Driessen brengt topnamen in verband met functie in Oranje-staf De Boer

Woensdag, 23 september 2020 om

Frank de Boer is de permanente opvolger van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal, zo wist De Telegraaf dinsdagavond laat te onthullen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat De Boer een nieuwe technische staf gaat samenstellen, al is daar nog geen zekerheid over. Valentijn Driessen, chef voetbal van de ochtendkrant, denkt te weten dat recordinternational Wesley Sneijder en topscorer aller tijden Robin van Persie kandidaten zijn voor de functie van assistent-bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat zou de beste assistent zijn voor Frank de Boer bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door janta)

Wesley Sneijder die het samen met Frank de Boer even tactisch neer gaat zetten op een EK. Als dat niet goed komt... Tegen de tijd dat je je oranje slingers hebt hangen liggen we er al weer uit ben ik bang.

23 september 2020 om 16:23

Je moet Wesley er niet bij hebben om het even allemaal neer te zetten maar hij staat natuurlijk hartstikke dicht bij die groep. Ik denk dat hij in de staf goed zou werken om bij die spelers te zijn, beetje advies te geven en persoonlijke ervaringen te delen.

23 september 2020 om 16:43

Was Sneijder tactisch slecht dan? Was De Boer tactisch slecht? De Boer behaalde met beperktere middelen optimale resultaten bij Ajax. Tactisch zat het wel goed. Denk alleen dat hij zich minder goed aan kan passen. Hij lijkt weinig flexibel.

23 september 2020 om 18:10

De Boer is tactisch rampzalig. Anders wordt je niet afgedroogd door een stel Oostenrijkers. Het zegt genoeg dat hij totaal verrast werd door zowel Salzburg als Rapid Wien. Vooral tegen Salzburg was echt schandalig als je zag wat voor resultaten al in de groepsfase hadden gehaald. Moet zo iemand het Nederlands elftal ver laten komen? Iemand die nooit van zijn speelstijl wilt afstappen? Dat gaat dus lachen worden tegen landen die zich gaan ingraven, of wanneer we tegen de Duitsers spelen. De Boer als bondscoach is gewoon lachwekkend. Gelukkig zijn we al gewend dat de Knvb een lachwekkende organisatie is.

23 september 2020 om 16:46

Maar welke speler neemt Frank de Boer eigenlijk nog serieus nadat die overal ontslagen is? Ik vrees dat die totaal geen autoriteit heeft, wat Koeman wel had.

23 september 2020 om 17:06

Als je alle verhalen moet geloven wil de spelersgroep geen bondscoach die autoriteit heeft. Ze wilden Van Gaal bijvoorbeeld niet. Frank de Boer zal autoriteit genoeg hebben. Hij heeft als hoofdcoach bijvoorbeeld meer gepresteerd dan Henk ten Cate en Peter Bosz en als speler ook.

23 september 2020 om 17:15

Dit is juist het probleem met Frank die heeft overal problemen gehad om met jongens om te gaan die anders zijn en een eigen mening hebben. Onder Frank de Boer was het ook dat alle Brutale Nederlandse/Amsterdamse Jongens werden in geruild voor ja knikkende Denen en Scandinaviers. En juist in dit Nederlands Elftal zitten veel jongens die niet altijd ja knikken. Dit wordt denk ik echt een ramp.

23 september 2020 om 17:42

Kan hij altijd nog met Cillesen, Hateboer, De Vrij, De Ligt, Blind, Van der Beek, De Roon, F. de Jong, Stengs, L. de Jong en Weghorst gaan spelen. 😉

23 september 2020 om 17:52

Ik denk dat dat wel mee valt.bij Feyenoord namen ze Koeman toch ook serieus nadat hij bij Valencia en AZ binnen een jaar was ontslagen.rijkaard degradeerde met Sparta en die namen ze daarna serieus bij Barcelona.(en een winst percentage van 35 procent bij oranje is ook niet direct iets om trots op te zijn. de inmiddels verguisde Blind deed het met 40% wat dat betreft nog beter ook).ranieri heeft inmiddels 20 clubs getrained in 35 jaar, werd overal ontslagen, en die nemen we ook nog steeds serieus.

Vond de opmerking van Van Hooijdonk afgelopen zondag wel terecht. Deze jongens kunnen alleen assistent worden als ze hun papiertje hebben gehaald vond hij. De trainerscursus van de KNVB is verplicht en ontzettend duur, dan moeten de leden van de technische staf van het hoogtste vertegenwoordigende elftal van de KNVB gewoon zo'n papiertje hebben. Anders zet de KNVB zich voor lul.

23 september 2020 om 16:14

Ben ik niet met je eens; van Persie, Sneijder of welke international met allure zijn heel waardevol voor deze groep! Een toernooi is een hele belevenis en brengt andere emoties/spanningen mee dan een interland periode. Zij kunnen in dat proces de verbindende factor zijn tussen staf en spelersgroep. Bovendien kunnen zij de speler voorbereiden aangezien zij alles al hebben meegemaakt.

23 september 2020 om 16:35

Ik stel de kwaliteiten/toegevoegde waarde van die twee als assistent niet ter discussie. Alleen het feit dat ze geen papiertje hebben, terwijl de KNVB daar heel veel waarde aan lijkt te hechten. Ben het eens met jouw reactie.

23 september 2020 om 17:10

dan neem je toch iemand mee als teammanager / manusje van alles. En niet als assistent bondscoach. Ben je van die discussie ook weer af.

23 september 2020 om 16:46

Helemaal eens, nu is het net de politiek, we houden de goede baantjes vrij voor de vriendjes en collega's waar we mee gespeeld hebben. Ik denk dat er een prima staf zit waar de spelers goede ervaringen mee hebben. Dat de Boer een eigen assistent erbij wil snap ik nog wel, maar hopelijk is hij nu wat snuggerder dan bij zijn clubs en neemt hij inderdaad een ervaren man ernaast. Ruud Brood een optie?

23 september 2020 om 18:20

Ruud Brood? Kom op zeg, doe mij maar Van Persie en Sneijder. Twee mannen die de wetten van het topvoetbal begrijpen.

23 september 2020 om 18:45

Yep, ze kennen de wetten van het topvoetbal, maar hebben ook een flink ego. Brood is assistent geweest van Cocu, deed bij PSV prima werk. De Boer is dezelfde generatie als Cocu, wie weet werkt het opnieuw,

De Boer als coach, Sneijder/Van Persie/Gullit om hun status en voor de sfeer, Fred Rutten als veldtrainer lijkt mij een prima trio.

23 september 2020 om 16:10

Fred Rutten is denk ik een prima assistent trainer. Liet overal zien verzorgd en realistisch voetbal na te streven.

23 september 2020 om 16:42

Van persie en sfeer noemen? Wow....duik de geschiedenis boeken nog maar eens in zou ik zeggen.

23 september 2020 om 16:57

Soccerfan idd de geschiedenis ja. Was als ventje een lastig mannetje was als ervaren speler een voorbeeldig prof.

eric ten hag als assistent tijdens ek ? zoals kudus gisteren vertelde ..... iedereen, spelers en staf zijn heel close bij ajax . heeft frank meteen een echte sparringspartner die weet hoe aan de top te werken . doet eric meteen toernooi ervaring op om eventueel bondscoach te worden ooit

23 september 2020 om 16:22

Ten Hag de assistent van de De Boer? Je maakt een grap? Dat moet eerder andersom zijn. No way dat Ten Hag ergens nog assistent gaat zijn 🤣

23 september 2020 om 16:33

Nou Ten Hag heeft alleen bij Ajax wat laten zien die kan echt op ze bek gaan in het buitenland.

23 september 2020 om 16:39

Gelukkig heeft Frank de Boer wel een mooie staat van dienst in het buitenland...

Van nisterrooi zoiezo, ligt heel goed in de groep.

Van alle beschikbare trainers is dit mijn minst favoriete keuze, van de Knvb. Tikkie breed tikkie terug, daar gaat het EK en WK. Al het werk van Koeman in korte tijd naar de verdoemenis

23 september 2020 om 18:00

Zou hem ook niet aanstellen, als t aan mij lag.. maar wat betreft tacktiek; hij zou zomaar kunnen verassen met een defensieve en behouden tacktiek kom je wel vaak ver in een tornooi.

mee eens caeser ....ten hag veel verder en veel meer mens dan frank ..... maar niet full-time beschikbaar .... dus ik dacht .... dan maar zo ...kan frank mopperend de ballen oppompen en eric een team vormen ...hahaha

Sneijder assistent? Wie neemt die serieus. En v persie? De man die zelf bepaalde groepjes vormde en zich samen met afellay lekker arrogant afzonderde van de groep op het ek 2012. Die 2 hebben daar niets te zoeken.

23 september 2020 om 18:25

Sneijer heeft op Van Dijk en Wijnaldum na meer in zijn carriere bereikt dan de rest van onze internationals

Ex topvoetballers dat zijn niet meteen toptrainers. Dit lijkt wel een grap. Het is verdorie geen bierteam.

Waarom niet Foppe de Haan? Ervaring genoeg en valt qua persoonlijkheid vast beter bij de groep.

Kom op, zeg. Met die zak met geld uit Barcelona kunnen ze toch wel de contracten van de huidige staf afkopen. Als nieuwe trainer zou ik toch wel een eigen staf willen samenstellen.

Waarom of of, wil ze beide als assistent hebben.

Als ik zo hoor hoe Sneijder tijdens zijn interlandcarriere was zou ik knettergek geworden zijn van hem. Komt op mij nogal ego tripperig over. Die wil in de kleedkamer in het middelpunt van de belangstelling staan met goedkoop motivatiegebazel, want ik heb hem nooit betrapt op één zinnig woord over voetbal. Zie hem ook niet de pilonnen neerzetten ofzo. Doe maar niet dus. Van Persie heeft zich dan als mens veel meer ontwikkeld en komt op mij veel meer over als iemand die begaan is met talenten. Zoals Ihattaren een beetje in het diepe werd gegooid afgelopen interlandperiode en niet echt weet bij wie hij terecht kan, over zo'n jongen ontfermd Van Persie zich dan bijvoorbeeld wel. Volgens mij had hij ook een hele positieve invloed op de Feyenoord selectie toen hij terugkwam. Dus van die twee namen is Van Persie de enige die ik nog wel een kans zou willen geven. Maar eerlijk gezegd hoop ik op wat beters voor naast De Boer. In ieder geval iemand die al serieus bezig is met het trainersvak.

Sneijder is na zijn carrière toch hoofdzakelijk lang leve de lol geworden. Ik heb niet de indruk dat hij al serieus bezig is met het trainersvak maar het leven vieren gewoon nog te leuk vindt. Van persie daarentegen zou ik een hele goede vinden. Is al een paar dagen per week bezig bij Feyenoord en je hoort alleen maar serieuze verhalen. Hij wil er ook echt serieus mee verder. En met van Persie stapt er bij het Nederlands Elftal wel een persoonlijkheid de kleedkamer binnen. Elke aanvaller in Oranje kan nog heel veel van hem leren Het schoolvoorbeeld van een moeilijke jongen die een wereldtopper werd en een voorbeeldprof. Daar kan Memphis dan weer een heel goed voorbeeld aan nemen.

Ik heb van sneijder de afgelopen maanden (eigenlijk jaren) niet het idee gekregen dat hij op wie dan ook een postieve invloed heeft. Dan zou ik altijd voor van Persie gaan.

"driessen neemt gelijk het kandidatenlijstje onder de loep. "de naam van Robin van Persie ging rond en die van Wesley Sneijder ook." Wat is dit voor bananenrepubliek zeg! De Telegraaf gooide deze namen zelf op en doet vervolgens verslag dat ze rondgingen? Moet niet gekker worden, hoe Driessen en co een loopje met 'nieuwsduiding' nemen en hun persoonlijke voorkeuren in het zadel willen helpen. Net als de olifant die hij van de mug maakte in het geval met Van Nistelrooij onlangs, die in Driessens ogen ook regelrecht persona non grata wordt genoemd. Wordt gewoon weer journalist man Driessen. Hoor en wederhoor. Want voor voorspellen ben je niet in de wieg gelegd en voor opinieren te onbetrouwbaar!

De diversiteit in het elftal zou toch ook wel bij de trainers zichtbaar mogen zijn. Maarja gaat om kwaliteit hoor en dan vaak hè ... en dan krijg je de boer als coach...

Kan de Boer de ervaren assistent die hij in begintijd bij Ajax had niet meenemen? (Ben even zijn naam kwijt). Daarnaast dit aanvullen met een Sneijder en van Persie zal goed zijn. Frank is voor de verdedigers en Sneijders voor de middenvelders en van Persie voor de aanvallers. Zou een prima staf zijn en de huidige staf kan dan lekker ermee ophouden.

De beste optie was Van Gaal tot het Ek met Frank als rechterhand zodat hij nog wat kon leren van de meester. Ben benieuwd wie er naast de boer komt te staan. lodeweges of zal hij spijkerman vragen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

798 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren