Mark Rutte hekelt gedrag Willem II-fans: ‘Buitengewoon onverstandig’

Vrijdag, 25 september 2020 om

Mark Rutte is absoluut niet blij met het gedrag van honderden fans van Willem II donderdagavond. Veel supporters kwamen bijeen rond het stadion van de Tilburgers rondom de wedstrijd tegen Rangers FC in de voorronde van de Europa League en hielden zich niet aan de coronaregels. "Wat er is gebeurd, is buitengewoon onverstandig", laat de minister-president vrijdag weten op een persconferentie.

Burgemeester Theo Weterings gaf toestemming aan maximaal achthonderd supporters om de wedstrijd samen te kijken op een groot scherm op het Olympiaplein. In de middag stroomde het plein al vol met fans; een uur voor de wedstrijd gooide men met bier, werd er gejuicht en geschreeuwd. Volgens het Brabants Dagblad zijn zes mensen aangehouden nadat in de buurt van het stadion een grote hoeveelheid zwaar, illegaal vuurwerk werd gevonden. In totaal zouden circa duizend supporters bij elkaar zijn geweest. Rutte is relatief mild over de handelswijze van Weterings.

NIEUWE BEELDEN? Grote groep supporters van Willem II Tilburg leeft de coronaregels niet na. Voor het feest is een vergunning. Ondertussen waarschuwt Diederik Gommers voor een lockdown ??

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 24 september 2020

"Dit gaat helemaal niet helpen tegen het virus", aldus Rutte. "Ik denk dat Tilburg goed moet evalueren wat er moet gebeuren, ook met de burgemeester en de gemeenteraad. Maar het blijft nog altijd het gedrag van de mensen dat verdere verspreiding van het virus voorkomt. Want je hoeft niet op zo'n veld op elkaar te klauteren, ook al mag je daar wel de wedstrijd volgen. Ik was blij dat de burgemeester van Tilburg zei: ik zou het niet meer zo doen. Daar leert hij ook van. Maar het gaat uiteindelijk om het gedrag van de mensen."

Rutte zegt dat het stilleggen van de competities in Nederland niet zijn voorkeur geniet. "Doorspelen is op zichzelf verantwoord als je je aan de afspraken houdt. Houd anderhalve meter afstand en houd je mond dicht als er een doelpunt wordt gemaakt. We mogen naar een bepaalde voorstelling kijken in de open lucht die wordt toegestaan door de gemeente. Dan is het nog steeds uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we ons aan de afspraken houden."

Inmiddels heeft ook Willem II gereageerd op de commotie. Vrijdag heeft de club de situatie besproken met de gemeente Tilburg. "Wij vinden dat de gemeente de juiste afweging heeft gemaakt om onze supporters op één plek samen te laten komen en te faciliteren", laat algemeen directeur Martin van Geel weten op de clubsite. "Daarmee wordt voorkomen dat Willem II-supporters zich ongecontroleerd door de binnenstad en daarbuiten gaan begeven. Want dat al onze supporters na vijftien jaar weer een Europese thuiswedstrijd voor de buis zouden gaan bekijken, is een utopie."

"Zo'n wedstrijd willen ze samen beleven en dat vinden wij heel logisch. Daarentegen betreuren wij dat op het plein de corona-richtlijnen niet opgevolgd zijn. Ieder individu moet zijn of haar verantwoordelijkheid daarin nemen. Bij onze eerste competitiewedstrijd (afgelopen zondag tegen Heracles Almelo, red.) waren bijna vierduizend supporters aanwezig. Dat is uitstekend verlopen, mede doordat we weten welke personen in ons stadion aanwezig zijn en daar dus controle over hebben. Het veilig, verantwoord en gelijkmatig voller krijgen van voetbalstadions is in onze ogen de beste oplossing voor het voorkomen van dergelijke escalaties", concludeert Van Geel.


Poll

Ben jij het eens met Mark Rutte?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

180 reacties (laatste reactie door constant kante)

Tsja, denk dat vrijwel iedereen het gedrag wel hekelt. Behalve degene die het gevaar ontkennen natuurlijk.

25 september 2020 om 16:45

Dat is ook het hele punt denk ik. We moeten nou eenmaal accepteren dat het ene deel er heel anders tegenaan kijkt dan het andere deel. Dat komt omdat ieder mens verschillend is maar ook omdat de regering er een bende van maakt. Op een gegeven moment verlies je geloofwaardigheid en helemaal als het te lang duurt. Het is ook naïef om te denken dat iedereen zich aan de regels houdt wanneer die gemaakt worden. Dat gaat gewoon nooit lukken met zoveel mensen die allemaal anders denken. Je kan je er druk om maken maar je hebt er toch geen invloed op. Het is onmogelijk om goede keuzes te maken omdat er altijd een heel groot gedeelte benadeeld zal worden.

25 september 2020 om 16:49

Het is heel makkelijk om de juiste keuze te maken: je aan de regels houden. Wat je ook van het beleid vindt. Luister naar de experts. Niet alleen voor jezelf, maar ook (vooral) voor de mensen om je heen.

25 september 2020 om 16:51

@elmatador, daarom is het ook zo onnozel dat er allerlei laatste waarschuwingen worden gegeven. Mensen vandaag de dag houden zich ofwel aan de regels omdat ze het gevaar erkennen of lappen ze aan de laars omdat ze er niet in geloven. Er zit weinig grijs tussen dat zwart-wit. Al die waarschuwingen, zoals die van Aboutaleb, hebben geen zin.

25 september 2020 om 16:55

@Makallele, is dat de juiste keuze? Of is het de juiste keuze om te luisteren naar 2500 zorg medewerkers waaronder virologen die aangeven dat het virus buiten niet besmettelijk is en de 1,5 meter geen enkele wetenschappelijke onderbouwing heeft?

25 september 2020 om 16:55

Jammer genoeg hebben de experts de ervaring ook niet en doen ze alles op basis van voorzichtigheid. Gelukkig leven we in een vrij land en mag iedereen zijn eigen keuzes maken.de regering heeft een dik half jaar de tijd gehad policy te ontwikkelen, een duidelijke tijdslijn te schetsen voor de nabije toekomst, plannen kenbaar te maken aan het volk en te investeren in de zorg door meer IC plaatsen beschikbaar te maken, apparatuur aan te schaffen etc.ze komen met helemaal niets en dat is in en in triest. Door het lage sterftecijfer, de afzwakking van het virus door de hogere weerstand die we opbouwen en het gezond verstand dat velen hebben, maken ze gelukkig eigen beslissingen en hoeven we niet naar Rutte zijn onzin te luisteren.

25 september 2020 om 16:58

@piranha daarom dat er opnieuw drie keer meer mensen op de IC liggen op een week tijd zeker?

25 september 2020 om 17:02

Ik wil graag aan de regels houden en dat doe ik ook, maar dan moeten de regels wel onderbouwd zijn en als 1,5 meter geen wetenschappelijke onderbouwing heeft, buitenlucht geen wetenschappelijke onderbouwing heeft etc is het logisch dat ik kritiek heb, er zou nu continu gemeten moeten worden en dat gebeurt niet. Elke persconferentie hoor je, het is in een kroeg gebeurt, feestje thuis etc. maar aerosolen wordt ontkent, het spreekt elkaar continu tegen. Covid-19 heeft vliegangsten want daar mogen we op elkaar gepropt zitten, maar buiten op groot scherm voetbal kijken ho maar. Besef eens heel goed dat je elkaar aanraakt in vliegtuigen en dat virussen daar levendig zijn. We hebben een avondklok, terwijl alle grote binnensteden prop en prop vol zijn iedere dag. Ik mag een prostituee knuffelen die 50 mannen knuffelt, maar ik mag mijn moeder niet knuffelen. En als er nog maar 1 dorpsgek zegt prostituees zijn in economisch belang dan weet ik het ook niet meer. Want horeca heeft ook geen belang en daar zitten toch echt veel en veel meer mensen. Maatregelen zorgen overigens voor gigantische kindermishandelingen die niet meer zichtbaar zijn, kindermisbruik die minder makkelijk escaleren, huishoudelijk geweld dat toeneemt.

25 september 2020 om 17:03

@makallele je ziet het alweer aan de reacties. Zo simpel is het dus niet. Niet iedereen kan en wil zich aan de regels houden. Dat is gewoon normaal van de mensheid. Of het goed of slecht is mag je zelf invullen maar onmogelijk dat alle mensen zich eraan houden. Bovendien de experts verschillen ook van mening wat logisch is aangezien het een nieuwe situatie is. Maar dat maakt het wel ongeloofwaardiger. Helemaal als andere studies rond de wereld ook tegenstrijdig zijn met de “experts”.

25 september 2020 om 17:04

@D-Bergkamp, die 2500 “zorgmedewerkers” zijn ook discutabel hoor. Er zitten ook gewoon psychiaters, internisten en dermatologen tussen. En laat ik de mening van een immunoloog of viroloog toch hoger inschatten.

25 september 2020 om 17:06

Lierse1997 het aantal ic bedden is dicht gesaneerd door onze regering. De bedden in Maastricht en Ahoy zijn niet gebruikt en zelfs al weggehaald. Ook bij de griepgolven in 2016 en 2018 waren de Ic's overbezet. Wij verdampen miljarden aan Griekenland en Italie, maar lopen overal op achter, wij zijn een van de rijkste landen ter wereld. Per inwoner betalen wij het meest aan de EU, maar wij hebben 3 dagen nodig om te testen, Duitsers 10 minuten om maar een voorbeeld te noemen. Nederland is op gebied van Corona de zwakste deelnemer. Heeft niks op orde. Het is een verademing om naar de duitse Rivm te luisteren en het is bijna om te huilen om naar van Dissel te luisteren.

25 september 2020 om 17:06

@Lierse1997, desondanks is het mortaliteit cijfer slechts 0,2 wat in vergelijking met de griep (0,16) geen bijzondere ziekte. Zeker niet als je bedenkt dat het behandeld word als Ebola die 6 op de 10 mensen dood in Afrika. Dat zijn natuurlijk geen vergelijkingen. Het aantal mensen op de IC stijgt inderdaad explosief op het moment. Van degene die er liggen hebben 73 procent! Onderliggend lijden waardoor ze ook op de IC zouden kunnen liggen. Probeer ook eens de artsen, virologen, wetenschappers te volgen die een tegen geluid geven aan het kabinet. Je zult verbaasd zijn kan ik vertellen met wat er allemaal maar gezegd en geschreven word.

25 september 2020 om 17:07

Allemaal leuk en aardig, maar zolang die 2500 zorgmedewerkers de regels niet maken en andere experts wel, heb je je daaraan maar te houden. Niemand heeft de absolute wijsheid in pacht over dit relatief nieuwe virus, maar er is genoeg onderbouwing voor de regels.

25 september 2020 om 17:07

@Lierse, er zitten gelukkig voldoende virologen in dezelfde groep die het ondertekent hebben.

25 september 2020 om 17:09

@Makallele, het punt is dat er juist niet voldoende onderbouwing is voor de regels. Het is wetenschappelijk nergens, en lees dan ook nog eens: nergens bewezen dat het werkt. Het is een vermoeden. Er is geen enkel onderzoek ter wereld die aantoont dat social distancing bij draagt aan het tegen houden van de verspreiding van het virus.

25 september 2020 om 17:09

@lierse er zitten dus ook immunogen en virologen tussen. Artsen die compleet genegeerd worden. Dat is precies het probleem. Er is geen complotdenker die zegt die mensen hebben 100% gelijk, nouja zijn vast wel paar complotdenkers. Maar de over grote deel roept gewoon op tot onderzoek. Kan jij het mij kwalijk nemen dat ik letterlijk elke stap die we nemen onderzocht wil nemen om mijn vrijheid in te leveren? Zelfs de baas van IC zei bij Jinek dat virologen het totaal niet met elkaar eens zijn, ze hebben dus geen flauw benul. Ik moet maar de komende 30 jaar gaan betalen voor een misschien? Sorry maar in maart ging ik met je mee, nu wil ik antwoorden.

25 september 2020 om 17:13

Eens met Bergkamp, mensen hebben niet door dat het debat geeneens gevoerd wordt. Zoek anders maar even Baudet over de Immoraliteitscijfer op. Deze had rutte geeneens bij de hand. De reactie, zuchten weglachen. Inhoudelijk geen antwoord. Ook niet op Haga over de betrouwbaarheid van PCR test, terwijl van Dissel het erkent en t letterlijk op de site van de Rivm staat, zegt Rutte dat het wel mee valt allemaal. We hebben deze week nog een false positive gezien bij Vitesse. Dat covid weer stijgt dat is vervelend, maar we moeten na een half jaar gewoon data hebben, dan kan je ook gericht maatregelen nemen, ipv de wereld op pauze zetten en jongeren hier de komende 30 jaar voor laten boeten.

25 september 2020 om 17:14

Ja maar het zijn dus absoluut geen 2500 virologen en immunologen (wat wel vaak wordt gesuggereerd). Wat dus nog steeds een minderheid is. Natuurlijk moet je naar andere stemmen luisteren en dat wordt dan ook echt wel gedaan. Ik neem een brandbrief die gaat over het feit dat verspreiding in de buitenlucht niet gebeurt en aerosolen gewoon niet zo serieus als veel van de handtekeningen daaronder totaal niet van virologen en immunologen zijn.

25 september 2020 om 17:18

D-Bergkamp: oke, als dat zo zou zijn, waarom dan niet voorzichtigheid in acht nemen? Juist omdat er nog zoveel onbekend is én omdat dat nu de regels zijn. Vrij land betekent niet dat je alles zelf maar mag bepalen

25 september 2020 om 17:19

@Lierse er zitten genoeg onafhankelijke virologen tussen. Tevens heeft Van Dissel recent eindelijk toegegeven dat de PCR test die nu gebruikt wordt geen klinische besmetting is en dus een onbetrouwbare test is. Daarnaast kan Rutte nu wel weer lopen klagen over dat we zo de virus niet kunnen bestrijden. Spreekt zich wel heel erg tegen aangezien de vorige keer er nog werd vertelt dat er in de buitenlucht een besmetting zo goed als onmogelijk is.

25 september 2020 om 17:20

@Lierse, Rutte gaat ook niet ten rade bij 2500 virologen. Het gaat erom dat Rutte op basis van zijn informatie reglementen stelt. Terwijl er voldoende tegen argumenten zijn van gekwalificeerde mensen die genegeerd worden. Het is een scenario waar in niemand weet of hij gelijk heeft. Het gaat om de discussie tussen beiden kanten die moet leiden tot het beste beleid. En die discussie word op het moment niet gevoerd. De reden dat 2.500 zorg medewerkers die brief ondertekenen is omdat deze nu eindelijk in de 2e kamer terecht is gekomen en er daardoor eindelijk een discussie gevoerd kan gaan worden. Welke van de twee kanten er gelijk heeft zal me mijn reet roesten. En als blijkt dat de maatregelen nu ook daadwerkelijk de oplossing zijn dan is dat zo. Het enige probleem is dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is voor de huidige maatregelen en dat er juist ook heel veel tegen argumenten zijn. Dom zijn is een keuze, als een schaapje volgen ook, het is niet dat de wetenschappers tegen de huidige maatregelen onzin verkondigen. Die beredeneren ook vanuit solide argumenten.

25 september 2020 om 17:21

@D-BergkampGeloof je ook in aliens en dat de aarde plat is? Er zijn genoeg onderzoeken namelijk.

25 september 2020 om 17:23

@Makallele, een vrij land betekent dat je onderbouwt kritisch mag zijn wanneer iets je opgelegd word. Wanneer iemand zegt dat je 1,5 meter afstand moet houden, alleen niet kan uitleggen waarom dat zo is, mag je daar dan vragen over stellen? Wanneer vooraanstaande virologen, infectiologen en immunologen tezamen aangeven dat er in de buitenlucht praktisch geen besmettingen mogelijk zijn. Waarom mogen ze die onderzoeken/gedachte gangen dan niet delen in de discussie? Een vrij land betekent dat je mag betwijfelen of vrijheidsbeperkende regels terecht zijn. En als die niet uitgelegd kunnen worden mag je daarover kritisch zijn.

25 september 2020 om 17:24

Ja mensen die willen dat er een wetenschappelijke consensus is weten gewoon niet wat wetenschap inhoudt. Vanaf het moment dat er een volledige consensus is over een onderwerp dan is het oftewel een echt heel fundamentele wetmatigheid of gewoon niet echt. Dus reken maar niet op een volledige consensus over Corona. Er gaan altijd geluiden van twee kanten zijn en wees maar zeker dat er op wetenschappelijk gebied heel veel discussie en onderzoek is waar wel degelijk naar tegengeluiden geluisterd wordt. En de virologen die het beleid uitstippelen doen dat niet op hun eentje. Dat zijn vooraanstaande mensen in hun vakgebied met jarenlange ervaring en enorm veel contacten. Zo een brandbrief is leuk maar als ik even keek naar wie het allemaal ondertekende (op de site opendebat.info) staan er 81 mensen opgelijst) stond er maar liefst 1 immunoloog tussen en geen viroloog (ik kan altijd naast iemand gekeken hebben). Dergelijke dingen doen me er dan nog harder over twijfelen.

25 september 2020 om 17:26

@Evangelista, allereerst, als je een inhoudelijke discussie wilt voeren wil je de onzin thuis houden? De onderzoeken die jij benoemt zijn nog geen enkele keer door het kabinet of RIVM naar buiten gebracht of getoond.

25 september 2020 om 17:29

Bergkamp: je mag vragen stellen en discussie is goed, maar in de tussentijd hebben inwoners van een land zich wel aan de regels te houden. En waarom risico nemen als de gevolgen van grote biieenkomsten onbekend zijn. Bij twijfel niet inhalen.

25 september 2020 om 17:30

De mensen die de brandbrief hebben ondertekend hebben een officiële waarschuwing gekregen en zijn niet uitgenodigd, dat noem ik niet echt open staan voor oplossingen

25 september 2020 om 17:32

@Lierse, vind je zelf dat de overheid transparant is? Geven ze onderbouwende onderzoeken aan die hun maatregelen onderbouwen? Geven ze wetenschappelijke statistieken, kans berekeningen of welke cijfers dan ook die hun maatregelen onderbouwen? Zijn we als bevolking ook maar eenmalig uitgelegd op basis van wat de maatregelen zijn gebaseerd? Let wel, ik zeg nergens dat ze niet goed zitten, dat kan zomaar zijn. Hetgeen dat niet goed is het gebrek aan transparantie. Dat laat ruimte voor terechte speculatie, terechte kritische vragen (welke onbeantwoord blijven), en een logische tegen beweging die andere meningen, argumenten en vragen presenteren.

25 september 2020 om 17:35

Natuurlijk heb je de maatregelen te houden mits ze gegrond zijn. Dat is toch logisch? Als iets ongegrond is en het heeft daardoor een veel grotere schade treft op jou als samenleving, dan moet je daar tegen in gaan. Als blijkt dat vrijwel alles binnen gebeurt, moeten alle regels buiten worden opgeheven. En dient er binnen grotere maatregelen te zijn zoals sluiten van universiteiten, kappers etc. De Horeca wordt gestraft voor zaken waar op hun terras helemaal geen medische onderbouwing is, maar de kapper mag zonder bescherming haar werk doen. Als jij letterlijk alles wat wel en niet mag tegenover elkaar zet met de wetenschap dat ze elke persconferentie naar binnen wijzen, dan besef je dat er geen zak van klopt.

25 september 2020 om 17:35

@Makallele, of het verstandig is om als grote groep bij elkaar te komen dat weet niemand. Als Rutte eens met een statistisch, cijfermatig of welke vorm van onderzoek of statistiek eens kan onderbouwen waarom het niet goed zou zijn. Dan zou er geen ruimte zijn voor twijfel. Het gebrek aan een duidelijke onderbouwde uitleg is hetgeen waardoor mensen niet luisteren. Want we mogen wel naar de hoeren maar niet iemand een hand geven. We mogen wel met 300 man in een vliegtuig naar Curaçao gepropt zitten. Maar niet met 50+ personen in een supermarkt. Zie je het gebrek aan logica die de twijfel veroorzaakt?

25 september 2020 om 17:37

Kun je allemaal opzoeken als je wilt hoor. Trouwens ook een heel slecht idee om mensen die er niets van kennen papers vol vakjargon te laten lezen (al kan het dus wel), want als iemand iets niet snapt geeft die er automatisch een eigen interpretatie aan. Maar stuur eens een mailtje naar het RIVM met de vraag wat papers door te sturen waar zij zich op baseren. Want je doet het wel heel simplistisch af met “geven ze onderbouwde onderzoeken”. Alsof ze hun meningen maar op een onderzoek of 50 baseren. En zoals gezegd, die onderzoeken zijn voor leken zoals ons gewoon Chinees.

25 september 2020 om 17:43

@Lierse, moeten we de onderzoeken zelf opzoeken of is een overheid verplicht ons informatie te geven op basis waarvan ze maatregelen nemen en onze vrijheden inperken? Of moeten eerst de maatregelen en dan mag daarna een tegen geluid komen? En als er dan een tegen geluid komt, word er dan naar geluisterd? (Het antwoord is nee, degene die de brandbrief ondertekenden kregen een officiële waarschuwing) kan je dat uitleggen ?

25 september 2020 om 17:43

Natuurlijk hebben wij er minder kaas van gegeven dan een viroloog. Maar als Gommers zelf al zegt dat bij de mensen die er over gaan ongelooflijk veel discussie en onduidelijkheid is, is het toch logisch dat de burger gaat twijfelen. Als Rutte een motie afwijst over aerosolen (waar ik echt in geloof als je ziet waar vrijwel all brandharen los zijn gegaan) dan is het toch logisch dat wij zeggen jongens wat is dit nou? Ik ben er stellig van overtuigd dat als wij het leven verplaatsen naar buiten toe, dat besmettingen direct naar beneden kelderen en dit kan gewoon he, besef dat. Winkels kunnen met bestellen en ophalen werken en balies buiten plaatsen, treinen kunnen alle ramen gewoon openzetten en disco's kunnen we naar buiten verplaatsen, ook als het heel erg koud is.

25 september 2020 om 17:48

Volgens mij spreken de cijfers van het aantal besmettingen/doden voor de maatregelingen en erna genoeg. Sinds het versoepeld is lopen de aantallen weer op. Omdat jij het niet snapt is het niet gelijk onzin.

25 september 2020 om 17:49

Nu als je geen vertrouwen wilt hebben in de Nederlandse top van de top in hun vakgebied zou ik toch verwachten dat je er zelf heel veel van kent of heel veel onderzoek hebt gedaan. En op je tweede vraag, heb ik een wedervraag. Waarom kregen ze een officiële waarschuwing en van wie?

25 september 2020 om 17:52

@Groninger; het is inherent aan de wetenschap dat er een onderlinge discussie is. Ik zou me meer zorgen maken als er geen discussie over was.

25 september 2020 om 17:56

Dit is niet waar jrdnk, want de versoepelingen zijn er al sinds 1 juni. Pas nu het minder lekker weer is geweest en we meer binnen zitten stijgen ze enorm. Toeval? nee precies wat we steeds zeggen, het spelletje speelt zich binnen af, laat ons buiten vrij.

25 september 2020 om 18:06

Klopt Lierse. Alleen sommige dingen heb ik niet het idee dat je hoog geleerd voor moet zijn. Virussen kennen we al honderden jaren. GGD Groningen heeft in 2010 al gemeld dat onze gebouwen te slecht geventileerd zijn voor een gewone griep, laat staan voor een sterkere virus als Rhino en Sars. Ik vind Rivm gewoon schuldig aan dood als aersolen straks erkent zijn, hoe kan je het niet erkennen? Hele zomer amper besmettingen en alle besmettingen waren binnen (goes, Dokkum etc) Nu hebben we 2 weken geleden kut weer gehad en stijgt ineens de besmettingen, logisch we zijn vaker binnen. Wetenschap is niks meer dan een grote theorie waarin jij alle scenarios uitsluit om tot je eind scenario komt. In deze scenario gaat het dus om waar raak je besmet en welke afstanden zijn daar voor nodig. We hebben een zomer gehad, zonder problemen, je kan dus concluderen dat buiten geen tot weinig effect heeft op covid-19 (jij weet ook dat de regels niet zijn aangehouden in de zomer) Vervolgens ga je dan uitzoeken geldt dat voor alles buiten of zou bijv. in een voetbalstadion het wel mis kunnen gaan. Dit zou je bijv. gewoon meten door steeds meer bezoekers toe te laten en uit bron en contact onderzoek te analyseren wat er gebeurt. Dit geldt ook voor binnen, als ik nu mijn opa bezoek, moet ik 1,5 meter aanhouden, aerosolen hebben een veel groter bereik. Een wetenschapper zou mij moeten vertellen of 1,5 meter verstandig is of toch niet. We hebben kunnen zien in de verpleeghuizen dat dit niet het geval is geweest. Alleen in onze huidige wetenschap wordt niet gestreept er blijft overal maar de misschien op staan en dan zal je er nooit uitkomen, want misschien zullen we na de vaccin nog steeds ziek kunnen worden. Misschien is het meest dodelijke woord dat er is

25 september 2020 om 18:35

Nu zoals gezegd heb ik niet de theoretische opleiding gevolgd om op dergelijke vragen te antwoorden maar het lijkt me echt wel een reden te hebben waarom dergelijke dingen nodig zijn. Al is het me ook wel opgevallen dat in Nederland de nadruk veel meer ligt op 1,5 m dan in België bijvoorbeeld.

25 september 2020 om 18:45

Ja maar dat is toch al enorm gek, elk land doet wat anders, waardoor je snel het gevoel hebt dat het blufpokeren is. Ik kan mij niet voorstellen dat er nog iemand geloofd in grote gevaar buiten. Anders heb je echt de gehele zomer onder een steen gelegen. Plus de vieze trucjes van Rivm zoals de gemeente kaart per 100.000 te doen. Ik kom uit het hoge land. Wij hebben 50.000 inwoners. Als wij 14 besmettingen hebben, zitten wij in dezelfde categorie als Amsterdam met honderd besmettingen. Wij zijn zowat het gevaarlijkste plek van Nederland aan het worden met amper besmettingen. Kan ik je ook nog eens vertellen dat mijn gemeente zowat de meeste dorpen heeft en een gigantisch oppervlakte waar 50% oppervlakte gewoon boeren opslag plaatsen zijn.. Dat iemand op 30km van mij besmet is, is voor mij omgeving redelijk relevant. Kom geeneens in de buurt.

25 september 2020 om 18:50

Mediacampagne om covid-19 kost 66 miljoen euro. Voor 66 miljoen euro zijn er vast ook wel wat bedden te regelen en zijn er zelfs ongetwijfeld genoeg artsen die extra willen inzetten voor wat meer centjes. Misschien zelfs wel wat mensen die vervroegd met pensioen zijn gegaan. Is toch wel wat centjes.

25 september 2020 om 19:17

Groninger Hopp, hier hetzelfde verhaal, er schijnen in mijn gemeente ook een paar Corona te hebben en zoals de verleden keer hoor en zie ik nooit in welk dorp het precies is. Het kan bij mij in het dorp zijn of misschien wel ergens 24km verderop. Wat overigens ook verwarrend is dat de kaart en de recentelijke virologie uitslagen (waar de wekelijkse updates staan met uitslagen uit het lab) nogal een verschillend beeld laten zien. Wanneer ik deze download zie ik dat de uitslagen van 11 laboratoria 1 corona patiënt melden.

25 september 2020 om 19:44

Wie zijn de experts volgens jou dan? Van dissel? Hahahaha. 2500 artsen en medische experts hebben een brandbrief neergelegd in de tweede kamer. Dat zijn voor mij experts.

25 september 2020 om 20:04

@Lierse1997, niemand hoeft een opleiding gevolgd te hebben om kritisch vragen te mogen stellen. En die kritische vragen mogen beantwoord worden. In Frankrijk geld een meter afstand, in Zweden geld niets etc. Mag je dan vragen wie en waarom de 1,5 meter regel verzonnen is? Dat is toch een logische vraag? Of doen we maar gewoon wat en helpen we de economie niet vooruit?

26 september 2020 om 11:37

@jrndk15 onzin de dodenpercentage staat op 0,2 procent tegenover de 0,16 van een normale griepseizoen. Er zijn dus veel minder dode gevallen met corona 6800 en 8500 bij een griepseizoen. Alle zogenaamde "besmettingen" die op dit moment geconstateerd worden, komt omdat er 4x zoveel getest wordt. Tevens zijn het geen klinische besmettingen omdat een PCR test dit niet aantoont en een zeer onbetrouwbare test is. Zou zeggen verdiep je wat meer in de realiteit voordat je maar alles klakkeloos overneemt wat er in de media wordt geroepen. Alle cijfers vind je gewoon terug op internet.

26 september 2020 om 14:13

@Groninger Hopp, het coronavirus is echt wel erger dan griepgolf in 2018 en 2016 hoor. Dit is duidelijk te zien in het stertftecijfer van CBS.

26 september 2020 om 15:20

Nagenoeg álle beweringen die Groninger Hop hier de afgelopen dagen heeft losgelaten ontberen data om die beweringen echt goed te kunnen staven (en belangrijker nog, een degelijk wetenschappelijk kader te kunnen dragen). Teksten als 'ja maar die BLM protesten op de Dam daar zijn geen besmettingen ontstaan, .... en dús: .......(vul maar lukraak wat in)' tieren welig. Maar die slaan echt totaal nergens op. Het is van het niveau 'wat roken is slecht voor je gezondheid? Mijn oma is 96 geworden, die rookte drie pakjes per dag! Niks slechts aan!'. Probeer dan maar eens daar iets tegen aan te voeren. Zinloos. Wetenschap is een excercitie waarbij je zegt: ik weet iets niet (A) en ga op zoek naar iets wat ik te weten kan komen en ontdekken (b). De weg die je van a naar b aflegt, dát is wetenschap. Daarin komen zowel de factoren aan de orde die je naar B leiden maar ook die je van B afleiden. Maar wat Groninger Hop, en de Corona gekkis, vooral doen is: 'het is dus B' om vervolgens naar bewijs te zoeken dat hun stelling dat B juist is onderschrijft. Met weglating en negering van alles dat haaks staat op de stelling 'het is B'. Dat is dus geen wetenschap. Dat is het zoeken naar het eigen gelijk. En de fase dat we dat wel leuk en schattig vonden, zoals met flat earthers (omdat die in wezen niemand kwaad doen en geen schade aanrichten), is in het kader van Corona wel voorbij. Want nu overal roepen dat Corona niet meer is dan een griepje, terwijl het een gegeven is dat een griepje geen longembolie of ernstige langdurige schade veroorzaakt, en Covid-19 wél, is gewoon onverantwoordelijk, ondoordacht en gevaarlijk!

Ja je kan deze man niet meer dan zijn gelijk geven, eigenlijk verpest je het gewoon voor de hele Nederlandse bevolking. Hoe langer je je niet aan die regels houdt, hoe langer wij als bevolking moeten kampen met deze maatregelen

Ik verwacht niet dat we de profcompetitie nog eens gaan stilleggen nu de spelers en staf regelmatig getest kunnen worden. Ik ben wel benieuwd waar men de grens legt voor de supporters. Dat men in de stadions zich niet aan de regels houdt is al een minpunt. De besmettingen lijken niet in de stadions te gebeuren maar hoe verantwoord is het om in bijvoorbeeld Amsterdam dik 10.000 mensen onnodig het openbaar vervoer in te sturen als de besmettingen nog verder oplopen.

Na die BLM demonstraties is er ook geen piek geweest van extra besmettingen en/en of ziekenhuisopnamens . Dat mensen toen zo dicht opelkaar hebben gestaan , heeft dus geen invloed gehad op het uitbreiden van het virus. Waarom zou dit nu wel het geval zijn ? Eigenlijk moeten we Halsema bedanken dat ze die demonstratie heeft laten door gaan...

25 september 2020 om 16:45

Als virologen het nog steeds een risico vinden geloof ik hen toch eerder dan 1 voorbeeld hoor.

25 september 2020 om 16:47

Echt he. Iedereen die denkt dat ze het beter weten dan de mensen die er voor gestudeerd hebben. En zelfs die weten niet alles over een nieuw virus. Maar de ontkenner komen met allemaal verzonnen cijfertjes en verzonnen "feiten" om de regering maar de schuld te kunnen geven. Ze zoeken naar alles om maar te kunnen zeggen het valt wel mee.

25 september 2020 om 16:52

Maar niet alle virologen vinden dat een risico, dus dat geeft ook geen duidelijk beeld. Minstens2500 medisch professionals hebben zich al laten horen met die brandbrief waar ook uit blijkt dat dit in de buitenlucht prima kan

25 september 2020 om 16:57

Het probleem met de term “medische professionals” is dat ze niet per definitie iets moeten kennen van virologie. Een tandarts zal ook wel als “medisch professional” gecategoriseerd staan. Dat is hetzelfde als met discussies over bepaalde wetenschappelijk onderwerpen. “Wetenschappers spreken opwarming aarde tegen”, dan moeten dat lang niet altijd mensen zijn die gespecialiseerd zijn in klimaat en de processen errond. Wat ik dus bedoel is dat de mening van virologen en epidemiologen echt zwaarder moet doorwegen dan van de gemiddelde hartspecialist.

25 september 2020 om 17:00

Gegeven, maar je weet dat er ook tientallen virologen getekend hebben bij die brandbrief, samen met longartsen en artsen die op COVID-Afdelingen gewerkt hebben

25 september 2020 om 17:05

Ik heb er speciaal opgelet omdat er zo veel ophef over was. Vooral tegenstanders van de demeostraties haalde aan dat dit gevaarlijk was. Blijft het feit dat er daarna geen piek was , of wel soms. Dit heeft niks te maken met of ik er verstand van hebt , dat is gewoon het nieuws volgen en de cijfers bekijken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een combinatie van faktoren een rol spelen. Maar om te zeggen dat het virus zich alleen uitbreidt omdat mensen te dicht op elkaar bevinden lijkt me niet helemaal waar. Waarom gaat het dan in Zweden redelijk goed , die hadden ook een hele andere aanpak . Het lijkt me goed om ook eens kritisch om je heen te kijken en gewoon het jieuws en de cijfers te bekijken .

25 september 2020 om 17:08

Zeker en vast, maar er zijn ook altijd uitzonderingen. Zo liep er op mijn campus van de KU Leuven lange tijd een master in de sterrenkunde rond die beweerde dat het onmogelijk was dat een raket de atmosfeer kon ontstijgen. En zeker aangezien zowat heel de wereld ongeveer hetzelfde doet qua coronabeleid, durf ik te opteren dat er vrij grote meerderheid van de virologen die aanpak steunt.

25 september 2020 om 17:10

Dat is ook gewoon opportunisme. Ik Zweden gaat het nu goed, maar twee maanden geleden ging die topman nog door het stof en gaf hij toe een foute aanpak te hebben gemaakt. Verder is Zweden een slechte casus om te vergelijken met Nederland. Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen (bijna de helft van Nederland) en toch is het land meer dan 10 keer groter.

25 september 2020 om 17:16

Lierse, je weet het waarschijnlijk niet maar hier in Nederland hebben we bijna 18 miljoen virologen.

25 september 2020 om 17:21

Maar echt, bizar. Soms denk je dat zulke types eens een operatie moeten ondergaan en dat die chirurg dan even roept hey patient vertel me even wat vind jij, waar moet ik in snijden, zeg het maar, snel hier of daar, nou wat zeg je ervan? Ja kom op vertel dan, want dan kan ik je opereren, hup. Man dit gaat nergens over. De balans is echt zoek.

25 september 2020 om 17:27

Ik probeer zelf de waarheid tussen twee kampen te vinden aangezien er steeds meer en meer virologen tegen het beleid optreden. Ik zeg niet dat het ee niet is, of dat het een hoax is. Maar moeten wel kritische vragen gaan stellen of een virus met een mortaliteitsratio die gelijk is aan een normale griep niet wat gevaarlijker word gepraat dan dat het is

25 september 2020 om 17:42

@Doa245, dat is het mooie aan wetenschap. Er is geen universele waarheid (je moet Karl popper en het falsificeren maar eens opzoeken als je het niet kent). Als je niet meteen bekend bent met de wetenschappelijke methode (wat perfect kan natuurlijk) kan het vreemd lijken dat er intern zoveel discussie is tussen virologen. Maar eigenlijk is dat compleet normaal en zelfs inherent aan de wetenschap.

25 september 2020 om 17:48

Zeker. Ik heb zelf een wetenschappelijke achtergrond en weet daarom ook wel te vertellen, dat een grote meerderheid het niet altijd bij het rechte eind heeft. Kijk voor een extreem voorbeeld maar naar de aarde is rond/plat discussie. Door een klein aantal wetenschappers werd gemeld dat de aarde rond was, maar alle andere wetenschappers, overheid en volk bleven volhouden dat hij plat was. Nu zeg ik niet dat die andere virologen 100% gelijk hebben, maar we moeten kritisch zijn (voor beide kanten van het verhaal). Alleen omdat iedereen een mening heeft, zijn de feiten tussen alle verhalen plukken altijd lastig.

25 september 2020 om 17:56

Ja daar begin ik eigenlijk niet aan omdat ik er niet genoeg van ken. Uiteindelijk vertrouw ik op mensen die er wel iets van kennen. Want ik kan wel papers over het onderwerp lezen of iets dergelijks, maar daar snap ik toch niets van. En persoonlijk heb ik er wel vertrouwen in dat de beleidsmakers echt wel kritische noten meenemen in hun beleidskeuzes.

25 september 2020 om 18:13

Ik ben er niet zo blind vertrouwend op moet ik eerlijk toegeven. Als meerdere virologen en artsen zich via andere kanalen moeten uiten omdat ze bij het kabinet, RIVM of bij de publieke omroep niet aan het woord komen verteld dat me dat er niet (voldoende) geluisterd word. Als er bijvoorbeeld word genoemd dat de mortaliteitsratio 0.20 is, terwijl een normale griep 0.16 en de spaanse griep van een aantal jaar terug 1.4, dan begrijp ik niet waar de massahysterie op dit moment op gebaseerd is. Verder is de berichtgeving niet altijd juist. Zo melden werknemers van verschillende ziekenhuizen dat hun covid-afdelingen al 2 maanden leeg staan en meld diezelfde dag de lokale omroep dat alle ziekenhuizen in de regio vol liggen. Nogmaals, de waarheid weet ik nietz maar we moeten niet vergeten kritisch te blijven!

25 september 2020 om 18:37

Nu binnen mijn eigen gebied (geschiedenis) wordt er echt wel geluisterd naar tegengeluiden als ze goed genoeg onderbouwd worden. En ik heb genoeg vertrouwen in de wetenschappelijke methode om te geloven dat dat ook zo is in verband met Corona.

25 september 2020 om 16:45

Mijn hemel blijf vooral zo naief je snapt toch wel dat in de zomer dit soort virussen nogal afhaken of niet? En die mensen droegen zowat allemaal nog mondkapjes.

25 september 2020 om 16:53

dan heb je heel selectief gekeken. Ben er zelf bijgeweest, op 3 verschillende zelfs. Eerste 2 geen mondkapjes en de 3e alleen wat afstand houden

25 september 2020 om 17:15

het kabinet wilde in het begin nog gaan voor groepsimmuniteit, zo iets wat ze in Zweden wel hadden gedaan. Dat jij gelijk zegt dat ik naief ben dat is aan jou , ik kijk om me heen en vraag me af hoe en waarom. Mensen zijn nu vooral gefocust op het virus en vergeten daarbij dat er door die maatregelen andere problemen ontstaan of erger worden. Dan heb ik het niet alleen over het geld , maar ook over huishoudelijk geweld, depressies, eenzaamheid . Het is jammer dat het niet breder getrokken wordt dan alleen dit virus

25 september 2020 om 16:46

Dit is één voorbeeld. Betekent niet dat het bij andere massabijeenkomsten net zo goed gaat. Het is gokken met mensenlevens. Niet zozeer van de mensen die meedoen, dat is hun probleem, maar van degenen met wie ze de komende twee weken in contact komen. Asociaal en onverantwoord

Duidelijk dat de mensen hier meer verstand hebben van voetbal en niet van politieke zaken. Toch is het niet zo moeilijk denk ik. Als je geen geld hebt of teveel uitgeeft moet je bezuinigingen, dat moet ik thuis ook

25 september 2020 om 17:29

geen geld hebt? Nederland is 1 van de rijkste landen in Europa, heeft er een ander land in de wereld geld tekort dan springen wij wel bij

25 september 2020 om 18:04

Geen geld inderdaad ja, je bent de crisis van 2007/2015 toch nog niet vergeten? Er is vier jaar bezuinigd om t land weer op de rit te krijgen. Als dat niet was gedaan had nu niet iedereen geholpen kunnen worden. T gaat maar om een miljard of 90, kleinigheidje

Gemeente van de Kruikjes acteert op hetzelfde niveau als de lachertjes van de kingside. Weer een groot contrast met de mooiste stad van de wereld.

Nee allemaal demonstreren op de dam of bruiloften van kamerleden zelf is wel toegestaan . BLM betogers mochten door blijven gaan maar gaat nu om voetbalsupporters dan zijn dat zoals gewoonlijk de aso’s?

Misschien een goed idee om ook een bepaalde burgemeester in Amsterdam aan te spreken op het moment dat ze het toestond om midden in de eerste grote corona golf toe te staan om met duizenden gekkies op de dam te staan schreeuwen. Uiteraard om haar eigen gedachtengang te promoten. Willem2 speelt eens in de 20 jaar europees voetbal. Of het nou goed is of slecht. Het is menselijk gedrag... De overheid blinkt nou niet bepaald uit tijdens deze Corona tijden. Vind je het gek dat mensen af en toe hun eigen plan trekken.

Het ergste van dit alles vind ik de bereidheid. Niemand is nog ergens toe bereid en dat is wel zorgelijk. Ik lees met een lach en een traan de reacties door. Iedereen is sceptisch, kritisch en tot er geen duidelijk antwoord wordt gegeven lijkt het wel alsof ze moedwillig de regels verbreken, want "waarschijnlijk" is de kans "heel klein" dat je in de buitenlucht iemand besmet. Dus uiteraard doe je dan geen stap meer opzij voor passerende voetgangers, en uiteraard ga je dan naar Tilburg op een grasveld lopen droogneuken met al je dronken vrienden. Over een jaar blijkt misschien dat die anderhalve meter onzin is gebleken. Ik denk dat een aantal leden erg trots op zichzelf zijn dat zij dit al wisten en zich nooit hebben onderworpen aan de overheid of gewoon een saamhorigheidsgevoel. Dat is het probleem. Niet dat de regels wel of niet goed zijn, niet of de experts wel of niet gelijk hebben, gewoon het bereid zijn mee te werken aan iets wat groter is dan jij zelf. Verwacht niet dat dit bericht bij iemand binnen komt, wat leven we in een fantastische tijd!

25 september 2020 om 20:16

@Ikea, als we na 6 maanden nog geen enkel onderzoek hebben die kan aantonen of de 1,5 meter daadwerkelijk bij draagt zegt dat ook iets. Een gevoel van saamhorigheid met alle horeca ondernemers en werknemers. Een gevoel van saamhorigheid van alle reis branche medewerkers. Een gevoel van samenhorigheid van de evenementen industrie die 500.000 mensen raken. Waar is het strijden voor hun rechten en plichten? Waar is het samen staan voor alle mensen die economisch aan de grond raken met iets waar ze hun hele levem keihard voor gewerkt hebben. Waar is de saamhorigheid en bereidheid om in de schoenen van een buurman te gaan staan die zijn baan verliest bij KLM als steward en de komende jaren nergens kan solliciteren? Het gevoel van saamhorigheid met die mensen vergeet je even voor het gemak. En waarom laten we die mensen nu vallen? Omdat er is besloten dat 1,5 meter afstand houden werkt, alleen is dat in 6 maanden nergens ter wereld bewezen. Omdat we geen handen meer schudden, maar wel naar de hoeren kunnen. Dat we onze ouderen laten stikken vanwege verbieden alle bijeenkomsten voor deze mensen. Dat we de komende 20 jaar geen ontwikkelingsgeld naar Afrika kunnen sturen omdat we dat nu gebruiken. Dat we de pension potten leeg trekken van ons eigen pensioen. Waar is die saamhorigheid?

Onvoorstelbaar, dat absolute gebrek aan leiderschap bij de politici .In Amsterdam tijdens die BLM toestand werd het een bende, in de Kuip werd het een bende en nu weer in Tilburg. Waarom ? Omdat de betreffende politici geen impopulaire maatregelen (durven ?) nemen. En dan verwachten ze van een zooi opgeschoten gasten dat die zich voorbeeldig gaan gedragen. Wanneer gaan de Ruttes, Halsema's, Weterings en al die andere politici eens begrijpen dat een groep mensen in dit land gewoon niet zelf de verantwoording op zich neemt en dus steeds weer tot dit walgelijke gedrag zal komen. En omdat dit zo is moet de politiek haar verantwoording nemen en passende maatregelen afkondigen en handhaven. En dat is niet leuk, ook voor mij als voetballiefhebber niet. Maar ik wil wel liever gezond blijven dan nog twee wedstrijden bijwonen en daarna tussen de planken terecht komen.

Rutte is net als Dijkhoff net zo hypocriet, en daarom volstrekt ongeloofwaardig. Wel Grapperhaus mild behandelen en voetbalsupporters (terecht!) niet. Daardoor krijg je steeds meer wantrouwen onder de bevolking. De politiek is zelf debet aan alle oprispingen aan wangedrag. Als je zelf geen eenduidig en streng, begrijpelijk beleid voor iedereen hanteert, krijg je dus dat mensen je niet meer serieus nemen. Al denk ik dat voor dit soort supporters - ook afgelopen zondag - elke regel een regel te veel is. Oftewel: ik lap dit alles lekker aan mijn laars mentaliteit.

Ik schaam me voor het bange gedrag van de meeste Nederlanders. Het is maar een griepje. Iedereen zo bang en schaapachtig "1,5 meter" Waanzin!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder50
G. SağlamMiddenvelder51
M. TrésorMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
R. RuiterKeeper50
V. PavlidisAanvaller53
J. YeboahAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren