Twente blijft dankzij koningskoppel en schutterend Groningen ongeslagen

Vrijdag, 25 september 2020 om 21:56Chris Meijer • Laatste update: 22:55

FC Twente is nog altijd ongeslagen in dit Eredivisie-seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans boekte vrijdagavond een 3-1 zege op FC Groningen, dat zichzelf met twee grote fouten in de problemen bracht in Enschede. Aan de zijde van FC Twente was er andermaal een belangrijke rol weggelegd voor Václav Cerny en Danilo Pereira, die allebei een doelpunt én een assist verzorgden.

Zowel FC Twente als FC Groningen werkte met een redelijk goed gevoel toe naar het treffen in De Grolsch Veste. De Tukkers hielden Feyenoord vorige week in De Kuip op een 1-1 gelijkspel, terwijl FC Groningen een 0-1 overwinning boekte bij ADO Den Haag. FC Twente ging in eigen stadion echter sterker van start en had na zeventien minuten spelen al op voorsprong kunnen staan. Václav Cerny profiteerde van geklungel in de opbouw bij FC Groningen, maar stond bij het maken van zijn treffer millimeters buitenspel. Nadat videoscheidsrechter Allard Lindhout minutenlang naar de beelden had gekeken, besloot hij mee te gaan in het besluit van de grensrechter om de treffer af te keuren.

Perez en Bruggink begrijpen niets van besluit tijdens Twente - Groningen

De afgekeurde goal in de eerste helft zorgde voor de nodige ophef.Lees artikel

Cerny had vijf minuten later alsnog zijn treffer te pakken. Na een fout van Wessel Dammers kwam Danilo in balbezit, die op zijn beurt de Tsjechische aanvaller bediende en hem de openingstreffer op het scorebord zag zetten. Een kwartier later waren de rollen omgedraaid, toen Cerny Danilo in staat stelde om te scoren. De treffer van het koningskoppel, dat vorige week ook al samen een doelpunt tegen Feyenoord verzorgde, werd echter ingeleid door een zwakke pass van FC Groningen-doelman Sergio Padt, die de bal recht in de voeten van Wout Brama plaatste.

In de tweede helft had FC Twente het een stuk lastiger, wat al zeven minuten na rust resulteerde in de aansluitingstreffer. Ahmed El Messaoudi, die op bezoek bij FC Twente voor het eerst dit seizoen in de basiself stond, tekende met het hoofd voor de 2-1. FC Groningen ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, wat al snel leidde tot een kans voor Jörgen Strand Larsen. Nadat er in het laatste halfuur vooral veel gewisseld werd, zochten de bezoekers de aanval. Echt gevaar kon er echter niet meer gesticht worden door FC Groningen, terwijl Padt aanvankelijk voorkwam dat Queensy Menig het duel voortijdig besliste.

Uit de daaropvolgende corner viel uiteindelijk alsnog de bevrijdende 3-1. Een kopbal van Alexander Jeremejeff kon door Padt niet tijdig worden gekeerd op de doellijn, waardoor scheidsrechter Sander van der Eijk een doelpunt toekende. Remco Balk raakte vervolgens nog de paal namens FC Groningen, waardoor FC Twente een spannende blessuretijd bespaard bleef. FC Twente tilt daarmee zijn puntentotaal na drie wedstrijden naar zeven, terwijl volgende week een ontmoeting met FC Emmen op het programma staat.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat een slechte wedstrijd zeg.. Maar weer 3 punten! 7 uit 3, prima start!

25 september 2020 om 22:01

Viel wel mee toch? Tegen Feyenoord ook prima gedaan, helaas 😝 waren veel beter. Moesten het in de eerste helft allang afmaken

25 september 2020 om 22:05

De eerste helft was oké, de tweede helft was erg slecht. Dus ik zet het weg onder: slecht haha.

25 september 2020 om 22:08

Weinig gecreëerd ben ik het niet mee eens. Alle fouten zelf afgedwongen door het constante druk zetten van Twente. Puur tactiek die gebruikt werd omdat Groningen daar veel moeite mee heeft.

25 september 2020 om 22:08

Eerste helft was nog wel okee toch? Tweede helft was het niet veel meer nee, pijp is ook snel leeg bij sommigen lijkt het. Desalniettemin hele nette start van jullie inderdaad!

25 september 2020 om 22:20

Het is ook een vrij jonge ploeg waarbij een aantal jongens fysiek nog stappen moeten maken. Ik zag het dus wel aankomen, aangezien het tegen Feyenoord ook gebeurde. Geen schande overigens, maar wel jammer als supporter. Het is wel een hele leuke ploeg om naar te kijken, zelfs als het niet lekker loopt. Veel enthousiasme en voorin bravoure. Op het middenveld missen we nog wat creativiteit in aanvallend opzicht, maar met Bosch, Brama en Roemeratoe staan er wel drie bijtertjes die blijven knokken. Ik ben tot nog toe in ieder geval wel positief verrast.

Goede wedstrijd van Twente, prima vermaakt. Echt belachelijk wat die var vandaag heeft gedaan, dit kan toch niet. Straks zijn het kostbare punten. Groningen zelf alles weggeven met die blunders achterin, geen beste selectie. Gaan ze nog wat halen? Anders wordt het middenmoot.

25 september 2020 om 22:27

Twente was prima, maar na 70min was de koek wel weer op en werd/was Groningen beter...toen had de wedstrijd allang gespeeld moeten zijn maargoed, Groningen komt prima op 2-1. Conditie is nog wel een dingetje en de wissels waren zeker geen versterking...verder was de 3-1 dik verdiend Twente was over het algemeen de betere ploeg en Groningen bleef maar fouten maken. Wij staan bovenaan!

25 september 2020 om 22:03

Moi jullie komen toch 2x goed weg met Menig en 1x Cerny. Groningen grotere kansen gehad dan? Die kan ik me namelijk niet herrineren. Die buitenspelgoal is natuurlijk lachwekkend.

25 september 2020 om 22:18

Schot over was een schot uit de tweede lijn en de bal op de paal was na de 3/1. Vindt het prima joh, je doet net alsof Groningen ik weet niet hoeveel kansen creëerde en Twente niets. Denk dat het over de hele linie wel terecht is.

25 september 2020 om 22:22

Niks aan de hand in Groningen! 4-1 vh veld maar meer gecreerd dan de tegenstander. Lekker doorzetten deze lijn. Komt wel goed in Groningen! Toch Groninger Hopp?

25 september 2020 om 23:09

Op papier was het idd 3-1. Op het veld wel degelijk 4-1..

26 september 2020 om 00:46

En op papier dat telt.😉

26 september 2020 om 07:45

Helaas wel ja, maar gestrekte-poot sprak over 'van vh veld'. Vandaar de reactie

25 september 2020 om 22:14

Je reageert wel heel vaak op basis van emotie in plaats van logica en zo ook in dit betoog. In de eerste helft had het zo 3-0 kunnen staan en dat was zeker niet onverdiend geweest. De tweede helft was FC Twente moe en Groningen begon aan te dringen, maar buiten een leuke actie van Balk (leuk talent) heeft Groningen ook niets gecreeerd. Ik kan me verder alleen twee schoten uit de tweede lijn herinneren. Als ze bij Groningen jouw mening delen dat ze vandaag prima voetbal hebben laten zien, gaan ze een lastig seizoen tegemoet. Enfin, aan de kant van Groningen waren Matusiwa en El Messaoudi de betere spelers. Er zal overigens vast meer in het vat zitten bij FC Groningen, maar vandaag hadden ze geen recht op een punt. Daar hebben ze te weinig voor gecreeerd en te veel voor weggegeven.

25 september 2020 om 22:33

Die fouten kun je ook op het conto bijschrijven van de trainer van Twente die zijn spelers wel erg vroeg liet jagen. Haast elke goal gaat een fout aan vooraf.

25 september 2020 om 22:38

Nou ja, prima. We gaan het in grote lijnen niet eens worden al ben ik het deels met je eens dat Groningen met cadeautjes aan het strooien was door dat gestuntel achterin. Dat neemt niet weg dat Groningen zelfs in de tweede helft geen moment aanspraak maakte op de overwinning. Ik stel verder ook nergens dat FC Twente fantastisch heeft gespeeld of gedomineerd heeft. Ik stel enkel dat de overwinning terecht is en de uitslag daar wel een goede afspiegeling van is. FC Groningen had misschien 1 doelpunt meer kunnen hebben, maar FC Twente had er 1 meer moeten(!) hebben en hadden meer uit de fouten in de eerste helft kunnen halen dan de twee doelpunten.

26 september 2020 om 00:49

Twente verdiend gewonnen Groninger Hopp. Niks aan toe te voegen.

26 september 2020 om 10:08

Jullie waren veel beter en hebben echt heel veel kansen gehad en jullie hadden volledige controle over de wedstrijd. Onbegrijpelijk dat Twente dit met 3:1 wint op basis van 3 fouten van Groningen

26 september 2020 om 11:15

Ach ja, je haalt een aantal willekeurige statistieken aan die je kunt interpreteren zoals je wilt. Uiteindelijk verliezen ze met 3-1, ze hebben weinig gecreeerd en achterin is het wankel. Ik zou me druk maken om andere zaken als ik jou was. De wedstrijd is namelijk gespeeld en de punten zijn al verdeeld. Verder ontkent niemand dat FC Twente cadeautjes heeft gekregen, dus je leest ook nog eens niet goed. Echter, als je die cadeautjes krijgt, moet je ze maar uitpakken. Daarin was FC Twente zelfs nog slordig.

26 september 2020 om 12:53

Groninger Hopp ik zou stoppen met drinken want je slaat door. Alsof het een gods wonder is dat Twente won gisteren. Wij hebben geen cadeaus uitgepakt maar alles op eigen kracht afgedwongen, zoals eigenlijk al jaren tegen jouw club. Ik weet niet wie Dammers is, ik vond eigenlijk alle spelers van jullie brandhout, gezapig en krachteloos. Maar wel fijn dat jullie meer corners hadden, gefeliciteerd!

Prima eerste helft, tweede helft moeilijk, desondanks geconcentreerd verdedigd en gewacht op die ene grote kans. Groningen tweede helft betere van het spel, maar weinig kansen. Die Balk trouwens wel een goed voetballertje.

haha, iemand zei in live-meepraten dat Ahmed El Messaoudi echt niet kon koppen. En dan scoort ie ironisch genoeg met het hoofd 😂😂. Maar ben benieuwd hoe Groningen t gaat doen dit jaar, heb alleen de eerste helft gezien en ze waren echt bedroevend slecht.

25 september 2020 om 22:10

Haha, zo vonden we in Twente tot een half uur geleden dat Jeremef ook geen knikker kon raken. Heeft ie net in 5 minuten een top steekbal en een doelpunt. Het kan verkeren..

26 september 2020 om 12:34

Haah, misschien moeten we vaker negayief praten over spelers 😉

Eerste helft was leuk, tweede helft moeizaam. De energieverdeling binnen de ploeg moet nog wat beter zodat je niet de eerste helft alles geeft en de tweede helft de ruimtes niet meer dicht kunt lopen. Oosterwolde leek de bibbers te hebben vandaag, maar dat kan gebeuren als je nog geen handjevol wedstrijden in het professionele voetbal op het palmares hebt. Lamprou maakt overigens nog geen goede indruk. Hij oogt toch wat onmachtig en lijkt nog wat moeite te hebben met het aanpassen.

25 september 2020 om 22:51

Onmachtig vind ik nog zacht uitgedrukt wat betreft Lamprou. Hij is lichtvoetig en op het eerste gezicht ziet het er leuk uit, maar hij levert zowat elke bal in. Met alleen dreiging gaat ie het niet redden.

26 september 2020 om 14:12

Ja, het verbaast me eerlijk gezegd. Bij Fortuna had hij toch een aardig rendement en dat behaal je niet met het spel wat hij tot nog toe heeft laten zien. Ik hoop voor hem dat het snel beter gaat, want op dit moment kun je hem moeiteloos passeren voor een jongen uit de eigen opleiding. Hij oogt in mijn ogen ook wat te zwaar, maar dat kan ook gewoon z'n natuurlijke lichaamsbouw zijn.

Mooi om te zien dat FC Twente tot dusver goed is begonnen aan het nieuwe seizoen en hopelijk houden ze dit vast. Hebben met Jans een goede trainer en hebben ook een aantal prima spelers binnengehaald, waaronder dus Cerny en Danilo. Weliswaar allebei op huurbasis, maar daardoor kan Twente voorlopig in ieder geval wel vooruit en beide maken tot nu toe een zeer goede indruk. Van Cerny blijf ik het jammer vinden dat hij het niet heeft gemaakt bij Ajax en dat hij het tot nu toe niet heeft gemaakt bij FC Utrecht, maar hopelijk weet hij deze goede vorm bij Twente vast te houden en blessurevrij te blijven want dan kan hij echt wel een goede speler worden. Danilo vond ik bij Jong Ajax altijd al prima en in de minuten die hij in Ajax 1 speelde, vond ik hem ook geen verkeerde indruk maken. Alleen had hij pech dat zijn concurrenten bij Ajax gewoon beter en van een hoger niveau waren en hopelijk weet ook Danilo zich goed door te ontwikkelen bij Twente en dit vast te houden, misschien dat hij dan na dit seizoen bij een terugkeer naar Ajax verder is in zijn ontwikkeling en wel een toegevoegde waarde kan zijn.

Krijgt Jans toch gelijk? Beide elftallen waren niet opperbest vandaag(licht uitgedrukt), maar het beste team heeft wel gewonnen. Knap van Twente.

Reactie verwijdert VZ? Omdat ik de eerste helft goed vond en de tweede helft slecht??Vond Lamprou erg tegenvallen, in de voorbereiding was hij echt sterk maar vandaag niet best. Oosterwolde en Menig waren ook te druistig.Drommel, perfecte wedstrijd weer.

25 september 2020 om 22:31

Had ook wel te maken met het moment waarop hij invalt. Twente twijfelde opzichtig tussen consolideren of aanvallen. Had ook wat pech bij zijn acties.

25 september 2020 om 22:41

Nou ja, in de voorbereiding vond ik 'm ook niet overtuigend en ook tegen Feyenoord viel hij zeer slecht in. Nou valt hij niet op de ideale momenten in, maar gezien z'n cijfers bij Fortuna had ik veel meer van 'm verwacht. Op dit moment haakt hij namelijk niet aan en voegt hij nog niets toe. Ik heb ook niet het idee dat hij veel energie legt in de minuten die hij wel maakt. Ik vond het maar halfslachtig wat hij deed.

25 september 2020 om 23:23

Beide backs waren de zwakke schakel vandaag in mijn ogen. Ik vind Lamprou nog helemaal niks, daar had ik heel veel van verwacht juist.

26 september 2020 om 11:22

Ik vond Ebuehi nog wel redelijk spelen. Oosterwolde had duidelijk een beetje last van de druk vandaag. Dat kan gebeuren als je nog geen handjevol wedstrijden in het betaalde voetbal speelt, maar gisteren lukte niets bij die jongen.

Dat Groningen dacht met Robben plaats vijf a zes te gaan spelen, maar het is toch verschrikkelijk slecht tot nu toe. Moet Robben toch helemaal niet willen. Dit niveau is zo gigantisch veel lager als dat hij gewend was mee te spelen.

Allard Lindhout zet ie-de-re week het scheidsrechters corps in Nederland ten schande. Deze ploeg kan goed voetballen, maar houdt het nog niet lang genoeg vol. Drommel zoals altijd top. Cerny blijft me ook verbazen!

25 september 2020 om 23:10

Vooral Danilo echt goed hoor. Cerny speelt mij toch nog teveel voor zichzelf. En inderdaad de VAR alsof hij de goal perse moest afkeuren. Zolang deed hij erover

25 september 2020 om 23:14

Als Cerny zo doorgaat, gaan we er veel plezier aan beleven dit seizoen! Ik vond hem tegenvallen in de voorbereiding, maar m.i. vandaag tmotm aan onze kant. Erg balvaardig en goed overzicht.

26 september 2020 om 09:49

De potentie was er bij Ajax ook al, ik hoop voor jullie dat het in het rustige Oosten wel helemaal uitkomt. Succes met de handhaving, Cerny heeft zeker kwaliteiten!

26 september 2020 om 11:03

Rustig Haha ... Bij Twente is het nooit rustig en hier heb je er tegenwoordig flink wat druk op staan, deels door de situatie, maar ook bij ons zijn ze zeer kritisch geworden sinds dat ene kampioenschap en degradatie. De mentaliteit is hier misschien wat anders, maar het is profvoetbal, ongeacht de club mag er dan ook wat verwacht worden.

En nu werken aan conditie,achterstand wegwerken de komende weken.gelukkig kan dit voorlopig worden gecompenseerd door het gewijzigde wissel beleid.

26 september 2020 om 11:21

Het probleem is wel dat die wissels vooralsnog wel heel erg weinig toevoegen. Het enigste wat ze eigenlijk compenseren is conditie en/of fysieke gesteldheid, maar vooralsnog valt alleen Zerrouki functioneel in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
Julio PleguezueloVerdediger181
DaniloAanvaller1811
Q. MenigAanvaller166
D. RotsAanvaller20
D. DumićVerdediger91
T. EbuehiVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

19 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 19 0 1 0
2019/2020 FC Groningen 26 0 0 0
2018/2019 FC Groningen 36 0 1 0
2017/2018 FC Groningen 34 0 1 0
2016/2017 FC Groningen 36 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Vitesse evenaart recordreeks en hoopt op puntenverlies van Ajax

Vitesse heeft zaterdag de vierde Eredivisie-zege op rij geboekt. In eigen huis was de ploeg van Thomas Letsch met 1-0 te sterk voor FC Groningen, waardoor de Arnhemmers op de ranglijst...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 januari
Joaquin Fernández verlaat sc Heerenveen wellicht op korte termijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren