Eiting maakt tongen los in Engeland in eerste duel na vertrek bij Ajax

Zaterdag, 26 september 2020 om

Carel Eiting heeft een geslaagd debuut achter de rug bij Huddersfield Town. De van Ajax gehuurde middenvelder viel vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (1-0) vlak voor rust in en zijn invalbeurt viel behoorlijk in de smaak. Eiting wordt door de supporters van the Terriers in één adem genoemd met grote namen uit het verleden en het heden van de club.

Vooral het inzicht en het vermogen om een goede pass af te leveren is voor de Huddersfield-aanhang reden om Eiting te overladen met complimenten. "Die twee passes die hij kort na rust afleverde laten zien dat we hier met een zeer talentvolle speler te maken hebben. Mocht hij hier weer vertrekken, dan zal Eiting zeker worden vergeleken met spelers als Aaron Mooy, Ben Chilwell en Emile Smith-Rowe", zo schrijft een opgetogen fan op Twitter. Een andere supporter van Huddersfield hoopt dat Eiting de ideale verbindingsman wordt tussen middenveld en aanval.

Weer een andere aanhanger van de Championship-club is van mening dat Eiting 'een klasse apart is'. Op Twitter wordt tevens de verwachting uitgesproken dat de door Ajax opgeleide middenvelder binnen afzienbare tijd de meest populaire speler is in de selectie van manager Carlos Corberán. De Spaanse coach is eveneens lovend over de invalbeurt van Eiting. "Carel heeft duidelijk zijn veelzijdigheid getoond. Hij kan als een '8' spelen, al was hij vanavond meer een '6'. Carel voelt totaal geen druk als hij de bal heeft."

Eiting werd recentelijk ook in verband gebracht met verschillende subtopclubs uit de Eredivisie, terwijl ook PAOK Saloniki hem wilde overnemen van Ajax. Op het laatste moment koos de 22-jarige middenvelder voor een verhuurperiode bij Huddersfield Town. Zijn volgende optreden voor de middenmoter in de Championship volgt waarschijnlijk op 3 oktober, in de uitwedstrijd tegen Rotherham United. De verbintenis van Eiting bij Ajax loopt volgend jaar zomer af.


Poll

Zie jij Carel Eiting alsnog slagen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door skutsjesilen)

Heel mooi voor hem, maar het is wel heel snel geoordeeld. Bij twee slechte passes zullen ze ook weer zo makkelijk oordelen. Ik hoop wel voor hem dat hij het goed gaat doen in Engeland.

26 september 2020 om 10:28

Natuurlijk is het te snel. Wel een leuke start voor hem, hoop dat hij deze lijn kan volhouden.

26 september 2020 om 11:13

Leuk voor Eiting! Hoop dat hij nog in beeld komt voor Oranje

26 september 2020 om 12:06

Dat is wel heel optimistisch en opportunistisch

26 september 2020 om 17:27

Weet je wat het jammere is, al die fan reacties rondom dit soort spelers als Eiting en Van de Beek zijn vaak nep. Ze zitten bij hetzelfde management en dat management denkt door internettrollen in te zetten en daarmee fake nieuws te verspreiden de publieke opinie over hun spelers te kunnen beinvloeden. Dat gebeurt nu dus ook bij Eiting. Bij Donny idem dito. De fansites van Manchester United werden overladen met allerlei superlatieven over Donny. Donny was one of the biggest signings of the last years. Als je hem had zien spelen tegen Luton dan weet elke voetbalkenner wel beter. Vandaag mocht Donny in de 91ste minuut invallen. Met die zeepbel kom je in Nederland nog weg omdat Donny en Carel jongens van ons zijn maar in het buitenland wordt ie snel doorgeprikt. Daar moet je namelijk echt presteren. En Carel komt helaas o heel veel vlakken zwaar tekort.

26 september 2020 om 17:40

@Skutje Heb jij dezelfde management als Holland8 en Rosalli nog wat? Opportunisme is overal net zo groot als negativisme en verandert met de dag. Dat jij daar een groot complot achter zoekt moet jezelf weten alleen hoop ik dat je dat vooral in je eigen besloten kring doet. Wees kritisch, geef complimenten beoordeel wat je ziet en niet wat je niet weet. Eiting heeft een prachtige pass en inzicht en dat komt er dan ook uit net zoals zijn tekortkomingen er ook uit gaan komen en dan is men weer kritisch.

26 september 2020 om 18:14

@thamike Haha maak je geen zorgen. Omdat sommige leden inmiddels wat kritischer kijken naar de promotie rondom bepaalde spelers maakt ze nog niet hetzelfde. Niet zo in complotten denken joh. Dan kom je er misschien wel achter dat het geen theorieen zijn maar helaas feiten. Laten we vooral gewoon genieten van het voetbal en ons niet hoeven bezig te houden met misleidende media en acties. Laten we het zuiver houden. Het spel is daarvoor veel te mooi.

Komt te kort voor Ajax niveau. Het is te hopen dat hij het daar goed doet en dat zo’n Engelse club onverwacht een hoog bedrag voor hem neer gaat leggen. Hele correcte jongen overigens.

26 september 2020 om 10:16

Huddersfield town heeft natuurlijk ook gewoon geld, doet hij het daar goed bieden die makkelijk 10 miljoen voor hem

26 september 2020 om 10:24

Maar hij is toch volgend jaar transfervrij? Of lees ik dat verkeerd

26 september 2020 om 12:14

Nee, heeft een contract tot 2022.

26 september 2020 om 10:24

@MessiBazoer: op dit moment wel ja, niet qua techniek, wel inhoud en loopvermogen. Mocht hij dit jaar op dat vlak stappen maken, zie ik hem graag terugkomen hoor.

26 september 2020 om 10:46

@messibazoer, wat een neerbuigende reactie zeg. Eiting heeft erg veel pech gehad met twee grote blessures op belangrijke momenten, maar heeft kwaliteiten die je niet vaak ziet en niet aan kan leren. Als hij zich het komende jaar daar ontwikkelt en ook fysiek stappen maakt dan kan hij denk ik een geweldige speler voor Ajax worden. Is nog steeds jong.

26 september 2020 om 14:37

Welke kwaliteiten heeft Eiting dan precies? Fysiek stelt het heel weinig voor. Ook zijn loopvermogen valt zwaar tegen. Snelheid heeft ie ook niet. Een goede lange trap heeft ie ook al niet, hooguit een goede passing op korte en middellange afstand. Scorend vermogen ontbeert hij ook al. Echt bovenmatig technisch is hij ook al niet. Al heeft hij op zich wel een goed overzicht en tactisch vermogen. Maar goed, je hebt er minder aan dat jij iemand over een lange afstand vrij ziet staan maar dan de bal daar niet goed kunt krijgen. Ik snap werkelijk niet dat zoveel Ajaxsupporters fan zijn van deze speler. Het is evident gã©ã©n Ajaxspeler voor het huidige Ajax. Onder Frank de Boer wellicht wel, maar het niveau van het huidige Ajax moet toch hoger liggen? Dan moet je heel snel afscheid nemen van een speler als Eiting. Dat is en blijft in essentie gewoon een speler voor Twente/nac of voor de Championship inderdaad. Ik schat Ajax hoger in dan zijn niveau.

26 september 2020 om 15:53

Tja, je noemt zelf al een aantal van zijn kwaliteiten he... inzicht, rust aan de bal, gevoel voor positionering, passing, functionele techniek. Dat zijn kwaliteiten die hij heeft, en die je niet zo snel aanleert. Zijn mindere punten gaan met name over fysiek, duelkracht en handelingssnelheid. Die kan je juist wel verbeteren. Ik schat Eiting hoger in dan jij, en denk dat hij, als hij zich een jaar goed kan ontwikkelen, uitstekend mee kan bij het huidige Ajax. Het niveau in de Championship is hoger dan bij Twente of NAC denk ik, zeker wat betreft die aspecten die Eiting dus moet verbeteren. Ik vond het ook een beetje een aparte keuze, maar hij legt het zelf ook op die manier uit he: fysiek en tempo, die dingen moeten beter, en dat kan je juist goed ontwikkelen in de Championship.

26 september 2020 om 10:54

Technisch kan hij moeiteloos mee. Elke speler heeft zo z'n zwakke punten. Die jongen heeft vertrouwen en een basisplaats nodig en dat lukt bij Ajax vooralsnog niet. Dan blijft zo'n jongen een beetje steken in z'n ontwikkeling. Als hij de komende twee seizoenen regelmatig speelt op een relevant niveau, denk ik dat Ajax z'n plafond niet is.

26 september 2020 om 11:06

Ik ben als Eiting fan bevooroordeeld, maar Eiting is inderdaad een jongen die pech heeft gehad. Precies op het moment dat hij een basisplaats veroverde ten koste van van de Beek liep hij een blessure op. En kijk hoe dat voor Donny uit heeft gepakt. Ik ben van mening dat Eiting een prachtige carrière tegemoet gaat zien. Ja hij heeft geen topsportlichaam. Maar dat hebben Messi, Robben en Pirlo bijvoorbeeld ook niet (gehad). Het gaat erom hoe je met die zwakke punten omgaat en dat kan je alleen maar leren door veel te spelen. Daarom is het goed dat Carel even zich uit heeft laten lenen. Ik heb er vertrouwen in dat hij iedereen gaat verbazen. Want dat hij kan voetballen staat wel vast.

26 september 2020 om 11:19

Messi en Robben zijn daarentegen wel weer heel snel en behendig. Dat is Eiting toch echt niet. Hij heeft eerder het lichaam van van der Vaart. Sowieso moet een technisch onderlegde speler al snel in de Championship kunnen opvallen. Het probleem is echter vaak de coach. Vooral Engelse coaches kijken liever naar het fysiek dan naar de techniek. Het feit dat Hudderrsfield een Spaanse tariner heeft zou natuurlijk wel in het voordeel van Eiting kunnen werken. Hopelijk blijven de resultaten van het team goed, want anders ben ik bang dat een speler als Eiting als eerste wordt geofferd.

26 september 2020 om 14:09

@eenopinie - Of om het dichterbij te zoeken, Frenkie de Jong is eigenlijk ook maar een redelijk iel mannetje qua postuur. Ik ben wel gecharmeerd van Eiting en ik zag 'm graag naar FC Twente komen dit seizoen op huurbasis. Echter had ik wel gedacht dat dat geen haalbare koek zou zijn. Het is in ieder geval wel duidelijk (in mijn ogen) dat hij over specifieke kwaliteiten beschikt die zeldzaam zijn. Ik hoop dat hij die verder kan ontwikkelen.

26 september 2020 om 12:03

In de kwalificatie van de CL in het succesvolle jaar was hij de belangrijkste speler o.a. tegen standard luik. Eiting is gewoon prima ajax materiaal, mits hij niet geblesseerd is. Denk niet dat het een speler zal zijn die de topscouts van de Europese topclubs zenuwachtig maakt.

26 september 2020 om 12:16

Toen was hij inderdaad heel goed, en speelde hij basis, maar raakte hij geblesseerd. Je kan je afvragen hoe het met hem gelopen was als hij toen een heel jaar had kunnen blijven spelen. Ik denk nog steeds dat hij een hele goede speler voor Ajax 1 kan worden, hoop dat hij een jaar vol alles kan spelen bij Huddersfield en zich sterk ontwikkelt.

26 september 2020 om 14:47

Eiting speelde in de kwalificatiereeks CL in augustus 2018 tegen Standard alleen in de uitwedstrijd en viel in. Thuis tegen Standard (3-0) deed hij niet eens mee. Logisch als je Schone, Frenkie en Ziyech hebt als basisspelers. Hij speelde in die beginperiode wel vaker in de basis inderdaad maar puur om de doodeenvoudige reden dat Ajax dat jaar heel vroeg aan die kwalificatiereeks moest beginnen en de internationals nog maar net de training hadden aangevangen en nog niet fit waren. Dat hij daarna uit beeld raakte door een blessure is maar deels waar. Hij was voordien al, met de terugkeer van de grote spelers, naar de bank verwezen door Ten Hag. Terecht natuurlijk. Als je kunt kiezen tussen Ziyech of Eiting, dan spreekt het voor zich wie er dan speelt.

Dat is natuurlijk ook zo, zet je hem met zijn voetballende kwaliteiten tussen van die slopers, lijkt het net Messi natuurlijk. Mooi voor hem, en hopelijk kan hij zich op z’n snelheid en fysieke kracht verbeteren, want voetballen kan hij absoluut

26 september 2020 om 11:01

Terwijl je in de championship net zoveel verdiend als bij een ajax of psv. Gek eigenlijk dat het niveau daar zo laag is, maar dat mensen die het hier niet redden zich daar wel financieel onafhankelijk zouden kunnen spelen, gek dat dat zo weinig gebeurd

26 september 2020 om 12:29

Vorig jaar was het niveau in de championship redelijk hoog, dat is ook wel een competitie die echt aan het groeien is, je moet echt goed zijn wil je promoveren naar de PL

26 september 2020 om 13:23

Kan je in de Championship 5 miljoen per jaar verdienen? Dat is inderdaad niet normaal meer.

Heel fijn om te horen. Ik gun die jongen dat ie alles eruit haalt wat in hem zit en een geweldige carrière heeft.

Mooi deze reacties! Ik hoop dat hij door het spelen van wedstrijden, een heel seizoen lang, completer terug komt en zijn contract kan verlengen. Ik vind eiting een speler die Ajax nodig kan hebben op 6. Echter is zijn blessure gevoeligheid een dingetje. Dus vandaar ben ik benieuwd of hij een heel seizoen in deze championship gaat volhouden.

26 september 2020 om 12:24

Hij is helemaal niet zo overdreven blessuregevoelig hoor. Hij heeft 1 flinke blessure gehad die men eerst dacht te kunnen laten herstellen dmv rust (bijna een heel seizoen) en vervolgens heeft men besloten om alsnog te opereren, wat hem opnieuw bijna een heel seizoen kostte. Dit was 1 blessure..

Eiting komt nog wel te kort voor Ajax, wat meer op de omschakeling, loopvermogen en fysiek gaat want voetballend is hij goed en zou hij best meekunnen in het spelletje. Heeft een goed overzicht en kan een goede/belangrijke pass geven. Gun het hem van harte om goed te presteren in de Championschip, vind het een hele correcte open vrolijke jongen die niet zeurt. Heeft pech gehad met blessures.

Puur voetbaltechnisch vind ik Eiting echt een goede speler. Twijfel alleen aan zijn fysieke capaciteiten. In dat kader vond ik de stap naar de meest fysieke competitie ter wereld een hele opmerkelijke, maar tegelijkertijd kan het ook een hele goede leerschool zijn. Ben benieuwd hoe hij het dit seizoen gaat doen.

Ik ben vooral blij voor die jongen zelf, heeft veel pech gehad met blessures maar dat ie goed kon voetballen stond buiten kijf. Hij moet op deze leeftijd ook gewoon veel gaan spelen, dus was een transfer voordehand liggend. Nou is het wel zo dat als hij het daar goed doet Overmars er ook blij van wordt. ook in de champignonsship zit veel geld. Als hij er zich na dit jaar in de kijker heeft gespeeld en een aantal clubs willen hem, dan gaat hij ws wel voor 10 weg lijkt me.

Huddersfield town is een club die tegen degradatie naar league 1 moet strijden. Team van paar jaar terug is niks meer van over. Zegt genoeg dat na 1 invalbeurt in een toevallig gewonnen wedstrijd mensen zo reageren. Hoor je straks niks meer van

Carel is een wereldvoetballer. Zal daar in Engeland gekoesterd worden met zijn techniek en inzicht. Als de blessures wegblijven gaat hij eind van het seizoen wel een paar treden omhoog

Mooi voor die jongen. Bied hem een vierjarig contract aan en hou hem lekker daar? Hij komt gewoon tekort voor Ajax 1, simpel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Huddersfield Town

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. CampbellAanvaller122
I. MbenzaAanvaller112
A. DiakhabyAanvaller100
D. WardAanvaller20
B. HamerKeeper110
Joel CastroKeeper10
J. ChapmanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Huddersfield Town.

5 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Manchester City wil graag langer door met Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren