De Boer wuift vraag over kandidatuur weg: ‘Dat interesseert me niet’

Vrijdag, 25 september 2020 om

Frank de Boer is vrijdag begonnen aan zijn eerste werkdag als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB had meerdere kandidaten in het vizier en na diverse intensieve gesprekken viel de keuze op de voormalig coach van Ajax. De Boer sprak vrijdagmiddag voor de eerste keer met de pers op het bondsbureau in Zeist. Bij de opvolger van Ronald Koeman overheerst met name een zeer trots gevoel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Met Frank de Boer gaat Oranje een succesvol EK tegemoet


Gerelateerd

Meer sportnieuws

188 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik wens hem oprecht 't beste. Hij zag er ook heel trots uit. Ik hoop dat hij geleerd heeft van zijn afgelopen jaren. Zou mooi zijn.

25 september 2020 om 13:58

Ik was er fel op tegen, maar nu hij er eenmaal zit moeten we hem steunen. Hij zal ongetwijfeld kwaliteiten hebben, maar ook grote mankementen. Gelukkig zijn clubvoetbal en landenvoetbal werelden van verschil. Hij zag er apetrots uit inderdaad.

25 september 2020 om 14:07

zo is het. Nu allemaal achter het team wat er nu staat. Hij zal best geleerd hebben. Denk maar aan jezelf. Hij is niet dom. Hopelijk zijn er mensen naast hem die hem goed kunnen aan vullen. Uiteindelijk moeten de spelers het zelf gaan doen in het veld.

25 september 2020 om 14:10

die steun moet je verdienen dus Frank De Boer moet gewoon zorgen dat hij goed presteert met Oranje en dan komt het krediet vanzelf wel

25 september 2020 om 14:11

Vind ik een mooie reactie. En daar sluit ik me ook gewoon bij aan vanaf nu. Het was een helse situatie en voor weinigen denk ik de ideale kandidaat. Maar nu hij er zit moeten we toch verder en laten we Frank dan ook maar het voordeel van de twijfel geven. Erg benieuwd hoe het eruit gaat zien in de eerste wedstrijden zometeen. Op naar het EK!

25 september 2020 om 14:18

Ik vond ten cate serieus beter voor deze groep, omdat hij beter met verschillende karakters kan omgaan, ook de wat lastigere...toch vind ik Frank de Boer ook niet helemaal ongeschikt. Hij is profssioneel, weet precies wat nodig is op grote toernooien want echt veel gespeeld en veel meegemaakt (98, 2000 enz) daar. Hij zal een mega geldingsdrang hebben na de recente jaren. Kan goed met de media omgaan in NL, kwam nooit in de probelem daarmee. En er echt veel in in hebben idd, dat is ook belangrijk. Denk overigens dat we geen EK winnen, maar dat heeft niks met Frank te aken met a=onze aanval die gewoon subtop is...

25 september 2020 om 14:54

Zinedine en alle andere leden, ik begrijp dat Frank de Boer voor velen om meerdere redenen de laatste keuze was. Maar respect voor het feit, dat zovelen van jullie al zo snel zoiets hebben van laten we deze man de voordeel van de twijfel gunnen! Het viel mij ook op dat hij oprecht super trots was, als ik trainer zou zijn zou Oranje boven clubs als Barcelona, Bayern München, ManU de grootste eer zijn. Succes Frank! 💪🏾

25 september 2020 om 15:09

Hou toch op joh met je steun moet je verdienen haha, we steunen oranje gewoon en daar hoort de Boer bij nu. De boer moeten we nu steunen en achter hem staan, mocht hij er niks van bakken dan is het weer tijd om te zeiken.

25 september 2020 om 15:38

Steun moet je niet verdienen, maar krijgen. Krediet en respect moet je verdienen. Als ik op jouw woorden afga moet je dus niet in het stadion zitten tot hij minimaal 6 wedstrijden heeft gewonnen.

25 september 2020 om 15:40

@japie, wat ben je toch een zuure pruim man. Frank heeft de steun al lang verdient, hij was ook de captain van het NL elftal, het beste team dat we hebben gehad sinds 88. Frank zit pas 10 jaar in het trainerschap, heeft de eerste 5 jaar het goed gedaan, en de 2d 5 jaar niet. Voor mij was hij ook niet de eerste kandidaat, maar ga nu gewoon normaal doen man en achter die mensen staan.

25 september 2020 om 15:42

Ach, in Nederland heeft hij het toch goed gedaan en heeft ook succes gehad als assistent bondscoach. Ook Frank heeft ondertussen veel ervaring op gedaan, vooral hoe het niet goed gaat, dus dat zou alleen maar in ons en zijn voordeel kunnen werken. Ik snap je opmerking wel Clarkkent2 over Ten Cate, maar zijn actie van 2 jaar geleden ligt nog wat gevoelig bij de Knvb, dan was er misschien ruzie ontstaan bij het bestuur van Knvb en de bondscoach, dat wil je helemaal niet.

25 september 2020 om 16:44

Japie, ja verdienen moet hij dat zeker, maar toch moeten we automatisch achter hen ende spelers staan en wanneer het goed gaat, kan hij meer respect krijgen

25 september 2020 om 23:37

@binny waarom zitten mensen dan wel steeds Depay af te zeiken als we achter iedereen van Oranje moeten gaan staan? die is toch ook meestal zo goed als zijn laatste wedstrijd voor mensen, dus ja, krediet moet je verdienen

25 september 2020 om 13:59

Tuurlijk is hij trots dat is ook logisch en hij had waarschijnlijk ook niet verwacht dat hij na zoveel tegenvallende resultaten toch bondscoach is geworden..

25 september 2020 om 13:59

En zo hoort het ook volgens mij. Geef De Boer eerst een kans om zichzelf te bewijzen bij het Nederlands elftal. Men kan altijd na een jaar nog zeggen dat Frank toch niet goed genoeg is.

25 september 2020 om 15:35

Wat is iedereen opeens mild. De hele week allemaal negatieve reacties hier (niet zozeer van jou persoonlijk), dan één persconferentie en nu is alles koek en ei?

25 september 2020 om 15:48

Het is geen kwestie van mild zijn. Hij is nu de bondscoach en dan moeten we achter hem staan. Als hij het verknalt, is er tijd voor kritiek.

25 september 2020 om 16:18

Het valt me gewoon op. Tot vandaag was er veel kritiek en die is opeens vrijwel weg. Bijzonder...

25 september 2020 om 16:46

@kyle66 nou, ik hoop dat je ook zo mild bent als Depay straks bij Barca tekent. kijken of je vindt dat we dan ook met zijn allen achter hem moeten gaan staan

25 september 2020 om 14:03

Ja het is puur hoop inderdaad. Hij zegt zelf dat hij veel geleerd heeft, meer manager is geworden en dat hij met alle spelers goed overweg kan. Dat lijkt niet echt uit de realiteit, dus de vraag is of hij zo naïef is dat hij dat niet ziet of het niet wil zien. Ik denk best dat hij de poppetjes op de juiste plek neerzet maar of hj echt dat boegbeeld is van de Knvb, dat ze nodig hebben naast nobodies Gudde en Hoogma, dat betwijfel ik.

25 september 2020 om 14:03

precies! en anders benaderen we gewoon Wiljan Vloet of Frans Adelaar als opvolger. je hoeft toch niks meer te presteren om bondscoach te worden tegenwoordig

25 september 2020 om 14:07

Wat doen we moeilijk, nu heeft iedereen commetaar. Van Gaal is gewoon met pensioen, einde verhaal. de andere namen niet haalbaar of niks gepresteerd. dus uit eindelijk gewoon een prima keuze, is grote naam in europa en dus aanzien. Kom op de Boer!

25 september 2020 om 14:08

Vier landstitels, na jarenlange droogte, 112 interlands, nogal wat eindtoernooien, waaronder eentje als assistent en een behaalde finale... noem dat maar niks. De man is 1 en al topsport-mentaliteit. Het zou mooi zijn als de selectie daarmee doordrenkt raakt.

25 september 2020 om 14:09

@fcexclusief ja, wat inmiddels alweer een eeuwigheid geleden is. na Ajax is hij overal keihard geflopt

25 september 2020 om 14:18

@japieik snap bestwel dat mensen niet blij zijn dat de Boer bondscoach is geworden. Maar kijk nou even naar de laatste pak m beet 15-20 jaar Oranje. Wat had van Marwijk gepresteerd de jaren voor hij bondscoach werd? of Van Basten? of Rijkaard? Of Hiddink? Het is niet alsof recent succes als coach een vereiste moet zijn voor een aanstelling. Sterker nog van Marwijk evenaarde het beste resultaat op een WK ooit.

25 september 2020 om 14:19

Ik hoorde van Koeman dezelfde geluiden. Die had ook nogal wat mislukte avontuurtjes. Bij Inter heerste een bestuurlijke wanorde, bij Palace ontbrak een topsportmentaliteit en Atlanta heeft lang niet zo verkeerd gepresteerd onder zijn bewind. Jij blaat hier wat over een man die nog nooit wat heeft gepresteerd, maar kijkt dan vooral heel selectief naar het recente verleden. Je kunt zo bij de Telegraaf aanschuiven en wat stukjes krabbelen, verpakt als een mening of column en er dan iets nieuwswaardigs aan vastplakken. Want de feiten doen er niet toe. Vergeet niet dat De Boer de absolute steun geniet van de selectie. Niet bepaald onbelangrijk.

25 september 2020 om 14:19

@fcexclusief Dat de landstitels van de boer naar een periode van droogte was, zegt niks over de prestatie van de boer maar wel wat over zijn voorgangers.

25 september 2020 om 14:20

Bij Atlanta viel het wel mee toch? Heeft er volgens mij nog 2 prijzen gepakt ook.

25 september 2020 om 14:22

@joecartoon, Vraag je nou wat van Marwijk gepresteerd heeft? Wat dacht je van de Uefa cup winnen met Feyenoord?

25 september 2020 om 14:23

Ik zou zijn laatste avontuur bij Atlanta niet als een flop zien. Hij werd daar volgens mij gewoon tweede (en derde van de gehele competitie). Men was het alleen niet eens met zijn stijl van voetbal. Ze wilden mooier voetbal zoals ze dat gewend waren van Martino, dus moest Frank wieberen. De eliminatie in de Amerikaanse CL was de druppel. Overigens gaat het nu ook niet beter met Atlanta nu Frank daar weg is. Ze staan nu 10de.

25 september 2020 om 14:23

@fcexclusiefde Boer heeft bij Inter gewoon gefaald. Wanorde is geen excuus. Bij Palace stootte de Boer tegen zijn eigen scheen door zonodig zijn eigen spel op te leggen terwijl de selectie daar niet voor gemaakt is. Hij was daar behoorlijk eigenwijs en vertoonde tunnelvisie. Nee De Boer heeft het bij Inter en Palace zelf verkloot en niet iemand anders

25 september 2020 om 14:24

@JoeCartoon over Van Basten en Rijkaard heb je een punt maar Van Marwijk had o.a. een UEFA Cup gewonnen met Feyenoord en Hiddink een Europa Cup 1 (voorloper van de Champions League) met PSV. En Van Marwijk haalde niet het beste resultaat ooit, maar evenaarde het resultaat dat Michels en Happel ook behaalde.

25 september 2020 om 14:26

Inderdaad, Koeman had ook een fantastisch laatste project voor hij begon bij Oranje. Uiteindelijk zegt het allemaal niks.

25 september 2020 om 14:27

@fcexclusief ik heb hele andere verhalen gehoord. bij Inter wilde heel de selectie aanvallender spelen maar De Boer negeerde dat volledig en hield vast aan zijn behoudende speelwijze waarna de selectie klaar met hem was en de aanvallendere coach Pioli werd aangesteld als zijn opvolger. bij Crystal Palace wilde hij een selectie die was samen gesteld voor kick and rush voetbal zijn zogenaamde "passing game" laten spelen waarvan iedereen op voorhand wist dat ze dat niet kunnen. niet zo gek dat de resultaten dan tegenvallen en je er binnen no time uitligt. bij Atalanta was heel de selectie hem na een seizoen beu en kon hij wederom vertrekken

25 september 2020 om 14:33

In de geschiedenis van de eredivisie is Frank de Boer één van de succesvolste coaches. Succesvoller dan Dick Advocaat, Leo Beenhakker en Johan Cruijff bijvoorbeeld. Er zijn niet veel coaches die vier keer kampioen werden van de eredivisie. Alleen Hiddink werd vaker kampioen. Van Gaal, Michels en Koeman net als De Boer vier keer. De Boer was bovendien assistent-coach toen Oranje in 2010 de wk-finale bereikte. Hij behaalde het kampioenschap met Ajax nadat Ajax daar in de zes voorafgaande seizoenen niet in was geslaagd. Ajax was, op het moment dat Frank de Boer halverwege het seizoen in stapte, op weg naar het zevende seizoen op rij zonder kampioenschap. Frank de Boer werd vervolgens vier keer op rij kampioen in een periode dat het allesbehalve rustig was binnen de club. Een periode ook waarin ieder jaar weer de beste spelers moesten worden verkocht en er geen grote transfersommen werden betaald voor nieuwe spelers. Frank de Boer heeft dus wel degelijk iets gepresteerd.

25 september 2020 om 14:38

@proevo Het ging er meer om dat de prestaties van de Boer volgens Japie een eeuwigheid geleden waren. Dat was de Uefa cup voor van Marwijk en de successen van Hiddink dan voor hun aanstelling ook. Edit: Ai, je hebt helemaal gelijk over 74 en 78. Ik kwam pas later op de wereld dus heb dat niet helemaal goed opgeslagen

25 september 2020 om 14:39

@boca2005 in de geschiedenis van de Eredivisie misschien wel maar in de geschiedenis van het internationale voetbal is De Boer misschien wel de grootste flop ooit

25 september 2020 om 14:42

De Boer toonde zich inderdaad niet altijd even flexibel en misschien heeft hij ook wel problemen om zich aan te passen aan andere culturen en te communiceren in 'vreemde talen', maar Crystal Palace stelde de Boer juist aan om een andere speelstijl in te voeren. Je moet een coach daar vervolgens wel de tijd voor geven. Net als jij ben ik overigens wel van mening dat dat gedoemd waste mislukken gezien de beperkte kwaliteiten van de spelersgroep en de kwaliteiten van de teams waartegen ze moesten spelen.

25 september 2020 om 14:43

@joecartoon dat is waar maar een Uefa Cup winnen met Feyenoord en een halve finale van een WK halen met een klein voetballand als Zuid Korea vind ik persoonlijk toch een heel stuk indrukwekkender als kampioen van de Eredivisie worden met Ajax

25 september 2020 om 14:45

@JoeCartoon; met je eens. Ik zou zelfs zeggen, maak er 26 jaar van & dan kan je Advocaat ook mee rekenen. Bondscoach '94, had oook nog niet veel gepresteerd. Lick the toad

25 september 2020 om 14:46

@boca2005 dan moet een coach het ook wel goed aanpakken en zijn speelwijze geleidelijk implementeren en geleidelijk spelers door selecteren ipv spelers die iets niet kunnen door de strot te duwen dat ze per direct je passing game moeten spelen. Frank De Boer kan imo daarom de hand gewoon in eigen boezem steken voor zijn falen bij Crystal Palace. je gaat ten eerste al kijken naar wat voor een selectie een club heeft staan voordat je daar tekent dus als je dat geduld dan niet hebt om een speelstijl geleidelijk te implementeren dan moet je niet eens naar zo een club gaan

25 september 2020 om 14:48

@gloryunited exact. dat is de laatste Europese prijs die een Nederlandse club heeft behaald

25 september 2020 om 14:51

@japie_krekel misschien komt dat wel omdat hij zich minder goed aanpast aan andere culturen (iets waar Hiddink en Beenhakker dan weer juist wel goed in waren) en minder goed communiceert in 'vreemde' talen. Bij het Nederlands elftal heeft hij alleen met Nederlanders te maken die Nederlands spreken en verstaan.

25 september 2020 om 14:53

@boca2005heb je wel eens gehoord wat voor taal die gasten spreken. Die gebruiken meer straattaal dan fatsoenlijk Abn... Zou dus niet echt zeggen dat ze daar allemaal Nederlands 'spreken'

25 september 2020 om 14:54

@ Japie Tuurlijk, een geweldige prestatie van Feyenoord maar overal valt wel wat voor te zeggen. Het is niet alsof Feyenoord geweldig presteerde in die Uefa campagne. Ajax was een puinhoop rond 2010 en de selectie was, zeker vergeleken bij nu, flink matig. Daarentegen presteerde de Boer meer dan prima, ook Europees. Al met al, om maar met een mooie dooddoener af te sluiten, in het verleden behaald resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

25 september 2020 om 15:02

Dat is waar, maar ook Koeman had geen ongeschonden start, die had het bij Feyenoord en Southampton goed gedaan, de rest viel ook tegen. Hij heeft wat verkeerde keuzes gemaakt, dat je bij inter flopt kan iedereen gebeuren, bij palaver niet echt de kans gehad.

25 september 2020 om 15:10

De vacature was die van bondscoach niet die van clubcoach. Louis van Gaal gaf aan er open voor te staan, dus het had gewoon gekund. Na de aanstelling van Frank de Boer is Louis van Gaal denk ik wel echt met pensioen. Ik vind het jammer. Maar goed nu Frank de Boer. Het is wat het is.

25 september 2020 om 15:20

Geloof dat zowel Ten Cate als Koeman minder landskampioenschappen gewonnen hebben dan de Boer. Dus ouwe cijfer analist, noem maar betere opties

25 september 2020 om 15:23

En in geven van negatieve reacties op alles wat ook maar enigszins AJAX gerelateerd is, is Japie misschien wel de grootste... Buh..

25 september 2020 om 15:24

Ajax zo wegzetten dat ze de Europese top konden bestormen en inmiddels zo ver voor liggen dat een andere topclub kansloos is bij bepaalde buitenlandse talenten is alleen de boer gelukt. Als hij datzelfde flikt met Oranje dan betekend het dus dat na 2 jaar oranje titel favoriet is voor de eerste twee eindtoernooien.

25 september 2020 om 15:43

Bij inter en crystal Palace kreeg hij de opdracht om meer 433 te gaan spelen. Beide teams konden dat beide niet. Dit is een fout van de boer geweest om er dan alsnog in te stappen, want je weet dat je hiervoor niet de tijd krijgt. Bij atalanta was helemaal niet de gehele selectien hem beu, maar laat ik hier voor het formaat even mee eens zijn. Hij heeft het dan namelijk helemaal fantastisch gedaan, want atalanta wint NIETS meer sinds het vertrek van de boer.

25 september 2020 om 15:54

Ik denk dat je hier helemaal gelijk in hebt, de Nederlandse taal rn cultuur is hij in ieder geval machtig. Daarnaast kunnen we wel de predtaties van Frank bagetaliseren maar 4x kampioen worden in je eerste 4 jaar als hoofdcoach is echt wel een goede prestatie.Zeker als je zag wat een matige selecties hij tot zijn beschikking had waarbij hij ook niets mocht uitgeven. Ik geef hem het voordeel van de twijfel en ben eigenlijk best positief over zijn aanstelling.

25 september 2020 om 16:26

@raffa1 lees even wat ik zeg over Ziyech bv. die is ook Ajax gerelateerd maar daar ben ik altijd lyrisch over want dat is een geweldige voetballer en hij presteert. zelfde verhaal met bv een Ibra en Onana dus dit heeft niks met Ajax te maken. ik vind idd een FdB geen goede coach en een Veltman geen goede verdediger maar dat maakt me niet meteen anti Ajax. is er zijn ook genoeg Feyenoord en PSV gerelateerde mensen waar ik vaak genoeg kritiek op heb gehad. bv een Van Geel, Clasie, Hendrix, Viergever en zo zijn er nog genoeg

25 september 2020 om 16:52

@gloryunited, Die vlieger zou opgaan als die voorgangers een slechtere selectie hadden en de Boer met een betere selectie en daarbij éã©n landstitel had gewonnen. Voor jouw informatie, het waren er vier achter elkaar met zeker niet altijd een topselectie.

25 september 2020 om 23:39

@joecartoon en hoezo presteerde Feyenoord dan niet geweldig in die EL campagne? we schakelden o.a. Inter en Dortmund uit en nog met goed voetbal ook

25 september 2020 om 14:07

Laten we met zijn allen hopen dat hij het gewoon goed doet. Natuurlijk hij heeft het niet top gedaan in het buitenland, maar ik wil hem zien schitteren. Waarom? Heel Nederland is dan blij.ik ben half Nederlands maar met het EK steun ik Oranje!!!

25 september 2020 om 14:59

En toch blijft het een schande dat de Knvb bij De Boer is uitgekomen. Met zijn staat van dienst als trainer is het toch echt een raadsel waarin blijkt dat hij de juiste persoon is. Werkelijk niets maar dan ook niets heeft hij gepresteerd op Ajax na.. 2x geflopt bij mooie clubs in een mooie competitie en daarna nog 1x gefaald maar heeft hij het verrassend genoeg langer volgehouden, maar dan toch gewoon weer zoals we gewend zijn eruit gevlogen. Nja best. Hij is bondscoach, het zal wel. Als de spelers op het veld maar presteren ik wil niets minder dan een finale plek volgend jaar.

25 september 2020 om 15:09

Koeman heeft naar mij idee het toch beter gedaan dan De Boer. Is niet voor je tot 10 kan tellen ontslagen. Koeman heeft wat moois neergezet en jammer dat hij daarmee niet verder kan gaan. De Boer word beloond.. voor wat eigenlijk?

25 september 2020 om 15:37

Juist. En hij kan er niks aan doen dat de KNVB hem uitkoos en niet het pad bewandelde dat ze in de ogen van velen hadden moeten bewandelen. Steun gewoon je team en dus coach en wees kritisch op de KNVB. F. De Boer is nu de coach en zijn succes is ons feest.

25 september 2020 om 15:48

Pardon. Nee ik steun een trainer als De Boer niet. De beste man faalt op Ajax na overal. Ik zie dat niet door te vingers. Er was zat keuze om desnoods met een buitenlandse bondscoach aan dit nieuwe project te beginnen.

25 september 2020 om 16:10

Dit is nog eens een mooie reactie. Meer dan 200 reacties op de topic over zijn aanstelling maar amper iemand die hem het beste gunde!

nou, wat een topsport klimaat bij de Knvb. eerst niet ingrijpen op het moment dat ons destijds grootste talent en enige creatieve speler Ziyech door twee koekenbakkers volledig onterecht wordt gepasseerd en dan komen er nieuwe beleidsbepalers die nu een bondscoach aanstellen die net 3 keer op rij is ontslagen en die nog nooit wat heeft gepresteerd op internationaal vlak. ik sluit niet uit dat De Boer heel misschien kan slagen maar als we kijken naar wat hij de afgelopen jaren heeft gepresteerd slaat zijn aanstelling natuurlijk helemaal nergens op. als je dan toch een coach neemt zonder peoples manager kwaliteiten dan had je Van Gaal moeten nemen want die is tactisch iig ijzersterk. iets wat De Boer imo niet is

25 september 2020 om 14:01

Hoezo. Hij was geblesseerd. Wordt de keer erop niet opgeroepen en dan maar kiezen voor een ander land. Mooi doen. Graag spelers die met vol verstand en hun hart voor hun land kiezen ipv door een mindere bondscoach maar een heel ander land je hart geven

25 september 2020 om 14:06

ik kan wel begrijpen dat Ziyech niet gaat zitten afwachten totdat Blind en Van Basten een keer ontslagen worden want voor hetzelfde geld hadden die er nog 4 jaar gezeten en iedereen weet dat Ziyech niet geselecteerd zou worden zolang Van Basten er zat. die snapt niet wat een landsbelang dienen is en wat selecteren op sportieve gronden is en vond het nodig dat een speler gepasseerd moest worden omdat hij ooit een keer kritisch op hem was geweest in een interview. dat de Knvb dan niet ingrijpt en accepteert dat coaches hun gekrenkte trots invloed laten hebben op een selectiebeleid is gewoon een totaal fiasco en wanbeleid van de Knvb. Ziyech was een speler die de creativiteit had die dit Oranje nu zo chronisch mist en Blind en Van Basten zijn weg en onder hun zijn we een eindronde misgelopen. tel uit je winst!

25 september 2020 om 14:05

Dat verhaal Ziyech kunnen we nu wel vergeten, met daar nu nog op te zeuren. Is na die tijd toch heel veel gebeurt bij de Knvb.

25 september 2020 om 14:12

@daavy klopt maar Frank De Boer oreert hier over een topsportklimaat bij de Knvb wat ik al jaren niet meer zie. ook de beslissingen afgelopen seizoen rondom de Corona vond ik weer alles behalve sterk

25 september 2020 om 14:06

Daardoor is de Boer voor de Knvb de beste en veiligste keuze. Die bijt namelijk niet in de hand die hem voed. En het is voor hem natuurlijk een mooie kans om weer aan de slag te gaan. Als clubtrainer ,zou hij waarschijnlijk bij een middenmoter te recht zijn gekomen . Nu mag hij het beste wat Nederland te bieden heeft onder zijn hoede nemen. Is voor de Boer een hele mooie kans , dus waarom dan zich negatief uitlaten over de Knvb?

25 september 2020 om 14:10

Dat Ziyech verhaal mag je nu wel laten varen. Voor Nederland spelen moet je willen, als je niet wilt wachten totdat de verantwoordelijken de tjd rijp achten, dan ben je het niet waard om het Oranje shirt aan te trekken. Het was kinderachtig van Ziyech, de gekrenkte vedette uithangen, en van jou om erover door te blijven gaan.wel helemaal met je eens over van Gaal. De Boer heeft heel weinig wat hem als hoofdcoach succesvol maakt. Als clubtrainer kon hij zijn ei nog kwijt want volgens mij ziet hij het spelletje wel. Het kost hem echter veel moeite dingen duidelijk uit te leggen ookal zegt hij zelf van wel, hij kan heel slecht met lastige karakters omgaan. Hij gaat met verscheidene spelers problemen krijgen, dat zie ik al wel aankomen.

25 september 2020 om 14:11

@ Jaap Krekel. Ik heb een idee dat jij niet helemaal Knvb minded bent klopt dat?waarom heb jij geen vrede met de keuze van de Bond? Dit zijn toch gewoon de heren die er voor geleerd hebben en de beste keuze maken namens het volk.ik wil je een tip geven: Respecteer Frank de Boer, het is slechts een radartje in het geheel. De spelers zijn hetzelfde en ze moeten het doen. Juich mee met alle Nederlanders dat doe ik ook.

25 september 2020 om 14:15

ik hoef het toch niet eens te zijn met de aanstelling van een bondscoach die bij zijn laatste 3 clubs drie keer op rij keihard is geflopt, die constant overhoop lag met zijn spelers en die maar 1 tactiek in zijn arsenaal heeft? ik juich wel op het moment dat Oranje goed presteert onder De Boer maar op voorhand vind ik het een hele vreemde aanstelling die nergens op gebaseerd is

25 september 2020 om 14:19

@japiekrekel, Je hebt het alleen maar daarover. Je lijkt wel een echte Nederlander haha, klagen klagen.kijk eens naar wat hij bereikt heeft in het voetbal, hij inspireert de jonge mensen echt en ik als half Nederlander / Half Sri Lankaan weet dat ook in het buitenland de voetbalnaam 'de Boer' een naam is met internationale allure.een uitstekende keuze dus!

25 september 2020 om 14:22

nou, de jonge mensen van Inter, Atalanta en bij Ajax El Hamdaoiu en Kishna wist hij niet te inspireren. ik geef hem het voordeel van de twijfel maar ik blijf het een vreemde aanstelling vinden. ik hoop iig dat hij straks niet jongens als Depay of Ihattaren links laat liggen want De Boer en jongens met een wat moeilijker karakter dat is geen succesformule gebleken. hij wil eigenlijk alleen met ideale schoonzonen werken

25 september 2020 om 14:23

@ Japie. FdB heeft een hoop dingen kunnen leren in het buitenland. Van 100 potjes FIFA winnen op semi prof leer je ook niks. Daarbij speelt Crystal Palace nog altijd geen top 10 bpl en was inter totaal geen trainers kerkhof... LvG was idd ook in mijn optiek de beste. Toch vind ik een nieuwe garde de kansgeven geen slecht idee. Gio had van mij ook gekund.

25 september 2020 om 14:26

@japier Krekel, Ihattaren zou ik nog zeker links laten liggen. Hij moet eerst discipline opdoen en ervaring in Jong Oranje. Dat is mijn tip.laterna is hij welkom bij de echte mannen. Staat niet voor niks reserve bij PSV he.

25 september 2020 om 14:28

@prem93 daar valt wat voor te zeggen, maar ik hoop maar dat hij onze enige capabele aanvaller Depay dan maar niet tegen hem in het harnas jaagt

25 september 2020 om 14:49

Bij El Hamdaoui die na Ajax faalde bij Fiorentina, Malaga, AZ, Umm alal SC, Al Twaawoun, FC Twente en Excelsior had De Boer het ook best goed gezien. Die heeft ook amper meer voor Marokko gespeeld na Ajax. En ook Kishna heeft niet zo'n geweldige trackrecord na Ajax.

25 september 2020 om 14:53

@myvision dat klopt maar spelers als Brozovic, Icardi, Perisic en Kondogbia waar hij allemaal problemen mee had bij Inter hebben toch gewoon een prima carriere gehad na hun samenwerking met De Boer

25 september 2020 om 15:05

Ik zal dan ook nooit beweren dat De Boer het goed deed bij Inter. Dat was inderdaad totaal geen match.

25 september 2020 om 14:29

Als hij flopt is hier natuurlijk niemand schuldig aan behalve Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma, het is gwn een vriendenclubje geworden want op basis waarvan was Blind ook alweer bondscoach? Ik hoop dat De Boer gaat slagen en dat is omdat ik Nederland success wens maar ik zie het heel somber in.

25 september 2020 om 14:31

Ik heb het idee dat Frank de Boer sowieso weinig goeds kan doen bij jou. Het was de minst slechte optie van de in aanmerking komende kandidaten als je het mij vraagt. Cocu, Van Bronkhorst, Peter Bosz en Ten Cate hebben niet meer gewonnen dan Frank de Boer. De naam van Van Gaal blijft terecht altijd klinken maar raakt ook op leeftijd. Het voetbal verandert en de spelers ook. Het lijkt er op dat deze generatie spelers de conservatieve autoritaire Van Gaal niet zien zitten. En los daarvan is ook niet alles goud wat Van Gaal aanraakt. Zeker niet in het werken met oudere spelers waar hij al eens mee heeft gewerkt en die zitten met o.a. Cillessen, Blind, Wijnaldum, Depay en De Vrij ook in deze selectie. Hij heeft ook gewoon keihard gefaald met fantastisch spelersmateriaal in 2000-2002 bij oranje en bij Barcelona en Manchester United. Frank de Boer is tactisch juist wel sterk maar is communicatief niet zo geweldig.

25 september 2020 om 14:58

Er is maar 1 reden waarom Ziyech niet voor Oranje speelt en dat is Ziyech zelf. Dan kunnen we anderen de schuld blijven geven, maar Ziyech besloot zelf voor Marokko te kiezen. Wat daaraan vooraf gaat zijn eigenlijk maar randzaken. Het is namelijk niet zo dat er een ruzie of iets dergelijks is voorgevallen. Verder: Wie had je dan aan moeten stellen? We kunnen wel blijven terugvallen op coaches die de gepensioneerde leeftijd al hebben, maar daarmee schiet je jezelf ook in de voet.

25 september 2020 om 15:10

@japie; het bestuur heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat ziyech alsnog voor marokko koos. Blijkbaar klopte het hart van ziyech toch iets meer voor marokko dan voor oranje. Doorzetten zat toen nog niet echt in zijn woordenboek blijkbaar.Als je het daar niet mee eens bent, prima... maar dan nog was dit bestuur niet in dienst destijds. En het juiste woord is people manager. Ik weet dat je fan bent van Derksen, maar structureel het niet bestaande woord peoplesmanager gebruiken komt wat knullig over.

25 september 2020 om 16:31

wat maakt het uit hoe je het noemt? ik had het ook een mensenman kunnen noemen. ik bedoel iig een coach die goed met verschillende type spelers en karakters overweg kan en FdB is dat niet

25 september 2020 om 16:37

Een typo i s1 ding, iets structureel verkeerd schrijven is iets anders. Gezien het feit dat je graag discussieert hier op de website en je best doet je punt over te brengen en doorgaans foutloos spelt, komt dit dus knullig over.

Succes kerel! Hoop op het beste. Wellicht dat dit meer jouw ding is als clubcoach. Zou voor iedereen erg fijn zijn

Ik ben niet al te gecharmeerd van De Boer als coach en de speelwijze die hij hanteert, maar ik gun hem het allerbeste. Hoop voor hem en de rest van Nederland dat we er volgend jaar gewoon staan.

Nee omdat Frank ook wel weet dat hij nooit de eerste keuze zou zijn. Bizar besluit van de Knvb.

25 september 2020 om 15:00

Maar wie hadden ze anders moeten benaderen dan? Je kunt niet telkens maar blijven terugvallen op de coaches met de gepensioneerde leeftijd.

Volgens mij is dit de enige trainer die echt de volledige steun van de selectie had. Wel meer de lijn van Van Gaal, dan van Koeman, maar minder overtuigd van zijn eigen gelijk. Dat is wat dit Oranje ook vraagt van een trainer, hun eigen input en betrokkenheid.

25 september 2020 om 14:06

Je zegt dit heel goed en ik hoop inderdaad dat hij voor de lijn van Van Gaal gaat en Koeman ons snel doet gaan vergeten. Want dat zou betekenen dat hij het heel goed gaat doen.

Ik vond het een goede persconferentie. Ik vind ook dat je alleen maar respect moet hebben voor een man die 112 interlands voor je land heeft gespeeld, veelal als aanvoerder. Ook daar zette hij in de tijden van "peoplemanager" Hiddink de lijntjes uit. Over het WK 2010 maar te zwijgen. Tactisch is De Boer denk ik de meest complete en passende Bondscoach die ook beschikbaar is. Hij is veel meer visionair in mijn ogen dan Koeman was. De Boer heeft natuurlijk deels door slechte clubkeuzes een behoorlijke blaam op zijn carriere maar bij Oranje krijgt hij wel de tijd die hij niet bij Inter en vooral Crystal Palace kreeg. Daarbij ademt het huidige Nederlandse Elftal typisch Nederlands voetbal. Hier kan gewoon een type totaalvoetbal mee gespeeld worden, wat Koeman niet aandurfde. Daarbij vind ik de terechtwijzing van De Boer fantastisch over het tikkie breed; hij wilde en wil zelf als eerste naar voren spelen dus ik denk toch dat hij met zijn verlengstukken Virgil, Frenkie en Donny aantrekkelijk mooi voetbal gaat bewerkstelligen.

25 september 2020 om 14:18

visionair? De Boer denkt dat balbezit hebben in de vorm van tikkies terug en breed domineren is. kansen creeren is verder niet belangrijk zolang er maar geen risico wordt genomen want ow ow, je zal eens een keer balverlies lijden

25 september 2020 om 14:30

Ja, visionair. De Boer maakte van pure middelmaat als Lasse Schone een mister Ajax. Hij bedacht een nieuwe positie en zette Anita op 6 waar Ajax nu nog steeds in bepaalde vorm mee speelt. Hij liet 27 spelers van 20 jaar of jonger debuteren bij Ajax 1. Daar zitten spelers als Donny van de Beek, Davy Klaassen, Arkadiusz Milik bij maar ook pure middelmaat als Denswil, Van Rijn, El Ghazi etc. En toch, ondanks dat hij niet de middelen als Ten Hag en Bosz had, werd hij een van de succesvolste Ajaxcoaches in de Eredivisie ooit. In Europa had hij daarbij erg veel pech met de absolute poule des doods ( 4 kampioenen uit toplanden) en een corrupte Zagreb-Lyon. Toch deed hij het tegen de absolute topclubs van die tijd echt prima. De wedstrijd in de Arena in de Heineken VIP vrijwel naast Van Gaal tegen Barcelona zal ik daarom ook nooit vergeten.

25 september 2020 om 14:35

en Koeman maakte van Depay een spits en die maakte vervolgens zowat al onze goals, ook tegen de toplanden en dat ook nog eens zonder aanvoer wat het extra knap maakt. Koeman kreeg zelfs Ryan Babel aan het voetballen. zonder geld te kunnen besteden maakte Koeman van Feyenoord weer een topclub die boven PSV eindigde wat miljoenen had geinvesteerd in de selectie. hij maakte van Pelle, een spits die voorheen nergens scoorde, de nummer 1 spits van het Italiaanse elftal en hij leidde een leeggekocht Southampton naar de hoogste eindklassering uit de historie van die club. verder haalde hij daar Mane en Van Dijk naartoe wat nu de grote mannen zijn bij Liverpool. Koeman heeft het bij meerdere clubs laten zien waar Frank De Boer bij elke club die geen Ajax heet keihard is geflopt. dan vind ik Koeman toch een grotere visionair als Frank De Boer die maar 1 systeem en speelwijze beheerst waar Koeman heeft laten zien zijn teams in verschillende systemen en speelwijzen te kunnen laten spelen

25 september 2020 om 14:46

Maar jij mag van mij Koeman ook meer visionair vinden. De man heeft er alleen zelf voor gekozen om weer eens zijn klus niet af te maken. Dan kan je wel een visie hebben, maar je hebt er niets aan als je weer eens een treintje pakt. Zoals hieronder aangegeven heeft De Boer ongeveer 10 succesvolle jaren als (assistent)trainer gehad en ongeveer 1,5 faaljaar.

25 september 2020 om 14:50

Ja maar wat hebben we aan resultaten van Koeman. Die zit bij Barcelona. Niemand zegt dat Koeman niet goed is als bondscoach.

25 september 2020 om 14:50

een assistentschap ga ik niet meerekenen want dan ben je niet eindverantwoordelijk. hij heeft 4 goede seizoenen bij Ajax gehad en 3 flopseizoenen in het buitenland. dus de balans is idd nog positief maar heel nipt. laten we hopen dat hij nu ook een keer aantoont bij een team te presteren wat geen Ajax heet

25 september 2020 om 14:59

Zijn we het uiteindelijk toch aardig eens Japie

25 september 2020 om 15:11

Japie als ik jou moet geloven, waren de avonturen van Inter en CP ook in Amerika van dezelfde orde. Wat niet waar is, probeer wel eerlijk en enigszins objectief te blijven ondanks je niet blij bent met de keuze van de Knvb. In Amerika heeft Frank het gewoon redelijk gedaan, en hij is met twee prijzen vertrokken geen lege handen.

25 september 2020 om 16:33

@sujelmanii ik heb toch ook niet gezegd dat FdB om zijn sportieve prestaties weg moest bij Atalanta? dat was idd niet de reden maar de selectie wilde hem weg hebben want die waren de persoon FdB beu en hebben bij het bestuur aangedrongen om een vertrek van hem. met spelers omgaan is echter ook onderdeel van het trainersvak en niet een onderdeel waar De Boer goed in is

25 september 2020 om 19:22

Nee oké, mijn excuses dan. Het kwam op mij over, zoals ik je net had uitgelegd. Sowieso is onderdeel zijn van een trainerschap idd ook omgang met spelers, maar dat zegt niet alles want Van Gaal heeft ook met veel spelers problemen gehad. Dat is wat ik je probeerde over te brengen maar goed, als je daar niet open voor staat respecteer ik jou mening. Ik hoop in ieder geval dat hij zich daarin heeft verbeterd, want ieder mens kan zich verbeteren.

25 september 2020 om 23:44

@sulejmanii en dat is juist waar ik bang voor ben. De Boer maakt steeds bij elke club waar hij naartoe gaat dezelfde fouten en hij is totaal niet flexibel en echt heel erg koppig. vandaar mijn twijfels of hij wel de geschikte man is voor Oranje maar we gaan het zien binnenkort. heeft hij idd van zijn fouten geleerd dan sluit ik niet uit dat hij het goed gaat doen maar op voorhand ben ik er erg skeptisch over

25 september 2020 om 14:28

Verlengstuk Donny? Het enige verlengstuk dat Donny de komende tijd zal zijn is tussen de coach en de bank. Dat Koeman niet per se visionair is, is juist zijn kracht. Hij kon zich daardoor makkelijker aanpassen aan de tegenstanders en daardoor wedstrijden winnen. ZIe liever een coach die de capaciteiten beschikt om zich aan te passen om zo tactisch te winnen dan een coach die halsstarrig zich vasthoudt aan zijn visie en daar mee ten onder gaat. De Boer zou niet mijn keus zijn geweest en hij krijgt nu ook het voordeel van de twijfel maar om nu te beweren dat de Boer meer geschikt is dan Koeman was, is lariekoek.

25 september 2020 om 14:33

Het feit dat Koeman het laat afweten voordat hij een fatsoenlijk toernooi gespeeld heeft vind ik al tekenend dat De Boer veel geschikter is. Daarbij kom je er denk ik snel genoeg achter dat Donny bij Oranje vaste prik wordt en als ik United zo zag de afgelopen keren zou ik Solskjaer verstandig vinden om ook Donny daar gewoon lekker basis te zetten want die door jullie gehypete Pogba en Fernandes lieten nou ook niet zien wat jij steeds aankondigde. Ik dacht dat dat wereldvoetballers waren joh.

25 september 2020 om 14:44

@myvisionwat een domme redenatie weer. Koeman laat niks afweten. Bij het tekenen van het contract stond al dat deze clausule er was. Daar is de knvb mee akkoord gegaan dus is er geen sprake van afweten. Daarnaast komt er door de Corona ook overmacht bij kijken. Ook weer compleet onzinnig dat je 1 wedstrijd gebruikt om Fernandes en Pogba af te kraken. Dat is toch sneu? Ik kan toch ook zeggen dat vd Beek niet geschikt is voor de basis van United omdat hij bij Oranje tegen italie niks liet zien? Zie je hoe kinderachtig dat klinkt? Zou overigens prima kunnen dat van de Beek vaste prik wordt bij Oranje met de Boer als trainer alleen dan ben ik ook bang dat dit ten koste van het resultaat gaat.

25 september 2020 om 14:53

@glory: Clausule of niet, als je een contract niet uitdient en geen enkel eindtoernooi speelt, dan laat je het afweten. Corona was natuurlijk overmacht, maar als Koeman had gewild had hij Nederland gewoon Europees Kampioen kunnen maken hoor komende zomer. Het oh zo grote Barcelona komt langs dus ik laat het KNVB-tje maar zitten verhaal vind ik niet zo sterk. En over Van de Beek: dat is precies wat jij en je companen hier al maanden doen. Op basis van niets die kerel afzeiken terwijl hij het al 3 seizoenen waarvan 1 absoluut topseizoen in Europa tegen de aller grootsten liet zien. En ik heb daarom juist vertrouwen in dat Van de Beek, De Boer en Oranje het gaan laten zien de komende tijd.

25 september 2020 om 15:24

@myvisionde nations league is een eindtoernooi maar dat terzijde. Daarnaast ben je wel erg optimistisch dat Oranje zomaar even het EK zou winnen. Er zijn nogal wat geduchte tegenstanders. Ik heb het even opgezocht. Donny heeft slechts 11 wedstrijden gespeeld tegen clubs die tot de allergrootsen kan beschouwen: Chelsea, Bayern, Real, Juve, Spurs en Man U. 11 wedstrijden is nou niet per se al jaren laten zien. Spelers als Fernandes en Pogba laten het al jaren zien op verschillende niveaus. Het is erg biased om Van de Beek boven die twee te plaatsen. vd Beek is nieuw bij de club en staat in de hierarchie onder deze twee. Hij moet het eerst maar eens structureel gaan bewijzen beter te zijn dan deze gasten.

25 september 2020 om 15:04

Dit is wel een erg subjectief betoog. Er zijn natuurlijk wel een aantal struikelblokken voor De Boer geweest waardoor het afwachten is hoe dit af gaat lopen. Je moet 'm niet alleen beoordelen op z'n mislukkingen, maar ook zeker niet alleen op z'n successen. Het feit dat je Van De Beek als verlengstuk noemt laat ook wel zien dat je er niet bepaald objectief in staat. Het kan namelijk nog wel een tijdje duren voordat hij van waarde gaat zijn voor Oranje. Als hij al regelmatig gaat spelen, verwacht ik niet dat hij de komende twee jaar een impact gaat hebben. Dan zal hij echt nog een niveautje beter moeten gaan spelen.

25 september 2020 om 15:08

Een betoog is altijd subjectief en ik heb al helemaal een voorkeur. Maar ik schets wel een compleet beeld, daar waar veel zure mensen hier 3/4 weglaat. En over Donny kunnen we discussieren, ik heb jou dan ook nooit zo voorbarig over hem uit zien laten. Ik zie alleen in Donny een structureel kwaliteit dat resulteert in succes. En al die jaren op dit forum zien we al dat negatieve op alles wat uit de Eredivisie kwam. Suarez, Eriksen, Vertonghen, Vermaelen, Blind, Depay en nu Van de Beek...ze zouden het allemaal nooit redden.

25 september 2020 om 15:28

"en over Donny kunnen we discussieren, ik heb jou dan ook nooit zo voorbarig over hem uit zien laten." - Zou je deze zin kunnen toelichten? Ik begrijp 'm niet.

25 september 2020 om 15:31

Vermaelen, Blind en Depay hebben het dan ook niet gered in de top. Van de Beek heeft nog de tijd en Suarez en Eriksen en Vertonghen hebben het wel gered. Dan heeft VZ het dus voor de helft goed voorspeld.

25 september 2020 om 16:18

@sirius: Dat er een hoop voorbarige onzin over Donny langskomt mbt zijn transfer naar United en functioneren binnen Oranje en ook al Ajax. Bij velen is het glas half leeg alleen wilde aangeven dat ik dat idee bij jou niet hebt.

25 september 2020 om 16:23

@glory: Waar zeg ik precies (absolute) top? Ze zouden het uberhaupt in Engeland niet redden. Vermaelen heeft 110 wedstrijden voor Arsenal gespeeld, scoorde daar bij zijn debuut en stond direct zijn eerste seizoen in het droomelftal van de Premier League. Blind heeft het neutraal gedaan, die heeft veel te veel gespeeld om hem als miskoop te zien en een EL gewonnen dus je kan niet zeggen dat hij het niet heeft gered. Nadat hij de transfer weer terug naar Ajax maakte speelde hij ook in een beter team dan United toen was. Depay heeft het in Engeland niet heel goed gedaan maar mede door hem stond Lyon afgelopen jaar ook gewoon in de halve finale CL. Het zijn stuk voor stuk spelers die het internationale topvoetbal wekelijk spelen terwijl ze al op voorhand werden afgeschreven.

25 september 2020 om 22:24

Ik ben ook wel kritisch geweest over Van De Beek (naar mijn mening ook terecht), maar in mijn ogen heeft hij zich ontwikkeld. Daardoor kan hij nu ook centraal op het middenveld uit de voeten en heeft hij geen oogkleppen meer op waarbij hij enkel de ruimtes centraal voorin in trekt. Hij is in de loop van het afgelopen seizoen minder voorspelbaar geworden en daardoor ook een betere speler. Verder gaan we wel zien hoe hij zich ontwikkelt. Hij is nog maar 23 jaar, dus er zal nog wel wat in het vat zitten.

25 september 2020 om 15:08

MyVision heel sterk betoog, ik hoop wel dat hij de juiste assistent kiest die zijn 'zwakkere' plekken aanvult! Ik ben ook blij dat aangaf om gegroeid te zijn als manager, hopelijk trekt deze baan zijn trainers carrière uit het slop. Ik heb er wel vertrouwen in, en het is hem van harte gegund door de meesten zelfs de tegenstanders van zijn komst.

Ik ben er helemaal niet zo tegen, er waren weinig geschikte kandidaten. Bondscoachschap vereist andere kwaliteiten dan het trainen van een club. De Boer weet heel goed hoe een eindtoernooi werkt en wat daarin doorslaggevende factoren zijn.

Haha FdB die het over chemie heeft. Bij 3 van zijn 4 clubs ontslagen omdat de chemie tussen hem en het team ontbrak. Dit wordt een zwaar voetbaljaar voor me.

25 september 2020 om 14:14

En 10 jaar bij clubs/nationale team een leidende functie gehad omdat de chemie er wel was. Zo mooi dat je 4 wedstrijdjes Crystal Palace, 3 maandjes Inter en 1,5 aardig succesvolle jaren Atlanta belangrijker acht dan 10 jaar perfecte chemie.

25 september 2020 om 14:30

@myvisionals assistent-trainer heb je geen leidende functie, je bent namelijk een assistent.

25 september 2020 om 14:36

Een vice-president heeft ook een leidende functie. Daarbij zag ik op de bank De Boer alleen maar coachen, daar waar Van Marwijk zich rustig hield. De Boer was een groot onderdeel van het succes van 2010. En als je herhaaldelijk die paar maandjes Palace en Inter er bij haalt, lijkt me het geen overbodige luxe om ook eens naar die succesperiodes te kijken om een compleet beeld te schetsen.

25 september 2020 om 14:41

een vice-president wel ja maar dat is ook geen assistent. Het is namelijk niet assistent-president. Dus het is niet te vergelijken. Dat de boer de aanwijzingen doorgeeft betekent niet dat hij de leider is. Die aanwijzingen kwamen gewoon van van Marwijk. Dat de boer groot onderdeel van het succes was in 2010, erken ik meteen alleen dat maakt niet dat hij een leidende functie had. Bij een leidende functie komen ook de verantwoordelijkheden en dat heb je als assistent niet, want je bent de assistent.

25 september 2020 om 14:46

Een vice-president is geen assistent lol. FdB was een assistent. Je begrijpt toch hopelijk wel het verschil? Ik weet daarnaast niet wat een duidelijkere boodschap moet zijn. Dat twee teams al na 3 maanden dachten van: ok dit gaat hem niet worden. Of dat een team na zelfs het winnen van prijzen hetzelfde dacht.

25 september 2020 om 14:56

Als assistent trainer sta je gewoon boven de groep, net als dat Lodeweges zo wordt gewaardeerd. Dat wilde ik als voorbeeld geven. Daarbij hebben die twee totaal verschillende type voetbalclubs niet echt bijgedragen aan zijn carriã¨res nee. Ik denk ook dat het Nederlands Elftal dan veel meer binnen zijn comfort zone valt.

25 september 2020 om 15:06

Dat valt wel mee. Nederlanders sluiten toch een stuk beter aan met wat hij in gedachten heeft en hoe hij het voetbal benadert. De Boer z'n struikelblok is dat hij zich niet kan schikken en aanpassen. In Oranje zal dat denk ik geen probleem worden.

Het is voor de Boer er op of der onder . Na zijn weinig succesvolle carrière als clubtrainer, buiten Ajax dan, mag hij het nu laten zien als bondscoach. Mocht dit geen succes worden dan wordt het wel erg moeilijk voor de Boer. In zijn tijd als trainer bijajax heeft hij ook geen overtogen woord richting het bestuur gedaan , ondanks de moeilijke periode , dat zal nu ook het geval zijn. De Boer zal de Knvb niet afvallen , zeker nu ze hem zo mooie kans hebben gegeven.

25 september 2020 om 14:17

Het is ook perceptie. Hij heeft 10 succesvolle jaren gehad als coach, 1 ok jaar bij Atlanta en bij elkaar opgeteld ongeveer 6 maanden totaal waardeloos bij Inter en Crystal Palace. Ik zie de kans dat hij het wel gaat redden ook veel groter zijn dan de mensen met die zure reacties hier steeds.

25 september 2020 om 14:28

@myvision,ik ben een Ajax-supporter in hart en nieren , maar wel een kritische. Als je kijkt naar zijn loopbaan , dat staat de Boer er niet zo goed voor , dat zal je met me eens zijn toch? Dit is voor hem een uitgelezen kans op zijn blazoen op te poetsen. Deze trein wil hij niet missen en dat begrijp ik. Ik hoop dat het een succes wordt , niet alleen voor hem maar ook voor de supporters. Het enige nadeel aan dit succes , is dat er dan bij de Knvb niks veranderd . Daar blijven dan een stelletje onbekwamen mensen in het bestuur zitten .

25 september 2020 om 14:38

Volgens mij zeg ik nergens dat hij er goed voor staat. Ik schets alleen een compleet beeld. En ben vooral niet zo ongefundeerd voorbarig als de meesten hier. En de kans is vrij groot dat De Boer het goed gaat doen want hij heeft een goed elftal dat ook goed bij hem past. En dan zien we over een klein jaar iedereen weer overlopen naar kamp De Boer en dat vind ik dan zo hypocriet haha.

25 september 2020 om 14:52

Hij zit natuurlijk wel weer in een vertrouwde omgeving en hij weet hoe er in Nederland gewerkt wordt en hoe mensen elkaar hier benaderen . Dat spreekt in zijn voordeel . En een baan als bondscoach is niet te vergelijken als een baan als clubcoach , dat schijnen ook vele te vergeten.

25 september 2020 om 15:09

Wat is er perceptie aan? Hij presteert inmiddels net zolang minder dan dat hij goed presteerde. Bossie heeft gewoon volledig gelijk; het is erop of eronder voor De Boer. Ik zie 'm ook wel slagen hoor, daar niet van. Echter doe jij in dit topic het totaal tegenovergestelde van die zure reacties en laat je 'm beter overkomen dan hij daadwerkelijk gepresteerd heeft.

25 september 2020 om 15:27

Het is er zeker op of er onder. Overigens zal midden (halve finale EK?) ook prima zijn. Maar hij heeft als coach langer goed gepresteerd dan slecht. Het aantal wanprestaties loopt alleen (te veel) op.

25 september 2020 om 18:31

Je weet hoe het gaat in het voetbal, je bent zo goed/slecht als je laatste wedstrijd. Dit geldt ook voor een trainer.

25 september 2020 om 14:20

inderdaad. hij voelt zich te groot voor een club als Heerenveen maar als hij nu weer flopt als bondscoach dan moet hij al blij zijn als RKC nog voor hem aanklopt

25 september 2020 om 14:42

Wat is dit nou weer voor gelul in de ruimte? De Boer was ontslagen bij Palace en Inter toen Heerenveen even op de radar kwam in 2018. De Boer wilde toen logischerwijs nog niet naar de Eredivisie, dat heeft niets met te groot voelen te maken. Misschien juist eerder met zich er niet klaar voor voelen. Zijn letterlijke citaat (leeuwarder Courant april 2018): ,,ik ben nu twee keer ingestapt op het laatste moment”, vervolgde De Boer, die de afgelopen twee seizoenen vroeg werd ontslagen bij Internazionale en Crystal Palace. ,,op dat moment heb je nog niet genoeg informatie hoe de club daadwerkelijk is. Dat ondervind je tijdens het werken. Inter is nog steeds een wereldclub, als zo’n club langskomt dan spring je op die trein. Maar misschien had ik over Crystal Palace meer informatie moeten vergaren.” Dat was dus heel verstandig van hem. En na bondscoachschap en 4 kampioenschappen bij Ajax kan je altijd nog naar clubs als Heerenveen.

25 september 2020 om 14:46

Ik weet niet of hij zich daar te groot voor voelt, maar een stapje terug doen is vaak lastiger dan een stapje vooruit. Zeker als je zelf jaren bij de top hebt gevoetbald en dan Ajax hebt getraind.dat hij het bij die andere clubs minder heeft gedaan , komt denk ik doordat hij moeite heeft met zich aan te passen . Bij Ajax was hij natuurlijk kind van de club en werkte hij samen met oa van der Sar , Bergkamp, Overmars en de rest kende hij ook allemaal . En bij die andere clubs vile dat allemaal weg . En ze hebben natuurlijk een hele andere manier van werken en benaderen . Buitenlanders kijken vreemd aan hoe wij als Nederlanders met elkaar omgaan , zeker op werk.het voordeel van de Boer is dat hij weer in een bekende omgeving aan de slag gaat. Kent de manier van werken , de mensen en zo . Misschien hadden ze ipv van de Boer van Gaal kunnen nemen , maar die zou zich wel kritisch uitlaten richting het bestuur . Zo wat dat betreft is de Boer voor de Knvb een logische keuze

Hoewel ik het enerzijds niet met de keuze voor Frank eens was, denk ik toch dat het een succes kan worden. Frank is nog een relatief jonge trainer, die ondanks een paar minder goede jaren ook heel goede jaren gehad heeft als trainer. Ook bij Atlanta heeft Frank met het behalen van twee prijzen niet slecht gepresteerd. Daarnaast kwam Frank goed over op mij gedurende de persconferentie. Hij lijkt er ontzettend veel zin in te hebben en die energie straalt hij hopelijk ook weer uit op zijn spelers.

Een voordeel heeft het zeker. Als Frank nou geveld is door het Coronavirus, posteer je Ronald gewoon voor de dug-out. Geen mens die het ziet :D

25 september 2020 om 14:23

Oh nee? Frank de Boer kan heel serieus en streng kijken, in tegenstelling tot zijn broer. Ronald zit zo vol botox dat het onmogelijk is.

25 september 2020 om 15:17

Rutger geloof of het niet, volgens mij heeft Ronald zijn broer Frank ook zo ver gekregen om met die troep te beginnen. 🙄 Maar pin me er niet op vast, ik weet het niet helemaal zeker. 😅

FdB prima kandidaat, veel talent en kwaliteit in de selectie, hopelijk nu de chemie nog

Als ik kijk naar de (on)mogelijkheden die er waren valt met de Boer te leven als coach van Oranje. Op de generatie Hiddink/advocaat/van Gaalvan Marwijk was ik ook wel uitgekeken. En terwijl de commissie Mijnals zich booos maakte over de gevolgde procedure hoorden we ook dat Gullit en Rijkaard, twee mogelijkheden, zelf al direct riepen geen zin te hebben. Zij kwamen in feite ook niet verder dan Ten Cate. Alleen, dat de Boer praat over een "topsportklimaat in Zeist" gaat mij een beetje te ver. Want de Knvb had op zijn mist aar die door haar zelf opgerichte commissie Mijnals kunnen luisteren en overleggen. Zat ik daar nu in dan zat ik er over een paar tellen niet meer in. Een ander ding is dan weer dat ik het instellen van die commissie sowieso al een farce vind. Maar topsportklimaat, is dat als je jong elftallen van Bvo's dwars door je topamateurs heen laat fietsen ? Is dat het treurige promotie/degradatiebeleid afgelopen seizoen ? Sorry Frank, ik zie dat topsportbeleid in Zeist totaal niet.

Ik ben ervan overtuigd dat Frank het goed gaat doen bij Oranje. Verwijten over het niet om kunnen gaan met El Hamdoui pareerde de Boer zelf al door eigenlijk te stellen wie wel? En daarnaast is dat al jaren geleden en valt onder het hoofdstuk oude koeien. Frank was langs de lijn het gezicht van Oranje in Afrika waarna bijna 5 succesvolle jaren Ajax volgden. Toen waren velen ervan overtuigd dat hij een topcoach zou worden. Dat ben ik nog steeds. Succes Frank

25 september 2020 om 14:30

Van Gaal en Jol gingen prima met El Hamdaoui en onder deze coaches speelde hij geweldig. je kan je beter afvragen wie wel goed met De Boer overweg kan. de selecties van Inter en Atlanta waren zijn gedrag en houding vrij snel beu iig. hij hing daar een beetje Mister Bigshot uit maar daar waren die spelers niet van onder de indruk

25 september 2020 om 15:07

Maar ook bij van Gaal en Jol kan ik spelers namen noemen met wie het niet soeprl liep. v Gaal heeft ook het verwijt gekregen niet om te kunnen gaan met vedettes zo is op elke trainer of coach wel een pleister te plakken

25 september 2020 om 15:23

Japie dat is zo jammer aan jou, om je mening kracht bij te zetten schets je nooit het complete verhaal! Gisteren heb ik je hele Frank de Boer en El Hamdaoui saga uitgelegd, en hier komt ie na Ajax heeft El Hamdaoui beginnend bij Fiorentina wederom zijn kont tegen de krib gegooid en problemen begonnen. Waardoor hij ook bij de volgende clubs, uit de selectie is gegooid. Alles is terug te vinden als je het niet geloofd, of wilt geloven! Jol liet hem gewoon zijn gang gaan, en accepteerde als een lulletje rozenwater alsof El Hamdaoui de status van Johan Cruijff had of boven de club stond. Terwijl niemand boven de club staat, en Van Gaal heeft ook met meedere spelers gebotst bij München en United allemaal terug te vinden. Dusja dat zegt me niet zoveel beste man.

25 september 2020 om 16:36

@frits1949 wat Van Gaal betreft ben ik het helemaal met je eens maar vergelijk diens CV met die van Fdb. daar zit toch wel een heel groot kwaliteitsverschil in

25 september 2020 om 16:37

@sulejmanii toch betaalde El Hamdaoui dat terug aan Jol met goede prestaties. een goede coach houdt zich helemaal niet bezig met wat een speler in een contract eist. die stelt gewoon zijn beste spelers op en zorgt dat die op het veld renderen. de rest laat je over aan het bestuur. ik vind het ook helemaal niet erg wat El Hamdaoui heeft gedaan eerlijk gezegd. ik geloof best dat je Rotterdamse sportzaak verlies kan leiden als je bij Ajax gaat spelen en dat je probeert dat verlies op de een of andere manier te compenseren. wat is daar nou precies mis mee? hij wilde een dure auto volgens jou en moest weg maar waar is het glasharde bewijs daarvoor? ik heb namelijk gelezen dat hij voor een wedstrijd buikgriep kreeg waar je niks aan kan doen en dat De Boer daarover zo pissig over was dat hij klaar was met El Hamdoui omdat op het allerlaatste moment heel de tactiek om gezet moest worden. heb ik daar bewijs voor? nee maar het is net als wat jij hier verteld van horen zeggen

25 september 2020 om 19:35

Japie geen moment heb ik gezegd dat Frank de Boer zich met zijn contract bezig hield. Dat verzin je gewoon ter plekke beste man, je vroeg aan mij de redenen waarom ik El Hamdaoui als rare diva had weggezet. Dus als jij een middelbare school docent geweest zou zijn, zouden de beste studenten over jou heen mogen lopen? Want dat is wat je zegt, een goede leraar maakt een voorbeeld van iemand de sfeer verziekt en zich misdraagt en je dus belet om kwalitatief les te kunnen geven! Dat zou jij dus allemaal toelaten? 🤦🏾‍♂️ Om je verlies te compenseren terwijl je al meer dan 2 miljoen netto verdiende? En ik geloof het ook best wel, maar dat is niet het probleem van Ajax. Gelukkig zou dat soort onzin, onder de huidige directie nooit en te nimmer gehonoreerd worden. Zoals ik zei alles is terug te vinden op het internet, maar ook via alle archieven op voetbalzone van die tijd. Als je tijd hebt en wilt zoek al die oude artikelen op, en dan zul je zien. En wat ik ook niet begrijp, is dat er talloze clubs na Ajax hetzelfde wangedrag is getoond en meermaals uit de selectie is gezet. En nog steeds wil je jouw hand boven die man zijn hoofd houden, vind ik echt bizar en ongekend nog hoeveel bewijs moet je hebben? 😅 Nee hij stond niet in de basis, en dat hij graag op een ander moment gehoord wat ik wel kan begrijpen zoals ik eerder had gezegd. En bronnen waren meerdere voetbal sites die hetzelfde zeiden, journalisten, een vriend van mij die bij Ajax speelde. En nogmaals hoe bij zijn clubs daarna ging, ja dat lijkt mij voldoende! Hoe graag je ook Frank de Boer verder de grond in wilt drukken. Desalniettemin wens ik je fijn weekend, zoals je weet lees ik je reacties graag. Maar de laatste tijd zijn we het niet vaak meer eens, gelukkig maar anders zou het een saaie bedoeling zijn. 🤣

25 september 2020 om 23:49

@sulejmanii ik begreep van jou dat De Boer El Hamdaoui uit de groep had gezet omdat hij in een contractbespreking allerlei eisen stelde waar Ajax niet blij mee was. ik heb El Hamdaoui ook nooit bij Ajax kunnen betrappen op diva gedrag maar jij denkt daar blijkbaar anders over. iedereen houdt van een dik contract. zelfs de grote held van Ajax De Ligt toen hij naar Juventus ging en ik vind dat ook volkomen logisch. clubs verdienen miljoenen aan spelers omdat voetbal entertainment is en voetballers de hoofdrolspelers zijn, dus waarom zou je dan niet het onderste uit de kan proberen te halen tijdens een contractbespreking?

Je had Koeman, elftal in opbouw en dan ga je verder met De Boer. Wat een afgang. We weten in ieder geval hoe Oranje komende periode zal spelen. Laag tempo, geen risico en balletjes breed en terug. Ik kijk er naar uit..

Ik denk dat hij met Oranje meerdere potjes achter elkaar gaat verliezen waarna hij eruit wordt geknikkerd. Ik hoop dat dit nog voor de WK kwalificatie gebeurt, dan ben je daar ook van af.

25 september 2020 om 15:10

En waar is dat op gebaseerd? Laten we het niet gaan overdrijven. Bij Oranje kan De Boer gewoon gaan spelen zoals hij graag wil spelen zonder dat spelers zich enorm aan hoeven te passen. Uiteindelijk is de kwaliteit leidend, niet de coach.

25 september 2020 om 16:28

Gebaseerd op het feit dat deze man de afgelopen jaren geen moer heeft bereikt of gepresteerd. Heeft 't leuk gedaan met Ajax in een van de slechtste voetbal tijdperken van de Eredivisie. Daarna overal mislukt. Verder heeft hij een nare uitstraling, wat blijkbaar ook nog eens wordt bevestigd door spelers om hem heen, aangezien er maar heel weinig met hem konden opschieten. En laat dit Oranje nou net een selectie zijn dat een man met charisma zoekt. Nee, ik zie de Boer dit elftal niet beter maken, en ook hun steun gaat hij heel snel verliezen. Maar goed, 1 ding heeft hij wel mee, en dat is dat de verwachtingen heel laag zijn.

25 september 2020 om 22:29

Buiten Ajax zijn de meeste clubs slechter dan pakweg 10 jaar geleden hoor. De gemiddelde leeftijd is flink gedaald in het afgelopen decennium en daarmee ook het niveau. Dan komt het 't niveau ook niet ten goede dat AZ, Feyenoord en FC Twente financiele problemen hebben (gehad). Overigens snap ik dat je die mening over De Boer hebt, maar ik denk er anders over. Ik denk dat het allemaal reuze meevalt. Soortgelijke criteria waarmee men De Boer afvalt, gebruikt men op de tegenovergestelde manier om Ten Cate als kandidaat te bestempelen. Die man heeft als hoofdtrainer nog nooit iets relevants gepresteerd.

Welkom Frank! Heerlijk om je stem (dialect) op de radio weer te horen. Dacht even dat het Edwin Evers was.. Frank is fris, herkenbaar en super fanatiek! Ik heb er weer helemaal zin in! Op naar de ek’s en WK’s

Steun moet hij inderdaad verdienen. Ik ben geen voorstander om iemand bij voorbaat af te branden. En ik reken al helemaal niet iemand af op zijn verleden. Laat De Boer het nu maar zien. Afbranden kan altijd nog 🤣🙈 hup Holland!

Ik gun het hem wel maar ik maak me wel zorgen over zijn opmerking te willen vasthouden aan zijn eigen filosofie. Dat klinkt erg star en weinig flexibel. Heel mooi voetbal heeft zijn filosofie nog niet geoogst tot dusver. Over de sucessen bij Ajax valt best wat aan te merken. De kwaiteit van de concurrentie destijds was ook erg matig. Een eigen visie is ok zolang je die maar kan bijstellen naar de actualiteit. Ik hoop het beste maar vrees het ergste.

25 september 2020 om 15:26

Is jouw punt wel valide? De Boer moest het ook met matige selecties doen, jongens als De Sa, Ebecilio en Sana. Niet te vergelijken waar Bosz en Ten Hag het moeten doen. Dus ja de concurrentie lag in mijn ogen echt niet veel verder weg uit elkaar.

25 september 2020 om 19:31

Klopt wel maar het voetbal was in die tijd echt niet best. Je kunt ook met mindere spelers een ander spel laten zien dan risicoloze balletjes breed. Alle passie en creativiteit was ingeruild voor balbezit op eigen helft Ik hoop dat ik het mis heb...

25 september 2020 om 22:31

Nou ja, De Sa was wel gewoon een bankzitter. Verder ben ik het overigens wel met je eens. De prestaties van De Boer bij Ajax waren echt uitstekend. Dat mensen dat nog (kunnen) betwisten is echt heel vreemd. Bij sommigen is de nuance erg ver te zoeken.

Ik gun het hem wel maar ik maak me wel zorgen over zijn opmerking te willen vasthouden aan zijn eigen filosofie. Dat klinkt erg star en weinig flexibel. Heel mooi voetbal heeft zijn filosofie nog niet geoogst tot dusver. Over de sucessen bij Ajax valt best wat aan te merken. De kwaiteit van de concurrentie destijds was ook erg matig. Een eigen visie is ok zolang je die maar kan bijstellen naar de actualiteit. Ik hoop het beste maar vrees het ergste.

25 september 2020 om 15:29

Hij geeft toch juist aan dat je een plan B moet hebben?

25 september 2020 om 19:32

Dat is toch een open deur. Roept elke trainer

Prima keuze, man heeft op het allerhoogste niveau gespeeld en weet wat winnen is (oa. de CL met Ajax). Ik ben er zeker van dat hij geleerd heeft van zijn fouten, nu heeft hij ook met wat 'lastigere' karakters en buiten de beschermende omgeving in Amsterdam gewerkt.kijk er naar uit Frank!

25 september 2020 om 22:32

Ik denk ook dat het allemaal wel meevalt en dat hij er wat van kan maken. Oranje sluit wel redelijk aan bij zijn voetbalvisie en hij kan zich moeiteloos aanpassen, aangezien spelers en coach de soortgelijke leerschool hebben gehad. Z'n carriere als voetballer helpt ook wel mee.

Ik hoop echt dat ie het goed gaat doen, maar ben nog niet overtuigd. Gelukkig zit ik er wel vaker naast.

Ik heb altijd geroepen dat de Boer het buiten Nederland niet waar kan maken, dit wordt de eerste keer dat we gaan zien of hij het in een Nederlandse arbeidscultuur wel flikt. Wat mij goed doet, is dat hij aangeeft het systeem niet overboord te gaan gooien. Lodeweges overschatte zichzelf en wilde toch weer zijn eigen stempel drukken tegen Italië en dat ging mis, de Boer is hopelijk verstandiger.

Dat stukje over topsport klimaat zegt genoeg. Want die is er totaal niet in de KNVB. De spelers zijn top maar Gudde en de rest laat enorm te wensen over. Frank is op zich een prima coach en na zijn Ajax periode lag de wereld aan zijn voeten maar na 2 totale mislukkingen en een niks zeggend avontuur in Amerika verder is mijn vertrouwen wel afgenomen. Ben met name bang dat ie dat saaie spel weer gaat invoeren zoals toen bij Ajax. Op dit moment hebben we daar ook niet echt de spelers voor want met deze groep kan je best dominant spelen.

Hopelijk kan hij objectief blijven bij het selecteren van zijn elftal. Zijn schoonzoon Stengs heeft op dit moment er niets te zoeken, hoop dan ook dat hij niet wordt geselecteerd. Dit is dan wel goed nieuws voor el Ghazi, doet het goed in de premier league en was een favoriet van Frank de Boer.

Meerdere die de discussie op dit forum van het Nederlands elftal met een grootte glimlach lezen? Zoveel randzaken worden erbij gehaald door een aantal mensen. En elkaar maar proberen de grond in boren, vind het eigelijk wel vermakelijk🤣

Ik als Indonesische man voel mij racistisch bejegend. Waarom worden er steeds blanke mensen gekozen en waarom draait het plots om donkere mensen. Ik vind dat de Aziaten juist achtergesteld worden!

Het interesseert FdB niet of hij 1 ,2,3,4 of 5 is , ik dacht dat voetballen om winnen ging, dat je altijd moet strijden om 1ste te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren