De Boer verbijsterd na Ajax - Vitesse: ‘Daardoor kan hij niet een stap zetten’

Zondag, 27 september 2020 om 20:24Chris Meijer • Laatste update: 21:47

Vitesse ging zaterdagavond op bezoek bij Ajax met 2-1 onderuit. Na afloop werd er veel gesproken over doelpuntenmaker Riechedly Bazoer, die het na het laatste fluitsignaal aan de stok kreeg met Daley Blind en Dusan Tadic. Ronald de Boer verbaast zich bij Dit was het Weekend van FOX Sports over het gedrag van de 23-jarige verdediger, die hij samen met Oussama Tannane in de eerste helft fantastisch vond spelen.

“Eerste helft waren ze fantastisch. Als je Bazoer en Tannane in het laatste halfuur ziet spelen, is het niet Ajax tegen Vitesse. Nee, het is Bazoer en Tannane tegen Ajax. Die spelen hun eigen wedstrijd. Dat vind ik jammer, je bent zo goed bezig. Er was ongelofelijk veel irritatie richting Bazoer. Hij maakte een wereldgoal en er zijn geen Vitesse-supporters, dus hij gaat dan zo lopen”, zegt De Boer, terwijl hij zijn hand achter zijn oor legt. “Een beetje opjutten. Dan denk ik: waarvoor? Je hebt bij Ajax gezeten, je hebt fantastisch gespeeld. Maar je moet niet het publiek irriteren.”

Bazoer speelde tussen 2012 en 2017 voor Ajax, waarna hij via VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht bij Vitesse terechtkwam. De verdediger tekende zaterdagavond namens Vitesse tegen de Amsterdammers voor de gelijkmaker toen de thuisploeg met tien man op het veld stond na een rode kaart voor Edson Álvarez en liet zijn blijdschap na het doelpunt vervolgens de vrije loop. Dat leidde tot onvrede bij de supporters op de tribune en na het laatste fluitsignaal juichten Daley Blind en Dusan Tadic ogenschijnlijk bewust voor de neus van de ex-Ajacied.

GELUID AAN ???? Daley Blind gaat na de zege tegen Vitesse even langs diens kleedkamer en roept dan DIT! ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 26 september 2020

“Ik hoorde dat Blind bij de 2-1 voor hem is gaan staan. Je doet het zó goed, ik heb hem daarvoor een paar veren in zijn reet gestoken. Dít is de Bazoer die je wilt zien. Dan laat hij zich verleiden door... Weet ik veel. Er is zoveel irritatie, dan gaat hij zijn eigen wedstrijd spelen. Dan denk ik dat dit het probleem is waardoor hij niet de volgende stap kan maken. Want in potentie heeft hij alles. Dat heeft Tannane ook een beetje, die ging op het einde overal lopen”, stelt De Boer. Tannane scoorde vorige week tegen Sparta Rotterdam nog op uiterst fraaie wijze uit een vrije trap, maar slaagde daar in de Johan Cruijff ArenA niet in.

“Het is een bepaalde manier van schieten, die heel risicovol is. Vorige week stonden de mensen op de banken. Cristiano Ronaldo neemt ze ook zo en acht van de tien gaan de tribune in. Als er dan een in de kruising vliegt, ben je de expert”, zegt Kenneth Perez over de vrije trappen van Tannane. “In 11 seizoenen heeft hij 26 keer gescoord en 18 assists gegeven. Als je dit talent ziet, is dat veel te weinig”, voegt De Boer toe.

“Er mankeert iets aan hem, waardoor hij dus niet die stap kan maken. Hoe hij versnelde, de balbehandeling: het was geweldig. Er komt een moment dat het niet loopt, dat de tegenstander irritant wordt. Hoe reageer je dan? Dat is de valkuil. Hij heeft meer dan genoeg talent”, zo reageert Perez. De Boer besluit: “Dat heeft Bazoer ook, ik hoop dat ze dat gaan beseffen.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Ach men heeft enkel de mond vol over Ajax en een stok om mee te slaan. Bazoer en Tannane deden in hun eentje wat alles Ajacieden volgens velen allemaal walgelijk en kinderachtig maken. Dat Bazoer achteraf zijn koekje van eigen deeg niet kan behappen is hilarisch.

27 september 2020 om 20:34

Volgens mensen in het publiek was Bazoer de hele tijd bezig met duwtjes geven aan Tadic, terwijl de bal aan de andere kant van het veld stond.

27 september 2020 om 20:38

Als Vitesse supporter zou ik me ook dood ergeren aan dat moment dat Bazoer en Tannane bij 2-1 achter 3 man nonchalant proberen uit te spelen en vervolgens kinderlijk balverlies lijden. Wel een fantastische goal van Bazoer overigens. Zou een goeie 6 zijn imo. Heeft een super lichaam, alleen lijkt z’n mentaliteit hem in de weg te staan.

27 september 2020 om 20:50

Bazoer is een fantastische voetballer, alleen mentaal zwak. En hij is geen 6, dan is hij een postbode voetballer. Als RCV of als libero is hij op z'n best. Nu hopen dat hij dit ook inziet en die lijn voortzet !

27 september 2020 om 20:55

Inderdaad een postbode voetballer. Zeg alleen dat hij er alles voor heeft om een fantastische 6 te zijn in potentie, althans dat was hij.

27 september 2020 om 21:11

@fcbogarde Bazoer op 6 bij Ajax en je doet serieus mee in de Champions League. Niemand in de selectie van Ajax komt op die positie in de buurt van zijn kwaliteiten.

27 september 2020 om 21:13

@fcbogarde Waarom is Bazer mentaal zwak? Wat vond je gisteren van Tadic en Blind? Zijn die dan mentaal gehandicapt? En wat te denken van Alvares? Of Tagliafico? Maar Bazoer is mentaal zwak?

27 september 2020 om 21:40

Bazoer had veel meer uit zijn carrière kunnen halen dan doet hij nu doet. Af en toe moeilijk gedrag, maar dat zit een beetje in zijn familie. Is jammer, hij speelde gisteren toch heel aardig

27 september 2020 om 22:13

@skutsjesilen, Nou als Bazoer echt zo goed was dan had hij het wel gemaakt bij Ajax en was hij voor veel geld verkocht. Hij kan goed voetballen maar mentaal gedrag staat hem in de weg om omhoog te gaan en om zijn potentie waar te maken. Met Bazoer ga je niks klaar spelen in de CL want daar wordt wel van je verwacht dat je mentaal veel kan opbrengen. De reactie van Tadic en Blind vind ik ook wat overdreven, maar ze reageren pas na de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd hebben ze de wedstrijd toch goed uitgespeeld, alleen na de wedstrijd liepen de emoties hoog op. Alvarez was niet bewust, maar erg onhandig. Heeft niet echt veel met mentaal gedrag te maken denk ik. En ja Tagliafico heeft zn nare trekjes ben ik het mee eens.

27 september 2020 om 23:04

Uhm Kudus.... Die speelde in zijn eentje het middenveld van Vitesse volledig aan gort. Heeft dezelfde bouw als bazoer een nog betere dribbel en de betere passing. En dan gaan we het geen eens hebben over mentaliteit. Die Kudus helpt schuurs ff uit de brand op het moment dat het hem teveel werd, waar Bazoer helemaal niemand hielp elke keer dat Ajax op het doel van Vitesse afdenderde.

27 september 2020 om 20:56

Ik lees hier toch echt alleen kritiek op Bazoer hoor, en die is niet van Ajax.

27 september 2020 om 21:08

Nee hoor je kan gerust de artikelen van gisteren erbij pakken waar men het voornamelijk aan de Ajacieden wist te wijten.

27 september 2020 om 21:13

Dan moet je die reactie in de artikelen van gisteren plaatsen en niet hier, waar alleen Bazoer bekritiseerd wordt.

27 september 2020 om 21:23

Ik moet helemaal niks knul, ik belicht de volledige situatie in plaats van enkel een gedeelte.

27 september 2020 om 21:49

Wat jij wil, het staat alleen een beetje vreemd om zo'n verontwaardigde reactie over kritiek op Ajacieden te plaatsen onder een artikel waarin geen enkele Ajacied bekritiseerd wordt.

27 september 2020 om 21:09

Waarom heeft De Boer het over Bazoer en niet over Blind en Tadic die zich pas echt onprofessioneel gedroegen?

27 september 2020 om 21:41

Omdat Bazoer en Tannane zich tijdens de wedstrijd lieten opjutten, daar waar Blind en Tadic de plaagstootjes na de wedstrijd uitdeelden. En ja, daar heb ik geen enkel probleem mee, met name als je ziet wat Bazoer richting het publiek doet na zijn doelpunt, dan vraag je er gewoon om.

28 september 2020 om 00:43

Blind en Tadic zijn wel wat ouder he. Ik ben zelf 32 en zou me in wat voor situatie dan ook nooit zo kinderachtig gedragen tegen een 23-jarige. Echt onnodig gedrag en dit heeft ajax helemaal niet nodig. Gewonnen en door, niet nog even kinderachtig een jongen die 10 jaar jonger is een trap na geven

Dit is allemaal toch al uitgekauwd gisteravond en vandaag. Gaan we het dan ook weer hebben over de al dan niet terechte rode kaart van Alvarez. Het belangrijkste zijn de 3 punten en de 100% score, je ziet het aan AZ en PSv dit weekend die onverwacht al steken lieten vallen.

27 september 2020 om 20:39

1e seizoenshelft gaat heel bepalend zijn dit jaar denk ik. Je speelt bijna alleen maar tegen de kleintjes, daarin moet je de punten pakken.

27 september 2020 om 20:47

Ik denk juist dat de 2e seizoenshelft heel bepalend gaat zijn. Dan heb je tijd gehad om ingespeeld te raken. Hebben de topclubs 6 zware poulewedstrijden in de Cl/el in de benen en heb je niet alleen dat het dubbele programma wordt voortgezet, je hebt er ook meer wedstrijden op een hoger niveau tussen, omdat je alle topwedstrijden in de Eredivisie moet spelen. Het wordt echt afwachten wie er dan nog een fitte selectie heeft en dan kan een eventuele voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook nodigt juist een eerste seizoenshelft uit dat de verschillen klein blijven, omdat Ajax, Psv, Feyenoord en AZ relatief veel van hun wedstrijden zullen blijven winnen.

27 september 2020 om 20:51

Wie veel van die kleine wedstrijden wint gaat toch juist fantastisch de 2e seizoenshelft in? Stel AZ ligt 9 punten achter op PSV, dan moet AZ winnen en komt er vol de druk op. Achja, voor beide verhalen valt wat te zeggen denk ik 😉.

Ik hoor de boer alleen maar over gedrag van bazoer en tanane maar niet over gedrag van blind tadic en tagliafico. Had duidelijk weer zijn ajaxbril op. Zal nu ook wel een oranje bril gekocht hebben

28 september 2020 om 12:03

Ronald de Boer is juist altijd extreem kritisch op Ajax, maar echt in overdreven mate. Los even van dit artikel, maar hij is niet bepaald iemand die Ajax voortrekt in discussies.

De Boer kan wel kritiek hebben op Bazoer maar waarom noemt hij dan het gedrag van bv een Blind niet die nou ook niet echt sympathiek bezig was? je zag tegen Getafe al dat dit Ajax niet met vervelend gedrag van spelers van de tegenpartij kan dealen en vandaag zie je dat weer bij een aantal spelers. ze laten zich supermakkelijk uit de tent lokken. dat is toch wel een vorm van mentale zwakte bij een aantal spelers

27 september 2020 om 20:48

Nou volgens mij hebben ze er alleen maar van geleerd. Ze zijn met een man minder lekker blijven voetballen. Uiteindelijk de punten gepakt. Wat er na het laatste fluitsignaal gebeurt is alleen maar voer voor de media en roddels. De 3 punten die tellen, dat staat vast !

27 september 2020 om 20:56

Hun spel is er niet door beïnvloed, ze hebben tegen 10 man laten zien voetballend veel beter te zijn én hebben gewonnen. Dat je na je wedstrijd gaat ontladen en je gram haalt is menselijk.

27 september 2020 om 21:00

ik verwacht volwassen gedrag en geen kleutergedrag van een ervaren speler als Blind die in de PL en CL heeft gespeeld en bv een WK heeft gespeeld. en waarom klaagt Blind wel over Bazoer en vervolgens niet over zijn teamgenoten Tadic en Tagliafico die net zo irritant bezig waren als die twee? Tadic mag wel eens een keer aangesproken gaan worden als aanvoerder want zo gedraagt hij zich niet

27 september 2020 om 21:07

@ Japie. Ik ben het met je eens dat ze misschien hun emoties beter onder controle kunnen houden. Maar waar in de wedstrijd lieten ze zich uit de tent lokken , net zo als tegen Getafe.ze zijn juist blijven voetballen en bleven zich onder de druk uitvoetballen. Heb je gezien wat daar rechtsvoor allemaal gebeurde bij Ajax, op de vierkante meter werden die vitesse spelers dol gedraaid . En vond je juist nu meer met zelf vertrouwen spelen en meer van hun eigen krachten uitgaan. En waren ze niet echt bezig met de tegenstander

27 september 2020 om 21:11

dat is zeker waar maar Ajax is ook wel aan hun stand verplicht om van Vitesse te winnen natuurlijk. die Alvarez pakt ook weer dom en onnodig rood. waarom die 15 miljoen heeft moeten kosten is me echt een raadsel. ik vind hem niet beter als pakweg een Leroy Fer die Feyenoord transfervrij heeft opgepikt

27 september 2020 om 21:17

Ajax is aan hun stand verplicht om gewoon even kampioen te worden , maar zo werkt het gelukkig niet. Dat is de vijver waarin in Ajax vist , dan kan je wel eens voor 15 miljoen een mindere speler kopen. Die twee nieuwe gasten daarin tegen blijken weer een gouden greep te zijn. Het is natuurlijk wel zo dat in deze prijsklasse je snel moet reageren , er zijn tegenwoordig veel kapers op de kust. Je kan een speler niet meer zo als vroeger uitgebreid analyseren . Het is de kunst voor Ajax om maar die les wat ruwe diamanten te zoeken , die ze nog kunnen vormen en polijsten.

27 september 2020 om 21:22

van Anthony en Kudus geniet ik idd ook. echt twee geweldige aankopen van Overmars en de scouting. verder ben ik wel met je eens dat een miskoop af en toe logisch is en vind ik het nog heel knap dat Ajax vaak zo een hoop pareltjes weet te vinden in het buitenland. ik snap alleen niet wat Alvarez dan voor Ajax heeft laten zien want ik zie het echt niet in hem en die scouts zullen ongetwijfeld redenen hebben gezien om hem te halen

27 september 2020 om 22:31

Hoezo kon Ajax er niet mee dealen? Uiteindelijk sleept Ajax de zege uit het vuur en zijn Tannane en Bazoer heel erg boos na afloop. Ik zou eerder zeggen dat enkele Ajacieden, waaronder Tagliafico (die echt irritant was) ervoor zorgde dat beide op het laatste meer bezig waren met vervelend doen dan serieus op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Waar Ajax zich tegen Getafe liet verleiden tot bijzaken heeft Vitesse ook zijn focus verloren. Het feit dat na de 2-1 Vitesse eigenlijk niet meer gevaarlijk werd ondanks een man meer is daar wel een indicatie van.

27 september 2020 om 23:12

zal dat ook niet gewoon te maken hebben met het feit dat Ajax materiaal heeft waar Vitesse niet aan kan tippen?

27 september 2020 om 23:56

Het heeft er voornamelijk mee te maken dat Ajax als een team speelt, de sterren steunen elkaar en de ploeg en bij Vitesse niet. Daar zie je twee op zich goede voetballers die echt individualisten zijn. Die, zoals Ronald de Boer stelt, hun eigen wedstrijdje spelen. En dan krijg je de deksel op je neus.

28 september 2020 om 00:00

Dat speelt zeker ook mee, individuele klasse. Maar als met 11 tegen 10 staat op 1-1 met een half uur te spelen dan mag je eigenlijk niet met een nederlaag van het veld stappen. Afgezien van die enorme kans die op paal ging en de rebound die Timber stopte heeft Vitesse niks meer laten zien. Na de 2-1 volgde geen serieus slotoffensief en leek 3-1 waarschijnlijker dan 2-2. Er leek amper een idee te zijn bij Vitesse en dat mag je ze toch kwalijk nemen. Het hielp in ieder geval weinig, ruzie maken terwijl je achter staat.

28 september 2020 om 11:01

Dat is natuurlijk makkelijk praten als het lekker loopt. Je kunt dat pas zeggen als je een wedstrijd hebt waarin het allemaal niet loopt en er echt gebikkeld en gewerkt moet worden voor elkaar. Juist dan hebben we wel vaker gezien dat mensen als tadic en promes niet thuisgeven. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat zij in competities met meer tegenstand niet zo uit de verf komen. Hier hebben ze veel meer tijd en ruimte. ook vorig jaar in de competitie is dat meerdere keren het geval geweest. Als de echte uitblinkers zoals ziyech en vd beek niet thuisgaven dan zijn de anderen ook opeens van een heel ander niveau.

Het was van 2 kanten doorgeslagen qua zuigen, opnaaien en simuleren van blessures. Van Boekel had dat allemaal niet in de hand en floot ook erg warrig. Voor rust werd alles afgefloten en na rust mocht er plotseling heel veel. Ik vind het te makkelijk om slechts naar 1 ploeg te wijzen en een Bazoer en een Tannane eruit te lichten. Tagliafico, Tadic en Blind waren niet veel netter bezig op het veld en dan moet een scheidsrechter eens ingrijpen. Dat deed Pol niet.

Lekker selectieve verontwaardiging. Is De Boer blind voor die Latijnse aanstellers bij Ajax? Als je iemand zou moeten veroordelen deze wedstrijd is het Tagliafico. Maar als je niet vind dat dat een wereldtopper is, krijg je waarschijnlijk de hoon dus wordt de Argentijn voor het gemak maar even buiten beschouwing gelaten? Bovendien zijn spelers als Tannane en Bazoer enfent terribles die eenvoudig de gebeten hond zijn. Hij wordt toch geprovoceerd door het publiek in de Arena? Mag hij dan niet sportief en dus met juichen richting datzelfde publiek even zijn gram halen? Het is een lange neus he, geen middelvinger! Dus prima dat-ie dat doet. Bovendien, toen Veerman en Veerman een week geleden even het Limburgse publiek in Sittard uitdaagden na hun goals heb ik daar niemand over horen vallen. Maar ja, we constateren het alweer drie weken: de aandacht is van tevoren al verdeeld, of dat nu representatief is of niet. Robben, (joey) Veerman, de vijf toppertjes van AZ, Kudus, Anthony en Dumfries zullen dit seizoen steevast op lof kunnen rekenen en als dat niet in het straatje past wordt dat gebagatelliseerd. Voor spelers als Tannane, Bazoer, Berghuis en Ihattaren slijpen de media me daarentegen iets te graag de messen.

27 september 2020 om 21:29

Bazoer deed exact hetzelfde als Nico zijn schwalbe en provoceerde nog meer gedurende de wedstrijd.

27 september 2020 om 22:02

Dus? Bazoer krijgt toch ook de hoon. Tagliafico niet.

Zijn ajax spelers zullen dit niet doen nee.... Die linksback, aanvoerder en kastje zijn de grootste uit Nederland. Maar meneer de boer wil dat natuurlijk niet erkennen, want dan krijgt het imago van hun een flinke deuk natuurlijk

Tja, ik denk dat de irritante trekjes bij spelers soms helpen, maar soms tegen je werken. En laten we eerlijk zijn, Ajax speelde ook niet bepaald sportief. Misschien was rood vanwege een vermeende intentie wat zwaar, maar Alvarez kleunt er enkele malen bijzonder hard in, Schuurs trekt flink aan de noodrem en Tagliafico was minstens net zo vervelend als Tannane. Om nog even te zwijgen over dat gedoe na afloop. Dus voor we allemaal heel verontwaardigd doen, enige nuance is op zijn plaats. Uiteindelijk heeft Ajax zichzelf ook tegen Getafe verloren in zijn beheersing. Hetzelfde overkwam Tannane en Bazoer een beetje leek het. Het gedrag kan je helpen, maar ook tegen je werken op bepaalde momenten.

Heeft Bazoer niet bewezen tekort te komen voor clubs als Ajax, Porto en Wolfsburg? Vooralsnog speelt hij leuk bij Vitesse, waarbij ik eerlijk moet bekennen dat hij het goed doet als libero. Daarentegen is de druk bij laatstgenoemde clubs stukken hoger, en daar blijkt hij moeilijk mee om te kunnen gaan - in dit artikel wordt zelfs gesuggereerd dat dit voortkomt uit mentale zwakte door meneer De Boer. Porto heeft deze beste speler naargelang teruggestuurd naar Wolfsburg tijdens een verhuurperiode, omdat de trainer hem niet kon luchten of zien. Wolfsburg was trouwens dezelfde club waar hij een transfer naar forceerde ten nadele van zijn toenmalige werkgever, Ajax. Wolfsburg die hem uitleende aan Utrecht, maar hem na een seizoen spelen alsnog te licht bevonden. Dat hij niet wilde terugkeren naar Utrecht, maar Arnhem verkoos boven de Domstad laat ik even voor wat het is. Iedereen ziet overduidelijk de potentie van Bazoer, dus hopelijk leert hij van het verleden waardoor hij uiteindelijk kan uitgroeien tot de topper die hij kan zijn; hij heeft met zijn jonge leeftijd nog genoeg tijd om zijn zenit te bereiken - als Ajax-fan hoop ik dan uiteraard dat hij een meerwaarde kan zijn voor een eventuele terugkeer, op voorwaarde dat zijn mentale kwaliteiten zich verbeteren door een heel seizoen constant te presteren bij Vitesse.

28 september 2020 om 01:28

Het is toch ondertussen altijd hetzelfde verhaaltje bij Bazoer. Heel veel talent maar verliest heel makkelijk zijn emoties en vind zichzelf de beste. Bij PSV wilde die al weg omdat die zichzelf de beste middenvelder vond terwijl PSV hem een betere CV vond. Dus forceert die een transfer naar Amsterdam waar die het ook even moeilijk krijgt en meteen naar Duitsland moet. Vervolgens verpest die het overal waar die speelt en komt die terug in NL. Vind het wel een risicovol beleid van Vitesse dat ze steeds blijven gokken op dit soort spelers. Zoals eerder al Labyad, Reis, Aissati en die marrokaanse jongen van Nac die naar Malaga vertrok, nu weer met Tannane en Bazoer. Krijg je ze aan structureel aan het voetballen zijn ze de beste van je team, maar anders zijn het jongens die je team verzieken.

Ajax heeft goed naar Getafe gekeken vorig seizoen. Geweldige selectie, maar ze worden er niet sympathier op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller166
O. TannaneAanvaller155
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper00
R. PasveerKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

103 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren