‘Ron Jans zei dat hij mij over een paar jaar het Nederlands elftal ziet halen’

Vrijdag, 25 september 2020 om

Joël Drommel was in de beginfase van zijn loopbaan geregeld het mikpunt van stevige kritiek. Inmiddels lijkt de publieke opinie te zijn veranderd. De 23-jarige doelman van FC Twente kent een sterke fase en met name tegen Feyenoord (1-1) vertolkte hij de rol van uitblinker. In Studio Voetbal werd hij zelfs vergeleken met Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, één van de voorbeelden van Drommel op keepersgebied.

Het bezorgt Drommel geen slapeloze nachten dat PSV met Yvon Mvogo en Vincent Müller twee buitenlandse keepers heeft aangetrokken en dat Nederlandse doelmannen werden overgeslagen. "Dat heb ik toch niet in de hand. FC Twente wilde me heel graag houden en ik wil hier nu een heel goed seizoen neerzetten", zo vertelt de jonge sluitpost aan de NOS. Dat goede seizoen moet gestalte krijgen onder leiding van Ron Jans, die er goed opstaat bij Drommel. "Jans praat veel met ons, ook individueel. Hij is heel direct, maar pept je ook op met mooie woorden. Hij zei dat hij mij over een paar jaar het Nederlands elftal wel ziet halen."

Mening Kraay junior over Oranje-keepers bij Voetbalpraat valt zeer slecht

Verbazing over de suggesties qua keepers voor het Nederlands elftal.Lees artikel

Drommel wordt vaak vergeleken met voorganger Sander Boschker, die tot 526 Eredivisie-wedstrijden kwam namens FC Twente. De huidige keeper van de Tukkers hoopt echter een andere route te bewandelen tijdens zijn loopbaan. "Met alle respect. Dat is natuurlijk prachtig, maar zelf zou ik dat niet willen. Ik hoop ooit een mooie stap hogerop te kunnen maken. Het liefste naar een grote competitie." Volgens Drommel is zijn verleden als veldspeler een groot voordeel bij zijn ontwikkeling. "In het begin is het wennen om als speler op doel te gaan staan. Maar ik heb die achterstand inmiddels wel weggepoetst."

Hans Kraay junior schoof Drommel in Voetbalpraat van FOX Sports net als Jans naar voren als kandidaat voor het Nederlands elftal. "Op dit moment is Jasper Cillessen de beste. Maar even nog, want hij keept veel te weinig. Ik zou Drommel en Bijlow altijd bij de selectie nemen, want die zijn allebei beter dan Tim Krul en Marco Bizot. En ook veel beter dan Jeroen Zoet", aldus de analist annex verslaggever.

Moet Frank de Boer de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal worden?
Meer video's

Poll

Is Joël Drommel klaar voor het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door branquinho)

Drommel ontwikkelt zich al jaren uitstekend en moet gewoon lekker zo doorgaan. Dan komt die kans vanzelf. Echter is het nu nog véél te vroeg natuurlijk. En dat geeft ook niet. Hij is nog jong.

25 september 2020 om 11:50

Idd hij moet gewoon zijn ding blijven doen. Over een jaar 2 zijn de oudere keepers wel klaar in oranje en dan komt de nieuwe lichting voorbij schuiven.ik denk dat Bijlow en Drommel een goede kans maken om daar bij te zitten.

Wat mij betreft moet een Bijlow of Drommel altijd mee. In mijn mening heb je de beste twee keepers mee, de derde is een ervaren keeper bij twee jonge eerste keepers en een jonge keeper bij twee ervaren keepers. Er zijn 4/5 keepers voor de andere 2 plekken (bizot, Krul, Cillessen, Padt, Zoet) en dan Drommel of Bijlow, of zelfs een Paes. Liever een mindere jonge keeper dan een nutteloze derde keeper.

25 september 2020 om 11:53

Zou geen slecht idee zijn, om ze in ieder geval bij de aanloop zo nu en dan erbij te halen. Op een groot toernooi heb je toch liever 3 die er al staan (al is de kans heel klein dat die derde een keer aan spelen toe komt)

25 september 2020 om 11:58

Lijkt mij ook. Die luxe heb je gewoon bij keepers. Mocht er vertrouwen zijn in een jonge doelman, altijd meenemen als 3e keeper. Je kan hem op trainingen aan het werk zien en hij kan vast wennen aan het niveau en hoe het eraan toe gaat.

25 september 2020 om 11:59

Oranje is geen opleidingsteam he. De beste 3 dienen gewoon mee te gaan. Kijk, mocht het een supertalent zijn, waarvan je verwacht dat hij je op korte termijn kan meenemen à la De Ligt, Robben (EK 2004; was zelfs de beste in de halve finale), Willems (vroeger), Donnaruma, etc., dan snap ik het. Maar voor talenten die misschien de top kunnen halen à la Drommels of vroeger V Leer hoeft het niet. De kans is klein dat je een derde keeper nodig gaat hebben, maar wanneer die er moet stan en je faalt. Dan ga je balen. En naar mijn mening moet Krul altijd mee. Niet omdat ik hem de beste vind, maar als extra wapenfeit voor penalties. En al helemaal als je Cilessen meeneemt.

25 september 2020 om 12:12

Op alle andere posities ben ik het met je eens maar bij een keeper zie ik alleen maar voordelen. Een 3e keeper is echt nooit nodig. Voor de bondscoach toch ook goed om hem van dichtbij mee te maken. En het is niet zo dat we een keeper van wereldklasse er voor thuis laten.

25 september 2020 om 13:31

Bovendien is het ook niet alsof de 3e keeper zoveel beter is dan een Bijlow of Drommel. Dus is het inderdaad als 3e keuze logisch ofwel te verantwoorden dat een talentvolle keeper meegaat.

25 september 2020 om 16:19

Jetro Willems is nogsteeds de beste linksback van Nederland, heeft hij in de Premier League laten zien ook.

25 september 2020 om 12:11

Mee eens, maar slaat toch nergens op dat Kraaij eventjes Bizot downgrade. Beste keeper van vorig seizoen en enorm belangrijk geweest in een droom seizoen voor AZ. Statistisch is Drommel minder dan Onana, Padt en Bizot. Wel moet ik zeggen hij heeft zich sterk ontwikkelt, ik vond hem eigenlijk gewoon te zwak voor betaald voetbal en erken zeker dat die bij de betere hoort, maar laten we aub stoppen elke speler na paar leuke duels in oranje te praten.

25 september 2020 om 15:04

Ook een eerlijke vergelijking, de doelmannen Onana en Bizot worden veel minder onder schot genomen, Drommel veel vaker, door de situatie van Twente. Zet Drommel bij Az neer en zijn statistieken worden ook veel beter. Niet dat hij beter is dan Onana hoor, maar Bizot of Drommel daar zit niet meer zoveel verschil tussen

25 september 2020 om 15:11

Statisch is die ook minder dan Padt, Je kan me niet overtuigen dat Twente meer kansen weggeeft, wij doen niks anders dan kijken naar aanvallen van de tegenstander haha. Je argument klopt overigens wel hoor dat t heel moeilijk Bizot met Drommel te vergelijken omdat er minder kansen zijn bij AZ.

25 september 2020 om 15:26

Ik heb de statistieken niet zo paraat, gevoelsmatig zou ik nu liever Drommel op goal hebben staan dan een Padt, waar ik 2 jaar geleden hem weleens vervloekte.

25 september 2020 om 16:01

Of hij doet het ineens minder. Een keeper bij ajax moet veel meer concentratie hebben, want je hebt minder te doen. Daarnaast is het de vraag hoe ze met de druk omgaan. Ik zeg niet dat ze dit niet kunnen, maar ze hebben het bog niet bewezen. Laat die jonge jongens maar lekker groeien, dan komt het vanzelf

25 september 2020 om 14:41

Op zich kan ik je gedachtengang wel volgen. Ik zou altijd als eerste twee keepers "gewoon" de twee beste en meest betrouwbare keepers meenemen en dan voor de derde keeper iemand met een afwijkend profiel. Zijn de eerste twee keepers geen helden in het stoppen van penalties, dan kies je voor een penaltykiller. Hoeft verder niet eens echt degelijk te zijn in wedstrijden, als hij dat ene aspect maar beheerst. Kan één van de eerste twee keepers dat echter al prima, dan kan je ook inderdaad juist gaan voor een jonge keeper die aan het echte werk kan ruiken of een ervaren rot die van waarde is in de kleedkamer.

25 september 2020 om 14:45

Precies. Er zit weinig extra waarde aan als je bijvoorbeeld met een Cillessen, Bizot, en Zoet op pad gaat. Alle drie goede keepers, maar geen talenten meer, geen echte penaltykillers, alle drie jaren ervaring (wel op verschillende niveaus, maar goed). Een beetje afwisseling is ook handig.

25 september 2020 om 15:05

Eens. De reservekeeper komt al bijna nooit aan spelen toe, maar je moet een betrouwbare keeper achter de hand hebben. Hoeft geen wereldtopper te zijn, maar iemand die altijd een voldoende haalt en er staat als het moet. Een derde keeper komt er al helemaal nooit in, dus die hoeft niet degelijk te zijn, maar moet iets hebben dat de andere twee niet hebben. Bovendien, Zoet zou ik nooit meenemen, tenzij als eerste keeper (en daar is hij bij lange na niet goed genoeg voor). Zoet is typisch iemand die een redelijk niveau kan halen (en soms een boven zichzelf kan uitstijgen) als hij alle vertrouwen heeft, zoals de eerste jaren bij Psv. Maar als hij de hete adem van een concurrent in zijn nek voelt, gaat hij de gekste dingen doen. Dus toen hij de kans kreeg om te bewijzen dat hij beter was dan Cillessen, greep hij hem niet. En de concurrentiestrijd met Unnerstal had hij al verloren voor deze goed en wel was begonnen.

Toch knap dat hij is blijven knokken en strijden om zo ver te komen waar die nu staat. Een prima doelman waar een mooie toekomst voor in het verschiet ligt.

Vrees voor de huidige internationals dat Drommel (als keeper), Oosterwolde (linksback), en Roemeratoe (als controleur) volgend jaar mee gaan als basisspeler naar het Ek. Of Xandro Schenk dan al Van Dijk, de Ligt of de Vrij uit de basis heeft gespeeld dat betwijfel ik.

25 september 2020 om 12:15

Zwijgen is goud

25 september 2020 om 13:45

Sarcasme is goud

25 september 2020 om 18:09

Xandro Schenk heeft dan minstens al 1 van die 3 uit de basis gespeeld en loopt dit jaar net de ballon d'Or mis maar krijgt een mooi plekje in het team van het jaar samen met Oosterwolde.

Op dit moment hebben we gewoon hele slechte keepers voor het Nederlands elftal, dat er dan gepraat word over Drommel bij oranje verbaasd me dan ook niet. Echter is deze jongen daar nog niet aan toe. Laat hem eerst een volledig goed seizoen spelen bij Twente en daarna een stap maken. Snap eigenlijk niet dat PSV voor een huurkeeper gaat, terwijl Drommel toch voor niet al te veel geld op te halen is. Drommel maakt de afgelopen jaren enorme stappen. Hij is sterk in de lucht, heeft een snelle reflex en een goede trap, kortom alles wat je verwacht van een moderne keeper.

Tegenwoordig als je beetje leuk keept wordt je al in Oranje geschreven, of zelfs met de top vergeleken. Maar zo lang je zelf niet in die top speelt dan zijn dit soort vergelijkingen buiten proporties en is het niet eens een korrel zout waardig.

25 september 2020 om 13:32

Rustig aan.. Het gaat over de toekomst.

Ik wil hem weleens zien op het hoogste niveau. De komende paar jaar zal Cillesen nog wel keepen, daarna droogt het talent een beetje op. Bizot en Padt zie ik absoluut niet als toekomstige keepers van NL, Bijlow krijgt het vertrouwen bij Feyenoord en ontwikkelt zich misschien nog wel meer dan Drommel. Ben benieuwd wat voor keeperstalent er de komende jaren nog opstaat.

Bijlow moet zeker een kans krijgen. Heel rustig, goede trap en fantastische reflexen en daarnaast ook een penaltykiller.

Ik zie nog dat Van der Gijp en Derksen krom lagen van het lachen ruim vier jaar geleden, toen Drommel ging duiken op een bal die al bijna stil lag.toen was die jongen negentien jaar.ik denk dat de heren van Veronica hun mening inmiddels hebben bijgesteld.....

Dus de man die betaalt wordt om jou te motiveren zegt dat je Oranje gaat halen over een paar jaar? Los van de haalbaarheid an sich, maar hoe objectief denk je werkelijk dat dit oordeel is zeg!?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder50
G. RoemeratoeMiddenvelder50
R. ZerroukiMiddenvelder50
J. DrommelKeeper50
V. ČernýAanvaller53
DaniloAanvaller54
T. EbuehiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 5 0 0 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren