Clubicoon ergert zich bij Manchester United: ‘Alsof zijn tweelingbroer speelt'

Donderdag, 24 september 2020 om

Anthony Martial is onder manager Ole Gunnar Solskjaer de aanvalsleider van Manchester United en ook de achterban lijkt tevreden te zijn over de prestaties van de Franse aanvaller. Martial eindigde onlangs namelijk op de tweede plaats in de Speler van het Jaar-verkiezing, kort achter winnaar Bruno Fernandes. De euforie op Old Trafford zorgt echter voor verbazing bij Andy Cole, voormalig aanvaller van Manchester United.

"Als Martial nou in elke wedstrijd en in elk seizoen constant zou presteren, dan zouden we nu niet praten over een mogelijke nieuwe spits voor Manchester United", verzucht Cole in een interview met Goal. "De ene week is Martial werkelijk fantastisch en de andere week denk ik: Wat is er met hem gebeurd? Dan lijkt het net of zijn tweelingbroer speelt." Cole zoekt naar oorzaken voor de grillige prestatiecurve. "Ik denk dat het een mentaliteitskwestie is. Hij is nu op een goede leeftijd (24 jaar, red.), hij zou beter moeten weten. Het is namelijk een erg goede speler en ik zou willen dat hij week in, week uit top zou presteren. Bij Manchester United kun je nooit rustig aan doen, want iedereen wil je verslaan."

Fernandes bekroont droomstart bij Manchester United met prestigieuze prijs

De Portugese miljoenenaankoop valt wéér in de prijzen.Lees artikel

Cole is een stuk positiever gestemd over collega-aanvallers Marcus Rashford en Mason Greenwood. "Die waren vooral in de laatste fase van afgelopen seizoen erg goed bezig. Ze scoorden zeer regelmatig en hadden daarnaast toch steeds oog voor elkaar. Ze zijn daarnaast jong en dynamisch. Je kunt denk ik momenteel niet van deze spelers verlangen. Misschien wel als Manchester United er alsnog in slaagt om een nieuwe aanvaller aan te trekken", kijkt Cole vooruit op de laatste weken van de transferperiode.

In de optiek van Cole kan Greenwood ook zeker als aanvalsleider fungeren, al zijn er bij de Champions League-winnaar van 1999 ook twijfels. "Hij trekt vaak vanaf rechts naar binnen en kan dan ook zijn linkervoet gebruiken. Maar als centrumspits spelen is heel andere koek, dat is echt een heel zware opdracht. Zeker bij een club als Manchester United. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij op achttienjarige leeftijd niet tegen de manager zegt: 'Ik wil centraal spelen'. Hij doet het in ieder geval erg goed op de rechterflank en we zullen zien hoe Mason zich verder ontwikkelt."


Poll

Ben jij het eens met Andy Cole over Anthony Martial?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door classof1992)

Kritisch zijn op Martial en dan in hetzelfde interview positief over Rashford zijn die is ook alles behalve constant. Zijn beide geen dragende spelers daar moet echt nog iemand bij die meer scoort. Greenwood vind ik wel een geweldig talent hopelijk blijft hij zich zo ontwikkelen.

24 september 2020 om 17:26

Typisch Engelsen, alsof Rashford en Greenwood veel meer hebben laten zien dan hem.

24 september 2020 om 19:06

@Homelander: enige verschil is dat Rashford en Greenwood de Engelse nationaliteit. En per definitie voor een Engelse analist dus spelers ‘hoes’ categorie zijn ( ook al zijn ze dat niet)

24 september 2020 om 21:59

Klopt was groot voorstander van allebei maar langzamerhand moet je toch concluderen dat ze nu al echt een poosje stil staan in hun ontwikkeling. Greenwood lijkt ook een groot talent maar ja blijkbaar is dat niet genoeg.

Tsja ik geef Cole helemaal gelijk, ik zie het ook niet echt - het is nu Martial's zesde seizoen, met maar twee waar je tevreden over kan zijn (zijn eerste en het vorige, en zelfs daarin was het bijzonder wisselvallig) maar de United fans blijven allemaal positief. Maar nu Rashford in een stevige vormcrisis zit, is hij het niet die de kar trekt, en Greenwood is pas 18. Ik zou gewoon lekker Cavani een seizoen transfervrij oppikken. Houdt het misschien niet een heel seizoen 40 wedstrijden vol, maar weet wel waar de goal staat, en het haalt de druk ook van die jochies af.

Ben Anthony eens tegengekomen en hij was toevallig met iemand die identiek aan hem was. Ik heb hem toen kort even kunnen spreken en bleek dus inderdaad zo te zijn dat het zijn tweelingbroer was. Ik had al zo een vermoeden. Hij vertelde me toen ook dat hij een klein gedeelte van de wedstrijden door zijn tweelingbroer laat spelen. Die is niet actief op het hoogste niveau, maar heeft vroeger wel op niveau gevoetbald in de jeugd. Nu doet hij het nog steeds, maar dan op een wat lager niveau. Ik vond het wel apart dat hij dat gewoon deed, maar hij vertelde me toen dat hij het simpelweg niet op kon brengen om ieder seizoen alle wedstrijden te spelen. Hij heeft daarnaast ook nog een sociaal leven en dat is ook de reden dat hij zijn tweelingbroer regelmatig de kans geeft om te spelen. Vorige week bijvoorbeeld tegen palace speelde Martial best zwak met verkeerde aannamen, maar dat was dus zijn tweelingbroer. Dacht dat er meer mensen van op de hoogte waren eigenlijk.

Het probleem bij United is dat er juist géén spelers zijn die hongerig zijn om je plek over te nemen. Ook als een topper niet presteert, staat er niemand klaar om de positie over te nemen.in Cole's tijd was dat wel zo. En in de jaren daarna ook. Nu is alles achter de eerste elf matig en eigenlijk zijn de eerste elf al niet geweldig.moet Martial nou serieus bang zijn dat zijn plek wordt ingenomen door James? Laat me niet lachen.het United dat ik ken, staat garant voor kwaliteit en mentaliteit. Aan beide ontbreekt het de laatste jaren. Ik ben nog banger voor het het laatste dan het eerste. Er moet weer een cultuur komen van winnen.

24 september 2020 om 18:01

Nou ja die was er niet zo lang geleden wel - het United van drie jaar terug met Ibrahimovic, Carrick, Fellaini, Smalling, Young etc dat waren misschien niet de jongsten of de meest subtiele voetballers maar pakten wel prijzen en qua mentaliteit was er weinig te klagen. Daar is helaas niet echt op doorgepakt, of het nou aan Solskjaer ligt die te vriendelijk is en overwicht mist, of de beslissing van de technische staf om de boel om te gooien en te gokken op de jeugd en hopen op het beste, ik weet het niet. Het glas is misschien half leeg want er staan best talentvolle spelers, maar het blijft toch allemaal wat rommelig en leider-loos, en dan met name voorin.

25 september 2020 om 08:49

Hm niet eens. Het United van 4 jaar geleden, met Ibra e.a. won wel een prijs maar greep net zo goed naar Champions League voetbal. In de competitie werden ze dat jaar zevende. Het jaar erop werden ze 2e, dat wel. Maar wat ik bedoel met mentaliteit is dat er een ploeg stond en cultuur heerste die met niets minder genoegen nam dan hoofdprijzen. Dit jaar vierden de spelers dat ze bij de eerste 4 zijn geindigd en eindelijk weer CL gaan spelen. Kun je het je voorstellen, dat Keane, Scholes en Ronaldo derde werden en de champagne ontkurkten?

Zo'n aanval is niet in balans. Dan kan je nu wel weer leuk presteren maar in de meeste potjes kom je er moeilijk uit. Ze hebben echt een pure spits nodig, die of balvast is ala Giroud of 1 die inzakt en gaten maakt voor hen ala Benz of Firmino. Nu hebben ze niets en dat maakt het ze moeilijk. Martial is geen echte spits. Tegen teams die compact spelen, wordt het elke keer lastig.

24 september 2020 om 18:02

Je zou bijna zeggen, zet Donny dan maar in de spits in een soort Firmino rol.

Ik roep al tijden dat Martial geen goede spits is en dat ze voor ervaren vleugelspelers en een spits moeten gaan. Martial mist de grootste kansen, heeft geen goede balaanname en mist doelgerichtheid en gif in zijn loopacties. Blinkt eigenlijk nergens in uit. Maar dat kan dan wel 2,5 ton per week verdienen bij zo'n dramatische club terwijl die in zes jaar nooit iets noemenswaardig heeft gepresteerd. Sancho vind ik een hele goede speler, maar dan heb je alsnog geen goede aanval. Geen enkele speler die de klappen van de zweep kent, weet hoe het is om grote wedstrijden te winnen etc. Rashford is niet constant en geen top, Martial ook niet, Greenwood heeft veruit het meeste potentie, maar wat is zijn beste positie?

24 september 2020 om 18:13

Rashford is 22 jaar oud, daar heb ik dan nog wel enig begrip voor dat hij niet constant is, lokale jongen ook dus die hou je er sowieso wel bij - maar Martial is twee jaar ouder, nu al aan zijn zevende seizoenen profvoetbal bezig, dan moet je toch wel iets meer laten zien. Links en rechts beginnen inmiddels leeftijdsgenoten hem voorbij te streven: Mbappe, Lautaro, Felix, Gnabry, Sane, Serling, Sancho, Haaland, Werner, Jesus, Richarlison, Dembele., Dybala, Pulisic.

24 september 2020 om 21:38

Martial heeft niets van een topspits, leuke speler om erbij te hebben als twaalfde man, maar is niet van het niveau wat je omhoog brengt. Rashford vind ik niet slecht, maar ook niet top eerlijk gezegd. Greenwood heeft wel alles wat hem een topspeler kan maken. United had gewoon zoals ik altijd roep een ervaren topspits moeten aantrekken.

Wat een onzin hoor ik toch vaak over Rashford en Martial. Ze zijn beiden maanden geblesseerd geweest afgelopen seizoen en hebben alsnog beiden 23 goals en 12 assists gegeven. Zonder die blessures zouden ze er gewoon 30 inschieten. Meer verwacht ik niet van 23-jarige spelers van Manchester United. Daarnaast zijn het ook big game players. Juist in de grote wedstrijden staan ze er vaak. Als ze deze lijn doortrekken dan worden het 2 spelers van wereldklasse voor United, daar twijfel ik niet aan. Deze 2 jongens worden ieder jaar beter en hebben echt zeer veel kwaliteit. Jammer dat heel veel mensen dit niet zien.

24 september 2020 om 18:18

Nou ja, de laatste twee 'big games' in de kwartfinale/halve finale Europa League wisten de aanvallers in 210 minuten voetbal elk geval niet te scoren, ook niet in de verloren halve finale FA cup tegen Chelsea, en ook niet in de verloren halve finale EFL cup tegen Chelsea (de Rashford goal was een penalty). Dat lijkt me toch wel de wedstrijden waar het om gaat.

24 september 2020 om 18:49

Als ze in letterlijk iedere grote wedstijd zouden presteren dan zouden het de beste spelers ter wereld zijn, dat doen Messi en Ronaldo niet eens. Ik snap die kritiek gewoon niet van al die luie mensen die thuis op de bank zitten. Je ziet bij deze 2 heren duidelijk een stijgende lijn. Martial heeft net zijn beste seizoen ooit gehad en heeft echt schitterende goals gemaakt, daar hoor je bijna niemand over. Zijn hold up play wordt steeds beter net zoals zijn teamplay en overzicht. Als mensen niet in de gaten hebben dat deze 2 jongens steeds beter worden dan snap ik daar eerlijk gezegd weinig van. Martial heeft nog een jaar of 4 om op zijn best te zijn en schiet er nu al meer dan genoeg in. Wat verwachten mensen dan? Dat hij er 50 maakt, terwijl United met Rashford en Greenwood 2 spelers heeft die ook heel makkelijk scoren? Ik ben in ieder geval heel blij met Rashford en Martial en kan niet meer van ze vragen.

24 september 2020 om 21:37

Ja, geef Martial nog maar eens vier jaar de tijd. Ik dacht dat United een topclub was, niet een ploeg waar je een speler als Martial negen jaar de tijd mag geven om op niveau te komen. En zijn top maakt hem totaal geen top spits. Voorhoede van United is gewoon pure armoede.

24 september 2020 om 23:53

Martial was dit seizoen waarschijnlijk de beste speler bij united. Denk dat er veel posities dringender zijn.

25 september 2020 om 01:25

Maar het is alles behalve een topspits. Dat zie je toch wel hopelijk, het is een gemankeerde flank speler.

24 september 2020 om 21:34

Of jij ziet het verkeerd, beiden worden echt geen topspelers. Komen op veel facetten te kort. Leuk vorig seizoen na de corona periode waar er nul druk was, maar haal toch eens echte topspelers voor de posities voorin. Dit is Europese middenmoot/subtop.

24 september 2020 om 23:52

Nul druk omdat cl kwalificatie niet belangrijk is?

25 september 2020 om 01:26

Ze stonden op een grote achterstand en er stond nul druk op ze. Dat was duidelijk te zien. In de EL en laatst tegen Palace stond er wel druk op en je zag meteen dat het instortte.

Spijtig dat zo’n icoon zich hiervoor laat lenen. Is het ego? Rancune? Maar tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen zich als vertegenwoordiger opwerpt en denkt zich te moeten uitspreken, waarbij meestal meteen duidelijk word dat ze niet goed genoeg op de hoogte zijn. Een Calvert-Lewin kan dan misschien door wat Engelse roddelbladen die een Engelse speler weer eens een hattrick zien maken meteen gelinkt worden aan een stap hogerop, maar word er verder gepraat over een nieuwe spits voor United dan? Of zit hij nog steeds in z’n hoofd met Haaland? Als er namelijk 1 positie is binnen de selectie van United met genoeg kwaliteit én concurrentie, is het wel de spitspositie. Het hele interview raakt gewoon kant nog wal. En de uitspraak “Bij Manchester United kun je nooit rustig aan doen, want iedereen wil je verslaan." zijn een aantal spelers al een aantal jaar aan het ontkrachten. Zonde, aangezien dit United vooral wel weer eens wat positiviteit kan gebruiken.

Typisch Engelsen dit, Rashford presteerde sinds vorig seizoen al helemaal niet meer en scoorde zo goed als enkel penalties. Martial daarentegen is als topscoorder geëindigt in een seizoen waar hij 2 maand out was door blessureleed. Er is 1 wedstrijd gespeeld mensen kom op, we kunnen na 1 wedstrijd een speler of team niet afschrijven of dit man utd gaat naar de championship. Laten we het hier nog eens over hebben tijdens de maand December.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

63 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 3 0 0 1
2019/2020 Manchester United 32 17 1 0
2018/2019 Manchester United 27 10 2 0
2017/2018 Manchester United 30 9 1 0
2016/2017 Manchester United 25 4 2 0
Laatste voetbalnieuws

Rashford legt PSG het zwijgen op na ongelukkig moment Martial

Manchester United is het nieuwe Champions League-seizoen van start gegaan met een 1-2 overwinning op bezoek bij Paris Saint-Germain. In Parijs kwamen de bezoekers op voorsprong vanaf elf meter, waarna de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren