Hattrick aan VAR-beslissingen helpt Real Madrid aan controversiële zege

De eerste overwinning van Real Madrid in LaLiga is binnen, maar de driepunter is niet gevrijwaard van controverse. Het team van Zinédine Zidane zegevierde een week na de doelpuntloze remise bij Real Sociedad (0-0) met 2-3 bij Real Betis. De VAR speelde een belangrijke rol, zo niet de hoofdrol, in de ontmoeting in het Benito Villamarin. De regerend landskampioen wacht nu een midweeks thuisduel met Real Valladolid.

In de openingsfase van een intense eerste helft wilde Real Madrid nadrukkelijk de bal hebben. Een doelpunt van Karim Benzema in de tweede minuut werd wegens buitenspel afgekeurd, maar niet veel later kwam men goed weg toen Thibaut Courtois een geniale redding verrichtte op een kopbal van Antonio Sanabria van dichtbij. Na dertien minuten kwam het team van Zidane alsnog op 0-1. Na een goede actie van Benzema op recht was het Federico Valverde die de bal bij de eerste paal binnenwerkte. Betis reageerde goed op de tegenvaller, begon het duel te dicteren én slaagde erin om de achterstand in de laatste tien minuten voor rust ook nog eens om te buigen.

Sergio Ramos neemt deze strafschop met zo ongelofelijk veel CLASS, onhoudbaar! ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 26 september 2020

Sergio Canales kreeg de bal na een korte corner van Joaquin, waarna diens indraaiende voorzet met het hoofd door Aïssa Mandi achter Thibaut Courtois werd gewerkt: 1-1. De tweede treffer van Betis viel al twee minuten later. William Carvalho mocht ongehinderd het strafschopgebied binnenkomen en schoot raak alvorens los Merengues konden ingrijpen: 2-1. Een eigen doelpunt enkele minuten na rust bracht Betis en Real Madrid weer in evenwicht. Na een pass van Daniel Carvajal vanaf rechts was het niet Benzema maar Emerson die de bal uiteindelijk in zijn eigen doel werkte: 2-2. De VAR bekeek het moment nog eens terug, maar constateerde geen buitenspel van de Fransman.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Betis met tien man te staan. Emerson bracht de doorgebroken Luka Jovic net buiten het strafschopgebied ten val. Ricardo de Burgos Bengoetxea floot voor buitenspel, maar de VAR wees de arbiter erop dat de aanvaller niet buitenspel stond en adviseerde om rood voor de Braziliaan te trekken. Acht minuten voor het einde kwam Real Madrid via een omstreden strafschop op 2-3. Marc Bartra kreeg in een duel met Borja Mayoral de bal volledig onbewust tegen zijn arm, waarna de VAR melding maakte van een mogelijke strafschop. Sergio Ramos tekende met zijn handelsmerk, een panenka, voor de winnende treffer in Zuid-Spanje.

1
2

Ik vraag me altijd af waarom Florentino Perez tot de laatste minuten moet wachten voordat hij een zak geld over maakt naar de Laliga om ons een penalty te geven :P, just kidding. Heerlijke overwinning in een lastig uitduel, the best is yet to come! Laliga lieve schat, we komen je weer halen! Hala Madrid, maak er een mooie zaterdagavond van Madridistas!

26 september 2020 om 23:17

Juich maar niet te vroeg, het voetbal wat Madrid op de mat legt is niet om aan te gluren. Ben benieuwd of ze verbeteren qua spel komende weken

26 september 2020 om 23:27

Wel grappig dat in het verslag staat "de bal kwam volledig onbewust tegen zijn arm" om daarmee te insinueren dat het onterecht is. Het maakt geen fluit uit of die dat nu bewust of onbewust doet. Barta gooit zijn hele lijf tussen Mayoral en de bal en daarmee belet hij onrechtmatig een kans op een doelpunt. Dan is het, helaas voor de anti-Madrilenen, een terechte penalty. En dan vergeet ik nog de bal op de arm van Carvalho en de bal die over de lijn ging (geen idee of er buitenspel vooraf ging, moet de situatie nog eens bekijken) van Benzema waar de VAR lekker ligt te pitten.en Sierd met zijn "hier is de bejaarde Modric" is dan ook weer een totaal gebrek aan respect maar goed, niks anders verwacht van hem. Over de wedstrijd dan: Ik hoop dat ik niet te vaak in herhaling moet treden, maar na twee wedstrijden geldt dezelfde samenvatting. Real moet dit jaar echt beter voetbal op de mat gaan leggen. Vorig jaar was al een seizoen van "wedstrijd vergeten, de punten is alles wat telt". Daar kon ik toen mee leven om eindelijk nog eens kampioen te worden. Maar dit jaar wil ik toch ook entertaint worden als het kan met goed voetbal, wat de reden is dat je uberhaupt de televisie opzet. Zo slecht, slordig en nonchalant. Zelf met een man meer slaag je er niet in om rustig de bal rond te spelen. Een paar oefeningen op niet buitenspel lopen zou ook wonderen doen.

27 september 2020 om 09:04

Bij die bal over de lijn moet de scheidsrechter toch een seintje krijgen op zijn horloge. Of is dat niet in Spanje?

Ondanks dat Barca in een soort van crisis zit, hebben ze alsnog meer dan genoeg kwaliteit om kans te maken op de competitie, reken jezelf maar niet te vroeg rijk

27 september 2020 om 00:41

Eens het wordt een gelijke strijdt en daar zal ook Atleti bij komen gok ik.

27 september 2020 om 04:18

Ik zou ook Atletico M. niet afschrijven.Met L.Suarez hebben zij 15-20 goals extra.

26 september 2020 om 23:19

Van dit Madrid hoeft Barca helemaal niet bang te zijn. Ik vind Madrid nog even matig voetbal spelen en bij Barcelona kan het haast niet slechter dan vorig jaar. Wordt een spannende titelstrijd. Scorend vermogen van Real is een serieus probleem. Het gebrek daaraan welteverstaan..

26 september 2020 om 23:39

Hangt ervan af of Barcelona niet slechter kan. Alles zal afhangen van hoeveel spelers er effectief in de basis vervangen worden. Daarbij heb je Suarez ingeleverd en voorlopig geen goalgetter voor teruggehaald. Dat scheelt ook weer 20 doelpunten. En we zien hoeveel moeite Madrid heeft zonder goalgetter in het elftal.

26 september 2020 om 23:52

Het is afwachten of Koeman nog een keer het oude vuur kan aanwakkeren in spelers als busquets pique en alba en hoe goed hij messi in de aanvallende derde in stelling kan brengen. Want als het weer zo een seizoen wordt waar messi veel moet uitzakken en de bal bij pique ophalen vrees ik ervoor dat het wel slechter kan

27 september 2020 om 00:07

Jep missen echt een koelbloedige afmaker voorin. Vandaag zoveel kansen, Benzema 3x ofso. Tsja lastig.

26 september 2020 om 23:21

Jij kan er nog om lachen, maar het is diep triest. Het niveau van de arbitrage in Spanje is beneden elk pijl. Betis mag zich mooi bestolen voelen vandaag, want ze hadden toch echt minstens een punt verdiend. Dit keer komt het Real ten goede, maar het leek weer helemaal nergens op verder. In deze vorm is zelfs dit Barca nog een concurrent.

27 september 2020 om 00:08

Snap dat je Real graag punten ziet verliezen maar de Var was on point vandaag. Kom nou.

27 september 2020 om 09:07

Vind je? Ik vind het schandalig. Natuurlijk zie ik Real liever punten verliezen dan Barca, maar het scheidsrechterskorps in Spanje maakt zo ontzettend veel blunders, dat is niet normaal. Ongeacht wie er vandaag speelden, dit was weer een voorbeeld.

27 september 2020 om 09:43

Al de beslissingen waren gewoon terecht! Gaan we nou echt doen alsof het niet rood was of geen penalty!??? Bartra maakt gew een beweging richting de bal. Hoe duidelijker wil j het hebben?
Er is geen een scheidsrechter die zegt dat de beslissingen niet terecht waren. Maar de Cule’s weten altijd beter.

27 september 2020 om 00:01

Courtois toch ook weer een goede partij. Die save in het begin was echt heel sterk. Toch goed dat Real een topdoelman heeft (al zag hij er bij de eerste goal een beetje vreemd uit).

27 september 2020 om 00:06

Liers / Ik denk dat hij bij die eerste goal dacht dat de bal over ging. Die tweede goal was ongelukkig want die raakte hij iig nog wel. Zeker een topkeeper, maar als we iets scherper waren hadden we ook vier keer kunnen scoren! Desalniettemin zitten we weer in de winner circle!

27 september 2020 om 01:26

Ja die eerste goal leek hij slecht in te schatten (al betwijfel ik dat hij die kon hebben). Bij de tweede goal had hij inderdaad pech. Als hij die had zou het echt weergaloos zijn.

27 september 2020 om 10:44

Het gaat gewoon weer door waar.het vorig jaar geeindigd is. Altijd kan Madrid tekenen op steun van de scheidsrechters. Als je altijd.met 12 man speelt vergroot dat je kans well ja.

Real begon super sterk en kon het de eerste 20 min al afmaken met die kans van Sergio Ramos voor de goal bijvoorbeeld. Daarna begon Betis over te nemen en speelden ze geweldig voetbal en kwamen verdiend op voorsprong, want Real gaf teveel ruimtes weg. De 2de helft was real de betere ploeg en begonnen ze weer sterk en Betis super zwak. Ik vind het ondertussen wel grappig hoe de VAR optreed maar goed daar kunnen we oneindig over discussiëren. Je geeft een penalty terwijl je daarvoor een vrije trap eerst geeft en daarna wordt je terug geroepen pfff hou aub op man met dat gezeik elke x. Trouwens die Bartra Gatverdamme wat een verrotte speler is dat zeg, die moet echt naar de smartbank met alle respect. Ik vond de wedstrijd af en toe wel wat hebben maar in het algemeen verdiende overwinning voor real.

2 Moeilijke uitwedstrijden gehad, 4 punten gehaald. Niet heel dramatisch, wij moeten er wel van leren! Bij momenten zoals vorig week topvoetbal gezien, maar wij moeten dit blijven vast houden. Casemiro was dramatisch, onrustig en zwak verdedigend. Benzema speelde werelds maar liet weer zien geen killer te zijn ondanks zijn topprestatie vorig seizoen, maar alsnog werelds! Jovic aub, red jezelf en eis om verhuurd te worden. Die jongen was dramatisch, vooral zijn inzet was MATIG

26 september 2020 om 23:31

Jovic verhuren, Mayoral verkopen en eindelijk Mariano eens opstellen met Benzema. Maar zal wel niet gebeuren.

26 september 2020 om 23:49

Jep eens. Prima winst pot, waren ook gewoon 3/4 vd wedstrijd beter. Begonnen goed. Ja Case was zwak, ook Carva, zodra ze onder drul gezet worden gaan ze meteen stressen en fouten maken. Ging paar keer bijna fout en het verstoort het opbouwproces. Daardoor kwam Betis in hun spel en rook kansen. Gelukkig 2e helft weer opgepakt met ook prima wissels. De kansen missen was wel frustrerend, vele kansen gehad. Maar goed, prima winst want idd 2 lastige uit wedstrijden 4 punten is een prima start.

Matige wedstrijd, Real Betis speelde net als amateurs, veel passen kwamen niet aan, onnodig balverlies, verdedigend dramatisch.
Winnen met 1 doelpunt verschil, we mogen blij zijn dat de tegenstander een rode kaart heeft gekregen want anders hadden we zo'n uitslag niet gezien.
Ik ben zelf een RM supporter maar ben totaal niet blij met deze uitslag.

Zelfs stevie wonder kon zien dat die bal van Benzema over de lijn was

26 september 2020 om 23:48

Stevie Wonder had ook gezien dat Fekir in de 1e helft een pingel had moeten hebben, waar ze een vrije trap kregen. VAR was sowieso wazig bezig

27 september 2020 om 06:45

Benzema stond sowieso buitenspel. Dus had niet geboeid. En waarschijnlijk was hij niet helemaal over de lijn.

Zeldzame overwinning, gestolen overwinning. Noem het maar hoe jullie het willen. Ik ben in ieder geval heel blij dat we hier de winst alsnog pakken na een draak van een wedstrijd. Erg opgelucht ook. Blij dat we heel vroeg Betis uit ook hebben gehad. Het blijft iedere keer een enorme lastige tegenstander voor Real. En voordat dat de mensen weer gaan roepen dat de VAR weer in het voordeel was van Real. Alle beslisslingen waren gewoon correct. Rode kaart was correct want Jovic stond geen buitenspel. En die penalty was gewoon super dom van Bartra, maar dat vind ik sowieso een domme speler. Slaat met zijn arm de bal mee in zijn val. Ik had het zelfs niet eens door, maar in de herhaling zag je duidelijk dat die dat express deed. Er is echt nog heel veel werk aan de winkel. Maar met 4 punten uit 2 hele lastige uitwedstrijden beginnen aan de competitie, ik ben er happy mee. Waar ik me wel vreselijk aan stoor, is hoeveel kansen Real iedere wedstrijd nodig heeft om te scoren. Zo gigantisch irritant. Maar goed, de winst is binnen. Gelukkig herpakte Casemiro en Carvajal zich in de tweede helft want wat speelde die twee een dramatische wedstrijd in de eerste helft.

Zo veel kansen hebben ze ook niet gecreëerd hoor. 5 keer tussen de palen geschoten, 3 goals. Dat is juist uiterst efficiënt. Vond het wel opvallend hoe vaak Madrid buitenspel stond, 9 of 10 keer.

26 september 2020 om 23:45

Benz 3x voor doel tegen de keeper alleen missen, Ramos eveneens, Isco, Valverde. Waren vele 100% kansen. Heel erg slecht mee omgegaan.

Werd tijd zeg, zo laat kwam dit artikel pfff. Anyway wat een wedstrijd. Veel zaken zitten prima in elkaar, begonnen ook prima. Maar toch heb ik wat kritiekpunten en daar lijkt meteen ook niet veel aan te doen helaas. De onkunde aan de bal onder druk bij vooral Case en Carva en een trage Kroos maar goed hij leek geblesseerd. Daardoor proefde Betis de twijfel en onzekerheid en gingen ze meer drukken. Dat is 1 en dan de onvermogen om kansen af te maken. Pff wat is dat frustrerend. We missen echt een koelbloedige top afmaker gewoon. Echt zo matig. Hoeveel kansen Benzema weer had en anderen. Dit wordt zo elk match een stress pot. Onzekerheid onder druk uitvoetballen en en de zwakke aanval en het afmaken. Maar man wat een winst toch, hele belangrijke 3 punten en Mayo deed zo veel meer dan Jovic. Gezeik om hem kunnen ook even stoppen. Gewoon bikkelen moet je en meters maken. En baas Ramos, heerlijke panenka. En terecht gegeven, laat dat duidelijk zijn.

Betis begon super en verdiende meer. De var momenten uiteraard weer allemaal in het voordeel van Madrid.

26 september 2020 om 23:22

Waren toch allemaal terecht ? Er werd uitgebreid gekeken. Wedstrijd stond bij beide beslissingen meer dan 5 min stil. Die overtreding van Emerson was gewoon recht en die andere was duidelijks hands. Duidelijker kan het niet.

Hoezo greep de VAR niet in toen Betis een penalty werd ontnomen dan? In de eerste helft kregen ze een vrije trap voor een overtreding op Fekir, maar die overtreding werd op de lijn/binnen de 16 gemaakt.

Betis begon super? Je bent dus beginnen kijken na 25 minuten? Dat was juist de beste periode van Real.

Je hebt gelijk, heb het begin gemist

Controversieel wat een onzin alle beslissingen waren volkomen terecht. Rode kaart waar Emerson Jovic in zn rug duwt en de penalty waar Bartra zich als superman voor Mayoral gooit en daarbij de bal wegwerkt met zn hand

Idd, Var was on point itt de Engelse Var tijdens Westbrom v Chelsea. Jovic en Mayo stonden geen buitenspel en daarna gaat Emerson dom Jovic hinderen, terecht rood, wel buiten de 16. En dan idd stom van Bartra, leunt zelf naar Mayo toe en blokkeert zijn schotkans door dom met zijn arm de bal weg te tikken tsja. Prima gehandeld door de Var, simpel.

Ja idd heel simpel alle beslissing en alsnog komen ze allemaal uit hun grot gekropen om moord en brand te schreeuwen. You love to see it

26 september 2020 om 23:34

En dan kan je nog in twijfel trekken of die speler die Benzema onderuit trapt terwijl hij alleen richting doel gaat geen rood moest hebben ipv geel, en of de bal van Benzema die over de lijn leek te zijn geen geldig doelpunt was. Maar goed, ook als de VAR correct gebruikt wordt in het voordeel van Real is er kritiek. Ook dan praat men over omkoping terwijl het gewoon juiste beslissingen zijn.

Vergeet niet dat VZ een barcabolwerk is en Real altijd naar beneden wordt gepraat. Het is jammer dat het zo moet maar de VAR deed hier gewoon zijn werk.

Casemiro vandaag onder zijn niveau. Valverde en carjaval beste op het veld. Betis heeft een leuk team met spelers als fekir , canales, tello , joachien en die Portugese beer . Real Madrid liet af en toe goede dingen zien maar benzema heeft zoveel kansen nodig en staat x op x buitenspel. Jovic en maryoral hebben helaas ook niet veel kunnen laten zien. Gelukkig toch nog 3 punten binnen.

Mijn god wat heb ik me lopen ergeren aan dat eindeloze buitenspel staan van Benzema en Mayoral. Zo'n wedstrijd met al die VAR momenten maakt het er niet leuker op. Waar had Casemiro last van? Wat was die matig zeg..valverde speelde heel sterk en king Ramos uiteraard weer een goal. Op naar Valladolid!

26 september 2020 om 23:30

Precies. Hier hetzelfde. Vooral benzema. 5x buitenspel achter elkaar. Of die allerlaatste kans alleen voor de keeper. Echt heel slecht. En Casemiro was zwaar onder zijn niveau. Liep keer op keer te slapen en gaf elke bal verkeerd. Ben bang dat we met deze spitsen wederom niet heel veel goals gaan maken. Ik blijf dromen van cavani.

26 september 2020 om 23:36

Die laatste kans van Benzema was een mooie samenvatting van hoe slordig en nonchalant de mentaliteit soms is. Leek wel op de afwerking uit de Jupiler Pro League.

26 september 2020 om 23:37

Mcgregor; klopt. Ook ramos had een niet te missen kans 1e helft. Heel vreemd dat die er niet in ging. Ik vind het ook vreemd dat er niet 1 goede herhaling was van de bal van Benzema die me toch echt 1000000% over de lijn leek.. Spaanse scheidsrechters zijn echt zó slecht, niet normaal. Of het nou voor of tegen real is, ze hebben het zo vaak verkeerd.

26 september 2020 om 23:43

Dat was echt frustrerend. 3x Benz, Ramos' misser, Isco. Zoveel kansen.

Klopt die bal was zelfs zo n 30 cm achter de lijn. Vreemd dat de var toen niet ingreep. Juist voordat soort momenten is de var. Was een zuiver doelpunt.

Het moet echt veel en veel beter. Ben benieuwd als straks hazard en asensio weer fit zijn of het voorin dan wat beter word. Maak me vooral zorgen om de 9 positie. Ik riep afgelopen seizoen al zo vaak dat benzema te veel verprutst of te vaak buitenspel staat. Met een goede nr 9 maak je zo 20 goals extra per seizoen. Hij heeft echt te veel kansen nodig. Vanavond wederom waardoor het weer billen knijpen werd

26 september 2020 om 23:51

Socio : eigenlijk wat we afgelopen seizoen ook hadden. Te veel kansen verprutsen of te vaak buitenspel. Benzema 5x achter elkaar in de 2 de helft. Tel daar idd die 2 grote kansen van karim en die ene van isco bij. Een speler als aquero , cavani of lewandowski maakt die kansen voor 100%

27 september 2020 om 00:03

Ik zou spelen met een diepe 9 (jovic/mariano), Benz daarachter als 10 en dan de flanken met links Hazard/vini en rechts Odegaard/asensio en daarachter Casemiro met Kroos/modric/valverde waarbij Valverde ook op rechts kan afhankelijk van de tegenstander. Benzema creeert zoveel en is zo balvast, maar zakt ook zo vaak uit waardoor je een aanspeelpunt mist.

De wedstrijden tegen Betis zijn altijd lastig, maar gelukkig wel gewonnen. Valverde was heel goed. Hij nadert zn pre corona niveau. Benzema was ook goed, alhoewel hij teveel kansen mist, maar dat is niet nieuw. Ik vond Odegaard ook okay spelen, maar hij moet duidelijk nog zijn draai vinden.
En @vz; hoezo controversiële overwinning?

Ja Valverde was echt ouderwets weer top. Benz is prima maar de kansen missen is wel erg frustrerend, want dat missen we nou juist net. Ode ook oke idd. Wie ik echt minder vond was Case, Carva, onder druk zoveel stress. En een trage Kroos was ook niet best maar goed hij was geblesseerd. En dan Jovic tsja, Mayo deed zoveel meer. Jovic moet snel meer vertrouwen kweken maar ook willen bikkelen en meters maken, oogt lui helaas. Maar wel een heerlijke winst, Betis uit blijft lastig.

27 september 2020 om 09:45

Case was ronduit slecht! Het lijkt alsof hij steeds lomper en lomper wordt als hij de bal heeft. Mayo is goed ingevallen. Ik hoop dat hij nog meer kansen blijft krijgen.

26 september 2020 om 23:35

Los van of het juist of fout is, als de VAR en Real in 1 zin worden gebruikt is er reden genoeg om over Perez, Franco of omkoping te praten.

Kan iemand mij vertellen hoe Bartra prof is geworden? Wat een traptechniek heeft Ramos, niet normaal! Vrije trap van hem net rakelings, als hij 10 jaar geleden al vrije trappen mocht nemen ipv Ronaldo had Ramos zeker weten 25 meer gescoord dan Ronaldo.

25 meer dan ronaldo? Man man wat kunnen mensen overdrijven zeg. Als je er 25 meer dan ronaldo maakt ben je even goed of beter dan juninho

27 september 2020 om 08:26

Heb jij Ronaldo wel vrije trappen zien nemen? Wees gewoon man en geef toe dat daar zijn kwaliteiten niet (meer) liggen

27 september 2020 om 08:56

Ga even naar het aantal wat hij gescoord heeft kijken. Zit in de top 10 uit mijn hoofd

Wederom bewijst VZ met zo een artikel hoe zij hekel hebben aan Real M. en pro Barca zijn.Alle beslissingen waren terecht.Wordt waarschijnlijk post weer verwijderd door mensen die deze site beheersen...

26 september 2020 om 23:42

Echt belachelijk idd, duidelijk als wat en het artikel kwam zelfs zo laat pas terwijl de match allang voorbij was, sneu.

Inderdaad! Staat niks over het doelpunt van Benzema

27 september 2020 om 05:20

Zien jullie nu dat VZ een anti-Madrid en pro-Barca site is? Dit heb ik al jaren gemerkt. Alle negatieve news over Madrid van onbetrouwbare bronnen wordt direct gepubliceerd en negatieve news van Barca van betrouwbare bronnen wordt niet gepubliceerd. Komt hier af en toe om tijdens de discusie deel te nemen. Dacht dat ik de enige was dat de post wordt verwijderd als ik reageer op een Barca supporter die onwaarheden verteld over Real. Dacht dat ik de enige was. Raar dat je reactie nog steeds staat op de site.

27 september 2020 om 09:13

Precies dit dus, als je ook hoort hoe sommige commentatoren (niet alleen Sierd) praten over Real Madrid in een wedstrijd ...

27 september 2020 om 16:51

Dat is de media. Zo doet de westerse media het ook met Buitenlanders, vluchtelingen, moslims, Marokkanen e.d. of kijk hoe Stengs behandeld wordt en zo'n Ihattaren. De dubbele maat is dik zichtbaar.

Madrid is echt niet sterk vind ik, vorig jaar ook al niet, maar toen hielpen de scheidsrechters en geluk ze ook al aardig mee.

27 september 2020 om 04:15

Voor CL komt Real M te kort maar voor La Liga hebben zij net zo veel kansen als Barca en Atletico M.
In het algemeen is Spaanse voetbal wat minder en geld hebben zij ook niet meer.

Geen saaie pot om naar te kijken. Mijns insziens speelde Real zoals het dat al het hele kalenderjaar doet: een hele wisselvallige combinatie tussen gatenkaas achterin en onsamenhangende oprispingen van individuele klasse, en dan nog de onvermijdelijke pingel (hoewel terecht) om toch nog de punten binnen te harken. Over die pingel gesproken: Ik begrijp niet hoe je als keeper zijnde nog een hoek kiest als Ramos een strafschop neemt. Vier van de vijf zijn hoge stiftjes. Ben heel benieuwd naar de titelstrijd dit jaar. Real moet overduidelijk beter gaan spelen en kan dat ook. In Barcelona is het een enorme puinhoop en ik zie het of helemaal misgaan, of heel goed gaan. En Atlético mist de laatste jaren alleen precisie in de afronding; als dat goedkomt, zie ik ze ook tot het einde meedoen.