Mening Kraay junior over Oranje-keepers bij Voetbalpraat valt zeer slecht

Donderdag, 24 september 2020 om

Hans Kraay junior hoopt dat Frank de Boer, de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, voor veranderingen gaat zorgen op keepersgebied. De analist annex verslaggever is van mening dat Joël Drommel en Justin Bijlow op basis van hun prestaties bij respectievelijk FC Twente en Feyenoord een kans verdienen. Frans Hoek, voormalig keeperstrainer van Oranje, reageert via Twitter met verbazing op de discussie over de doelmannen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat is de beste doelman voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door roytje78)

Sowieso onzin om deze jongens beter te noemen dan Bizot en Krul. Bizot beste keeper van de eredivisie vorig jaar en Krul speler van het jaar bij Norwich. Deze jongens hebben nog genoeg te bewijzen, al helemaal Drommel.

24 september 2020 om 11:50

Beter is misschien onzin allen er zit een verschil in leeftijd. Volgens mij word het tijd ook om daar door te pakken. Neem 1 of 2 van die jonge gasten mee.krul is qua leeftijd niet meer interessant.

24 september 2020 om 11:54

Ook al ben ik het met je eens dat een Bijlow eigenlijk ook in Oranje hoort, vind ik dat leeftijd geen issue moet zijn, de beste moet opgeroepen worden. Dat vind ik ook typisch Nederlands: alleen wij kijken naar leeftijd.

24 september 2020 om 11:56

@acmilan Keeper 1 en 2 moeten de beste zijn, de 3e zou het grootste talent moeten zijn. Laat hem maar alvast ruiken aan oranje.

24 september 2020 om 11:58

Beste moet zeker keeper daar heb je de eerste keus voor. Daarna ga je toch verder kijken.persoonlijk denk ik dat Bijlow en Krul niet eens zo ver meer uit elkaar liggen. Dan ga je toch een jonge gozer ervaring op laten doen die je later weer kan gebruiken.toernooi duurt sowieso nog een jaar.

24 september 2020 om 12:04

Ben ik met je eens. 3de keeper zou een groot talent moeten zijn, wordt toch nooit gebruikt in de wedstrijden. Ik zou Bijlow ook meenemen.

24 september 2020 om 12:10

Op zich eens maar dan is de vraag kan bijlow beter keepen bij jong oranje of bank warmhouden bij het grote oranje. Zeker voor de toekomst lijkt bijlow nu de beste papieren te hebben om 1e keeper te worden van oranje maar nu is vlieguren maken ook belangrijk.

24 september 2020 om 12:14

Hij maakt bij Feyenoord genoeg vlieguren en voor zijn ervaring is het denk ik goed om bij het bij grote Ned elftal mee te draaien. Leren van de andere keepers en het hoge trainingsniveau.

24 september 2020 om 12:45

Jong oranje is natuurlijk leuk.alleen ga je daar je ervaring niet op doen. De Europese wedstrijden zijn groter dan de wedstrijden bij Jong Oranje.ik zou hem ook meenemen. Maar let wel dit is niet de selectie van de Boer.

24 september 2020 om 14:43

Krul is 32. Dat is voor een keeper nog helemaal niet oud en tevens is hij maar 1 jaar ouder dan Cillessen. Raar om te stellen dat hij wegens zijn leeftijd niet meer interessant is. Daarnaast lijkt het me ook wat overtrokken om Bijlow gelijk met Krul te zetten. Bijlow heeft nog geen vol seizoen in de Eredivisie gedraaid, terwijl Krul vorig seizoen een uitstekend seizoen in de PL heeft gedraaid, wat wel even een heel ander niveau is.

24 september 2020 om 14:56

Ik persoonlijk vind Cillissen geen wereldkeeper en Krul ook niet.qua ervaring gaat Bijlow het zeker afleggen. Qua Skills moet ik het nog maar zien.buiten het feit dat als je Cillisen en Krul heb heb je nog steeds je derde plek.32 voor een keeper is niet oud, maar er zijn maar weinig keepers die tot zijn 35 ste nog in de top spelen.bijlow is er nog zeker niet en die gaat echt nog wel zijn fouten maken het probleem is echter dat cillissen 31 is en ook nog steeds die fouten maakt.maar wat ik ook al eerder aangaf dit is niet de selectie van de Boer kan zijn dat die er anders over denkt.

24 september 2020 om 15:00

Nee hoor. De nrs 1,2 en 3 moeten de beste keepers zijn van dat moment. Als het talent niet beter is dan de nr 3 moet ie naar Jong Oranje.voor mij zijn Cillissen, Bizot en Krul de 3 beste keepers op dit moment.drommel en Bijlow zijn redelijk talentvol en niet slecht in vorm, maar ik denk niet dat ze beter zijn dan de drie hierboven.

24 september 2020 om 15:03

En gedegradeerd plus de meeste goals tegen. Dus daar had net zo goed iemand anders op goal hebben kunnen staan dus dat is geen argument dat hij een seizoen PL heeft gedraaid.

24 september 2020 om 11:53

Eens. Toch zou 1 van deze 2 wel ipv Zoet er bij moeten zitten. En dan denk ik met name Bijlow. Dat hij afvalt prima, maar zo geef je zo'n jongen wel het idee, je bent goed bezig en je zit er tegenaan. Andere kant is natuurlijk dat je hem beter kan laten keepen bij Jong Oranje dan als 3e keeper bij het NL elftal hebben. Maar dat Bijlow (en Drommel) er aan gaat komen en ik denk/hoop op korte termijn het stokje over kan gaan nemen, lijkt me duidelijk als hij op deze manier doorgaat.

24 september 2020 om 12:13

Klopt zeker, denk zelf dat het voor de ontwikkeling goed is om een keer mee te gaan als 3de keeper bij het Nederlands elftal. Ik denk dat hij daar veel van kan leren van de andere keepers en het hoge trainingsniveau.

Ik zou nu ook lekker jeugd mee gaan nemen. Er komt toch een aardige lichting aan qua keepers.nu zijn er oefenwedstrijden laat Bijlow en Drommel r lekker aan ruiken. Neem Bizot mee omdat die meest constant was en je bent er toch??

24 september 2020 om 13:17

Het gaat om het Nederlands elftal. Daar moet je gewoon de beste drie keepers (en spelers) voor selecteren. Ook al is de nr. 3 bij wijze van spreke 43 jaar oud. Bij clubs en Jong Oranje kunnen jonge keepers internationale ervaring opdoen. Niet bij het Nederlands elftal. Daar horen de beste spelers geselecteerd te worden. Als zo'n jonge jongen bij de beste drie hoort dan is het een ander verhaal. Maar het is geen schoolreisje natuurlijk.

24 september 2020 om 13:29

Ja, het is een mooi cliche dat je eruit gooit (en eens), maar het gaat nu om de 3e keeperspositie en feit is dat het niet overloopt van kwaliteit bij de meer ervaren jongens. Dan is het helemaal niet ondenkbaar dat je beter een groot talent (die het niveau nadert of al gelijkwaardig is aan een van die ervaren jongens) meeneemt. Die ervaring om zo'n toernooi mee te maken kan namelijk goud waard zijn voor latere toernooien. Want nogmaals; het gaat om de 3e (!) keeper. Bovendien heeft bliek het nu ook nog eens simpelweg over de oefenwedstrijden.

24 september 2020 om 14:06

@flamengo eens hoor tis geen schoolreisje. Als het een "schoolreisje" zou zijn dan neem je idd iedereen mee ook degene die er niks te zoeken hebben.qua Nederlandse keepers ligt het niveau niet veel uit elkaar.cillissen die het hoogst speelt of het hoogst op de bank zit word altijd maar als eerste keeper opgeroepen. Is Cillissen altijd steady? Ik vind van niet.dan komt er een rijtje met Krul die lekker speelt, Zoet,bizot,bijlow,padt misschien Drommel.volgens mij is de keuze vrij makkelijk dan dan neem je dus Bijlow mee die je ervaring gaat geven bij de grote mannen ipv jong oranje met weinig waarde.

Zou je niet gewoon Cillissen als eerste keeper moeten hebben, een talent als tweede keeper en een ervaren keeper erachter? In mijn ogen zou je dan Bizot/drommel/bijlow erachter kunnen hebben en dan als derde keeper (voor bijvoorbeeld penals en de ervaring) Krul.

24 september 2020 om 12:01

Bizot is niet meer de jongste hoor. Die kan als ervaren doelman mee.

24 september 2020 om 12:22

Daar heb je gelijk in. Toch heeft hij voor mijn gevoel minder internationale ervaring, maar is inderdaad niet meer een talent.

24 september 2020 om 12:57

Ik zou eerder Cilessen 1, Bijlow als talent 2 en Bizot als ervaren nummer 3. Drommel heeft bij een Twente toch onder minder druk gespeeld dan Bijlow bij topclub Feyenoord en zou Drommel daarom nu (nog) vlieguren laten maken bij Jong Oranje.

24 september 2020 om 13:05

Onder minder druk? Twente de laatste jaren gevolgd? De druk was hoger dan tijdens het kampioenschap

24 september 2020 om 14:23

siepie Drommel heeft onder hoogspanning gespeeld, gedegradeerd, bakken stront over zich heen gehad in de media en van supporters en heeft zich hierna nu al voor het 2e jaar herpakt. Er stond echt volle druk op die jongen. Bijlow uiteraard ook onder veel druk bij een club als Feyenoord, daar niet van, maar dat kun je van Drommel ook zeggen.

24 september 2020 om 14:48

Definieer hoogspanning. We moeten het namelijk niet gaan overdrijven. Toen hij onder hoogspanning moest spelen, was Drommel namelijk ook erg slecht. Bovendien is Oranje qua aandacht niet te vergelijken met FC Twente. Ik vind Drommel zeker nog niet klaar voor Oranje. Wellicht in de toekomst als hij zich meer bewezen heeft op een hoger niveau, maar momenteel zeker (nog) niet.

Dat kan niet in deze tijden. Als er een coronageval of blessure komt en je staat tegen Italië ineens met Drommel op doel, wordt De Boer gelijk weer afgeserveerd...

Ik vind wel dat je naast je eerste vaste keeper, wat Cilissen is, niet twee andere heel ervaren keepers moet nemen maar ook niet twee broekies. Bijlow, Bizot en Drommel zijn alledrie talenten maar die kun je niet gelijk voor de leeuwen gooien mocht Cilissen geblesseerd zijn ofzo. Van de drie talenten is Bijlow het meest getalenteerd en speelt bij Feyenoord met veel meer druk dan Drommel of Bizot. Zou kiezen voor Cilissen, Bijlow en Zoet of Krul

24 september 2020 om 11:59

Bizot is 29, lijkt me geen talent. Vind hem wel beter dan Drommer en Bijlow momenteel.

24 september 2020 om 12:07

Wow, 29 al, dan kan je hem afschrijven in feite, die haalt nooit geen topniveau meer. Drommel was een drama, heeft zich vorig jaar wat gerevancheerd, en is pas dit jaar aan het doorbreken. Dat zou wel heel opportunistisch zijn om hem te selecteren als hij 'slechts' bij Twente speelt. Mooie club, maar ze spelen helaas niet op het niveau waar je echt getest wordt.

24 september 2020 om 12:23

ik snap dat je keukenkastjes competitie niet volgt, maar geef dan ook geen mening op basis van dat seizoen. Drommel was in de keukenkastjescompetitie een topper en hield Twente meerdere malen overeind. Vorig jaar was hij een stabiele factor en nu trekt hij die lijn door. Niet dat hij al beter is dan Bizot of Bijlow, maar je mist wel een seizoen goede prestaties van Drommel

24 september 2020 om 12:26

Serieus Piranha? In de KKD was Drommel één van onze, zo niet beste spelers. Afgelopen seizoen heeft hij het ook weer goed gedaan. Natuurlijk had hij af en toe een foutje maar was bijna het hele seizoen erg stabiel. 'Dit jaar aan het doorbreken...' Bekijk in het vervolg eerst wat meer wedstrijden of statistieken voordat je zo'n post plaatst.

24 september 2020 om 14:25

Als je ergens getest wordt als doelman dan is het in het schiettent van onze club wel. Maar ik vind het oprecht prima als hij zo onderschat wordt. Dit jaar nog even vlammen voor ons en hopelijk kunnen we dan nog een aantal miljoen eraan overhouden volgend jaar en snoert hij daarna de monden van alle kenners. Maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat hij morgenavond tegen Groningen een Grandelletje doet, je weet het nooit met keepers.

24 september 2020 om 12:02

Bizot is 29, kan je geen talent meer noemen.... Naar mijn mening moet je de twee meest stabiele keepers meenemen, voor het geval een geblesseerd raakt, moet je gewoon terug kunnen vallen op een andere (ervaren) betrouwbare keeper. Naar mijn mening Cillessen en Bizot. Dan als derde keeper inderdaad een Bijlow of Drommel om aan het grote Oranje te kunnen ruiken, laat je de ander voor Jong keepen.

Probleem is dat we heel veel keepers met een vergelijkbaar niveau hebben. Zo heb je Bizot, Krul, Cillessen, Padt, Zoet en Bijlow die voor mij kanshebbers zijn. Ik zou altijd met de beste, een ervaren en een jonge gaan, dus nu waarschijnlijk Bizot, Krul/cillessen en Bijlow.

24 september 2020 om 12:06

Bizot, Bijlow en Drommel weten nog nauwelijks wat druk op een dergelijk niveau is. Ik vind dat we de doelmannen nu wel heel makkelijk over een kam scheren. Drommel en Bijlow zijn nog niet zover als Cillessen en Krul, terwijl ook Bizot nog geen moment is getest onder flinke druk.

24 september 2020 om 12:14

Als we verschillen gaan maken (enkel) op basis van ervaring in het lijstje wat ik net gemaakt heb, kunnen we het beter goed doen. 1. Cillessen & Krul. 2. Zoet. 3, Bizot en Padt. 4. Bijlow, Drommel, Paes, etc. Die ervaring maakt M.i. niet zoveel uit, Cillessen maakt al tijden geen indruk in een grote competitie, Bizot veel in een kleinere. Het is allemaal persoonlijke voorkeur.

24 september 2020 om 12:39

Ik heb liever iemand die nu indruk maakt op een iets lager niveau, dan iemand die op een hoger niveau op de bank zit of matige indrukken achter laat. De wedstrijden van Oranje zijn 8 van de 10 keer ook niet tegen de wereldtop, en je gaat mij niet vertellen dat er bij een Feyenoord-AZ of Feyenoord-Basel straks in de EL er minder druk op staat dan bij Oranje tegen Estland bij wijze van spreken.

24 september 2020 om 14:45

@orgullo - Maar dat is ook relatief. Iemand die indruk maakt op een lager niveau, is niet per definitie minstens zo goed. Zoals Fcg95 al aangeeft; uiteindelijk draait het ook om persoonlijke voorkeur. Mijn voorkeur is een doelman met relevante ervaring en dan kom je uit bij Cillessen en Krul.

Bijlow hoort er altijd bij te zitten, dat wordt gewoon de keeper van oranje.. Duidelijk het meeste talent.

Voor mij relatief lood om oud ijzer momenteel of je Cillessen, Bizot, Bijlow, Drommel, Krul of Zoet selecteert. Het is niet dat de 1 per definitie beter dan de ander is momenteel, of meer laat zien. Ik zie wel wie ze neerzetten en meenemen.

Ik vind Paes eerlijk gezegd meer indruk wekken dan Bijlow en Drommel.

24 september 2020 om 12:45

Paes doet het prima, maar meer indruk wekken dan Bijlow? Ik weet niet hoe vaak jij Feyenoord kijkt, maar die kerel is nu al met Onana de beste keeper van de Eredivisie. Straalt zoveel rust en vertrouwen uit, voetbalt goed mee, coacht alsof z'n leven ervan af hangt ,goed in de reflexen, betrouwbaar bij hoge ballen, fenomenale trap. Ik ben erg blij dat hij uit Rotterdam komt want dit is zo'n keeperstalent dat je een keer in de zoveel jaar bij je club hebt.

Ik vind eerlijk gezegd dat Drommel wel erg word opgehyped. Die jongen word nu beoordeeld op basis van 1 wedstrijd waarin hij goed heeft gekeept en 1 wedstrijd waarin hij redelijk was. Hij ontwikkelt zich goed, maar er is nog voldoende mis mee om hem geen kans in Oranje te geven. Op dit moment heeft het totaal (nog) geen zin om door te selecteren betreft de doelmannen. Drommel en Bijlow zijn nog niet zo goed als Cillessen, Krul of Bizot.

Ik vind vooral het enthousiasme rond Drommel enigszins overdreven. Die heeft nog genoeg te bewijzen, zelfs op Eredivisie niveau. Ik zou zelf kiezen voor Cillessen als eerste keeper, ik vind dat toch onze beste keeper met internationale ervaring, ook op eindtoernooien - vandaar dat ik hem boven Bizot plaats. Dan zou ik als tweede keeper Krul meenemen en in mijn ogen de keeper van Oranje in de toekomst: Bijlow. Bizot als 4e keeper selecteren die afvalt.

Cillessen intocht ook een ramp

Cilessen inderdaad de beste op dit moment. Ik zou Bijlow als talent meenemen om te ervaren hoe de volgende 1-2 eindtoernooien zijn en dan kan hij het overnemen van cillessen. 3e keeper moet in mijn ogen ervaren zijn en Krul heeft als enorm voordeel dat hij ook nog een penaltykiller is. Toch belangrijk op een eindtoernooi..

24 september 2020 om 12:47

Als wij het nog twee eindtoernooien met Jasper Cilessen moeten doen, dan koop ik alvast wat sterke drank in huis.

24 september 2020 om 13:10

Ben ik niet met je eens, vind Krul beter, keept dus heeft die mijn voorkeur

Het is een dilemma; 3e keeper bij het Nederlands Elftal om je op te trekken aan het trainingsniveau daar en 'te wennen' of (in het geval van Bijlow voorlopig) 1e keeper zijn bij Jong Oranje en daar belangrijk zijn én dus daadwerkelijk spelen? Maar gezien het feit dat Jong Oranje nu soeverein afkoerst richting het EK, kan een Bijlow toch makkelijk ruiken aan het grote Oranje.

In Nederland wordt niet op de eerste plaats op kwaliteit geselecteerd. Maar net als bij de Bondscoach is de afkomst veel belangrijker.

24 september 2020 om 12:35

Afkomst veel belangrijker?

24 september 2020 om 12:37

Helemaal mee eens, kijk bijvoorbeeld alleen al naar onze voorhoede met Bergwijn, Promes en Depay. Dan zie je dat ze alle 3 een kleurtje hebben en 2 van de 3 uit Amsterdam komen. Hoe duidelijk wil je het hebben dat de voorkeur van de Knvb uit gaat naar donkere spelers uit de hoofdstad. Of was dit niet het punt dat je wilde maken?

Je selecteert gewoon de drie beste keepers voor oranje. Wat een onzin dat je een talent moet mee nemen als 2e of 3e keeper. Leeftijd moet niet bepalend zijn, maar kwaliteit. Als je twee gelijkwaardige keepers hebt kan je de keus maken tussen ervaring en potentie.

Cilissen, Krul en ook Bizot zijn niet de keepers voor de toekomst voor oranje. We hebben op dit moment gewoon een hele slechte lichting. Gelukkig komen er wat talenten aan zoals Bijlow, Drommel en Paes. Om nu talenten ervaring te laten op doen is wat voor te zeggen, echter ben ik van mening dat het Nederlands elftal geen opleidingselftal is en je altijd alleen de allersterkste spelers moet opstellen van het moment. Zowel Bijlow als Drommel zijn nog niet op het niveau van de keepers die op dit moment geselecteerd zijn.

Ik zou liever Krul dan Jasper zien, daarnaast met Bizot en Bijlow. Je moet ook met de toekomst bezig zijn dus een jonge keeper erbij kan geen kwaad.

Ik zou lekker een jonge Eredivisie keeper neerzetten voor deze vriendschappelijke potjes, dat verhoogt hun profiel in het buitenland zodat ze sneller een mooie transfer kunnen maken en op hoger niveau keepen.

Kraay wil zijn mening weer wat overdreven de wereld in gooien heb ik t idee. Drommel doet het goed, zit zeker potentie in, maar speelt nog wel bij Twente en mag m.i. eerst een stap hogerop zetten voor hij in aanmerking komt voor het NL elftal. Hetzelfde geldt voor Bijlow, al acht ik die iets verder en kan zich bij Feyenoord ook prima ontwikkeling (is die al mee bezig). Of ze beter zijn dan Bizot en Krul betwijfel ik, mar wat mij betreft neemt Bijlow de plek van Bizot in. Bizot blijft waarschijnlijk eeuwig de 2e of 3e keeper, Krul heeft zoveel ervaring inmiddels en is op dat gebied nog wel van toegevoegde waarde. Om nou 2 jeugdige keepers mee te nemen gaat me wat voor.

Het is heel simpel. Volgende drie moet je selecteren. Cillessen allround de meest steady. Krul is geen choker en brengt met zijn penalty skills op een toernooi een grote meerwaarde mee. Bijlow: altijd een jong talent meenemen. Kleine kans dat de 3e keeper erin komt maar kan zo wel ruiken aan een toernooi. Je zou bizot en zoet mee kunnen nemen als 3e keeper maar zijn minder dan 1 & 2 en gaan het in de toekomst ook niet worden. Zoveel doet bijlow niet onder maar is veel jonger dus voor de toekomst.

Cillessen, Bizot en Bijlow zou ik het beste vinden. Drommel vind ik persoonlijk niet een keeper die goed genoeg is voor Oranje. Krul, Vermeer, Vorm en Zoet zijn voor mij ook wel afgeschreven en voornamelijk Zoet, Vermeer en Vorm. Krul zou eventueel nog wel kunnen. Maar geef nou de voorkeur aan de toekomst met jongens als Bizot en Bijlow. We hebben op het moment niet zoveel kwalitatieve keuze voor op het doel bij Oranje. Paes en Drommel gaan ook geen international worden denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren