KNVB, Eredivisie en KKD zeer verrast door ‘laatste waarschuwing’

Zaterdag, 26 september 2020 om

De Nederlandse voetbalbranche is zeer verrast door de uitlatingen van Minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark. Naar aanleiding van het overtreden van de coronamaatregelen door supporters van Feyenoord en Willem II in de afgelopen week deelde Van Ark zaterdagochtend een ‘laatste waarschuwing’ uit voor aankomend weekend. Bij nieuwe ongeregeldheden worden fans mogelijk weer helemaal geweerd uit de stadions. De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie spreken zaterdagmiddag hun verbazing uit over de gang van zaken.

In een gezamenlijk statement stellen deze partijen zaterdagmiddag na een eerste evaluatieronde te kunnen concluderen dat het over het algemeen ‘echt heel goed gaat’ in de stadions. "Er gaat heel veel goed. Veruit de meeste supporters gedragen zich voorbeeldig. Denk dat het voetbal juist een voorbeeld is voor een heleboel andere sectoren. Ze heeft haar verantwoordelijkheid gepakt. Er is hier sprake van een zeer gedegen, professionele en door alle denkbare partijen gesteunde aanpak. Benoem dit ook als politiek, en niet uitsluitend een incident. Dat is te makkelijk, en doet geen recht aan al die supporters voor wie het ook wennen is, maar die zonder morren de regels volgen om hun club te steunen. Door dik en dun. Niemand is nu geholpen bij symboolpolitiek. En de supporters weten heus wel dat ze onder een vergrootglas liggen. Ik reken op hun gezond verstand. En niet alleen op dat van hen”, stelt Jan de Jong, de directeur van Eredivisie CV.

De betrokken partijen geven aan dat clubs enorm veel hebben geïnvesteerd in de veiligheid van hun bezoekers en Eric Gudde, de directeur betaald voetbal van de KNVB, ziet veel inzet om het voetbal zo coronaproof mogelijk te maken: “Voetbalstadions zijn nu een van de veiligste plekken in de samenleving. De goede resultaten in de evaluatie vanuit politie en gemeentes onderschrijven dit beeld. Deze inzet van clubs moet je niet bestraffen, maar juist belonen”, laat hij optekenen. “Het zou dan ook onbegrijpelijk zijn als op basis van deze twee incidenten op ruim honderd wedstrijden een totale sector de nek om wordt gedraaid. We zijn niet blind voor wat er nu in de samenleving gebeurt. Het staat buiten kijf dat iedereen zich aan de gedragsregels moet houden. Daar zetten alle voetbalclubs zich ieder weekend voor in. Het kabinet vindt in het betaald voetbal juist een partner in de strijd tegen corona, geen vijand.”

Marc Boele, de directeur van de Keuken Kampioen Divisie, stelt dan ook dat het geschetste beeld dat het niet goed gaat in de voetbalstadions onterecht is: “Besmettingen of grote incidenten in het stadion zijn nog niet aan de orde geweest. Clubs investeren juist veel in de goede organisatie en veiligheid van supporters. Het is een grillig seizoen. Het virus is nog steeds onder ons, daar zijn we ons van bewust. Daarom nemen we zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen. Twee incidenten kunnen niet de toon bepalen voor honderd wedstrijden en de gehele branche. Een stadion is een zeer veilige en gecontroleerde omgeving. Je kan beter in een stadion zitten, dan naar een supermarkt gaan. We moeten de goede koers vasthouden en vertrouwen op elkaars expertise en verantwoordelijkheden.”108 reacties (laatste reactie door sirius)

En terecht. Al kan de clubs zelf er niets aan doen, maar de supporters zelf. Gewoon zitten en aan de regels houden, ja het is vervelend, ja het us sfeerloos, maar nog altijd beter en leuker dan een leeg stadion

26 september 2020 om 16:07

Ik zou het dan als regering op de clubs zelf houden. In samenwerking met de Knvb, fans die niet normaal kunnen doen zien op die manier hun club mooi omvallen. Helemaal mee eens dat supporters gewoon normaal moeten doen. Maar zou zonde zijn als een Fortuna of MVV omvalt omdat men in Rotterdam, Den Haag en Tilburg niet normaal kan doen.

26 september 2020 om 16:12

Het is een soort van proef dat supporters weer naar het stadion mogen, maar onder voorwaarden. Blijkbaar is dat voor veel fans (lang niet allen) te lastig. Dan maar inderdaad weer strenger optreden.

26 september 2020 om 16:16

Ja chef geld voor heel Nederland. Heel Nederland in lockdown omdat ze in Brabant zo nodig carnaval moesten vieren. En waarom zou voetbal als enige sector opeens zelf mogen bepalen hoe het moet? Mag de horeca dan ook zelf bepalen hoe en wat en gasten die niet normaal doen zien hun kroeg dan omvallen, zoiets? Bizar hoe de voetbalwereld denkt dat ze overal los van staat en een speciale behandeling vergt.

26 september 2020 om 17:05

Ja en iedereen boven de revieren die perse naar Oostenrijk moesten gaan skiën en daarna nog lekker gaan carnavallen in Brabant.

26 september 2020 om 17:12

Ja want Corona is begonnen in Brabant. Wat een onzin zeg.

26 september 2020 om 17:43

Oh come on in NL is het natuurlijk wel echt eerst uitgebroken in Brabant. Maar juist nu heeft verdeeldheid zaaien weinig zin, we moeten het samen doen. En dat heeft ook betrekking op die supporters. Het is zandbaklogica, de hele klas wordt gestraft voor het klooien van een paar Kids, maar het is wel de enige manier om corona aan te pakken zo lijkt het: hele duidelijke regels.

26 september 2020 om 16:10

De club kan er zeker iets aan doen. De volgende keer gewoon 6 punten in mindering geven, let maar eens op hoe goed het dan gaat. Nu moeten de goeden weer lijden kwaden. Keihard optreden tegen die malloten. Ook als het buiten het stadion gebeurt. En niet klagen dat je er niets aan kunt doen dan. De club is de oorzaak dus dan maar daar straffen!

26 september 2020 om 16:34

Natuurlijk kunnen de clubs er in de stadions wel wat aan doen. Tilburg is de club niet aan te rekenen, maar de gemeente zelf. Bij feyenoord had ze gewoon moeten treden. Als je je niet aan de afspraken houdt, dan ga je het stadion uit. Al weet ik ook wel dat feyenoord en ajax niet durven op te treden tegen de doorgesnoven jongen die zich supporter noemen.

26 september 2020 om 16:47

Bij Feyenoord hadden ze gewoon niet moeten aftrappen. Het was overduidelijk te druk op eerste rijen

26 september 2020 om 17:03

Waarom noem je Ajax. Bij Ajax is het goed geregeld.

26 september 2020 om 19:20

Het is allemaal politiek gewauwel om af te leiden van de fout van de burgermeester van Tilburg. Zou me niets verbazen als ze bij dezelfde politiek partij horen. Uiteindelijk gaat het gewoon om ervoor te zorgen dat jouw partij het beste uit de crisis komt en zoveel mogelijk stemmen krijgt. De enige juiste aanpak is stadions van clubs die de afspraken niet kunnen handhaven sluiten en die stadions waar het goed gaat gewoon open te houden. Maar welke burgermeester gaat die beslissing durven nemen???

26 september 2020 om 17:40

Dus de clubs die zich keurig aan de regels houdt. Die die minimale inkomsten ook nog goed kunnen gebruiken. Moeten hiervoor gestraft worden? Wat er in de stadions gebeurd. Os de.club verantwoordelijk voor. Mochten daar de regels niet nageleefd worden.moet de club daarvoor gestraft worden. Dat daar in Tilburg. Kan de club Willem II niks aan doen. Maar wordt wel "gestraft" of erop aangesproken. Dat.logt meer bij de gemeente. Is iets waarzelf de KNVB niks mee kan. Het gaat erom dat als de regels in het stadion nageleefd worden en alles goed verloopt. Ze daar steeds verder op willen borduren. Niet door wat er in een binnenstad gebeurd tijdens een wedstrijd. Hiervoor had anders opgetreden moeten worden. En staat los van het voetbal

26 september 2020 om 17:43

Nja, ik zou zeggen gedeeltelijk terecht. Als dit een reactie van minister van Ark is op dat feest op de tribune bij Feyenoord afgelopen week staat ze volkomen in haar recht, maar wat er in Tilburg gebeurde heeft helemaal niets met Willem II, de Knvb, de Eredivisie of de KKD te maken. Dat evenement komt volledig op het conto van de gemeente Tilburg, waar men het blijkbaar een verstandig idee vindt om 800 voetbalfans samen te laten komen op een plein met enkel wat desinfectiepalen als maatregelen.

26 september 2020 om 18:13

Nou ja, de nadruk ligt wel heel sterk bij de branches waarbij de nationale media exposure groot is. Gemeentes kunnen het massaal niet aan en in de binnensteden lappen mensen de regels massaal aan hun laars. Los van het feit dat clubs gewaarschuwd zijn, is het wel merkwaardig hoe het beleid zich enkel beperkt tot de voetballerij. In dat opzicht kan ik heel goed begrijpen dat de Knvb en clubs verbaast zijn. Het begint wel haast op een hetze te lijken om een voorbeeld te kunnen stellen. Het grote probleem is dat dit net de branche is waarin voorbeelden stellen resulteert op het faillissement van minstens een kwart van de Nederlandse voetbalclubs als er weer behoorlijke inkomsten worden onthouden. Dat neemt overigens niet weg dat je in principe volledig gelijk hebt hoor.

26 september 2020 om 18:36

Dat komt ook wel omdat voetbal niet zo heel belangrijk is. Geen supporters toelaten heeft normaal een stuk kleinere impact dat heel de binnenstad op slot.

27 september 2020 om 19:31

Het is ook een makkelijke doelgroep om te kunnen controleren in tegenstelling tot bredere doelgroepen die veel meer verdeeld zijn over een groter oppervlak. Echter gaat het allemaal niet meer werken. De bevolking wordt cynischer met betrekking tot corona en overheden zijn niet meer bij machte om door te dringen. Waar bevolkingen eerst luisterden vanwege de angst voor het nieuwe virus, rebelleren ze nu. Natuurlijk geen goede ontwikkeling, maar dat is wel de prijs die je betaalt als overheid als je zo wispelturig en selectief met maatregelen komt. Veel mensen zien simpelweg te ernst er niet meer in en dat krijg je als je niet duidelijke perken stelt.

26 september 2020 om 18:35

Gisteren bij FCTwente geweest en behalve het af en toe zingen en juichen, zat iedereen mooi verspreid en kwamen de meeste supporters gespreid binnen. Ik zou wel adviseren om bij het naar binnen gaan, in de rust en bij het weggaan verplichtingen een mondkapje te dragen, aangezien de 1,5meter dan heel moeilijk te handhaven is. Waarom is dit überhaupt geen eenlijnig beleid bij de KNVB? Sommige clubs doen hetvwel, maar is niet verplicht?! Waarom worden de clubs (en bijbehorende supporters) die er een zooitje van maken niet gestraft? Waarom speelt Feyenoord niet de volgende wedstrijd in een leeg stadion? Nee eerst weer waarschuwen en nu een laatste waarschuwing voor de hele voetballerij? Slaat toch nergens op? Iedereen weet waar het omgaat, dit is al maanden zo, gewoon direct doorpakken. Gaat het niet goed, dan ontruim je het stadion of een vak en pak je door. Zo raar en bijna niet te verkopen aan de rest van Nederland als 90% zich aan de regels houd, maar 10% niet en die komen er nog steeds mee weg?? Ps Willem II vind ik een ander verhaal, dat was eigenlijk een prive feest, wat mede door niet handhaven van de burgemeester uit de hand liep, maar ook daar is niemand bestraft?? Waarom niet??

Inderdaad. Zeer sterk verwoord. Wat in Tilburg misging valt alleen het lokale bestuur daar te verwijten. En mogelijk ook in een bepaalde mate de deelnemers die stiekem ook wel wisten dat het niet juist was wat ze deden. Zij hadden echter een vergunning gekregen en hebben zicht ontladen. Ik kan het niet goedkeuren maar wel begrip voor opbrengen.

26 september 2020 om 16:14

Een mogelijk in bepaalde mate......lees nog eens rustig terug wat je schrijft. Je moet wel onder een steen hebben geleefd als je de regels nu nog niet kent. Of een dermate debiel zijn als je het nog niet snapt hoe je je behoort te gedragen. Kom nou toch.....die gasten zijn zelf verantwoordelijk voor hun gedrag.

26 september 2020 om 16:51

veel mensen hebben gewoon schijt aan de regels en daarom is het wachten op een 2e lockdown. Moet je vandaag het centrum is zien als je in het centrum van Utrecht kijkt lopen ze nog net niet de polonaise zo druk is het. Het probleem ligt niet alleen in de stadions maar bij de mensen zelf helaas. Ik werk in het centrum van Utrecht en als je ziet hoe druk het is met winkelend publiek zal je niet denken dat we moeten waken voor een virus maar alsof alles weer nornaal is. Ik vind dat Rutte ons nog veel ruimte geeft maar veel mensen kunnen niet met die verantwoordelijkheid omgaan dus is het wachten tot hij politie agentje moet gaan spelen.

26 september 2020 om 17:44

Ja winkelpubliek mag ook een draai om de oren krijgen. Ben geen tegenstander van overal mondkapjes zoals in België. Maar geen idee of dat nou de oplossing is. Lijkt me in ieder geval fijner dan die tweede lockdown waar we met elkaar heen gaan.

26 september 2020 om 17:47

@fcu_030 Ja dezelfde perceptie heb ik ook. Was vorige week zaterdag in de loop van de middag en de vrijdag de week daarvoor ook in het centrum van Utrecht. Corona lijkt daar niet te bestaan. Moest daar gewoon weer aan wennen. Maar exact wat je zegt staat als een paal boven water

26 september 2020 om 19:03

Hansje, ik begrijp wat je zegt. En fout is het zeker. Maar menselijk ook. Ze krijgen de ruimte om te doen alsof er niks aan de hand is. Dat voelt heel erg lekker natuurlijk en ze zijn er ingetrapt. De gelegenheid had zich nooit mogen voordoen.

26 september 2020 om 19:16

Voetbal is emotie. De burgemeester wou niet dat ze gingen verspreiden in het centrum. Daar ligt het probleem. Gelukkig ben jij zo braaf en hou jij je 24 uur per dag aan de 1,5m. Soms ontkom je er niet aan. Nogmaals voor ons echte supporters is voetbal onze passie en liefde.

26 september 2020 om 19:28

@leonfcdenhaag Nee probleem is dat een grote groep schijt aan de regels had. Lekker makkelijk om de burgemeester de schuld te geven stel ik kom op jou verjaardag met wat vrienden en we misdragen ons. Dan is het toch ook kort door de bocht dat jij de schuld krijgt? Ga al zo'n veertig jaar naar het voetbal, dus dat daar emotie bij komt kijken, is me heus wel duidelijk. Maar dat staat er los van dat je je aan de regels houdt. Je bent zelf verantwoordelijk En ook ik ontkom er soms niet aan dat je te dicht bij elkaar komt. Maar dat is wat anders dan met een veel te grote groep schijt hebben aan maatregelen

Ja leuk allemaal, "maar over het algemeen gaat het goed" is niet goed genoeg. Kijk naar Feyenoord en onlangs nog de WII supporters.

26 september 2020 om 16:06

"Over het algemeen gaat het goed" is voldoende om geen generieke maatregelen te nemen. Cafés worden een paar dagen gesloten als ze zich niet aan de regels houden maar bij voetbal moet gelijk de hele sector op slot. De KNVB heeft echt wel een punt hier.

26 september 2020 om 16:15

voldoende om geen maatregelen te nemen? Je hebt een regel, je houdt je eraan, niks aan de hand, punt. Je kan een lekker potje voetbal spelen. Hou je er niet aan? Dan geen voetbal, simpel. Zo moeilijk is het toch allemaal niet. En ja maar hun dan en daar dan en de café's dan... Daar schiet je natuurlijk niks mee op...

26 september 2020 om 16:17

“Geen generieke maatregelen” is nog wel iets anders dan “geen maatregelen”.

26 september 2020 om 17:42

Geen generieke maatregelen zegt die toch Lucas? Begrijpend lezen is moeilijk zo op de zaterdag middag..

26 september 2020 om 16:06

Kijk PSV, Groningen en Emmen.. Dit speelt overal hoor. Maar idd lekker nonchalant dat het redelijk goed gaat overal idd.

26 september 2020 om 17:49

Wii was gemeente, daar kun je de eredivisie niet op aanspreken behalve dat zulke praktijken niet vanuit de clubs moeten komen.

26 september 2020 om 18:18

De voetballerij is nu ook een makkelijk doelwit. Dat is allemaal wat makkelijker te controleren en dan proberen ze een voorbeeld te stellen voor de groep die ze niet onder controle krijgen, namelijk de algemene bevolking. Gemeentes kunnen het massaal niet aan. In elke plaats met een uitgaansleven kunnen de regels niet gehandhaafd worden en ik zie dat niet zo snel meer veranderen. Er is teveel weerstand over het beleid en te veel kritiek op de politiek. Los van het feit dat het een kleine moeite is om je aan de regels te houden, denk ik niet dat dit de oplossing is. Je kunt niet enerzijds de stadions weer sluiten voor publiek, maar in de steden wel alles goedkeuren, ook al zij het uit onmacht. Daar waar de regering de bevolking eerst goed in de greep had (op een positieve manier), weten ze met de huidige omstandigheden totaal geen raad. Dat kun je de regering wel aanrekenen, want mensen lappen de regels massaal aan hun laars.

Er gaat een hoop goed.. Ja, er zijn ook iedere wedstrijd spelers die géén overtreding maken, maar dat betekent niet dat er toch rode kaarten worden uitgedeeld aan degene die het wel doet

26 september 2020 om 16:19

Die snap ik niet. Als een speler een rode overtreding maakt krijgen niet alle spelers van alle clubs een rode kaart. Want dat is de strekking van de stoere praat van de politiek. Totaal belachelijk en tekenend voor het onvermogen van de politiek en politie om de daadwerkelijke overtreders te pakken. Neen men straft gelijk een hele bedrijfstak.

26 september 2020 om 16:31

Ik bedoel meer dat het zwak is om nu te zeggen “maar er gaat ook veel goed”. De knvb moet de clubs die de regels overtreden serieus aanpakken, want anders snap ik wel dat de overheid anders de stekker er helemaal uittrekt. Op hun beurt moeten de clubs de individuen die zich misdragen een verbod gedurende de hele coronaperiode geven, waardoor welwillende fans en dus ook clubs niet de dupe zijn.

Hadden ze kunnen verwachten na het gedrag van supporters vorige week en na de grote toename van alle besmettingen ook al komen die zeker niet alleen door voetbalsupporters

Hele goede tekst en uitleg van Jan de Jong, goed verwoord. Echter je kunt het ook zo stellen: in principe mogen veel dingen door corona niet, alleen onder bepaalde voorwaarden. Zo moet je ook naar het stadion gaan: dit is een extraatje in coronatijd, want zonder deze voorwaarden is het gewoon thuis kijken. Als er dan partijen zijn waar het niet goed gaat ben ik ook voorstander van snel weer leeghalen.

26 september 2020 om 17:48

Ja eens met jou. Snap de argumenten heel goed van de KNVB hier, maar ook het kabinet dat streng en duidelijk wil zijn. Hopelijk dat het dit weekend beter is, maar vrees dat er niet lang meer publiek welkom is op deze manier.

Ach, hypocriet gedoe zeg. Je weet dondersgoed dat 1,5 meter en niet zingen niet samengaan met voetbalsupporters. Dan maar zonder. Makkelijk wijzen naar vooral Feyenoord nu. Bij de vorige thuiswedstrijd van NAC zat (minimaal) 1 persoon continu te blerren en werd er meer gezongen dan ik tot nu toe heb gehoord bij elke andere wedstrijd, maar hier hoor ik niks over...

26 september 2020 om 16:12

Het gaat bij veel mensen prima samen. Het is onzin om te stellen dat niemand mag omdat een groepje zich niet aan de regels kan houden.

26 september 2020 om 17:08

Ben net terug uit Duitsland, 2. Bundesliga Fortuna Dusseldorf tegen Wuerzburg. 7500 toeschouwers (en er mochten er zelfs nog meer in, stadion capaciteit is 53000) en geen enkel probleem door (vooral) een goede organisatie. 1,5 meter was overal makkelijk te doen. Mondkapjes verplicht, vanaf ingang stadion, en ook op de tribunes. Voordeel hiervan: juichen, zingen, schreeuwen etc kon en mocht gewoon. Niet aan komen zeiken dus dat het hier in Nederland niet zou kunnen..

Echt ongelooflijk dit. Bij ons gisteren, iedereen op een paar na. Op zijn plek. Waar het mis gaat, daar moet je wat aan doen.

26 september 2020 om 16:06

Nee, één lijn trekken. Net zoals in alle sectoren in heel Nederland. Waarom denkt de voetbalwereld toch dat ze overal boven staat..

26 september 2020 om 16:20

Bedoelt hij niet vooral dat je alleen de clubs moet straffen die misstappen begaan? Dus zoals cafés die misstappen begaan ook worden gesloten ipv de gehele horeca?

26 september 2020 om 16:25

In de horecasector krijgt een cafe waar het mis gaat de straf om een bepaalde tijd te sluiten. Zijn collega's mogen gewoon open blijven. Dus 8dd gewoon handelen zoals in alle bedrijfssectoren en de club straffen en niet alle clubs. Of nog beter: de overtreders straffen en een stadionverbod geven. Waarom vinden wij het toch altijd normaal om clubs verantwoordelijk te houden voor gedragingen van mensen die een shirtje aan hebben van die club.

Hoe kun jou stellen dat het echt heel goed gaat.. Er zijn zat forse overtredingen begaan in de stadions. Overal lopen de besmettingen inmiddels weer uit te hand maar kennelijk niet in de stadions. Kijk nu Leipzig en daar wordt gewoon geklapt. Hopelijk lukt dat ook in de eredivisie anders zitten we heel snel naar lege stadions te kijken

Daar valt wat voor te zeggen, je hoort in het nieuws natuurlijk vaak en vooral negatief nieuws. Het is daarnaast niet onbekend in de voetballerij dat kleine groepen het verpesten voor de rest. Ik hoop dat ze niet alles afschaffen, maar gewoon de clubs en supporters die zich er blijkbaar niet aan kunnen houden. Laat ze 2 wedstrijden nadenken en met een nieuw plan komen.

26 september 2020 om 16:09

In België was er wat te doen rond de harde kern van Genk die zich niet goed aan de regels hielden. Die mogen gewoon niet komen de komende wedstrijd (als ik het goed heb), want het vak is gesloten. Dat lijkt me een betere aanpak dan een algemene aanpak.

Zonder morren de regels volgen? Ze mogen al blij zijn dat ze überhaupt binnen mogen in de stadions.

Tamara van Ark minister van Sport? Sinds wanneer hebben wij een ministerie van Sport en sinds wanneer is Van Ark niet de minister voor Medische Zorg?

26 september 2020 om 16:10

Ik zocht het ook op, Tamara van Ark is van de medische zorg

Wat mij betreft per club beslissen. Gaat het fout, laatste waarschuwing en 2r keer fout is zonder thuispubliek. Maar als het bij een PEC altijd goed gaat, waarom hen dan straffen ondatbhet bij Feyenoord (in dit geval) fout gaat?

Scheidsrechters moeten gewoon staken bij aanhoudend gezang etc. Eerste keer waarschuwing, tweede keer definitief. KNVB zoals gewoonlijk weer laks en op de achtergrond.

26 september 2020 om 16:16

In de kerk zingen ze ook niet meer tegenwoordig of wel? Koren mogen ook weer hun werk doen. Dat mag allemaal, vaak in afgesloten ruimtes waar de besmettingen veel meer voorkomen dan in de buitenlucht zoals de meeste voetbalstadions. Maar owee als er bij de voetbal iemand een liedje zingt zeg! Typisch weer de criminalisering van voetbalsupporters. Bloeddorstige hooligans zijn het diegene die een liedje zingen!

26 september 2020 om 16:18

Het koor van mijn grootvader heeft alle repetities en optredens dit jaar gewoon geschrapt hoor.

Klopt, bij heel veel gaat wel goed en die worden nu benadeeld. Maar niet door de regering, door die #ikdoenietmeermee malloten die het niet voor elkaar krijgt zich gewoon aan de regels te houden. Hoe kun je hier nou verrast door zijn. Vanaf het begin af aan is het toch duidelijk geweest dat ze het willen proberen, maar wanneer het niet lukt, het meteen klaar is. 'heel veel goed' is in dit geval niet goed genoeg. Wil je dat supporters die zich wel gedragen hier niet de dupe van zijn? Geef iedereen die zich niet aan de regels houdt een stadionverbod en laat de 'normale' mens lekker een potje voetbal kijken!

Pfff zo ernstig was het toch allemaal niet bij feyenoord?? Waarom elke keer alleen die club noemen? Psv supporters gezien bij dat doelpunt? Niemand die daarover heeft. En die Ado supporters die dicht op elkaar stonden?? Allemaal niks! Staan bij feyenoord 5 man op elkaar is het de hele week nieuws

26 september 2020 om 16:16

Er staan letterlijk drie clubs vernoemd (na elkaar) in het artikel.

26 september 2020 om 16:23

Lees er maar 2...sinds donderdagavond idd Willem 2 erbij dagen daarvoor alleen feyenoord! Daar gaat het echt niet alleen mis! Kijk maar eens op tv.

26 september 2020 om 16:27

Het artikel is achteraf aangepakt (ik had het gelezen toen er nog maar 1 alinea was en een “snel meer”). Maar trouwens is het gewoon een slechte manier van schuld afschuiven door heel de tijd naar anderen te wijzen. Er ging wel degelijk serieus wat mis op die parterre (zo heten ze dacht ik) vakken.

Het probleem is dat je binnen de voetballerij mensen als Advocaat hebt die de supporters niet corrigeren. Dan is het dus hartstikke schattig van De Jong dat hij stelt dat er veel goed gaat, maar wat dat betreft is de voetballerij dus absoluut geen voorbeeld voor andere sectoren. Het is weinig zelfreinigend. Suppoosten grijpen niet in wanneer er op grote schaal regels worden overtreden, dus waarom is 'de voetballerij' dan precies een voorbeeld? Spreek de clubs aan op de verantwoordelijkheid, vraag van de Knvb of ze wedstrijden stilleggen wanneer suppoosten toeschouwers niet onder controle kunnen krijgen en laat trainers (om Rutte te citeren) hun bek houden als ze het goed willen praten wat er op de tribune gebeurt.

Begrijp dat mensen de corona zat zijn maar weet je hoe je het er snelst vanaf komt. Gewoon heel simpel door je aan de regels te houden. Kom niet aan kakken met het is maar gewoon een griepje. Als bepaalde groepen er echt schijt aan hebben (ik hoop van niet ) en zij zouden corona krijgen hoeven ze toch ook niet geholpen te worden want het is maar een griepje

26 september 2020 om 16:30

Maar echt, snap echt niet waarom men zo moeilijk doet. Totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel. Hou je gewoon aan de regels, simpel. Maar ja dan zie je ook wat drank doet met mensen. En zoals je zegt, die mensen die het maar licht nemen, wil ze wel horen als zij zelf ziek zouden worden. Wel opvallend, eerst Nederlandse fans bij Feyenoord en daarna al die Nederlandse fans bij Willem II, waarom kunnen zij zich gewoon niet aan de regels houden?!

26 september 2020 om 16:36

precies als ik het voor het zeggen had zou ik die gasten niet helpen

Bekijk dan per club hoe de supporters zich gedragen en baseer daar de gevolgen op. Er zijn ook clubs waarbij de supporters zich (redelijk) netjes gedragen.

Neem aan dat deze "waarschuwing" geldt voor de twee eerder genoemde clubs, want we gaan toch niet iedereen over 1 kam scheren.

Voetbalsupporters staan niet bepaald bekend van hun intelligentie, dus het gewoon een kwestie van tijd voordat de stadions weer 100% leeg zijn. Ook gewoon terecht natuurlijk. Hier hebben ze helemaal zelf voor gezorgd.

Regels mag je van alles van vinden, maar als je meedoet moet je je er ook aan houden. Ik zou zelf op deze manier niet naar een stadion willen, dus doe ik het ook niet. Schandalig dat mensen zich zo misdragen en ik durf wel te wedden dat het dit weekend (niet per se bij feyenoord) weer gaat gebeuren.

Voor een ontketend AZ en Feyenoord wordt de competitie stil gelegd om Ajax de 1e plek cadeau te doen, maar nu het virus erger is dan het ooit geweest is snapt de Knvb niet dat de minister deze laatste waarschuwing neerlegt. Heel bijzonder. Verder ben ik wel van mening dat als club X zijn fans niet in bedwang kan houden ook club X hiervoor aansprakelijk moet worden gesteld en niet alle supporters. Onze zuiderburen snappen het wat dat betreft iets beter. Genk gaat over de schreef? Dan mag Genk 50% minder fans meenemen de volgende keer. Net zo lang tot ze leren zich te gedragen.

Als dit voor jou als een verrassing komt heb je werkelijk onder een steen geleefd. Het is eerder verbazingwekkend dat er nog niet is ingegrepen. Sommige mensen kunnen nu eenmaal geen verantwoordelijkheid nemen.

Goed dat er gewaarschuwd wordt, zet de clubs op scherp. Eerst Feyenoord, toen willem2, ook al kunnen de clubs er misschien weinig aan doen, ze moeten wel gewoon het maximale doen om ongeregeldheden te voorkomen. Uiteindelijk vind ik zat t per club bekeken moet worden, als er 1 club is die zich structureel misdraagt moeten daar maatregelen tegen genomen worden. De waarschuwing vind ik terecht, of het er echt van zal komen verwacht ik niet. Genoeg clubs die hun zaakjes wel op orde hebben.

Zelfs bij NAC - Jong PSV wordt er gezongen en geschreeuwd. Het verbaast mij eigenlijk niks. Volgende week dus geen supporters meer. Hier is de Knvb overigens mede schuldig aan. De scheidsrechter kan het spel gewoon stil leggen. Dat lukt bij spreekkoren ook. Een pandemie kijkt mij dan ook wel een aardig goede reden hiervoor.

Dit kan toch niet als een verrassing komen, er zullen de komende week nog wel meer maatregelen moeten komen, want het aantal besmettingen is in twee weken tijd verdriedubbeld, en dat hou je dus niet tegen door de cafés een uurtje eerder dicht te gooien. Ik voorspel dat vóór de maand november de hele horeca weer wordt dichtgegooid.

Het verspreid zitten is prima te doen. Het niet mogen juichen en zingen blijkt stukken moeilijker. Wat mij een prima compromis lijkt is verplicht mondkapje. Dan kan het verbod op geluid maken de prullenbak in.

Regels worden hier en daar aan de laars gelapt en clubs en knvb trekken een verbaasd Pikachu gezicht 😂🤦‍♂️. Of je voor of tegen bent en of je het wel of niet overdreven vindt, deze regels zijn opgesteld en voorwaarde is gesteld dat er gehouden moet worden. Dan moet je ook niet verbaasd reageren als er gedreigd wordt met maatregelen. Triest voor de goeden maar ja wat moet je anders doen

Waarom andere clubs, waar de regels wel worden nageleefd, slachtoffer laten worden van clubs waar het niet wordt nageleefd?

Ik verbaas me dat er door het coronacircis er überhaupt nog mensen naar betaald voetbal kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren