‘Ronald Koeman ervaart wantrouwen en ernstige twijfel bij Barcelona’

Vrijdag, 25 september 2020 om

'Twijfel' en 'wantrouwen' maken zich meester van Ronald Koeman, schrijft Sport donderdag. Volgens de sportkrant klaagt de nieuwe trainer van Barcelona richting zijn naasten over de 'onnodig moeilijke situatie' waarin hij door toedoen van de clubleiding verzeild is geraakt. Koeman denkt dat zijn relatie met de spelersgroep bemoeilijkt wordt door bestuurlijke beslissingen die hij publiekelijk moet ondersteunen.

Barcelona begint zondag met een thuiswedstrijd tegen Villarreal aan het nieuwe seizoen in LaLiga. In de aanloop naar de wedstrijd toont Koeman zich positief en hoopvol richting de pers, maar in gesprekken met zijn 'beste vrienden' zouden zijn twijfels boven tafel komen. De berichtgeving van Sport wordt ondersteund door een artikel in Marca: de sportkrant uit Madrid noemt het vertrek van Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Nélson Semedo en Luis Suárez als voorbeelden.

Hoewel Koeman die beslissingen publiekelijk steunt, kwamen ze niet allemaal uit zijn koker. Hij is echter wel 'het gezicht' van de beslissingen en Koeman vreest dat zijn relatie met de overige spelers daardoor onder druk komt te staan. Voorzitter Josep Maria Bartomeu en een deel van het clubbestuur heeft Koeman 'weerloos' achtergelaten, klinkt het. Was hij aanvankelijk nog verheugd om bij Barcelona aan de slag te gaan, nu ziet hij steeds meer dingen die hem 'totaal niet bevallen'.

Verder wijst Marca op de 'gecompliceerde rol' die Koeman heeft in het Camp Nou. Enerzijds moet hij voor stabiliteit zorgen na de vernederende uitschakeling in de Champions League en de daaropvolgende bestuurlijke crisis; anderzijds heeft hij mede door de coronacrisis geen financiële middelen om zijn team naar eigen inzicht vorm te geven met nieuwe aankopen. Hij ziet de situatie niet meer zo rooskleurig in als tijdens zijn wittebroodsweken bij Barcelona, luidt de conclusie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door bf1994)

Koeman heeft zijn huiswerk naar het bestuur duidelijk niet gedaan. Ik snap wel dat hij tegen alles ja en amen heeft gezegd voor dat hij aangenomen werd omdat hij barca wilde trainen. Hij maakt zelf ook dubieuze belssingen door bijvoorbeeld tegen puig te zeggen dat hij niet voor komt in zijn plannen, waar ik ook al bang voor was. En nu zijn er weer geruchten dat dembele geruild gaat worden voor douglas costa....... waar gaat dit heen man. Wat zijn ze in gods naam aan het doen

24 september 2020 om 18:37

"hoewel Koeman die beslissingen publiekelijk steunt, kwamen ze niet allemaal uit zijn koker." Snap jij dit bericht wel?

24 september 2020 om 18:42

Hij zegt dan toch ook “hij maakt zelf ook dubieuze beslissingen”?

24 september 2020 om 18:46

Hij steunt ze wel dus. Als je niet achter iets staat moet je dat zeggen.

24 september 2020 om 19:01

Publiekelijk steunen is iets anders dan daadwerkelijk persoonlijk steunen. Koeman kan moeilijk in zijn eerste weken open kaart met de pers gaan spelen dat hij jongens als Suarez en Puig wil behouden maar ze van het bestuur weg moeten, toch?

24 september 2020 om 20:40

Ja lekker hoor, koeman is dus het knechtje van bartomeu. Kan ik koeman ook gelijk niet meer serieus nemen. Koeman moet hier even hard zijn als dat hij naar suarez was. En zodra je het steunt steun je het. Op deze manier kan je alle verantwoordelijkheid op iemand anders afschuiven.

25 september 2020 om 08:27

Zo werkt het niet. Je steunt beslissingen naar buiten of zoekt ander werk. Intern mag je weerwoord geven, maar niet publiekelijk.

25 september 2020 om 08:37

Leuk dat je alles wat er over Barca gezegd wordt meteen voor waar aanneemt. Maar ik kan mij jiet voorstellen dat je aanwezig was bij al deze besprekingen. Want ook dit artikel staat alleen maar vol met aannames die ook eigenlijk nog eens nietszeggend zijn en alleen de verhoudingen binnen de club meer polariseren.

25 september 2020 om 08:45

Dat klinkt op papier lekker stoer, maar als je dit op professioneel gebied zo doet hou je het op de meeste plekken niet lang vol. De nette route is altijd om naar buiten toe je leidinggevenden te steunen en intern je ongenoegen te uiten.

25 september 2020 om 10:34

Of je het stoer vind moet je zelf weten. Wat ga je doen als je er straks verantwoordelijk voor gehouden wordt? Dan kan iedereen wijzen naar je publiekelijke steun die je had betuigt.

25 september 2020 om 10:54

Als ik ergens echt absoluut niet achter sta kaart ik dat aan bij mijn leidinggevende. Als hij/zij dan voet bij stuk houdt en ik kan me er principieel niet achter scharen stap ik op. Als ik het er niet mee eens ben, maar er wel mee kan leven dan draag ik naar buiten uit dat ik het er wel mee eens ben en houd ik mijn kritiek intern. Wat ik absoluut nooit zal doen is de vuile was buiten hangen, en daarmee mijn werkrelatie met mijn leidinggevenden beschadigen. Daarmee beschadig je het bedrijf, de geloofwaardigheid van de organisatie en zoals ik net zei ga je daarna waarschijnlijk ook niet echt meer lekker samenwerken met de leidinggevenden/het bestuur. Zo kan je niet werken en dat zal ook nergens geaccepteerd worden. Hou de nette route aan of hou de eer aan jezelf en stap op.

25 september 2020 om 14:17

geinig, ben het grotendeels gewoon met je eens. Ook wil ik niet zeggen dat koeman het niet netjes moet doen. Dat ten alle tijde proberen te doen. Ben alleen er niet mee eens dat je publiekelijk je steun moet tonen.

24 september 2020 om 18:39

Ik geloof dan ook niet dat dit waar is. Net zoals al die roddels over alle spelers waaraan ze gelinkt zijn. Suarez zelf gaf ook al aan dat er enorm veel bullshit in de media verspreid is. Barca is nu gewoon het doelwit van alle media omdat er van alles aan de hand is dus het verkoopt lekker of genereerd enorm veel clicks. Waarheid of niet lijkt tegenwoordig nog maar weinig uit te maken. Alle verhalen worden gelijk voor waarheid aangenomen en dat vind ik sws een raar fenomeen.. Voorlopig hebben ze toch al een aantal van de oude garde eruit weten te werken. Waardoor de salarishuishouding weer enigszins op een normaal niveau komt. Maar je kan niet verwachten dat in 1 transferperiode en ook nog eens in de coronatijdperk alles gelijk maar opgelost kan worden. Dit gaat tijd kosten, ook volgend jaar met het nieuwe bestuur. Koeman moet zorgen dat hij het dit seizoen aan de praat krijgt en dan kan hij aan een mooi team werken. Die onzin dat hij er gelijk uitgetrapt worden als Font aan de macht komt is door hem zelf ook al ontkracht. Koeman is een legende daar die gaat er echt niet zomaar uit.

24 september 2020 om 18:53

Wordt zoveel onzin over barca geluld in de pers. Eerst zien dan geloven. Lijkt me niet dat die krant dergelijke info krijgt van de beste vrienden van koeman.

24 september 2020 om 19:17

BFF / They already trying to create an escape-route for future failure. Dit had Koeman ook wel kunnen zien aankomen lijkt me maar goed.. Anyway Bff, whatsup met je Real Madrid profielfoto lol? Heb je toch maar besloten om dezelfde club als Khabib te gaan aanmoedigen? Hahah i'm just joking friend. Welcome to the club, je had hier al veel eerder moeten zijn!

24 september 2020 om 20:47

Zolang wij messi hebben zullen we sowiezo meedoen in de titelstrijd. Met name omdat madrid ook niet overtuigd.Die missen duidelijk scoringskracht.

24 september 2020 om 19:46

Ze willen Dembele niet ruilen voor Costa. Juve wil Dembele huren omdat Costa weg wil/mag. Dus Costa komt niet naar Barca. Maar ze zijn dan alleen het salaris van Dembele kwijt voor een seizoen, of in ieder geval een gedeelte van het salaris.

24 september 2020 om 21:15

Serieus voor douglas Costa? .. is het raar als ik zeg dat ik daar blij van word !! Maar ik snap dat er fans zullen zijn die boos worden vanwege leeftijd.

24 september 2020 om 21:53

Koeman heeft toch met z'n volle verstand gekozen voor deze aanstelling. Iedereen met een beetje verstand had 'm dit kunnen vertellen. Als dit waar is natuurlijk, maar ergens zou me dit niet eens verbazen. Koeman wil graag de verlosser spelen nou ga je gang, tot nu toe bakt ie d'r helemaal niets van.

24 september 2020 om 21:57

Je klinkt erg verontwaardigd en teleurgesteld. Oprechte vraag, had jij niet eerst een barca logo?

Als dit echt waar is, Ronald, dit weet je toch van tevoren? Heel de wereld kon zien wat een zooi het nu is bij Barca, ook jij. Dus niet zo naïef doen aub

24 september 2020 om 18:33

Als je asn een rotklus begint, dan mag je niet klagen tegen je naasten? Hij heeft dit gedaan in de hoop door de zure appel heen te kunnen bijten, maar dan mag hij nu nog wel even een zuur gezicht trekken. Ik hoop gewoon dat hij het lang genoeg volhoudt om er een succes van te maken.

tjah was te verwachten met bartomeu als het bestuur hem wegstemt kan bartomeu geen besslingen meer nemen heeft al genoeg schade aangericht als font president word is het einde van koeman en dat heeft koeman ook aan zich zelf te danken moet die maar niet masia talenten zo als puig buiten de selectie te laten en verteld dat ie verhuurt moet worden

De media maakt het Koeman erg makkelijk. Natuurlijk zit hij in een nare en hectische positie, maar feit is dat het verwachtingspatroon bij Barcelona historisch laag ligt. De afgelopen pakweg twaalf jaar is niet zo weinig verwacht als voor dit seizoen. En dat terwijl je de beste speler ter wereld in je selectie hebt, nog steeds beschikt over talentvolle spelers als Frenkie de Jong, Philippe Coutinho, Ousmane Dembele en Antoine Griezmann. Verder is Real Madrid ook helemaal niet groots, het veldspel is beter dan het veldspel van Barca en defensief is het stabieler, maar Real oogt aanvallend sinds het vertrek van Ronaldo al bijna 2,5 jaar echt tandeloos. Het elftal dat Koeman nu heeft, is het elftal dat in 2019 de CL eigenlijk had moeten winnen. Met een realistische speelwijze staat hier nog steeds gewoon een topteam. Ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Pjanic, De Jong, Dembele, Griezmann, Coutinho, Messi. Aardig teampje, ook al heb je voorin iets teveel van hetzelfde.

Hij moet maar denken: de verwachtingen zijn laag. Als hij dit zooitje aan de praat krijgt is het dankzij hem. Lukt het niet, dan heeft het bestuur er een potje van gemaakt.

Ik ben bang dat het de winterstop niet haalt. Messi wil eigenlijk niet onder Koeman spelen. Veel kwaliteit weg en weinig kwaliteit gekocht. Maarja ik hoop natuurlijk dat het Koeman wel lukt.

Dit had ik echt niet verwacht.... Lekker met de spelers bezig zijn en bestuur negeren.

24 september 2020 om 19:47

Frank de boer deed dat wel goed destijds bij Ajax. Stoïcijns ondanks alle perikelen van het bestuur bezig zijn met de groep. Die twee mannen zitten op elkaars plek lijkt t wel. Als de boer t straks goed doet bij t ek/ wk kan de stoelen dans beginnen.

25 september 2020 om 09:11

Verschilletje is dat de bestuurlijke onrust bij Ajax niets met de spelersgroep te maken had. De Boer hoefde niet tegen vedettes te zeggen dat ze niet welkom zijn. Het ging puur over clubbestuur op lange termijn. Nu bij Barca gaat het puur om de korte termijn. De verkiezingen zijn er voor de bestuurlijke richting op (midden)lange termijn. Rijkaard en Ten Cate hebben er een jaar over gedaan om het vertrouwen van de spelersgroep te krijgen, in een vergelijkbare situatie in hun tijd.

Eigen schuld. Dat hij niet volledig kon doen wat hij zou willen, was niet zo moeilijk te voorspellen. Dit bestuur is niet te vertrouwen, dus waarom zouden ze Koeman wel steunen? Bepaalde beslissingen waar hij niet achterstond zouden altijd op hem afstralen. Ik heb er weinig medelijden mee. Hij is zelf in die slangenkuil gestapt. Dan heb je te dealen met de situatie.

Lekker hoor Koeman. Twijfel en wantrouwen, rare bestuurlijke beslissingen. Oh wat een verassing. Dit had je kunnen weten. Blijkbaar had je er geen vertrouwen in dat je Barcelona over een jaar of twee alsnog had kunnen coachen. Dit was de situatie waar je met alle geweld in wilde stappen. Waarvoor je een fantastisch project met oranje in de steek gelaten hebt. Hoop dat je er van geniet en hoop voor je dat je er nog steeds van kunt genieten als oranje straks zonder jou aftrapt op het EK.

Hij wilde met alle geweld naar Barcelona, in tegenstelling tot Xavi, die de (bestuurlijke) bui al zag hangen. Dus komt het er op neer dat wie zijn billen brand, op de blaren moet zitten. Hij had het kunnen weten...

Dat Koeman accepteerde om onder leiding van Bartomeu die nog een jaar en ondertussen praktisch binnen enkele weken eruit wordt geknikkerd bij Barca in te stappen was bij meteen een rode vlag. Hij heeft zich laten leiden door zijn ambitie en praatjes van Bartomeu die hem wellicht transfers had beloofd. Dat je onder deze situatie Knvb verlaat om het vuile werk te gaan doen van Bartomeu toont mij aan dat Koeman goedgelovig mens is. De club verkeert in een sportieve en vooral financiele crisis in tijden van corona en Bartomeu moet weten te zien zijn boekhouding en financien op orde te zetten om gerechtelijk vervolging te vermijden en Koeman denkt dat hij van Bartomeu een nieuw spits , middenvelder, rechts back en centraal verdediger mag verwelkomen. Je hebt de keuze gemaakt dus zit niet te janken want er zijn anderen die absoluut hebben geweigerd.

Misschien is Koeman gewoon een heerlijk eerlijk mens en heeft hij niet door gehad hoe geslepen anderen waren respectievelijk zijn. Hij krijgt nu de zwarte piet toegeschoven. Wij waren het niet, we gaven de trainer de vrije hand .wat ik niet begrijp is dat Koeman, als het waar is, voor Dest gaat. In het Nederlands elftal koos hij onherroepelijk voor Dumfries. Deze is toch een hele goede back. Waarom dan toch Dest

25 september 2020 om 10:35

Wellicht iets met commerciele gedachtegoed. Een Amerikaan. Totaal los van de voetballende kwaliteiten, want Dumfries is absoluut niet minder dan Dest.

Bartomeu doet alles wat hij kan om zijn eigen (onhoudbare) positie veilig te stellen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, Koeman is vanaf dag 1 door de media gebombardeerd tot boosdoener en moet het telkens ontgelden. Hopelijk voor Koeman krijgt hij het aan de praat.

Blijf het onbegrijpelijk vinden dat hij voor dit wespennest gekozen heeft en niet gewoon bij oranje is gebleven. Had voor iedereen beter geweest. Moet je suarez de wacht aanzeggen. Messi buikt nog een jaar uit.

Koeman wist toen hij instapte dat hij een grote schoonmaak moest doen en dat er geen echte TD zou zijn. Ik vind dat hij goed bezig is. Het enige dat me niet aanstaat is dat hij Puig wil verhuren. Gelukkig wil Puig gewoon blijven.

Gelukkig gaat ook voor barca de competitie starten. Alles hangt af van de wedstrijden. Win je maak je vrienden. Speelt barca wederom zwakke wedstrijden krijgt hij vijanden. Zo werkt het in de voetballerij.

De 'revolutie' van Barca gaat tot nu toe goed! De selectie is zwakker dan voor de 2-8 afstraffing. Bartomeu wil de club perse voor maart volledig de afgrond in duwen.

25 september 2020 om 09:57

Die afstraffing tegn Bayern Munchen is het beste wat Barcelona kon overkomen. Stel dat ze met 1-0 verloren. Dan was er misschien helemaal niets veranderd. Een grote schoonmaak was toch al nodig.

25 september 2020 om 13:44

De revolutie begint met het vergaren van fondsen om de selectie op termijn weer op niveau te krijgen. Je hebt het hier inmiddels echt over tientallen miljoenen euros die men aan salaris uitgaven bespaart. Einde van het seizoen komt daar die 100 miljoen euro van Messi nog bij en dan kan Barcelona eindelijk zich echt gaan versterken. Nu is er gewoon geen geld.

Voorlopig gaat alles volgens plan. Koeman leidt de verandering, wordt binnen een jaar verketterd en Xavi wordt als verlosser gehaald.

De resultaten zullen het uitwijzen. Een winnende club / trainer heeft altijd gelijk

Dat was volgens mij al duidelijk voordat hij er aan begon, maar ja hij wilde deze trein persee niet missen. Het enige wat hij kan doen is er voor zorgen dat de resultaten goed zijn. Komt er ook nog bij dat volgend jaar verkiezingen zijn om een voorzitter te kiezen, hopelijk heeft hij daar ook aan gedacht .

Koeman had het kunnen weten, werken bij het huidige Barcelona is werken op een vulkaan. Hij krijgt een goed salaris dus moet niet zeuren, was dan bondscoach gebleven

Sorry hoor maar dit had hij toch aan kunnen zien komen. Als wij het hier op VZ al over hebben gehad dan moet hij dat toch helemaal weten als oud speler en ingewijde in het wereldje. Anders is die wel heel erg dom en naïef

Ik zou adviserenenk aan je gezondheid.Hier in Nederland begrijpen de meeste mensen dat je de stap naar de Barcelona terecht hebt willen maken.Echter met de wijsheid van nu begrijpt iedereen hier in Nederland dat hij terecht spijt heeft.Ik hoop voor hem dat gelet op zijn gezondheid hij alsnog de stekker eruit haalt.Als er weinig draagvlak zowel bestuurlijk als onder de spelers bestaat en nauwelijks financiële ruimte is om je "missie" uit te voeren, is "vertrek geen " schande"!!

Ik begrijp dat het zijn droomclub is, maar hij is er gewoon op het verkeerde moment ingestapt. Hij is nu aan het puinruimen, maar dat moet eigenlijk degene voor jou doen. Over een jaar (of 2 jaar) was het een andere situatie geweest, maar nu kun je het eigenlijk nooit goed doen.

25 september 2020 om 10:19

Hij kon niet op een beter moment instappen. Coachen betekent je team sterker maken en dat is net wat Barca nodig heeft. Een coach stapt niet in wanneer er alles al staat. Dat zou te makkelijk zijn.

Dit alles kan toch niet als donderslag bij heldere hemel komen voor Koeman? In ieder geval zijn alle ingrediënten voor een waardeloos seizoen nog steeds aanwezig.

Drama kranten in Spanje, zijn ze altijd wel goed in geweest. Een coach komt naar een club om het team beter te maken. Dat is zijn taak en niets meer. Na de pandoering tegen Bayern zei de hele wereld dat er een revolutie nodig was. Nu is die bezig en gaan ze klagen over het feit dat er spelers zijn vertrokken? Flauw. En jammer dat er mensen zijn die dit meteen geloven.

Ik benijd Koeman niet. Barcelona is zijn droomclub om te trainen. Alleen niet op het juiste moment ingestapt denk ik.

25 september 2020 om 11:28

Als hij dit moment niet had gepakt, was er misschien geen nieuw moment meer gekomen. Maar iconen eruit flikkeren, al zijn ze op leeftijd en kosten ze een godsvermogen, maakt je nooit populair bij de achterban. Ik denk echter dat de financiele situatie van Barcelona bedroevend slecht is. Koeman wist dat waarschijnlijk wel, maar danst nu naar de pijpen van Bartomeu.

25 september 2020 om 12:45

Dat is ook weer zo inderdaad. Vanaf dit punt kan het alleen maar beter worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

332 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Koeman geeft De Jong verrassende partner én kiest voor basisdebutant

Ronald Koeman heeft de opstelling van Barcelona voor de Champions League-wedstrijd tegen Ferencváros bekendgemaakt. De oefenmeester heeft enkele verrassingen in petto, zoals de eerste basisplek van Francisco Trincão in dienst van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren