Ajax verwijdert vernederende tweet richting Willem II razendsnel

Vrijdag, 25 september 2020 om

Ajax heeft donderdagavond een opvallende tweet richting Willem II verwijderd van het eigen account. De Amsterdammers reageerden op een promovideo die Willem II had gepubliceerd voor de wedstrijd tegen Rangers FC van donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League. Ajax plaatste een meme die insinueerde dat Willem II een slechte kopie maakte van een eerdere video van Ajax.

Willem II publiceerde donderdag in de namiddag een video ter ere van de eigen terugkeer in Europa. De club heet 'Europa' van harte welkom in Tilburg. "Ik hoop dat jullie ons niet zijn vergeten. Onze kleuren, de strepen... We zijn van elkaar vervreemd geraakt, omdat we wat moeilijkheden kenden. Maar we zijn gegroeid en we hebben onze lessen geleerd", wordt onder meer gezegd door de Engelstalige voice-over.

De video doet denken aan een promo die Ajax publiceerde op 24 mei 2017, de dag van de Europa League-finale tegen Manchester United (0-2 nederlaag). Er zijn verscheidene overeenkomsten tussen de video's: Ajax noemde de promo 'We Are Back' en refereerde onder meer aan het eigen shirt. De club concludeert dan ook dat Willem II zich heeft laten inspireren door het werk van Ajax, maar dat de video het niet haalt bij het 'origineel'. Binnen een kwartier werd de tweet verwijderd. Op de foto was het resultaat van een mislukte restauratie van een fresco van Jezus Christus in 2012 te zien.

De oude video van Ajax uit 2017:Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Tja, kinderachtig en goed dat ze het snel verwijderd hebben. Een club als willem 2 moet je als Ajax ook geen sneer geven. 0 rivaliteit en een goede relatie.

24 september 2020 om 18:56

Ajax viel inderdaad even uit zijn rol. Helaas wordt dit in dit social media tijdperk meteen opgepikt...

24 september 2020 om 20:09

Dat is omdat ze 22-25 jarige jongens hun social media laten beheren en die hippe boys zijn natuurlijk mee met de laatste en hippe trends en hypes op het internet en dan krijg je zulke kinderachtige troep.zoiets is niet nodig, doe het gewoon lekker officieel en goed en klaar. Niveau 0 zoiets.

25 september 2020 om 11:00

Ik kan die ''hippe boys'' ergens nog wel begrijpen. Het is gewoon een 1 op 1 kopie van het filmpje van Ajax. Als jij iets bedenkt en een ander gaat dat simpelweg kopiëren ben je ook niet blij. Neemt niet weg dat het filmpje van Willem 2 er goed verzorgd uitziet. Maar als jij zelf exact gekopieerd zou worden zou je dat ook niet leuk vinden als je er je geld mee zou verdienen.

25 september 2020 om 11:18

Moet je die kopie dan zo serieus nemen? Zie het meer als een ludieke knipoog van het "ajax van het zuiden"

25 september 2020 om 11:25

Jij en ik hoeven het zeker niet serieus te nemen. Maar ik denk dat als het je werk is je er toch anders tegenaan zou kijken dan wij als buitenstaanders. Ik heb niets met Ajax noch met Willem 2. Maar ik denk dat als jij dagen bezig bent met een filmpje in elkaar te zetten en iemand anders het exact ziet kopiëren je toch anders zult reageren dan je nu doet.

25 september 2020 om 12:50

Alsof dat Ajax filmpje nou zo vernieuwend was. Persoonlijk vond ik het Hollywood-dramatiek met dito bijpassend beeldmateriaal. Klaarblijkelijk zijn ze er bij Ajax nog steeds enorm trots op.

24 september 2020 om 19:20

Spelen juist het voetbal waar het oude Ajax voor stond. Snelle buitenspelers, aanvallende backs en een meevoetballende spits. Waar het bij Ajax meer trechtervoetbal is. (Alleen dan wel van hoog niveau)

25 september 2020 om 10:24

Voor een officieel account lijkt het me verstandig om überhaupt geen sneer uit te delen naar andere clubs, ongeacht of de supporters (want die ervaren dit over het algemeen) rivaliteit voelen jegens die club. Uiteraard zijn er ook berichten met een knipoog richting andere clubs. De lijn tussen wat kan en niet kan, is daarbij soms ook dun.

25 september 2020 om 11:03

Inderdaad. Een beetje klieren als er een mooie wedstrijd (klassieker ofzo) gespeeld gaat worden kan ik wel waarderen, maar de mindere ploegen op deze manier kleineren is absurd. Ajax heeft niks met Willem 2 te maken en niet alle clubs hebben de middelen om Europees te slagen.

25 september 2020 om 11:41

Daarom verwijderde Ajax de Tweet ook meteen. Een grappige sneer is prima op zijn tijd maar het moet wel leuk zijn.

25 september 2020 om 11:06

Ik heb een moderator die overuren bij mij maakt. Deze zal ook we weer verwijderd worden.😊😷

God, God.. Er is natuurlijk maar 1 plek waar toffe sociaal media acties mogen bestaan. Ook al is het wellicht geïnspireerd door Ajax, wees dan gewoon trots en niet zo kinderachtig. Logisch dat het snel verwijderd is.

24 september 2020 om 19:00

En waarom denk jij dat de tweet verwijderd is. Dit is helaas het gevolg. In de wereld van social media en elkaar de loef afsteken is dat normaal. De rest vind het kinderachtig dus wordt het social media team teruggefloten.

25 september 2020 om 11:42

Taj waar mensen werken maken mensen fouten. Ajax corrigeerde het meteen. Maar ja, in deze tijd is het al meteen opgepikt en al verwijder je de Tweet meteen, de social media stampede begint.

25 september 2020 om 14:20

Zucht... Dat is toch ook waarom ze hem direct van het kanaal haalden. Als je wat meer weet over het beleid binnen het social team van Ajax, dan weet je dat die jongens ontzettend veel vrijheid krijgen, omdat ze ook ontzettend goed zijn. Joost Beitler geeft dat in een Vice video duidelijk aan. Als je video's en content 85% heel tof is (tenminste, dat is mijn mening), dan is dat geweldig. Dat er dan een keer een foutje wordt gemaakt, dat gebeurt de beste wel eens.

Terecht dat ze het verwijderd hebben. Dat steekje richting Willem II was niet nodig. Laat ze blij zijn dat ze Europees spelen. Dom om het in eerste instantie te plaatsen.

Raar dat iemand dat tweet. Naar mijn weten hebben Ajax en Willem 2 onderling een goede band als ik mij niet vergis.

25 september 2020 om 10:13

En ook als de onderlinge band niet goed zou zijn, wil ik niet dat Ajax zulke berichten op Social Media zet. Het is nergens voor nodig. Ik ben blij dat ze nog relatief snel tot inkeer zijn gekomen, dit is wel even een flinke misser.

25 september 2020 om 10:32

Eens. Hou het bij je zelf en dat gaat ze best aardig af.

25 september 2020 om 14:28

Als zoiets je baan is, is het bijna niet mogelijk om foutloos te blijven. Ik heb zelf ook (public)community management gedaan voor een groot bedrijf en heb daarin ook een team geleid. Als je creatieve mensen om je heen hebt, is het van groot belang om die mensen het gevoel van vrijheid te geven. Als je dat gevoel van vrijheid inperkt, wordt het gewoon minder allemaal en dat is zonde. In dit geval is er gewoon iemand geweest die een stapje te ver ging en zelf dacht dat iets erg leuk was (snap ik opzich wel) maar niet door heeft gehad dat het nogal ongepast was. Jammer, foutje. Direct verwijderen en even op de blaren zitten.

Eerlijk is eerlijk, zeker het begin van het filmpje lijkt wel een beetje afgekeken. Maakt verder ook niet uit, niet nodig om daarop te reageren, realiseerde degene die de tweet plaatste misschien ook wel kort nadat hij/zij op send drukte. Verder hoop ik dat Willem II en ook PSV vanavond goede zaken doen.

Totaal onnodig en kinderachtig. Blij dat ze het direct verwijderd hebben. Had nooit geplaatst moeten worden. Media team doet vaak goed werk maar soms zit soort onzin erbij.

2e keer in korte tijd, want bij verlies AZ in Europa was de kop : 'bye bye 👏👏👏 en bedankt voor de centjes' op de officiële Ajax site en ook deze was verwijderd. Denigrerend, onprofessioneel en oncollegiaal. Maar goed, ik denk dat de leiding van Ajax hier ook niet om kan lachen..*** Correctie op bovenstaand want dit bericht was op AjaxPrimeur en niet op de officiële site van Ajax zoals eerst vermeld *** Wel zo netjes om dat nog even te vermelden, want dat is een wezenlijk verschil zie ik. Excuus.

24 september 2020 om 19:07

Die over AZ vind ik dan nog wat minder erg, aangezien AZ zo zielig aan het doen was over dat CL ticket.

24 september 2020 om 21:10

Als club moet je daar helemaal niet mee bezig zijn. Ik vind het net zo erg. Wat het niveau van een ander is moet geen invloed hebben op hoe jij je gedraagt.

24 september 2020 om 21:55

Ik vind dat als een club jou je champions league ticket af probeert te pakken op zo een gluiperige manier, dat je best wel een sneertje terug mag geven.

24 september 2020 om 19:10

Heb dat niet voorbij zien komen, maar dat Ajax een sneer terug doet na die pogingen van AZ om de CL plek van Ajax op te eisen kan ik nog wel begrijpen. Had misschien iets anders en subtieler geformuleerd gemoeten maar in dit geval is er niet echt aanleiding om zo naar Willem II te doen. Daarom vind ik deze opmerking een stuk meer misplaatst en onnodig.

24 september 2020 om 22:16

Daarom kan ik dan weer begrijpen dat iedereen blij is als Ajax de landstitel op de laatste speeldag verspeelt uit bij De Graafschap. Prima als je je als club arrogant en kil wil presenteren, maar dan ook niet huilen wanneer een ander je ook niks gunt. Het is typisch Ajax om je te profileren ten koste van een andere club en mij staat dat dan ook totaal niet aan. Of het nu denigrerend is richting Willem 2, AZ, De Graafschap of welke club dat ook is gebeurd in een recent verleden. Een echte kampioen heeft dat niet nodig.

24 september 2020 om 22:38

Tuurlijk is iedereen dan blij, ik zou ook de ballen uit mijn broek lachen als dat bijvoorbeeld PSV overkwam. Het is altijd mooi als het kleintje van de grote weet te winnen. Los daarvan, moet ik je wel een beetje gelijk geven over dat arrogante. Het hoort nou eenmaal een beetje bij Ajax. Maar hoe kijk jij naar die poging van AZ dan? Als Alkmaarder zijnde? Het is natuurlijk wel een beetje bijzonder gegaan allemaal.

24 september 2020 om 23:58

Het is typisch Ajax om je te rpofileren ten koste van een andere club, hoe dan. V Waar hebben ze hiervoor dat gedaan? AZ hoe dan, de Graafschap?? En dit is eigenlijk oo niet zon voorbeeld daar ze toch een puntje hebben. Maar het is ook verwijderd. Gelukking wil AZ zich ten koste van andere clubs graag kwalificeren voor de CL ook al hebben ze daar geen enkel recht toe......

25 september 2020 om 14:04

@alkmaar54ben ik niet met je eens. Je zegt: Ajax en profileren ten koste van een ander, mede op dit incident. Maar dit zou zomaar eens een "uitglijder" van 1 persoon kunnen zijn. Verder is het ook bekend dat jaren geleden FC Utrecht ballen van Ajax heeft gekregen voor een Europese uitwedstrijd van het merk waar die tegenstander mee speelde destijds. Om FC Utrecht de juiste voorbereiding te gunnen. En dan is FC Utrecht nog wel de tegenstander die (terecht) met het mes tussen de tanden het veld op komt tegen Ajax. Ga er maar van uit dat er op bestuurlijk niveau bij Bvo's veel minder afgunst zit dan bij mensen die zich supporter noemen.en als we het dan toch over bestuurlijk niveau hebben: een CL-ticket claimen terwijl ieder eerlijk rekenmodel Ajax hiervoor aanwijst is dan in mijn optiek meer "profileren ten koste van een ander".

24 september 2020 om 19:31

Was dat serieus de reactie toen AZ werd uitgeschakeld? Dat kan ik me haast niet voorstellen. Dat is echt infantiel gedrag als je dat gaat sturen als een andere NL club wordt uitgeschakeld. Wat hebben ze daar in dienst, een stel 13 jarige brugklassers?

24 september 2020 om 19:37

Nee, dat is gewoon de club cultuur en spreekt aan op hun achterban

24 september 2020 om 19:45

Tsja, wellicht. Als je het officiele Social Media account beheert van een club als Ajax is het toch niet teveel gevraagd om professioneel te zijn en gewoon respectvol te zijn naar andere Nederlandse clubs? Een steekje hier en daar vind ik ook goud, maar mocht het waar zijn dat je social media team 'bedankt voor de centjes' roept naar een collega Nederlandse club op een avond dat zij een dreun te verwerken hebben zou ik even nadenken of ik de juiste persoon voor de job heb aangenomen. Dan snap je er echt geen jota van.

24 september 2020 om 19:58

Ja was exact zo geschreven met die klap handjes erbij op en tekst is later aangepast naar een mildere versie. Het lijkt alsof daar nog wat oud zeer zit, maar het is gewoon onnodig om dit te doen ook al hebben ze door het verlies van AZ miljoenen extra binnen geharkt.

24 september 2020 om 21:32

Haha wat? Hebben ze dat destijds echt op Twitter gezet? Dat geloof ik niet eerlijk gezegd.

24 september 2020 om 22:02

@Skede Heb een correctie gemaakt, want het bericht was met die tekst gepost, maar kwam van Ajaxprimeur en niet van de officiële site. Dus wil dit wel even rechttrekken.

24 september 2020 om 22:50

Aha, helder en goed gecorrigeerd inderdaad. Het leek me ook al heel sterk dat een officieel account van een club zoiets zou posten.

Idd smaakloze actie. De gelijkenissen zie ik overigens wel, maar ach... Ajax zal het wiel ook niet zelf hebben bedacht. Copy of a copy of a copy.

Kinderachtig, maar verder waarom dit filmpje? Ze zitten nog niet eens in de Europa league.

24 september 2020 om 19:11

Dat was ook mijn eerste gedachte. In Europa weet men zich echt niet Willem 2 te herinneren. Verder onnodige reactie natuurlijk.

24 september 2020 om 19:17

Ah joh, het is lang geleden dat er een Europese wedstrijd werd gespeeld in Tilburg, dus zo raar is het niet. We zijn niet allemaal Ajax die elk jaar Europees speelt.

24 september 2020 om 19:19

Maakt dat uit? Ze spelen vEL tegen de Rangers. Dat is voor Willem II en haar supporters een prachtig moment.

24 september 2020 om 21:01

Snap ik, maar na mijn idee is zo een filmpje meer als ze bijvoorbeeld de poulefase doorkomen en naar 8ste finales gaan.

24 september 2020 om 19:21

Omdat dit de eerste Europese thuiswedstrijd voor Willem 2 is in enorm lange tijd. Vorige potje was uit en nu is Europees voetbal dus terug in Tilburg.

24 september 2020 om 21:13

Wat een snob ben jij. Willem 2 was tot voor kort degradatiekandidaat. Binnen het bereik van de club en de middelen en de concurrentie is dit net zoiets als Ajax die de Europa league finale haalt. Ga je liever zorgen maken om de pubers op t Ajax Twitter account

Prestaties op het veld niet op aan te merken bij ajax maar gadverdamme wat is het daar buiten om toch gewoon een soort kleuterschool. Zeer kinderachtig van degene die de socialnedia bij ajax beheert

24 september 2020 om 19:44

Beetje kortzichtig. De reactie op Willem 2 was onnodig. Echter... het social media beheer is bij Ajax verder dik op orde. Kijk de filmpjes over Europa, presentatie Antony etc maar eens terug. Pure klasse..

Prestaties op het veld niet op aan te merken bij ajax maar gadverdamme wat is het daar buiten om toch gewoon een soort kleuterschool. Zeer kinderachtig van degene die de socialnedia bij ajax beheert

Het media team van Ajax leidt aan de ziekte waar sommige, ik herhaal, sommige forummers ook wel eens aan lijden: arrogantie en gebrek aan humor. Dit filmpje is in alles gewoon een leuke kwinkslag van Willem II, een sympathieke volksclub met een regionale achterban die het leuk vind om voor het eerste sinds 15 jaar weer eens een Europees potje te spelen, om daar dan zo op te reageren is echt beyond sneu.

24 september 2020 om 20:39

Die reactie is inderdaad niet nodig. Gelukkig kwam men snel tot inkeer. Maar het mediateam van Ajax is de laatste jaren juist geweldig bezig. Althans, dat vind ik. Promovideos, welkomstnummers, leuke rubrieken, etc. Dus dit past juist totaal niet in het straatje. Verder krijg ik een beetje het idee dat je zit te wachten op zulk nieuws, zodat je even je frustratie kwijt kunt. Want die ziekte waar je het over hebt is zeker niet aan één club gebonden.

25 september 2020 om 10:39

Gebrek aan humor zie je inderdaad bij supporters van andere clubs ook terugkomen ...

25 september 2020 om 11:44

Het media team niet, een enkele medewerker wellicht. Maar die werd al snel overruled en de tweet verwijderd. Daarmee is de kous af.

Snap de kritiek op Ajax niet om de tweet. Dit is toch gewoon kopiëren. Prima om een filmpje te tweeten, maar doe dan geen kopie. Zat andere manieren om het te doen. En ook redelijk misplaatst. Kan me niet voorstellen dat mensen Willem2 nog herinneren.

24 september 2020 om 21:42

Sinds wanneer is je laten inspireren door iets verkeerd? Het is toch geen exacte kopie of wel dan. Laat die mensen lekker genieten dat ze na 15 jaar weer eens in Europa mogen spelen. Het enige dat misplaatst is, is je debiele reactie.

25 september 2020 om 10:45

Zo dan, gaat ie lekker? Wat ben jij een partij gefrustreerd in dit topic. Doe kalm. Het is maar een puberale actie van een jong Social Media team. Het bericht is weggehaald op verzoek van hogerop.

25 september 2020 om 14:18

Wat is er debiel aan mijn reactie? Ik geef gewoon mijn mening, maar misschien is dat lastig te accepteren wanneer je een beperkte hersencapaciteit hebt.

Maar we zijn gegroeid en we hebben onze lessen geleerd", wordt onder meer gezegd door de "engelstalige voice-over".Ik beheers al 20 jaar de engelse taal. Maar een nederlandse accent pik ik er zo uit.

Denk dat er nu geen club meer is die zo een filmpje maakt. Niet eens omdat ze anders een sneer uit Amsterdam krijgen maar meer om het feit dat er nu twee clubs zo een filmpje voor een wedstrijd hebben gemaakt en allebei genadeloos onderuit gingen daarna. Ik zou het lot niet tarten in ieder geval.

Storm in een glas water. Ook wat onnodig om dit topic vandaag opnieuw te plaatsen. “vernederend” is ook een te zware term, maarja clicks he.

Waarom heeft Ajax een kinderachtige tiener gepromoveerd tot social media stagiair? Ik vind het nogal sneu om als grootste club van Nederland zo te reageren op een provincieclub die ook eens Europa in mag. Totaal onnodig en gelukkig zagen medewerkers van Ajax dat ook, net te laat helaas maargoed.

Natuurlijk is de reactie van Ajax absoluut van een treurig niveau. Maar is het spelen in de 3e voorronde EL terugkeren in Europa. Ik snap dat het voor Willem II een speciale wedstrijd is, maar dit is misschien een iets te groot bericht voor zo'n wedstrijd. En achteraf na de zeer geflatteerde 0-4 nederlaag ook een beetje een grote grap natuurlijk.

Tikkie onnodig, weer snel verwijderd en daarmee is het weer opgelost. Hoeft allemaal niet groter gemaakt te worden dan het is. Klein smetje op de anders goed werkende PR afdeling.

Zielig clubje daar in amsterdam

Ik heb nog nooit iets tegen Willem II gehad. Ben er zelf vaak zat geweest. Maar als ik het gedrag van die onbenullen van "supporters" na de wedstrijd even bekijk dan denk ik: We are not back, we were back. Let's keep it that way".

25 september 2020 om 12:47

Tja en dan kom je weer op het punt of je alles en iedereen moet straffen bij Willem II om het gedrag van groep supporters? 1000 zijn weliswaar een behoorlijk aantal maar vergeet niet dat er nog 12.000 zijn die normaal in het stadion zouden zitten hier niet bij waren. Daar waar ik normaal gesproken wel op zo'n plein zou staan (als we bijvoorbeeld uit hadden gespeeld) wist ik nu vooraf al dat dit niet gaat werken en ben ik niet gegaan. Ik heb geen zeggenschap over deze groep en kan voor hun niet bepalen wat ze wel en niet mogen doen maar moet ik dan gestraft worden om hun gedrag? Onze burgemeester is gewoon naïef geweest en had dit nooit mogen toestaan. Hij heeft de macht om dit te voorkomen of in te grijpen. Maar ja we zagen het al eerder bij Amsterdam dat niemand dat besluit durft te nemen. Ik vind het heel erg wat er is gebeurt en hoop dat het goed afloopt maar ik kan hier niets aan veranderen. Conclusie is dat ook Willem II een groepje supporters heeft dat gewoon lak aan alle heeft...net zoals elk andere club geloof ik.

Ik vond het een prachtig filmpje met een tekst die perfect past bij Willem II. de zin "we zijn van elkaar vervreemd geraakt, omdat we wat moeilijkheden kenden" is wel heel erg van toepassing als je naar de afgelopen 15 jaar kijkt. Ik wist ook niet van het bestaan van het filmpje van Ajax en snap dan ook niet dat ons sociaal media medewerkers het filmpje van Ajax hebben omgebouwd. Je weet dat je daar dan gezeik over krijgt. Zoek dan naar een filmpje van een Spaanse of Italiaanse club voor inspiratie. Dat Ajax zo reageert snap ik wel zo'n filmpje maak je niet ff in een uurtje. Dat voelt wel verkeerd. Sowieso heeft Ajax en voor de supporters wel een punt aangezien er veel melodieën van nummers over worden genomen door Willem II supporters. Ik denk als Ajax zijne dat je dat als een groot compliment moet zien maar snap de frustratie wel.

@robby ik snap jou frustratie over het gebeuren ook wel. Punt is echter dat door toedoen van die 1000 losers een burgemeester die de verantwoordelijkheid over bijvoorbeeld de gezondheid van de inwoners draagt gewoon geen toestemming meer kan geven voor dit soort feesten. Eenvoudigweg omdat de deelnemers aan dat feest er een bende van maken en direct dan wel indirect een x aantal doden veroorzaken. Dat klinkt dramatisch, maar dat is het gewoon ook. Als jij een keuze moet maken tussen een heel seizoen bij Willem II kunnen zijn en honderden doden veroorzaken of je blijft lekker thuis en die honderden doden vallen niet dan mag jij zeggen welke keuze je maakt. Dat is namelijk de keuze die we met zijn allen steeds moeten maken. Kennelijk lopen er in ons land duizenden egoisten rond die de juiste keuze niet willen maken.

Ik dacht het ook direct toen ik het zag. Niet heel sterk van Willem II om het budget te gebruiken om een copy/paste te doen. Maar het is goed dat Ajax deze post direct heeft verwijderd, want dat past niet en is niet netjes. Ik totaal onnodig aangezien er vaak goed wordt samengewerkt met Willem II. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Die jongens leveren normaal gesproken enorm goed werk af, dus zoiets kan een keer gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren