Barcelona had na 97 x 45 minuten twee redenen voor een transfer

Zaterdag, 26 september 2020 om

Barcelona en Wolverhampton Wanderers rondden eerder deze week de transfer van Nélson Semedo af. Spaanse media schrijven zaterdag dat Barcelona een goede tweede reden had om de rechterverdediger in deze transferperiode aan de Premier League-club te verkopen: een onvermijdbare betaling van vijf miljoen euro aan Benfica. Dat was een van de bonussen die in de eerdere deal met de Portugese club over de back was opgenomen.

Barcelona betaalde drie jaar geleden liefst 30,7 miljoen euro voor Semedo aan Benfica. Dat bedrag kon gedurende de contractduur én een eventuele eerste contractverlenging echter nog flink oplopen. Voor elke vijftig wedstrijden in de hoofdmacht moest Barcelona nog eens vijf miljoen euro extra betalen. Belangrijk detail: alleen wedstrijden van minimaal 45 minuten telden mee.

Semedo speelde in totaal 124 duels in alle competities voor Barcelona, maar deed alleen in 97 duels minimaal een helft mee. De interesse uit Engeland in Semedo kwam sowieso gelegen vanwege de financiële positie van Barcelona, maar de club kon zich op simpele wijze ook nog eens miljoenen besparen. De transfer van Sémedo naar Engeland betekent dat Barcelona alleen een solidariteitsvergoeding van zes ton aan Benfica moet betalen: een eenvoudige besparing van 4,4 miljoen euro.

Barcelona ontvangt nu dertig miljoen euro voor Semedo; een bedrag dat in de toekomst nog eens met tien miljoen euro kan oplopen. De eerste twee miljoen euro zullen in principe geen probleem zijn: de Engelsen betalen dit bedrag als de Portugees international 10 wedstrijden van minimaal 45 minuten in de hoofdmacht van Nuno Espirito Santo speelt. De overige acht miljoen euro zullen worden overgemaakt als the Wolves zich van deelname aan de Europa League verzekeren.

Barcelona kan in verband met afspraken met de Spaanse regering, als resultaat van de financiële steun tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, slechts een kwart van de transferinkomsten weer uitgeven. Dat geldt op dit moment voor 34 van de 42 profclubs in Spanje. Bij deze clubs is door LaLiga geconstateerd dat de brutokosten van de A-selectie hoger zijn dan is toegestaan. In dit geval mag Barcelona dus slechts 7,5 miljoen euro van de transfersom van 30 miljoen euro aan een eventuele nieuwe speler uitgeven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door pcwolf)

Met een inkomen van een miljard per jaar. En dat al bijna 10 jaar lang, nu geen transfer kunnen doen en een speler verkopen omdat je dan 5 miljoen moet betalen.

26 september 2020 om 09:35

Het inkomen heeft er dan ook niets mee te maken.

26 september 2020 om 09:37

Dat is inderdaad niet de reden. Barcelona wordt wel erg hard geraakt omdat de club leeft van commerciele inkomsten en die lopen nu logischerwijs hard terug. We mogen Mendes wel dankbaar zijn dat hij Semedo voor een mooie prijs heeft kunnen verkopen.

26 september 2020 om 09:38

Ik vind het eerlijk gezegd nog erger dat wij hun overheid overeind houden, die vervolgens met hun ons belasting geld de voetbalclubs die structureel op te grote voet leven overeind houden.

26 september 2020 om 09:47

Je zit er flink en flink naast met je statement. Ze hebben maar 1x of 0x dr miljard grens verbroken. En 10 jaar geleden was het ZEKER niet eens in de buurt. Alleen in 18/19 zijn ze dichtbij gekomen. Gemiddeld gezien over de afgelopen 10 jaar zit barca ver van de miljard verwijderd.

26 september 2020 om 09:50

Zeker niet. Elk jaar rond de 800/900 miljoen aan omzet.

26 september 2020 om 09:57

Die 1 miljard moet je trouwens ook met een korreltje zout nemen, aangezien toen ook transferopbrengsten werden meegerekend. Dus structureel haal je de 1 miljard niet. Gelukkig zijn we van Bartomeu wel gewend dat hij een groot liefhebber is van creatief boekhouden.

26 september 2020 om 10:16

800/900 is nog altijd geen miljard hè. Leg het verschil maar eens bij

26 september 2020 om 13:21

Klopt geen mallemoer van. Zoek het maar op. Je zit er vreselijk hard naast. Ik kan het voor je opschrijven hier maar als je zelf opzoekt is het 10x sneller. De eerste link statista. In 2010 zaten ze nog net onder de 400.In 2015 gingen ze pas over de 500 heen. De rest mag je zelf opzoeken

Jaren lang spelers aan trekken die eigenlijk niet in het "systeem" van barca passen. Daarnaast nog is belachelijk hoge salarissen aanbieden... en nu kruimels sparen wat een beleid.

26 september 2020 om 09:51

Een miljard uitgegeven aan miskopen tussen 2016 en 2020 is gwn heel triest.

Door dit soort constructies in het praktijk toe te passen neemt je als voorzitter je geloofwaardigheid weg bij een trainer die je zelf heb aangesteld. "probeer dit speler niet te vaak op te stellen, anders moeten we dik miljoenen overmaken." Een van de redenen waarom Bartomeu gewoon enorm, enorm slecht is voor elke club als voorzitter. Diverse langdurige contracten opstellen, salarissen van miljoenen uitbetalen en vervolgens spelers voor een prikkeltje weggeven omdat ze toch niet zijn geworden wat het moest zijn.

Semedo is een overschatte back, die sowieso te kort komt voor Barcelona. Heeft alleen veel snelheid, maar aanvallend is het helemaal niks. Verdedigend niks speciaals, puur door snelheid kan hij zijn eigen domme fouten corrigeren. 40 miljoen voor een middelmatig backje is meer dan prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

4 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren