Mido grijpt harde uithaal Messi aan om Koeman de oren te wassen

Vrijdag, 25 september 2020 om

Ahmed Hossam, beter bekend onder zijn voetbalnaam Mido, heeft vrijdag via Twitter flink uitgehaald naar Ronald Koeman, de huidige trainer van Barcelona. De uithaal van de voormalig Ajacied volgt kort op een Instagram-bericht van Lionel Messi over de vertrekkende Luis Suárez. Mido vergelijkt de situatie van Suárez met die van hemzelf als speler van Ajax. De oud-spits uit Egypte speelde tussen 2001 en 2003 in Amsterdam en had destijds te maken met Koeman als coach. De samenwerking van toentertijd is turbulent te noemen.

"Ik kijk reikhalzend uit naar de reactie van Koeman op de woorden van Messi omtrent het afscheid van Suárez bij Barcelona", zo schrijft Mido vrijdag in een Twitter-bericht. "Koeman eiste destijds dat ik zou vertrekken bij Ajax nadat ik publiekelijk mijn mening had gegeven over het elftal, terwijl ik toen pas achttien jaar oud was! Ik wil mijzelf helemaal niet vergelijken met Messi, maar het is zeker wel interessant te noemen." Mido schreef dit verhaal in het Engels, maar er verscheen ook een bericht in het Arababisch. In die tweet sloot hij met een veelzeggende zin af: "De gebeurtenissen van vandaag bewijzen voor mij een hoop, dingen waarvan ik had gehoopt dat ze al eerder naar boven waren gekomen."

Messi gaf vrijdag via Instagram zijn mening over het vertrek van Suárez richting Atlético Madrid. "Het zal gek zijn om je in een ander shirt te zien. Het zal nog gekker zijn om tegen je te gaan strijden. Je verdient het om te vertrekken zoals je bent: als een van de belangrijkste spelers uit de clubgeschiedenis. Je hebt geweldige dingen neergezet, als individu en als onderdeel van het team. Je verdient het niet om op deze manier eruit getrapt te worden door de club. Maar de waarheid is dat niets mij meer verrast op dit moment. Ik wens je het allerbeste toe. Ik hou enorm veel van je. Ik zie je snel, vriend."

Suárez, die zes seizoenen in het Camp Nou doorbracht, gaf donderdag tijdens zijn afscheid bij Barcelona al zijn duidelijke mening over de recente gebeurtenissen bij de Catalaanse grootmacht. "Er zijn veel dingen verzonnen in de media, er is veel gelekt naar de pers. Er kwamen veel verhalen voorbij die mij kwaad maakten. De club heeft veranderingen doorgevoerd en de coach rekende niet meer op mij. Ik had het belletje van Ronald Koeman al verwacht, want ik was gewaarschuwd door alle verhalen. Dit soort dingen moet je accepteren in de voetballerij", aldus de bij Barcelona vertrokken Suárez.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door mkvali)

Koeman is duidelijk geen peoples manager en dat kan hem wel eens zuur opbreken. De tijd dat trainers zich alles konden permitteren zijn voorbij. Dat is ook een kwaliteit die je als top trainer moet hebben.

25 september 2020 om 15:25

Dit is een besluit van de club geweest en waarom mido Koeman nu aanvalt is niet te begrijpen. Waar bemoeit mido zich mee. Die leest ook gewoon de verhaaltjes en gaat daar op af. Hoe dom ben je dan

25 september 2020 om 15:50

hij valt hem niet aan , hij zegt dat hij nieuwsgierig is over hoe Koeman zich gaat gedragen na messi zijn tweet, bij hem destijds moest hij vertrekken en nu vraagt hij zich af wat Koeman over dit gaat zeggen of doen , Mido was destijds 18 dergelijk zaken vergeet je nooit op die leeftijd dus zijn vraag is een rationele vraag

25 september 2020 om 16:41

Lijkt me geen echte vraag. Dit is een steek onder water van iemand die nog steeds gefrustreerd is dat ie op zijn 18de op zijn nummer is gezet

25 september 2020 om 15:30

denk je nou echt dat Koeman geen opdracht van de club heeft gekregen? Ik ben geen fan van Koeman (zeer zeker niet) maar dit komt toch niet uit zijn koker?

25 september 2020 om 15:55

Koeman heeft niets te zeggen, hij heeft getekend en hij is in Bartomeu zijn val getrapt nu is het kwestie van ja knikken tegen van alles en nog wat om gezichtsverlies te vermijden. Koeman dacht dat hij een nieuw spits, middenvelder , centrale verdediger en rechtsbak mag kopen maar het is Bartomeu die keer op keer alles bepaalt zonder inspraak van de coach en het feit dat de heer Planes technisch directeur is wilt zeggen er is totaal geen visie of plan. Had met Knvb moeten blijven Bartomeu misbruikt zijn TD en coaches in zijn oorlog met Messi die hij nooit niet gaat winnen want binnen enkele weken wordt hij eruit geknikkerd

25 september 2020 om 22:07

Allemaal leuk en aardig maar Koeman is gewoon akkoord gegaan met deze beslissingen. Niet doen alsof Koeman onschuldig is en alles van Bartomeu komt. Koeman heeft hier zijn steentje aan bijgedragen. Hopelijk wordt Ronald na 5 weken op straat gezet

25 september 2020 om 15:33

Door durven selecteren is ook een kwaliteit. Als pep toentertijd alle volgevreten vedetten te vriend wilde houden was Barca wellicht nooit zo succesvol geweest die tijd.

25 september 2020 om 15:56

doorselecteren doe je met een bugdet , visie en plan en niet om je oorlogje uit te vechten met Messi achter de rug van TD en Koeman

25 september 2020 om 16:43

Dit is stap 1 van de visie: een aantal vedetten eruit en daardoor anderen een kans geven. Coutinho is terug en talenten komen op. Als er straks weer geld is kunnen ze weer investeren

25 september 2020 om 19:43

Misschien is het plan wel om door te selecteren in het belang van de club en om jonge(te) spelers de kans te geven. Zelfs als de grote Messi liever met zijn vriendjes blijft voetballen. Het zou juist funest zijn voor Barca om nu nog steeds alles om Messi te laten draaien. Dat is juist het hele probleem geweest de laatste tijd.

25 september 2020 om 15:34

Ik begrijp niet dat Koeman hier ingestapt is. Hij kan haast niet winnen. Een ongemotiveerde Messi die weg wil, een team waar alleen maar spelers vertrekken en nauwelijks geld is om nieuwe spelers aan te trekken, een voorzitten die in zijn laatste jaar zit en enorm onder druk staat. Als hij geen kampioen wordt gooit de nieuwe voorzitter hem er direct uit en kan een volgende trainer van zijn werk gaan profiteren. Maar goed, hopelijk verrast hij me.

25 september 2020 om 16:06

En hier in Nederland werd er juist gezegd dat het wel een people manager is. Hij krijgt gewoon opdracht van hoger hand. Niets meer niets minder.

25 september 2020 om 16:57

1. Onder Koeman is Oranje een team geworden waarbij alle gasten hem enorm zijn gaan mogen. Dus geen people's manager... dat lijkt mij sterk. 2. Barcelona heeft dit besluit genomen. Waarschijnlijk kreeg Koeman dit al te horen toen hij tekende. Daar doe je niks aan. Het beste is je afzijdig houden en de spelers dit met die voorzitter laten uitvechten.

25 september 2020 om 17:51

Een people's manager hangt niet het hele team op aan 2 spelers. Koeman laat Messi en Suárez niet de dienst uitmaken. En als je een team voor de toekomst wil bouwen is dat essentieel. Voor het team is het belangrijk dat ze weer onafhankelijk kunnen zijn van de beste voetballer ter wereld want het levert ze Europees niks meer op. Daar spelen teams vol toppers. Dan is Messi alleen niet meer genoeg. Iedereen zag hoe Messi en Suárez erg op elkaar gefocust waren. Nu wordt Messi gedwongen in het team te Spelen. Ik snap Koeman wel. Barça kan niet doorgaan op deze voet. Het is niet fc Messi.

25 september 2020 om 17:59

Koeman heeft juist gehandeld. Meteen duidelijk geweest dat sommige spelers niet in zijn plannen voorkomen. Dat is beter dan tijd rekken en doorgaan met de oudere spelers terwijl je had moeten door selecteren. Mido is gewoon een kleuter.

25 september 2020 om 18:42

Hij heeft in het verleden aangetoond juist wel een people manager te zijn. Er zijn zoveel spelers onder Koemen gegroeid, eigenlijk te veel om op te noemen.

Lekker even oude koeien uit de sloot halen. Misschien heeft een basisschool vriendje van Ronald ook nog oud zeer en wilt dit in gebrekkig Engels aan de wereld verkondingen?ronald heeft een ondankbare taak gekregen om door te gaan selecteren met weinig geld. Jarenlang wanbeleid heeft het tot dit punt gebracht waarop Ronald de zondebok gaat worden. Enfin, hij heeft er zelf voor gekozen om op de trein te springen richting Barcelona. Succes Ronald!

25 september 2020 om 15:32

Wat boeit het dat het gebrekkig Engels is? Essentie van het verhaal is toch duidelijk en tenslotte hij is niet Engelstalig opgevoed. Kon je dat maar zeggen van ene Famke die uh in Nederland is geboren weetje uh vergoedingen uhh, ieder zijn eigen ding

Altijd mooi die vergevingsgezinde mensen die het verleden zo goed achter zich kunnen laten. Gast het is 17 jaar geleden volgens die logica moet ik elke keer als iemand iets doet wat ik niet leuk vindt gaan stampvoeten en huilen omdat ik dat 17 jaar geleden ook deed. Bovendien is het een totaal andere situatie natuurlijk want Messi wil toch al weg dus wat boeit hem het.

Wat heeft Mido eigenlijk verder nog gespresteerd? Op deze manier staat hij dan toch nog in één rijtje met Messi, Ronald Koeman en Suarez.

Messi moet niet janken, dat je als club en als bedrijf een dure vedette wilt lozen is je goed recht. Als Suarez goed genoeg was of een flink deel van zijn salaris in wilde leveren hoefde hij echt niet weg.

25 september 2020 om 16:07

Geloof mij dat Barca Suarez zijn vertrek naar een directe concurrent dubbel en dik terug in hun gezicht gaan krijgen. Je hebt geen geld Griezmann , Coutinho en Braithwaite hebben geen pannen of potten kunnen breken en je stuurt een garant op 25 goals weg naar je directe concurrent voor een habbekrats en wat salarisruimte. Dit heeft niets met salarisruimte te maken Bartomeu wil zijn wil doordrukken en Messi in een hoekje duwen en zwarte piet in zijn schoenen duwen.ze hadden beter Braithewaite en Grizeman of Coutinho verkocht en dan een jong spits gekocht en Suarez op de bank als mentor en supersub op die manier garandeer je competitiviteit en zekerhied in je aanval want nu is het koffiedik kijken hoe wat Griezman gaat presteren en ik ben er zeker van dat hij niet gaat excelleren.

Het enige wat Mido hier laat zien is dat hij sinds 2003 niet als persoon is gegroeid, misschien dat Koeman wel gegroeid is. Als ik ze hoe hij zich bij het NL elftal presenteerde dan zie ik wel een groei als persoon met de Koeman van 2003.

Ach Mido heeft weer een manier gevonden om zichzelf weer een beetje in de publiciteit te brengen en zijn persoonlijk frustraties te ventileren. Prima, lekker in het verleden blijven hangen, maar laten we hier niet te veel aandacht aan schenken.

Mido, de eeuwige droeftoeter die het niet kan verkroppen dat hij een keer minder behandeld werd, 20 jaar na dato. Wat een zielige vent is dit zeg. Toegegeven, Koeman is niet de coach met het meeste gevoel voor de emoties van spelers, maar kom op zeg..,

Een vraag: heeft of Koeman, of Suarez ooit bevestigd dat het telefoon gesprek maar 30 seconden heeft geduurd? Want dit is Suarez zijn reactie: "Er zijn veel dingen verzonnen in de media, er is veel gelekt naar de pers. Er kwamen veel verhalen voorbij die mij kwaad maakten. De club heeft veranderingen doorgevoerd en de coach rekende niet meer op mij. Ik had het belletje van Ronald Koeman al verwacht, want ik was gewaarschuwd door alle verhalen." Maar dat zegt mij nog steeds niet veel.

25 september 2020 om 16:12

Suarez is niet zomaar een speler als Rakitic en Vidal , hij is een de clubs 3de topscoorder en laat ronaldinho en Eto'o en Henry achter zich. De club heeft geen geld voor een nieuw spits waarom laat je Suarez vertrekken voor een habbekrats naar een direct conccurent terwijl geen garantie hebt op goals als je Braithewaite of Griezmann in de punt zet ! Het had logischer geweest om Braithewaite en Griezman of Coutinho te verkopen zodat je wat budget hebt om een Lautoro te kopen dan hou je Suarez over als ervaren mentor en supersub wisselspeler. Nu wordt het koffiedik want ik twijfel of Griezman kan presteren en een nieuw spits komt niet

Trieste reactie Mido. Ondanks dat Suarez wel/of niet had moeten vertrekken, vertrekt er voor Messi een goede vriend die hij meer had gegund dan wat hij nu krijgt. Echter gaat dit om pure vriendschap en niet de kwaliteiten van Suarez. Barca zal dit namelijk ongetwijfeld gaan opvangen.

Het is wel humor dat spelers alls Neymar, Messi en Suarez zoveel verwijten maken over die wijze van dit vertrek. Neymar vertrok doordat zijn advocaat een som geld bij Barcelona op de rekening zette. Messi zelf wilde voor niks vertrekken daags voor de seizoenstart en Suarez zelf forceerde bij Liverpool zijn vertrek. Zelfkritiek is deze heren vreemd.

25 september 2020 om 16:25

Welke kritiek moet messi zichzelf geven in dit verband dan? Hij heeft het vertrek van suarez toch niet georganiseerd.

25 september 2020 om 16:59

Kritiek op hun eigen prestaties en gedrag. Als je 8-2 verliest is dat deelsl natuurlijk een mentaliteitskwestie.

25 september 2020 om 17:13

Dit gaat om de manier hoe suarez moet vertrekken....... denk dat je bij het verkeerde artikel zit. Ook al hadden ze 20-2 verloren dan was de kritiek nog juist geweest want suarez is van enorme belang geweest.

25 september 2020 om 16:31

Neymar werd gewezen op zijn transferclausule die vereffend werd, Messi werd gewezen op zijn schriftelijk contract ondanks mondeling akkoord en hij heeft zijn uitleg gedaan. Suarez wees op zijn akkoord in zijn contract indien Lpool geen top 4 of CL kwalificatie haalde. Suarez is de 3de clubtopscoorder en is garant voor 25+ goals en is af van zijn knieproblemen. Bartomeu stuurt hem weg voor een habbekrats en salarisruimte naar een directe concurrent terwijl er geen budget is voor een nieuw spits als Lautoro dus het wordt koffiedik kijken naar Griezman in de punt. Zijn vertrek vertrek heeft alles te maken met de wraak van Bartomeu richting Messi ja zo kleinzielig is hij. Ik hoop van harte dat hij binnen enkele weken eruit wordt geknikkerd. Hij is absoluut een figuur die de club schade toebrengt en zijn persoonlijk wraak ten opzichte van Messi wil botvieren, deze strijd tussen Messi en Bartomeu kent enkel verliezers.

25 september 2020 om 16:57

Het heeft nlks te maken met wraak en Suarez wist al dat hij weg moet voordat Messi de befaamde burofax stuurde. Suarez kon het al een tijdje niet meer belopen en de teamdynamiek leed onder de Messi-Suarez kliek. De prijs/kwaliteit verhouding van Suarez was simpelweg uit het lood.

25 september 2020 om 18:29

De laatste keer dat ze een topspits lieten gaan naar een direct concurrent was met Villa en hij won La Liga destijds met Atletico, ik denk dat Bartomeu goesting heeft in een deja vu wetende dat hij binnen enkele weken eruit wordt gekegeld , ik heb het destijds bij intrede van Rossel en Bartomeu gezegd daar gaat Barca naar de vuilbak ! zakenmensen met geen verstand van voetbal die persoonlijk erop uit zijn om Laportas werk ongedaan te maken en hun eigen stempel te drukken op de club ! We hebben de laatste 10 jaar mogen aanzien hoe een succesvol club met een succesvol team ipv nog verder te groeien en excelleren volledig in mekaar zien storten op sportief financieel vlak en qua reputatie ondanks de aanwezigheid van beste speler in de clubgeschiedenis, ze hebben barca 10 jaar ontwikkeling gekost , ze hebben ipv te groeien andere clubs de kans gegeven om hen volledig in te halen en te overstijgen

Koeman heeft gezegd dat hij suarez wilt gebruiken mocht hij blijven en dat het een beslissing van de club was dat hij weg moest. Dit kan je koeman niet om de nek hangen vind ik. En messis woorden zijn ook richting de president en niet koeman

25 september 2020 om 18:34

Als Messi was vertrokken bespaarden ze 100 miljoen euro aan loon en 70 miljoen euro aan loyaliteitsbonus. Dat Bartomeu nu komt met argument van salarisruimte is ronduit lachwekkend.hij moet zijn financien en boekhouding op orde zetten of hij verliest zijn financieel waarborg van 75 miljoen euro en mag een gevangenisplunje aandoen. Ik denk te weten waarom hij erop uit is om spelers te verkopen

Tss wat een onzin, Suarez heeft zelf gezegd dat hij niks tegen Koeman heeft. Dat hij het een en ander al voelde aankomen maar Koeman is de trainer en ik heb niks tegen hem. Dus tsja wat een zuur geklaag van Mido.

25 september 2020 om 17:00

Suarez was heel professioneel tijdens zijn afscheid. Het is jammer dat het op deze manier moest maar dat is deels het gevolg van de hele gezondheidssituatie.

Koeman is wel zo verstanding niet op alles te reageren, alles goed in de hand te houden en zich niet uit te laten over interne gesprekken, zelfs niet uit zelfverdediging. Hij heeft een ondankbare taak, moet besparen op spelers en kan bijna niets uitgeven.

25 september 2020 om 18:37

Hij kan niks anders doen dan ja knikken op alles wat Bartomeu zegt en doet om geen gezichtsverlies te lijden , hij gaat zich koest moeten houden ,accepteren dat er geen geld is en geen gewenste transfers en hopen dat Messi goesting heeft om te spelen want anders gaat het een serieus afgang worden daar bij Barca

Tja, dat Koeman een steeds groter probleem krijgt bij Barcelona, is een open deur intrappen. Deels zelf gecreëerd, deels door het bestuur. Een wespennest lijkt me een aangenamer plaats dan in het trainerspak bij Barcelona;-)

Koemen, inderdaad geen peoplemanager. Suarez kan nog van veel waarde zijn, plus dit zal ook effect hebben op het team en dynamiek binnen het elftal. Kortom, niet handig Koeman.

Wat een stelletje verwende jankballen zeg. Is er niemand op de Barca training die Messi een trap onder zijn kl*ten kan geven en zeggen : nu weten we het onderhand wel een keer. Guttegut mijn vriendje wordt door geselecteerd nou het is wat zeg , newsflash dit gebeurt altijd en overal en zo moet het ook dus schei uit met je miljonairsgedrag en ga voetballen of pleur anders op

25 september 2020 om 18:08

Bij Suarez weet je dat die 20+ goals kan scoren bij Barcelona dat moet je nog maar zien met Griezmann Braithwate Dembele. Hij is een zekerheidje en denk dat die bij Atletico veel indruk gaat maken. Het is logisch dat Messi zo reageert het is notabene zijn beste vriend in het voetbal. Suarez verdiend niet om zo de club te verlaten. Koeman moet zich diepschamen want het is zijn droomclub maar maakt er een zooitje van en ook met het aanstande vertrek van Puig.

25 september 2020 om 18:40

je zegt hij wordt doorgeselecteerd kun je mij zeggen wie zijn direct vervanger is want ik zie het niet hoor , Braithewaite en Griezmann die gaan het echt niet maken hoor en een Lautoro is te duur en een Depay is ook maar wat , het vertrek van suarez naar een direct concurrent voor een habbekrats is de zoveelste schandalige beslissing van Bartomeu , hij dacht even laat ik La Liga wat interessanter maken ofzo

25 september 2020 om 18:47

Barcelona kan ook prima zonder diepe spits spelen. De old school spitsen zie je ook bijna niet meer in het voetbal.

25 september 2020 om 18:50

Griezmann heeft vorig seizoen al laten zien dat hij totaal niet rendeert bij Barca, op welke positie dan ook. Ben het met je eens dat we niet perse een spits nodig als Messi als valse 9 speelt, maar aan Griezmann hebben we precies niks. Dit terwijl hij 28 miljoen bruto per jaar verdiend...

25 september 2020 om 18:56

Dan begrijp je niet hoe Barca speelt , ze hebben een centrale aanvaller nodig die de centrale duo in de verdediging kan bezighouden om 1 op 1 situaties te creëren op de flanken en daarmee ruimte te maken voor buitenspelers om binnen of buiten te lopen. Een compleet professioneel team daar wordt van geacht het budget te hebben om over verschillende soorten aanvallers te beschikken om in te kunnen spelen op de tactieken van de tegenpartij, zij het targetman, voetballende spits, tweede spits , false nine enz.

25 september 2020 om 19:01

Ze hadden beter griezman of coutinho samen met die Braithewaite om zowel salarisruimte te maken als een deftig budget over te houden aan hun vertrek want nu houden ze praktisch niks over aan Rakitic Vidal en Suarez. Suarez op de bank en Lautoro of een kei goedkope maxi gomez begeleiden om in zijn voetsporen te stappen. maar ja dit gaat over meer dan ombouwen alleen ze willen Messi kapot maken.

Er zat nog een scheet dwars bij Mido. Zegt meer over Mido zelf dit. Het zou eerder nieuws zijn als hij wat leuks zou zeggen over Koeman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman: ‘Het is niet goed om iedere keer over hem te praten’

Voor Ronald Koeman wacht zaterdagmiddag zijn eerste Clásico als trainer van Barcelona. De Spaanse media willen in aanloop naar het thuisduel met Real Madrid graag weten of Antoine Griezmann een basisplaats...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren