AZ incasseert dreun in zesde minuut van extra tijd

Zaterdag, 26 september 2020 om

AZ heeft voor de tweede keer op rij punten verspeeld in de Eredivisie. Na de 1-1 remise tegen PEC Zwolle slaagde het team van Arne Slot er ook zaterdagavond niet in om van Fortuna Sittard te winnen. De club uit Alkmaar kwam op Limburgse bodem al snel op achterstand, maar poetste de nadelige marge snel weg en sloeg in de tweede helft nog eens tweemaal toe. Fortuna verkleinde de achterstand echter tien minuten voor tijd en tekende in de zesde minuut van de extra tijd voor de 3-3.

In een niet bijzonder spectaculaire eerste helft hielden Fortuna en AZ elkaar in evenwicht. Na een niet al te hoog tempo in de eerste tien minuten was het de thuisploeg die op fraaie wijze aan de leiding ging. Zian Flemming haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en plaatste de bal in de rechterhoek buiten bereik van Marco Bizot: 1-0. Een klutssituatie na dik twintig minuten leidde de gelijkmaker van AZ in. Via Zakaria Aboukhlal, Albert Gudmundsson en een verdediger van Fortuna kwam de bal terecht bij Dani de Wit, die het leer vervolgens van dichtbij achter Alexei Koselev werkte: 1-1.

AZ wilde doordrukken, maar de inspanningen leverden niets op. Een schot van Aboukhlal ging over het doel van Fortuna en Myron Boadu raakte de bal volledig verkeerd toen een van richting veranderd schot van Fredrik Midtsjö voor zijn voeten viel. Fortuna kwam vlak voor rust wél tot scoren, maar de treffer van Lisandro Semedo werd afgekeurd wegens vasthouden door Sebastian Polter bij Pantelis Hatzidiakos.

Het team van Slot sloeg in de tweede helft tweemaal toe en leek de drie punten veilig te stellen. Na 52 minuten liet Koselev de bal los na een botsing met een teamgenoot en via de kluts belandde de bal voor de voeten van Teun Koopmeiners. De captain schoot het leer met een hard schot in het doel: 1-2. Het duel ging vervolgens op en neer, met een schot van Gudmundsson op de buitenkant van de paal en een aardige mogelijkheid voor Flemming.

Ook aan de 1-3 van AZ, twintig minuten voor tijd, ging een misstap van Fortuna vooraf. Na balverlies van Branislav Ninaj had De Wit een vrije doortocht richting Koselev, waarna hij Boadu in staat stelde om een doelpunt te maken. Luttele minuten later verkleinde Emile Hansson de nadelige marge en in extremis dwong Fortuna zelfs een remise af. Het was Flemming die in de zesde minuut van de extra tijd zijn tweede maakte: 3-3. Het team van Slot speelt volgende week uit tegen Sparta Rotterdam, dat nog geen punt heeft gepakt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door alkmaar54)

Vooralsnog weinig soeps in Alkmaar. Koopmeiners was echt een drama in balbezit en bizot wederom een blunder

26 september 2020 om 20:49

Zit met zn hoofd in Leeds joh. 22x bal verlies wel bizar voor zijn doen

26 september 2020 om 21:26

Wederom? Hij is de laatste weken niet bijzonder sterk bezig maar ik noem dit vandaag geen blunder. Een fout, zo noem ik het. Bizot was vorig jaar bijzonder goed en heeft laten zien dat hij in de Eredivisie het niveau van Onana aan kan tikken.

26 september 2020 om 21:45

Het niveau van Onana aantikken? Welnee. Onana staat echt al drie jaar op eenzame hoogte binnen de eredivisie. Die Bizot komt niet eens in de buurt laat staan dat hij het niveau Onana 'aantikt'.

Lekker zingen en juichen in Sittard! Hoe az dit weggeeft, amateuristisch zou je haast zeggen dat Flemming zo vrij kan bewegen in de 16. Buit was al bijna binnen en dan zo weggeven

26 september 2020 om 20:46

Ligt het aan mij of kon Bizot daar meer doen? Leek geen poot uit te steken..

26 september 2020 om 20:48

Vind Bizot sowieso niets bijzonders. Was wel zijn hoek, kon wel meer moeite doen.

26 september 2020 om 21:04

Zo heel veel is AZ niet en dat heb ik vorig seizoen ook al gezegd. De jongens voorin waren erg bepalend, maar de rest van het elftal is echt niks. Je zag vorig seizoen al wanneer een van de jongens voorin niet thuis gaf dat het hele team niks voorstelde. Vorig seizoen zaten ze gewoon in de goede flow met de aanvallers die het verschil maakten.

Tja, verdedigend wisselen bij een voorsprong pakt 9 van de 10 keer verkeerd uit. Voorbeelden te over.

Terecht puntje voor fortuna. Voetbalden erg leuk en deden niks onder voor az. Loon naar werken, ook al was daar een klein foutje van bizot voor nodig (korte hoek altijd voor de keeper). Leuke pot!

26 september 2020 om 21:00

Korte hoek altijd voor de keeper wordt vaak gezegd door iemand die nog nooit meermaals keeper geweest is. Bij een corner binnen de 5 is altijd voor de keeper is ook zoiets waardeloos...

Hoe kan je Flemming die bal zo laten aannemen. Koopmeiners loopt er, Letschert loopt er, Wijndal loopt er, Midsjo liet hem al lopen... Dan schiet hij hem wel uitstekend in, maar wat dramatisch verdedigd zeg.

En verdomme terecht. Weer als gewoonlijk tegen twaalf man gespeeld. Kuipers ziet de penals niet en de VAR blijkbaar ook niet?

26 september 2020 om 20:49

Kuipers zag helemaal niets vandaag aan beide kanten. Beide moeten blij zijn met een punt. Dramatisch az. Leuke vechtmentaliteit van fortuna.

26 september 2020 om 20:49

Echt hoe dan, Kuipers kan er helemaal niets meer van. AZ heeft eerder mazzel dan pech

26 september 2020 om 20:57

Dat je na een 3-3 in de 96e minuut en 2 goals waar een betwistbaar moment vooraf is gegaan nog loopt te klagen is haast nog treuriger dan het optreden van AZ.

Al 4 punten verloren tegen clubs als Pec en Fortuna. Az zou toch makkelijk deze clubs moeten kunne. oprollen ?

26 september 2020 om 21:07

Waarom, omdat de vorig seizoen heel goed leken door de aanvallers die in een flow zaten? Vorig seizoen zag je al dat wanneer een of twee aanvallers minder waren dat het hele team van een laag niveau was. Wanneer Stengs of Boadu niet in vorm is dan is AZ net zo goed als een Groningen, Heracles etc.

27 september 2020 om 12:22

Dat gaan we nog weleens zien. Ik denk dat Az gewoon ruim boven deze ploegen gaat eindigen.

Tja, je roept het over jezelf af in de slotfase. Maar wat een drama is de heer Kuipers. Laat alles maar doorspelen en ziet een overduidelijke overtreding bij de 2-3 niet. Ongelofelijk! Het is duidelijk dat AZ nog niet het niveau van vorig seizoen heeft.

26 september 2020 om 20:50

Overduidelijk overtreding? Is gewoon een man van 80 kilo eh, geen schoolmeisje van 12. Duidelijk niks aan de hand. Die jongen van fortuna gewoon wat sterker. Even de gym in nog die koopmeiners👍🏻

26 september 2020 om 20:52

De scheidsrechter is wel de minst schuldige. Een zeer discutabel afgekeurde goal van Semedo, Fortuna had een penalty kunnen krijgen. Daarnaast scoort AZ 1x door een botsing tussen keeper en verdediger en 1x door een onnavolgbare fout van Ninaj. AZ mag dus zeker niet ontevreden zijn met een puntje hier.

27 september 2020 om 06:43

Je krijgt een geldig doelpunt van Fortuna gewoon eraf geteld. Dan doet Hatzidiakos precies hetzelfde bij Polter in de tweede helft, dan is het niks? Qua arbritrage hebben jullie 0 te klagen.

Ik snap als AZ-zijnde gewoon niet dat je je structureel wilt meten met Feyenoord PSV en Ajax en zulke grote verkopen houdt maar niks durft te investeren in met name je verdediging? Wat een teleurstelling toch.. Vind het op het conto van de directie, want het feit dat je nu geen grote verkopen houdt en niet durft door te zetten getuigt mij in kleine-club-mentaliteit. Ontzettend jammer en zie ze dit jaar dan ook niet meedoen om de titel.

26 september 2020 om 20:49

Als in voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Tja ik snap er eerlijk gezegd ook weinig van. Genoeg geld in kas en dan komt je met alle respect met Letschert en Aboukhlal..

26 september 2020 om 21:44

AZ heeft genoeg geld in kas ja? Hoeveel geld heeft AZ volgens jou in kas dan? Zie mijn relaas hierboven, over de begrotingen van de topdrie en die van AZ. Dus hoeveel dacht jij dat AZ te besteden had aan nieuwe spelers??

26 september 2020 om 21:43

Kleine-club-mentaliteit??? Ik vrees dat je vergeet dat AZ in financieel opzicht totaal niet aan Psv, Ajax en Feyenoord kan tippen. Weet niet waardoor jij denkt dat AZ in staat zou zijn om spelers van zeven tot tien miljoen te halen, maar de begroting van AZ is maar een fractie van die van de topdrie. Ajax is 110 miljoen, PSV bijna 80 miljoen, Feyenoord 68 miljoen. AZ 25 miljoen. Kun je wel over 'kleine-club' beginnen maar financieel is AZ ook een kleine club.

26 september 2020 om 21:58

AZ heeft een eigen vermogen van 40 miljoen Euro. Volgens mij op Ajax na het hoogste. Echter wat jij zeer terecht aangeeft is de begroting maar iets van 25 miljoen euro met een structureel tekort van een een paar miljoen. Dus je kan inderdaad wel een speler kopen voor veel geld, maar dat is onverantwoord met zo'n begroting. Wat AZ probeert is via Billy Beane de Amerikaanse markt te bereiken om zo structureel deze inkomsten te verhogen. Want met deze begroting kan je enkel je eigen spelers vast houden, investeren in je eigen jeugd en middels verkopen je beste spelers langer vasthouden en de tekorten dichten. AZ wil niet in de val van sc Heerenveen trappen die rond de eeuwwisseling er ongeveer net zo goed voorstonden als AZ nu.

26 september 2020 om 22:56

Precies! En Heerenveen ging vervolgens spelers halen en gaf die spelers ook, naar verhouding, forse salarissen. Dat betekende bijna het einde van Heerenveen. Trouwens, AZ zelf heeft natuurlijk ook een jasje uit moeten doen nadat DSB omviel. In die periode rond de landstitel wist Scheringa namelijk echt heel veel spelers naar Alkmaar te halen die normaal gesproken altijd naar PSV of Ajax zouden zijn gegaan. Spelers als Elm, Arie, Dembele, Donk en Mendes da Silva stonden allemaal op de scoutingslijstjes van de topclubs. Maar ze gingen naar Alkmaar. Toen DSB failliet ging, heeft Toon Gerbrands samen met de directie een mega saneringsoperatie door moeten voeren omdat anders AZ ook nog om had kunnen vallen. Ik denk ook een beetje dat om die reden AZ nu voorzichtig blijft en geen dure spelers haalt. Want inderdaad, er is een eigen vermogen maar je kunt wel spelers van tien miljoejn halen, die moeten wel betaald worden en dat salaris moet binnen je salarishuis passen. Mensen vergeten dat vaak. En mensen vergeten ook dat een Ajax momenteel een slordige 60 miljoen (meer dan de helft van de begroting) aan salarissen uitbetaald. Dat is ongever evenveel dus als de hele begroting van Feyenoord! Nough said. Heel kort door de bocht om te roepen dat AZ 'kleineclubmentaliteit' heeft.

27 september 2020 om 00:23

Buiten dat schijnt men voor het gemak ook te vergeten dat we te maken hebben met een 2e golf van een corona virus. Het is een allesbehalve uitgemaakte zaak dat dit seizoen uitgespeeld kan worden. AZ is gezond, laat dat vooral zo blijven. Overigens is het ook nooit goed, Wanneer AZ een dure speler zou kopen dan kan je er gif op innemen dat er ook dan weer commentaar op komt. Mensen moeten iets te zeuren hebben

Met zo'n dramatische verdediging ga je niks winnen dit seizoen. Hatzidiakos en letschert is 3x niks zo samen. Elke steekbal moesten dr backs oplossen of bizot en bizot steekt ook niet in de beste vorm. Kansloos. Heel jammer. Verdient punt voor fortuna.

Waar is el Idrissi? Valt me op dat zijn afwezigheid toch wat doet in het team.

26 september 2020 om 20:51

Zonder el idrissi is az wel 40% minder vind ik. Idrissi zorgt altijd voor actie en dreiging en natuurlijk voor goals.

26 september 2020 om 20:56

Ja dat gevoel had ik dus ook. Is ie geblesseerd?

26 september 2020 om 21:30

Ja, geblesseerd.

26 september 2020 om 21:36

Hij krijgt sowieso te weinig eer voor zijn werk. Waar hij imo de beste en vooral meest constante was voorin, ging de aandacht altijd naar Boadu en stengs.

26 september 2020 om 23:34

Toekomstige oranje spelers dus die worden meer uitgelicht.

Vorig seizoen nog onbevangen maar nu met verwachtingen, blijkbaar is die druk toch te hoog.

26 september 2020 om 21:02

Is het druk of kwaliteit? Als ik zie dat Koopmeinders vandaag 22 keer balverlies lijd tegen Fortuna.. komt weinig druk bij kijken vandaag imo.

26 september 2020 om 21:23

Ook met druk om kunnen is kwaliteit

Wat mij opvalt is dat AZ het gewoon elke wedstrijd moeilijk heeft ongeacht de tegenstander. Tot nu toe is het heel erg pover. Je zou gaan denken dat vorig seizoen een uitschieter was, want als je dit allemaal ziet is het gewoon een team dat om de 4e a 5e plek hoort te spelen. Dan kan je zeggen schrijf ze nog niet af, maar ik heb ze dit seizoen werkelijk nog geen goede wedstrijd zien spelen.

26 september 2020 om 21:01

Klopt. Als je in de afgelopen 15 jaar 7x bij de eerste 3 bent geeindigd dan is het echt een uitschieter als je gedeeld eerste bent geworden. Ik snap dat het voor fans van bepaalde clubs leuk is om AZ naar beneden te schrijven, maar dat is echt niet nodig. Dat doet AZ zelf al wel.

26 september 2020 om 21:05

Dat AZ gedeeld 1e is geworden is toch gewoon een uitschieter?

26 september 2020 om 21:06

Ten eerste: waarom neem je een tijdsspanne van 15 jaar? Ten tweede: ja, het is een uitschieter. Want dat betekent dat je nooit eerste bent geworden in een heel lange tijd en meer dan de helft (8) niet in de top 3 bent geëindigd.

26 september 2020 om 21:13

Gedeeld eerste niet nee, maar genoeg overtuigend hoog om van Fortuna Sittard uit te kunnen winnen. Volgens mij was dat de casus hier. Of ga je nu ook in elk Feyenoordtopic dit soort uitspraken doen? Die worden namelijk ook niet vaak kampioen.

26 september 2020 om 21:37

Waarom zou een tijdspanne van 15 jaar niet kunnen eigenlijk? Waarom moet je ook een periode erbij betrekken waarin de meeste mensen hier op VZ niet eens geboren waren? Moet dan ook meetellen hoe Alkmaar Zaanstreek het in de jaren '30 deed? En sowieso, elke tijdspanne die je neemt, is altijd discutabel. Als je Ajaxsupporters uitlegt dat PSV in deze eeuw meer landstitels haalde dan Ajax, dan gaan ze ook stuiteren dat de titels van de jaren '20 'ook meetellen'. Zo blijf je bezig. Daarnaast, AZ was in 2009 gewoon eerste en kampioen.

27 september 2020 om 06:48

@constant, ik vraag waarom hij het op 15 jaar houdt. Wat is zijn argument om precies deze periode te kiezen. Geen rare vraag in mijn ogen, maar jij vindt mijn vraag een heel antwoord zonder inhoudelijke reactie op mijn vraag waard.

27 september 2020 om 16:20

Open forum toch? Als je een open discussie voert, mogen, dacht ik, anderen zich erin mengen toch? Verder geef ik wel degelijk een inhoudeljke reactie. In de vorm van een wedervraag. Die wedervraag beantwoord je niet. Hoeft niet, het is een vrije wereld. Maar ik vond mijn wedervraag, desalniettemin, wel terecht eigenlijk.

26 september 2020 om 21:33

Er zijn nu drie wedstrijden gespeeld en jij wilt ze met nog 31 te gaan alvast afschrijven? Sorry hoor maar ik vind dat Alkmaar54 gewoon gelijk heeft. Slaat nergens op om na drie duels al conclusies te trekken. Kun jij garanderen dat AZ straks na een lastige fase niet gewoon en hele serie wedstrijden op rij kan winnen? Uiteraard niet.

27 september 2020 om 01:30

Ja dat kan je nu wel concluderen, Az gaat geen kampioen worden. AZ is de flow helemaal kwijt na het CL kwalificatie debacle. Spelers zitten nu elders met hun hoofd, twijfelen of langer blijven bij AZ wel goed voor ze is. Zaakwaarnemers beginnen lijntjes uit te gooien. En ondertussen presteren Ajax en PSV als vanouds.

27 september 2020 om 16:24

Met nog 31 duels voor de boeg concluderen dat AZ geen kampioen wordt vind ik persoonlijk onzin. Maar goed, er zijn mensen die conclusies trekken zelfs voordat er één bal gerold heeft. Dat mag. Maar in feite is het puur koffiedik kijken. Ajax stond vorig seizoen op enig moment punt of zeven voor. Na 24 duels stond AZ gewoon gelijk. En flow dat is iets dat geen enkele ploeg, ooit, een heel seizoen vasthoudt of kwijt is. Los daarvan, PSV presteert alles behalve als vanouds. Althans, nog niet.

Terechte uitslag. Fortuna Sittard heeft laten zien dat voetbal een mannensport is en met name de jongetjes in de voorhoede laten zien wat het verschil in fysiek is tussen mannenvoetbal en pupillenvoetbal. Gãªnant dat je als topclub na 2 wedstrijden al achter de feiten moet aanlopen. Zwaar teleurgesteld. Co Adriaanse zou ze naar huis hebben laten lopen vanuit Sittard.

En zo’n keeper zit bij Oranje. Het is niet te hopen dat Bizot ooit nog eens in een belangrijke wedstrijd van Nederland onder de lat moet staan, want dat gaat op de kop verkeerd. En al die andere omhoog geschreven spelers. Het stort in Alkmaar als een pudding in elkaar. Zeer terecht gelijkspel van Fortuna, overigens. Al deed de defensie van de Limburgers () er alles aan om het nog slechter te doen dan die van AZ.

Wedstrijd niet gezien, maar wel blij met het puntverlies. Maar wat een heerlijk coach is slot zeg, heel realistisch in het intervieuw achteraf en komt keurig uit zijn woorden

Lekkere pot voetbal gekeken. Fortuna op basis van inzet en doorzettingsvermogen een meer dan verdiend punt verdiend. De overwinning had er misschien nog wel ingezeten als Ninaj niet die gigantische blunder maakte. AZ van dit jaar heeft nog niet laten zien een titelkandidaat te zijn.

Als je als AZ zijnde tijd gaat rekken in Sittard verdien je het ook gewoon om de deksel op je neus te krijgen. Heerlijk!

Koopmeiners weet gewoon niet wat hij moet doen met een bal.. hij is aardig in en rondom de 16 (ook niet geweldig), maar verder is het gewoon de zoveelste harde werker die veel loopt te wijzigen en traag van a naar b loopt. Tja, gelukkig loopt hij niet zoveel te schreeuwen.. anders had je gewoon een Klaassen 2.0.

Terechte punt voor Fortuna die met heel leuk voetbal niet onderdeden voor het grotere AZ.

Ik had eerst me twijfels over Flemming aangezien hij niet echt goed presteerde bij PEC,maar met 2 doelpunten deze wedstrijd heeft hij me aardig verrast. Hansson heeft goed ingevallen en zijn waarde bewezen vond het alleen jammer dat Ninaj zo had geblunderd. Gelukkig hebben we ons terug gevochten en terecht gelijk spel over de hele wedstrijd gezien. Kuipers was de slechtste man op het veld volgens mij moet die maar weer eens een lesje hoe moet ik fluiten krijgen.

Slecht gespeeld. Ik vond Kuipers goed fluiten. Lekker veel door laten spelen. Maar hij heeft 1 fout gemaakt bij de 2-3. Het was een overtreding van Fortuna bij de 2-3

27 september 2020 om 00:06

Nou nou ik vind het wel meevallen met kuipers, vooraf aan de 1/0 voor Fortuna hoort Az gewoon een penalty te krijgen en voor de 3/3 wordt gewoon een overtreding gemaakt. Scheids maakt in mijn ogen 2 cruciale wedstrijdbepalende fouten. Dus om te stellen dat hij goed floot omdat hij zo lekker veel door liet gaan, nah oneens.

27 september 2020 om 06:47

Jij vond Kuipers goed fluiten? Dit was de eerste voetbalwedstrijd die je ooit gezien hebt? Je vergeet even in je willekeur de 2-1 die wordt afgekeurd om geen reden. En in de tweede helft gebeurt het andersom, knijpt hij even een oogje dicht. Nee qua arbritrage had AZ allerminst te klagen.

27 september 2020 om 12:02

Ik vind het dan wel weer grappig dat ik 2 reacties krijg die het tegenovergestelde zeggen. De ene zegt dat Kuipers floot in het voordeel van AZ en de andere in het voordeel van Fortuna

Je had AZ hier echt pijn moeten doen vanavond! Twee doelpunten totaal cadeau gegeven door blunders van Koselev en Ninaj, die beide al een tijd totaal uit vorm zijn. Echt zonde! Dan nog de afgekeurde goal van Semedo, waarom wordt die in hemelsnaam afgekeurd?! En de twee enorme kansen van Flemming. Diezelfde Flemming die overigens echt sterk was vandaag. Ontzettend veel meters gemaakt, constant dreigend voor het doel opduiken en twee goals. Uiteindelijk blij met een punt, maar dat hadden er echt drie moeten zijn vandaag. Het wordt iig elke week wat beter bij Fortuna.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.FC Twente1812
7.AZ147
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller62
A. GuðmundssonAanvaller63
J. KarlssonAanvaller63
M. BizotKeeper70
C. StengsAanvaller62
F. DruijfAanvaller30
B. ReusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 7 0 1 1
2019/2020 AZ 24 0 0 1
2018/2019 AZ 34 0 0 0
2017/2018 AZ 34 0 0 0
2016/2017 Racing Genk 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Gelukkig en ongelukkig AZ boekt moeizame zege op FC Emmen

AZ won de eerste twee thuisduels met FC Emmen in Eredivisie-verband met de doelcijfers 8-0, maar zondagavond ging het beduidend moeizamer. Het team van Arne Slot kwam niet verder dan een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren