FOX-analisten uitzinnig over Ajax-uitblinker: ‘Die is volgend jaar weer weg’

Zondag, 27 september 2020 om 08:00Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:07

Ajax won zaterdagavond met een man minder van Vitesse (2-1). In de studio van FOX Sports raajtenb de analisten Arnold Bruggink en Nordin Amrabat niet uitgesproken over de prestatie van met name Mohammed Kudus, in hun ogen de absolute uitblinker van de wedstrijd. "Als Kudus dit doet in de Champions League, dan is hij aan het eind van het jaar alweer weg", aldus Amrabat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Mohammed Kudus binnen een jaar weg bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Nee hoor die zien we volgend jaar ook gewoon bij Ajax. We gaan geen sanchez taferelen meer krijgen.

26 september 2020 om 23:33

Als er genoeg wordt geboden is hij weg. Maar laten we nog even rustig aan doen, 3 wedstrijden gespeeld. Talent zie je wel, maar dat zagen we vorig jaar bij Ihattaren ook. En dat loopt op dit moment ook ineens heel anders.

26 september 2020 om 23:37

Precies. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook niet erg als zo'n jongen maar 1 of 2 seizoenen ons shirt draagt. Dat betekend waarschijnlijk dat wij een topseizoen hebben gedraaid en dat we een recordbedrag vangen. Uiteindelijk staat er altijd weer een nieuwe op bij ons. Van de Beek en Ziyech leken onvervangbaar, maar Antony en Kudus (wie kende ze?) laten toch zien dat het niet onmogelijk is.

26 september 2020 om 23:38

Bedoel zie Marin en Magallan. Die droegen ook 1 jaar ons shirt. Nou doe dan maar een exit a la Sanchez of Frenkie (als basisspeler) na 1 jaar.

27 september 2020 om 11:24

Als Ajax het geld nodig zou hebben ja, maar ondanks de corona is Ajax nog steeds 1 van meest vermogende clubs.

27 september 2020 om 11:31

Kudus lijkt me volwassener in gedrag dan Ihattaren en is fysiek ijzersterk. Een ander soort speler, maar net als Ihattaren zeer getalenteerd. En inderdaad, het blijft met jonge spelers altijd afwachten of ze hun talent verder kunnen uitbouwen. Maar dat is een open deur intrappen;-)).

26 september 2020 om 23:40

Dat weet ik nog zo net niet of we geen Sanchez taferelen zullen krijgen. Het zou me niet verbazen dat er een afspraak is gemaakt met hem dat er contractueel is afgesproken dat als er een bepaalde club met een bepaald bedrag op tafel komt dat hij weg mag.

Want dat hij voor Ajax heeft gekozen ipv een grotere club verbaasde mij zeer. Ff een jaartje knallen in de CL zodat hij als exceptioneel talent in de premier league mag binnen komen.

26 september 2020 om 23:50

Zo’n afspraak staat Ajax niet toe bij een speler uit de Deense competitie lijkt me. Dat doen ze alleen met jongens als Ziyech en Tagliafico.

26 september 2020 om 23:57

Ik heb nog nooit iemand gehoord over Kudus voordat hij naar Ajax kwam.

27 september 2020 om 00:15

Er zijn geen grotere clubs dan Ajax waar hij zich zo snel op een dergelijk niveau en op een podium als de CL kan laten zien. Vrij logische keuze dus.

27 september 2020 om 08:20

Feyenoord wou hem al halen, maar die hebben nooit 9miljoen 😉

Advocaat wou hem heel graag hebben .....

27 september 2020 om 10:38

Haha myvision weer..er zijn geen grotere clubs dan Ajax op dergelijk niveau.. . Bah, wordt je er zelf niet misselijk van? Naja je hebt net als veel andere ajacieden hier het idee dat alles na paar wedstrijden alweer gespeeld is en dat die 2 aankopen weer geweldig zijn. Wacht het nou gewoon af ipv dat hossana gedoe

27 september 2020 om 11:44

Dat jij de context van myvision niet snap, moet je niet g afgeven op myvision. Hij heeft gelijk noem mij een club die van hdt niveau van Ajax is die dit soort talenten de kans geven zich op CL niveau te laten zien.? Ik zou alleen aan Red bull Leipzig kunnen denken. Maar zelfs daar twijfel ik of ze Kudusveel speeltijd zouden geven. En als jij niet ba 2 wedstrijden kan zien dat dit zeer grote talenten zijn dan kan je beter korfbal gaan kijken. Heeft niets met hosanna gedoe te maken.

26 september 2020 om 23:48

Amrabat stelt als analist niet zo veel voor. Vooral kretologie.ik zou inderdaad op mijn eigen oordeel afgaan, maar gewoon goed gescout van Ajax.

26 september 2020 om 23:56

Wat vind je dan een goeie analist? Ik vind Amrabat juist wel wat hebben. Heeft een nuchtere kijk er op en verteld met een leuk enthousiasme.

27 september 2020 om 00:01

Ik vond Amrabat best aardig als analist. Hij wist toch prima dingetjes te vertellen en je merkte dat hij het spelletje goed ziet.

27 september 2020 om 00:10

Ik vond/vind Co Adriaanse altijd goed. Hoe hij het zag en dat uitlegde sprak mij altijd wel aan. Zijn er niet zoveel van

27 september 2020 om 00:11

@njfromvol Amrabat doet het juist heel goed. Heel deskundig en geen verborgen agenda. Nieuwe frisse generatie. Ook Bruggink top. Top duo. Die mogen vaker samen in de studio.

27 september 2020 om 00:29

Ik vind een opmerking als "als hij dat in de CL laat zien, is hij binnen een jaar weg" zeer speculatief en van een bedenkelijk 'story' niveau.misschien is dat wat mensen willen zien of horen, maar ik laat me graag verrassen door een analist die dingen laat zien die je zelf niet ziet en geen open deuren in trapt.

27 september 2020 om 00:39

Afgaande op één zin is dat je conclusie? Korreltje zout dus. In elk geval beter dan het zout waar Perez mee ‘analyseert’. Ken Amrabat niet goed maar hij doet het zoveel fijner dan Perez.

27 september 2020 om 01:07

Over zaken uit zijn verband trekken gesproken ...

27 september 2020 om 10:16

Ik vind Amrabat juist een verademing. OK jij en ik begrijpen ook dat als Kudus heel goed speelt in de CL dat er dan interesse komt. Maar als je alles zo gaat analyseren kan een analist.niks meer.zeggen.

27 september 2020 om 00:29

Ik zie het ook niet gebeuren, maar als het gebeurt, is het tegen een tarief a la Frenkie en de Ligt denk ik. Als je zo speelt in de CL en nog een contract hebt met de lengte van dat van Kudus, moet er wel een enorme som op tafel komen. Overmars heeft al bewezen uitstekend te zijn in de onderhandeling.

27 september 2020 om 11:36

Kudus en Anthonie gewoon nog 3 jaar houden. Kudus, Anthonie en Promes een schitterend trio. Tadic valt erg tegen. En Labyad in de basis is gewoon lachwekkend. daardoor komen ook anderen minder uit de verf. Als we op 6 dan Bazoer halen, die gisteren een fantastische pot heeft gespeeld dan doet Ajax ook op CL niveau volle bak mee. Mazraoui gisteren ook heel goed maar blijft jammer dat een groot talent als Dest nu al vertrekt. Ook Tannane heeft gisteren aangetoond de kwaliteit te hebben om Ajax sterker te maken. Maar dan moeten er wel een paar kilootjes af. Maar wat was hij goed zeg gisteren.

27 september 2020 om 16:43

Zeggen dat Tadic erg tegenvalt en dan Bazoer en Tannane noemen als versterkingen die ervoor zorgen dat ajax mee kan doen op CL niveau. Tot zover je geloofwaardigheid. Tadic was gisteren ook gewoon weer heel goed in wat hij moest doen, die bal vasthouden en afgeven.

Als Kudus bij psv of feyenoord had gespeeld dan was de kans groot inderdaad. Ajax is dusdanig financieel krachtig dat ze niet perse hoeven te verkopen. Overmars kan gewoon nee zeggen want de noodzaak is er niet en ik ben ook enthousiast maar hij heeft ook nog genoeg te leren qua positie kiezen en looplijnen. Het is een ruwe diamant die nog moet worden bijgeschaafd.

26 september 2020 om 23:47

Naja als Real aanklopt met 70 miljoen, kan je hem ook als Ajax zijnde nauwelijks tegenhouden. Uiteindelijk speelt Ajax in de Eredivisie en dat is geen groot podium.

26 september 2020 om 23:56

Ajax gaat steeds hogere bedragen kunnen weigeren. 70 miljoen gaat in bepaalde situaties zelfs te weinig zijn. Ik denk als Ajax zo doorgroeit dat we de grens van 100 miljoen snel gaan naderen.

27 september 2020 om 00:41

Dat lijkt me wel erg overdreven. Tegen de 100 miljoen voor een Eredivisiespeler? De transfers van De Ligt en De Jong zullen uitschieters blijven. Kijk naar Havertz, een van de grootste Duitse talenten in jaren, wordt verkocht voor 85 miljoen. Heeft zich meerdere seizoenen bewezen in de Bundesliga. Zelfs voor Havertz wordt ruim geen 100 miljoen betaald. Laat staan voor een Eredivisiespeler. Hopen mag, maar wees niet teleurgesteld als De Ligt en De Jong tot in de lengte der jaren de duurste verkopen zijn, zeker nu her voetbal in zwaar weer verkeerd door Coronacrisis.

27 september 2020 om 01:17

Nog maar 3 jaar geleden zou de transfer van Sanchez een uitschieter blijven. 2 jaar later hebben ze bij De Jong en De Ligt gewoon 2x een verdubbelaar ingezet. Juist doordat Ajax geen geld nodig heeft en wat structureler een hoog niveau lijkt te halen kan en gaat Ajax richting die 100miljoen. Anders kunnen ze de spelers beter behouden voor de club. Juist in de Corona crisis.

27 september 2020 om 08:38

Dan blijven ze toch lekker bij Ajax? Graag of helemaal niet.

27 september 2020 om 09:46

Blijf vooral dromen, maar zoals ik zeg, wees niet teleurgesteld. Je zegt het al, als Ajax te hoog in de boom zit, blijven de spelers lekker in de Eredivisie ballen. De redenatie dat de transfersommen zullen verdubbelen, omdat De Ligt en De Jong ook voor bijna het dubnele verkocht zijn is ongegrond en onzinnig. Alsof je altijd je transfersommen blijft verdubbelen, als je een periode wat beter presteert en meer betaalt.

27 september 2020 om 10:41

100 milj.maar myvision? Waar komt die gedachte bij jou vandaan zeg. En welke spelers zouden dat moeten zijn dan?

27 september 2020 om 11:05

Als kudus en antony ajax naar de CL finale schieten staan de clubs te trappelen en dan komt die 100 miljoen zeker in zicht. Want wil je dan wel 120 miljoen aan sancho die niet veel in de CL bewezen heeft of een anthony die dat wel heeft? Het hangt helemaal af van de prestaties in de CL.

26 september 2020 om 23:50

Als je nu nog steeds denkt dat PSV haar sterspelers bij het eerste de beste miljoenenbod van de hand moet doen moet ik je toch echt uit de waan halen. Staan er juist om bekend hun sterspelers langdurig aan boord te houden

26 september 2020 om 23:54

Net als met Zoet? En als ze Ihataren op de bank blijven zetten zien andere clubs hem ook niet in actie
Maar ben het wel met je eens hoor dat psv meestal spelers langer kan houden

26 september 2020 om 23:57

Onnodig denigrerend. Ihatarren is een parel.

27 september 2020 om 10:19

Het gaat er niet alleen om wat ajax wilt. Als Real komt en deze speler wilt perse dan houd je dat niet tegen en het enige wat Overmars dan kan doen is het maximale bedrag er uit slepen.

Heerlijke spelers. Als zij deze lijn doortrekken dan gaan we er veel plezier aan beleven.

Met name antony vind ik een heerlijke speler. Dat is de volgende speler die voor 40+ miljoen weggaat. Ik vind hem.nu al beter dan neres. Hij heeft echt een actie waarmee je een mam.voorbij komt.

26 september 2020 om 23:48

Nou is mijn mam ook niet zo heel snel dus dat is niet echt een prestatie van wereldformaat..

26 september 2020 om 23:48

Ik zie hem ook naar de PL zoals een Richarlison.ze lijken ook nog eens gigantisch hard op elkaar.

27 september 2020 om 08:37

De PL is niet heilig. Richarlison heeft nog geen minuut in de CL gespeeld.

27 september 2020 om 09:47

De PL is zeker wel heilig. Gewoon de beste competitie ter wereld. Je leert meer in de PL dan in een paar CL potjes.

27 september 2020 om 10:55

De CL is zeker aantrekkelijker dan een Watford. Als je presteert in de CL zit gelijk de wereldtop achter je aan, dat is lastiger te bereiken in het rechterrijtje vd PL. Antony gaat die stap ook duidelijk overslaan. Heerlijke speler!

Ik zie toch ook zeker nog wel verbeterpunten bij hem. Denk dat Ten Hag hem gewoon weer op de bank zet. Hij is positioneel niet erg sterk en neemt veel risico en dat ging vooral in de eerste helft vaker fout. Heb zijn statistieken niet gezien maar hij heeft niet echt de passing van Frenkie. 2-3 jaar Ajax zou voor hem ook goed zijn. Talent heeft hij namelijk zeker.

26 september 2020 om 23:41

Waar denk je dat hij zou spelen als hij geen verbeterpunten meer had...superknap dat hij in zo'n korte tijd al zo meedraait bij Ajax, kan alleen nog maar beter worden.

26 september 2020 om 23:43

Jij praat gewoon ten hag na kudus zijn passing is subliem zijn loopacties beter dan frenkie en fysiek stukken sterker en ook sneller

27 september 2020 om 00:02

Loopactie misschien wel, maar Frenkie heeft een ongelooflijke balans waardoor hij fysiek niet eens heel sterk hoeft te zijn. Sneller is hij zeker niet. Frenkie heeft een enorme versnelling

26 september 2020 om 23:49

Geen passing van frenkie?? Idd, hij passt beter dan frenkie, veel meer vooruit en diepe ballen. Waar frenkie 7 van de 10 breed doet. En 3 idd vooruit, maar bijna nooit steek of bal achter de laatste linie wippen. Waarom zien mensen dat toch niet.

27 september 2020 om 00:03

Ik heb het in de 1e helft bijna niet fout zien gaan. Alleen in de tweede helft dribbelde hij een keer langer door dan nodig was. Ook qua positionering ben ik het niet met je eens. Hij zat er een aantal keer uitstekend tussen en met name die tackle op Openda was enorm belangrijk.

27 september 2020 om 08:44

Hij draait zich wel snel weg net als Frenkie. Maar daarmee stopt de vergelijking. Vind hem heel veel lijken om Mahamedou Diarra (van Vitesse Lyon en real)

Natuurlijk is het nog vroeg in het seizoen om dit soort dingen te roepen en te concluderen, maar Kudus en Antony zijn allebei tot nu toe echt gouden aankopen voor Ajax en hopelijk houden ze dit vol en blijven ze stappen vooruit zetten in hun ontwikkeling. Kudus heeft echt zoveel power en stoomt op het middenveld echt gewoon als een tank op met zijn grote passen, terwijl hij ook een prima techniek en inzicht in zijn benen heeft en Antony die brengt echt wel samba met zich mee. Als hij eenmaal aan een dribbel begint, dan weet je dat hij iets gevaarlijks eruit kan toveren en als hij zijn versnelling erin gooit dan rent hij je zo voorbij. Ook heeft hij echt een hele goede steekpass in zijn benen, waardoor de 1-0 van Promes vandaag tot stand kwam maar in de wedstrijden hiervoor had hij dat ook regelmatig dat hij dit soort passes gaf. En wat hoop ik dat ten Hag vandaag eindelijk heeft ingezien dat Álvarez op het middenveld niet kan. Voetballend niet goed, lomp en een veel te lage handelingssnelheid en ik zie veel liever Martinez op de plek van Álvarez. Is veel beter op die positie dan Álvarez, veroverd ook veel ballen, zorgt voor een veel betere balans dan Álvarez, is voetballend veel beter en heeft dus ook een hogere handelingssnelheid. Overigens zie ik nog wel graag een middenvelder komen. Kudus speelde vandaag natuurlijk weer goed en Promes was ook wel oké en scoorde een goal, maar Promes vind ik desondanks nog steeds geen nummer 10 en moet in mijn ogen altijd als vleugelaanvaller of als valse 9 spelen en Álvarez vind ik gewoon 100x niks als middenvelder. Die Matheus is een paar dagen geleden genoemd en Ajax heeft, als we de Braziliaanse media moeten geloven, een bod uitgebracht. Maar die zal minimaal 20 miljoen moeten gaan kosten en die zal niet komen verwacht ik. Ik hoop eigenlijk op een speler die kan rouleren op het middenveld, want ik zou kiezen voor Gravenberch en Martinez als controleurs en Kudus op 10, en dan op de vleugels rouleren tussen Neres, Antony en Promes en in de punt ook rouleren tussen (wederom) Promes en Tadic.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico
Gravenberch
Martinez
Antony
Kudus
Neres
Tadic
27 september 2020 om 00:06

Kudus niet op 10. Vandaag kunnen zien wat voor tank dat is. Met bal aan de voet steekt hij het hele veld over. Die kwaiteit ga je minder benutten op 10.

27 september 2020 om 00:23

Begrijp niet helemaal hoe je na een wedstrijd zoals vanavond tot de conclusie komt dat Mohammed Kudus het best tot z'n recht komt als nummer tien. Ergens doet hij me vaag denken aan een jonge Moussa Dembélé, die in de jeugdelftallen doorbrak als aanvallende middenvelder en uiteindelijk als professional excelleerde in een meer defensieve rol. Hoe vaker ik Kudus zie spelen, hoe verbaasder ik ben over het feit dat hij in Denemarken in een rol achter de spits gebruikt werd. Volgens mij komt hij het best tot z'n recht als lopende middenvelder van de twee controleurs in het systeem van Ajax. Natuurlijk blijft het dan een vraagteken wie er de 'nummer tien' van Ajax moet worden, maar er schijnt een begenadigd talent in Eindhoven ontevreden op de bank te zitten...

27 september 2020 om 00:38

Nou je het zegt over Dembélé: niet aan gedacht, maar daar kan ik mij wel in vinden. Heb in de afgelopen weken ook wel vaker aangegeven dat ik in Kudus ook een goede controlerende middenvelder zie vanwege zijn fysiek. Hij lijkt inderdaad wel een beetje op Dembélé: fysiek sterk, verdedigend ook niet eens verkeerd, aanvallend goed en een goede techniek. Alleen heeft Kudus in mijn ogen wel als pluspunt dat hij ook een goed rendement op het gebied van assists en goals heeft of kan hebben voor mijn gevoel en dat had Dembélé veel minder. Ihattaren naar Ajax zou echt fantastisch zijn. Dan zou ik echt wel voor Gravenberch en Kudus als controleurs gaan en Ihattaren op de 10-positie en dan Martinez, ondanks dat ik een groot fan van hem ben als hij speelt (zowel centraal in de verdediging als op het middenveld), als roulatiespeler voor Blind, Gravenberch en Kudus (die je dan eventueel door kan schuiven als Ihattaren geblesseerd/geschorst is of rust krijgt). Maar ik verwacht niet dat Ihattaren zal komen, ook omdat Ünüvar er langzaamaan aankomt en vrijwel een vergelijkbare type als Ihattaren is.

27 september 2020 om 01:04

Dat talent had vanavond op zijn Instagram PSV ontvolgt en was Ajax gaan volgen. Wie weet ga je gelijk krijgen.

27 september 2020 om 08:35

Dan heeft hij echt een waardeloos karakter.

27 september 2020 om 11:56

en daarna Ajax weer ontvolgd en PSV weer gevolgd. Zal wel een verloren weddenschap zijn geweest ofzo, we moeten daar niet te veel achterzoeken. Die jongen speelt al zn hele jeugd bij Psv. Bovendien zou het een blijk zijn van een zwakke mentaliteit als hij weg zou gaan op het moment dat het wat minder met hem gaat. Ik denk dat Ihattaren beter is dan dat.

27 september 2020 om 11:57

Ik vond Ekelekamp ook goed invallen. Ik zou een middenveld met Kudus, Ekelekamp en Promes wel willen zien, en voorin links Neres, spits Tadic en rechts Anthony. Heel veel voetbal. Kudus op de 6 en Ekelekamp in een zdonny rol hij heeft ook goede diepgang. Twijfel wel over Promes wellicht te aanvallend. Maar zou niet gouw weten wie wel daarvoor.

But can they do it on a cold rainy night in Liverpool? on: Prima aankopen, zo op basis van de eerste wedstijden. Leuk om naar te kijken ook. Benieuwd of ze er ook direct staan tegen de Europese tegenstanders.

Kudus hoeft helemaal geen positiespel te leren hij vult dat genadeloos in. Snap ten hag wat dat betreft niet. Eerlijk is eerlijk en velen zullen me waarschijnlijk voor gek verklaren maar Kudus is gewoon stiekem nu al stukken beter dan frenkie!

Laten we zo zeggen, het duo heeft geen last van acclimatiseren zeg. Wat een heerlijk duo zeg. Wel zag ik één min puntje en dat is dat Kudus soms iets te veel te bal vast wil houden. Zeker in de tweede helft had hij een moment waarin hij drie Vitesse spelers wilde uitspelen. Dat lukte niet en dit had heel naar kunnen aflopen. Maar goed, verder was het een super avond voor deze geweldenaar. Zelfde geldt voor Antony. Mijn god, die is ook moeilijk van de bal te krijgen. Voor de eredivisie lijkt Overmars dus de jackpot te hebben gewonnen.

27 september 2020 om 00:04

Dat is ook wel een beetje inherent aan dit soort spelers. Frenkie heeft het af en toe ook wel. Maar de vele keren dat het goed gaat, sta je wel gelijk met een overtal.

Antony kun je er wel bij schrijven die in de toekomst voor minimaal 40 mil weg gaat.

27 september 2020 om 08:34

Ja, maar hij moet maar net een team vinden dat hem in zijn kracht laat spelen. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Dat was wel een indrukwekkende rush , bij dat tweede doelpunt. Hopelijk kan hij zich blijven ontwikkelen en geen blessures krijgen. Hoe Ajax op de vierkante meter voetbalde daar rechtsvoor , dat was ook indrukwekkend om te zien. Daar straalde zo veel vertrouwen van uit.

Kudus lijkt een groot talent idd maar speelde een halve heerlijke pot tegen RKC en 90 min behoorlijk (maar niet foutloos) tegen Vitesse. Beetje overdreven allemaal haha. Voetbal is letterlijk de orde van de dag.

27 september 2020 om 00:40

Nee hoor, ik denk dat deze mannen Kudus ook gewoon al wat vaker in actie hebben gezien in de voorbereiding en inmiddels wel overtuigd zijn van zijn klasse. En als je nu tegen Vitesse over 'niet foutloos' gaat beginnen... Ja dat gebeurt vrij zelden natuurlijk, dat een speler geen enkel foutje maakt in een wedstrijd. Uiteindelijk laat hij tot nu toe zien dat Overmars een topdeal gemaakt heeft. 'orde van de dag' past niet in het beeld van zijn vorm tot nu toe.

Het lijkt wel of elke analist die weer los mag tijdens de lockdown elke nuance heeft verloren. Kudus speelt twee wedstrijden basis en zo'n Ambrabat krijgt dit soort voorspellingen zijn strot uit. Intussen wordt Berghuis' openlijke kritiek aangegrepen om te concluderen dat hij een vertrek wil forceren en is Roger Schmidt de gebeten hond als hij gewoon zonder oog voor status en transferwaarde een groepsproces o.b.v. hard werken probeert te managen, waarna de heren experts zeker weten dat Ihattaren welhaast op ramkoers gaat bij Psv. Joey Veerman moet intussen naar Ajax volgens sommigen omdat een seizoen bij Heerenveen kennelijk genoeg is om een niveautje hoger ook gelijk basisklant te worden (welja, vraag het Daley Sinkgraven, Bilal Basacikoglu, Miralem Sulejmani, Mika Vayrinen en Luciano Narsingh eens zou ik zeggen) en zodra Arjen Robben een blessure heeft moet hij er gelijk maar mee kappen. Het gaat zo voorbij de duiding allemaal, die opportunistische meningen van de zelfingenomen Maarten Wijffels, Valentijn Driessens, Johan Derksens, Wim Kiefts en Marco Timmers van deze wereld... Om over die NOS-kliek nog maar te zwijgen zeg!

27 september 2020 om 02:12

Volledig mee eens. Analisten lijken er tegenwoordig vooral mee bezig uitspraken te doen waarmee ze in het nieuws komen. Alles draait om ophef en sensatie. Voor genuanceerde uitspraken is er geen plaats meer. Misschien komt het omdat ik wat ouder word, maar ik begin er op zijn Kiefst moe van te worden.

27 september 2020 om 02:15

Wat hebben we dat gemist zeg; niets zo opportunistisch als voetbal. Heerlijk zaniken en vage voorspellingen doen :-D

27 september 2020 om 08:33

Dat zeker! Alleen de zelfverzekerdheid en zelfingenomenheid waarmee veel van deze analisten eigen waarheden en wijsheden verkondigen vergiftigt onnodig het publieke debat.

28 september 2020 om 11:33

Dat is af en toe wel storend ja... en er dan niet op terugkomen dat ze het mis hebben...

27 september 2020 om 12:01

Daar heb je volledig gelijk in, maar ik vind het niet terecht dat je Kieft daaronder schaalt. Ik vind dat Kieft altijd een heel realistische en genuanceerde blik overal op geeft. Een van de beste analisten die er is, heeft een goed kijk op het spelletje.

27 september 2020 om 17:42

Daarom vind ik het ook zo zwak van hem dat hij gelijk concludeert dat bij PSV de zorgen groot zijn als Bruma een kans krijgt in de basis. Weet hij hoe goed de Portugees traint? Werkt hij dagelijks met die gasten? Ik ben ook geen voorstander van Bruma, zelfs niet op de bank of uberhaupt bij PSV onder contract. Maar om dan al te concluderen dat PSV in de zorgen zit. Hou op zeg!

Kudus Martinez in plaats van alvarez
Ik zie Gravenberch voor een toekomstige Nr 4 Rijkaard

27 september 2020 om 08:30

De jonge Rijkaard kon je ook wel enigszins met deze Kudus vergelijken. Enorm dynamisch in zijn jonge jaren.

Tijdje geleden dat ik zo enthousiast ben geweest over een nieuwe speler. Hij doet net mee maar wat een verschil maakt die jongen. Het was voorspeld dat Ajax met Kudus goud in handen heeft en het lijkt waar te zijn, Heel blij zitten kijken naar een speler die wellicht 1 van de smaakmakers van de Eredivisie kan worden dit jaar.

27 september 2020 om 08:28

Toch vreemd dat andere clubs kennelijk niet echt attent op hem zijn geweest, hoewel Ajax internationaal natuurlijk ook gewoon een heel grote naam is om dit soort jongens te helpen zich verder te ontwikkelen. De laatste jaren weer helemaal natuurlijk.

Dit was een heerlijke pot voetbal! Dat heb ik in tijden niet gezien in de Nederlandse competitie!

27 september 2020 om 01:55

Kudus moet meer dan 95 miljoen opleveren. Dan zou hij weg mogen anders niet.

Ik zei het gisteren tegen mijn maten. Hij draait een beetje weg zoals Frenkie dat kon. Heel kort en heeft dan een fantastische versnelling. Iets minder balvast nog, maar wel erg goed.

Waarom moet iedereen die paar goede wedstrijden speelt volgens analisten en media direct weer weg? Je praat jezelf daarmee alleen maar omlaag.

Ik vind wel knap dat die mensen dat allemaal al na 3 wedstrijden weten. Wil wel eens zien paar maanden verder, als hij dan nog zo speelt wordt het een grote.

Kudus en Anthony blinken uit tegen RKC en Sparta, waarvan wel meer eredivieclubs dit jaar zullen gaan winnen, en ze zijn meteen elk 100 miljoen waard. Ja, ja.....

Overdrijven is ook een vak apart. De heren analisten moeten zich bezighouden met voetbal en laat de eventuele transfers maar aan Ajax over, die hebben er meer verstand van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

9 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 17 4 3 0
2019/2020 FC Nordsjælland 25 11 4 1
2018/2019 FC Nordsjælland 26 3 3 0
Laatste voetbalnieuws

Tegenvaller voor Ten Hag in aanloop naar Johan Cruijff Schaal

Erik ten Hag kan komende zaterdag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet beschikken over Mohammed Kudus, meldt het Algemeen Dagblad. De middenvelder kampt met een enkelblessure en is...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren