‘Luis Suárez levert enorm veel salaris in voor stap naar Atlético Madrid’

Donderdag, 24 september 2020 om

Luis Suárez doet flink water bij de wijn om zijn overgang naar Atlético Madrid te realiseren. De 33-jarige aanvaller, die voor maximaal zes miljoen euro overkomt van Barcelona, is volgens Marca akkoord gegaan met een salarisverlaging van liefst zestig procent.

In het Wanda Metropolitano gaat Suárez naar verluidt bruto negen miljoen euro per jaar opstrijken. Bij Barcelona had Suárez nog een doorlopend contract tot volgend jaar, dat hem bruto 22 miljoen euro had opgeleverd. Als de ex-Ajacied minimaal zestig procent van de wedstrijden in zijn laatste contractjaar had gespeeld, zou zijn contract automatisch met nog een seizoen verlengd zijn.

Luis Suárez emotioneel tijdens laatste persmoment Barcelona

Donderdagmiddag nam Suárez in tranen afscheid van Barça. "Dit is ontzettend moeilijk voor mij", zei hij op een speciaal ingelaste persconferentie. "Ik laat veel vrienden achter. Een gevoelsmens vertrekt nu bij Barcelona. Ik wil mijn gezin bedanken voor alle steun. Ze hebben de goede en slechte momenten van mij van dichtbij meegemaakt. Ik wil ook de fans bedanken voor hun liefde, voor hun waardering. Dat zal ik nooit vergeten. En ik wil ook de staf bedanken voor alles."

Suárez gaat de boeken in als derde topscorer aller tijden van Barcelona. De in 2014 van Liverpool overgekomen aanvaller was in 283 officiële wedstrijden goed voor 195 doelpunten en 100 assists. Suárez, die lange tijd op weg leek naar Juventus, heeft bij Atlético Madrid voor twee seizoenen getekend. Er volgt nog een afscheidswedstrijd voor Suárez bij Barcelona, zo werd donderdagmiddag bekend.

Suarez emotioneel tijdens laatste persmoment Barcelona
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door mkvali)

In 283 duels betrokken bij 295 goals. Legend. Een onuitstaanbare klootzak op het veld, maar gaat zeker de boeken in als een van de meest complete spitsen ooit. Vaarwel Luis!

24 september 2020 om 17:12

Ongelooflijk die statistieken, je staat er helemaal niet bij stil joh normaal. Ik irriteerde me altijd hoe hij de ballen soms van zijn voet sprongen of hoe opgefokt hij altijd tegen Dembele deed. Maar man jezus wat een stats heeft deze man bij ons. Hij is absoluut een ware legend.

24 september 2020 om 17:46

En dit is dus wat barca is geworden. Een club die z’n legendes laat wegsturen door een passant die er maar liefst 60 seconden de tijd voor neemt. Bah wat walg ik van dit bestuur zeg. Jaren wanbeleid en dan ook nog zo omgaan met de spelers die je successen hebben gebracht.

24 september 2020 om 20:47

Weer zo’n onzin 60% salarisverlaging! Dan had hij zeker bij Barça aangeboden en ook zeker gebleven!! Daarnaast maandenlang heel veel mensen jankten dat er verjongd, gereorganiseerd en vernieuwd moest worden en opeens gedraaid sentimenteel! Koeman doet wat al zijn voorgangers niet durfden en creëert, rust, eenheid, gelijkheid en collectieve strijd, daarnaast bespaart hij aan Suarez veel salarisuitgave van 23 miljoen en 6 miljoen verdiend, volgend jaar niets ontvangen en 23 miljoen verlies! Niet aanstellen, kop omhoog en door!

Mooi 22 miljoen euro bespaard wekelijks bespaar je 423k, niet op een nette manier gedaan maar moest toch gebeuren. Zou wat zijn als hij was gebleven had gespeeld en zijn contract automatisch met een jaar zou worden verlengd. Al met al twee jaar te laat vertrokken maar nog altijd een legende in Camp Nou. Adios El Pistolero!

24 september 2020 om 16:58

2 jaar te laat? Het is dat Barcelona zo’n ontzettend slecht aan en verkoop beleid heeft. In een goed draaiend elftal had Suarez nog makkelijk mee gekund. Vorig jaar was het 3 keer niks en haalde hij nog de dubbele cijfers. Al met al wel beter dat hij gezien zijn salaris en leeftijd is vertrokken. Maar niet te laat imo.

24 september 2020 om 17:05

Fysieke ten ondergang van Suarez is al twee jaar geleden ingezet toen hij knie problemen kreeg en problemen met zijn gewicht. Twee jaar lang hebben we met negen man bij balverlies gespeeld, wat een van de grotere redenen is waarom Barça bij Roma, Liverpool en tegen Bayern pakslaag heeft gekregen.

24 september 2020 om 17:17

De afgang tegen Roma en Liverpool had toch niks met de knie van suarez te maken hoor. Het hele elftal viel uit elkaar. Ik ben totaal niet mee eens dat suarez te laat is verkocht. Vorig seizoen gewoon weer bij veel 22 doelpunten betrokken en seizoen daarvoor (2018-2019) 23 doelpunten. Ik denk dat dit een perfecte moment is voor hem om te gaan ik vind het alleen jammer dat hij zelf niet dat in ziet en zelf stap op zij doet.

24 september 2020 om 17:24

Suarez is niet dé reden wegens de afgang tegen Roma en Liverpool maar is de afgelopen twee jaar zeker achilleshiel van Barça geweest bij grote wedstrijden. Het gebrek aan drukzetten en werklust van Messi en Suarez voorin tegen de grote clubs heeft er alleen maar voor gezorgd dat het hele elftal uit elkaar viel en voor gaten zorgde. Met een hardwerkende spits overkomt je dat niet. Als je in defensief opzicht met negen man speelt vind je het gek dat je drie jaar lang pakslaag hebt gekregen wanneer het op aankwam.

24 september 2020 om 17:52

je wijst weer naar de defensief opzicht van de 2 voorin. Ik weet zeker dat als messi en suarez 100 km hadden gerend die wedstrijden dat we nog steeds pak slaag hadden gekregen. Kan ook niet anders met een Rakitic, Vidal en Pique en alba die totaal niet zijn dag had.

24 september 2020 om 16:58

Schandalig hoe bartomeu met luis om is gegaan de man heeft de hele club verziekt de afgelopen jaren ben zelf fan van barca maar ik walg echt hoe er wordt omgegaan met spelers

24 september 2020 om 20:32

Ik ben gew verdrietig omdat j niet zo met je legendes om moet gaan (onngeacht mijn “haat” richting Barca). Het had veel beter gekund. Hij wilde niet eens met Bartomeu op de foto (zoals Rakitic). Schande!

Nu snap je ook gelijk waarom meneer zo volschoot tijdens zijn afscheidspersonferentie.

24 september 2020 om 16:56

Zou Ozil ook doen als hij een overstap zou maken en minder zou verdienen ipv zijn contact uit te dienen maatje

Negen miljoen per jaar is inderdaad wat Ajax hem ook nooit zou hebben betaald. Gelukkig voor Suarez dat er nog clubs bestaan die schijt hebben aan gigantische schulden, zoals als Atletico. Ben wel benieuwd hoe hij het daar gaat doen. Ik denk dat hij sportief gezien een prima passende club heeft gevonden waar hij nog veel aan spelen toe zal komen.

24 september 2020 om 17:01

9 miljoen bruto is netto niet heel veel toch? In Spanje betaal je volgens mij enorm veel aan belasting. Ik denk dat Ajax met een aantal bonussen dicht bij zijn netto salaris had kunnen komen.

24 september 2020 om 17:10

9 miljoen bruto is volgens mij 7 of 6 mil netto hoor. Denk dat Ajax dat echt niet had kunnen betalen hoor, misschien bruto ja met aardig wat bonussen maar dan houdt hij misschien 2,5 of 3 mil aan over.

24 september 2020 om 17:44

Ajax kan het natuurlijk wel betalen. Ajax wil het alleen natuurlijk niet betalen. Ziyech had volgens mij het record van zo'n 5 miljoen per jaar. Suarez zou je met gemak aan tekengelden etc ook die 9 miljoen kunnen betalen, maar voor de verhoudingen is dat niet goed. En Ajax is financieel vele malen gezonder dan een Atletico en dat willen we graag zo houden.

24 september 2020 om 17:54

Myvision excuses, je hebt idd gelijk dat voor Ajax het wel kan betalen. Maar hoe zie jij dat als fan, zou je niet willen zien dat Ajax juist voor zulke spelers een uitzondering maakt? Bedoel als je spelers als Alderweireld of een suarez meer salaris kan bieden dan zie ik ze echt wel komen.

Hij zit toch al in de categorie financieel onafhankelijk, dus dit doet hem weinig. Nu nog 1-2 op topniveau vlammen en daarna die gemiste miljoenen cashen in Qatar of China. Lekker man.

Als dit waar is, zal hij er wel van balen dat zijn transfer naar Juve is afgeketst, daar zou hij 10 miljoen netto gaan verdienen. Denk eigenlijk dqt die 9 miljoen bij Atletico toch netto is, anders levert hij wel enorm veel in.

Het gaat je goed held, ik heb je aardig bekritiseerd om je spel de laatste 2 seizoenen en omdat ik mij stoorde aan hoe je elke keer uitviel tegen de jonge gasten. Het was pijnlijk om je zo afscheid te zien geven en om te zien dat Barca echt de club is van je hart. Je hebt ons zo veel moois gebracht, elke wedstrijd wel betrokken bij een doelpunt. In je eerste seizoen meteen de treble gepakt en elke tegenstander kapot gespeeld met Msn. Ik vond je bij Liverpool al een beest maar bij ons heb je het hoogst haalbare gehaald. We gaan je missen dikzak. ;

Ze hadden Suarez moeten laten , niet alleen dient hij als garantie voor goals maar als Messi vriend en aanvalspartner staat die relatie garant voor 60 goals. Ze hadden Braithewaite en Griezman of Coutinho moeten verkopen om wat serieus transferbudget te hebben en salarisruimte te maken, maar Bartomeu wil bewijzen dat zijn laatste megatransfers het verschil gaan maken. Koeman komt nu zeer ongeloofwaardig over als hij tegen Puig zegt dat hij weg moet omdat er teveel spelers op zijn positie spelen om daarna te zeggen dat hij in de markt ligt voor Wijnaldum wat zijn argumentatie voor Puig zijn vertrek volledig ondergraaft. Als Messi na het vertrek van Suarez en Vidal zich gaat isoleren en afwezig gaat gedragen dan is het het van dam en zie ik het niet meer goed komen. Ik hoop van harte dat Bartomeu en zijn bestuur de vertrouwensstemming niet overleven ik ben die man en zijn acties kotsbeu

24 september 2020 om 17:48

Dan had er weinig veranderd. Suarez en Messi samen is gewoon in verdedigend opzicht niet meer aan te lopen. Waar Suarez 3-5 jaar geleden nog keihard werkte, doet hij dat al tijden niet meer. Dat is niet erg als je de enige bent, maar Messi is er ook nog. Het probleem van Barcelona is dat de as gewoon te oud en te traag is geworden. Pique, Busquets, Suarez en zelfs Messi levert in. Iemand moet dan geslachtofferd worden en het logische kind van de rekening is dan Suarez. De rest zijn allemaal jongens van de club en Barcelona lijkt sowieso niet in te zien dat ze een topper nodig hebben centraal achterin.

24 september 2020 om 18:51

Suarez had gemakkelijk kunnen blijven en als mentor dienen voor een jong aanvaller en wisselspeler die garant staat voor goals voor in het geval het moeilijk gaat met de nieuwe aanvaller. Met zijn vertrek maak je misschien salarisruimte maar je versterkt een direct concurrent en krijgt amper wat geld voor terug. Griezmann en Coutinho zie ik beiden niet slagen bij Barca omwille van Messi die alles wat zij doen doet maar dan 10x beter. De reden waarom Messi niet meer presst is omdat de pressing niet uitgevoerd wordt zoals het moet. Het probleem ligt niet in de aanval maar in middenveld en verdediging. De backs hebben en centraal duo hebben geen concurrentie van hoog niveau , Pique is goed als wisselspeler , Umtiti zijn knie is verpest en Lenglet is geen buitencategorie. Middenveld Rodri konden ze destijds voor 25 miljoen kopen voor vervanging van Busquets maar ja , Fabian Ruiz konden ze voor spotprijs kopen maar Barca heeft verschillende keren zich deftig verkeken op zeer adequate vervangers van Busquets , Iniesta en Xavi, verhaal omtrent Davies kent iedereen ondertussen en Eric Garcia hebben ze zomaar laten gaan , deze bestuur moet gewoon eruit teveel fouten teveel nalatigheden teveel middelmatigheid

Lijkt me niet meer dan logisch. In zijn topjaren was hij dit salaris meer dan waard, maar nu simpelweg niet meer. Hij is toch wel wat vaker geblesseerd en heeft ook wat minder impact.

24 september 2020 om 18:55

Hij was eindelijk over zijn knieprobleem dus kijk maar uit natuurlijk is hij de bulldog niet meer maar zoals hem loper er niet veel rond en hij scoort vanuit alle hoeken, binnen en buiten de zestien. Ik zie hem het nog beter doen dan Villa destijds. Barca heeft een direct concurrent versterkt en gaan daar zoals altijd de prijs voor betalen. Ze hadden beter Griezman of Coutinho tesamen met die Braithewaite verkocht dan hadden ze tenminste deftig geld verdiend en salarisruimte. Nu hebben ze enkel salarisruimte en versterken ze een concurrent en verliezen ze garantie op 25 goals !

24 september 2020 om 19:09

Naja een garantie op 25 goals.. Het was wel ziekelijk hoe erg Messi en Suarez elkaar zochten, ten koste van andere spelers die vrijstonden. Messi is nu wel ‘gedwongen’ om samen te spelen met Griezmann en Coutinho, daar komen ongetwijfeld een hoop doelpunten van. Vergeet ook niet dat we met Fati nu een speler hebben die ook z’n goals maakt!

24 september 2020 om 20:51

Ik herinner me destijds hoe neymar wel aansluiting vond , griezmann is tegen de wil van de selectie gebracht , het stond bekend dat de selectie Neymar wou hebben bovendien heeft Griezmann na zijn hele ik blijf bij atletico video bij zijn kansen al verpest bij Messi , Geloof mij dat er met Griezman en Coutinho niks gaat gaat groeien tussen hen en Messi en Ansu is leuk voor de fans om zo'n jong talent te zien maar daar kun je geen verantwoordelijkheid bij leggen , die jongen moet het waarmaken en daar krijgt hij hopelijk de tijd voor. Griezman moesten ze halen toen die nog bij Sociedad speelde nu is het een totaal ander type geworden en Coutinho heeft de bal nodig en lopende vleugelaanvallers , geloof mij het wordt bal breed spelen en Messi opzoeken want noch middenveld noch verdediging ligt op niveau van het aanval

Ik denk dat suarez het tegendeel gaat bewijzen. Ik ben bereid geld erop te zetten dat hij boven alle andere barca spelers in de topscorerlijst eindigd behalve messi.

24 september 2020 om 18:27

Dat doet hij nu al, dus daar wil ik ook wel geld op zetten. De enige die ik op Messi na meer zie scoren is Griezmann als hij zijn topvorm kan hervinden.

24 september 2020 om 18:36

Griezman heeft moeite met het aanvallende spel van barca. Ik moet iedere keer huilen als ik hem in een barca shirt zie. Hij heeft welgeteld 2 goede wedstrijden gespeeld afgelopen seizoen

Maar omdat de transfersom zo laag is, pakt hij een enorm bedrag aan tekengeld. Met Suarez hoeft je echt geen medelijden te hebben.

Beste wraak is straks tegen barca gewoon er 2 in te knallen.

Ik dacht dat hij nog geld meekreeg van Barca zodat hij niet zoveel hoefde in te leveren bij deze overstap.

Stop met bleite...cr7 alles kapot gespeeld bij Real en toch nog een mooi transfer naar Juventus . Geen tranen, vriendjes of wat dan ook...die bleiters van Barça huilen om het minst. Welkom bij topsport!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Granada 10-1
10.Sevilla72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller41
Diego CostaAanvaller41
João FélixAanvaller41
J. OblakKeeper40
L. SuárezAanvaller43
FelipeVerdediger40
J. GiménezVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

1011 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atlético Madrid 4 3 0 0
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
Laatste voetbalnieuws

Luis Suárez wijst Atlético Madrid de weg in aanloop naar CL-kraker

Atlético Madrid heeft eindelijk weer gewonnen in LaLiga. Na een indrukwekkende 6-1 zege op Granada in de eerste competitiewedstrijd volgden twee doelpuntloze remises en zaterdag zegevierde het team van Diego Simeone...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren