Erik ten Hag wijzigt opstelling van Ajax slechts op één positie

Zaterdag, 26 september 2020 om

Ajax begint zaterdagavond aan het thuisduel met Vitesse met Nicolás Tagliafico terug in de basis. De linksback was tegen RKC Waalwijk (3-0 winst) geschorst en neemt de plek van zijn vervanger Lisandro Martínez weer over. Voor het overige wijzigt trainer Erik ten Hag niets aan zijn opstelling: Ryan Gravenberch zit opnieuw niet bij de selectie.

Gravenberch ontbrak vorige week tegen RKC ook al. Toen gaf Ten Hag aan dat de achttienjarige middenvelder ziek was. Presentator Jack van Gelder beweerde een dag later in Peptalk dat Gravenberch geveld is door het coronavirus, maar dat is niet bevestigd door Ajax. Door de afwezigheid van de Nederlander staat Mohammed Kudus voor de tweede keer op rij in de basis. Edson Álvarez behoudt zijn basisplaats, waar Ten Hag ook had kunnen kiezen voor Martínez.

Ook voorin verandert er niets bij Ajax. Dat betekent dat Zakaria Labyad opnieuw in de punt van de aanval staat geposteerd. De Nederlandse Marokkaan wordt geflankeerd door Dusan Tadic en Antony, terwijl Quincy Promes opnieuw vanaf de nummer tienpositie komt. Daardoor zitten David Neres en Klaas-Jan Huntelaar opnieuw op de reservebank.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Promes, Kudus; Antony, Labyad, Tadic

Opstelling Vitesse: Pasveer, Bazoer, Doekhi, Hajek; Dasa, Bruns, Tannane, Bero, Wittek; Darfalou, OpendaGerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door 993410)

Zie liever Martinez ipv Alvarez op het middenveld. Martinez hoort altijd te spelen wat mij betreft.

26 september 2020 om 19:55

Ten hag wilt geen linkspoot aan de rechterkant, vandaar alvarez

26 september 2020 om 20:08

Helemaal eens. Martinez is qua passing en agressiviteit een keer of 3 beter ook. Zou altijd voor hem kiezen tov Alvarez. Is Neres nog steeds niet 90 min fit?

26 september 2020 om 20:16

Dat kan wel zo zijn maar wie moeten de goals erin koppen dan bij de corners en wie moeten de lucht duels wel niet winnen op papier staat Alvarez op 6 maar daar speelt Blind gewoon.

26 september 2020 om 20:28

Schuurs denk ik dan maar. Ik zal vanavond eens opletten, maar heb nog geen geweldige kopper in Alvarez gezien (behalve zijn 1e cl voorronde goal vorig jaar). Blind speelt zowel op papier als in het veld op cv, niet op 6. Een inschuivende cv af en toe weliswaar, maar dat is iets anders.

Alvarez boven Martinez, ik weet dat je gelijk als gek word bestempeld als je Ten Hag bekritiseerd, maar feit blijft dat hij de meest rare keuzes blijft maken. Ook z’n wissels zijn zelden goed en ik vind dat hij teveel teert op het CL seizoen.

26 september 2020 om 19:54

@BME12, je speelt met 5 aanvallende spelers en 2 opkomende backs. Dan is het toch logisch dat je een rest verdediging laat staan. Alvarez is voetballend beter dan Martinez en ook meer lengte en fysiek. Heeft gewoon op het moment een paar stappen voor op Martinez. Ja het liefste heb ik een echt goed voetballende 6 zoals Hoijberg, op het moment is Alvarez gewoon de beste en meest logische keuze op de 6 positie. Tenzij Ekkelenkamp zichzelf om gaat turnen tot een 6

26 september 2020 om 20:15

Alvarez is voetballend helemaal niet beter dan Martinez. De passing van Martinez is echt een heel stuk beter dan Alvarez. Laat staan zijn agressiviteit op verdedigend gebied. Vind het ook een onbegrijpelijke keuze.

26 september 2020 om 20:24

Is kudus niet een linkspoot, waardoor hij daarnaast een rechtspoot wil hebben?

26 september 2020 om 20:33

@Inkemontana, we mogen het oneens zijn. Er is een reden waarom bijvoorbeeld Martinez op de back veel minder bij het spel betrokken is dan Tagliafico. Er gaat heel veel opzij en achteruit vanaf zijn voet. Voor balbezit is dat prima maar niet op de 6 positie. Alvarez probeert veel meer naar voren te spelen dan Martinez. En aggressiviteit op verdedigend vlak, een goede verdediger onderschept zonder agressiviteit. Alvarez is op het moment gewoon de betere geschikte 6 tov Martinez op meerdere vlakken.

26 september 2020 om 20:33

Gaalmeister. Zou kunnen. Alleen speelden er met schone en de Jong ook 2 rechtspoten naast elkaar, dus waarom niet 2 linkspoten. Kudus is btw aardig 2 benig, speelt net zo makkelijk met rechts als links een balletje in.

26 september 2020 om 20:36

D-Bergkamp. Haha mag zeker, maar wel opvallend dat we totaal tegenovergesteld zien. Ik zie Alvarez juist alleen maar breed en achteruit passen En vooral Martinez zijn lange passing (voorwaarts) beter. Zie Alverez ook in verdedigend opzicht weinig toevoegen. Moet het niet bepaald van zijn geweldige verdedigende inzicht hebben. Er gaat veel aan hem voorbij. Kudus moest vorige week haast alles alleen oplossen, wat 'ie meer dan behoorlijk deed.

26 september 2020 om 21:05

Maar Bergkamp, heb je vorig jaar CL gekeken? Waarop baseer je dan dat Alvarez beter kan voetballen dan Martinez? Want Martinez gooide met Zidanes terwijl Alvarez alleen maar balletje breed deed

26 september 2020 om 21:10

BME12, ik typeer iemand zijn voetbal kwaliteiten niet aan een Zidane in een wedstrijd. Dat zijn leuke facetten alleen niet belangrijkste imo. Het is typerend dat de wedstrijden dat Alvarez werd weg gehaald uit het blok Ajax minder presteerde. Dat is de maatstaf.

26 september 2020 om 19:54

Oheen hoor, kritiek op EtH is terecht. hij heeft altijd van die rare keuzes en wissels. En dan weer zo'n flapdrol redenatie waar je helemaal niets mee kan... Ook wij worden er moe van.

Bizar dat labyad weer 80 minuten mag aanmodderen voordat we neres tadic en Anthony voorin gaan zien. Verder de logische namen, al is het eeuwig zonde dat een speler als martinez nu op de bank plaats moet nemen. Blijf dat toch wel een lekkere speler vinden die het vorig jaar erg goed gedaan heeft.

26 september 2020 om 19:52

Neres is nog niet fit. Daar nemen ze geen enkel risico mee.

26 september 2020 om 19:54

Heeft in de voorbereiding ook gewoon 60 a 70 minuten gemaakt dus zou niet weten waarom hij niet gewoon zou kunnen starten. Traint ook al een lange tijd alweer volledig mee met de groep.

26 september 2020 om 19:55

Wachten tot Gravenberch weer fit is denk ik. Promes naar LAM, Tadic spits en een middenveld met Gravenberch/Kudus samen.

26 september 2020 om 20:06

Klopt. Maar lijkt in de minuten die hij maakt ook nog wat onwennig. Na zo’n lange blessure vind ik het logisch dat je hem heel rustig brengt.

26 september 2020 om 19:54

Zijn eigen aankoop. Andere verklaring heb ik er niet voor.

26 september 2020 om 20:26

Labyad is en dienende technische speler die Anthony, Promes en Tadic kan lanceren. Die drie moeten de goals maken. Eigenlijk is hij een soort valse 9.

26 september 2020 om 20:35

@GaalMeister, dat kan Tadic veel beter. Dit is gewoon een schop naar Traore, Huntelaar en Lang. Alle drie verdienen ze veel meer een basis plaats dan de uitgerangeerde Labyad.

Labyad spits en Tadic op links waarom nou toch.. heeft geen enkele meerwaarde, hoe goed Labyad ook zou kunnen spelen, Tadic is gewoon de betere in de spits. Lang niet eens op de bank?

26 september 2020 om 19:59

Lang in de voorbereiding bij 12 goals betrokken , om de 23 minuten. Maar nu niet eens meer bij de selectie , laat die jongen dan lekker gaan.

26 september 2020 om 20:01

@Baradona, vind het inderdaad vreemd dat Noa niet bij de selectie zit. Weet niet of daar speciale redenen voor zijn.

26 september 2020 om 20:06

Hey verrek. Dat is gek inderdaad van Lang. Was me nog niet opgevallen. Ik hoop wel dat hij blijft.

26 september 2020 om 20:25

Tegen RKC 2 doelpunten gescoord (1tje afgekeurd), een assist afgeleverd (afgekeurd) en heeft er persoonlijk voor gezorgd dat RKC met 10 man kwam te staan. Hoezo geen meerwaarde? Stop met haten.

Prima opstelling en prima dat ie doorgaat met Labyad. Dit zijn de wedstrijden waarbij die zijn meerwaarde moet laten zien. Ben benieuwd! Kudus natuurlijk ook top dat ie gewoon in de basis speelt.

26 september 2020 om 19:53

hij heeft geen meerwaarde. dat is allang duidelijk.

aii en ik maar hopen dat het Labyad was. Weer in de spits pffff

Snap niet waarom martinez op de bank zit

Wéér labyad. hoeveel zaadwedstrijden moet die gast nog spelen voordat EtH inziet dat hij gewoon echt niet meekan? Hoezo niet Lang op de vleugel en Tadic naar de spits ofzo, of Promes op 9 zodat Lang op de 10 kan spelen? Je kan echt oneindig combineren en toch maar Labyad op de 9. Je kan zo toch niet Europa ingaan? Of probeert hij zijn gelijk te halen en dit gewoon oneindig te proberen zodat een wedstrijd wel lekker loopt en hij kan zeggen "zie je wel?"

26 september 2020 om 19:55

Ik denk dat Labyad niet eens een verkeerde 10 zou zijn, wissel Promes en hem gewoon eens om. Promes is een goede spits.

26 september 2020 om 20:01

Ach man, Labyad kan helemaal niet mee in het spel van Ajax. hij komt gewoon tekort. ik kan echt geen een wedstrijd benoemen waar hij met kop en schouders bovenuit stak zoals bij alle Ajax spelers wel het geval is. Geen briljante momenten, helemaal niets. En vnv verwacht ik ook helemaal niets van hem. Ik ben niet een bang voor Driessen-reacties omdat Labyad echt gewoon een dissonant is.

26 september 2020 om 19:56

Hij wil hoe dan ook dat zijn eigen aankoop gaat slagen. Gewoon koppigheid.

Waarom speelt ten Hag wederom met Álvarez op het middenveld? Leuk dat hij een aantal ballen veroverd, maar voor de rest kan hij niks en past hij gewoon totaal niet in het spel van Ajax als middenvelder. Ik zie daar echt veel liever Martinez. Die speelt prima op het middenveld, veroverd ook veel ballen op het middenveld en heeft ook een veel hogere handelingssnelheid dan Álvarez en is daarbij ook veel meer een middenvelder dan Álvarez. Zal vandaag denk ik wel een lastige wedstrijd voor Ajax worden, aangezien Vitesse sowieso al een vrij taaie tegenstander is.

Weet iemand waarom Lang niet bij de selectie zit?

Tijd om Ihattaren toe te voegen aan de selectie. Qua salaris moet dat geen probleem zijn, dat betaalt Marc uit zijn binnenzak.

26 september 2020 om 20:27

Heb mijn twijfels bij ihattaren. Ik vond hem vorig seizoen ook vaak zwak onder van bommel, maar toen werd hij geprezen om 1 of 2 passes die rosario of bruma niet kunnen geven omdat ze beperkt zijn. Die schmidt vind hem momenteel niet goed genoeg. Zou niet het eerste talent zijn dat als een komeet komt om daarna terug te vallen.

26 september 2020 om 20:34

Van mij mag ie komen hoor, speler die ajax op het moment mist.

Transferraam nog open ..... maakt ie een hattrick of een wereldgoal, zijn we allemaal weer blij met 8 miljoen. Maar wel link ...we hebben ook vanavond weer 3 punten nodig.

Ik hoop dat Labyad er een paar inschiet. Wil ik wel de Labyad haters horen. Ik denk persoonlijk als Labyad elke week goaltjes maakt dat er toch Ajax supporters zijn die hem gewoon niet mogen ivm met zijn voetbalkwaliteiten.

26 september 2020 om 21:54

🤮 haters. Haters is een heel groot woord, hij is simpelweg niet goed genoeg voor Ajax.

26 september 2020 om 22:22

Dat zeiden ze ook over Ziyech bij het begin. Werd van alle kanten uitgefloten.

27 september 2020 om 01:00

Hakim werd bij al zijn clubs uitgefloten, dat lag niet aan de supporters van al zijn clubs..

Waarom nu geen Kudus op 10 zetten en Tadic in de spits en Promes linksbuiten? Alvarez en Martinez dan maar op het middenveld als blok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper60
E. DasaVerdediger60
M. WittekVerdediger60
R. BazoerMiddenvelder61
A. BrojaAanvaller63
O. DarfalouAanvaller62
L. OpendaAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

43 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Kranten focussen op één man na Atalanta - Ajax: ‘Hij had ruzie met de bal’

Ajax liet dinsdagavond een overwinning op Atalanta in de tweede groepswedstrijd van de Champions League uit de handen glippen. De Amsterdammers kwamen in Bergamo op een 0-2 voorsprong, maar gaven die...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren