René van der Gijp: ‘Mensen vallen van het lachen niet meer in slaap’

Woensdag, 23 september 2020 om

René van der Gijp snapt niets van de aanstelling van Frank de Boer als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. In de studio van SBS6 stelt de analist woensdagavond dat De Boer op basis van zijn recente prestaties geen aanspraak maakt op de baan. Eerder op de avond maakte de KNVB bekend dat De Boer zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot en met het WK in Qatar, dat in het najaar van 2022 wordt gehouden.

De Boer volgt bij Oranje Ronald Koeman op, die eerder deze zomer het Nederlands elftal achter zich liet voor een dienstverband bij Barcelona. Na zijn succesvolle dienstverband bij Ajax werd De Boer na korte periodes ontslagen bij achtereenvolgend Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. "Er is toch geen ander land op de wereld waarin je drie keer ontslagen kunt worden, waarin de mensen van het lachen niet meer in slaap vallen om je trainingen, je besprekingen, en je als klap op de vuurpijl bondscoach wordt? Waar slaat dat op? Dat zou in Duitsland of Frankrijk ondenkbaar zijn."

Tafelgenoot Wim Kieft spreekt van 'de meest veilige keuze' die de KNVB kon maken. Hij ziet De Boer niet als een 'Ronald Koeman 2.0'. "De Ronald Koeman die ik ken is niet alleen capabel, maar het is ook een mannetje: hij probeert dingen naar zijn hand te zetten, provoceert een beetje in een groep en krijgt de boel in het algemeen op scherp", stelt Kieft vlak voor de wedstrijd tussen AA Gent en Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League, die door de analisten wordt bekeken. "Nu halen ze iemand binnen van wie ze weten dat hij geen problemen zal opleveren naar buiten toe."

Johan Derksen vrijdagavond bij Veronica Inside: ??????

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 23 september 2020

"Als je Henk ten Cate of Louis van Gaal binnenhaalt, dan haal je wel lastpakken binnen. Maar die eigenzinnigheid kun je er misschien voor een deel wel uit halen", aldus Kieft. Hij speculeert dat de KNVB vanaf het eerste moment eigenlijk al wist welke kandidaat bovenaan de verlanglijst stond. "Misschien wilden ze De Boer vanaf het begin al, en hebben ze voor de bühne even Frank Rijkaard benaderd die het toch niet zou doen, en Peter Bosz die nog onder contract staat bij Bayer Leverkusen. Maar natuurlijk waren Van Gaal en Ten Cate ook kandidaten. Voor de KNVB waren ze waarschijnlijk te moeilijk."

De Boer was eerder als assistent-bondscoach van Bert van Marwijk actief bij het Nederlands elftal. Samen bereikten ze op het WK van 2010 de finale. Toenmalig international Rafael van der Vaart zegt tegen FOX Sports dat de spelers toen al een toekomstig hoofdtrainer zagen in De Boer. “Dat heeft hij daarna ook waargemaakt bij Ajax. Daarna volgden een paar dompertjes, en deed hij het heel slecht, maar deze kans is hem van hart gegund. Communiceren is misschien niet zijn beste kwaliteit, maar hij heeft zoveel inzicht. Ik denk dat de gasten heel veel respect voor hem hebben en blij met hem zullen zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door piranha)

Gijp zegt de laatste tijd veel meer zinnige dingen als voorheen, nog even en dat VI word ook nog een inhoudelijk programma. De aanstelling van de Boer is een aanfluiting en regelrechte schande !

23 september 2020 om 21:15

Zinnige dingen? Hoeveel trainingen en besprekingen van Frank de Boer zou Gijp hebben bijgewoond? Ik gok 0. Wederom baseert hij zich op vermoedens en stemmingmakerij. Dit is weer zo'n poging om makkelijk te scoren.

23 september 2020 om 21:24

Als je die regel zou inzetten dat je, je mening mag uiten wanneer je daadwerkelijk trainingen en besprekingen van dichtbij bijwoont Mocht 90% van de mensen die maar ook iets met de voetballerij te maken hebben niets zeggen. Ik hoef overigens de trainingen en bespreken van Frank niet eens bij te wonen om te weten dat hij niet de beste keuze is.

23 september 2020 om 21:26

Waar vele hier last van hebben, dat heeft Gijp ook, last van een zeer selectieve geheugen en willen alleen maar scoren.

23 september 2020 om 21:26

@tilburgajax mooi verhaal. dus als een trainer er een paar jaar op rij niks van bakt mogen we daar nooit meer wat van vinden omdat we niet bij de trainingen aanwezig waren? een trainer zijn kwaliteit bepaal je toch nog steeds aan de hand van zijn prestaties?

23 september 2020 om 21:29

@japie_krekel & @jayjaywgmisbr - ik reageer op de opmerking van René van der Gijp over de zogenaamd lachwekkende trainingen en besprekingen van Frank de Boer. Jullie niet. Je mag best iets vinden van de trainer Frank de Boer, maar ben dan ook zo eerlijk om toe te geven dat Gijp geen zinnig woord over die trainingen en besprekingen kan zeggen waar hij niet bij was (en wij ook niet).

23 september 2020 om 21:36

Dat wil ik nog best geloven wat gijp daarover zegt. Even voor jou informatie, gijp heeft zelf gevoetbald en stond dicht bij mensen zoals Frank de boer etc, gijp heeft vaak genoeg gezegd dat hij al als voetballer een hekel had aan Frank omdat hij dacht dat hij het spelletje had uitgevonden. Daarbij lekken spelers en mensen die dicht bij trainers staan vaak genoeg informatie om te weten hoe iemand een beetje in elkaar zit.

23 september 2020 om 21:39

Ach.. zelfs al bakt hij er wel wat van met kampioenschappen.. Al is dat met betonnetjes voetbal dan klagen mensen nog. Het is hier nooit goed en blaat al bij voorbaat wat wel de beste keuze zou zijn

23 september 2020 om 21:44

@tilburgajax ok, dan begreep ik je even verkeerd. ik dacht dat je het had over zijn prestaties de laatste paar jaar

23 september 2020 om 21:47

@jayjaywgmisbr - zorg wel dat je je feiten goed op een rij hebt. Gijp is in 1987 bij PSV vertrokken naar Neuchatel, terwijl Frank pas in 1988 debuteerde bij Ajax. In clubverband hebben ze nooit tegen elkaar gespeeld. Gijp speelde zijn laatste interland voor Oranje in december 1988, ook daar hebben ze elkaar dus nooit getroffen. Hoe kun je dan zeggen dat "hij al als voetballer een hekel had aan Frank"?? Hou toch eens op met dat blinde vertrouwen in Gijp en consorten.

23 september 2020 om 21:52

@japie_krekel - dank voor je eerlijke reactie. Goed als mensen ook kunnen toegeven dat ze mis zaten. Wat de trainerscarriere van Frank betreft: dat had ik als Ajacied (die Frank dankbaar is voor zijn prestaties, hoe je die ook wil kwalificeren op voetbaltechnisch niveau) ook graag anders gezien, omdat ik hem dat gun. Dat ter zijde, gun ik Oranje vooral ook goede combinatie van bondscoach, veldtrainer en overige staf. Hopelijk weet Frank daar samen met de Knvb een mooie balans in te vinden.

23 september 2020 om 22:03

Ik zei dat hij dicht bij stond. Tuurlijk stond hij dichterbij? Hij is oud voetballer. En heeft connecties en vrienden die voetballers waren? Heb nergens gezegd dat ze tegen elkaar of met elkaar hebben gespeeld. Blinde vertrouwen in gijp? Haha heel Nederland weet dat over de Boer hoor wat gijp hier meld. Heeft niks met gijp te maken. En het zijn niet mijn woorden dat hij een hekel had aan Frank als voetballer maar zijn eigen woorden. En Gullit gaf dit toe dat Frank zijn besprekingen lachwekkend waren en hij vol van zich zelf was. Jouw mening was toch dat hij geen trainingen bijwoont etc. Nou dan geloof ik Gullit en gijp wel die stonden er dichterbij dan jij en ik. Dese disscussie ga je niet winnen Tilburg Ajax.

23 september 2020 om 22:10

@jayjaywgmisbr - deze discussie gaat over de vraag of Gijp uit eigen ervaring/waarneming iets zinnigs kan zeggen over de trainingen en besprekingen van Frank. Nee, luidt het antwoord. De rest is "van horen zeggen". Een leuke kroeg in Tilburg overigens, kom eens langs.

23 september 2020 om 22:11

Alsof Gullit voor iedereen spreekt. Wat inspirerend is voor een kan lachwekkend zijn voor een ander. Frank is extreem perfectionistisch en zal vast wel vol van zichzelf klinken als hij een doodserieuze speech geeft maar die man kan niet eens tegen zijn verlies als hij van zijn dochter een bordspelletje verliest. Voor jou en mij misschien een beetje overdreven of lachwekkend maar voor een andere perfectionist misschien wel inspirerend.

23 september 2020 om 22:15

@TilburgAjax Ervaring zeker. En je hoeft niet altijd dingen met je eigen ogen te zien om te weten hoe de vork in de steel zit. Het is overduidelijk dat jij er niet zo veel moeite mee hebt dat de Boer bondscoach is geworden. Dat probeer je aan te geven door te zeggen dat gijp nergens bij is geweest. Frank is overal gefaald behalve Ajax. Met het voetbal dat hij speelde bij Ajax faalde hij ook. Maar ja wij zagen het op tv dus mogen we niks zeggen. Dat is wat jij eigenlijk zegt. En ik geef aan iemand als gijp die buiten de grappen wel dichterbij stond en met anekdotes komt gewoon geloofwaardig is.

23 september 2020 om 22:33

@jayjaywgmisbr - om niet te verzanden in een welles-nietes, bij deze de suggestie om de berichten hierboven nog eens te lezen en je te bedenken of je de kern van de discussie inmiddels niet kwijt bent geraakt. Hint: volg niet je blinde vertrouwen in de anekdotische lolligheid van Gijp.

23 september 2020 om 22:40

Ik hoef de berichten hierboven niet te lezen. Als je het mij vraagt zit je er behoorlijk naast. Achja, nog een paar biertjes in dat kroegje waar je over vertelde en de Boer is een toptrainer.

23 september 2020 om 23:28

Dan kan iedereen op voetbalzone ook stoppen met een mening hebben. Wij baseren ons allemaal op informatie van derden waar we niet zelf bij waren. We hebben met zijn allen niks zinnigs te melden.

23 september 2020 om 23:31

@jayjaywgmisbr - even weer terug naar het onderwerp: Gijp heeft op dit punt gewoon geen recht van spreken, al jouw drogredenen ten spijt. Jammer dat je geen moeite wil doen om vorige berichten terug te lezen, want je zou er zomaar iets van kunnen leren. OT: wat ook moge zijn van de trainingen en bespreking van Frank uit het verleden, laten we hopen dat hij Oranje naar mooie prestaties kan leiden!

23 september 2020 om 23:38

@ Duifmeneer - "we hebben met zijn allen niks zinnigs te melden". Je zou eens kunnen beginnen bij het volgen van voetbal en daar je eigen mening over vormen. Dat geldt ook voor de recente aanstelling van Frank de Boer als bondscoach. Niet de heren van VI napraten, maar zelf nadenken. Pas dat ook eens toe op bijvoorbeeld onze nationale competitie, dan kom je al een aardig eind en heb je misschien best iets zinnigs te melden.

24 september 2020 om 07:02

Ach en gelukkig houd iedereen van Rene en is hij het referentiekader. Als je al toegeeft dat je iemand niet moet. Daarnaast vraag ik mij af waarom iedereen Rene zijn woorden blindelings volgt. Als je naar carrières kijkt heeft Rene toch ook maar heel matig gepresteerd. Misschien was Rene wel een beetje jaloers omdat Frank een betere voetballer was?

24 september 2020 om 07:04

Oh goed dat we weten dat discussies er zijn om te winnen en niet om elkaar wijzer te maken of eventueel te overtuigen.

24 september 2020 om 11:36

Jij doet precies hetzelfde met het willen scoren! Jouw comment raakt kant noch wal.Gijp uit zijn mening en zegt,wat ik tot zover heb gehoord/gelezen ,menig Nederland vindt!

23 september 2020 om 21:16

Je mening is inmiddels duidelijk. Maar kom eens met een naam die het beter gaat doen dan De Boer en die realistisch is. Ten Cate wordt veel genoemd maar op basis van wat? Heeft in de afgelopen 5 jaar nog minder gepresteerd dan Frank de Boer, en dat is al een hele prestatie.

23 september 2020 om 22:01

Precies. Als van Gaal om wat voor reden dan ook afvalt blijft er geen enkele keuze over die duidelijk de beste is. Ik vind het een zwaktebod dat je als KNVB bij een trainer uitkomt die recent 3 keer is ontslagen maar als van Gaal of een buitenlandse coach (eentje die excelleert met een 352 of 343 systeem) geen opties zijn houd je weinig smaken meer over. Frank is in ieder geval een fantastische vent en zal lekker stoïcijns zijn eigen ding doen. Hij gaf tijdens de "fluwelen revolutie" geen krimp dus zal zich nu ook nergens iets van aantrekken.

23 september 2020 om 23:51

@messibazoer; er is wel een verschil tussen ten cate en de boer qua recente prestaties. Ten cate heeft nul behoefte fulltime bij een club ergens in een mooie competitie in europa aan de slag te gaan. Als hij dat had gewild had dat prima gekund. Diezelfde clubs overwegen de Boer geeneens.

24 september 2020 om 09:56

Kom eens met een naam die het beter gaat doen dan de Boer... Ja als we dat wisten dan waren we al 10x wereldkampioen geweest haha

23 september 2020 om 21:17

Gijp heeft altijd wel zinnige dingen gezegd, maar alleen altijd met een kwinkslag. Als je door de grappen en grollen doorheen prikt, dan hoor je wel dat hij wel verstand heeft. Daarom heeft Casper van Eijck gezegd dat Rene best een functie kan bekleden in het voetbal, want hij is zo gek nog niet. Alleen is Rene belachelijk lui, en zit hij liever de hele tijd in de sauna of voor de tv. Amper iets doen en geld verdienen door naar een simpel spelletje te kijken en dan te analyseren. Alleen is zijn delivery qua grappen wel sterk, dus dat maakt hem wel uniek, en hij is een van de redenen waarom ik graag nog naar VI kijk.

23 september 2020 om 21:46

Omdat hij een mening heeft die jij deelt? Hij heeft enigszins een punt dat je op basis van drie mislukte avonturen normaliter geen bondscoach wordt (in Nederland), maar in Duitsland stelden ze iemand aan die nog nooit iets noemenswaardigs had gepresteerd (low). Verder hebben de grote landen beduidend meer inwoners en dus ook beduidend meer keuzes. Dat maakt het allemaal al een stuk makkelijker om een goede kandidaat te kiezen. Nederland heeft al niet bijzonder veel professionele coaches en dan structureert de Knvb die cursus ook nog zo dat je bijna al oud-prof moet zijn om uberhaupt een kans te maken. Bovendien is de gehele cursus met alle benodigde papiertjes erg duur. Vind je het gek dat je dan op dit soort coaches terug moet vallen?!

24 september 2020 om 09:57

Ik snap dat er kritisch gekeken wordt naar de Boer, maar om hem nu al helemaal af te schijven snap ik niet. Het is namelijk niet zo da voor koeman Nederland de afgelopen jaren gezegend is geweest met resultaten. Met Koeman waren mensen ook sceptisch en iedere selectie had men ook voor om discussie te voeren, maar over het prestaties van Koeman kon achteraf niemand meer klagen.geef de boer de kans en vel dan een oordeel.

24 september 2020 om 12:01

Mee eens ookal waren er naast van Gaal, geen overduidelijk betere keuzes beschikbaar. Van Bommel heeft pas een baan gehad en vroegtijdig ontslagen, Cocu en Gio hebben een contract en zijn niet aantoonbaar beter. Bosz en Rijkaard wilden niet. Ten Cate heeft zich onmogelijk gemaakt bij het huidige bestuur en dan blijft er weinig over van coaches die of zich hebben bewezen als trainer en/of die dat combineren met zelf in de top te hebben gespeeld. Had liever Louis gezien maar daar is Gudde bang voor.

Lekker makkelijk scoren allemaal. Laat hem zijn gang gaan. Mocht Nederland wat willen presteren moeten ze sowieso van hele goede huizen komen, met of zonder de Boer aan het roer. Of denk iedereen dat NL met een topcoach even het EK wint.

23 september 2020 om 21:15

Spreek je jezelf niet tegen? Juist omdat we van goede huize moeten komen om iets te presteren en juist omdat onze selectie niet overloopt van kwaliteit is een goede trainer zo belangrijk. Zie waartoe Van Gaal in 2014 met een beperkte selectie in staat was en zie het contrast met de jaren daarna.

23 september 2020 om 21:25

Kijk eens naar de ploegen die we op dat WK tegenkwamen - Oranje was geen wereldselectie, maar wel kwalitatief beter dan alle tegenstanders. Alleen die ene pot tegen Spanje was onverwacht, voor de rest wonnen we van mindere spelers. Alsnog knap van Louis natuurlijk, want ook tegen de kleintjes kan je onderuit gaan, maar tis geen sprookje waar we met magische wonderkrachten ineens de ene na de andere topploeg oprolden.

23 september 2020 om 21:32

En toch kon dat team een jaar later ineens niet meer winnen van Tsjechie, Turkije en Ijsland die ik allen minder acht dan bijvoorbeeld Mexico en Chili

23 september 2020 om 22:43

Zie wat de Boer met ajax heeft gedaan. Hij is inderdaad 3 x ontslagen! Zwaar belabberde cijfers. Maar geef hem ff de tijd. Iets wat hij hiervoor niet echt heeft gekregen. Hin kan gaan werken met een elftak waar potentie in zit. Winnen we een ek of wk met de Boer? Waarschijnlijk niet maar met wie wel? Allemaal kappen met zeuren en steun ons elftal!

23 september 2020 om 23:19

@davilla je bedoelt dezelfde van Gaal die met het beste materiaal zich niet wist te plaatsen voor een WK? Met dat materiaal had hij wereldkampioen kunnen worden. Niet gebeurd, niet gekwalificeerd. Zijn 2e periode met werkelijk het meest lelijke NL elftal ever een geweldige prestatie. Het gaat er maar net om wat de klik is hoe de omstandigheden zijn. Guardiola, geweldig bij Barca en sindsdien? Het is allemaal net niet. Dat komt niet, omdat ineens blijkt dat hij er niks van kan, maar omdat de omstandigheden anders zijn. Ik had bijvoorbeeld Ajax in de finale tegen Liverpool willen zien. Ben er zeker van dat Liverpool er vanaf zou zijn gegaan. Zou dat Klopp een mindere trainer maken? Denk het niet. het gaat altijd om omstandigheden.

24 september 2020 om 12:51

De tijd geven zoals Blind destijds? Geen wk voor ons dus.

Nou ja, bij Duitsland stelden ze Klinsmann aan, die heeft min of meer dezelfde status daar.

23 september 2020 om 21:49

Of Joachim Low die helemaal niets noemenswaardigs had gepresteerd. Dat is alsof we hier in Nederland ineens Streppel of Hake bondscoach zouden maken.

Ik vraag mij eigenlijk af hoe ze bij de Boer uit zijn gekomen.na Ajax overal gefaald en denkt men bij de Knvb ineens dat het bij het Nederlands elftal wel gaat lukken?

23 september 2020 om 21:18

Volgens mij degradeerde Rijkaard met Sparta.. en werd toch trainer van Barça en het Ned11tal. Dus.. ? Geef iemand de tijd. Altijd maar dat negatieve eruit lichten. Lekker mee roepen met de rest. Hoe ze bij de Boer zij uitgekomen? Rijkaard wilde niet.. Bosz ook niet en weet ik t verder. We gaan het gewoon afwachten.ik vind t zo'n slechte keus nog niet. Kan wel slechtere bedenksels Hiddink, of een Blind. vGaal zuil best willen zien maar wil hij wel.. en.. moeten we niet gewoon een jonge trainer de kans geven? Dan is de Boer een meer logische keuze.

23 september 2020 om 22:00

@kush - Dat is wel wat te gemakkelijk. Met Sparta kun je nou eenmaal degraderen en dat geldt ook als je als coach de zaakjes op orde hebt. Je bent als coach namelijk ook afhankelijk van de spelersgroep en hun kwaliteiten of een gebrek daaraan. Los van het feit dat niemand vooraf kan voorspellen hoe De Boer het gaat doen, moeten we wel in acht nemen dat De Boer twee keer hopeloos gefaald heeft op meerdere fronten (internazionale en Crystal Palace). Over z'n avontuur in Amerika ga ik niet oordelen, want ik vind niet dat hij het zozeer slecht heeft gedaan. Ook niet goed, maar ik heb verder ook niet echt inzicht op de Mls.

23 september 2020 om 22:09

@Sirius - Ja met Sparta kan je degraderen klopt. Dus om maar te laten zien dat dat geen garantie geeft.Welke coach faalt nooit dan? Pep? Die wordt door een Bayern of city gehaald om de CL te winnen. Krijgt vooral.bij City van alles maar wint m weer niet. Iemand gaf t voorbeeld van Reineiri. Tig keer ontslagen maar ook kampioenschappen. En zo zijn er zover. Mensen staren zich blind op het 'falen' wat overigens een bloediiritant en makkelijk woord is maar dat terzijde. Dus makkelijk? Weet ik niet. Vind eerder dat mee blaten over wat allemaal beter had gekund en maar wijzen naar buitenlandse trainers wel erg makkelijk.Met welke andere trap er heb je wel garantie op succes dan? Want dat lees ik nergens terug op VZ. Gewoon afwachten.

23 september 2020 om 22:57

@kush, het gaat niet om het falen, daar heb ik helemaal geen problemen mee, maar puur zijn spelwijze maakt me wel zorgen. FdB is zeer terughoudend en spel vaak op safe. Het is een coach die net zijn papieren heeft gehaald die je ook terug ziet op het veld, want dat heeft een hem een voldoende gehaald op het examen (poppetjes op de juiste plek) back to basic....zo cliché. Geen dynamische systeem etc. Dus niets bijzonders waarvan je denkt daar zit wel wat idee achter zijn speelwijze. Buiten de cliché systeem van FdB kan ik tot nu toe helaas niet vinden. Je kan zien aan FdB zijn grootste voorbeeld van LvG is, maar dan een hele slechte uitvoering daarvan.

23 september 2020 om 23:36

Net zijn papieren..? Right... net is zeer relatief...hij is al vanaf 2006 trainer.. Ik denk dat je bij FdB hetzelfde soort voetbal kan verwachten als NL 11-tal onder Bvm. Wat nog altijd attractiever was dan LvG in Brazilië. Eerste 2 jaar als coach bij Ajax speelde Ajax gewoon goed voetbal en speelde het een paar Europese grootmachten weg en werd het Europees een paar keer goed genaaid (thuis tegen Milan en dan ook die ploeg uit Tjechië).

23 september 2020 om 23:37

Inter (en heel Italie) is 1 groot trainerscarroussel en dat Crystal Palace team was toch ook gewoon een aanfluiting? Gozer had alleen Zaha als redelijke speler en die was geblesseerd voor zolang hij daar zat. Ik snap het wel wanneer mensen geen vertrouwen hebben in deze aanstelling, maar ik zou niet weten wie het anders zou moeten zijn. Had zelf Gio wel willen zien, maar zie niet in waarom FDB geen goede resultaten neer kan zetten met dit elftal. Vind de kritiek dan ook veel te voorbarig.

23 september 2020 om 21:30

Club coach is een heel ander vak dan bondscoach. Binnen een club zeker bij inter is heel veel politiek en heb je te maken met spelers waar je het helemaal niet in zitten. Als bondcoach is het veel makkelijker want die spelers roep je gewoon niet op.

Van Basten werd toch ook als bondcoach gehaald terwijl hij geen ervaring had , dus waarom verbaasd zijn om dit ? En een clubcoach is iets heel anders dan een bomdcoach , dat moeten ze toch ook wel weten. Ik denk dat het belangrijk is wie er als assistenten worden aangesteld.

23 september 2020 om 21:19

En Rijkaard, na een jaartje Sparta.

23 september 2020 om 22:13

We zijn altijd heel goed in mensen af te branden , dat is gemakkelijker dan iemand een eerlijke kans te geven . Natuurlijk heeft hij wat te bewijzen en dat zal.hij zeker ook wel.weten. Dit is natuurlijk een hele andere Situatie dan bij een club.

23 september 2020 om 23:38

Alleen trainde Rijkaard het NL 11-tal voor hij trainer van Sparta werd...

Als ik naar het materiaal kijk wat het Nederlands Elftal heeft als iedereen fit is, heb ik altijd het gevoel dat 5-3-2 / 3-5-2 wel eens zou kunnen werken. Volgens mij heb ik De Boer dit alleen nog nooit zien spelen. Heb dus een vermoeden dat dit nu wel definitief van de baan is na zijn benoeming. Dat zou ik wel echt zonde vinden. Nu weet ik nooit of ik er grandioos naast zit of dat het zo gek nog niet zou zijn. Ik hoop gewoon dat hij het super goed gaat doen. En aan de andere kant... Hoop is wel uitstel van teleurstelling meestal.

23 september 2020 om 21:27

Hij heeft bij Atlanta vaak met 3 man achterin gespeeld en bij Inter en Ajax ook nog een paar keer. By Crystal Palace ook trouwens, maar ja, dat was geen succes. Ik had hem niet heel intensief gevolgd bij Atlanta, Palace en Inter (keek toen niet heel veel buitenlands voetbal), maar ja, niet een heel groot succes gebleken (wel 2 prijzen gepakt met Atlanta). Het liefst had ik Van Bommel samen met Van Marwijk een duo functie zien bekleden bij Oranje. Ook al heeft hij geen prijzen gepakt ten opzichte van De Boer, heeft hij wel Van Marwijk die wel successen heeft geboekt.

23 september 2020 om 21:30

Atlanta was een beetje glas-half-vol verhaal, wel de beker gepakt maar het kampioenschap misgelopen (dat ze het jaar ervoor wonnen) en ze lagen al heel vroeg uit de Champions League. Daardoor had Frank helaas maar weinig krediet, en na wat zwakke potten in seizoen twee was het dan ook over.

23 september 2020 om 22:13

Ah zoiets las ik ook als ik een beetje de nieuwsberichten las. Er is natuurlijk enorm veel geld gepompt in die club (gonzalo Martinez gehaald van River Plate bijv.), en ze hadden dat seizoen in de MLS gewoon een van de duurdere selecties van de competite. Dan worden er gelijk hoge verwachtingen geeist van de eigenaren. Maar ja, bij dat MLS is back toernooi was de maat een beetje vol bij de club. Wat Frank niet goed kan, is met gearriveerde spelers omgaan of spelers met afwijkende mening. Een beetje hetzelfde als Van Gaal. Zijn beiden best autoritaire figuren, die goed kunnen omgaan met jeugdspelers die nog soort van leergierig zijn. In dit geval is Oranje wel ideaal, want het is wel een vrije jonge selectie met een paar leiders op het veld. Maar het kan nu alleen maar meevallen nu, want de verwachtingen liggen echt laag. Ik wens hem het beste, want nu hij aangesteld is, moeten we maar achter hem staan en het beste van maken.

23 september 2020 om 21:33

Wie zou jij in de 352 dan op links zetten ? Je komt dan bijna uit op Wijndal maar kan die het niveau al aan? 4411 lijkt mij de beste variant want daarbij hoeven de backs niet de achterlijn te halen en kunnen de Vrij en Ake gewoon al defensieve backs spelen.

23 september 2020 om 21:37

De Vrij en Van Dijk lijken me, mits fit, toch gewoon basis in het centrum. Maar we gaan op zo’n EK meestal balbezit hebben, dus wat heb je dan aan nog twee centrumverdedigers als Ake op de vleugels?

23 september 2020 om 23:40

Waarom zou je in een 5-3-2 niet eens Sinkgraven gebruiken. Ik zag het ook niet zitten toen Bosz hem linksback maakte, maar Ajax speelde internationaal echt heel erg goed als hij daar stond. Brengt ook meteen een stuk meer creativiteit.

24 september 2020 om 16:31

Promes Jan ook prima op links daar. Snelheid en aan de bal met zo veel ruimte voor m is hij wel gevaarlijk

23 september 2020 om 21:55

Mua, niet echt. Dan haal je dus een mannetje weg uit de zwakste linie om de al sterkste linie te versterken met een extra centrale verdediger. We hebben gewoon een luxe-probleem centraal achterin en dat kun je beter hebben dan daadwerkelijke problemen, zoals onze aanval en gebrek aan aanvallende creativiteit. Ik hoop dat Frank de Boer meer lef heeft dan Koeman en geen spelers op blijft stellen die geen meerwaarde hebben. Zo'n De Roon ook. Dan heeft men het over z'n verdedigende kwaliteiten en hij is ook een goede stofzuiger, maar centraal staat het al goed en De Jong is ook niet de meest aanvallende speler. Wat moet je dan met een stofzuiger? Neem bijvoorbeeld Promes die voor dat niveau simpelweg niet de creativiteit en de techniek heeft om belangrijk te kunnen zijn. Die jongen wordt ook niet meer beter, dus waarom zou je 'm dan nog een basisplaats geven? Laat eens zien dat die jongens het zich niet kunnen veroorloven om onzichtbaar te zijn. Het toppunt: Zet een langzame centrale verdediger die niet wendbaar is niet(!) op linksback!

Het slechte in de aanstelling van FdB is dat hij qua trainer de slechtste kandidaat was en als persoon de meest plooibare. Zeker na de laatste ontslagen is hij niet zeker van zichzelf. Het goede is dat we nu een goede groep hebben die misschien ondanks FdB redelijk ver kan komen.

Het is zo makkelijk scoren nu, dat De Boer alleen maar mee kan vallen. Ben ook geen aanhanger van De Boer, maar noem eens een Nederlandse kandidaat die zonder kleerscheuren door de ballotage was gekomen dan, Gijp? En ja, drie keer ontslagen spreekt niet tot de verbeelding nee. Maar om nou met juist Frankrijk en Duitsland aan te komen als het schoolvoorbeeld van selectiebeleid? Aimé Jacquet, Roger Lemerre en Jacques Santini waren bij hun aanstelling als bondscoach internationale nobody's als coach, kwamen als speler in hun tijd verder dan de zeker toen nog bedenkelijk Ligue1 en kwamen nauwelijks verder dan een hand vol interlands. Net als hen was ook Raymond Domenech een grijs lulletje dat - zo bleek bij Frankrijks flaters in 2008 en 2010 wel - zo goed bleek als zijn materiaal. Laurent Blanc voegde nog twee jaar aan dat tranendal toe, voordat Deschamps nieuwe successen bracht na zijn aanstelling in 2009. Evenwel heeft die zijn termijnen - weliswaar op eigen beweging - bij Juventus en Marseille ook voortijdig afgekapt toen hij aan de klus begon. En Duitsland? Die stelde zonder enige coachervaring - zoals wij met Marco van Basten deden in eigen land - Klinsmann aan in 2004 en waarna een assistent met een wel heel bedenkelijk rijtje clubs als coach op zijn naam het overnam! Dat laatste pakte weliswaar wonderwel fantastisch uit voor de Duitsers, maar beweren dat Duitsland en ook Frankrijk nu het surplus zijn: doe even normaal! Sterker nog, hadden we met Low-argument Duitsland gevolgd en Lodeweges laten zitten, dan scheuren mensen als Kieft en Gijp evengoed uit hun panty! Het is toch nooit goed of het is wel fout!

frank de boer overal mislukt in het buiteland dat zullen wel hele saaie westrijden worden van het nederlands elftal

Van der Gijp maakt natuurlijk een vrij logische punt. De Boer is het in het buitenland hopeloos gefaald. Naast dat hij ontslagen is bij al zijn avonturen, keren vaak ook grote vedettes tegen hem. vd Vaart gaf al in een eerder interview aan dat communicatie niet zijn sterkste punt is. En dat is nou juist net een kwaliteit die je in het huidig trainingsvak wel over moet beschikken. Zeker als bondscoach, waar je als team weinig bij elkaar komt, is het wel van belang voor een speler om een goed beeld te hebben van wat hij kan verwachten. Maar de Knvb zat zoals gewoonlijk te slapen en heeft blijkbaar niet kunnen inschatten dat Koeman wel eens naar Barcelona kon gaan. Je zou zeggen als je het opneemt als clausule dat je alvast een lijstje paraat hebt met eventuele trainers die het stokje over kunnen nemen.

Ongelofelijk en onbegrijpelijk. Gijp heeft gelijk. Echt lachwekkend. Rip Nederlands elftal

We kunnen allemaal lang en kort erover praten, maar op Van Gaal na waren er ook zo goed als geen kandidaten. Trainers als Ten Cate, Rijkaard, Gullit, Van Bommel en Bosz werden nog genoemd. Alleen Bosz had ik daarvan een betere kandidaat gevonden dan De Boer. En ja, op basis van zijn prestaties na Ajax is het geen topper gebleken en is hij te licht voor de functie, maar wie dan?

Oh jee, de hetze kan alweer beginnen. Mensen slopen daar zijn ze heel goed in bij Veroncica Inside. De kracht van de herhaling, of het nu van Gaal of Manolev is, deze mannen weter er raad mee.

Lekker tegen alles in. Denk en hoop dat Frank het goed gaat doen. Mooie selectie met mogelijkheden. Ideaal voor 3 verdedigers, opkomende backs. Ik hoop dat hij gaat verassen. Dus deze x niet met gijp eens

Waarom draagt ie Ten Cate dan aan. Die zit al jaren alleen maar te cashen in het midden oosten. Op basis waarvan zou die het dan moeten worden?

Hé Gijp, Koeman was ook een paar keer ontslagen voordat hij bondscoach was dus wat praat je voor onzin. Maar ja lekker stemming maken en iemand afbranden voordat hij een eerlijke kans heeft gehad schijnt heel normaal te zijn tegenwoordig. Het is geen pannenkoek hè. Hij heeft getraind onder de beste trainers, op het hoogste niveau gespeeld, 4x kampioen geweest met een mega druk bij Ajax om die 3e ster binnen te halen, WK als assistent meegemaakt, goed gepresteerd met Atlanta ondanks vertrek van zijn beste speler. En hij zal net als Koeman geleerd hebben van eerdere fouten. En iemand die de Boer heet presteert natuurlijk het best in zijn eigen vertrouwde omgeving. Dat gaat dus best goed komen.

Goedkoop scoren als je het mij vraagt. Ik vind al dat gezeik over het aanstellen van De Boer zwaar overdreven. Frankie heeft het prima gedaan met Ajax en had in Italië en het VK niet het materiaal om potten mee te breken. En die club in de States is het alleen maar slechter gaan doen sinds zijn congé. Overigens wil ik men vragen of ze nog weten hoe het Oranje onder Van Marwijk is vergaan nadat De Boer was vertrokken als assistent.

Het is en blijft lastig oordelen wat de beste optie is, Frank de Boer heeft een Ajax bril op. Een trainer is nog altijd geen bondscoach omdat van beide andere vaardigheden gevraagd worden. Alle neuzen dezelfde kant op, eenheid creëren, degene die dat kan is de juiste persoon.

Jammer dat hij nu pas met zijn ouderwetse mening komt. Toen iedereen al wist dat FdB het zou worden waren hij en Derksen voor hun doen redelijk mild in hun mening dus dit komt op mij een beetje nep over. Dat neemt niet weg dat ik zelf Cocu of Bronckhorst als Bondscoach had gewild maar het zij zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1242 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren