Senesi eist hoofdrol op bij winnend Feyenoord met sensationele omhaal

Zondag, 27 september 2020 om 14:09Rian Rosendaal • Laatste update: 19:11

Feyenoord heeft zich hersteld van het puntverlies tegen FC Twente (1-1) van vorige week zondag. De formatie van trainer Dick Advocaat won in de eigen Kuip in een boeiend duel met 4-2 van ADO Den Haag, dat na drie duels nog puntloos is in de Eredivisie. Feyenoord kende een dramatische start en had tevens de VAR tegen bij het tweede doelpunt van ADO, maar desondanks staat men na drie competitiewedstrijden op zeven punten. Hoogtepunt van de middag was de fabelachtige omhaal van verdediger Marcos Senesi in de tweede helft.

Feyenoord moest vlak voor de aftrap een tegenvaller incasseren. Nicolai Jörgensen viel geblesseerd uit in de warming-up en Róbert Bozeník werd gelijk aangewezen als diens vervanger. Mark Diemers ontbrak ook bij de thuisclub vanwege een lichte blessure. ADO had geen boodschap aan de problemen van Feyenoord en nam in de elfde minuut brutaal de leiding. Doelman Justin Bijlow had geen antwoord op een geplaatste schuiver van Jonas Arweiler, die profiteerde van halfslachtig verdedigen van Lutsharel Geertruida. De gastheren leken daarna even de kluts kwijt te zijn en het was aan Bijlow te danken dat ADO de voorsprong niet verdubbelde toen Samy Bourard en Vicente Besuijen in kansrijke positie afdrukten.

De voorsprong van ADO verdween in de 27ste minuut, toen de slecht begonnen Geertruida bij de tweede paal een afgemeten hoekschop van Steven Berghuis binnenkopte. Het was het eerste Eredivisie-doelpunt van de Feyenoord-verdediger. Luttele minuten voor rust verzuimde Bryan Linssen om Feyenoord al koppend op voorsprong te brengen. Die voorsprong kwam er alsnog na rust, toen Linssen en Orkun Kökcü waren vervangen door João Teixeira en Luciano Narsingh. Na bijna een uur spelen kreeg Senesi het publiek in De Kuip op de banken door met een sensationele omhaal van net binnen het strafschopgebied voor de 2-1 te zorgen.

De euforie rondom het huzarenstukje van Senesi was tien minuten later echter alweer verdwenen. Bijlow haalde Arweiler onderuit in het strafschopgebied en arbiter Dennis Higler wees gelijk naar de stip. De zwakke inzet van de Duitser werd gekeerd door Bijlow, die daarmee de held van Feyenoord leek te worden. Op advies van de VAR moest de strafschop echter worden overgenomen, want er waren enkele spelers te vroeg ingelopen bij de poging van Arweiler. Laatstgenoemde liet de penalty over aan Shaquille Pinas en hij schoot wél onberispelijk raak: 2-2. Diezelfde Pinas veranderde later nog van held naar schlemiel bij ADO.

ADO hield de gelijke stand niet lang vast, want in de 71ste minuut schoot de ingevallen Narsingh raak in de verre hoek achter doelman Luuk Koopmans. Het was de tweede keer deze middag dat Berghuis als aangever fungeerde. De aan Inter Miami FC gelinkte Berghuis gooide het aantrekkelijke duel zelf in het slot vanaf elf meter, na vermeend hands van Pinas. Volgens ADO kreeg de doelpuntenmaker de bal ongelukkig tegen de hand aan, maar Higler hield na overleg met de VAR vast aan zijn beslissing om de bal op elf meter te leggen. Berghuis knalde de bal vervolgens hard in het dak van het doel. Bij ADO kwam voormalig Feyenoorder Michiel Kramer in de slotfase nog binnen de lijnen, maar ook hij kon de derde nederlaag op rij in de Eredivisie niet voorkomen. Feyenoord staat na de zege op plek drie, twee punten achter koploper Ajax.


Poll

Terechte zege van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

131 reacties (laatste reactie door emre61)

ondanks het matige niveau wel een leuke wedstrijd. zeker de 2de helft was t zeker niet saai. maar het mooiste vandaag was eigenlijk hoe de fans zich heben gedragen, we kunnen het dus wel. en wat een verschrikkelijke goal van Senesi, staat nu al in de top 3 mooiste van het seizoen 20/21.

27 september 2020 om 14:15

Haha ja die goal van senesi was wel een hele fraaie! Hij speelde verder aardig maar was net als de rest vh team bij tijd en wijle zeer slordig in de passing. Kokcu en bozenik wat mij betreft de grote dissonanten. Texeira lijkt me een hele fijne aankoop met een goede techniek en snelle voetjes. Narsingh deed ook lang niet alles goed maar hij was eindelijk van waarde. Waarom feyenoord 4 miljoen neer heeft gelegd voor bozenik is me nog onduidelijk. Gedrevenheid zat maar voetballen kan hij niet 😂

2 goedkope penaltys. Met als toppunt de penalty voor feyenoord. Waar gaat dit heen met de var? Kan dit nog afgeschaft worden? Zo ja zo snel mogelijk AUB

27 september 2020 om 14:13

Snap het ergens wel. Als de arm volledig langs het lichaam is, is de elleboog 180 graden en niet 90. Daarnaast wilde de var extra kijken alleen higler vond het nog steeds een penalty

27 september 2020 om 14:14

De arm was letterlijk tegen het lichaam. Wat kan hij nog verder doen?

27 september 2020 om 14:15

Bal kwam tegen bovenarm? En die was langs het lichaam. Als hij nou zijn uitgestoken onderarm raakte had ik het gesnapt.

27 september 2020 om 14:17

Irritatie bij mij zit hem vooral dat een week eerder bij Ajax-rkc een duidelijkere handsbal (die een goal voorkwam) niet wordt gegeven door de VAR. Zo'n handsbal is tegenwoordig puur willekeur. Of ze moeten een keer met duidelijke regels komen voor hands, want als ik die lulverhalen na de wedstrijd hoor van de scheidsrechters dan word ik er ook niet veel wijzer van, want een week later geven ze exact dezelfde handsbal niet met een andere redenatie. Ze geven namelijk nooit eens toe dat ze het verkeerd gezien hebben.

27 september 2020 om 14:18

Ah ik dacht dat het tegen de onder arm kwam. Maar wat hij verder kan doen: handen op de rug. Zie je de absolute top ook doen, dan sluit je elke vorm van discussie uit.

27 september 2020 om 14:19

De Var is een verschrikking. Beide panels waren er toch geen. Tuurlijk geeft Higler ze zelf zit 2 keer fout .De var twijfelt nog bij de 2 de maar Higler niet.ik vind echt dat de sport kapot word gemaakt door de Var en dat is niet alleen op deze 2 beslissingen.

27 september 2020 om 14:21

Armen op rug is toch ook totaal onnatuurlijk? Scheidsrechters zeggen zelf dat het niet nodig is, maar er vervolgens wel voor fluiten. Zeg het maar, het is gewoon totaal willekeurig.

27 september 2020 om 14:24

Je zegt dat de Var twijfelt maar de scheids niet. Dan is het toch niet de Var die in dit specifieke geval schuld heeft?

27 september 2020 om 14:26

Niet als je zich omdraait, ik vind zeker een hands.

27 september 2020 om 14:35

@bliek, de var wilde de fout van higler herstellen maar higler wilde er niet aan. Waarom is het dan de var die de sport verpest? De scheids gaat hier toch duidelijk zelf in de fout?

27 september 2020 om 14:38

De var grijpt in als er een duidelijke fout is. Het was sws hands dus een duidelijke fout is het niet

27 september 2020 om 14:40

Ben het met je eens dat de VAR soms een verschrikking is. Maar in dit geval gaf de VAR (Kevin Blom) juist het advies geen penalty toe te kennen, wat vervolgens "over ruled" werd door Higler !

27 september 2020 om 14:40

ik zie maar weinig spelers in de top springen op deze manier en hun armen op de rug houden...

27 september 2020 om 14:14

De twee penaltys waren gegeven door Higler zelf.

27 september 2020 om 14:17

Maar dan is de var er om bij een foute beslissing in te grijpen. Ik heb het nu over de var en niet de scheidsrechter zelf.

27 september 2020 om 14:18

De VAR riep Higler juist naar de kant. Het was Higler zelf die het ook na het zien van de beelden een pingel vond.

27 september 2020 om 14:25

Maar hoe kom je er dan bij de de Var moet worden afgeschaft? Dat zou in dit geval toch niets hebben uitgemaakt?

27 september 2020 om 14:16

Het toppunt vond ik de eerste penalty voor ADO hoor. Dag sloeg nergens op. Handsbal kon ik met de nieuwe regels goed begrijpen.

27 september 2020 om 14:19

Maar waarom werden die nieuwe regels vorige week dan niet toegepast. Het is nog steeds pure willekeur die handbal.

27 september 2020 om 14:24

Vind opzich de handsbal wel terrecht. Het is een schot op goal die geblokkeerd word door een arm. Als de bal nou naast gaat of het stadion uitgaat vind jk het een ander verhaal. Maar ik snap ook nog weinig van het 'nieuwe hands' en volgens mij de scheidsrechters zelf ook als je kijkt naar het verhaal van nijhuis bij VI.

27 september 2020 om 14:28

Inderdaad, zeker als je zich omdraait. Lichaam vooruit met armen aan lichaam is geen hands.

27 september 2020 om 14:39

Nou, die kogel tegen de bovenarm was zeker geen pingel. Jammer dat je, net als bij het Coronabeleid, eigenlijk niet meer goed weet hoe het nu eigenlijk zit met de regelgeving. Trouwens, de pingel van Den Haag, die moest worden overgenomen, was eigenlijk een uitvloeisel van de ingehouden loop van de Den Haag speler. Op een gegeven moment begint een keeper na een paar tellen toch automatisch wat te bewegen, mede doordat het nu maar duurde en duurde. De regel is dat als de keeper te vroeg van zijn lijn vertrekt, de eventueel gemiste penalty moet worden overgenomen. Dus volgens de regel correct, maar gevoelsmatig niet.

27 september 2020 om 14:46

Wat heeft de VAR met de penalty van Feyenoord te maken? Die probeerde juist een penalty tegen te houden terwijl dit 100% hands was!

27 september 2020 om 17:17

Blommetje met zijn Ajaxseizoenskaart heeft er vandaag alles aan gedaan om Feyenoord puntverlies te laten oplopen. Maar het is hem gelukkig niet gelukt.

27 september 2020 om 15:10

Gewoon regel aanpassen zoals bij hockey. Alles is gewoon hands. Per ongeluk of niet, altijd hands. Is lullig naar de enige manier om enige vorm van discussie uit te sluiten

27 september 2020 om 15:48

Dan gaan spelers juist tegen de armen schieten in de 16....is toch een pingel. Dan heb je wedstrijden met alleen maar pingels. Meteen weer nieuwe trainingen....op de armen schieten in 16.🤦🏾‍♂️ik vind dat als je met je lichaam naar de baan van de bal beweegt en het raakt je arm...het gewoon hands is. Of je nu de handen 180 graden naast je lichaam hebt, dat maakt niets uit, want anders kan je het gebruiken, als het toch geen hands is en dat zag je dus vorige week ook. Je kan armen dus als schild gebruiken als het naast je lichaam is. Ik dacht ook dat als de bal richting doel word geschoten van een goede afstand en als je de bal stopt met je arm, zoals gisteren, dan is het gewoon hands. Al twijfelde ik tussen boven arm en schouder.

Was me weer een wedstrijdje wel. Kokcu, Linssen en Bozenik drama. Feyenoord ontsteeg het niveau van vorige week tegen Twente nauwelijks. Teixeira kon me wel bekoren, hopelijk kan die een basisplek veroveren.

27 september 2020 om 14:16

Was in de tweede helft nadat Kokcu en Narsingh eruit waren wel een stuk beter.

27 september 2020 om 14:23

Maar Narsingh kwam er in de 2e helft juist in voor Linssen?

28 september 2020 om 08:23

Uuuh ja bedoelde Linssen eruit natuurlijk🥴 bedankt voor de correctie.

27 september 2020 om 15:10

Wat dacht je van leroy fer, ongeloofelijk dat hij mocht blijven staan, zoveel balverlies

27 september 2020 om 16:48

De enige reden dat Fer mocht blijven staan was met gebrek aan wisselspelers. Want Burger kwam erin na de 4-2, om de boel op slot te gooien. Anders had hij er eerder in gekomen voor Geertruida of Nieuwkoop om dan wat te forceren. Dus in geen enkel opzicht had Advocaat de luxe om Fer te wisselen. Die wel rijp was voor een wissel. Overigens moest de penalty over vanwege Bijlow die van de lijn kwam, dus niks te vroeg inlopen. Ook een fout van Geertruida die de 0-1 inleidde en een schandalige beslissing om beide penalty's toe te kennen. Ik had ze geen van beide gegeven. Maar als je de eerste geeft bij ADO, is het in dat opzicht een soort compensatie lijkt wel om een penalty terug te geven. Raar ook dat vorige week dit allemaal heel anders geïnterpreteerd werd.

Bizar snel gehandeld van Senesi, puur talent. Texeira brengt veel maar mag wel minder nonchalant allemaal. Ik snap echt niet wat Burger nog in de selectie dket. De beste jongen heeft ongeveer mijn techniek. In ieder geval 3 punten, bedankt Dick!

27 september 2020 om 14:13

Vind hem juist technisch sterk. Zijn handelingssnelheid is waar het af en toe misgaat

27 september 2020 om 14:19

Handelingssnelheid is inderdaad een beter woord maar iedereen ziet toch dat je die jongen geen plezier doet om hem op dit niveau op te stellen. Hij zal het in de jeugd best goed gedaan hebben maar hij kan gewoon niet mee. Van Beek idem dito.

27 september 2020 om 14:22

Handelingssnelheid en techniek is toch wel een groot verschil. Dus wat bedoel je nou? Hij heeft juist een uitstekende techniek.

27 september 2020 om 16:09

We kunnen er een definitiestrijd van maken maar volgens ligt het aardig in elkaars verlengde. Als je techniek zo goed is heb je automatisch wat meet tijd en zou je niet bij elk balcontact zodanig in de problemen moeten komen dat je hem alleen nog opzij kan leggen, passen is al een te groot woord. Bovendien komt hij gezien zn 'handelingssnelheid' nauwelijks toe aan het laten zien van ook maar iet technisch. Maar bemerk hier vaker dat Feyenoorders met een roze bril naar vrij povere eigen jeugd kijken. Helaas is het tegenovergestelde waar.

27 september 2020 om 16:51

Speel jij op een hoog niveau FYNRD of speel je echt in het derde bier elftal? Want ik bedoel, techniek en handelingssnelheid is echt twee uitersten van elkaar. Of je dit nu een definitie strijd wilt noemen of niet, het zijn echt twee hele andere dingen. Burger is goed in kleine ruimtes en kan daar een vrije man in vinden, maar het duurt soms net te lang of is er een tweede aanname voor nodig. Dat is wel het verschil die een wereld van verschil maakt. Ik ben wel tevreden over burger, maar wel als hij sneller kan handelen.

27 september 2020 om 17:17

Zijn techniek is uitstekend maar hij heeft af en toe een tweede aanname nodig...juist ja. Dus toch een definitiestrijd, prima: dan had ik het helemaal verkeerd toen ik het over z'n (fluwelen) techniek had. Neemt niet weg dat Burger er heel plat gezegd geen kl*te van kan. Hij laat ook geen verbetering zien. Feyenoorders zijn vaak, misschien wel zelfs te vaak, kritisch op het aankoop- of verkoopbeleid maar als het aankomt op de eigen jeugd niets dan lof. Snap ik wel, heb ik ook, je ziet de jongens zich ontwikkelen en je hoopt dat ze er komen maar in het geval van Burger gaat dat hem gewoon niet worden. En dan moet je als club en staf onder ogen willen zien. Een jonge voetballer is per slot van rekening ook een verdienmodel. Maar het moet wel heel gek lopen wil Burger ooit meer dan 10 miljoen opleveren, toch een bedrag wat je in deze tijd wel als doel mag stellen voor een middenvelder waar je jaren in hebt geïnvesteerd. PS: ik heb altijd op relatief laag niveau gespeeld (net als de meesten op VZ) dus zal er wel naast zitten

27 september 2020 om 14:14

Hij is juist technisch enorm goed onderlegd . Je zou het niet verwachten met z'n uitstraling maar is toch echt zo.

27 september 2020 om 14:54

Sorry maar er is niemand in de selectie met meer techniek dan Burger. Daar vergis je je echt in 😉 Maar hij mag wel meer brengen, daar ben ik het mee eens.

Wat mij opviel deze wedstrijd: Toornstra en Texeira een verbetering t.o.v. Kokcu en Diemers.. Alleen de spits positie is om het even.. Ik zou 442 gaan spelen, omdat feyenoord meer goede middenvelders dan aanvallers heeft.. En Narsingh viel vandaag ook goed in! OH ja... Ongelofelijk, Berghuis speelde niet goed, maar 2 assists en een doelpunt weer!

Die Teixeira speelde wel erg lekker na zijn invalbeurt. Verwacht en hoop dat die de volgende wedstrijd wel in de basis staat.

Dramatische eerste helft, degelijke tweede maar nog wel heel erg gemakzuchtig bij vlagen. Tegen Ado is dat genoeg voor de overwinning, maar het zal echt een pak beter moeten. Senesi met kop en schouders de beste vandaag, en niet alleen vanwege zijn goal. Ook Teixeira liet veelbelovende dingen zien, dat lijkt een rasvoetballertje te zijn.

Bijlow en senesi krijgen zo voldoende mogelijkheden om zich te onderscheiden dit seizoen. Texeira wel prima maar is toch wat traag

27 september 2020 om 14:31

Traag? Is juist met zijn handelings snelheid en wegdraaien niet traag. Kocku, Toornstra, fer en Diemers zijn trager dan Texeira

27 september 2020 om 14:40

Hij is niet zo snel. Hij kan een back niet voorbij sprinten en heeft niet echt een super versnelling.

27 september 2020 om 15:01

Hij moest een sprintduel aangaan met Van Ewijk.. daar kwam Linssen ook 0x langs en Haps en Narsingh met moeite.

27 september 2020 om 15:17

Het is ook een middenvelder. Die hoef je niet echt af te rekenen op z'n snelheid, toch? Dat hij op een andere plek wordt gezet of terechtkomt en tegenover een snelle back komt is wat anders.

Wat een wereldgoal van senesi. Ik vond het de hele wedstrijd sterk en toch echt wel de man in vorm bij feyenoord. Kokcu en linssen verdienen het niet om te starten en ook bozenik heeft niks goeds gedaan. Texereira lijkt ook een aanwinst , die zou ik gewoon laten starten ipv kokcu

Lijkt mij een logische constatering dat Feyenoord de grote uitdager is voor de titelstrijd.. Daarna krijg je een hele tijd niks, en dan krijg je AZ en dan Psv.

27 september 2020 om 14:22

Denk dat Feyenoord zich moet focussen op plek 3 en Europees voetbal. Kampioenschap is totaal niet haalbaar.

27 september 2020 om 14:23

Bijzonder dat je Feyenoord ruim boven PSV plaatst. Als Feyenoord deze lijn doortrekt eindigen ze gewoon onder PSV.

27 september 2020 om 14:36

Sarcasme is moeilijk herkenbaar met tekst

27 september 2020 om 14:45

Indeed, kennelijk is dat de norm die wij uit de kern van dat verhaal moet herleiden.

Even een vraagje.. natuurlijk stapt Bijlow te vroeg van zijn lijn. Maar die aanloop was toch geen vloeiende beweging? Dat mag toch niet meer?

27 september 2020 om 14:25

Ja precies. En wat ik ook raar vind, als die over genomen moet worden. Waarom niet gewoon verplicht dezelfde speler? Anders is het niet echt overnemen...

27 september 2020 om 14:44

Das best een goede vraag indd.

27 september 2020 om 16:52

Wauw, deze is inderdaad wel heel goed. Maar in principe zou Feyenoord mogen wisselen als keeper, niet dat het ooit gebeurt, maar alsnog. Wellicht komt hier nog een aanpassing over, want je legt wel de zwakke plek bloot van deze regel.

27 september 2020 om 14:25

dat is een hele techte vraagbovendien is het zeer opmerkelijk dat de penaltynemer bij een herkansing vervangen mag worden door een ander.

27 september 2020 om 15:06

Dat vond ik ook zeer apart, deze regel moet echt nog een keer goed bekeken worden. Daarnaast moet de keeper op de lijn regel ook worden aangepast imo. Dit over nemen is zwaar vermoeiend. Misschien dat de aanloop van de nemer niet mag vertragen, dat kan een keeper al beter helpen timen om die ene pas vooruit te nemen.

Hoe speelde de rechtsachter van ADO? Zag dat hij de op een na hoogste spelerrating kreeg bij ADO.

27 september 2020 om 15:53

Speelde een uitstekende pot.

Je wint, maar sommige zaken zijn wel heel zwak bij Feyenoord. De spitspositie is zeer matig bezet, jorgenson brengt niks meer en Bozenik kwam totaal niet in de wedstrijd. Ook de backs vallen tegen, Kokcu kwam er niet uit, fer, haps, toornstra onzichtbaar. Berghuis ook onder de maat. Hoop huiswerk voor Advocaat deze week, want tegen Willem2 moet het echt beter.

27 september 2020 om 15:16

Bozenik is kansloos. Die jongen moet goede aanvoer in de zestien krijgen. Berghuis is dit seizoen dramatisch ondanks zn vier goals. Linssen en Kokcu werden gewisseld zo slecht waren ze. Dan heb je Narsingh over. Nou succes Robert. En vervolgens speelt Bozenik niet goed? Gaat heen.

27 september 2020 om 15:19

Ja, eens. Je ziet dat hij voetballend niet de beste is, maar hij is wel constant gevaarlijk met aanvoer en dat is er gewoon totaal niet.

27 september 2020 om 15:54

Ik vond Haps juist niet tegenvallen, stormde vaak op langs de linkerflank. Was veel betrokken bij aanvallen over links. Zeker een van de betere aan Feyenoord zijde vandaag.

Goed om te zien dat het Feyenoord publiek zich wat heeft aangetrokken van de kritiek en zich, voor zover ik dat kan beoordelen op basis van de beelden, voorbeeldig heeft gedragen! Dat moet niet makkelijk geweest zijn, genoeg reden voor frustratie en aanmoedigingen.leuke pot voetbal met veel fouten, maar ook een aantal hoogtepunten, waaronder de omhaal. Na de wedstrijd van Vitesse al de tweede zeer vermakelijke wedstrijd dit weekend die ik volledig heb gekeken. Hopelijk maakt PSV er ook wat van.

27 september 2020 om 14:29

goed dat jij die beelden van vorige week en deze week goed bestudeerd hebt!

Jammer had gehoopt op een punt, maar in tegenstelling tot de 1e 2 wedstrijden heb ik nu wel vertrouwen in dit seizoen!

27 september 2020 om 15:54

Komt goed en zeker als straks die andere nieuwelingen aanschuiven.

Misschien wat voorbarig maar wat lijkt die Texeira een goede aankoop te zijn geweest. Je ziet bij vlagen toch het grote talent wat hem ooit werd aangeschreven. Hier kan Feyenoord bijzonder veel plezier aan gaan beleven. Kokcu speelt bijzonder slecht, het kan geen kwaad om die een tijdje te laten banken en Texeira een kans te geven.verder was het bijzonder matig van de kant van Feyenoord waar, behalve Texeira, enkel Senesi weer positief opviel, dat kan nog wel eens lastig om die binnen te houden dit seizoen.

Een fraaie goal van Senesi, maar ik vond hem opbouwend echt bijzonder matig vandaag. Zoveel ballen die hij zo in de voeten van ADO middenvelders schuift. Puur verdedigend prima, maar zodra het aankomt op opbouwen en handelingssnelheid mist hij echt nog wat. Feyenoord uiteindelijk verdiend gewonnen, maar het oogde zeer fragiel allemaal. Achterin geven ze teveel weg, terwijl in de voorhoede teveel van Berghuis moet komen. Texeira vond ik bij vlagen een goede indruk maken. Uiteindelijk win je, maar stond je vandaag tegenover een sterkere tegenstander was het waarschijnlijk opnieuw punt verlies. Genoeg huiswerk voor Feyenoord dus.

27 september 2020 om 14:38

Als hij ook nog had kunnen opbouwen had hij met alle respect nooit bij feyenoord gevoetbald natuurlijk

27 september 2020 om 14:40

Daarom zal hij nooit bij een topclub terecht komen , hij mist bepaalde kwaliteiten en daarom ook dat hij geen plaats bij de Argentijnse selectie heeft .doelpunt was puur mazzel natuurlijk .

27 september 2020 om 15:20

Crazy madness waarom zo zuur?

27 september 2020 om 15:21

Dit seizoen is het inderdaad nog matig, maar z'n opbouwende kwaliteiten en handelingssnelheid zijn juist kwaliteiten wat hem zo sterk maakt en vorig seizoen juist liet zien. Helaas steekt hij net als meerdere spelers nog niet in goede vorm.

Complimenten aan het publiek die zich netjes heeft gedragen van wat er op tv te zien was. Een draak van een wedstrijd was het .

27 september 2020 om 14:41

Het was best een levendige wedstrijd. Niet van hoog niveau, maar niet vervelend om naar te kijken.

Eerste helft was, zeker tot aan de 1-1 echt extreem slecht. Zo'n corner goal geeft dan toch een zetje, want Ado deed het leuk, maar die hebben natuurlijk totaal geen kwaliteit op het veld. Berghuis was matig vandaag, maar kan weer 2 assists en een goal bijschrijven. Over Bozenik zeg ik maar niks meer, want dan ben ik weer een hater ofzo. Sorry ik kan het niet laten, die gast hoort niet in het profvoetbal.

Het was weer erg matig. Eerste helft gewoon ronduit drama. Tweede helft wel genoten van Geertruida, Texeira en (surprise) Narsingh. Buiten die was het allemaal niet veel. Vooral Bozenik was echt bedroevend.

Hands Voor het vaststellen van overtredingen m.b.t. hands, is de bovengrens van de arm in lijn met de onderkant van de oksel. Het is een overtreding als een speler: • de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, zoals door het bewegen van de hand of arm richting de bal; • scoort in het doel van de tegenstander rechtstreeks vanaf de hand of arm, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt; dit geldt ook voor de doelverdediger; • nadat de bal zijn hand of arm heeft geraakt of de hand of arm van een ploeggenoot, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt en vervolgens direct daarop: • scoort in het doel van de tegenpartij • een scoringskans creëert Regel 12 Overtredingen en onbehoorlijk gedrag 51 • de bal met hand of arm raakt als: • de hand of arm het lichaam op onnatuurlijke wijze groter maakt; • de hand of arm boven schouderhoogte is (tenzij de speler de bal opzettelijk speelt die vervolgens de hand of arm raakt; Bovengenoemde overtredingen zijn zelfs van toepassing als de bal de hand of arm van een speler raakt wanneer deze rechtstreeks komt van het hoofd of lichaam (inclusief de voet) van een andere, dichtbij zijnde, speler. Met uitzondering van bovenstaande overtredingen, is het geen overtreding als de bal de hand of arm van een speler raakt: • rechtstreeks vanaf het eigen hoofd of lichaam (inclusief de voet) van de speler; • rechtstreeks vanaf het hoofd of lichaam (inclusief de voet) van een andere, dichtbij zijnde, speler; • als de hand of arm dicht tegen het lichaam wordt gehouden en het lichaam niet op onnatuurlijke wijze groter maakt; • als een speler valt en de hand of arm zich tussen de bal en de grond bevindt om het lichaam te ondersteunen, maar niet zijwaarts of verticaal van het lichaam af uitgestrekt. Buiten het strafschopgebied gelden voor de doelverdediger dezelfde restricties met betrekking tot het spelen van de bal met de hand of arm als voor alle andere spelers. Als de doelverdediger binnen zijn eigen strafschopgebied de bal met hand of arm speelt terwijl dit niet is toegestaan, dan wordt een indirecte vrije schop toegekend, maar geen disciplinaire straf. Echter, als de overtreding het spelen van de bal voor de tweede keer is (met of zonder de hand/arm) na een spelhervatting, voordat deze wordt geraakt door een andere speler, dan moet de doelverdediger worden bestraft als de overtreding een veelbelovende aanval onderbreekt of de tegenstander of de tegenpartij een doelpunt of een duidelijke scoringskans ontneemt.

Slechte wedstrijd met een goed resultaat voor Feyenoord. Die eerste kans voor Bozenik was dramatisch, volgens mij probeerde hij de bal over de keeper te stiften. Geertruida met een junioren fout, gelukkig knikt hij vervolgens de gelijkmaker binnen. Zou Senesi al weer een beetje in waarde gestegen zijn na zo'n doelpunt!? Dick kan uiteindelijk toch redelijk tevreden zijn op zijn verjaardag.

Het lijkt voorlopig nog niet goed te draaien qua veldspel. Ik zou op het middenveld kiezen voor Fer, Kokcu en Texeira. Wanneer Diemers speelt, lijkt Kokcu iets te hoog te moeten spelen, terwijl Kokcu beter een paar meter lager kan spelen en Texeira iets hoger. Ik vond het overigens slecht dat er weinig jeugdspelers op de bank zaten terwijl de bank zo onderbezet was. Advocaat blijf ik simpelweg een mindere keuze vinden voor de lange termijn

27 september 2020 om 16:35

Dat er zo weinig jeugdspelers op de bank zaten, had voornamelijk te maken met een corona uitbraak op Varkenoord.

27 september 2020 om 16:36

Feyenoord O21 zit in quarantaine, daardoor konden er geen jeugdspelers op de bank zitten.

27 september 2020 om 16:58

Dan haal je wat mij betreft jongens uit O19 erbij. Dat er geen jeugdspelers op de bank zitten, heeft simpelweg te maken met Advocaat. Hij geeft helaas geen enkel positief signaal af aan jeugdspelers

27 september 2020 om 17:00

O18 en O19 volgens mij hetzelfde probleem. Zoals penkie hierboven ook aangeeft.

27 september 2020 om 17:20

rbn_, dat kan nu wellicht wel het geval zijn, maar dit is een structureel probleem met Advocaat en dat is waar ik op doel.

Weet iemand al hoe laat Mark Rutte morgen met het bericht komt dat de competitie weer moet stoppen?

27 september 2020 om 17:19

Dat was terecht overigens. Echter was het in eerste instantie geen penalty.

Feyenoord speelt tot nu toe veel te slordig voetbal en overtuigen amper. Maar zowel tegen Zwolle als vandaag tegen Ado waren we over 90 minuten gewoon de terechte winnaar met -iets- beter voetbal en aardige wat kansen.Ook tegen Twente hadden ze de 3 punten wel verdiend op basis van spel en kansen maar hebben ze het nagelaten om te scoren. Dus dan is 7 punten ook wel gewoon terecht uit 3 wedstrijden.Maar in Amsterdam moeten ze even lekker stilhouden. Die spelen ook amper goed voetbal en verdiende tegen Vitesse en Sparta absoluut niet de 3 punten. Die hebben al 4 punten gestolen. Ook hebben ze gespeeld tegen de nummer 17 en 18 die waarschijnlijk kansloos gaan degraderen.Dus beetje raar dat alles rondom Feyenoord weer zo negatief is en bij Ajax niet terwijl zij het tot nu toe totaal niet beter doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger303
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller288
N. JørgensenAanvaller204
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller173
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

54 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 29 17 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft schrikt van ‘onze twee topcoaches’: ‘Dan denk je: doe eens normaal man’

Wim Kieft is geschrokken van de wijze waarop 'onze twee topcoaches' zich afgelopen weekend hebben opgesteld. De oud-spits schrijft in zijn column in De Telegraaf dat Erik ten Hag 'behoorlijk de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren