malen had opgesteld en die had gisteren een zware blessure opgelopen dan was de eenhersenige tweeling daar weer over gevallen.

28 september 2020 om 12:25

Er is wel meer wat ik gisteren niet begeep. Gakpo en Ihattaren als spitsen koppel? Sadilek die kan niet eens mee bij MVV? “De verlosser” Schmidt moet gewoon normaal gaan doen en niet zo interessant proberen te doen.

28 september 2020 om 12:46

Mee eens. Zowiezo de keuze om Bruma op te stellen ipv Madueke wie Donderdag ook niet mee deed vond ik vreemd. Dat je dan Ihattaren opsteld en Malen rust wilt geven kan ik begrijpen. Ben benieuwd waar Schmidt Donderdag mee aankomt.

28 september 2020 om 23:09

Tuurlijk joh! Gakpo en Ihattaren in de spits. Lekker man!

Je moet begrijpen, die jongens spelen donderdagavond een europese wedstrijd. Vrijdag vliegen ze terug en trainen een beetje, zaterdag beetje trainen en reizen naar Almelo, zondag weer een wedstrijd. Het is normaal dat niet iedereen even fris oogt, vooral niet als je zo een jonge ploeg hebt. Ze hebben nauwelijks tijd om te herstellen.

28 september 2020 om 11:19

Klopt allemaal, maar het is het begin van het seizoen, waarbij iedereen nog fris hoort te zijn.dit soort acties tegen het einde van het seizoen zijn logischer.

28 september 2020 om 11:36

Bayern Munchen verloor afgelopen weekend ook dik. Heeft allemaal te maken met voorbereiding. En het blijven mensen met een lichaam, als je lichaam er vandaag anders over denkt dan heb je weinig in te brengen.

28 september 2020 om 14:12

Want een wedstrijd tegen Mura die je na 60 minuten of zo al binnen hebt is qua intensiteit te vergelijken als een verlenging voor een prijs tegen sevilla? En Hoffenheim en Heracles zijn ook gelijkwaardig. Als je als speler die 2 potten in het begin van het seizoen niet aankan dan heb je niets te zoeken in het profvoetbal. Enig geldig excuus is inderdaad Malen die nog geen risico wil en durft te lopen op kunstgras. Voor de rest moet de Schmidt gewoon de juiste mensen op hun eigen plek neerzetten en niet doen alsof hij het voetbal heeft uitgevonden.

28 september 2020 om 11:21

Het seizoen is net begonnen en nu al niet fris zijn hoe moet dat gaan als ze verder in het seizoen zijn. Ajax speelt ook met veel jonge spelers en die moeten er altijd staan. Ze strijken toch ook het volwassen salaris laat ze lekker werken voor het geld. Hou op met maar steeds die luiers te verschonen. Dat ze fouten maken is normaal masr jonge spelers herstellen juist veel sneller dan oude tenzij ze niet gezond leven.

28 september 2020 om 11:42

Ajax heeft dit jaar nog geen europese wedstrijden gespeeld, daarnaast hebben ze het voordeel dat zij op zijn laatst op woensdag europees spelen waardoor meer tijd hebben om te rusten en voorbereiden. Daarnaast vind ik het flauwekul dat ze niet moeten zeuren omdat ze veel geld verdienen. Ze blijven immers mens, met een menselijke lichaam dat ook herstel en voorbereiding nodig hebben. En jonge speler herstellen LICHAMELIJK inderdaad sneller, maar mentaal is het weer wat anders.

28 september 2020 om 14:14

Maar 2 potten voetbal die nog niet eens qua intensiteit hoog zijn moeten ze toch gewoon aankunnen. Stel je toch eens voor dat je met die onzin aankomt in de Bpl, waar ze periodes van 3 wedstrijden per week hebben. De intensiteit daar is gewoon een factor 3.

28 september 2020 om 11:22

Dat vind ik zo'n flauwekul. Echt alle spelers willen altijd Europees spelen en roepen dat het lekker is om wedstrijden te spelen ipv te trainen.

28 september 2020 om 11:38

Ja tuurlijk, wedstrijden voetballen is altijd leuker dan trainen. Maar een goede voorbereiding en goede rust is daarentegen weer belangrijker dan lekker wedstrijden voetballen. En die kans hebben ze niet gehad.

28 september 2020 om 14:15

Leg eens uit, ze hebben de langste zomerstop sinds eeuwen gehad. Door Corona hebben de meeste sinds maart alleen maar relax getraind.

28 september 2020 om 15:46

Dat klopt, maar als je altijd 80 kilo drukt in de gym. En je doet bijna 5 maanden niks en je gaat weer, dan duurt het ook weer ff voordat je 80 kilo drukt. En dan kan je wel zeggen dat ze de voorbereiding hebben gehad, maar daar is de weerstand natuurlijk lager en speelt iedereen 45 min. Nu hebben Dumfries Teze en Max bijvoorbeeld in 8 dagen tijd 3x 90 min gespeeld. Ook nog eens op kunstgras. Dat verklaart ook alle wisselingen die Schmidt heeft gedaan, want het vraagt gewoon veel van je lichaam en je gaat dan makkelijk geblesseerd raken. Daarom verwacht dat ze in het midden van het seizoen minder last gaan hebben van al die terugvallen, omdat hun lichaam er gewend aan is geraakt.

Ik vond het ook al vreemd, Maar als het inderdaad met oog op de knie blessures is dan kan ik het best begrijpen. Ik kan er namelijk niet bij dat die expres een opstelling opstelt die slechter is. Geef hem de tijd, Hij weet echt wel wat die doet

Je moet Malen voor de rest van het seizoen riskeren? Logische keuze van een trainer die dus vooruit kan kiken. Dat de vervangers zo matig zijn is jammer, maar meer de TD aan te rekenen dan de trainer. Straks met Sangare en Zahavi en de andere beoogde basiself ziet het er gewoon sterk uit (als de aannames over die twee nieuwelingen kloppen).

Kampioen gaat PSV niet worden. Spelers sparen voor Europese duels vind ik derhalve prima. Het geeft ook weer aan dat de selectie van PSV niet goed genoeg is in de breedte. Hopelijk kan Zahavi wat toevoegen in offensief opzicht.

28 september 2020 om 11:48

Haha sluit jij je maar vast aan bij het gros dat nu al Ajax naar het kampioenschap praat. Al heeft Ajax in alle opzichten de beste papieren moeten ze het gewoon nog maar even waarmaken. Dat Schmidt gisteren koos voor anderen was voor mij ook lastig te begrijpen maar om nou na 1 gelijkspel waar er matig gespeeld wordt PSV direct af te schrijven is ook wel weer wat. Ajax heeft nou tegen Sparta en Vitesse ook niet geweldig gespeeld en nu wil ik ze zondag ook nog wel eens zien uit in de Euroborg .

28 september 2020 om 12:02

Wat een clichés. Mijn voorkeur gaat uit naar Psv, maar om nou te denken dat ze kampioen gaan worden is zelfs mij als Arsenal supporter te naïef. Je moet verder kijken dan de wedstrijd tegen Heracles. Tegen Emmen wat het ook al nipt, in de EL win je met 1-5 maar het was ook niet heel soepel in de eerste helft etc.

28 september 2020 om 12:17

Uit bij Groningen was het prima, Emmen was inderdaad niet heel super maar daar komen ze goed weg. Maar ik heb nog geen enkele topclub heel fantastisch zien spelen dit seizoen tot nu toe. Feyenoord gister tegen Den Haag zag er verdedigend ook nog niet geweldig uit, Ajax bij Sparta door een misser van de keeper op 0-1 winst en Vitesse thuis ook nog niet super en AZ heeft het ook lastig genoeg. Ik heb vertrouwen erin wanneer Schmidt de toegewezen spelers met Zahavi en nu Sangare erbij krijgt het wel gaat draaien. Al neem ik het hem wel kwalijk dat hij Bruma liet staan gisteren haha

Donderdag EL play off is zoveel belangrijker dan Heracles uit. Thomas en Malen komen terug van een kruisband blessure en zijn belangrijk momenteel. Ihatarren is niet fit dat is overduidelijk. Gister was niet goed, maar je kan hem ook nog winnen met de kans van Malen en de laatste kopbal van Dumfries. Wat een kritiek direct. Slaat echt nergens op. Bruma heeft veel ongelukkige acties ja, maar die had ook niet gespeeld als Lammers of Romero er nog waren. Dan staat Gakpo op links.

28 september 2020 om 12:48

Maar waarom speelde Madueke dan niet ipv Bruma? Waarom de keuze voor Bruma boven Madueke? Donderdag was Bruma toch ook reteslecht en ik vind Madueke wel lekker voetballen. Ik snap alle beslissingen wel alleen kan ik Bruma absoluut niet begrijpen en hem dan ook nog 90 minuten laten staan, schiet mij maar lek.

28 september 2020 om 13:26

Bruma speelde donderdag juist wel aardig met 2 assists. Gister was het inderdaad wel pover.

Uitstekende keuze van de trainer om Malen niet te laten spelen op dat verschrikkelijke plastic veld.de keuze om Bruma te laten staan is dan wel weer onbegrijpelijk.

Wat ik opvallend vind, is dat alle kenners zeggen dat het spel van Schmidt gebaseerd is op hoog druk zetten,ik heb dat gisteren net gezien. Het had meer weg van het spel wat Advocaat graag speelt

28 september 2020 om 14:17

Het was toch gewoon typisch reactie voetbal, waarbij er vanuit de verdediging werd gevoetbald? Zo speelt PSV toch altijd al.

28 september 2020 om 14:23

Ja, precies. Het zal erger worden, want Ihataren wordt geslachtofferd en er is een Ivoriaan? als extra slot gehaald. waar blijft het hoge druk zetten.jaap Stam probeerde het met Feijenoord. Hij kreeg misschien te weinig tijd. Advocaat zei gisteren heel duidelijk: dat kunnen mijn spelers niet. Hij stelt; voetallen vanuit de omschakeling. Precies wat Schmidt nu ook doet, mar misschien past hij het nog aan

Malen sparen prima en begrijpelijk, laat de rest dan wel op zijn positie staan. Bruma ga ik geen woorden meer aan vuil maken.

Tsja, je zult als trainer van PSV maar met spelers als Pablo Rosario en Armindo Bruma in je selectie zitten. Daar krijg je als trainer toch een nachtmerrie van? Er is maar één oplossing: Beide pseudo voetballers zo snel mogelijk lozen. Uiteraard mits mogelijk.

Scheidt is een arbeid trainer، hij houdt van spelers die hard werken en niet van de techniek en vernuf en ik vrees dat het hem heel wat problemen gaat leveren met een aantal van die jongens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Denzel Dumfries: ‘Op een gegeven moment begon ik me daaraan te irriteren’

PSV begon de Europa League-campagne donderdagavond met een 1-2 nederlaag tegen Granada. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar zagen de Spanjaarden de stand na rust...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren