Ten Hag: ‘Ik zou zeggen: Den Haag, steek de hand in eigen boezem’

Zondag, 27 september 2020 om

Ajax boekte zaterdagavond een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Vitesse in de Johan Cruijff ArenA. Trainer Erik ten Hag is na afloop niet alleen blij met de zege, maar ook met het gedrag van de fans in het stadion aangaande de coronaregels. "Ik ben blij dat het in de Arena heel erg goed gaat. Zeker gezien het wedstrijdverloop, want dan komen er toch emoties", zegt de coach, geciteerd door Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door hansje1969)
27 september 2020 om 09:46

Als hij maar geen persconferenties gaat geven dan. Al heeft hij hier wel gelijk. Ik was ook bang dat er spreekkoren zouden komen. Helemaal na die merkwaardige vrije trap die Vitesse kreeg na het praten van Blind. Dat riekte naar match fixing

27 september 2020 om 10:01

Ben ik nou gek of mag dat helemaal niet? Wat nou als die bal er in was gevlogen? Je kan toch niet zomaar overal op het veld een vrije bal gaan geven als een speler wat kritiek op de leiding heeft. Een regel zelf verzinnen lijkt me vrij kwalijk als scheidsrechter zijnde.

27 september 2020 om 10:31

Dan ben jij dus gek. Scheidsrechter beledigen is een reden voor een kaart en een vrije trap. Volgens mij staat dat al een jaartje of 50, misschien langer in de spelregels

27 september 2020 om 10:33

Dan ben jij dus gek steeck. Scheidsrechter beledigen is een reden voor een kaart en daarna wordt het spel gewoon hervat vanaf waar het was. Volgens mij staat dat al een jaartje of 50, misschien langer in de spelregels

27 september 2020 om 10:46

Ik ga al 40 jaar naar het voetbal, maar heb dit nooit gezien. Ajax mocht een doeltrap nemen. Je ziet elke wedstrijd wel een gele kaart voor mekkeren. Maar nooit een vrije trap of penalty. Wat bepaalt dan de plek? Blind stond net buiten het vijf meter gebied schuin voor de goal. Boekel legt hem buiten het strafschop gebied recht voor de goal.....leg dat eens uit?????

27 september 2020 om 10:58

Kan er geen argumenten voor vinden, maar vond van Boekel weer ouderwets vreemd arbitreren. Weet dat v. Boekel een Feyenoord pyjama heeft, maar daar zal het toch niet aan liggen? Vond in het stadion de verhouding gegeven kaarten, los van de rode, ook enigszins scheef. Waar AJAX ze vrij snel kreeg moest Vitesse daar toch wat meer moeite voor doen. Misschien is dat gewoon de makke van de beste ploeg van Nederland zijn. Je wordt eerder bestraft omdat er beter verwacht wordt?

27 september 2020 om 11:15

@afcastijnn.....scheidsrechter beledigen? Wie zegt dat blind de scheidsrechter beledigd heeft.... dit sloeg helemaal nergens op die vrije trap. Dit was een hele rare beslissing

27 september 2020 om 11:24

@raffa1 Tja ik denk dat elke scheidsrechter ook zijn eigen wedstrijd heeft en zijn wedstrijd is het zo goed mogelijk te doen. Maar ik geloof ook dat scheidsrechters buiten hun vak om voorkeur hebben voor een club. Met een Feyenoord mattie van me waren we het eens dat Boekel wel een feyenoord fan moest zijn en Blom een Ajacied. Maar goed ik ga er vanuit dat je soms voordeel en soms nadeel hebt. Geen issue. Maar die vrije trap heb ik nog nooit gezien. Als je te ver gaat in je gezeik dan trekt de scheids wel rood. Maar op een willekeurige plek een vrije trap geven, zou graag hier uitleg over krijgen

27 september 2020 om 13:55

@steeck Is een scheidsrechter beledigen in het strafschopgebied dan een penal?

27 september 2020 om 14:04

Het zou me niks verbazen Ik moet zeggen sinds hij die hartaanval heeft gehad is er denk ik ook iets in zijn hoofd geknapt eerst de scheids beledigen en dan na afloop van de wedstrijd kinderachtig staan juichen voor de neus van bazoer

27 september 2020 om 14:46

Wie zegt dat hij de scheids heeft beledigd?

Vond het gister ook opvallend goed gaan gezien de spanning in de wedstrijd. En tja die burgemeester van Tilburg is gewoon niet goed in z’n paasei. Je zet 1000 supporters op een plein, wat verwacht je dan? En dan met een kul argument komen van ‘dan zwerven ze niet door de stad’. Je had donderdag toch ook de horeca kunnen dicht gooien van 21;00 tot 23;00? Dan had je helemaal niemand in de stad gehad!

27 september 2020 om 09:38

Een ontieglijke slappe zak die burgermeester. Geeft toestemming voor een experiment dat gedoemd is te mislukken. Brabbelt achteraf iets over eigen verantwoordelijkheid en dreigt met een lockdown. Vermijd angstvallig de verantwoordelijkheid van de burgermeester te noemen die zich wel heel makkelijk laat gijzelen door nog geen 1000 supporters. Ik mis hier de daadkracht van een Aboutaleb.

27 september 2020 om 09:44

100% mee eens. Dag erna ook teksten als ‘mensen hun eigen verantwoordelijkheid’. Doet me een beetje denken aan Halsema toentertijd op de Dam.

27 september 2020 om 10:47

Dit is nou een reden om deze burgemeester er uit te schoppen. Is verantwoordelijk voor het openbaar bestuur van de stad, faalt opzichtig en geeft anderen de schuld. Incompetent, dus inpakken en wegwezen!

27 september 2020 om 11:01

Ja natuurlijk!, gooi de hele horeca maar weer 2 uur dicht terwijl die het al zo moeilijk hebben, omdat er een voetbalwedstrijd is en de "supporters" zich anders niet kunnen gedragen.

27 september 2020 om 11:01

Moet zeggen dat ik gisteren in het stadion zat, lekker ingeloot, en ik toch nog wel redelijk wat geroep hoorde, zeker tijdens de doelpunten. Denk echter dat we niet de illusie moeten koesteren dat het helemaal stil kan. Ook ikzelf, best iemand die zichzelf onder controle heeft, kon het gisteren niet nalaten te juichen en te springen na het tweede doelpunt. Moet echter zeggen dat veel aanmoedigingen uit geklap bestonden en daar moest ik toch even aan wennen. Dat je denkt, heb in iets gemist dat ze allemaal klappen..

Zoals al eerder gemeld door anderen hier, het gaat niet om het grote geheel. Iedereen moet zich gedragen. Dit is een eigenaardige situatie waarin een kleine groep het heel makkelijk kan verpesten voor de rest. En voetbalsupporters kennende doen ze dat ook, zo hebben we al vaker mogen getuigen bij incidenten met vuurwerk etc. Verschil is alleen dat het bij dat soort problemen uitkomt op een boete voor de club in kwestie en heel soms een wedstrijd zonder (uit)publiek. Als we ons op dit moment niet allemaal kunnen gedragen is het feest gewoon over zometeen. Daarom is idd zo’n evenement met een groot scherm onbegrijpelijk, maar ook de ‘families’ van 20 man op de tribune op verschillende plekken moeten echt niet kunnen.

Ik ben het haast nooit eens met Ten Hag. Zegt vaker iets vreemds dan goed, durf nooit hand in eigen boezem te steken als het over hem of Ajax gaat.... maar hier slaat hij de spijker op de kop. Wat er mis is gegaan in Tilburg was gedoemd om te mislukken en bij Ajax gaat het goed

27 september 2020 om 10:27

Juist wel. Als iemand niet met cliches aankomt en hand in eigen boezem durft te steken is het Ten Hag. Dit in tegenstelling tot een Advocaat of De Boer.

27 september 2020 om 10:54

Ten Hag is er niet vies van om schuld te verleggen naar alles dat buiten zijn controle ligt. Althans, zo komt het op mij vaker over. Clichés vallen bij hem inderdaad goed mee.

27 september 2020 om 11:34

Ik vind ten hag ook naar buiten niet echt zelf kritisch. Het spel is volgens hem ook vaak beter dan dat ik het dan zie

27 september 2020 om 11:32

Het is mooi dat het gisteren goed ging in de arena, maar afgelopen weken ging er natuurlijk wel meer mis dan het feestje in Tilburg. Dus er ging zeker geen 99 % goed.

27 september 2020 om 11:53

Zal dat niet ook komen omdat de f-side nog niet komt? Neem aan dat die wel gaan zingen als ze in het stadion zitten en zonder die gasten nemen ze natuurlijk niemand mee en dan blijft het wel stil (op het gefluit en gejuich na).

Het is fijn dat het in de Arena erg goed gaat, net zoals in veel andere stadions. Dat evenement in Tilburg met het kijken op groot scherm is niet representatief voor hoe het in stadions gaat. Afgezien van enkele momenten (denk aan de goal van PSV tegen Emmen) en één wedstrijd in de Kuip gaat het gewoon prima. Na de waarschuwingen van afgelopen week twijfel ik er niet aan dat het dit weekend gewoon helemaal goed gaat.

27 september 2020 om 11:12

Snap sowieso niet wat kijken op een groot scherm op een plein te maken heeft met volgen van een wedstrijd in het stadion. Dus als mensen zich niet kunnen gedragen tijdens het kijken van bv een film in de buitenlucht, dan mogen de bioscopen geen publiek meer toelaten? Als er een barbecue uit de hand loopt sluiten we alle restaurants? Als het ministerie van justitie zich misdraagt betreffende de corona regels, worden alle boetes versnipperd? Als er op het strand te veel mensen zijn sluiten we alle zwembaden? Daarnaast verbaas ik mij over het gebruikte taalgebruik van de politiek. Eerst de polariserende aso uitspraken van Grapperhaus en dan nu weer een minister president die denkt mensen op te moeten voeden met termen als "je Moet gewoon je bek houden". Over nivellering van het politieke landschap gesproken. Daarnaast neemt de regering geen enkele verantwoordelijkheid en schuift alles af op de bevolking. En het grappige is dat 80 % niet zelf nadenkt en er gewoon intrapt. En lekker polariserend de buren in de gaten houd en verraad.

Prima verwoord door Ten Hag. Ik hoop dat het vandaag ook overal goed gaat. Al vrees ik het ergste bij mijn club Feyenoord. Ja het ging vorige week op andere plekken ook mis, maar eerlijk gezegd nergens (edit: in stadions) zo massaal als in De Kuip. Helaas hebben we een groep supporters die erop uit lijkt om overal tegen in te gaan. Zoals het blijven staan en zitten op de trappen bij Europese wedstrijden, terwijl dit Feyenoord al meerdere boetes gekost heeft. Op Twitter zag je afgelopen week ook al weer gezeik op de oproep van Feyenoord om je aan de regels te houden. En niet van een enkeling, maar van accounts die een deel van de harde kern vertegenwoordigen. Hopelijk gaat het vandaag goed, maar houd mijn hart vast.

27 september 2020 om 09:50

Ik kan me niet voorstellen dat jullie publiek zich vandaag niet goed gaat gedragen. De eventuele consequenties zijn immers voor iedereen duidelijk. En een keertje juichen of roepen is prima. Maar blijf op je plaats zitten en ga niet samendrommen. Edit: in Tilburg ging het erger mis dan in Rotterdam.

27 september 2020 om 09:56

Ja zeker, maar bedoel in stadions tijdens wedstrijden. Wat in Tilburg gebeurde slaat alles, bizar dat dit doorgang mocht vinden en er niet werd ingegrepen. Een keertje juichen moet zeker kunnen. Zolang er inderdaad afstand gehouden wordt en het niet 90 minuten lang gebeurd. Als supporters willen protesteren tegen de maatregelen, vooral doen. Maar dan met een groot spandoek en niet met spreekkoren. Plek zat nu om een groot spandoek op te hangen

27 september 2020 om 11:19

De harde kern van zowel Feyenoord als Ajax (f-side) staan niet voor de club die ze zogenaamd in het hart hebben. Ze staan veel meer voor hun eigen zielige legertje groepsfanatici. Ik zie namelijk weinig verschil tussen de groepen uit Amsterdam of Rotterdam Meestal voornamelijk bestaand uit jonge gasten die hun hormonen nog niet in bedwang kunnen houden of ouderen die vergeten zijn op te groeien en zo onzeker zijn dat ze groepsverband nodig hebben om wat te betekenen. Daarnaast veel alcohol en drugs nodig om moedig en stoer te zijn. Gister ook in het stadion. Ik steun al ruim dertig jaar mijn cluppie door dik en dun. En wie waren wederom eens de afwezigen omdat zij zichzelf groter dan de club, of eigenlijk zichzelf de club, wanen? De F-side, de zogenaamde hardcore die hard fans. Nee f sider zijn is wat anders dan Ajacied zijn. Daarnaast valt mij op dat ook binnen de harde kern het Amsterdamse accent afneemt, dat zegt mij als oude Amsterdammer genoeg.

Oei Ten Hag wat zeg jij nu, pas op dat je niet gecanceld wordt, dit gaat echt te ver hoor je moet in de pas lopen en zeggen dat alleen bij betaald voetbal het misgaat, ondanks dat de Rivm zelf aangeeft dat 1,5% van alle besmettingen buiten (mogelijk) afspeelt. Gisteren ook weer genoten dat juist een groep 60 plussers als enige waren die op het sportpark geen afstand houden, maar ik ben allang gecanceld omdat ik niet de aanval op jongeren inzet.

Volgens mij is het wel aardig gegaan in de Arena gisteren. Gezang is er niet geweest en hoe ik het zag zat men qua afstand prima uit elkaar. Ajax publiek heeft wel een paar keer gereageerd op de beslissingen van de scheidsrechter en als Bazoer in balbezit was. Als dat te veel geweest is voor Den Haag, dan kun je beter zonder publiek gaan spelen, want dat ga je er toch echt niet uit krijgen.

27 september 2020 om 10:02

Ging zeker goed, al denk ik wel dat het voor Ajax een zegen is dat de F-Side besloot niet op te dagen. Ajax heeft daar gretig gebruik van gemaakt en de rustige fans op het vak ondergebracht op andere plekken in het stadion. De kerels die normaal herrie zouden schoppen, zitten nu thuis. Ideaal.

300% eens met ten Hag. In de Kuip was het vorige week ook niet goed, maar wat er in Tilburg gebeurde... De burgermeester heeft er zijn fiat aan gegeven, dat maakt het zo wrang. Ik hoop dat ze gewoon de ploegen straffen waar het misging, niet de hele competitie. De Ajax-fans waren gisterenavond een fantastisch voorbeeld!

27 september 2020 om 11:22

Ach het gaat net als op school vroeger, 1 iemand haalt een streek uit en de hele klas wordt gestraft. Verdeel en heers politiek, lekker elkaar verraden en aanwijzen. Onze politiek houd van verklikkers. Als het over corona gaat tenminste, alla andere klokkenluider worden meestal gewoon gestraft in ons land.

Hebben het ook goed gedaan maar we moeten ook eerlijk zijn dat het enorm scheelt omdat de f side er niet is

27 september 2020 om 11:32

Dat is zeker waar. Maar voor nu wel een zege.

Vaak vind ik ten Hag niet altijd even slim overkomen... Maar hij breekt hij een lans voor alle clubs en neemt hij iedereen in bescherming... Vind het zeer wijze woorden.. Vooral dat Den Haag zichzelf maar eens in de spiegel moet aankijken

In de horeca worden bedrijven gestraft die zich niet aan de afspraken houden, dan wordt niet de hele horeca gesloten. Zo zou je dat ook met de voetbalclubs moeten doen vind ik. Clubs straffen die juist voorbeeldig gedragen, moet je juist prijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren