Verbaasde Perez mengt zich in interview: ‘Het was vervelend naar te kijken'

Vrijdag, 25 september 2020 om 22:40Chris Meijer • Laatste update: 23:01

FC Groningen ging vrijdagavond op bezoek bij FC Twente met 3-1 onderuit. De achterstand van de ploeg van trainer Danny Buijs in De Grolsch Veste kwam in de eerste helft door eigen toedoen tot stand, want aan de eerste twee treffers van de thuisploeg van Václav Cerny en Danilo Pereira ging defensief geklungel vooraf. Kenneth Perez zegt in gesprek met FC Groningen-aanvoerder Azor Matusiwa niet te begrijpen waarom er telkens geprobeerd werd om op te bouwen.

“Ik denk dat wij de wedstrijd op basis van de eerste helft hebben verloren. We zijn te naïef geweest in de opbouw, wilden koste wat het kost voetballen. Ik denk dat we dat kunnen, maar vandaag hebben we aan de bal niet de juiste keuzes gemaakt. De uitvoering was niet goed, waardoor wij hen in de kaart speelden. Op basis van de tweede helft hadden we meer verdiend, maar de eerste helft hebben we het laten liggen”, zo begint Matusiwa zijn analyse voor de camera van FOX Sports.

Perez en Bruggink begrijpen niets van besluit tijdens Twente - Groningen

De afgekeurde goal in de eerste helft zorgde voor de nodige ophef.Lees artikel

“Maar Azor, bedoel je dan dat eeuwige willen opbouwen? Terwijl je fout op fout maakt? Je kan dan beter kiezen voor de bal op de spits, om van daaruit te voetballen. Het was echt vervelend om naar te kijken”, zo haakt Perez in. “Ja, daar moeten we van leren”, reageert de middenvelder en aanvoerder van FC Groningen. “We hebben te vaak willen opbouwen. In de rust hebben we besproken dat we lange ballen en opbouwen moesten afwisselen. Nu speelden we Twente in de kaart. Twee persoonlijke fouten straffen ze misschien ook af.”

Verslaggever Cristian Willaert suggereert dat FC Groningen misschien ‘moest opbouwen’ van trainer Danny Buijs. “Nee, het hoeft niet van de trainer. Het gaat erom hoe spelers zich voelen in het veld. Op de training hebben we ook laten zien dat we het kunnen doen. Dat kwam er vandaag niet uit”, antwoordt Matusiwa op die suggestie. Perez kan zich niet vinden in die uitspraak. “Maar Azor, op de training... Dat is tegen iemand die half druk zet. Dit is om de punten, hier word je echt onder druk gezet. Als je twee of drie keer ziet dat het niet lukt, moet je als team of aanvoerder beslissen dat het anders moet.”

“Klopt, maar die basis leg je op de training. Als je het niet op de training doet, doe je het al helemaal niet in de wedstrijden”, reageert Matusiwa op Perez. De analist vraagt af of de middenvelder niet voelde dat het er ‘totaal niet in zat’. “Dat hebben wij niet goed gedaan en daar voel ik me ook verantwoordelijk voor als aanvoerder. We waren te voorspelbaar, ze konden ons te makkelijk verdedigen. Dit is een leermoment voor ons, dat nemen we mee naar volgende week.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Heb het niet gezien, maar lijkt me zowaar een verrassend goed interview. Scherpe vragen met eerlijke antwoorden. En er nu dan ook echt van leren.

26 september 2020 om 01:31

Met Perez erbij zijn die interviews altijd wel interessant om te zien. Ik vind hem sowieso een van de beste analisten, heerlijk kritisch, ook op al zijn eigen oude clubs.

Perez is natuurlijk terecht kritisch, maar ik vind dat Matusiwa zich hier ook goed, als een aanvoerder, verwoordt. Sowieso een goede speler, en vaak een leider in het veld.

26 september 2020 om 00:08

Dammers was verdedigend prima, aan de bal was alleen drama, maar hetzelfde gold voor o.a. El Messaoudi en Padt. Eerste en tweede helft waren dag en nacht. Twente ligt ons nog steeds niet. Ben wel benieuwd naar Balk, wat is die technisch.

26 september 2020 om 01:36

Ik zie je reacties nu in verschillende topics Groninger Hopp en ben toch wel een beetje verbaasd over je mening. Jij moet toch ook gezien hebben dat Groningen, op een paar voorzetten die 'op hoop van zegen', gegeven werden eigenlijk niets creëerde? Fouten worden altijd gemaakt. Door de speelstijl van Twente maakte Groningen er veel, ik vind het dan nogal makkelijk te zeggen dat dit gewoon voorkomen had kunnen worden. Ik zie niet in hoe jullie ooit gewonnen zouden hebben eerlijk gezegd.

26 september 2020 om 12:04

Dit reactievoetbal wel exact hoe Ron Jans wil spelen, zo scoorden we tegen Feyenoord en Fortuna ook. Maar misschien heb je gelijk omdat we nooit zullen weten hoe het was gelopen als die fouten niet gemaakt waren . Ik verwacht in ieder geval wel een stuk moeilijker wedstrijd in de Euroborg, zeker als Robben dan ook mee doet.

26 september 2020 om 12:44

Groninger Hopp ik moet weer smakelijk lachen om je reactie. Dit was een cadeau? Nee hoor, dit heeft Twente zelf afgedwongen. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik denk dat jullie op moeten passen niet te degraderen. Jullie gevaarlijker noemen is helemaal een dijenkletser. Ik heb nl. geen enkel moment het idee gehad dat jullie ook maar langszij zouden komen. Ik hoop als oud inwoner oprecht dat het jullie goed gaat maar jouw reacties zijn ernstig misplaatst. Succes dit seizoen, jullie zullen het nodig hebben net als wij.

Aanvoerder van FC Groningen verdient een compliment voor de diplomatieke manier van conversatie met Perez.

Als na twee keer proberen, dat opbouwen fout gaat, moet je die conclusie sneller trekken in het veld. Wat Groningen liet zien de eerste 45 minuten sloeg helemaal nergens op. Matusiwa verdedigde het team wel goed, maar de kritiek van Perez is meer dan terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder191
M. El HankouriAanvaller182
J. LarsenAanvaller188
G. GudmundssonAanvaller150
S. PadtKeeper190
P. JoostenAanvaller153
W. DammersVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren