Tottenham Hotspur incasseert late dreun en laat opnieuw punten liggen

Zondag, 27 september 2020 om 16:57Robin Bruggeman • Laatste update: 17:21

Tottenham Hotspur is er zondagmiddag niet in geslaagd om van Newcastle United te winnen. The Spurs leken dankzij een doelpunt van Lucas Moura lange tijd af te stevenen op een overwinning, maar kregen in de blessuretijd toch nog een veelbesproken doelpunt tegen. Een handsbal van Eric Dier leverde de bezoekers een strafschop op, waarna Callum Wilson de eindstand op 1-1 bepaalde. Tottenham heeft nu een van zijn eerste drie wedstrijden gewonnen, een gelijkgespeeld en een verloren.

Gareth Bale was nog niet fit genoeg om zijn debuut voor Tottenham te maken en de Welshman bekeek de verrichtingen van zijn nieuwe collega’s vanaf de tribune. De eveneens van Real Madrid overgenomen Sergio Reguilón stond ook niet in de basis, daar Ben Davies de voorkeur kreeg. Met de Welshman in de ploeg was Tottenham vanaf het eerste fluitsignaal de gevaarlijkste partij en in de openingsminuten waren er al kansen voor Giovani Lo Celso en Harry Kane. Doelman Karl Darlow voorkwam met twee knappe reddingen een vroege achterstand voor Newcastle, maar moest zich met 25 minuten op de klok toch gewonnen geven toen Harry Kane aan de linkerkant een actie maakte en zijn voorzet voor het doel doorrolde richting Lucas.

Voor de Braziliaan was het bij de tweede paal een koud kunstje om de openingstreffer binnen te werken en in de minuten daarna verdubbelde Tottenham de voorsprong bijna via Kane en Heung-Min Son. Een paar minuten voor de rust volgde een nieuwe kans voor de Zuid-Koreaan, maar zijn poging spatte uiteindelijk uiteen op de lat. Dit bleek de laatste actie van betekenis voor Son want de aanvaller werd na de rust vervangen door Steven Bergwijn. De meest opvallende rol in de tweede helft was echter opnieuw voor Darlow, die met een aantal knappe reddingen op inzetten van Kane, Lo Celso en Érik Lamele de schade voor Newcastle verder beperkt wist te houden.

De bezoekers wisten hier zelf weinig tegenover te stellen, maar kwamen in de slotfase opeens toch nog dicht bij een gelijkmaker. Een kolderiek moment met Davies en Pierre-Emile Höjbjerg leverde bijna een eigen doelpunt op en in de blessuretijd volgde een strafschop voor Newcastle. Een kopbal van Andy Carroll toucheerde de arm van Dier en na een lange bestudering van de beelden door de VAR besloot arbiter Peter Bankes naar de stip te wijzen. Wilson knalde het buitenkansje vervolgens hard via Hugo Lloris in het doel en in het tumult na afloop van het laatste fluitsignaal kreeg assistent-trainer João Sacramento nog een rode kaart vanwege protesteren.


Poll

Vind jij 1-1 een terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door gunnero)

Wat een grap. Dacht je bij de Premier League lekker van het millimeterwerk wat betreft buitenspel (grotendeels) af te zijn, krijg je deze onzin met penalty's. Je kan als aanvaller beter op de armen van verdedigers gaan mikken dan op goal want het slaat nergens op hoe groot de kans is dat je een penalty krijgt. Die kopbal van Carroll zou sowieso geen kans hebben opgeleverd en je armen bewegen terwijl je springt is gewoon een natuurlijke beweging. Echt schandalig.

27 september 2020 om 17:21

Na de kopball van Caroll raakte Dier hem, dus wellicht was het wel een kans geweest als Dier deed wat ie hoort te doen

27 september 2020 om 17:42

@Thomas44 heb je ooit überhaupt gevoetbald? Ga maar eens een luchtduel aan tegen Andy Carrol met je armen tegen je lichaam. Kansloos.

27 september 2020 om 18:29

Tja dit is makkelijk scoren, bij elke handbal doet de speler het niet met opzet. Gewoon 100% penalty simpel. Paar minuten ervoor had dier precies hetzelfde momentje dat de bal op zn arm/rug kwam. Domme verdediger is het gewoon.

27 september 2020 om 18:40

Nee alleen korfbal

hj Goeie wedstrijd van Tottenham en Newcastle had hier helemaal geen punt verdiend. Helaas maken wij de kansen niet af en hebben wij nog steeds Dier in de basis staan. Maar als je naar deze wedstrijd of dit hele weekend naar de VAR kijkt moet er of iets drastisch aan veranderen of moet de VAR compleet verdwijnen. Dan heb ik het natuurlijk voornamelijk over de hands regel. Het enige wat Newcastle deed was proberen iemands hand te raken en dan een penalty te claimen en het is ze nog gelukt ook, verschrikkelijk geen voetbal meer zo.

Er zit toch totaal geen idee achter Morinho's tactiek. Spelers doen maar wat. Geluk zat ook niet mee. Word een lang seizoen zo. Hopen voor ze dat Bale in vorm raakt

Waarom kreeg Kane nog rood?

27 september 2020 om 17:16

Was volgens my de assistent trainer van Mourinho

27 september 2020 om 17:16

Assistent Sacramento kreeg rood nadat hij de arbitrage terecht verrot schold.Edit: volgens skysports was het de keeperstrainer Nuno Santos van Spurs die rood kreeg.

Schandalige beslissing kan niet meer over zeggen. Spurs verdiende de 3 punten en hoop dat deze scheids nooit een wedstrijd meer krijgt. Verpest alles

27 september 2020 om 17:26

Het is niet de scheids maar de regels. De VAR volgt vandaag de regels tot de letter, dan krijg je zulke vreemde situaties.

27 september 2020 om 17:28

De scheidsrechter was totaal niet objectief en ben geen Spurs fan maar hij was hier om de show te stelen. De VAR en scheidsrechter zijn echt schandalig in Engeland de slechste in de hele wereld.

27 september 2020 om 19:02

Dat valt helaas te verwachten. De VAR wordt ook bestuurd door mensen. Als je daar incapabele gieters neerzet is dit het logische gevolg. United die na het laatste fluitsignaal nog een strafschop krijgt. Chelsea tijdens de 3-3 een handsbal gemaakt. Gabriels hands tegen West Ham niet bestraft. Het is zo inconsistent als de pest doordat het niveau van de scheidsrechters schrikbarend laag is. Helaas houdt iedereen elkaar het hand boven de hoofd. De FA durft niet kritisch te zijn op het scheidsrechterskorps en scheidsrechters worden nooit 'gestraft' met duels in de Championship na kolossale blunders (dan heb je namelijk geen scheidsrechters meer over.

Volgensmij heeft een assistent rood gekregen en niet Kane.

Tja, aan de andere kant; maak het dan verdomme gewoon af met al die kansen tegen dit povere Newcastle. Als gooner kan ik hier natuurlijk niet wakker van liggen haha, al weet je dat je zelf ook genaaid gaat worden door het zoveelste discutabele moment van de Var.

27 september 2020 om 17:34

Dat is geen goed argument voor de rare beslissingen van de VAR dit weekend. Of het nou 1-0 is of 4-0 die beslissingen slaan nergens op.

27 september 2020 om 18:42

Als ze 8-0 voor stonden was het niet een probleem als het daarmee 8-1 werd

27 september 2020 om 19:03

Dat is toch ook wat Arsenaladdict zegt?

Opmerkelijk: Twee exact dezelfde situaties in vijf minuten, Dier krijgt de bal tegen z'n bovenarm met z'n rug tegen de bal op 20cm afstand. Eén keer is het niets en wordt er doorgespeeld, de andere keer is het een strafschop. Geen touw aan vast te knopen, mijn bloed kookt!

27 september 2020 om 17:24

Volgens mij is het verschil waar de bal de arm raakt. Ik dacht dat de regel was dat als het op de mouw (uitgaande van korte mouwen) is dat het dan geen hands is. De regels zijn wel gewoon echt vaag, maar aan de andere kant had Spurs hier gewoon minstens drie keer moeten scoren. En de penalty is overduidelijk de fout van Dier, had hij maar geen armen moeten hebben.

27 september 2020 om 17:28

Ja daarom hoop ik dat we snel Skriniar binnen halen, grote voordeel is dat hij gelukkig geen armen heeft.

27 september 2020 om 18:22

Maar Skriniar gaat niet naar Tottenham, directeur van Inter heeft al aangegeven dat ze hem willen behouden na het vertrek van Godin.

27 september 2020 om 18:26

Nee dat is wat jij wilde lezen, dit is gewoon typische verkoopstrategie. Conte zei gisteren ook dat ze hem graag wilde behouden maar hem moeten verkopen bij een goed bod. Zat gisteren ook op de bank tegen fiorentina. Skriniar wil graag voor Mourinho spelen.

27 september 2020 om 19:04

Hoezo moet Inter hem verkopen bij een goed bod? Het lijkt me eerder dat jij leest wat je wilt lezen. Komt heel delusional over. Ik geloof eerder de directeur van Inter dan jou. Ben benieuwd naar je bronnen.

27 september 2020 om 19:14

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1309972278399119360?s=19 Alsjeblieft

Dat hele VAR is een schande voor het voetbal. Lijkt wel alsof we een accounting sessie zien inplaats van een sport wat 90% bestaat uit lichamelijk contact, tja je armen zijn ook onderdeel van je lichaam doen. Dat hele VAR moet een hele nieuwe regelgeving krijgen of helemaal afgeschaft worden want dit kan niet meer. Waar moeten spelers tegenwoordig hun armen zetten?

27 september 2020 om 17:19

De mensen erachter maar vooral de nieuwe handsregels hebben hiervoor gezorgd. Idiote regels. Van basten zei het al, bij grijs gebied moet je gewoon kijken naar of de verdedigende ploeg er voordeel aan heeft. De Var maakt zich zo toch belachelijk, gisteren ook al in Engeland.

Ik vind al het geklaag om de VAR langzamerhand komisch worden. Bal komt tegen de hand aan. Twee keer zelfs. Een keer wordt er een penalty voor gegeven. Dan gaat men zeggen dat het voetbal kapot gaat. Omdat handballen nu afgestraft wordt. Wereld op zijn kop.

27 september 2020 om 17:22

Nee Var is prima maar hoe het gebruikt wordt is dramatisch en die nieuwe handsregels maken het erger. Belachelijke verandering van de handsregels. Gisteren bv. Havertz maakt hands, ze hebben er voordeel aan maar nee geen hands. Vandaag weer, bij de een wel en ander niet terwijl die van Newcastle er meer voordeel aan had want de bal kwam zo niet meer goed uit bij Kane. Men moet gewoon kijken, bij grijs gebied, ...heeft de verdedigende ploeg er voordeel aan gehad, zo ja dan hands. Nu is het echt chaotisch.

27 september 2020 om 18:14

Dat van Havertz had afgekeurd moeten worden, dat is een fout van de scheids dat het niet werd afgekeurd, niet een fout in het VAR-systeem inderdaad, maar ook niet in de regels. Bij Spurs kan ik alleen beide momenten op het einde voor de geest halen, alleen die heb ik namelijk kunnen zien. Als het allebei een moment met Dier was, dan was het allebei hands. Sowieso is hands te lang een kwestie geweest van eigen invulling, eigen interpretatie. Geen grijze gebieden meer. Ze moeten gewoon duidelijk maken dat alles op de onderarm hands is en dat je arm niet langs je lijf is dat heel je arm hands is. Al dat gedoe over "hij bedoelde het niet" is onzinnig. Luis Suarez is de enige opzettelijke handsmoment die je gaat tegenkomen. "Hij kan er niks aan doen", jammer. Gebeurt het op het middenveld, dan klaagt er niemand, maar vanwege grotere gevolgen is het in de box wel een issue. Gewoon zwart-wit maken a la basketbal en de voet. Als dat meer penalties oplevert, dan is dat maar zo. Zou ook niet weten waarom dat een probleem is.

27 september 2020 om 19:00

Laatste gedeelte ben ik het niet mee eens maar dat is dan ook hoe ik er tegen aankijk en daarin ga ik mee met van Basten. De vraag stellen, hebben ze er voordeel aan? Bedoel je vind het dus ook hands, als de aanvallende ploeg de bal achterwaarts kopt in de hoek vd 16, om balbezit te houden en de tegenstander maakt ongelukkig hands en dus een penalty? Dat zou chaos worden. Bedoel hebben ze er voordeel aan? Nee dus doorspelen. Het gaat om de voordeel, en Blind zei het vandaag ook al. Of andersom, oke arm langs het lichaam, maar daarmee kan je een goal alsnog voorkomen, want je lichaamsbreedte wordt groter met beide armen langs het lichaam, wat als iemand zo hands maakt en een doelpunt voorkomt op de lijn. Geen hands, dus geen pen? Omdat de armen langs het lichaam hangen. De regels zijn chaotisch op dit moment.

27 september 2020 om 17:22

Als je iedere bal dat tegen de hand komt hands vindt , dan heb je geen kaas gegeten van het voetbal.

27 september 2020 om 18:12

Dan kan ik hem net zo simpel terugplaatsen: Als je niet iedere bal dat tegen de hand komt hands vindt, dan snap je het voet-gedeelte van voetbal niet helemaal. Er is geen goede reden waarom het raken van de bal met een lichaamsdeel dat op geen enkele wijze deel uit mag maken van het spel toegestaan mag worden. Geef mij maar een situatie waarin het okee zou zijn dat je hands maakt in de 16-meter gebied. Dit is goed. Hands is hands. Geen grijs gebied. Krijg je hem op je hand, dan heb je pech.

28 september 2020 om 11:37

Waar moet de speler dan hun handen verbergen? Achterzak van de scheids? Dit is gewoon een schandelig element voor het voetbal. In de toekomst zullen anti voetballende ploegen dit als strategie gebruiken onder de motto 'tja Pech".

30 september 2020 om 14:40

Spelers moeten niks. Hands is hands. Simpel.

De var is een joke , mensen dat nooit op een voetbalveld gestaan hebben beslissen over het verloop van een voetbalwedstrijd. Overigens heb ik medelijden met Newcastle fans die al jaren aan moeten zien hoe hun team telkens aan anti-voetbal doen. Bah echt geen meerwaarde voor de pl dit Newcastle.

27 september 2020 om 19:05

De VAR wordt bestuurd door een scheidsrechter. Dus eigenlijk zeg je nu dat scheidsrechters allemaal oud-voetballers moeten zijn? Succes daarmee. Die krijg je namelijk niet.

Dramatische wedstrijd weer van Newcastle.totaal geen durf of initiatief om er ook maar iets van te maken. Dat Newcastle vandaag de 160 minuten zonder schot op doel aantikte zegt voldoende over de speelwijze van Bruce. Dan mag je gerust stellen dat Newcastle hier een punt heeft gestolen, niet alleen gezien het spelbeeld maar ook de manier waarop, maar daar lig ik niet wakker van. Hopelijk zijn Saint Maximin en Fraser er volgende wedstrijd weer bij voor wat extra creativiteit en snelheid

Geen vuiltje aan de lucht voor 95 minuten en de veel betere partij en dat zo’n trieste penalty tegen krijgen. Ik vond hoe wij de wedstrijd controleerde erg goed en ook het tempo van de bal ook veel beter. Hojbjerg, Lo Celso en Winks goed op het middenveld en ook weer genoten toen Ndombele erin kwam en aan de bal was. Kane en Son weer dichtbij een goal maar dit keer niet. Eigenlijk niet echt hele slechte dingen gezien als ik eerlijk ben en toch met zo’n zure nasmaak van die trieste penalty, dit hele weekend is het al drama met die onzin penalties waar spelers eigenlijk niks kunnen doen...

27 september 2020 om 17:36

Wat me wel een beetje zorgen zou baren is dat die tweede goal niet gemaakt word. Darlow was geweldig vandaag, maar normaal gezien hoor je dit toch in het slot te gooien.

27 september 2020 om 19:24

Maak ik mij eigenlijk juist geen zorgen over omdat je genoeg kansen hebt gehad. Veel wedstrijden in een korte tijd dus niet iedereen heeft zijn dag en toch een goede wedstrijd en je scoort genoeg om te winnen en dan komt VAR weer langs 😂Ik zag vandaag ook een flinke vooruitgang, iedereen was degelijk en het middenveld stond goed en Ndombele is steeds fitter en fitter en viel weer goed in nadat hij in de EL weer 90 minuten goed was. Deze periode is het veel spelers managen en alles ging de goede kant op lol Ik merk alleen steeds meer dat ik minder en minder lol heb in het kijken van wedstrijden door die vreemde regels.

Ik gun Spurs niks, maar dit soort acties van de VAR maken het voetbal kapot. Je ziet toch dat Dier een natuurlijke beweging maakt bij het springen? Hij kijkt niet eens naar de bal. Bankes is blijkbaar meningloos, want die besluit na één keer kijken de VAR te volgen. Absurd.

27 september 2020 om 18:10

Het gaat er niet om of het een natuurlijke beweging is. Het gaat erom of je als partij voordeel hebt van de handsbal. Nu was dat voordeel niet heel duidelijk aanwezig maar op basis van die regel kun je m wel geven. Is het oneerlijk? Ja, maar helaas zijn dit de regels op dit moment.

27 september 2020 om 18:30

Als dat voordeel niet duidelijk is, dan moet je hem gewoon niet geven.

28 september 2020 om 09:31

Onbewust hands is dat. De regel is inderdaad dat dit bestraft wordt als hier een grote kans uit voortkomt. Die regel is niet volledig genoeg. Want anders schiet elke aanvaller toch standaard de bal op korte afstand tegen een hand aan? Je moet dus kijken waar de verdediger zijn armen houdt. Is dit een natuurlijke beweging of zwaait de verdediger met zijn armpjes? Elk persoon zal zijn armen moeten meebewegen om hoog uit te komen en kracht te zetten voor een kopbal. In dit geval doet Dier dat én kijkt hij niet eens naar de bal. Genoeg signalen dat dit volledig onbewust gaat. Geen penalty.

Ik heb niet gekeken want keek andere wedstrjden en ben ook voor Arsenal. Maar één ding is zeker hele VAR gebeuren maakt voetbal er niet leuker op. Het is gewoon ontzettend inconsequent. Waarom werd goal van Chelsea gisteren bijvoorbeeld wel goedgekeurd terwijl aanvallend hands altijd afluiten was toch? Of is het juist weer door laten gaan? Het is allemaal hoogst verwarrend... En dan het feit United een strafschop krijgt terwijl er al was afgefloten voor het einde van de wedstrijd... Het is en lijkt allemaal nogal pure willekeur zowat.

Heeft iemand een idee waarom Bale nog niet bij de selectie zat vandaag?

27 september 2020 om 18:36

Ik las dat hij geblesseerd zou zijn. Stond ook een rood kruisje achter zijn naam. Laten we hopen van niet. Zou wat zijn .

Bale alweer geblesseerd las ik ? Heeft nog geen minuut gemaakt en nu alweer geblesseerd. Maar iemand die de var nog begrijpt ? Het word er niet beter op.

27 september 2020 om 18:44

Blessure van paar weken terug met Wales.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
6.Liverpool5216
8.Everton483
9.Arsenal458
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller3014
D. ScarlettAanvaller10
H. LlorisKeeper310
A. WhitemanKeeper00
T. AlderweireldVerdediger181
S. AurierVerdediger152
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

754 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren