Roger Schmidt verrast met bankzitter in opstelling mét Mohamed Ihattaren

Zondag, 27 september 2020 om

Mohamed Ihattaren staat zondagmiddag aan de aftrap bij PSV in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De achttienjarige aanvallende middenvelder was in de eerste fase van het seizoen niet onbetwist, maar krijgt in Almelo het vertrouwen van trainer Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester heeft tevens een basisplaats ingeruimd voor Michal Sadílek, die dit seizoen voor het eerst aan de aftrap verschijnt. Donyell Malen begint daarentegen op de reservebank.

Ihattaren zat tijdens de wedstrijden tegen FC Groningen (1-3 zege) en NS Mura (1-5 zege, in de Europa League) op de reservebank, terwijl hij tussendoor in het duel met FC Emmen (2-1 zege) wél aan de aftrap stond. “Hij is een groot talent, maar ik moet de beste elf kiezen voor een wedstrijd. We moeten hem nog verder ontwikkelen. Hij is pas achttien jaar, we kunnen niet doen alsof hij al heel veel ervaring heeft”, sprak de oefenmeester vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Heracles.

Schmidt heeft nu dus andermaal plaats voor Ihattaren in zijn basiself, die op de nodige plaatsen gewijzigd is ten opzichte van het gewonnen duel in Slovenië. In de defensie keert Nick Viergever terug, wat ten koste gaat van Olivier Boscagli. Ryan Thomas is niet van de partij, waardoor Pablo Rosario Sadílek naast zich treft. De Tsjech, die vorig seizoen nog geregeld als linksback speelde, maakte tegen NS Mura zijn eerste speelminuten van het seizoen, door als invaller binnen de lijnen te komen.

Ihattaren en Mauro Júnior spelen op de flanken, waardoor Bruma weer naar de aanval verhuist. Verrassend genoeg vormt hij daar een koppel met Cody Gakpo, waardoor Malen plaatsneemt op de reservebank in Almelo. De spits vormde afgelopen week in Slovenië nog het aanvalskoppel met Maximiliano Romero, die in dat duel een zware knieblessure opliep en tot het einde van het seizoen uit de roulatie is. Tot slot maakt Lars Unnerstall met een lichte blessure geen deel uit van de wedstrijdselectie van PSV, waardoor Maxime Delange zijn plaats overneemt.

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Rente, Bijleveld, Vloet; Bakis en Szöke.

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Viergever, Max; Rosario, Sadílek, Mauro Júnior, Ihattaren; Bruma en Gakpo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Drukke weken nu dus enkele wijzigingen zijn logisch. Maar zoveel.... waarom? Malen snap ik nog omdat we op kunstgras spelen, maar opeens Viergever in de basis, Sadilek op het middenveld en dan Mauro weer voorin. Bruma ook weer basis.... laat me graag verrassen. Wel benieuwd naar Ihattaren, die moet het wel gaan laten zien nu.

27 september 2020 om 15:42

Zou het niet liggen aan het feit dat Schmidt nog niet echt zijn vaste opstelling weet? Malen op de bank is imo wel verassend. Je beste speler passeren in een lastige uitwedstrijd.

27 september 2020 om 15:44

Denk dat Schmidt hem wel aardig weet, gezien Boscagli wedstrijden achter elkaar basis stond en Viergever niks speelde. Sadilek ook pas vorige wedstrijd eerste minuten en nu basis. Lijkt er met name op dat Schmidt alles op de wedstrijd tegen Rosenborg zet. Dat is dan wel weer een pluspunt, die prioriteit. Malen op de bank is de meest logische vind ik, met die knie op dat kunstgras.

27 september 2020 om 15:47

Het scheelt natuurlijk wel dat je vaak mag wisselen. Verder denk ik dat er bij PSV veel spelers qua niveau dicht bij elkaar liggen.

27 september 2020 om 15:48

Ah Rosenborg was ik inderdaad even vergeten. Mooi om te zien dat ze de EL serieus nemen. Volgens mij in de tijd van Rutten en McClaren bij Twente stelden ze in de EL in B-Ploeg op.. hoop voor het Nederlandse voetbal dat ze het halen.

27 september 2020 om 15:50

Dat deed Rutten geloof ik ook bij PSV, Cocu in het begin ook. Achteraf gezien onbegrijpelijk haha

27 september 2020 om 16:01

Messibazoer. Denk dat Schmidt inmiddels wel een aardig idee heeft wat zijn basiself is, maar dat hij nu vooral vanwege de drukke periode spelers bewust wat rust geeft. Van Malen snap ik ook wel, die is net terug van een lange blessure, met dat 'niet echte-'gras zou ik die ook liever sparen.

27 september 2020 om 16:03

Het is een hardnekkig misverstand dat PSV in de EL 'b-ploegen' opstelde. Dat gebeurde wel in de nationale beker maar internationaal heeft PSV nog nooit een b-ploeg opgesteld. Ook niet onder Rutten.

27 september 2020 om 16:24

Ik kan me dat toch echt herinneren hoor, dat daar destijds zoveel om te doen was dat PSV de EL eigenlijk niet serieus nam.

27 september 2020 om 16:31

Ik herinner me ook uitstekend dat er heel veel om te doen was. Maar dat er 'b-ploegen' zouden zijn opgesteld, dat is echt een hardnekkig maar onwaar gerucht.

27 september 2020 om 16:42

Ik ga het vanavond even opzoeken 😉

27 september 2020 om 19:18

Vooral dat. Testen denk ik. Malen banken kan een reden voor zijn.

27 september 2020 om 15:48

Unnerstall niet bij de selectie ivm kleine blessure, Delanghe reservekeeper 😅

Begrijpelijk dat Schmidt wil rouleren, maar denk dat Heracles-uit niet de meest geschikte wedstrijd is om lichtgewichten als Sadilek en Bruma de kans te geven. Wel goed om te zien dat Viergever speelt ipv Boscagli.

27 september 2020 om 15:46

Bruma is niet echt de kans geven, maar gewoon al vaker basisspeler.

27 september 2020 om 15:47

Hij krijgt inderdaad vaker de kans, maar pakt hem nooit.

27 september 2020 om 16:00

Met Bruma kies je er gewoon voor om een slechte speler het veld in te sturen. Belachelijke keuze als je de alternatieven ziet. Dat hij weer boven Madueke wordt gekozen is echt een mysterie voor mij.

27 september 2020 om 16:06

Mee eens, Bruma bij PSV is echt een ramp. Aan de andere kant, wat moet je dan? Die jongen verder negeren en elke week op de tribune zetten? Als supporter zou ik zeggen: 'absoluut! Nooit meer in PSV shirt!'. Maar dat is een luxe die ik me kan permitteren maar de coach en directie van PSV niet.

27 september 2020 om 17:42

Begrijpelijk Constant Kante, maar laat hem dan af en toe invallen, desnoods zelfs een half uur. Als hij het dan laat zien, dan verdient hij het. Als je al erg goede opties hebt zoals Madueke, dan is het gewoon een belachelijke beslissing. Liever dat geld terug verdienen met de verkoop van Madueke dan Bruma opstellen en gewoon aanvallend nauwelijk vooruit komen tegen Heracles.

27 september 2020 om 15:59

Sadilek is toch geen lichtgewicht? Is gewoon een goede verdedigende middenvelder en aanvoerder bij jong Tsjechië.

27 september 2020 om 16:02

Het verschil tussen Sadilek en Thomas is idd niet zo bizar groot en Sadilek heeft als cm nog niet erg veel kansen gehad in de basis. Maar Thomas speelde naar mijn inziens erg goed en een erg belangrijke rol voor dit PSV. Daarom begrijp ik deze wisseling niet. Misschien vermoeidheid.

27 september 2020 om 16:02

We hebben de afgelopen twee seizoenen toch allemaal kunnen zien dat Sadilek geen basismateriaal is?

27 september 2020 om 16:08

Maar het verschil tussen Sadilek en Thomas is dat Thomas nog een technisch goed onderlegde speler is terwijl Sadilek vergelijkbaar is met Jorrit Hendrix wat dat betreft. Sterk in de duels, maar in balbezit brengt hij weinig en creativiteit heeft hij nauwelijks.

27 september 2020 om 16:13

@Davilla_7 ... ben t deels met je eens naar hij verdient imo nog wel een kans op zijn eigen positie op t middenveld, hij was uit nood vaak op de LA positie, niet geheel fair om hem daarom af te schrijven.

27 september 2020 om 16:36

Wat ik dit seizoen van Heracles, ook in de voorbereiding, heb gezien is heel matig. Denk dat PSV hier makkelijk van moet kunnen winnen.

27 september 2020 om 17:13

Viergever vertrouw ik geen meter met 40m in de rug. Raar dat Madueke niet de voorkeur krijgt boven Bruma, die eerder deze week doorging waar hij vorig seizoen mee was geëindigd: falen. Tering wat een miskoop is dat hé!

Ergens ook wel logisch.aankomende donderdag is financieel gezien belangrijker.daarnaast is het niet onhandig om Malen te sparen als er op kunstgras wordt gespeeld, want hij is nog niet zo gigantisch lang terug van zijn blessure.de basisplaats van Sadilek is overigens wel bewijs dat er echt nog een goede middenvelder moet komen.

Weet iemand hoe de invulling zal gaan zijn? Ik zie namelijk 4 buitenspelers op het omruilen staan en geen enkele spits.

27 september 2020 om 15:44

Mauro linker vleugel, Bruma en Gakpo in de spits en Mo rechtervleugel

27 september 2020 om 15:46

Ik had gehoopt op Mauro links Bruna rechts en dan mo om gakpo heen

27 september 2020 om 15:46

Ik gok dat gakpo en bruma de twee "spitsen" zijn maar snap niet dat hij madueke er niet inzet.

27 september 2020 om 16:10

Op papier, denk ik, Mauro en Ihatteren op de vleugels en het duo Gakpo/bruma voorin. Maar je zult in de praktijk zien dat ze onderling veel van positie zullen wisselen.

27 september 2020 om 16:36

Herstel. Volgens Schmidt zelf spelen Gakpo en Ihattaren voorop en Bruma en Mauro op de flanken.

Hmm bijzonder, benieuwd of hij het nu wel heeft laten zien op de training of dat een hogere hand inziet dat hun financieel meest aantrekkelijke speler op de bank verpietert. Maargoed, Malen op de bank vind ik ook geen wijze keuze, creeert vaak uit het niets gevaar. Zou Malen nu ook al PSV ontvolgd hebben op Instagram?

27 september 2020 om 15:46

Malen komt net terug van een zware knieblessure, die wordt nog even van het kunstgras ontzien. Zoals Skede ook al aangaf. Dat vind ik wel begrijpelijk moet ik zeggen.

Vind het eerder verrassend dat Viergeven, Sadilek en Bruma erin staan Maar beter gaat de wedstrijd zonder al te veel problemen gewonnen worden

ik vond het eerder verrassend dat Ihattaren eerder niet speelde. dat is samen met Malen de beste speler van PSV imo

27 september 2020 om 15:57

Afgelopen tijd niks over gelezen? Ihattaren was gepasseerd wegens slecht gedrag op de training na de interland periode.

27 september 2020 om 16:09

ja dat zeggen ze. hij werkte niet hard genoeg op de training volgens Schmidt maar niet iedereen is een trainingsbeest. ik vind het veel belangrijker wat een speler laat zien in wedstrijden want daar vallen er punten te behalen

27 september 2020 om 16:15

Het is beide Japie. Enerzijds trainde hij als een drol én had hij vedette neiginkjes. Jij mag vinden dat niet iedereen een trainingsbeest is, maar we hebben het hier niet over Romario of Maradona (erkende niet-trainingsbeesten). Dit gaat over een ventje van 18. En die moet gewoon elke training zijn best doen en, zoals Schmidt het ook netjes zegt, elke training laten zien dat hij de beste is. Dat heeft hij niet gedaan. Logisch dus dat een jongen van 18 dan ernaast komt te staan. Anderzijds zeg jij dat jij hte belangrijk vindt wat een speler in wedstrijden laat zien. Wel, gebleken is ook al dat Ihattaren in balbezit een pareltje is, maar dat je bij balverlies vaak met mar tien man speelt. Ook dat is een probleem en daar wordt hard aan gewerkt bij hem. En nogmaals, hij is inderdaad de meest getalenteerde voetballer van Psv. By far. Maar nog lang geen Maradona of Romario. Die droegen hun teams. Dus ik vind niet dat een speler van 18, zelfs met die waarde, een positie verdiend die hij eerst nog maar moet verdienen.

Dit is wel echt een van de meest verschrikkelijke opstellingen van PSV die je kunt invullen. Dit wordt de ren je rot show met Bruma en Sadilek, en zonder echte spits waarschijnlijk geen enkele rust in je ploeg. L Die rust moet dan van Rosario komen, en daarvan is het ook maar afwachten of hij een goede dag heeft. Ook snap ik dat Boscagli af en toe twijfelachtig is, maar weer met Viergever spelen.. Dat is gewoon de weg achteruit.

Interessante keuze, Bruma in de basis. Ben benieuwd hoe dit gaat lopen. Waarschijnlijk ook wat spelers sparen voor de EL wedstrijd tegen Rosenborg.

Zou hij dit expres doen? Ff laten zien dat ie ook een ander groot talent op de bank durft te zetten en dat het niet alleen betrekking heeft op Ihattaren. Normaal gesproken begin je altijd met je sterkste opstelling, t is nou niet dat je uit tegen een amateurclub speelt. Als je Malen rust wil geven kan dat altijd nog na een uur spelen..

27 september 2020 om 16:26

Beetje vergezocht. Dit heeft alles met kunstgras en de wedstrijd van donderdag te maken

27 september 2020 om 16:38

Zeer vergezocht. Schmidt heeft net op TV uitgelegd dat Malen inderdaad gespaard wordt, omdat die veel minuten gemaakt heeft al, er nog een drukke periode aankomt en Malen ook van een lange blessure terug komt. Overigens zei hij ook dat het zeker niet uitgesloten is dat Malen alsnog invalt vandaag.

Hoe kan je nu zonder spits spelen, PSV gaat t moeilijk krijgen

27 september 2020 om 16:37

PSV speelt niet zonder spits. PSV speelt met twee spitsen. Gakpo en Ihattaren.

27 september 2020 om 16:40

Kunst gras vs. Malen zijn knie... ik snap de voorzichtigheid wel.

Hij is er zeker op gewezen door de clubleiding. Als ihattaren psv gaat ontvolgen en Ajax gaat volgen ( al was het maar voor even ) dan zegt dat wel iets. Dat is een duidelijk signaal. Die jongen willen ze niet kwijt. Ze willen blijkbaar niet dat hun grootste talent gaat lopen muiten. Hij hoort ook gewoon te spelen. Hoe dan ook

27 september 2020 om 17:17

Ik sluit dat zeker niet uit inderdaad. Gerbrands/de Jong hebben Schmidt er vast ook op gewezen dat de marktwaarde eronder gaat lijden als dit te lang duurt.

Haha wat een prachtig stukje framing dit! Wat er bij PSV aan de hand is, is een trainer die kritisch omgaat met een jong talent die momenteel minder lekker gaat in een voor hem nieuwe situatie. Wat de media graag zien en helpen creeren is een conflict, een breuk mogelijk. Dat is echter helemaal niet het geval, laat staan het doel van Schmidt en waarschijnlijk ook Ihattaren. Dat de trainer die jongen vervolgens in de basis opstelt is daarom een zelf gecreëerde verrassing. Met iets meer realiteitszin was dit nooit spraakmakend geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren