‘Atlético Madrid gaat na komst Luis Suárez vol voor deal met Arsenal’

Woensdag, 23 september 2020 om

Atlético Madrid nam dinsdag officieel afscheid van de naar Juventus vertrokken Álvaro Morata en het belooft nog een drukke slotfase van de transferperiode te worden voor los Colchoneros. De komst van Luis Suárez als vervanger van Morata lijkt slechts een kwestie van tijd en de Madrilenen concentreren zich volgens berichten uit Spanje daarna volledig op het overnemen van Lucas Torreira van Arsenal.

Het is volgens onder meer AS en Mundo Deportivo de bedoeling dat middenvelder uit Uruguay in eerste instantie op huurbasis, met optie tot koop, naar het Wanda Metropolitano komt. Atlético heeft Torreira al langere tijd op de korrel en hij mag nu bij Arsenal vertrekken om ogenschijnlijk ruimte te maken voor Houssem Aouar. Voordat Torreira overgenomen kan worden moet Atlético overigens zelf ook nog een speler laten vertrekken en het lijkt erop dat Héctor Herrera overbodig is verklaard.

De Mexicaan kwam een jaar geleden op transfervrije basis over van FC Porto, maar is er niet in geslaagd om trainer Diego Simeone volledig te overtuigen. Om Torreira te kunnen betalen zal eerst wel het salaris van Herrera uit de boeken geschrapt moeten worden en een terugkeer naar os Dragões wordt genoemd als een van de opties.

Naast Herrera staat ook Santiago Arias voor een vertrek uit Madrid. De voormalig PSV’er maakt op huurbasis de overstap naar het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, dat eveneens een optie heeft om de deal definitief te maken. In de komende kleine twee weken maken mogelijk ook Diego Costa en Thomas Lemar nog transfers. Het zal echter lastig worden voor Atlético om een geschikte bestemming te vinden voor Lemar, voor wie twee jaar geleden nog zeventig miljoen euro werd betaald.


Poll

Zou jij Lucas Torreira een goede aanwinst vinden voor Atlético Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door shqiptarks)

Laat partey dan maar hier komen

23 september 2020 om 12:11

Zal arsenal nog wel wat bij moeten betalen

23 september 2020 om 12:15

Torreira gebruiken om de prijs van Partey te drukken. Ik ben voor.

23 september 2020 om 15:02

Als ik Partey zou zijn zou ik dat mooi niet doen. Je speelt nu onder een topcoach, in de Champions league in een stabiel team, bij Arsenal is het nog maar de vraag hoe het allemaal gaat lopen. Speel je EL onder een coach die alles nog te bewijzen heeft en waarbij je geen idee hebt of je uberhaubt mee gaat doen om top 4. Terwijl er in Spanje nu best kansjes liggen om een prijs te winnen.

23 september 2020 om 15:13

Tja, je zegt het goed... als je hem was. Maar misschien denkt hij er wel anders over. Neem een Veltman. Die gaat ook van een club dat CL speelt, onder een toch aardig stabiel team met een aardige coach, naar een degradatiekandidaat dat geen Europees speelt. Maar ja, nieuw avontuur, waarschijnlijk beter salaris, Premier League...

Zou mooi voor Torreira zijn maar ik denk niet dat Arsenal akkoord zal gaan met huur omdat ze zelf geld nodig hebben om verder te investeren

23 september 2020 om 12:25

Zal vast in een deal worden betrokken met partey. Dat zou de beste optie zijn. Zou voor beide partijen ideaal zijn.

23 september 2020 om 12:50

Hahaha beide partijen partey is 2 klasse beter

23 september 2020 om 12:52

Dat is ook algemeen bekend. Maar jij weet dat partey weg wilt en dat torreira weg mag. Atletico wil torreira en Arsenal wil partey. Als beide spelers de omgekeerde route nemen zijn beide clubs toch tevreden?

23 september 2020 om 12:56

die Torreira vind ik wel goed bij Atletico passen. echt een bijtertje met veel gif in zijn spel en ik vind het ook best een goede voetballer

Ik hoop dat die terug naar Italië gaat, Torino zou leuk zijn maar ik zie hem het liefst bij een Fiorentina.

23 september 2020 om 13:46

Inderdaad, Fiorentina heeft leuke spelers en met Torreira op het middenveld gaat het allemaal misschien wat beter draaien.

Huren? Met dan toch minstens een verplichte aankoop van 25 miljoen mag ik hopen? Maar eigenlijk moet Arsenal gaan voor directe verkoop zodat ze geld genereren voor Partey en Aouar.

23 september 2020 om 12:09

Als verplichte optie kan het wel want de heb je garantie dat je geld later wel hebt en later kan overmaken kopen of huren met verplichte optie is slechts boekhouding technisch iets in de praktijk klagen clubs daar niet over

23 september 2020 om 12:11

Hangt van de liquiditeit van de club af. Nu er met de lege stadions geen of amper tickets worden verkocht kan dat nog wel een dingetje worden.

23 september 2020 om 12:20

In feite wel maar op het moment dat Arsenal geen liquide middelen heeft door bijvoorbeeld de corona crisis kunnen ze het geld nu niet "voorschieten".

23 september 2020 om 12:11

Ruilen voor Partey en iedereen tevreden

23 september 2020 om 12:16

Zou idd mooi zijn maar ik denk eerlijk gezegd dat de waarde van Partey wel hoger ligt als deze van Torreira. Dus kan me niet inbeelden dat Atletico daarmee akkoord gaat, al zou het wel de makkelijkste oplossing zijn😀

23 september 2020 om 14:08

Maar als het de prijs kan drukken, is het misschien wel het overwegen waard. Torreira ongeveer 25 miljoen waard, Partey clausule van 50. Arsenal dus Torreira plus 25 miljoen bieden. Geen slechte deal dan.

23 september 2020 om 17:50

Heeft Arsenal genoeg geld bij een verkoop van Torreira voor zowel Partey als Aouar of wordt het Of Partey Of Aouar?

Pfff als dat waar is wordt Arsenal smullen. Maar je kan niet spelen met Aoar en Cabellos zijn zelfde soort. Toreira doet het goed als hij speelt maar valt niet op. Vond Eleney geweldig laatst. Partey zou logischer zijn voor Arsenal. Hoewel Xaha als cvm goed speelt veel beter dan cm. Xaha denkt als hij cm is de nieuwe Xavi is ofzo hij doet dan rare dingen als CVM doet hij alles goed

23 september 2020 om 12:15

Een ingespeeld middenveld van Xhaka, Partey en Aouar is 1 vd sterkste middenvelden van Engeland.

23 september 2020 om 12:40

Toch vraag ik me af of je dan voldoende bewegelijkheid bij je twee controleurs hebt, wat nodig is voor de opbouw die Arteta wil zien. Ik zou met Ceballos en Partey spelen, al vrees ik dat Xhaka er toch niet uitgaat. Diepgang is overigens sowieso wel een dingetje met dit middenveld.

23 september 2020 om 12:15

Ik denk dat Aouar een stuk aanvallender is dan Ceballos die meer een 8 is. Ceballos is gewoon niet creatief genoeg dus ik denk wel dat die allebei samen kunnen spelen. Maar dan moet je er wel een echte verdedigende middenvelder achter zetten.

23 september 2020 om 13:15

Ceballos hopelijk banken dan, want komt tekort wil je meedoen met top-4. Nou ben ik ook niet dol op Xhaka maar die wordt dan hopelijk volgende zomer vervangen. Voorlopig zou ik zoals Samcro daarboven zei met Xhaka, Partey en Aouar spelen.

23 september 2020 om 14:11

Ik zou liever spelen met Partey, Ceballos en Aouar. Als je Aouar bij Lyon bekijkt, dan zie je dat hij veel aanvallende intenties heeft. Partey is mobieler dan Xhaka en fysiek sterker. En in mijn optiek is Xhaka te traag als 8. Ceballos is mobieler. Dan krijg je dus een dynamischer middenvelder in mijn optiek, met meer loopvermogen, tempo en creativiteit.

23 september 2020 om 14:26

Helemaal eens. Xhaka en Partey naast elkaar is echt totaal niet beweeglijk genoeg.

23 september 2020 om 17:52

Heeft Arsenal genoeg financiele middelen om zowel Aouar als Partey te halen???

Wij moeten helemaal geen zaken doen met Atletico wat betreft een “loan deal”. Gewoon net als hen geld eisen of deal waarbij Partey betrokken wordt. Torreira is gewoon een gewilde speler dus kunnen wij ook lekker op onze “Clausule” wijzen, wat zij ook bij ons doen.

23 september 2020 om 12:10

Ja terecht en Athelitico heeft geld nodig volgens mij missen dit jaar over vorig jaar CL inkomsten en hebben gefaald met Morata die hebben niet een grote pot denk ik waardoor Arsenal die altijd in de plus staat wel heeft en sterker staat

23 september 2020 om 12:22

Ze zijn gewoon derde geworden vorig jaar en spelen dus CL.

23 september 2020 om 19:11

Dankje voor de verbetering had het niet meer scherp.

Huur met optie tot koop zou de slechts mogelijke oplossing zijn, er is geld nodig en je wil niet dat dit soort spelers volgende zomer weer binnen komen wandelen. Torreira en wat geld voor Partey zou de betere deal zijn.

Misschien een ruilden dat torreira naar atletico gaat en partey naar Arsenal

Atletico wil een nieuwe controleur? Mooi zo dan kunnen ze Partey eindelijk naar Arsenal laten gaan.

Lucas Torreira blijft in mijn ogen een onbegrepen, onderschatte en verkeerd gebruikte middenvelder. Eigenlijk hebben we in Europa niet meer een middenvelder van dit type gezien sinds Javier Mascherano besloot te vertrekken bij Barcelona. Bij Sampdoria fungeerde de Uruguyaan als stofzuiger voor de defensie met als primaire taak het terugveroveren van de bal. Daardoor hadden de andere twee middenvelders en de trequartista (in een 4-3-1-2) meer vrijheid om hun eigen spel te spelen. Daarnaast zorgde Torreira voor een constant aanspeelpunt voor de centrale verdedigers, maar liet het resterende deel van de opbouw aan de andere middenvelders over. Als je dan ziet dat er bij Arsenal van hem gevraagd werd om in een soort box-to-box of onder Emery zelfs als aanvallende middenvelder (in een 4-2-3-1) te spelen... Tsja, dan gebruik je hem gewoon totaal verkeerd. Voorafgaand aan zijn transfer naar Arsenal bestempelde ik hem als 'het missende puzzelstukje', puur omdat hij perfect zou passen als stofzuiger tussen de twee typische Arsenal-spelers die destijds samen in een 4-2-3-1 speelden. In plaats daarvan werd Torreira één van de twee controleurs voor de verdediging, waardoor er plots veel meer creativiteit van hem gevraagd werd (daarnaast hadden het weer en heimwee natuurlijk ook invloed). Had hem in het verleden meermaals graag bij Barcelona gezien in plaats van Paulinho of Arturo Vidal als 'atypische middenvelder'. Denk namelijk dat zo'n pure balafpakker meer toe had gevoegd dan de middenvelders die uiteindelijk zijn gekomen.

23 september 2020 om 13:16

Met je eens, toen hij kwam dacht ik echt dat we eindelijk een opvolger voor Gilberto hadden. Begon ook goed, deed het voetballend lang niet slecht maar externe factoren en Emery (en een btje Ljungberg, maar die was te groen) hebben hem gebroken.

23 september 2020 om 13:25

Onder Arteta eerste wedstrijden deed hij het ook goed, waaronder die wedstrijd tegen Manchester United die we 2-0 wonnen, was toen echt belangrijk. Vindt het wel jammer hoe het is gelopen, hoop dat hij bij Atletico zal schitteren.

23 september 2020 om 14:46

Erg naïef om te denken dat je de opvolger van Gilberto Silva (1.85) te pakken hebt met een kabouter van 1.68

23 september 2020 om 14:51

Het is gewoon een achterhaald principe. Een stofzuiger die de bal inlevert. Zo werken grote teams niet meer omdat je dan een middenvelder opoffert waardoor je jezelf tactisch beperkt. Torreira is simpelweg niet goed genoeg als moderne middenvelder, je komt met deze specialiteit alleen weg als je het niveau Kante aantikt, maar die kan haast in de toekomst kijken waar de bal verovert dient te worden.

23 september 2020 om 17:29

Hangt er natuurlijk vanaf. Als je speelt met vleugelverdedigers die over de flanken blazen zou ik het als trainer wel prettig vinden omdat je anders bij een counter volledig wordt overlopen

Ofwel werk je een deal uit met Atl en zorg je dat Torreira bv ruilt met Partey en betaal je zelf +/- 20miljoen.of je verkoopt Torreira voor 20miljoen aan Torina en voegt daar boven op nog 30miljoen en betaal je de clausule hier mee.in beide instantie win je. Enkel is een directe deal met Atl sowieso voordeliger.het zou dom zijn van Atl om Partey uiteindelijk te verliezen EN Torreira niet kunnen aantrekken.dit moet Arsenal goed uitspelen want ze hebben ‘alles’ zelf in eigen handen.

23 september 2020 om 21:33

Atletico kan ook Roca of Sangare halen als vervanger voor Partey. Die zullen zich niet laten sollen door Arsenal als Arsenal het mes op de keel zet bij Atletico.

Ze hebben daar goede zaken gedaan door Suarez gratis binnen te halen en Morata voor een goed bedrag te verkopen. Suarez scoort in een gemiddeld seizoen ongeveer 4 a 5 keer zoveel als Morata.

Ik gun Torreira het beste, maar aan een verhuur heeft Arsenal vrij weinig. Ze hebben nu geld nodig voor de aankopen van Aouar en Partey. Wat inmiddels al wel lang duurt en ik vrees er een beetje voor dat het helemaal niet meer doorgaat.

23 september 2020 om 17:10

Auba kwam 2 dagen voor het einde van de window, nu is er nog 2 weken. Laten we aub wachten met panikeren.

Als Arsenal dit accepteert, dan laten ze zien dat ze geen ballen hebben. Zal me niet verbazen, salarisbesparing zien ze gelijk als winst. Zeker met die gierige Kroenke aan boord!!

Hopelijk komt er een deal tot stand voor Torreira. Wij weer wat centen rijker en hij weer terug in Zuid Europa. Win/win als je het mij vraagt. Jammer dat het niet tot een succes is gekomen tussen Arsenal en Torreira. Toch een fijne gozer, maar op de een of andere manier niet geaard. Hopelijk kan dit geld in Aouar en Partey gestoken worden. Ik blijf het toch vreemd vinden dat bijvoorbeeld Wolves al voor bijna 100 miljoen geïnvesteerd heeft en Arsenal na 1 transfer van 30 miljoen geen geld meer heeft. Kan iemand mij dit uitleggen?

23 september 2020 om 17:12

Ik kan het niet uitleggen, maar ik kan je wel vertellen dat er in Engeland ook met argusogen naar gekeken wordt en het zomaar kan zijn dat er nog verder onderzoek naar gedaan gaat worden. Of dat uiteindelijk iets op gaat leveren is een tweede natuurlijk...

23 september 2020 om 18:41

Wat bij Wolverhampton denk ik ook meespeelt in het betalen van vrij forse bedragen, is dat vrijwel al hun aankopen (ook deze transferperiode) uit de stal van Jorge Mendes komen. Daar zitten waarschijnlijk schimmige constructies achter de transfers denk ik, maar Wolves heeft er wel voordelen bij wat Mendes bezorgd ze echt wel goede spelers. En Wolves heeft deze transferperiode ook voor 79,2 miljoen euro verkocht met Jota (voor 44,7 miljoen naar Liverpool), Costa (voor 17,7 miljoen naar Leeds United) en Doherty (voor 16,8 miljoen naar Tottenham Hotspur). En Arsenal heeft tot dusver niet echt grote bedragen geã¯ncasseerd bij uitgaande transfers, deze transferperiode. Ja, Martinez is voor 17,4 miljoen (volgens Transfermarkt) verkocht aan Aston Villa en Torreira komt er misschien bij (op huurbasis met optie tot koop, dus dat is dan waarschijnlijk volgend jaar pas) maar verder heeft Arsenal niet echt wat verdiend aan uitgaande transfers.

23 september 2020 om 21:38

Wolves heeft een veel goedkopere kosten van o.a. salarissen, i.t.t. Arsenal. Die hebben daarom meer ruimte om geld uit te geven.

Ik las net via Fabrizio Romano dat Torreira een akkoord heeft bereikt met Atlético Madrid en dat Atlético, zoals hier in de tekst ook staat, nu alleen Herrera nog moet verkopen en dan staat niets meer een overgang van Torreira naar Atlético in de weg. Lijkt mij een prima speler voor Atlético. Bij Arsenal vond ik Torreira ook altijd gewoon goed, maar hij kan blijkbaar niet aarden in Engeland en wilt daarom naar een Zuid-Europese land. Misschien dat Partey nog in de deal betrokken kan worden? Dat lijkt mij een prima deal voor alle partijen.

Oblak
Trippier
Felipe
Giménez
Lodi
Koke
Torreira
Saúl
Llorente
João Félix
Suárez

Past heel goed in de La Liga. Is iets te klein voor de premier league. Ik weet zeker dat hij een goede speler zal zijn voor Atletico. Dit moet overigens wel betekenen dan Partey naar Arsenal zal gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
G. BurgosKeeper
Á. CorreaAanvaller51
J. OblakKeeper50
João FélixAanvaller51
FelipeVerdediger50
L. SuárezAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

1011 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atlético Madrid 5 4 1 0
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
Laatste voetbalnieuws

Luis Suárez krijgt na negentig minuten geduld wat hij wil tegen Betis

Atlético Madrid heeft zaterdagavond gewonnen van Real Betis. De ploeg van Diego Simeone had genoeg aan doelpunten van Marcos Llorente en Luis Suárez om een 2-0 overwinning te boeken. Voor Suárez,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren