Spaanse kranten zien water branden: ‘Frenkie de Jong está en su salsa’

Maandag, 28 september 2020 om 10:25Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:25

Barcelona startte zondagavond in het officiële debuut van Ronald Koeman met een overtuigende 4-0 overwinning op Villarreal aan het nieuwe seizoen in LaLiga. In het 4-2-3-1-systeem van de Nederlander lijkt de dynamiek van het ‘oude’ Barcelona, met Lionel Messi als valse negen, weer terug te zijn. De spelers van los Azulgrana waren in het Camp Nou vanwege hun continue loopacties en de variatie in het aanvalsspel moeilijk te bespelen en ook Frenkie de Jong lijkt op te bloeien in het systeem van zijn landgenoot. De kranten in Spanje waren onder de indruk van de manier waarop de Nederlander voor de defensie speelde, terwijl Sergio Busquets juist geen punten scoorde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ansu Fati is zo'n mooie voetballer om naar te kijken. Iedere actie met de intentie om gevaar te stichten en zo technisch begaafd. Je ziet gewoon dat verdedigers bang zijn om hem aan te pakken in de zestien, omdat hij altijd een manier weet om de bal langs je te krijgen. Vorig seizoen ook 7 goals gemaakt en sinds zijn debuut 1 jaar geleden zo constant goed bezig geweest. En pas 17 jaar. Wereldtalent.

28 september 2020 om 07:42

Wat een dynamiek en explosivieteit dat mannetje.

Barca goed met Coutinho en Fati als de beste. De veldbezetting ziet er een stuk beter uit. Het lijkt alsof de centrale verdedigers meer ondersteund worden.

Frenkie speelde oké. Niet meer of minder. Zoals je kon zien komt hij nog steeds heel vaak op die linkshalf positie uit en gaat ook nog steeds de 16 in dus niks heeft met posities te maken. Op de Barca forums zijn ze trouwens niet positief over hem en vinden dat hij veel beter moet spelen. Pjanic vonden ze in de minuten dat hij speelde een stuk beter en vooral in het versnellen van het spel. Frenkie blijft toch ietswat het tempo eruit halen. Hopen dat hij vaker speelt zoals tegen Napoli laatst in de CL

28 september 2020 om 09:30

De zwakke posities waren toch echt Busquets en Griezmann. Frenkie stond wel een keer te schutteren vlak voor eigen 16. Hij kon de bal niet kwijt en bleef te lang lopen.

28 september 2020 om 10:29

Ik vond Griezmann niet eens zo gek slecht. Had ook zo maar een assist kunnen hebben als Coutinho het overstapje van Messi begrepen had. Hopen dat de wisselwerking met hem en Messi zich ontwikkelt en dat hij wat meer vertrouwen oppikt om in de spits op te duiken. Voor mijn gevoel deed hij dat te weinig op de momenten dat Messi terug was gezakt.

28 september 2020 om 10:55

Ik denk dat ongelukkig een betere verwoording is. Lijkt wel alsof Griezmann en de andere elkaar niet zo goed begrijpen. Wanneer hij de bal had verloor hij deze niet, alleen voor een aanvaller is hij heel onzichtbaar. Er zijn weinig spelers die een team goed kunnen laten lopen, maar er zijn veel spelers die goed kunnen spelen in een goed draaiend elftal. Ik durf steeds mer te neigen dat Griezmann onder de laatste categorie valt.

Het is maar één wedstrijd natuurlijk, maar in principe zijn ze er achter wat veel Frenkie-fanaten en ik afgelopen jaar al zeiden: Busquets heeft onterecht zoveel krediet gehad. Hij vertraagt enorm het spel, Frenkie is daarbij ook nog veel balvaster en dirigeert de tempowisselingen. Busquets was Barcelona, Frenkie is Barcelona.

28 september 2020 om 00:45

Hoe bedoel je? Busquets is juist de speler die vaak in 1 keer de bal vooruit speelt. Je kunt zeggen dat hij het niet meer kan belopen of verrast word in de aanname maar vertragen doet hij niet. Dat doet Frenkie juist door de bal teveel te toetsen. Frenkie heeft deze loftrompet nog helemaal niet verdient. Een aantal goede wedstrijden vorig jaar maar het moet beter. Heeft het geluk dat Koeman daar nu zit maar de Barca fans zijn zeker niet lovend momenteel. Ze vinden dat hij te weinig arsenaal heeft in zijn oplossingen

28 september 2020 om 01:11

Beetje meer respect voor busquets mag ook wel. Vandaag bagger, maar vorig jaar vaak ook goed. Frenkie moet alles nog bewijzen bij barcelona

28 september 2020 om 09:32

Met alle respect, maar Busquets speelde de 1e helft toch niet goed?

28 september 2020 om 08:42

Onterecht krediet heeft gekregen? Busquets heeft krediet en status zelf opgebouwd. Was vanaf 2009 tot 2015 de beste cvm die er rond liep. Aanvallers hadden door dat geen zin had om hem onder druk ye zetten want hij speelde je zo weg. Vind hem de laatste 1.5 jaar niet meer van dat niveau maar om nou te zeggen dat Busquets onterecht krediet heeft gekregrn..

28 september 2020 om 09:39

@barca haha precies. En als ze wel druk gingen zetten werden ze dik de bossen ingestuurd. Of gingen ze rollen zoals mesut ozil een keer achter kwam

28 september 2020 om 15:34

ik vind Frenkie tot dusver ook alles behalve indrukwekkend bij Barca

Frenkie speelt serieus slecht voor zijn doen. Ik verwacht gezien zijn kwaliteiten echt veel meer van hem. Hij kan zo dominant zijn als diepliggende spelverdeler en dat zie ik nu gewoon niet. Frenkie de Jong heeft zijn top10 beste wedstrijden nog steeds allemaal voor Ajax of Oranje gespeeld, en het wordt tijd dat Barça die Frenkie gaat zien.

28 september 2020 om 01:01

Ben het grotendeels met je eens. Vond zijn wedstrijden tegen Napoli en Betis echter wel in de top 10 staan zelf.

28 september 2020 om 01:09

Precies, die wedstrijden was hij ook heel goed. Vond frenkie vandaag ook niet slecht. Niet top, maar gewoon oke.

28 september 2020 om 01:21

Misschien verwacht ik teveel van hem?

28 september 2020 om 06:55

mensen verwachten te snel veel van hem. hij was bij ajax net 1 jaar echt top en was al weg, moet gelijk er staan bij barca, ik verwachtte zelf minimaal 1-2 jaar om aan te haken echt, make or break, ik weet niet of hij het red. Door corona loopt hij achter want dat jaar is er nauwelijks geweest nog, en onderbroken, maar ik geef hem nog zeker 6 maanden en dan zien we wel

28 september 2020 om 02:16

Hoezo speelde hij slecht ik vond het allemaal wel meevallen. Villareal was dan ook erg zwak geen reden om dan alles te geven wat je in je hebt..

28 september 2020 om 12:33

Ik heb een deel van de tweede helft gezien en voor zijn doen leed hij erg veel balverlies in de verdediging nota bene. Het werd gelukkig voor hem niet afgestraft.

HIj lijdt nog altijd teveel balverlies op een positie waar je gelijk een tegendoelpunt kunt incasseren. Hij kan zijn keeper inspelen en weglopen, wil meneer nog even gaan draaien op het punt van zijn strafschopgebied.

28 september 2020 om 07:44

Dat zag ik ook een aantal keer. Hoewel ik alleen de 2e helft keek en het stond al 4-0. Als hij dit tegen betere teams doet kan barca zo een doelpunt tegen krijgen. De 2e helft vond ik de Jong een 6je

Kan me niet voorstellen dat ze hem geweldig vonden ze spelen. Voor mij kwam ie niet eens in de buut van “goed”, met z’n balverlies en afwezigheid.. heel raar dit.

Zo geweldig speelde Frenkie niet. Het was voldoende, dat wel. Hij heeft speelde de bal voor zijn doen vaak verkeerd in. Dat moment waar hij de bal plots verliest rond de eigen 16-meter was typerend. Hij wisselde hele goede momenten af met hele matige momenten. Wat wel opviel is dat hij nu meer dreiging naar voren heeft. Niet te veel passen breed.

Ik vond het altijd verschrikkelijk om naar Barcelona te kijken omdat het altijd maar het zelfde moest zijn 1x raken etc.. bij die 2e goal zag je goed wat het kan doen als een speler wat meters naar voren kan maken. Waar normaal Messi gelijk de bal kreeg op rechts, liep Coutinho nu in en kon Fati aanspelen en die maakte de 2-0.
Vond de 1e helft vrij vermakelijk. 2e helft was de lol er vanaf.

28 september 2020 om 08:44

naja op zich is het best handig als barca spelers heeft die snel de bal rond kunnen spelen. Als een bayeren of city je straks onder druk zet moet je niet hele tijd veel meter gaan maken met de bal als speler.

28 september 2020 om 08:57

Als je met Coutinho en Messi speelt heb je spelers die met 1 beweging zoveel ruimte voor zichzelf kunnen creëren. Waardoor ze ook meters kunnen maken. Beetje heavy metal voetbal zou Barcelona goed doen

Eerste helft was goed tweede helft viel tegen ook van messi en frenki.

Hoop energie in de eerste helft. Lang niet gezien bij Barca. Koeman zal veel meer belang hechten aan de fitheid van de spelers. Frenkie was zeker niet zo goed als de pers wil doen geloven. Busquets zal wel weinig wedstrijden meer starten. Die was niet best. Pjanic en De jong met coutinho ervoor is toch geen gek middenveld. En met Koeman aan het roer, een man met een duidelijk idee zie ik Barca gewoon weer meedoen om de prijzen.

Wat anderen er van vinden zal mij een zorg wezen maar ik heb hogeschool voetbal gezien van Barcelona met Frenkie als dirigent. Wat een spelplezier straat deze ploeg af en heb genoten.

28 september 2020 om 09:39

Nou sorry hoor maar Frenkie maakte veel fouten en was verre van een dirigent gisteren.

Vond Couthino, Fati en Alba wel positief opvallen.

28 september 2020 om 10:10

Precies, Spaanse kranten zijn lyrisch. Maar ja, al die gasten die hier al weken klagen over Koeman kunnen nu niet ineens zeggen dat ze de de eerste helft een geweldig Barcelona hebben zien spelen met Frenkie als dirigent.

28 september 2020 om 15:18

De Hollandse azijnpissers weten altijd wel iets te vinden om iets af te gaan kraken en helemaal als je bedenkt dat er nog steeds een grote groep is die hopen dat Frenkie op zijn bek gaat.

We hebben een nieuw Neymar ontdekte en die is tien jaar jongen dan de Braziliaans. We moeten niet vroeg juichen, het was tegen villarial

Villareal was niet echt wat je zegt een top tegenstander. Ik denk dat 4 oktober pas de eerste echte test komt voor Barca tegen Sevilla. Frenkie maakte twee fouten in de 16 verder sober. De invallers waren ook wel gretig. Pjanic wordt de keyplayer op het middenveld verplaatst de bal sneller dan de jong

Ik hoop echt dat de inbreng van Koeman effect heeft op de inbreng van Frenkie de Jong. Bij het Nederlandse elftal wordt zijn rol door de overige spelers aanvaard, dus het werkt!Gelet op de wedstrijd van gisteren Barcelona- Villareal zie ik dit niet Wordt nog steeds regelmatig overgeslagen en die blinde kip van een Alba raast nog altijd aan de linkerkant zonder naar Frenkie te kijken. Noodzakelijk is dus voor Koeman om een aantal Nederlandse spelers met branie aan te trekkenDe kans is hierop lijkt erg klein.Vergeet niet dat de afgelopen jaar door heel veel Spanjaarden over de gevierde Frenkie de Jong in Nederland vrij negatief werd gesproken zoals men in Nederland vrij negatief was over Alvarez.De Spanjaarden hoopten van Frenkie dat is een speler die zich laat zien, en af en toe dribbelt , kapt , acties maakt en scoort.Ze vonden ook dat ie de boel vertraagt net zoals wij vinden dat Alvarez bij Ajax de boel ophoudt.Wij weten inmiddels dat Frenkie de Jong wel oké is maar misschien geldt dit ook voor Alvarez.Het is in het voetbal soms allemaal zo splinterdun.Goed of slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3782 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 11 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Vrije trap tegen Real Madrid krijgt mogelijk gouden randje voor Schöne

De UEFA heeft de vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van de Champions League. De Europese voetbalbond heeft in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren