Uitblinkers Antony en Kudus helpen Ajax in ondertal aan knappe zege

Zaterdag, 26 september 2020 om

Ajax heeft zaterdagavond een knappe overwinning geboekt tegen Vitesse. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest door een rode kaart van Edson Álvarez iets meer dan een helft met tien man spelen, maar wist dankzij een winnend doelpunt van Antony alsnog te winnen: 2-1. De Braziliaanse vleugelspits was samen met middenvelder Mohammed Kudus een van de grote uitblinkers aan de zijde van Ajax. Ook Noussair Mazraoui speelde een uitstekende wedstrijd.

In de ontzettende levendige openingsfase waren binnen tien minuten drie enorme kansen te noteren. Vitesse had kunnen scoren via een schot van Oussama Tannane en een stiftje van Loïs Openda, maar beide keren ging de bal naast. Aan de overzijde raakte Ajax in de persoon van Promes het zijnet. In de 21ste minuut was het alsnog raak voor laatstgenoemde. Noussair Mazraoui ging diep op de rechterflank en bediende Promes, die van dichtbij intikte: 1-0.

Nicolás Tagliafico van AFC Ajax, wat een ontzettend treurige schwalbe! ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 26 september 2020

Daarna kreeg Vitesse via Oussama Darfalou dé kans op de gelijkmaker, maar Ajax-doelman André Onana bracht redding op de kopbal van de spits. Op slag van rust moesten de Amsterdammers verder met tien man, omdat Álvarez van het veld werd gestuurd. De Mexicaanse middenvelder ging na een duel op de voet staan van Openda, die al op de grond lag. De VAR riep scheidsrechter Pol van Boekel naar de zijkant, die vervolgens rood uitdeelde.

Met een man minder kreeg Ajax vlak na rust twee grote kansen. Antony tikte uit een voorzet van Nicolás Tagliafico net voorlangs, terwijl Ekkelenkamp na een prachtige individuele actie én steekbal van Antony de paal raakte. Aan de andere kant van het veld sloeg Vitesse toe. Riechedley Bazoer ontving de bal na een hoekschop op de rand van de zestien en ramde die vernietigend in de kruising: 1-1.

Vitesse was daarna dichtbij een voorsprong, ware het niet dat Elazar Dasa via het been van de verdedigende Daley Blind de paal raakte. Ajax maakte het daarna wél af. Een fenomenale rush van Kudus, die het halve veld overstak, resulteerde in een pass op Antony, die met rechts binnen schoof: 2-1. Promes brak even later door richting Remko Pasveer, maar de doelman van Vitesse redde uitstekend op de inzet van de aanvaller van Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

301 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Anthony, Kudus en Mazraoui subliem! Ajax beter met een man minder en zonder labyad en Alvarez dan met die 2 en 11 man. Dat zegt eigenlijk alles. Ik hoop dat ten Hag het licht ook een keer ziet.

26 september 2020 om 23:01

Vandaag heb je gelijk gehad wat betreft Labyad. 😁 Ik vond trouwens Mazraoui motm. De goal van Antony was prachtig en Kudus geweldig, maar die ruimte die ontston was wel echt afspraken nakomen, want je weet dat vitesse lekker aan het jagen is en hoog druk zet, dan weet je dat er ruimten ontstaan. Ten Hag wist dat vitesse tot en met de 16 ging drukken op zelfs onana, en juist daarom heb je een mee voetballende keeper nodig.

26 september 2020 om 23:04

Zelfde verhaal tegen sparta. Toen nico rood kreeg en daardoor labyad eruit moest. Ook toen had je niet het gevoel dat je die jongen mist.

26 september 2020 om 23:11

Met je eens nous speelde top

26 september 2020 om 23:01

Hoop toch echt dat EtH het ook heeft gezien nu. Moet wel zeggen dat ik zelf dacht aan Martinez, maar vind dat Ekkelenkamp heel goed gespeeld heeft. Pluim voor Ten Hag daarvoor. Maar start nu gewoon zonder Labyad en Alvarez

26 september 2020 om 23:17

Man, als hij het nu nog steeds niet ziet snap ik het echt helemaal niet meer. hij heeft al onnavolgbare opstellingen en wissels maar Labyad en Alvarez kan toch echt niet meer. Die man kan eens normaal rennen man.

26 september 2020 om 23:23

Beide spelers heb je straks nog hard nodig en ze doen beide hun stinkende best. Altijd handig om erbij te hebben in dit aparte seizoen.

26 september 2020 om 23:34

Ik vond Ekkelenkamp ook goed, maar natuurlijk wel een enorme egoïst. Had je ook gewoon de wedstrijd kunnen kosten.

27 september 2020 om 00:41

Heel mooi om te zien dat Ekkelenkamp en Timber uitstekend invielen. Dat is wat mij betreft Ajax eigen jeugd inpassen waar mogelijk

26 september 2020 om 23:01

Hahaha wauw. Als Anti Ajax hoop ik natuurlijk op puntverlies van Ajax. Maar ze hebben echt veel kwaliteit. Ik heb me trouwens zeer erg gestoord aan het gedrag van Bazoer en Tannane. Met name Tannane denkt dat hij voetbal heeft uitgespeeld!! Wat een gozer hahahaha. Als zo iemand bij mij in het team had gezeten had ik het wel raad geweten met dat soort gedrag, Ongekend!

26 september 2020 om 23:08

Tannane was anders wel één van de vaste spelers op t veld. Klasse speler hoor.

26 september 2020 om 23:12

Tannane zou bij Ajax, Psv of Feyenoord makkelijk meedraaien. Fantastische voetballer.

26 september 2020 om 23:13

Beste speler aan Vitesse zijde. Gaf heerlijke passen vandaag en speelt met bluf. Kun je van de meesten bij Vitesse niet zeggen. Die voorin bijna elke bal verspillen. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Wat had je dan gedaan?

26 september 2020 om 23:15

Ik kon wel genieten van Tannane. Type straatvechtertje in het veld, mooi om te zien. Liever meer zulke types dan de ideale schoonzonen. Ik denk dat Tannane een leuke speler kan zijn bij Ajax voor de breedte.

26 september 2020 om 23:16

Goede overwinning van ajax, sterker met 10 dan met 11, gedrag van bazoer en tannane was vreselijk, hoewel het misselijkemakende duikelgedrag van tagliafico ook benoemd mag worden. Mazraoui, kudus en antony erg goed gespeeld.

26 september 2020 om 23:18

Bij geen van de drie zou hij spelen. Ajax zou hij de wedstrijdselectie niet eens halen. Psv speelt een ander systeem. En de beste Feyenoorder staat op zijn positie. Ik vond het fijn dat hij spel naar zich toe probeerde te trekken. Want je weet dat hij een aardige dribbel heeft, maar voor de rest vrij ongevaarlijk is.

26 september 2020 om 23:30

Zeker een klasse speler. Ben ik helemaal mee eens. Maar dat gedrag kan toch niet. Op het laatst speelde hij zijn eigen wedstrijd. Voetbal is een teamsport

26 september 2020 om 23:49

Het storende gedrag van Tannane zie ik niet helemaal vanavond. Wel van Taglifico. Zeer sneue actie dat naar zn gezicht grijpen bij de zijlijn met volgens mij Tannane. Dat soort kunsten zijn ook Ajax onwaardig.

27 september 2020 om 00:16

Ajax zou met Bazoer op de 6 positie meteen twee klassen beter zijn. gewoon een topspeler en na vanavond een kandidaat voor Oranje. En ook Tannane zou Ajax sterker maken. Goeie stand-in voor Promes als hij 4 of 5 kilos kwijtraakt.

26 september 2020 om 23:01

Met een man minder een stuk beter, maar wat waren die van Vitesse het doen? Vallen, zeuren en klagen zelfs met een man minder en bazoer die spoort toch echt niet. Alle kansen gekregen van Ajax en je dan zo laten gaan

26 september 2020 om 23:06

Laten we dan ook een beetje naar onszelf kijken. Tagliafico was ook weer flink bezig in dat opzicht.

26 september 2020 om 23:10

Ja snap ik ook echt niet die Bazoer. Eigenlijk speelde hij een prima wedstrijd, maar bij zijn goal begon het overdreven juichen al en dacht waarschijnlijk dat ze door konden drukken. Valt dat ff vies tegen dat ze alsnog verliezen. Snap dat hij graag gewonnen had van zn oude ploeg maar dat hij zich zo laat kennen, erg zonde.

26 september 2020 om 23:02

Antony en Kudus zijn voltreffers, maar waarom accepteert Ajax niet dat Alvarez gewoon een miskoop is? Het is blijkbaar geen verdediger, maar toch ook geen middenvelder? Zeker niet met het voetbal wat Ajax speelt. Labyad is al lang gewogen en te licht bevonden. Vitesse verschrikkelijk armoedig, Ajax kwalitatief van een compleet ander niveau. Bazoer trouwens weer erg triest na de wedstrijd, en onvolwassen gedrag van Tadic die het vuurtje opstookt.

26 september 2020 om 23:26

Oprecht blij met deze pot van Alvarez. Mooi moment om nog de jaarlijkse "paniekaankoop" te doen. Met een goede 6 hebben we echt een topteam als Neres weer fit genoeg is om in de basis te starten.

26 september 2020 om 23:57

Dus dit... Ik hoop echt zo dat overmars nog een 6 haalt.

27 september 2020 om 00:03

Je doet je naam echt eer aan dat je Vitesse verschrikkelijk armoedig vindt. Vitesse speelde een prima pot kerel. Een zo goed als nieuw team en dan zo goed voor de dag komen in de Arena.

26 september 2020 om 23:08

Waarom werd Mazraoui gewisseld? Want hij was bijzonder belangrijk in de defensie. Misschien dat ze bij Ajax inzien hoe belangrijk snelheid is. Alvarez en Labyad niet weer opstellen. Kudus op 10 en koop een goede nummer 6 en centrumverdediger(s). Promes banken. Neres naar links en Tadic in de spits.

26 september 2020 om 23:14

Denk dat hij op was, vandaar een verse kracht er in

26 september 2020 om 23:15

Pinko, Mazraoui was idd erg goed maar heeft zich gewoon leeg gelopen in 80 min en een helft met mannetje minder. Vitesse zette een frisse snelle speler op linksbuiten en EtH reageerde in mijn ogen prima door daar een frisse snelle Dest neer te zetten.

26 september 2020 om 23:16

Kudus 10? Kudus speelde super vandaag, lekker laten staan waar die staat! Alvarez en Labyad hebben in mijn ogen niet slecht genoeg gespeeld vandaag, om definitief af te schrijven. En een vervanger van Alvarez zie ik zo snel nog niet. Misschien dat er nog een aankoop gedaan wordt. Ekkelenkamp viel goed in, maar kreeg ook veel ruimte dus was makkelijker voetballen. Op 10 zou ik misschien wel liever Tadic zien, die was vandaag ook weer vrij sterk. Het wordt tijd voor een echte spits.

26 september 2020 om 23:20

Kudus moet absoluut niet op 10. Die moet je gewoon de 'Frenkie' rol gaan geven. Met zijn loopvermogen en wegdraaien creeert hij vanaf het midden zo makkelijk een mannetje meer richting voren.

26 september 2020 om 23:25

Met een goede, verdedigende nummer 6 kun je Kudus zijn kwaliteiten nog beter benutten. Promes is niet geschikt voor die positie. Die heeft daarvoor niet de fijne techniek en het inzicht.

26 september 2020 om 23:33

Ja een verdedigende 6 naast Kudus, maar Kudus a.u.b. niet ervoor op 10 zetten. We hebben zijn aanvullende impulsen heel hard nodig vanaf de positie die hij nu bekleed. Promes inderdaad niet, maar Neres of Antony wel. Met Promes linksbuiten, Tadic spits en Antony en Neres afwisselend op 10 ofwel linksbuiten wordt het echt samba voorin.

27 september 2020 om 00:00

Eens dat kudus niet op 10 moet. Lekker op 8 laten. Lekker zn mannetje afschudden gezicht maar t doel en rushen maar.. Dan nog heel vaak lekkere steek pass( in tegenstelling tot fdj trouwens die vaak alsnog breed speelt). Anyway dus kudus 8. Aankoop of anders martinez daar terug. En op 10 ihattaren😜

27 september 2020 om 01:10

Ik denk dat Martinez die rol van Alvarez ook goed kan invullen. En anders vraag ik mij ook af of Blind niet een linie naar voren kan en Martinez op zijn plek.

26 september 2020 om 23:09

Mazraoui was echt fantastisch en goede klik met antony.

27 september 2020 om 00:09

Ook Timber speelde een hele puike pot! Fysiek sterk, goed aan de bal en verrassend goed in de kopduels vandaag. Mag van mijn part wel stuivertje wisselen voor de positie van rechter centrale met Schuurs afhankelijk van de spits van de tegenstander.

Heerlijk weer zo'n overwinning met vroege rode kaart over de streep trekken. En oioioiii wat 2 topaankopen heeft Overmars deze zomer neergezet. Kudus en Antony, wat een pareltjes zijn het. Kudus de man die de Frenkie rol dit seizoen kan gaan invullen. Heerlijk het spel versnellend op het midden en bij zijn man wegdraaien a la Frenkie. Antony de Braziliaanse samba die hij misschien nog wel meer heeft dan Neres. En wat een enorme snelheid zit er in die benen. Verder heerlijk om dit winnend af te sluiten na wederom een frustrerend vroege rode kaart. Hopen dat Alavarez voorlopig in ieder geval niet meer als basismateriaal terug komt. Dat zou de enige winst van deze rode kaart zijn.

26 september 2020 om 22:59

Die Antony zet zulke bizar snelle kleine stapjes. En écht geweldige steek passies.

26 september 2020 om 23:05

Inderdaad, Ajax heeft een absoluut superteam. Ik vraag mij af of er een club is die Ajax kan uitdagen voor het kampioenschap, ik denk dat Ajax gewoon kampioen gaat worden.

26 september 2020 om 23:08

Ja ziet dat Ajax zichzelf al genoeg uitdaagt.

26 september 2020 om 23:11

De enige club is de scheidsrechters club. Ze doen hun best maar tot nu toe lukt het ze nog niet Ajax op de knieën te krijgen

26 september 2020 om 23:13

Ja je moet wat, als de concurrentie het niet spannend kan maken, moet je het zelf maar doen, haha.

26 september 2020 om 23:27

Ja jullie hebben gelijk na 3 wedstrijden. Ajax gaat zeker PSV Achter zich laten en worden zeker weten kampioen. Gefeliciteerd alvast.

26 september 2020 om 23:53

Valt allemaal reuze mee, als je denkt dat de KNVB Ajax met opzet rode kaarten geeft ben je niet helemaal goed. Die van Nico had 90% gegeven en die van vandaag misschien 50%?

27 september 2020 om 00:53

Eerder andersom denk ik. Vond die van Nico nog steeds maar geel, terwijl ik die van vandaag nog wel kan begrijpen vanuit het oogpunt van de scheidsrechter.

26 september 2020 om 23:17

Alvarez zien we niet meer terug. Ekkelenkamp stond op de positie waar hij zich op moet gaan focussen. Labyad horen we trouwens ook niet meer terug te zien. Promes en Tadic lieten beide zien veel beter als die valse negen te spelen dat labyad. Slaat nergens op. Verder moet Ajax echt veel geconcentreerder spelen. In een uur spelen met 10 man gaven ze minder kansen weg dan de 30 minuten met elf man. Dat kan echt niet. Dat moet gewoon echt veel beter.

26 september 2020 om 23:23

Denk dat dat laatste ook oprecht komt omdat Alvarez in die eerste 30 minuten op het midden stond. Hij loopt veel overal achteraan, maar grijpt nergens in en staat in verdedigend opzicht nooit goed. Sta je op een essentiele positie in verdedigend opzicht gewoon met een man minder. Een positie die door Ekkelenkamp inderdaad al beter werd ingevuld op het moment dat er echt met 10 man werd gespeeld.

27 september 2020 om 00:13

Alvarez is serieus overal te laat bij. Kip zonder kop die constant uit positie loopt, niet zijn mannetje volgt en wild er in gaat. Hij gaat ons zo punten kosten.

Kudos voor Overmars, met Kudus en Antony heeft Ajax weer twee toptalenten in huis.

26 september 2020 om 23:00

Deze 3 punten komen puur op het conto van overmars. Als team was het niet goed en je wint puur door de individuele klasse die Marc deze zomer heeft binnengehaald

26 september 2020 om 23:00

Anthony was wel redelijk bekend als talent, maar Kudus is één grote positieve verrassing!

26 september 2020 om 23:08

Vind het echt opvallend dat Antony niet op is gehaald door een grotere club.

26 september 2020 om 23:14

Ajax1812 dat is simpel te verklaren, gewoon puur om het feit dat wij al de grootste club ter wereld zijn. 😉

26 september 2020 om 23:16

Lekker denigrerend. Ajax is een grote club die niet de gevestigde namen jaarlijks kan ophalen. Spelers als Antony zien ook hoe Ziyech, De Jong, De Ligt, Van de Beek altijd op de radar lagen van de absolute top. Tegenwoordig heb je na Ajax vaak keuze zat.

26 september 2020 om 23:18

Is laatst iets over gezegd. Blijkbaar waren er veel geïnteresseerden, maar is hij even van de radar verdwenen na een blessure/minder goede fase. Ajax is hem blijven volgen en hebben op het juiste moment actie ondernomen.

26 september 2020 om 23:30

Schijnt dat Antony toen hij 18 was een blessure had opgelopen waardoor hij uit de picture raakte bij de Dortmunds en City's. Als die gozer dit jaar zo door vlamt dan staan straks alle Europese topclubs in de rij. Hoop dat hij langer blijft, maar ongekend dat we zo'n talent hebben kunnen oppikken. Zeker aangezien het een Braziliaanse aanvaller is.

26 september 2020 om 23:05

Zouden die 2 nog spelen als Gravenberch en Neres helemaal fit zijn?

26 september 2020 om 23:08

Bij iedere andere trainer zou Neres erin komen voor Labyad (tadic spits, Neres links) en Gravenberch voor Alvarez.. maar ik zie Ten Hag nog wel proberen zijn eigen gelijk te tonen.

26 september 2020 om 23:09

Kan met niet voorstellen dat ten hag kudus in deze vorm op de bank zet. Als neres 100% fit is neem ik aan dat die op links staat, tadic spits en Anthony rechts.

26 september 2020 om 23:09

Dat hoop ik toch. Gravenberch, Kudus, Promes op 10, Neres Links, Antony rechts en tadic in de punt. Als ten hag deze 2 eruit haalt na wat je van ze gezien hebt, is ie helemaal gek.

26 september 2020 om 23:09

Lijkt me wel. Je kunt makkelijk Labyad uit het team halen om in de aanval een plekje te creeren. En Kudus laat zien ook verdedigend zijn mannetje te staan, waardoor ik verwacht dat Ten Hag gaat experimenteren met Gravenberch en Kudus controlerend. Dan krijg je wel een bizar elftal.

26 september 2020 om 23:09

Ik denk het wel, zijn echt geweldig aan het spelen, en gravenbergh kan prima voor alvarez en neres voor labyad en tadic in de spits. Dan gaan ze bijna alles winnen dit seizoen!

26 september 2020 om 23:10

Kudus en Anthony zullen niet meer snel wissel gezet worden. Labyad eruit en je kan Promes doorschuiven waardoor je sowieso met Gravenberch en kudus kan spelen.

26 september 2020 om 23:10

Ik mag hopen van wel.... Neres op links, Tadic spits. Labyad eruit. Gravenberch ipv Alvarez

26 september 2020 om 23:10

Anthony weet Ik wel zeker. Kudus en Gravenberch zullen moeten strijden voor die plek.

26 september 2020 om 23:11

Kudus is sowieso beter dan Gravenberch en ik durf ook te stellen dat Antony verder is dan Neres. Antony is sneller en waarschijnlijk ook wat koelbloediger voor de goal. Maar een Neres in topvorm zou ik gewoon linksbuiten zetten. Ik vind Gravenberch soms te laks en handelingssnelheid mag hoger. Voor nu zou ik Kudus en Martinez controlerend willen zien en Promes dan op 10. Neres, Tadic en Antony voorin.

26 september 2020 om 23:12

Kan prima. Labyad op de bank, kan tadic weer in de spits en kan Neres op de vleugel. Die kudus is op dit moment beter in vorm dan zowel Alvarez als Gravenberch. Dan zou ik die andere twee maar laten uitvechten wie er naast kudus mag spelen.

26 september 2020 om 23:21

Ten Hag heeft geen enkele reden om zijn gelijk te halen. Vorig jaar Labyad gehaald, en grootste deel wissel gezet terwijl hij toch redelijk op voorspraak van ten hag kwam. Puur de verdienste van Labyad zelf, dat hij nu speelt, door zijn goede vorm in de voorbereiding. Overigens vind ik dat we Labyad nog niet echt objectief kunnen beoordelen aangezien we 2 wedstrijden met +45min met een man minder gespeeld hebben. Das toch een heel andere wedstrijd die je speelt als team. Ik verwacht overigens wel dat Labyad over een wedstrijd of 4/5 eruit gaat, wanneer Neres aantoont volledig fit te zijn.

26 september 2020 om 23:21

Ten Hag heeft geen enkele reden om zijn gelijk te halen. Vorig jaar Labyad gehaald, en grootste deel wissel gezet terwijl hij toch redelijk op voorspraak van ten hag kwam. Puur de verdienste van Labyad zelf, dat hij nu speelt, door zijn goede vorm in de voorbereiding. Overigens vind ik dat we Labyad nog niet echt objectief kunnen beoordelen aangezien we 2 wedstrijden met +45min met een man minder gespeeld hebben. Das toch een heel andere wedstrijd die je speelt als team. Ik verwacht overigens wel dat Labyad over een wedstrijd of 4/5 eruit gaat, wanneer Neres aantoont volledig fit te zijn.

26 september 2020 om 23:32

@garrinchaik sluit t natuurlijk niet uit, maar denk dat Martinez niet ook nog op het middenveld komt, en zeker niet met Neres er ook nog bij ipv Labyad, hoewel Neres op linksbuiten erbij natuurlijk wel ideaal zou zijn. Mochten ze er beiden bij komen speel je met 5 linkspoten op 6 posities (middenveld + aanval) en zonder echte afmaker in de spits, ik denk dat EtH teveel tacticus is om dat laten gebeuren.

Ja, Vitesse had ook kunnen winnen of gelijkspelen. Die kans met oa bak op de paal komt Ajax goed weg. Maar ben ik de enige die vind dat Ajax eigenlijk vrij makkelijk wint nadat het zo lang met 10 man staat? Laatst ook al tegen Sparta. Ajax komt amper in de problemen, terwijl ze zelf ook niet groots spelen. Mazraoui overigens motm, speelde foutloos.

26 september 2020 om 23:01

Klopt, vind het wel een leuk concept om ajax een helft met een man minder te laten spelen.

26 september 2020 om 23:02

Ja behalve als je Ajacied bent...

26 september 2020 om 23:04

Beetje spannende wedstrijd is niet verkeerd toch

26 september 2020 om 23:08

Beetje extra weerstand in de competitie op deze manier.

26 september 2020 om 23:09

Ook met 11 tegen 11 kan het spannend zijn.

26 september 2020 om 23:01

Tja, als je het zo gaat bekijken had ajax met 4-2 moeten winnen. Wat een ego trouwens die Ekkelenkamp.

26 september 2020 om 23:06

Ego in positieve zin of negatief? Dan heb ik wat gemist namelijk. Vond hem sterk invallen, terwijl ik het eerder niet veel vond

26 september 2020 om 23:09

Denk bij die bal op de paal, hij wilde de bal zelf erin leggen terwijl er twee voor open doel konden intikken. Dat kunnen wel cruciale momenten zijn.

26 september 2020 om 23:10

had die nal breed moeten leggen ipv zelf uit een onmogelijke hoek de goal proberen te maken

26 september 2020 om 23:10

Die bal op de baal inderdaad, je staat 1-0 voor met 10 man, ga gewoon voor dat zekerheidje man

26 september 2020 om 23:25

Mazraoui motm? Ik vond Kudus ook zeer goed, Anthony overigens ook maar Kudus viel me echt op. Soort Frenkie zag ik, heerlijk.

Ten Hag blijft eigenwijs vasthouden aan Alvarez (een verdediger op het middenveld), Labyad (een 10 in de spits), Promes (buitenspeler op 10), kudus (een 10 op 6) en tadic (beste seizoen als spits maar nu op links) op de verkeerde posities. Mazraoui, Anthony en ook de sterk invallende Timber als zeldzame lichtpuntjes. Kudus deed ook fantastische dingen maar leidde ook onnodig de corner in waaruit gescoord werd. Daarom moet hij ook op 10 ipv 6. Maarja.. 3 punten en door.

26 september 2020 om 23:02

Omdat Kudus een corner veroorzaakt kan ie niet op 6 spelen? Het feit dat hij daar twee wedstrijden uitblinkt neem je niet mee? Voor de rest wel met je eens.

26 september 2020 om 23:10

Hij probeerde daar tussen drie man door te dribbelen. Ik was fan van Okocha die dat soort dingen ook deed op zijn eigen achterlijn, maar er is een reden dat hij niet verder dan Bolton kwam.. dit kan niet op die positie. Hij vult het verder heel goed in, maar op 10 kan hij echt beslissend worden en nog beter spelen dan op 6.

26 september 2020 om 23:12

Kudus mag van mij wel op 6 blijven hoor. Zo iemand heb je nodig. Een versnelling vanuit achteren, hij heeft er niets aan als hij al op de helft van de tegenstander staat.

26 september 2020 om 23:04

Vind Kudus op 8 nog wel het overwegen waard. Als je Neres er ook nog in wil zal je wel moeten ook. Speel je met Promes of Neres op 10 en Tadic spits. Heb je 5 spelers voorin met allemaal een goede actie en bravoure. Hopen dat Neres snel weer 100% fit is zodat Labyad de basis uitgekegeld kan worden. Verder dan misschien die Braziliaanse middenvelder nog weten te strikken die schijnbaar goed op 6 uit de voeten kan en je hebt een fantastische ploeg.

26 september 2020 om 23:06

8/6 maakt niet zo veel uit, Ajax speelt met twee controleurs je begrijpt wat ik bedoel

26 september 2020 om 23:10

Zeker in dit soort wedstrijden kan je het wel met één controleur af toch? Punt naar achteren.

26 september 2020 om 23:13

Kudus is gewoon ijzersterk op 6, verdeelt en heerst en draait simpel weg bij zijn mannetje en met veel voorwaartse ballen en dribbels.

26 september 2020 om 23:32

T is wel allemaal verklaarbaar toch.. en ze hebben 3 wedstrijden gewonnen. Dus het spreekt wel voor ten Hag. Labyad heeft een goede voorbereiding gehad in de spits, dus krijgt hij daar nu ook de kans. Ook omdat er geen andere spits klaar is om daar te staan. Ja Tadic, maar die speelt op links omdat hij daar al vaker in zn eerste seizoen speelde en puur tactisch in de spits beland is. En omdat Neres zn vorm/fitheid nog niet heeft en Promes op 10 staat omdat we geen andere 10 hebben. Kudus zeg jij dan, maar die speelt een gruwelijke wedstrijd op 6, ik zie een nieuwe Frenkie. Als je hem daar weghaalt, wie zet je dan op 6 als je Alvarez ook al eruit wil hebben?

Mazroui mag zeker niet vergeten worden als uitblinker, wat heeft die zowel aanvallend als verdedigend een fantastisch pot gespeeld zeg. Overmars heeft weer twee erg sterke aankopen gedaan, wat een beest is Kudus zeg en wat een techniek bij Antony. Als Ekkelenkamp zich volledig gaat focussen op een positie van 6 dan kan het een nuttige kracht in het elftal worden, viel erg goed in. Met tien man uiteindelijk toch nog de betere ploeg, heb een aantal vervelende dingen gezien van Nico die niet thuishoren op het veld naar mijn idee. Daarover stond het chronische gejank van Openda en Tannane, waarbij de laatste enkel op zoek was naar VAR momentjes en schwalbes. ---- Toch ook heerlijk om dat geprovoceer van Bazoer de kop in te drukken haha, verliespartij, pannatje en toen je probeerde uit te dagen moest je teamgenoot aan de noodrem trekken. Voelt stiekem wel heerlijk.

26 september 2020 om 23:01

Eens over Maz, die speelde een hele goede wedstrijd. Ekkelenkamp vond ik ook meer dan prima invallen. Eerste deel van de 2e helft vond ik het billenknijpen, daarna hebben we gewoon weer geheerst.

26 september 2020 om 23:02

Volgende fout dan roept iedereen weer dat Nous er niets van kan, geweldige voetballer.

26 september 2020 om 23:32

Denk dat hij gewoon vermoeid was vorig seizoen, ook door Africa Cup heeft hij niet echt rust gehad. Corona stop heeft hem goed gedaan.

Een aantal dingen die zeker is. 1. Antony en Kudus zijn voltreffers. We gaan genieten van deze jongens. 2. Ten hag moet kappen met alvarez op 6. Klaar is klaar man. 3. Ten hag moet ook kappen met labyad op 9. Verder heel blij hoe ajax weer gespeeld heeft met 1 man minder. Top!

26 september 2020 om 23:03

Alvarez en Labyad gewoon banken voor Martinez en Neres.

26 september 2020 om 23:06

Nu nog niet vond neres noet zo goed spelen in zijn inval beurten

26 september 2020 om 23:07

Nee eens, maar geef 'm ritme en het wordt weer samba. Althans dat hoop ik. Zit meer in dan in Labyad vind ik zelf.

26 september 2020 om 23:14

Denk dat ze hem rustig brengen! Tadic moet zo snel mogelijk weer in de spits. We hebben gewoon een aanspeelpunt nodig, dat kan Labyad niet. Lang dan links voor zolang Neres nog niet fit is. Alvarez deed het helemaal nog zo slecht niet, pech met die rode kaart wat ik er trouwens niet 1 vond.

26 september 2020 om 23:30

LeidseHood dat is een ding wat zeker is, Neres heeft zeer veel voor ons betekent ook in de laatste titel. 😅 Hij moet gewoon weer in zijn ritme komen, die blessure heeft hem gewoon vreselijk terug geworpen.

26 september 2020 om 23:29

Ik was ook niet zo blij met Promes op het middenveld. Die zie ik veel liever voorin

Nous en antony de beste vandaag. Kudus ook prima gespeeld en timber stond zn mannetje.

26 september 2020 om 23:13

Timber was echt foutloos. En op snelheid een betere match voor de snelle aanvallers dat Schuurs.

26 september 2020 om 23:30

Kudus ook prima vind ik wel een beetje te weinig krediet voor hem. Speelde in mijn ogen een fantastische wedstrijd, net zoals Nous en Antony.

Zijn wel 2 attracties hoor die Kudus en Antony. Ook Ekkelenkamp gaat het nog ver schoppen. De Thomas Muller van Ajax.

26 september 2020 om 23:05

Inderdaad. Thomas Müller zou je kunnen zeggen of anders Leon Goretzka.

Strijders! Dik verdient met een dikke sneer naar Bazoer, HA-HA! Goed weekend mede ajacieden!

Als je jezelf met 10 zo makkelijk staande kan houden verdien je het om ondanks een matige eerste helft te winnen. Alleen die Nico is wel echt een engnek.

26 september 2020 om 23:43

Ach ja, wanneer je met 10 man komt te staan probeer je soms wat. Deed Van der Sar in 1998 ook toen Ortega heb een kusje gaf.

Ha, Bazoer slechte verliezer. Voelt heerlijk dit. Je komt heel goed weg zeg overigens, al heeft Vitesse weinigi kansen gehad de tweede helft, Ajax deed het na de kaart een stuk beter. Wat een strijd! Dat is ook te waarderen. Terechte kaart imo. Ik neem er nog eentje!

26 september 2020 om 23:01

Vitesse maakt me echt niks uit, maar winnen van Bazoer is leuk.

26 september 2020 om 23:42

Bazoer vertrok vervuld van haat bij PSV en komt nu vervuld van haat terug bij Ajax. Dan heb je het zelf niet helemaal goed volgens mij.

Kudus en Antony zijn toch wel twee voltreffers van Overmars. Kost dan wel wat, maar zijn voor mij niet meer weg te denken uit de basis. Timber en Ekkelenkamp laten zien ook nadrukkelijk op de deur te kloppen, sterke invalbeurten.

Hopelijk heeft iemand binnen ajax gezegd onana rek ff wat minder tijd. Want vandaag was het veel minder dan tegen Sparta. Positief was maz speelde geweldig. Antony voor 2de keer match winner

Nou, Polletje heeft er alles aan gedaan om het onmogelijk te maken, maar wat heerlijk om deze te winnen! Geweldige combinaties gezien met 10 man en volop gestreden. Maar boekeltje strooit met kaarten naar ajax, doet niks aan al het trekken en hangen van vitesse en wat een belachelijke kaart voor Alvarez zeg..

26 september 2020 om 23:01

Hoogtepunt was een vrije trap tegen geven voor praten. Die man spoort niet

26 september 2020 om 23:12

Kaart voor Alvarez was gewoon terecht. Had niet op z'n enkel hoeven te gaan staan.

26 september 2020 om 23:21

Inderdaad, als je vanaf je 12e bij een bvo balt op dit niveau dan stap je niet per ongeluk zomaar op.iemamds enkel. Domme overtreding waarbij je je afvraagt waarom iemand zoiets doet. Gewoon dom.

26 september 2020 om 23:25

Speelt ie niet gewoon eerst de bal?!

26 september 2020 om 23:30

Ja Djabber, maar er was al gefloten.

Ik mis toch een beetje, dat we zo verstandig zijn om met 10 man maar even de bal in de ploeg houden in de laatste 5 minuten. Gelukkig hebben we toch nog de drie punten ik ben dankbaar, die rode kaart vond ik twijfelachtig maar kan je over twisten. Gefeliciteerd Ajacieden.. 🍻

26 september 2020 om 23:04

Alvarez had moeten voorkomen dat we hier over de twijfelgeval moeten praten. Uiteindelijk genoten van de wedstrijd. Gefeliciteerd kerel.

26 september 2020 om 23:18

Dirk daar heb je helemaal gelijk in, Alvarez moet nooit meer op het middenveld opgesteld worden! Hij is een verdediger en niks anders, het is echt zielig voor die jongen. Tadic in de spits, Promes op links wanneer wordt Ten Hag wakker. 😬 Gefeliciteerd kerel!

27 september 2020 om 00:21

Hij is eigenlijk ook gewoon te lomp om een verdediger te zijn. Totaal geen timing, te wild en kan geen positie kiezen.

Wat was die Bazoer aan het doen. Met die goal 5 minuten vieren, die domme arrogante passjes, en aan het einde. Die is goed op zijn plek gezet. Heel snel terug naar Arnhem met zo'n jongen.

26 september 2020 om 23:20

Hij speelde anders wel goed en ziet Ajax floreren na zijn vertrek. (Lees kansloze missie in het buitenland) Dan is het logisch dat er wat frustaties zijn bij die jongen. Lekker laten gaan.

26 september 2020 om 23:32

Vond het wel meevallen hoe goed hij speelde. Heb hem niet veel gezien buiten zijn goal, en was weer lekker aan het kloten met arrogante trucjes en passen, wat niet erg is mits het lukt wat niet het geval was.

26 september 2020 om 23:46

Maar waarom is het zo erg dat ajax floreert voor hem? Ik vond het een mooie voetballer bij ajax. Doet ie hier gewoon normaal, speelt ie ook weer een goede wedstrijd tegen ons. Daar is niks mis mee. Maar hij laat zich helemaal opnaaien. Zo zonde. Daar gaat een Tadic alleen maar beter van spelen.

Kudus is echt een koning. Mijn nieuwe favoriete speler van Ajax. Hij deed gewoon een Frenkie en kijk wat voor ruimte je dan meteen krijgt. Wat een speler. Antony ook weer lekker de trucjes uit de kast gehaald. Heerlijk. Promes.....tja, leer die gast eens meeverdedigen

26 september 2020 om 23:07

Ik vind Promes ook gewoon een prima speler hoor. Echt een allround aanvaller.

26 september 2020 om 23:13

Kudus geeft me inderdaad Frenkie vibes, wat een speler.

26 september 2020 om 23:17

Ja zooo die promes.. Lekker terug sjokken terwijl zn mannetje met de bal richting doel dribbelt joh... Ga maar ga lekker dribbelen, mag wel hoor... Werd helemaal para toen ik t zag..

Gefeliciteerd ajacieden! Jammer van de nederlaag, maar vites was zeker niet minder. Vites gaat nog veel wedstrijden winnen, want er staat een prima ploeg. Ik heb vertrouwen in dit seizoen! Top 6 moet zeker lukken!

26 september 2020 om 23:08

Volgens mij hebben jullie een prima trainer. In de eerste helft werd er vol pressing gespeeld. De paar Duitse trainers zijn goed om het Nederlandse voetbal meer intensiteit te geven.

26 september 2020 om 23:10

100% mee eens. Met tannane en bazoer heb je genoeg creativiteit. Dat in combinatie met Duitse mentaliteit... Dat kan alleen maar positief uitvallen!

26 september 2020 om 23:10

Niet minder met 11 tegen 10. Zegt eigenlijk alles.

26 september 2020 om 23:33

Sorry hoor, sportieve reactie wel, maar ik vond Ajax zelfs met 10 man gewoon de betere.

26 september 2020 om 23:48

Eens. Sportieve reactie van Vitesse91 en een leuke wedstrijd gezien. Maar vond juist de tweede helft ajax grotendeels beter. Eerste helft echt wel heel goed vitesse gezien bij vlagen.

Dik verdiende overwinning op basis van de tweede helft. Groot verschil met Sparta was dat je gewoon bleef voetballen. Met een beetje scherpte had je er nog 3 kunnen maken. Kudus, Antony en Nous absolute uitblinkers. Timber en Ekkelenkamp zeer goed ingevallen. Lekker intense potje wooo

Ligt het aan mij of kan er nog geen enkel Eredivisie team echt overtuigen? Ik heb vandaag AZ en Ajax gezien, allebei niet bepaald best. Misschien dat ik nog het beste voetbal van PSV heb zien komen, maar daar vind ik de selectie echt te dun om kampioen te worden. Uiteindelijk zal het wel Ajax worden, maar ik word er nog totaal niet warm van.

26 september 2020 om 23:11

Tsjah het begin was niet best, desalniettemin ben je over de hele pot gezien de veel sterkere partij ondanks dat je lange tijd met 10 man speelt. Dat vind ik vrij overtuigend, Vitesse is niet een club van de onderste regionen.

26 september 2020 om 23:12

De enige reden dat Ajax nog niet kan overtuigen is omdat er een grotere clown dan bassie voor de ploeg staat. Nadat de twee zwakke favorietjes wegvielen heb ik Ajax heerlijk zien combineren!

26 september 2020 om 23:12

Ja, PSV dat in de 94e minuut thuis de 2-1 tegen FC Emmen maakt, dat is pas overtuigend voetbal. Dat is veel overtuigender dan Ajax dat nog foutloos is ondanks dat ze bijna 2 uur met een man minder gespeeld hebben in 3 wedstrijden.

26 september 2020 om 23:20

Ajax wint twee keer na meer dan een helft met 10 man te spelen, en vorige wedstrijd veegden ze RKC gewoon even rustig van de mat. Ze hebben een volledige helft tegen Vitesse met 10 man gespeeld en ze waren eigenlijk de betere ploeg in die tweede helft, dat vind ik op zich redelijk indrukwekkend. Nu gewoon zorgen dat je geen onnodige rode kaarten krijgt en dan komt het wel goed dit seizoen.

Erg matig maar gezien de omstandigheden enorm blij met de 3 punten. Wat blijft die Bazoer toch een droeftoeter eerste klas. Mede om die reden zal hij het nooit ver schoppen, primadonna die zichzelf echt veel hoger inschat dan hij is. Leuk dat hij 2 goals in 2 duels tegen Ajax maakt, helaas zal hij de komende duels weer verstoppertje spelen. Groot kind

26 september 2020 om 23:15

Zag m ook juichen met dat handje achter zijn oren. Wat een zielig ventje.

Dit Ajax gaat toch makkelijk kampioen worden jongens, ik vraag mij af of er überhaupt een ander team in de buurt komt.

26 september 2020 om 23:03

Nee, daar komt niemand bij in de buurt. Als je zelfs deze wedstrijden met zulke overmacht weet te winnen, dan ben je te sterk voor de competitie. Voor de CL is het weer wat anders

26 september 2020 om 23:06

Ligt eraan wat de concurrentie doet natuurlijk.. als psv ook bijna alles wint wordt t gewoon spannend

26 september 2020 om 23:11

Nou het probleem is dat alle topduels in een maand zitten. Je zal maar in die maand een paar blessures/Corona gevallen hebben of nog erger uit vorm zijn. Ben je meteen kansloos voor de titel. Echt heel raar gepland zoiets van de Knvb maar goed nu zegt het nog vrij weinig in vind PSV toch ook wel groeien en steeds beter worden en toch een goede concurrent zijn.

26 september 2020 om 23:14

Dit vind ik weer wat overdreven. Heel goed dat er uiteindelijk makkelijk gewonnen word maar als je na 5 minuten met 0-2 achter staat zou dat ook niet onterecht zijn en word het een hele andere wedstrijd.

26 september 2020 om 23:16

Alleen sta je niet na 5 minuten met 0-2 achter.

26 september 2020 om 23:24

Klopt alleen ga je daar niet altijd mee weg komen.

Wat is die Bazoer toch ook een ongelofelijke stumper he. Dit is dus de reden dat hij niet alles uit zijn prof carrière haalt. Mazraoui, Anthony en Kudus geniaal

26 september 2020 om 23:10

Ja die Mazraoui heeft het lekker. Eerst een klik met Ziyech en nu met Antony. Echt heel veel techniek daar op rechts.

Heerlijk om wederom een wedstrijd met 10 man toch over de streep te trekken. De rode kaart van Álvarez was gewoon terecht en erg smerig. Maar gelukkig speelde Ajax daarna zeer compact en kregen ze nog een aantal goede mogelijkheden om te scoren. Die mogelijkheden had Vitesse overigens ook wel, maar die gingen er dus niet in. En Kudus en Antony speelden inderdaad erg goed. Bij vlagen draaiden ze de spelers van Vitesse helemaal dol, zelfs met 'n man minder. Natuurlijk is het nog vroeg om te concluderen, maar Kudus en Antony zijn tot nu toe echt wel goudmijnen voor Ajax en hopelijk kan Ajax nog lang van ze genieten. Mazraoui vond ik overigens ook prima spelen. Zat er meerdere keren goed tussen met echt goede slidings, werkte hard en had een prima assists bij het doelpunt van Promes (na een hele goede steekpass van Antony). Ook Timber vond ik prima invallen. Nu op naar de uitwedstrijd, volgende week tegen FC Groningen.

Ajax is gewoon oppermachtig. Die gaan dit jaar weinig laten liggen hoor. Zelfs tegen 10 man had Vitesse weinig te brengen. Dit Ajax is voor de eredivisie te sterk, maar of het genoeg is voor de CL dat vraag ik me wel af

26 september 2020 om 23:02

Inderdaad, ik denk dat er geen team in de eredivisie is die überhaupt in de buurt van Ajax gaat komen.

26 september 2020 om 23:05

Zonder enige twijfel zal het in de CL beter moeten. Ik ga er dan van uit dat hoe dan ook Tadic weer op negen komt. Ook Alvarez zal vandaag heel veel krediet hebben verspeeld.

26 september 2020 om 23:06

Denk het niet. Ze blijven kwetsbaar achterin en krijgen veel kaarten tegen. Het lijkt wel alsof ze eerst een tegenslag moeten krijgen voordat ze wakker worden. Ajax is nog lang geen kampioen.

26 september 2020 om 23:22

Vorig jaar ging 't ook zo goed, alleen stortte het halverwege ineens in, en kwam AZ gelijk met ajax te staan.. Maar mensen vergeten snel...

Spanning, ontlading, zeuren op de scheids en uiteindelijk opgelucht ademhalen! Super trots op onze jongens genoten van mijn club!

Mazraoui, Kudus en Antony dé uitblinkers, Alvarez en Labyad de grote dissonanten. Ik hoop echt dat we nog een goede 'zes' halen en een balvaste, scorende spits (en mss nog een extra CV). Een zwaarbevochten zege, maar drie punten zijn drie punten!

26 september 2020 om 23:04

Je vond kudus als 6 niet goed genoeg vandaag? Ik ben voor Gravenberch ernaast als ie fit is. Die speelde ook een hele sterke voorbereiding.

26 september 2020 om 23:08

Kudus speelde vandaag uitstekend. Een middenveld met Gravenberch en Kudus (en Ten Hag kennende Promes op 10) zou inderdaad kunnen, maar ik ben bang dat dit een beetje té aanvallend is.

26 september 2020 om 23:12

En wat vind je van Martinez op 6. Ik vond hem beter aan de bal dan Alvarez.

26 september 2020 om 23:14

Vorig seizoen speelde Martinez veel goede wedstrijden op 6 idd. Dat is dus zeker ook een optie in mijn ogen. Alvarez aub nooit meer op het middenveld

26 september 2020 om 23:18

Hoezo is Kudus Gravenberch te aanvallend maar bv. Gravenberch Alvarez niet? Kudus is volgens statistieken VEEL nuttiger dan Alvarez.

Man man man! Wat een geweldige wedstrijd was dit zeg. Kudus, Anthony, Mazraoui geweldig aan Ajax kant. Tannane, wat een heerlijke speler is dat zeg. Na tijden weer een heerlijke Eredivisie wedstrijd gezien.

Man man man wat zijn die bazoer en tanane irritant. Vitesse heeft een uitgelezen kans om hier te winnen maar ipv met voetballen bezig zijn willen liever de vedette uithangen. Knap dat Ajax het naar omstandigheden redelijk simpel kan uitspelen

26 september 2020 om 23:06

Nou ik vind ze beide ook prima voetballen. Ging erg veel dreiging van Tannane uit.

Zwaar bevochten overwinningen zijn de lekkerste. Twee parels op het veld met Kudus en Anthony. Verder genoten van de wedstrijd waarin in twee teams er geweldige wedstrijd van maken. Verder is Bazoer maar een sneu gefrustreerd mannetje wat genoeg zegt over zijn mislukte carrière. Fijn weekend Ajacieden.

Fijn dat de socialistische Knvb haar zin niet krijgt, het is werkelijk een schande dat Ajax twee belachelijk rode kaarten krijgt in de eerste drie wedstrijden, maar ze zullen het wel niet trekken dat er één club is met een overduidelijk superieur beleid. Fantastisch resultaat van deze strijders, en een dikke vinger naar de van Boekel.

26 september 2020 om 23:07

Vind dit wel een beetje gejank hoor. Wanneer je naar rode kaarten van ander clubs kijkt, dan kun je deze twee er ook prima in plaatsen. Ajax staat niet boven de regels....

26 september 2020 om 23:12

Als het één keer gebeurd ok, die tegen Sparta kan je geven, eensch. Maar deze geven is echt waanzin. Je vergelijkt nu één club met álle andere clubs, dat is geen eerlijke vergelijking. Het is uiteraard te vroeg om van een patroon te spreken maar je moet het vroeg genoeg benoemen zodat er niet daadwerkelijk een patroon ontstaat. Het zou alleen maar goed voor de competitie zijn als er een eerlijke strijd is tussen Ajax en Psv, de rest van de clubs is irrelevant.

26 september 2020 om 23:16

De VAR analyseert alles dood. Rood of geen rood. Het spel wordt veel te vaak stil gelegd om kleine dingetjes die niemand door heeft.

26 september 2020 om 23:07

Nou nou niet zo slachtoffer gedrag gaan doen. Ajax' goed beleid heeft niks te maken met 2 makkelijk gegeven rode kaarten.

26 september 2020 om 23:19

Wat vond je van de vrije trap voor praten? Er is een mooi precedent geschept door Polletje van Boekel, benieuwd of het in andere wedstrijden wordt toegepast, want dat zou beteken dat er heel veel gele kaarten en vrije trappen gaan vallen.

27 september 2020 om 00:04

Helemaal met PSVChsmps eens. Je maakt Ajax nu zo groot dat je denkt dat de KNVB iets tegen hen zou hebben. Je hebt gewoon een beetje pech gehad, ga alsjeblieft niet zo janken over die kaarten.

27 september 2020 om 00:17

Dank voor je reactie, hou je je wel aan de "social distancing" regels als jullie vanavond een romantisch avondje gaan beleven?

Geen Alvarez meer (op het middenveld). Iedereen zag al na een paar minuten aankomen dat hij rood zou krijgen, ook al vond ik het iets wat zwaar gestraft had hij al 2x geel kunnen krijgen. Ajax is met 10 man dus moeilijk te kloppen. De knvb is duidelijk niet op de hand van Ajax zoals sommigen hier beweren anders geven ze niet 2x rood in 3 wedstrijden.

Traore doet veel fout in 5 minuten invallen. Kan geen bal vasthouden. Zorgt niet voor gevaar, maakt domme overtreding, heeft bij Ajax nog nooit wat toegevoegd

26 september 2020 om 23:04

Zal wel iets persoonlijks zijn....

26 september 2020 om 23:06

Zo inderdaad zeg, 3 koprollen en 3 keer balverlies. En dat was het.

26 september 2020 om 23:10

Hij is ook vaak overal op het veld te bekennen, behalve in de spits. Ik snap een Tadic de rol als valse spits vervult, maar Traoré moet gewoon zijn eigen ding doen

26 september 2020 om 23:15

Ik denk dat Ten Hag hem iets gezegd heeft in de trant van: je speelt 4 minuten dus ik wil je geen moment stil zien staan!

Liepen vandaag wel een paar gekkies op het veld. Tanane, Tagliafico en Bazoer. Echt alleen maar provoceren en de tegenstanders kaarten en var momentjes proberen aan te naaien. Bah

Heerlijk! Had er weinig vertrouwen in na die knal van Bazoer, maar erg knap gedaan. Scheids/VAR zal ons nog wel eens mee zitten, desondanks de volle punten. Ekkelenkamp valt mij ook positief op net als Timber. Kudus en Anthony zijn topaankopen. Ziyech en Beek zijn al vervangen.

27 september 2020 om 00:19

Mij ook. Ik begin waarempel een beetje fan te worden van Ekkelankamp bij Ajax. Nooit gedacht!

Die Bazoer speelde alsof het de Champions League finale was. Wat een haat in zijn spel en de wrok naar Ajax bij het juichen. Daarom speelt hij nu bij Vitesse. Gelukkig zijn mond heerlijk gesnoerd!

26 september 2020 om 23:08

De carriere van deze zogenaamde supertalent is al op zijn 22e mislukt, dus dan moet je maar voldoening halen uit de potjes tegen Ajax. Met de fratsen die hij uithaalt, zie ik hem snel uit het betaalde voetbal verdwijnen.

26 september 2020 om 23:34

Hoop hem in de toekomst in elk geval niet op een compositietekening in de Telegraaf terug te zien zoals enkele andere oud-profvoetballers.

27 september 2020 om 00:06

Iedereen heeft het over Bazoer, maar die kansloze back van jullie kan er ook wat van zeg. Wat een triest kereltje, weer meteen naar zn gezicht grijpen bij een duwtje. Misselijkmakend..

27 september 2020 om 00:21

Eens, bloedirritant dat Tagliafico dit doet, maar tegelijkertijd is dit wel waarom Ajax nu dit soort wedstrijden kan winnen. Doordat een Tagliafico en Tadic gasten als Tannane en Bazoer kunnen irriteren en uit hun spel halen. Dat had je nu nodig. Ik ben er zeker geen fan van, maar je ziet het ook genoeg bij andere clubs, zeker internationaal. If you can't beat them, join them

27 september 2020 om 09:35

Bazoer was minstens zo irritant toen hij na een overtreding schreeuwend naar de grond ging en binnen 15 seconden breed grijnzend opstond nadat van Boekel gefloten had..

Wat ben ik trots op me jongens zeg super overwinning ik blijf het zeggen alvarez kan dit tempo niet aan martinez hoord gewoon te starten net als neres voor labyad tadic gewoon in de punt neres van links en als ten hag kudus voor gravenberg weghaalt he 🤪🙈🙈🙈 die 2 nummer zessen moeten zijn martinez en kudus

Was een vermakelijke pot. Vitesse probeerde een beetje de Getafe tactiek de spelen en te gaan irriteren en zuigen en helaas had Ajax er niets van geleerd. Mazraoui en Anthony zijn echt een geweldig koppel aan de rechterkant. En hopelijk gaat ten Hag eindelijk eens inzien dat Alvarez en Labyad niet in de basis thuis horen. Door de rode kaart moet ten Hag wel iets anders doen maar het aantrekken van een 6 lijkt me toch echt nog wel prio te hebben. En zet gewoon Tadic in de spits en Promes linksbuiten, Promes heeft echt helemaal niets van een 10 in zich en daar kan beter Kudus staan. Timber vond ik ook beter spelen dan Schuurs. Mooi dat de 3 punten in Amsterdam blijven maar ten Hag moet eindelijk eens de juiste poppetjes op de juiste plek zetten en niet zo eigenwijs doen.

Kudus/ Anthony passen keurig in het rijtje directe versterkingen. Als ten Hag het middenveld en aanval in de gewenste opstelling zet heb je een mooi team. Middenveld Martinez/gravenberch, kudus, Promes, aanvallers Neres, Tadic, Anthony.

27 september 2020 om 00:56

Als je het zo ziet hebben we het echt luxe voorin waar je zelfs nog Neres en Promes kan wisselen van positie

Geen Alvarez en Labyad meer svp, dat is echt van geen enkel niveau. Verder hebben we vandaag wel gezien dat Ajax qua voetballend vermogen wel goed zit dit seizoen. Wat brengen Anthony en Kudus een enorme dynamiek in de ploeg zeg. Mazraoui speelde de beste pot in misschien wel een jaar. De rode kaart was voor mij meer onhandig dan dat het opzettelijk natrappen was, maar ik vond de scheids sowieso niet erg best. Gelukkig zitten de 3 punten in de tas!

Kudus en Antony... Man man man. Om je vingers bij af te likken. Mazraoui vind ik ook ijzersterk spelen en bovendien gewoon nuttig. Geen pirouettes, geen vreemde hakjes. Gewoon nuttig voetballen. Ekkelenkamp viel ook heerlijk in maar moet nog wel de rust zien te vinden. Maar ik ben toch vooral benieuwd naar 2 dingen: waarom geen Martinez? En wat gebeurde er in godsnaam bij de aftrap na de 1-1 van Vitesse?

26 september 2020 om 23:31

Bij Bayern vragen ze ook nooit waarom iemand er niet instaat. Daar is het besef aanwezig dat je in de top uiteindelijk iedereen nodig hebt.

26 september 2020 om 23:56

Martinez is een uitstekende speler, maar niet een jongen die goed kan spelen in grote ruimtes. Daar mist hij het loopvermogen voor, wat Ekkelenkamp wel heeft. Wat dat betreft een hele goede wissel van Ten Hag (eindelijk eens een keer..).

Wat een heerlijk resultaat, na de rode kaart heeft Ajax veerkracht getoond voor de tweede maal dit seizoen. Verschil was dat nu een sterkere tegenstand op het veld stond en Ajax toch besloot te blijven voetballen. Natuurlijk niet op alle momenten, maar de drang naar voren en ondanks een man minder toch proberen positiespel te spelen in balbezit kon ik wel waarderen. Het had zomaar mis kunnen gaan, bij de bal van Vitesse op de paal en Timber die de rebound eruit haalt. Als de 1-2 was gevallen was het waarschijnlijk klaar geweest. Maar over 90 minuten gezien denk ik toch dat Ajax het meeste aanspraak maakte op de zege.

Dankzij de klasse van Anthony, Mazraoui en Kudus win je zo’n wedstrijd nog, maar ik mag toch hopen dat ze zich bij Ajax realiseren dat een balvaste sterke spits gekocht had moeten worden. Een Labyad is daar compleet nutteloos. Huntelaar is zwaar op zijn retour en in Traoré zie ik het niet. Zet dan Tadic in de spits en Neres links. Je dolt dan bijna elke eredivisie verdediging met ook nog eens Anthony op rechts. Ook vraag ik mij af waar de KNVB naartoe wilt? Als je al ziet dat er vanavond 4 rode kaarten gevallen zijn in 4 wedstrijden, moet je je toch afvragen of er goede besluiten genomen worden. Willen we elk klein dingetje bestraffen en gaan we alles beoordelen op slow motion? We slaan een beetje door zo.

26 september 2020 om 23:24

Neres is toch nog niet fit, als die fit is speelt tadic natuurlijk gewoon in de spits.

26 september 2020 om 23:58

Die balvaste spits heb je in huis met Tadic. Je zag in de tweede helft dat er weer veel meer ballen werden vastgehouden voorin. Ook bij die 2-1 en de assist op die grote kans van Promes, zag je weer de klasse van Tadic. Hij is als spits of 10 verreweg het best.

Wat een euforie lees ik hier. Hallo, was t tegen Vitesse hoor! En met enorme moeite.😂

26 september 2020 om 23:12

Als je met 10 man 1-0 voorstaat, de gelijkmaker tegen krijgt en alsnog de winst pakt, mag je toch wel blij zijn met de drie punten lijkt me

26 september 2020 om 23:12

Euforie? Het was gewoon een mooie wedstrijd waarvan meer dan de helft met 10 man. En dat Ajax niet de wedstrijd totaal domineert betekent niet direct dat het enorm veel moeite koste. Je bent gewoon beter met een man minder en dat is sowieso al knap.

26 september 2020 om 23:18

Het koste veel moeite. Vitesse was zelfs met 11 tegen 11 gelijkwaardig. Dit had ook een 1-2 uitslag kunnen zijn. Maar kom op, met zo'n spelersgroep en budget al heel lastig hebben tegen een middelmatig team.

26 september 2020 om 23:25

Met 11 tegen 11 gelijkwaardig en 11 tegen 10 slechter!

26 september 2020 om 23:31

Had gekund telt niet. Het is een hele goede overwinning vooral gezien je met 10 man zelfs op een gelijkspel kwam te staan.

26 september 2020 om 23:23

Alleen Psv is met Ajax beter dan Vitesse dus ja prima die euforie

26 september 2020 om 23:38

Zou Heerenveen ook niet uitvlakken.

26 september 2020 om 23:36

Winnen een wedstrijd terwijl we meer dan de helft met 10 man staan en dan komen de zeikerds weer hoor.

Het is duidelijk dat Promes labyad en alvarez Ajax zwakker maken maar ze zijn vrienden van ten hag

26 september 2020 om 23:16

Promes ben ik totaal niet met je eens.

26 september 2020 om 23:33

Promes is zwak op het middenveld. Voorin doet hij het prima. 1e helft werd Ajax bij vlagen overlopen. Pas toen Ekkelenkamp kwam en Promes naar voren ging kwam er meer rust in het spel.

26 september 2020 om 23:23

Zolang promes zijn doelpuntje blijft maken lekker laten staan natuurlijk

Vitesse ondanks man meer bijna niks gecreëerd , Ajax solide en slim over de streep getrokken, magistraal dit en wat is bazoer gefrustreerd hierdoor zeg, die slaapt even een paar dagen slecht

Opvallend dat Ajax beter ging spelen in de 2e helft. Dus dat is een teken aan de wand voor Alvarez en Labyad. Antony lekker swingend, Kudus de verbindingsman en Mazraoui die één van zijn beste wedstrijden speelde !!

Wauuwww ik ben Ajacied en hoef echt niet altijd Ajax op te hemelen maar wat is dit Ajax sinds 2 jaar gegroeid joh, echt een verademing! Dom rood van Alvarez maar er zijn jaren geweest dat Ajax hier sws de 2-2 nog had geïncasseerd. Maar dit is werken voor elkaar, zoooveel kwaliteit, goede aankopen, uitstekende invallers. Maza, Antony, Kudus erg goed! Hup naar bed Bazoer!! (Dat vond ik gewoon ff leuk om te zeggen 😂)

27 september 2020 om 00:22

Mentaal lijkt Ajax gegroeid. Alleen geven we wel heel makkelijk kansen weg, Dat baart me zorgen. Internationaal wordt dat afgestraft.

Kudus... wat een mannetje. Ik vond dat Kudus wat meer de zones mocht overlopen... dat doet ie en meteen assist op Antony. Kudus liet op dat moment maar weer eens zien wat hem uniek maakt, lopen met de bal. Hoe meer die dat doet, hoe beter dat is... maar dan wel via hem. Nous was ook geweldig en die pakt wel weer zijn niveau terug. Antony ook heerlijk om naar te kijken en Tadic voor de rust in het elftal. Wat anders: de strijd tussen Tannane en Tagliafico was ook een lust voor het oog haha!

Razendknappe prestatie van Ajax. Als je dit soort wedstrijden uiteindelijk ook al relatief makkelijk wint dan ben ik benieuwd wie je wél punten af kan snoepen. Vind Vitesse namelijk ook een heel gedegen team hebben. Moet wel zeggen dat ik steeds meer begin te vermoeden dat het huidige succes van Ajax meer ondanks dan dankzij Ten Hag is. Die man heeft soms zulke rare hersenkronkels waar hij zo koppig aan vasthoudt. Maar met zo een surplus aan kwaliteit maakt dat allemaal niet uit. Petje af voor Overmars weer. Zie hem toch als de grootste spil in dit Ajax web, zeker na de clash met Jonk en Bergkamp, waarna hij vrij spel kreeg, is het alleen maar crescendo met Ajax gegaan.

Deze wedstrijd heeft het goede en minder goede van Ajax prima blootgelegd. Ten Hag is een meester in de spelers op verkeerde plaats te zetten. Alvarez en Labyad. Ik zeg het niet meer, want hij luistert toch niet. Promes niet weer op 10, maar Kudus. En investeren in verdedigende kwaliteit. Antony en Kudus lijken voltreffers, dus hier heeft Overmars twee keer in de roos geschoten. Maar defensief blijft het marginaal. En klein. Als Dest ook nog vertrekt, en wie weet Tagfiaglico, dan speel je straks met nog maar vier verdedigers. Vreemd dat daar zo makkelijk over wordt gedacht....

26 september 2020 om 23:26

Defensie was zwak maar kwam ook omdat het middenveld helemaal overlopen werd. Alvarez en Promes is vragen om problemen. Vitesse kon met zoveel snelheid opstomen en dat resulteerde in rommelig voetbal bij Ajax.

Wat speelde Mazraoui een dijk van een wedstrijd zeg. Ik hoop dat hij dit niveau een keer kan vasthouden. Met Anthony en Kudus heeft ajax 2 uitstekende aankopen gedaan hoor. Kudus heeft zich al verzekerd van een basisplaats, die man is zo allround. Hij kan zo kort draaien en op die manier een mannetje uitspelen, verplaatst het spel goed en verdedigend verzaakt hij ook niet. Ik kan niet wachten op een middenveld met hem en Gravenberch.

Geweldige speler die Kudus zeg! Knap dat Ajax het met 10 man toch weer over de streep weet te trekken. Met 10 man beter dan met 10 + Alvarez, dat moet die laatste zich toch ook wel aanrekenen.

Wat een heerlijke overwinning. Zag die rode kaart nu weer. Schei toch uit, Alvarez wil de bal pakken. (Die gele kaart van Nico op Tannane, dat was rood, maar van Alvarez?) En daarna als een klein mannetje nog een vrije trap geven omdat Blind terecht boos was. Kom op zeg, dat gebaartje ook. Mag een speler dat wel doen? Ik ben zo trots dat ondanks het mierenneuken van de scheidsrechters we negen punten hebben. Wat een klasbakken zijn die Antony en Kudus. Ten Hag zal vroeger of later Labyad en Alvarez naar de bank sturen. In principe is de puzzel niet in september compleet, maar ik snap ergens Erik wel. Hij wil nog dingen uitproberen, maar dit lijkt niet te werken. Hoe dan ook, lekkere overwinning op een redelijk goed spelende tegenstander.

Nu is die Alvarez een lichtzinnige maar deze rose kaart was wel heeeeeel streng. Daarnaast is een middenveld met Promes en Alvarez gewoon te zwak en werd de verdediging continu overlopen door met name de Vitesse middenvelders. Ik was zowaar blij met Ekkelenkamp op het middenveld.

26 september 2020 om 23:35

Overal worden rode kaarten gegeven voor minder, maar bij Ajax mogen we wel bovenop een been gaan staan.

Heerlijke wedstrijd gezien en dan gaat VZ een video plaatsen van Tagliafico die naar de grond gaat. Waarom??

26 september 2020 om 23:32

Men denkt dat de rode kaart onterecht is. Wel komisch zo’n schwalbe van Taglifiaco die zelf vaak vooraan staat als er uitgedeeld moet worden. Wat mij betreft ook een rare gekleurde post.

Met iets meer scherpte en geluk staat Vitesse bij rust toch voor. Ook op einde met die bal op de paal, daar komt Ajax goed weg. Die Anthony is wel een topspeler, rondt koelbloedig af. Vitesse laat het hier wel liggen hoor.

26 september 2020 om 23:31

Ja, en na rust kan Ajax ook tweemaal scoren...Die bal van Ekkelenkamp raakte ook de paal...Beide teams hadden kansen, Ajax was gewoon iets beter. Terechte overwinning want als je 45 minuten tegen tien man speelt moet je echt meer creëren.

26 september 2020 om 23:34

Ik heb de hele wedstrijd niet gezien, alleen de samenvatting, daarin was Vitesse de eerste helft toch 2/3 keer dichtbij een doelpunt en op einde die bal op de paal. Voelde toch een beetje als gestolen 3 punten, bleek niet echt dat Ajax beter was op basis van die beelden.

26 september 2020 om 23:41

Gestolen is het zeker niet. Nogmaals ook Ajax raakte de paal. En dat was in de tweede helft toen ze met tien stonden. Met een gelijkspel had ik nog kunnen leven, maar niet meer dan dat. Hoe dan ook vind ik Vitesse zeker tot de rode kaart goed spelen.

26 september 2020 om 23:52

Met 10 min te gaan met 10 man en die bal op de paal moet je de handjes dichtknijpen. Trouwens kan die Tanane er met de rust ook 2 in het mandje hebben liggen. Vond Vitesse echt fris en aanvallend spelen en in mijn optiek kom Je goed weg dit potje, doet verder niets af aan de klasse van een Anthony en kudus. Middenveld en verdediging van Ajax heeft moeite met die snelle lopende mensen.

27 september 2020 om 01:24

Heb even rustig de samenvatting gekeken. Ik geef toe, tot minuut dertig had Vitesse drie grote kansen. De eerste na twintig seconden al. Tannane had niet zo wild moeten schieten. Ajax komt dan op 1-0 en de rest is geschiedenis. Ik denk vooral dat bij de stand van 0-0 Vitesse had moeten toeslaan. Toch vind ik een overwinning van de Arnhemmers iets te veel, maar een punt hadden ze zeker verdient.

Hoeveel wedstrijden heeft Eric nog nodig om te zien dat Alvarez veel te traag is voor het middenveld. Ik zou het zo wel is willen zien.OnanaNous--Schuurs--Blind--Nico---Kudus----------Martinez-------------------Neres-----------------Antony-----Tadic-------Promes

27 september 2020 om 15:10

Zo ingewikkeld is het niet he, zou je zeggen. Deze spelers zou ik ook opstellen, maar dan Neres linksbuiten en Promes 10.

Ten Hag is echt een waardeloze trainer. Stoppen met Labyad en Alvarez, dan vraag je om problemen. Gewoon Tadić in de spits en ekkelenkamp of Gravenberch op het middenveld. Hoe moeilijk kan het zijn

Met 10 man gewoon weer een terechte overwinning geboekt op een stabiele subtopper in de Eredivisie. Dit Ajax is weer te goed, wordt weer een saai seizoen bovenin, of PSV moet opeens héél goed gaan draaien.

27 september 2020 om 00:09

Als PSV ook alles blijft winnen kunnen we weer een two horse race gaan krijgen. Ik denk dat dit zeker tot de winterstop een mogelijk is. Daarna kan het leuk gaan worden want na de feestdagen komen alle toppers aan bod...Als de Corona ook dat toelaat 😅

27 september 2020 om 00:21

Ik hoop dat PSV het goed gaat doen inderdaad voor de spanning. Misschien kan Ajax anders met 9 man gaan spelen tot die tijd 😛?

27 september 2020 om 01:26

Die knipoog krijg ik met plezier 😄 We zullen gaan zien wat de toekomst ons gaat brengen. Voor nu doen Heerenveen en jou Twente ook leuk mee.

Haha heel ajax juichte alsof ze de Champions League hadden gewonnen. Gewoon vitesse thuis. Tijdrekken en alles met de hakken over de sloot. Lachwekkend.

27 september 2020 om 00:06

Zeker lachwekkend als we meer dan een helft weer met een man minder moeten spelen. Echt een schande dat Ajax blij was....Drie wedstrijden gespeeld, twee potjes waarin we een discutabele rode kaart krijgen en toch beide winnen. Tja, hoe durven we dan blij te zijn.......

27 september 2020 om 00:16

Tijdrekken zat er weinig bij. Daarnaast was het vooral bazoer die asn het juichen was alsof hij de winnende in de cl finale maakte.

Wauwww die bazoer met zn juichen en zn handje bij t oor, heeeeerlijk dit dan he, naar bed joh! Mentaliteit van een visstick! Heerlijk! Tannane trouwens gewoon goede speler, maar ik ben serieus, is die niet best dik?

Er zijn toch maar 3 wisselmomenten waarin je 5 spelers mag wisselen? Heb de wedstrijd niet gezien maar het lijkt dat Ajax 4 wisselmomenten heeft gehad.

Overmars heeft zeker goede zaken gedaan, en is nog niet klaar. Er komen denk ik nog twee spelers, en een daarvan zal een grote verrassing zijn. Ik kan verklappen dat men dit inEindhoven niet leuk gaat vinden en dat zijn achternaam begint met een i...

Vraag me af hoe psv,feyenoord en az het die ploeg moeilijk gaat maken. wordt wel heel lastig tegen dat ajax

Kudus zal nog meer opleveren dan Frenkie en Matthijs. Wat een ontzettend goede voetballer is hij. Hoe kan de Premier League hem missen? Hij lijkt makkelijk mee te kunnen bij Arsenal, Chelsea of Tottenham. Labyad maakte op mij geen indruk: liever Huntelaar of Neres. Promes weer goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren