Joey Veerman overleeft twee aanslagen en maakt winnende treffer

Zaterdag, 26 september 2020 om 21:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:01

SC Heerenveen heeft ook op de derde speeldag van de Eredivisie geen punt laten liggen. Het team van Johnny Jansen had zaterdagavond in eigen huis aan een enkel doelpunt van Joey Veerman voldoende om VVV-Venlo met lege handen terug naar Limburg te sturen: 1-0. De doelpuntenmaker was ook het slachtoffer van twee overtredingen in de tweede helft die in beide gevallen tot een rode kaart leidden. Heerenveen wacht volgende week een uitduel met FC Utrecht, terwijl VVV dan thuis tegen ADO Den Haag speelt.

Een rake strafschop van Joey Veerman gaf de doorslag in de eerste 45 minuten. De ploegen waren in het eerste half uur aan elkaar gewaagd. VVV was zo nu en dan dreigend, al miste de eindpass te vaak nauwkeurigheid. De grootste kans voor de ploeg van Hans de Koning was in de zevende minuut. Giorgios Giakoumakis probeerde het met een omhaal na de voorzet van Joshua John, maar de buitenkant van de paal bracht redding voor de Friezen.

Heerenveen werd wat dreigender richting het half uur. Henk Veerman kwam een teenlengte te kort om de steekpass van Oliver Batista Meier te verzilveren, maar niet veel later kwamen de Friezen alsnog op voorsprong. Na een charge van Danny Post op Batista Meier ging Joey Veerman achter de bal staan en schoot hij de thuisploeg vanaf elf meter op 1-0. Dat was ook tevens de ruststand in het Abe Lenstra Stadion, daar Henk Veerman en Arjen van der Heide nalieten om goede mogelijkheden op de 2-0 te benutten.

VVV begon goed aan het tweede bedrijf: Erwin Mulder moest na enkele minuten reeds tot het uiterste gaan om een geplaatst schot van John te keren. De hoop van VVV maakte echter al snel plaats voor teleurstelling: Tobias Pachonik kreeg na iets meer dan een uur spelen een rode kaart voor een overtreding op Joey Veerman en zodoende moesten de Noord-Limburgers met tien man verder in Heerenveen.

Het team van Janssen probeerde de wedstrijd in het slot te gooien, maar pogingen van Mitchell van Bergen en Henk Veerman misten precisie. Ook Simon Janssen mocht tien minuten voor het einde inrukken. Hij kwam met gestrekt been in op de knie van, wederom, Joey Veerman en kreeg rood. De doelpuntenmaker ging hinkend van het veld en liet zich vervangen door Ibrahim Dresevic. In de slotfase was Rami Hajal nog dicht bij een doelpunt, maar zijn schot richting de kruising werd met de vingertoppen door Thorsten Kirschbaum gered. Aan de andere kant van het veld ging een kopbal van Giakoumakis over.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door wabu)

Twee keer honderd procent een rode kaart. Heerenveen had hier meer uit kunnen halen. VVV-Venlo heeft ook geen ene grote kans gehad.blij met de punten

26 september 2020 om 22:06

En die bank van VVV vond de 1e rode kaart geen rood waard, kan je nog aan een blinde overlaten en die ziet het.

26 september 2020 om 22:48

Vond je die 2e dan echt rood? Heb daar toch wel mijn twijfels bij hoor. Intentie is er totaal niet en komt met zn voet zo "hoog" om de bal aan te nemen en ziet zijn tegenstander ook niet.

27 september 2020 om 00:51

Eerste kaart is puur op de bal. Jammer dat die man er staat maar 0 agressie bij. Tweede kaart is een gevalletje nooit zien aankomen. Jammer dan. En dan ook nog een onterechte pingel. Lekker Heerenblom! Wat een vuil stuk klassejustitie vanavond.

Nou, als dit zo verder gaat mogen ze degene die een gelukte aanslag doet net zolang schorsen als Joey eruit ligt. Terechte rode kaarten maar je wordt beroerd van die aanslagen. Voor zelfde geld carriere naar de haaien.

26 september 2020 om 22:24

Duidelijk onopzettelijk zoals Been zegt. Geen aanslag dus belachelijk hoe vietbalzone en jij dat brengen

26 september 2020 om 22:43

Die 2e was ongelukkig, maar die eerste was toch hard op z'n enkel. Gewoon een tackle met heel veel risico.

26 september 2020 om 23:13

Ik zeg niet dat t onterecht rood was. Ik zeg alleen dat t onopzettelijk was en dus geen aanslag. Maar hij gaat idd een beetje onbesuist in en komt hard aan dus terecht rood helaas

27 september 2020 om 00:36

Bij die eerste tackle zou je met een beetje pech best wat kunnen breken, dus los van opzet is dit iets wat je echt niet wilt zien op een voetbalveld dus rood.

27 september 2020 om 12:18

Uk vind dat je overdrijft met de kans op een breuk maar als je nu gewoon leest wat ik zeg zie je dat ik het eens ben met de rode kaart. Het is alleen belachelijk om dit weg te zetten als aanslagen terwijl het duidelijk onopzettelijk is

Aardig rood gekleurde speelronde vooralsnog haha, Heerenveen is echt een leuk elftal

27 september 2020 om 00:24

Heerenveen een leuk elftal? Van welke planeet kom jij? Als koploper thuis tegen VVV met 12 tegen 9 nog steeds terugspelen op de keeper. Man wat verdiende dat Heerenveen een tegentreffer. Excuus. Heerenblom.

27 september 2020 om 01:00

Huulerd. Gewoon terechte overwinning voor Heerenveen. En VVV heeft terecht een penalty en 2 rode kaarten tegen gekregen.

Jeetje, wat spelen wij slecht. Zonder Joey is het niks eigenlijk. Van Bergen 10x niks. Henk ook. Ik snap niet waarom hij aanvoerder is, een leider vind ik het niet. Maar zelfs tegen 9 man van VVV weten we het onszelf nog moeilijk te maken. Ik zie nog wel graag een ervaren middenvelder komen die leiderschap heeft.

26 september 2020 om 23:49

Nee dank je 😉

26 september 2020 om 22:26

Heerenveen supporter is de enige realistisch over de wedstrijd hier. De rest heeft wss niet gekeken want t verbaasde me hoe slecht heerenveen speelde tegen 10 en 9 man en dan worden ze hier geprezen. Die moeten veel beter kunnen dan dit

26 september 2020 om 23:31

Ietwat overdreven reactie en wat aan de zure kant. Vandaag was het niet goed, daar ben ik het mee eens. De twee wedstrijden daarvoor heb ik echt wel goede momenten gezien van Heerenveen. Henk Veerman speelde daarbij ook een belangrijke rol als goed aanspeelpunt en wist ook nog te scoren.

Was een ideale wedstrijd geweest om aan het einde van de wedstrijd aan het doelsaldo te werken, wie weet waar dat later nog goed voor is. Had gewoon 3-0 moeten worden...

Voorbereiding zegt gelukkig niets. Vlammen wanneer het moet. Alle succes gewenst Heerenveen

Rare kop. Die aanslagen kwamen pas na het doelpunt van Veerman. Door de 2e rode kaart werd hij bovendien de wedstrijd uitgeschopt.

Heerenveen speelde erg slecht. Zeker toen ze meer man hadden. Met hun kwaliteiten zouden ze tien en negen man van vvv thuis toch gewoon van de mat moeten spelen? En dan winnen ze met 1-0 en weinig kansen op meer. Zo slordig speelde ze op een gegeven moment dat vvv met een beetje geluk zelfs gelijk had kunnen maken maar gelukkig voor heerenveen ontbreekt t vvv aan d ekwaliteit en spelersaantal om dat af te maken.

Tjonge tjonge het is wat he. Aanslagen ??????? Zaalvoetbalscheidsrechter blom heeft deze wedstrijd beslist. Niks aan de hand tot de zogenaamde penalty. Hands veerman, post speelt de bal en dan nog twijfel of het er wel binnen is. Dan de 2e helft. overtreding van heerenveen op linthorst met gestrekt been. Geel voor heerenveen speler. Prima niks mis mee. 5 minuten later precies hetzelfde maar dan andersom. Rood voor vvv speler. Effe later een speler van vvv gaat het duel aan en raakt daarbij veerman. Nul opzet maar wel rood. Rode kaarten zijn verzonnen om spelers die helemaal over de scheef gaan. Aanslagen bv. Beide spelers van vvv hebben nooit de intentie gehad om iemand te raken maar gaan gewoon een duel aan. En ja daarbij raak je wel eens per ongeluk wat. Als we hier rood voor gaan geven dan bouw svp een dak boven elk stadion en maak er zaalvoetbal van. in engeland hadden ze nog niet eens gefloten. Daar mag je in het voetbal nog duels aangaan. Het is een contact sport tenslotte. Nee dit was blom - vvv 1-0.

26 september 2020 om 22:47

Kijk die eerste nog eens terug. Speelt niet de bal, maar vol de enkel. Kan zijn dat het geen opzet is, maar in mijn ogen gewoon 100% rode kaart. Om dit Blom volledig in de schoenen te schuiven is wel erg makkelijk. VVV speelde nog zwakker dan Heerenveen.

26 september 2020 om 23:34

Dat is makkelijk omdat het zo is. Penalty die er geen was en 2 belachelijke rode kaarten plus geel voor heerenveen bij een soort gelijke overtreding. Ja dan wordt het wel erg moeilijk. Het enigste dat je vvv kunt verwijten is dat ze te weinig kansen kregen tegen een wel erg slecht heerenveen. maar voetbal in nederland is geworden tot een sissiesport. Spelers durven eigenlijk al helemaal geen duels meer aan te gaan. Zeker verdedigers niet. penalties en kaarten dat is het nederlandse voetbal en elkaar kaarten aannaaien. Walgelijk.

27 september 2020 om 00:02

Dat is jouw waarheid. Ik denk dat het gros hier die eerste rode kaart en de penalty toch wel terecht vonden. Beide had je overal ter wereld kunnen geven, heeft wat mij betreft niks met Nederlands voetbal te maken. Agree to disagree.

27 september 2020 om 00:52

Speelt niet op de bal? Waarom raakt ie de bal dan (vol)?

26 september 2020 om 23:47

Die van Floranus mer gestrekt been was in principe wel vol op de bal. Jammer genoeg staat daarachter ook nog een speler. Die eerste rode kaart was in elk geval niet op de bal. Of het rood was vraag ik met af. Maar als Floranus voor die ene overtreding geel kreeg dan vond ik rood voor dir ander wel terecht. Naar mijn mening was Floranus geen geel en die eerste rode had ook geel kunnen zijn. Die tweede rode kaart zeker ongelukkig maar gewoon heel gevaarlijk dus wel terecht.

De eerste rode kaart kan ik nog begrijpen, die tweede had gewoon maximaal geel moeten zijn. Daar rood voor geven is gewoon zwaar overdreven. Maar helaas is het gewoon weer een teken van het veel te strenge straffen in het Nederlandse voetbal, nergens voor nodig.

Vraag me af hoeveel wedstrijden schorsing die twee krijgen voor hun aanslagen? Dit kan toch niet?

Ik ben er geweest en vond ons gewoon erg matig spelen. VVV speelde tot de penalty zelfs makkelijker dan ons. Daarna had vd Heide moeten scoren maar hoogstaand was het niet. Eerste rode terecht, tweede ongelukkig maar kan gegeven worden. Dat je dan tegen 9 man nog zo'n kopkans tegen krijgt zegt genoeg. Al met al een matige wedstrijd van ons kant, net als de tweede helft van vorige week tegen Dortmund.

26 september 2020 om 23:47

Bedoelde Fortuna

26 september 2020 om 23:53

VVV was correct hoor. Fortuna hebben we al gehad.Laat maar, zie dat je het verderop over Dortmund hebt :-)

Vond beide rode kaarten toch zwaar, je hebt toch het gevoel dat we in Nederland steeds meer naar zaalvoetbal zitten te kijken, hier wordt in Duitsland of Engeland echt geen rood gegeven.

27 september 2020 om 00:54

Had Ajax hier 2x rood gekregen? Nee! En ook geen pingel tegen. Arrogante Blom gaat niet eens kijken bij die pingel terwijl er genoeg twijfel was. Hands? Er buiten?

27 september 2020 om 02:30

Er was geen twijfel bij hem of de BAR, dus dan hoeft hij niet te kijken.

27 september 2020 om 10:00

Ajax lijkt me nu niet het beste voorbeeld, die hebben al 2 keer een rode kaart gehad door de VAR in de eerste helft en beide keren was die beslissing toch enigszins discutabel..

27 september 2020 om 05:07

Die eerste was rood, hij kon de enkel breken. Tweede was streng.

Wat vind ik Joey Veerman toch een geweldige speler.. En wat een gemiste kans was het ook voor mijn cluppie om hem niet voor 5 miljoen binnen te halen.. Joey Veerman en Mo Ihattaren zouden de enige twee Eredivisie spelers zijn die Ajax nu compleet zouden maken.. Want Veerman is beter dan Álvarez, Martínez en Gravenberch. En Ihattaren zou een geweldige opvolger van Donny van de Beek zijn. Onana, Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico, Kudus, Veerman, Antony, Ihattaren, Promes, Tadić..

27 september 2020 om 10:03

Denk niet dat Veerman voor minder dan Ejuke vertrekt met een 4 jarig contract. 15 miljoen zou geen onrealistisch bedrag zijn als hij dit niveau vast weet te houden.

27 september 2020 om 11:02

Nee nou gaat 5 miljoen een lachertje zijn voor Heerenveen. Maar voordat Joey ging verlengen was dat misschien wel het geval. Ik ga hem niet vergelijken met Frenkie de Jong maar die werd ook voor relatief laag bedrag overgenomen van Willem II. En kijk nou eens wat hij voor carrière hij aan het maken is.. Ik sluit dat ook zeker niet uit voor Joey Veerman.. Maar dan is een tussentijdse stap naar Ajax, Feyenoord of PSV zeker niet verkeerd voordat het buitenland komt..

27 september 2020 om 12:38

Een stap naar Ajax of PSV zou goed zijn voor zijn ontwikkeling. Feyenoord betwijfel ik. Er zijn de afgelopen jaren nauwelijks spelers via Feyenoord bij een grote club terecht gekomen. Het is niet meer de springplank van weleer.

En de regel om geel te geven voor een schwalbe (Heerenveen speler speelt stervende zwaan) was Blom ook even ontgaan. Bah wat een misselijkmakende scheids.

27 september 2020 om 10:06

Doe niet zo zuur man. Je hebt gelijk dat van Bergen prima geel had kunnen krijgen voor die schwalbe. Maar zowel de penalty als de 2 rode kaarten waren meer dan terecht. Veerman had zijn been beide keren wel kunnen breken zo belachelijk hard kwamen ze op hem in. Bij de penalty werd Batista Meier gewoon omver gebeukt, hoe is dat geen penalty?

27 september 2020 om 12:37

Omdat het erbuiten was. Daarom. En die Blom trapt 2x in het toneelspel van Veerman (schreeuwen als een varken dat de nek wordt doorgesneden). Je mag best schreeuwen als je geraakt wordt, maar dit is gewoon onkollegiaal. Bah.

Ja als je ook de slechte wedstrijden wint..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. WoudenbergVerdediger181
J. VeermanMiddenvelder184
H. VeermanAanvaller1811
M. van BergenAanvaller161
B. NygrenAanvaller143
A. van der HeideAanvaller90
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

23 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren